14. kolo
15.11.2008 19:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Le Mans UC 72 - Valenciennes FC 1:0

Pro fanoušky Valenciennes další nepříliš radostná zpráva. Jejich klub totiž opět prohrál... A nevyhrál již pojedenácté v řadě, tentokrát podlehl na půdě průměrného Le Mans.

Kouč Valenciennes se před utkáním nechal slyšet, že jeho tým má minimálně na šestnáctou příčku. Jeho tým ale opět nedokázal bodoval a zůstává tak se Sochaux na beznadějně posledním místě s devíti body z dvaačtyřiceti možných.

Zápas rozhodla akce z 21. minuty, když se z přímého kopu napřáhl Coutadeur. Tomu se podařilo propálit vše, co mu stálo v cestě - včetně gólmana Grondina. Coutadeurův gól byl o to překvapivější, že v úvodních minutách nemělo snad žádnou šanci ani jedno z mužstev a byl k "vidění" opravdu nudný zápas.

Jak již bylo řečeno, před prvním gólem nebyla k vidění žádná šance, ty přišly až po úvodním gólu Le Mans. Po chvíli se mohli domácí radovat již z dvougólového vedení, to by ale nesměl Le Tallec zahodit dvě skvělé příležitosti. V té první poslal míč těsně nad břevno, podruhé mířil přesněji, ale svůj samostatný únik zakončil pouze střelou do tyče.

Na první šanci hostů jsme si museli počkat až do třicáté minuty. Příležitost připravil Gervinho, který zpoza velkého vápna vystřelil, jeho střelu pak ještě do tyče tečoval Grondin. Ke konci poločasu ještě přišel tlak Valenciennes - čtyři minuty před koncem první půle zahrozil Belmadi, jeho tvrdou střelu ale gólman Pelé dokázal vyrazit na roh. Ten zahrával sám Belmadi, na jeho centr si naskočil Carlos Sanchez, ale jeho hlavička opět trefila tyč.

V první půli se Valencinnes ještě stihlo držet tempa domácích, v tom druhém to už bylo horší a svěřenci trenéra Kombouara mohli být rádi, že prohráli pouze 0:1. Za to mohou děkovat především brankáři Grondinovi, ten si nejdříve dokázal poradit s nebezpečnou střelou Gervinha, a poté i s tou Lamaha. Ke konci zápasu musel brankář hostů předvést ještě jeden skvělý zákrok, tentokrát proti dalekonosné střele Maigy, ale ani výborné zákroky nedovedly Valenciennes k bodům a zůstává tak nadále na poslední pozici...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele