Ligue 1 - 14. kolo. Tipy a analýzy

16.11.2008, 11:33
Tipy a analýzy
V sobotu pokračuje další kolo francouzské ligy. Střetnou se například Rennes - Monako, Toulouse - Grenoble a šlágrem kola bude jednoznačně souboj z čela tabulky Lyon - Bordeaux. Kolo se také ponese ve znamení spousty potrestaných hráčů, takže mnoho klubů bude citelně oslabeno. Na všechno vám zkusíme odpovědět již v sobotu a nedělní zápasy jsou aktualizovány.

AUXERRE - SOCHAUX (sobota 19 hodin)
Domácím se celkem daří, i když minulé kolo prohráli ve favorizovaném Bordeaux, ale doma dokáží remizovat. Připraven nebude určitě útočník Jelen se zlomenou rukou a zřejmě ani záložník Pedretti. Jinak je mužstvo kompletní a připraveno na zisk na třech bodů. Sochaux je vykuchané jako vánoční kapr, čtyřzápasový trest si odpykává klíčový záložník Dalmat, jeden zápas dostali důležitý obránce Perqius a další obránce Omar Daf. Pro zranění nebudou ještě hrát další obránci Pichot a Faty (ti však nehrají již delší dobu). Připraven nebude ani špičkový útočník Erding. Ani loňský výsledek 0:1 mne neodradí od jasné jedničky, v kurzu 2,0 u Gamebookers je to velké value.

LE HAVRE - PSG (sobota 19 hodin)
Domácí začali myslet záchranu v soutěži vážně, když se dokonce dostali na první nesestupové místo. Po sobotním utkání se tam ale honem rychle vrátí, protože mají dle mého soudu jednoznačně nejslabší kádr z Ligue 1 a sestup je stejně nemine. Sice nemají žádného potrestaného hráče, ale absence nejlepšího střelce Jeana-Michela Lesage bude velmi citelná. Zraněni jsou navíc oba další útočníci, Faure a Boli. Hráčům z Paříže se lépe daří na venkovních hřištích, vedle toho jejich ambice jsou úplně jiné než střed tabulky. Zřejmě nebude hrát zraněný útočník Fabrice Pancrate a určitě ani Mateja Kežman, vzhledem k tomu, že klub nemá žádného potrestaného hráče, volím k sázce jednoznačnou dvojku v kurzu 2,3 s velmi vysokou důvěrou. Absence zraněného záložníka Chantoma na tom nic nezmění.

LE MANS - VALENCIENNES (sobota 19 hodin)
Klub z Le Mans začíná mít vážné problémy, z nedávného druhého místa spadl až do ligového průměru a především jeho výkony jsou tragické. Chybět bude potrestaný obránce Cerdan, hrát nebude ani zraněný obránce Frej a záložník Stromstad. Valenciennes je na tom ještě hůře, uzavírá totiž celou tabulku Ligue 1. Navíc do sobotního zápasu nezasáhnou potrestaní obránci Tiené a Mater. Když k tomu přidáme absence zraněných záložníků Khitera a Bangoury, vyjde mi skoro jiná jedenáctka. Bránit se asi budou, ale loňský výsledek 2:0 v kurzu 1,65 se zřejmě bude opakovat.

MARSEILLE - LORIENT (sobota 19 hodin)
Jeden z aspirantů na titul občas hazarduje se svým jménem, ale poslední výsledky jsou již bezchybné. Nemají žádného potrestaného hráče, ale na listinu zraněných přibyli útočníci Bakary Koné a Samassa. Lorient se naopak dostal do horšího průměru ligy. Výhodou je, že nemá žádného potrestaného hráče, zato na listině zraněných jich je spousta. Obránci Marchal a zřejmě i Ciani, brankář Audard, záložníci Jalett, Jouffre a Namouchi. Z útočníků jen Saifi. Loňský bezgóĺový výsledek rozhodně nečekám, jednička v kurzu 1,42 je docela lákavá i bez Koného.

NANCY - CAEN (sobota 19 hodin)
Také Nancy hazarduje se svými fanoušky, když se potácí pět bodů od sestupu. Doma sice ještě neprohrálo, ale bodů za remízu je velmi málo a výkony venku jsou tristní. Chybět bude potrestaný obránce Macaluso. Další obránci Ouaddou a Chretien jsou zraněni. Caen je klub, kterému začalo být jedno, hraje-li doma nebo venku. Potrestaného nemá nikoho, ale zraněného obránce Sorbonu. Navíc celou zálohu: Eluchans, Deroin, Khalfallah a Leca. Bez zálohy se fotbal hrát nedá a i když Caen bude dobře bránit, čekám, že minimálně výsledek 1:0 se bude opakovat. Jednička v kurzu 2,0 u Gamebookers se dá zahrát za vyšší střed.

TOULOUSE - GRENOBLE (sobota 19 hodin)
Popravu nováčka budou očekávat fanoušci v Toulouse. Jak by ne, klubu se celkem daří, na trestné lavici nikdo. Do zálohy se navíc již možná vrátí Sissoko, takže zranění jednoho záložníka Braatena domácí určitě přežijí. Grenoble má potrestané záložníky Courtoise a Dimitrijeviče, navíc zraněné obránce Mainfroie a Flacheze. V posledním zápase utrpěli doma debakl s Marseille, předtím jen remizovali v Lorientu. Jednička v kurzu 2,0 u Gamebookers jde na main s velmi vysokou důvěrou.

LILLE - ST. ETIENNE (sobota 21 hodin)
V televizním utkání se nejen Francouzi, ale i my dočkáme více gólů. Domácí si s obranou nedělají žádné velké starosti a navíc umějí dávat góly. Potrestaný je klíčový záložník Debuchy, zraněni jsou obránci Tafforeau a Beria. Ani útočník De Melo ještě nebude připraven. Hosté jsou poprvé letos na sestupové pozici a v klubu se něco děje. V Poháru UEFA hrají naprosto skvěle, ale v domácí lize dostávají třígólové příděly od kdekoho, naposledy doma od Rennes, předtím v Marseille. Chybět bude potrestaný obránce Benalouane a zraněný Dabo. Navíc další zranění záložníci Landrin a Perrin. Over 2,5 v kurzu 2,15 u Gamebookers s vyšším středovým vkladem.

NICE - NANTES (neděle 17 hodin)
Ani mužstvo z Nice doma ještě neokusilo porážku. Navíc umí vyhrávat i venku, proto je aktuálně na pátém místě. Potrestaného nemají domácí nikoho, na tribuně pro zranění nebude jen záložník Traore, ale veledůležitý útočník Remy. Nantes se sotva dostalo z pásma sestupu a už tam poputuje zase. Má potrestaného útočníka Ivana Klasnice, což je dost paradox, protože on moc nehraje. Na soupisce jsou i nějací zranění jako třeba obránce Loic Guillon, ale ti toho letos moc neodehráli, takže to oslabení nebude. Oslabením by však mohlo být zranění záložníků De Freitase a Babovice. Jedničku bych hrál jen za slabší střed, i když kurz 1,85 je docela lákavý, trošku mne straší syndrom Pepek Vyskoč*.

RENNES - MONACO (neděle 17 hodin)
Domácí sice v minulém kole doslova explodovali v St. Etienne, které rozstříleli rozdílem dvou tříd, ale v nedělním zápase jim budou chybět potrestaní obránce Fanni a útočník Jimmy Briand. Navíc zraněný je i další útočník Thomert a také útočník Pagis, co už ztráty jsou. Monaco se v posledních zápasech hodně zvedlo, prohru 0:1 s Lyonem nemůžeme počítat za nějaký velký neúspěch. Na trestné lavici nemá nikoho, na lavičce zraněných střídajícího obránce Muratoriho, který nijak chybět nebude. Chybět ale bude první gólman Ruffier, záložníci Alonso a Perez a útočník Pino. Zápas určitě nebude bohatý na góly, Rennes by se dokonce mohlo dočkat první domácí porážky. Já jsem ochoten tvrdit, že Monako neprohraje. Kurz 1,91 na tuto příležitost u Gamebookers je luxus s ohromným value. On i loňský výsledek 0:1 něco napovídá.

LYON - BORDEAUX (neděle 21 hodin)
Šlágr kola, souboj dvou mužstev s aktuálně nejlepší formou v Ligue 1. Ani jeden z klubů nemá potrestané hráče. V mužstvu Lyonu zřejmě ještě nenastoupí již dříve zranění záložníci Bodmer a Pjanič. Bordeaux má v tuto chvíli na tribuně oba brankáře Valverdeho a Rameho. Absence občas střídajícího obránce Ducasse je celkem nepodstatná. Chybějící záložník Henrique také není velká absence. Bohužel ani jeden z prvních brankářů nebude k zápasu připraven, takže chytat zřejmě bude Kevin Olimpa, což je už dvacetiletý gólman, ale na míč si sáhne občas leda na tréninku a tak hlavně psychická zátěž při zápase s mistrem může být nevýhodou. Loňský výsledek 4:2 a díky absenci gólmanů vsadím čistou jedničku.

* Musím vysvětlit syndrom Pepek Vyskoč. Když jsem v devadesátých letech chodil sázet v Praze na Proseku, chodil na pobočku asi čtyřicetiletý invalidní důchodce, kterému jsme říkali Pepek Vyskoč kvůli jeho IQ na úrovni špatně cvičeného psa. Každý víkend vybral do kombíku deset zápasů, které podle jeho názoru musejí skončit remízou. Hrál to na čtyři chyby a téměř pravidelně vyhrával. Na tom by dosud nebylo až tak nic divného, ale on si remizující zápasy vybíral podle toho, že mužstva buď začínala na stejné písmeno (Nice - Nantes) nebo na stejná písmena končila (Ipswich - Norwich). To je syndrom Pepek Vyskoč, ze kterého někdy nemám dobrý pocit ani po čtrnácti letech.

Autor: Ugljan / EuroFotbal.cz

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Souhlasim s Auxerre za ten kurz se hodi zkusit 1... a to same u PSG... ale myslim si Grenoble prekvapi v Toulouse sice nevim proc, ale uz kdyz jsem se na ten zapas podival, rikal jsem si 02 a k tomu syndromu tak to je neco teda...

Reagovat
smazaný uživatel

jj, syndrom je fakt dobrej, schválně si to někdy zkus. Grenoble nebude mít v Toulouse s čím překvapit, půlka základu je out.

Reagovat
smazaný uživatel

aby to tam neukopali.... nejak se toho bojim... jo to vyzkousim

Reagovat
smazaný uživatel

jestli to bude opravdu takle jak to tu analyzuje tak mam tiket v kapse marseille, toulouse, auxerre a PSG výhra...super analýza jako bych to psal já

Reagovat
smazaný uživatel

Sleduji, ze zde mas nespravne informace ohledne absenci. Za Sochaux nastoupi dulezity utocnik Erding a za LeHavre take dulezity utocnik Lesage. Respektive oba jsou v nominacich na zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

Může být, včera večer, když jsem to psal, byl u nich start ještě nepravděpodobný. jestli se jim přes noc "ulevilo", asi na žádný supervýkon to nebude!

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě Marseille exkluzivně !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Luxusni analyza, hlavne vcerejsi vysledky dle nich - a to Marseille vede o 2goly a necha si dat 3 fiky v poslednich 15minutach...

Add: Pepek Vyskoc

Reagovat
smazaný uživatel

Ta Marseille byla jediná včerejší chyba, dnes to snad bude v pořádku.

Reagovat
smazaný uživatel

a co Nancy-Caen???já jsem tam tu nulu měl,a tak marseille opravdu jediná chyba,ale u mě :) nutno říci,že tohle kolo bylo strašlivě čitelné

Reagovat
smazaný uživatel

jasně, však příští kolo můžeš klidně analyzovat ty, když je to tak čitelné

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele