14. kolo
16.11.2008 21:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Olympique Lyon - Girondins Bordeaux 2:1

Šlágr čtrnáctého kola nejvyšší francouzské soutěže mezi Lyonem a Bordeaux vyzněl lépe pro domácí mužstvo. Lyon si dokázal během první půle zásluhou Benzemy a Kallstroma vytvořit dvoubrankový náskok, hosté sice devět minut před koncem snížili, ale vyrovnávací branku se jim vstřelit nepodařilo. Domácí Lyon tak zvítězil 2:1 a v tabulce odskočil svým pronásledovatelům už na rozdíl sedmi bodů.

Utkání začalo ve svižném tempu, hrál se útočný fotbal. Už v 10. minutě střílel nebezpečně Wendel, ale gólman Lyonu byl pozorný a jeho střelu dokázal zneškodnit. O pár minut později zahrozili znovu hosté, dalekonosný pokus Gourcuffa ale skončil opět v náručí Llorise. Hosté byli v první půlhodině lepším týmem, přesto to byl Lyon, kdo se ujal vedení. V 33. minutě si Benzema vyměnil míč s Fredem a z těsné blízkosti překonal gólmana Valverdeho. Pro ostrostřelce Benzemu to byla devátá trefa v sezóně. Tvrdý direkt nasadil Lyon hostům o pět minut později. Kallstrom střílel z velké dálky, ale míč těsně před brankářem Bordeaux tečoval jeden z obránců a úplně změnil směr jeho letu. Balón tak zapadl za nešťastného Valverdeho podruhé. Do kabin se šlo za poločasového stavu 2:0 pro Lyon.

Dobrou příležitost na snížení skóre měl v 52. minutě Wendel, ale jeho povedený pokus mířil těsně vedle branky Lyonu. V druhé půli se domácí tým zatáhl před svoji branku, pouze bránil svůj dvougólový náskok a hrozil pouze z rychlých brejků. Přestože se šance střídali na obou stranách, skóre se stále neměnilo. Bordeaux se gólu dočkalo až v závěru zápasu. Běžela 81. minuta a k míči se dostal střídající Cavenaghi, který svou brankou vykřesal jiskřičku naděje pro hosty. Lyon ale své vedení dokázal udržet a zvítězil 2:1.

"Jen jednou za zápas jsme dali Benzemovi prostor v šestnáctce, a on svoji příležitost dokonale využil. To byl zlomový okamžik utkání. Lyon má před námi sice náskok devíti bodů, ale já věřím, že je v našich silách toto bodové manko smazat," řekl pro Canal Plus po utkání trenér Bordeaux Blanc.

Zisk 33 bodů ze 14 zápasů a velký náskok v čele tabulky, to je vizitka Lyonu, který je na nejlepší cestě za další obhajobou mistrovského titulu. Fotbalistům Bordeaux patří až šesté místo, ale svěřenci kouče Blanca i tak stále zůstávají v kontaktu s druhou Marseille, na kterou ztrácí pouhé dva body.

Autor: Tomáš Lavický / soccernet.com, frenchleague.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele