Ligue 1 - souhrn 14. kola

20.11.2010, 20:58, aktualizováno 21.11.2010, 23:03
Komentáře a souhrny
Lille porazilo Monako a bude minimálně do víkendu vést tabulku. Polepšilo si i Bordeaux, které uspělo v Arles. PSG doma zdolalo Caen a je třetí, hned za ním je Rennes po výhře nad Brestem a Marseille, která urvala všechny body v Toulouse. Doma zvítězily Sochaux a Nancy, St.-Étienne a Auxerre se rozešly smírně, Lyon otočil zápas v Lens.

RC Lens - Olympique Lyon 1:3

21.11.2010 21:00

Góly: 24. Kanga Akalé - 64. Bafétimbi Gomis, 73. Bafétimbi Gomis, 89. Lisandro López

Fotbalisté Lens totálně propadli ve druhém poločase, ve kterém jasně dominoval hostující Lyon, a z vedení 1:0 zbyla jen porážka 1:3. Skvělý výkon předvedl hostující útočník Bafetimbi Gomis, jenž díky dvěma brankám otočil skóre zápasu. V závěru pak pečetil výhru parádní trefou Lisandro López.

Ač je Lyon i přes tuto výhru až na osmém místě, nemusí smutnit, na lídra totiž nekouká z dálky, nýbrž jen z dvoubodového deficitu. Lens kleslo na předpolední devatenáctou příčku, avšak ani tenhle klub nemusí zatím panikařit. Třeba jen tři body ho dělí od čtrnáctého Nancy.

Nejprve ohrozil hostujícího gólmana Llorise francouzský záložník Roudet, který se probil ve vápně k lyonskému soupeři velmi natěsno, jenže na něj nakonec nevyzrál. To se podařilo až ve 24. minutě Akalemu a Lens díky němu na dlouho dobou vedlo. Špatná přihrávka, na kterou už nedosáhl ani Gomis, nakonec doputovala k domácímu záložníkovi a ten pohodlně rozvlnil síť.

OL mohl srovnat ještě těsně před přestávkou, Makounův gól ale zastavil rozhodčí, který mu odpískal těsně před skórováním nedovolené počínání vůči protihráči. Hosté však napravili svůj malátný výkon plnými doušky ve druhém dějství. Už Gomisova volej po centru Makouna dala pořádně zabrat domácímu brankáři Runjemu.

I Lisandro Lopéz prověřil jeho kvality, po něm i Gourcuff, Runje však zatím ne a ne kapitulovat. Spolupráce Makouna a Gomise o pár chvil později zafungovala znovu a tentokráte tahle slibná šance už brankou skončila. Lyon se dočkal v 64. minutě a poté se všechno událo nějak tak rychle, že Lens ani nemohlo na danou situaci zareagovat.

Na 1:1 vyrovnával Gomis, který z první usměrnil parádně balón k tyči po pasu od Makouna. Čtyři minuty na to Lovren hlavičkoval do tyče, v 73. minutě dostal hosty do vedení znovu Gomis, jenž hlavou zacílil za záda Runjeho po centru zleva od Gourcuffa. Lyonský uragán zakončil brankou z 89. minuty Lisandro López, který dělovkou od břevna za brankovou čáru nedal Runjemu žádnou šanci.

Více informací k zápasu

Lille OSC - AS Monaco 2:1

21.11.2010 17:00

Góly: 39. Pierre-Alain Frau, 78. Ludovic Obraniak - 57. Adriano Pereira

Ligue 1 má nového lídra. Minimálně další týden vydrží na prvním místě tabulky ambiciozní Lille, jenž si dnes poradilo s knížecím Monakem. Vítězství zařídil svou trefou Pierre-Alain Frau a Ludovic Obraniak, za hosty se trefil pouze Pereira.

Získané tři body znamenají, že se tým Rudiho Garcii posunul do samého čela nejvyšší francouzské soutěže - díky lepšímu skóre předskočil i Montpellier, jenž má stejný počet bodů. LOSC v lize neprohrálo již čtyři utkání v řadě. Naproti tomu Monaku se v poslední době příliš nedaří. Z posledních deseti ligových zápasů vyhrálo pouze jednou a zůstává těsně nad hranicí sestupu - tedy na sedmnácté příčce.

Jak již to tak ve francouzské nejvyšší soutěži bývá, začali lépe domácí. První příležitost si vypracovala ofenzivní hvězda Lille - Moussa Sow. Letošní kanonýr ale další branku nepřidal, ze solidní pozice přestřelil. Do šestnáctky poté pronikl také Gervinho, ale ani on nebyl úspěšný.

Domácí příležitosti přibývali. Jednu vynikající zmařil tentokrát Frau, který zakončoval rychlý protiútok svého týmu. Zkušený útočník ale nakonec svou střelu umístil nad branku. Do další šance se poté řídil znovu Sow, tentokrát ale jeho pokus nepronikl ani k brankáři soupeře, míč zablokovali obránci hostů.

Gól na sebe ale již nenechal dlouho čekat a ze své páté letošní branky se mohl radovat Pierre-Alain Frau. Ten využil pěkné přihrávky Edena Hazarda, obehrál bránícího Sebastiena Puygreniera a zamířil přesně - 1:0.

Do druhého poločasu nastoupilo úplně jiné Monako, než jaké hrálo poločas první a hosté se za svůj zlepšený výkon dočkali i vyrovnávací branky. V 57. minutě se jako dobrý zakončovatel představil Adriano Pereira, jenž po centru Manganiho míč přesně umístil nůžkami - 1:1.

O pár okamžiků později to dokonce mohlo být 2:1 pro Monako. Frederic Bulot pronikl do pokutového území a pálil nebezpečně na branku, s míčem si ale poradil zkušený brankář Mickael Landreau. Tato další šance jako by znovu nastartovala domácí celek. Gervinho byl znovu u zrodu akce, znovu zakončoval nebezpečně, znovu si ale vylámal zuby na dobrém gólmanu Ruffierovi.

Ještě blíže skórování se ocitl později domácí Yohan Cabaye, jenž svým přímým kopem ale nastřelil pouze tyčku. Sow mířil mimo poté, co Ruffier nedokázal udržet pod kontrolou střelu Mathieua Debuchyho. Nakonec ale fotbalový osud rozhodl o zaslouženém vítězství domácího celku. Třináct minut před koncem zápasu natáhl po De Melově přihrávce ke střele Ludovic Obraniak - a udělal dobře. Jeho první letošní branka znamená pro Lille velice důležité tři body...

Více informací k zápasu

AC Arles-Avignon - Girondins Bordeaux 2:4

21.11.2010 17:00

Góly: 22. Camel Meriem, 89. Hameur Bouazza - 35. Anthony Modeste (pen.), 39. Yoan Gouffran, 59. Anthony Modeste, 88. Anthony Modeste

Domácí fotbalisté sice vstřelili ambicióznímu Bordeaux dva góly, přesto to na body nestačilo. Hosté totiž skórovali hned čtyřikrát. Třemi přesnými zásahy se blýskl Modeste.

Arles se sice po první dvacetiminutovce ujalo vedení, poté ale udeřilo Bordeaux. Do poločasu se trefil Modeste a po něm Gouffran. I v druhém dějství stříleli branky hosté - aktivní Modeste si zkompletoval hattrick. Za domácí srovnával minutu před koncem Bouazza.

První šanci zápasu měli domácí, v šestnácté minutě střílel Meriem, jeho pokus však zneškodnil gólman Bordeaux Carrasso. O šest minut později se jejich souboj opakoval, tentokráte z něj vyšel ale vítězně domácí fotbalista, který využil zaváhání hostů a střelou poslal Arles do vedení. To však trvalo jen něco přes deset minut, obránce Laurenti totiž zahrál v pokutovém území rukou a kopala se penalta. K té se postavil Modeste a s přehledem vyrovnal na 1:1. Pět minut před poločasem se Bordeaux dostalo do vedení. Gouffran využil přesné nahrávky Maazoua a z voleje upravil na poločasových 1:2.

Po hodině hry se Gouffran objevil v roli nahrávače a ke skórování vybídl aktivního Modesteho. Ten jeho nabídku neodmítl a dotlačil míč do sítě. V 66. minutě poslal na domácí branku dalekonosnou střelu Wendel, jeho projektil však jen těsně minul domácí svatyni.

I přesto se hosté čtvrté branky dočkali. A opět u toho byl Modeste - v tomto utkání se už potřetí zapsal mezi úspěšné střelce. Využil dobré přihrávky Tremoulinase a vzápětí tak mohl oslavovat hattrick. Domácí pak v samotném závěru kosmeticky upravili skóre, minutu před závěrečným hvizdem snížil na konečných 2:4 Bouazza.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Montpellier HSC 0:1

20.11.2010 21:00

Góly: 83. Olivier Giroud

Sedm minut před koncem zápasu rozhodl o výhře Montpellieru v Nice Giroud a alespoň do neděle katapultoval svůj tým do čela Ligue 1. Hostující útočník se na hřiště dostal až v 76. minutě, ale už po sedmi minutách ve hře dokázal vstřelit branku.

Montpellier vstoupil do utkání dobře, už v desáté minutě musel domácí gólman Ospina likvidovat střelu Marveauxe. O minutu později překonal brankáře Nice lobem Kabze, ale míč na brankové čáře uklidil do bezpečí obránce Civelli. Aktivní Kabze se k balónu dostal i o chvíli později, ale jeho hlavička skončila v náručí Ospiny.

Poté se do hry dostalo i Nice a hned při první šanci domácích musel gólman Montpellieru Jourdren vytáhnout fantastický zákrok proti hlavičce Faého. Hosté si vytvořili další dvě šance, přesto to mohlo být Nice, kdo mohl jít do kabin s jednobrankovým náskokem. Nejprve střelu Ait-Fany vyrazil Ospina do bezpečí, o pár momentů později pohotově chytil střelu Camary. Velkou příležitost ke skórování měl v závěru prvního dějství domácí Coulibaly, ale jeho tvrdou ránu dokázal s problémy zlikvidovat strážce montpellierské svatyně Jourdren.

Druhý poločas začal nepřesnou hlavičkou domácího Clerca, na druhé straně musel zasahovat Ospina proti střele Ait-Fany.

Domácí gólman Ospina držel Nice svými zákroky po celé utkání nad vodou, v 83. minutě byl ale překonán. Estrada našel přesnou přihrávkou střídajícího Girouda a ten střelou ke vzdálenější tyči rozhodl o tom, že tři body poputují do Montpellieru.

Více informací k zápasu

FC Sochaux - FC Lorient 2:0

20.11.2010 19:00

Góly: 44. Modibo Maïga, 59. Brown Ideye

Nejlepší bilanci zápasů doma mají fotbalisté Sochaux, kteří na svém stánku získali sedmnáct ze svých osmnácti bodů. Nikdo jiný v lize také v domácím prostředí nevstřelil 16 gólů. Svou pátou výhru v sezóně si Sochaux připsalo na úkor Lorientu, který dovolil svému soupeři dvakrát skórovat. Tři body zařídily branky Maigy a Ideyeho.

Sochaux už od začátku potvrzovalo své skvělé výkony na domácí půdě, kterými baví své diváky na Stade Bonal. Lorientský brankář Audard měl opravdu plné ruce práce. Už ve 3. minutě likvidoval pokus Martina, poté ten samý záložník obral o míč Amalfitana, připravil pozici pro Ideyeho, avšak ani tahle šance gólem neskončila.

Lorient se probil do dobré příležitosti ve 14. minutě. Směrem do brány mířil hlavou Manga, domácí gólman Cros by na jeho střelu nedosáhl, naštěstí pro něj byl na brankové čáře spoluhráč Anin, jenž odvracel míč do bezpečných vod.

Sedm minut před obrátkou se musel ohánět Audard ještě proti střele Anina, kterého pěkně uvolnil Ideye, kapitulaci se však hostující brankář do poločasu nakonec přece jenom nevyhnul.

Maurice-Belay nacentroval ve 43. minutě na Maigu, jenž hlavou Audarda už překonal. A v 58. minutě Sochaux vedlo o dvě branky, Ideye byl na konci pěkné kombinace, do které se zapojili Maiga i Martin, a nigerijský forvard uklidil míč pohotově do sítě.

Hosté mohli skórovat zásluhou Diarry, jeho střelu však polapil Cros. Naopak domácí mohli v nastaveném čase ještě přidat třetí branku, nicméně po Martinově centru letěla střela Butina mimo.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Olympique Marseille 0:1

20.11.2010 19:00

Góly: 88. André Ayew

Olympique Marseille napravil poslední dva ligové nezdary v Paříži a doma s Lens vítězstvím na půdě Toulouse. To pokračuje v získávání horších výsledků, z posledních deseti utkání jen jednou zvítězilo. Hosté nakonec mohou děkovat Ayewovi, jenž skóroval až v 88. minutě utkání a nechal tak zapomenout na penaltový neúspěch Taiwa z 55. minuty.

První šanci zápasu si vytvořili hosté, Brandao našel svým centrem v dobré pozici Gignace, jenž hlavou mířil jen o píď vedle. Na druhé straně se k hlavičkování prosadil po rohovém kopu Machada obránce Congré, ale stejně jako jeho protějšek Gignac i on prostor brány netrefil a střílel nad břevno.

Dá se říci, že Marseille byla v první půli o něco lepším týmem a Toulouse dostalo více pod tlak. Brandao pálil hodně nebezpečně, Diawara se po centru z rohového kopu od Lucha Gonzáleze dostal k hlavičce, jenže zaměstnat toulouského gólmana Valverdeho tak, aby si šáhl na míč, se OM prostě pořád nedařilo. Oba rovněž zase zamířili mimo.

V 55. minutě se svěřenci trenéra Didiera Deschampse mohli radovat. Remy byl po souboji s Tabanouem faulován ve vápně a rozhodčí Duhamel nařídil pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Taiwo, ale asi to měl přenechat spíše někomu jinému. Valverde mu totiž vystihl směr a vyrazil balón do zámezí.

I nadále se Marseille tlačila dopředu, Toulouse se horko těžko bránilo. Gignacův pokus musel lapit Valverde, Remy se trefil jen do boční sítě. Domácí mohli skórovat Mansarem, který hezky prošel do vápna, kde měl s jeho šancí brankář Mandanda velké starosti. Nakonec se obhájce titulu v 88. minutě přece jen dočkal branky.

Azpilicueta našel svým centrem zprava na zadní tyči nabíhajícího Ayewa, jenž hlavou uklidil míč do sítě. Ve zbývajícím čase se domácí na nic nezmohli, a tak si všechny body z jejich půdy odvezla šťastnější Marseille.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Brestois 2:1

20.11.2010 19:00

Góly: 39. Jirès Kembo-Ekoko, 81. Jérôme Leroy - 90. Bruno Grougi (pen.)

Bretaňské derby lépe vyznělo pro fotbalisty Rennes, kteří soupeře z Brestu skolili 2:1. V tabulce se tak domácí posunuli na druhé místo, zatímco hosté po třech kolech přišli o svou roli lídra a jsou čtvrtí. Rennes vedlo zásluhou Ekoka a Leroye až do 90. minuty 2:0, pak Brest z penalty Grougim už jen snížil.

Na to, že se čekalo velké derby a souboj předních celků francouzské ligy, zápas příliš fotbalové krásy nenabídl. Šancí, tedy těch pohledných, bylo opravdu pramálo. Nejprve zkusil hostujícího brankáře Elanu překonat svou střelou Dalmat, pouze však zahřál rukavice strážce branky Brestu.

Elana se potil i ve 23. minutě, Ekoko se totiž pěkně probil do šestnáctky, odkud kroutil míč levačkou do šibenice, zase však skvěle zakročil brestský brankář. Útočník s kořeny v Demokratické republice Kongo byl při chuti i nadále a nakonec se mu vyplatilo být takhle aktivní. Ve 39. minutě už totiž jeho střela horní roh brány, za kterým se rozvlnila síť, našla.

Až vlastně do 43. minuty, kdy hlavičkoval Bayasse leč nebezpečně, tak jen těsně nad břevno, byli hosté na hřišti naprosto neviditelní. Do útoku se moc nehrnuli, fakt, že se hraje prestižní derby, jako by je ani moc nebral. Po obrátce se předváděná hra nezlepšila, i druhá půle byla zkrátka bez nějakého dlouhodobého vzrušení.

Po hodině hry si vytvořil šanci domácí Montaňo, ale z dobré pozice se mu skórovat nepodařilo, nakonec alespoň kolumbijský borec nabil do běhu v 82. minutě Leroyovi, jenž z první míč napálil tvrdě přesně pod břevno. Brest už jen korigoval v 90. minutě, ve vápně fauloval bek Fanni a kopala se penalta, kterou bez větších problémů proměnil Grougi.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - AJ Auxerre 1:1

20.11.2010 19:00

Góly: 54. Loïc Perrin - 28. Jean-Pascal Mignot

Vynikající forma Auxerre pokračuje. Osmé soutěžní utkání bez porážky - tentokrát sice "pouze" remíza 1:1 se Saint-Étienne.

V lize prodloužilo svou sérii neporazitelnosti Auxerre již na pět utkání, spolu s Coupe de la Ligue je to již zápasů osm. Získaný bod katapultoval svěřence Jeana Fernandeze o dvě příčky vpřed, na sedmou příčku. Na pohárové příčky ztrácí nyní tři body. Stejně je na tom po tomto výsledku také Saint-Étienne, které je ale kvůli horšímu skóre až na příčce osmé. Stále má ale zápas ve Valenciennes k dobru.

Domácí vstoupili do utkání lépe a také se jako první dočkali přemožení soupeřova brankáře. Zhruba po půlhodině hry se prosadil Jean-Pascal Mignot. Nicméně na druhé straně dokázal po změně stran odpovědět Loic Perrin, a zápas tak skončil remízou. Největší zásluhu na tom ale opět měl vynikající gólman ASSE Jérémie Janot, který svými skvělými kousky doháněl soupeřovi útočníky k šílenství.

Hned zkraje utkání zkoušel své štěstí hostující znovuzrozený útočník Dennis Oliech. Domácí brankář potřeboval ke zkrocení jeho rány hned dva pokusy, nakonec ale míč ve své náruči zkrotil. Na druhé straně o sobě dal slyšet umlčený kanonýr Dimitri Payet. V 16. minutě pálil z veliké vzdálenosti z přímého kopu, nicméně i hostující gólman byl tentokrát úspěšnější než útočník.

Skóre se tak změnilo až v minutě 28. To si obránce Jean-Pascal Mignot naskočil nejlépe na přímý kop Benoita Pedrettiho a hlavičkou přeloboval Janota v bráně Saint-Étienne - 0:1.

Domácí se mohli dočkat odplaty hned po dvou minutách hry. Volej Payeta ale ke smůle domácích odskotačil za brankovou čáru vedle tyčky. Za hosty se málem prosadil Dennis Oliech, který po nádherném sólovém úniku ale nezakončil přesně.

Cokoliv plánovalo Auxerre ve druhém poločase, dostalo velikou trhlinu hned po osmi minutách. Na milimetrový centr Blaise Matuidiho si naběhl Loic Perrin a z bezprostřední blízkosti nedal Olivieru Sorinovi příliš šancí zasáhnout - 1:1.

Za vítězstvím se hnalo hlavně Auxerre - levačka Frédérica Sammaritana ale skončila těsně nad brankou, zatímco Pedretti pálil z třiceti metrů těsně mimo. Nebylo to ale všechno, největší šance měla ještě přijít. Adama Coulibaly ale se svým dobrým volejem ztroskotal na vynikajícím Janotovi, a skóre se tak neměnilo ani v 89. minutě.

Více informací k zápasu

Paris Saint-Germain - SM Caen 2:1

20.11.2010 19:00

Góly: 40. Guillaume Hoarau, 50. Mevlüt Erdinç - 85. Youseff El Arabi

PSG se po výhře 2:1 nad Cean alespoň do sobotního večera dostalo do čela tabulky, zatímco nováček ligy se poprvé v sezóně ocitá v sestupovém pásmu na osmnácté příčce. Hosté nehráli vůbec špatnou partii, dá se říci, že dělba bodů by byla možná spravedlivější, domácí však zkrátka proměnili své dvě velké šance, naopak soupeř v zakončení dosti selhal.

Hosté přitom do zápasu nevstoupili špatně. El Arabi pořádně zaměstnal pařížského gólmana Edela, který i přes toxoplasmózu přece jenom nastoupil v základní sestavě, svou tvrdou střelou z páté minuty. Mollo po něm dokonce orazítkoval tyčku. A Cean pokračovalo v aktivní hře i nadále, Hamouma se neohroženě vrhl do vápna, odkud pálil jen těsně vedle.

Pařížané byli z výkonu svého soupeře trochu zaskočeni. Hrál opravdu velmi dobře a nepříjemně. Ačkoli se do gólových příležitostí ani pořádně nedostali, proměnili vlastně hned tu první vážnější, kterou si vytvořili. A proměňovat je je pro výsledek pochopitelně podstatnější. Co naplat, že se Cean snaží, jak nejlépe může, když se koncovka nedaří.

Ve 40. minutě Tiené hezky prošel na pravé straně hřiště, nacentroval na tradičně nebezpečného hlavičkáře Hoaraua, jenž se trefil parádně do šibenice. Pět minut po přestávce navíc domácí navýšili svůj náskok, Armand vykouzlil hezkou přihrávku pro Erdinga, ten ještě dokázal mistrně obejít hostujícího gólmana Thébauxe a skórovat do odkryté svatyně.

O pár chvil později mohlo být definitivně rozhodnuto, kdyby Erding po pasu od Hoaraua zamířil z výborné pozice mezi tři tyče a ne jen mimo. Cean se nakonec podařilo dostat zpátky do zápasu pět minut před koncem, to už však bylo příliš pozdě. PSG si již tři body pohlídalo. V oné gólové situaci rozvlnil síť El Arabi úžasnou střelou z voleje.

Více informací k zápasu

AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC 2:0

20.11.2010 19:00

Góly: 29. André Luiz, 74. Marama Vahirua

Druhá domácí výhra - Nancy si před vlastními fanoušky s jistotou poradilo s hosty z Valenciennes. Jednoznačné utkání rozhodl svou trefou André Luiz, druhou branku přidal Marama Vahirua.

ASNL tři body výrazně pomohly k postupu v tabulce. Z předposlední příčky se dostali až na solidní čtrnácté místo, do první poloviny tabulky jim nyní schází pouze dva body. Na evropské poháry ne nedostižných bodů pět. Zato Valenciennes nevyhrálo v lize již potřetí za sebou a kleslo na šestnáctou pozici. Na sestupové příčky má náskok již pouze jediného bodu.

Domácí byli od začátku zápasu těmi, kteří určovali tempo zápasu. Již ve třetí minutě se do velice dobré pozice dostal Jonathan Brison - do které mu nahrál kdo jiný než letos vynikající Julien Feret - jeho volej s gólovými parametry byl ale ještě před brankářem tečován mimo branku.

Již o minutu později se po vynikajícím vysunutí Maramy Vahiruy do samostatného úniku hnal Youssuf Hadji, jako by ale zapomněl svou lehkost z minulé sezony, míč nedokázal pořádně zpracovat, a dal tak příležitost k zakročení brankáři Penneteauovi.

Nakonec se ale Nancy zasloužené úvodní branky dočkalo - a to v minutě 29. Po rohovém kopu Benjamina Gavanona se na bližší tyči uvolnil André Luiz a hlavičkou překonal Penneteaua - 1:0. Byla to již jeho druhá trefa v probíhajícím ročníku Ligue 1.

O pár okamžiků později to byl opět Vahirua, jenž nahrával do vyložené pozice Hadjimu. Tuniskému útočníkovi ale chyběly centimetry a na centr nedosáhl, jinak by se míč s největší pravděpodobností zatřepetal v síti podruhé. Zápas se nezměnil ani po změně stran - stále to byli pouze domácí, kteří se snažili hru tvořit.

Gavanonův rohový kop tečoval Ronald Lemaitre, brankář Penneteau ale zasáhl a míč vyrazil. Těsně před odbitím hodiny hry se brankář domácích blýskl znovu. Skvěle vytěsnil Vahiruův přímý kop, následně předvedl ještě lepší zákrok, když nedovolil navýšit náskok Andrému Luizovi po pěkné dalekonosné střele.

Druhá branka ale nakonec přišla - a zaslouženě si ji připsal Vahirua. Jeho přímý kop nechal Penneteaua až příliš klidného - a to větší pro něho muselo být překvapení, když se míč od břevna odrazil do branky - 2:0. 74. minuta pro něho dnes znamenala druhou ligovou branku.

Penneteuau ale ještě dostal čas napravit své malé zaváhání. V samotném závěru vychytal Bakayeho Traorého, a udržel tak vcelku ještě solidní výsledek 0:2.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Lille OSC1466224:1624
2.Montpellier HSC1473413:1224
3.Paris Saint-Germain1465321:1323
4.Stade Rennes1365216:923
5.Olympique Marseille1364321:1422
6.Stade Brestois1464414:1022
7.Girondins Bordeaux1464418:1522
8.Olympique Lyon1464418:1622
9.AJ Auxerre1447320:1619
10.AS Saint-Étienne1354417:1519
11.FC Sochaux1453622:1818
12.Toulouse FC1453614:1518
 FC Lorient1453614:1518
14.AS Nancy-Lorraine1452716:2417
15.OGC Nice1444611:1616
16.Valenciennes FC1336413:1415
17.AS Monaco1428414:1314
18.SM Caen1435616:2214
19.RC Lens1435613:2214
20.AC Arles-Avignon1413109:296

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (121)

Přidat komentář
Godwinson

Střed zálohy Marveaux, Stambouli a Dernis, to je teda síla. Ale Aït-Fana v zááááákladu.

Reagovat
Liquid

Joris Marveaux? V FM podemnou reprezentuje Martinik, výborný hráč a má tam sakra dobrou střelu z dálky.

Reagovat
Godwinson

Jj, heh, trénuješ repre Martiniku?

Reagovat
Liquid

jj a mám tam Elanu v bráně (Brest), pak Grougi (Brest), Germany (Avignon), Audel (Stuttgart) brankář Hartock, ještě loni trojka Lyonu, Fabrice Pancrate (Newcastle a PSG)

Reagovat
smazaný uživatel

Pancrate je otřesnej hráč

Reagovat
domingo

El-Arabi neuvěřitelný hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Erdinca bych chtel do Newcastlu

Reagovat
Godwinson

Škoda Lorientu, jinak Marseille zase takhle na konci.

Reagovat
smazaný uživatel

PSG

Reagovat
smazaný uživatel

Týjo co ten El Arabi už kolem něj krouží ňáké velkokluby?

Reagovat
domingo

Zatím ticho po pěšině, ale ono se to roztrhne

Reagovat
smazaný uživatel

a MIčola už je jen nahradník ale není se co divit když není schopen dát gol

Reagovat
smazaný uživatel

Rennes Škoda Auxerre že si vezou jenom bod

Reagovat
Godwinson

Camaro, Camaro ... jinak Ospina jistotou nehýří, z dálky neudrží jedinej balon, ale parádní zákrok už předvedl.

Reagovat
domingo

Takže předloňskej Ospina. Tak snad ho Karim vykouří :)

Reagovat
Godwinson

A Belhanda by mohl jít místo Dernise, tomu to obzvlášť nejde. Když má tvořit hru někdo, kdo dal za poločas asi tři přesný krátký přihrávky, není to ono.

Reagovat
Godwinson

Jourdren

Reagovat
Godwinson

Giroud musí na plac, Kabze je na hrotu stejně k ničemu jako na křídle.

Reagovat
Godwinson

Giroooooooooud

Reagovat
onze

MERCI PSG ! ! !

Reagovat
domingo

Gratulace MHSC k prvnímu místu , dneska jedinej výsledek, kterej nestojí za vyliždíru.

Reagovat
Godwinson

Těžce vybojovaný vítězství, ale povedený střídání. Belhanda mě překvapil, hrál výborně, na AM bych ho asi upřednostnil i před Estradou. A kdo byl ještě výbornej, to je jasný, Aït-Fana, ten jestli nebude hrát, tak ať jde Rene do prdele.

Jinak Kabze musí kouřit, jinak si to nedokážu vysvětlit. René asi ujíždí na Turcích.

Reagovat
domingo

Estradu bys posadil? Nahradí někdo ty jeho přímáky?;)

Reagovat
Godwinson

Asi jo, zkusit ho tam, dneska byl ten poločas, co hrál, výbornej. Nenahradí, ale co už, to by byla daň.

Reagovat
Godwinson

Jo a zapoměl jsem, parádně zahrál na DM Stambouli.

Reagovat
smazaný uživatel

ALLEZ PSG !

Reagovat
Godwinson

Ježiš, ono to Lille nakonec vyhrálo ... a ještě na člověka takhle blbě čumí Modeste, to je k vzteku.

Reagovat
smazaný uživatel

Komu přeješ večer?

Reagovat
Godwinson

Vim, na co narážíš. Lyonu !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mi líbíš.

Reagovat
Rssa

Jak hrál Gerry?

Reagovat
Godwinson

Netušim, net mi jede tak pomalu, že nevim jestli vůbec hrál. Ale každopádně ten včerejší joke, že ho vyměníte za Maxiho, byl fakt výbornej.

Reagovat
Rssa

To nebyl vtip!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rssa

Koukal jsem na Livescore a střídal poměrně brzo, tak nevím jestli to bylo únavou nebo výkonem. Každopádně Hazard asi řádil jak tak koukám

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard se dostává do tradiční formy jednoho ze tří nejlepších hráčů celý ligy.

Reagovat
Rssa

Slyšel jsem o něm, že je hodně dobrý. Mám ho v Roylistu

Reagovat
Godwinson

Reagovat
Rssa

Večer zkouknu Bastose a zítra jedeme s Royem do Francie na nákupy

Reagovat
Godwinson

Ale to ne, na co Bastos? Nalevo jen Taiwo.

Reagovat
Rssa

Já myslel, že se bavíme o nereálných nákupech Liverpoolu

Reagovat
Godwinson

Neboj, pochopil jsem, Taiwa do nich počítám.

Reagovat
Rssa

Ten se mi zdá nejreálnější (z důvodu financí, ne z důvodu Royova zájmu )

Reagovat
Godwinson

Pro mě je nejreálnější Gervinho, ale necháme se překvapit, třeba budou oba.

Reagovat
Rssa

Mě by překvapilo, kdyby přišel byť jeden z nich. Nejreálnější je proto nikdo

Reagovat
Godwinson

Teď má zase slinu u pusy ... ale dobrý, už toho nechám.

Reagovat
Tomanatura

Je to hodně velký průser, když se mi z Francie nejvíc líbí PSG a Marseille?

Reagovat
Godwinson

Pokud to nepůjdeš hlásat do kotle jednoho z těch týmů, tak asi ne, ale jinak vskutku špatný výběr.

Reagovat
onze

Tak to kamaráde nejde do kopy, ale vôbec ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
Godwinson

Pied hraje, výborně. Ale bez Gourcuffa a Lisandra ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Lyon jedem, ať jste před Bordeaux a Etienne

Reagovat
smazaný uživatel

Ideální šance dohnat čelo.

Reagovat
smazaný uživatel

těch sedm minut o tomu moc nenapovídá zatím

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně Yoann na lavičce. Bez něj a s Gomisem bude těžký dát gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Já fandím Pjaničovi a věřím, že se mi nějaký ten přímák povede ...a Gomis možná zakopne a nějak to tam dotlačí...nikdy nevíš

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to Lovren dobře podělal..

Jinak minulý kolo Gomis zakopl a zapříčinil tak penaltu. Deja vú?

Reagovat
smazaný uživatel

Teď nás rozhodčí hodně podržel, Diakhaté neskutečný kiks.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a je tam!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Toho jsem se bál.

Reagovat
smazaný uživatel

Diakhaté je fakt tragéd. Horší verze Crise.

Reagovat
smazaný uživatel

jakto? co tak nejednou?

Reagovat
smazaný uživatel

Není schopnej trefit balon, jde riskantně do soubojů, nulová rozehrávka. Dneska 12. hráč Lens.

Reagovat
Godwinson

Měl vám klapnout Rami.

Reagovat
smazaný uživatel

Se asi z těch našich obránců pobleju, už tak třetí likvidační faul.

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandro do hry

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda, že jde provést jen 3 střídání za zápas, z hřiště bych vyrazil tak 8 jmen.

Reagovat
Rssa

Koukám, že hrál Rozehnal a dokonce Lille vyhrálo. Jak je to možné?

Reagovat
domingo

Monako je očividně neprověřilo

Reagovat
Rssa

Nebo se tak zlepšil...

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, Roudet si kompenzuje mindrák na Piedovi, plešoun vypatlanej..

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečné se stalo možným, Gomis gól z voleje o tyč.

Reagovat
smazaný uživatel

Gomis mě nepřestává překvapovat a to už jsem ho odepsal.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsi ho pomluvil a co jsem to zapnul v 60. minutě tak jeden z nej hráčů tam

Reagovat
smazaný uživatel

Jo takže to je Tebou.. Koukej na nás častěji.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem si musel odskočit a když se vracím k zápasu, tak vidím že Gomis dal dva goly. Nešálí mne zrak? ale aspoň že tak Prohra z Lens by byla hodně marná

Reagovat
smazaný uživatel

Druhej angličan, tentokrát Lisandro. Jojo, to je ten správnej MOTM, bez něj bysme nedali ani gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem jak jsem včera zmiňoval toho švýcarského talenta tak je to Xherdan Shaqiri (no vzpomeň si na takové jméno )

Reagovat
smazaný uživatel

Prostě Shakira nebo tak..

Reagovat
smazaný uživatel

Řekl bych, že se brzo bude často skloňovat

Reagovat
smazaný uživatel

O den starší než já, budu vcelku zvědavý, kam to dopracuje.. Na velký přestup ale ještě má času dost.

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu Rakitič přestupoval v podobném věku (navíc ze stejného týmu a schopnostmi taky nebyl o moc dál) a vyplatilo se mu to

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo potřebuje v Bundeslize křídlo?

Reagovat
smazaný uživatel

Aktuálně docela Wolfsburg. Ale nepřál bych mu aby tam chodil za současné situace

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejvíc by se hodil asi do Dortmundu, ale tam je nacpáno

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Kuby, ten stejnak netrefí ani prázdnou.

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, ale co zas s Götzem. Ten už stejně nastupuje víc než Kuba

Reagovat
jv

A to se ještě vrátí Zidan, kterej tam taky může hrát, odehraje to tam i Kevin.

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandro Lopeez ...doufám, že v Lyonu nějaký čas vydrží, bo mám v plánu si koupit jeho dres

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím na Miralema.

Reagovat
smazaný uživatel

Já chtěl původně ten fialový, ale tam mají myslím jenom Crise a jemu podobným. uvažoval jsme nad tím fialovým s Reveillerem. Ještě se rozhodnu

Reagovat
smazaný uživatel

Dres Réveilléra jsou pro mě vyhozené peníze, ale nic proti.. Jen u nás vidím minimálně deset větších sympaťáků.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ale když mě se líbí ten fialový a Crise nechci

Reagovat
smazaný uživatel

Tak už mají všechny ve fialovém. To je pak volba jasná

Reagovat
smazaný uživatel

Lisandra schvaluju, ale pospěš si, než odejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle jsem si koupil minulý rok Benzemu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by se mohl časem ale vrátit.

Reagovat
smazaný uživatel

A Juninho jako trenér ...

Reagovat
smazaný uživatel

Juninha bych popravdě v našem vedení jednou moc rád viděl.

Reagovat
domingo

Réveillére právěže sympaťák docela je, z vaší obrany určitě největší...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Lovren, Cissokho, Koloděj, Gassama..Furt nic?

Reagovat
domingo

Možná Lovren, na Koloděje zatím nemám názor :)... Cissokha rád nemám, umí být zákeřnej. Gassama nic moc teda.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, u Cissokhoa Ti vadí zákeřnost, přitom Réveillére má průměr cca jedna prasárna na zápas. (včera svůj standard dodržel, naopak Cissokho jako jedinej z celý obrany neudělal žádnej ošklivej faul)

Reagovat
domingo

To až poslední dobou, když přestává stíhat, no. Sympatický to není, ale pořád je to u mně především výbornej fotbalista, v první řadě... Cissokho se už ve dvaceti profiluje tak, že si rád do někoho kopne, štípne, strčí. Bek z něj roste výbornej, ale tohle se mi prostě nelíbí. Réveillére nikdy nebyl povahou zákeřňák. Možná je to i tím, že Cissokho je taková namakaná gorila, vypadá mnohem zlejší, i když jsou úplně stejně velcí

Reagovat
smazaný uživatel

Já si u Cissokhoa teda pamatuju jeden jedinej úlet, kdy loni zbytečně strčil ve 1/4finále LM do někoho z Bordeaux (Trémoulinas? tady to už nevim přesně), jinak seká latinu, schválně koukni na jeho statistiku žlutých trestů, za posledních 5 let 13 žlutých karet, ani jedna redka, naopak Réveillére 28 žlutých a 2 redky (z toho obě za poslední 2 roky, obě jsem viděl naživo, za to může hlavně to jeho nestíhání, který tu dřív nebylo, tudíž je tolik nepočítám..)

Asi takhle, já proti Réveillérovi nic nemám, dá se počítat za klubistu, protože je už u nás vážně dlouho, svý si odehrál a i odehraje, ale největší sympoš? To opravdu né.

Jinak s tím Cissokhovým děsivým vzhledem máš pravdu.

http://www.uefa.com/ml/images/players/ucl/400X600/250003441.jpg

Reagovat
smazaný uživatel

Den a noc, tak by se daly charakterizovat oba poločasy. Teda, po prvním poločase se ve mně mísilo mnoho různým pocitů, jako zlost, vztek, bezmoc, atd. a očekával jsem, že o druhé půlce to nebude o nic lepší, ale opět se ukázalo, jak dva hráči dokáží náš kádr pozvednout z průměru na špičku - ano, je to Lisandrem (např. třetí gól) a Gourcuffem (např. asistence na vítězný gól). Dva výjimeční hráči, kteří prostě rozhodují zápas. Jsem rád i za Gomise, po loňském derby, kdy dal vítězný gól, asi nejdůležitější góly za nás, ten první k tomu snad jeho nejpodařenější vůbec. Lens mi je sice líto, ale nakonec se potvrdilo, že jejich obrana není nic převratného, se záchranou budou mít ještě hodně práce.

Akorát naše obrana, to je teda něco, rozhodně to není jen Crisem, dneska kiksoval i jinak vcelku spolehlivý Lovren a Diakhaté je neskutečný zmatkář, chce to opravdovou špičku právě k Chorvatovi, jinak to bude pořád vypadat takto..

Reagovat
Arne

Oba celky v laufu, ve středu to bude zajímavý.

Reagovat
smazaný uživatel

no bude to minimálně stejně těžký zápas jako proti PSG nebo Benfice...navíc Schalke hraje doma, bude hnáno 60ti tisícovým kotlem a musejí vyhrát, aby jim v posledním kole stačila plichta s SLB a co se týče kvality, nerad bych Lyonu křivdil ale...

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro Lyon, hlavně Yoanna a Miralema.

Reagovat
Carlos Juan Pablo

Reagovat
Godwinson

Zatracený Lens, zklamali mě, tajně jsem doufal, že Lyon o dva body oberou.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska super výsledky (Lyon i Bordeaux na tiketu ), i když od Lille jsem čekal že tam Monaku šoupnou víc gólů :) A koukám že zdejší oblíbenec Gomis si zvedá reputaci

Reagovat
Godwinson

Takhle by tabulka mohla vypadat na konci, i bych tam za takovýhle konstelace přežil to PSG. Pohár vyhraje MHSC, aby božskej Johny neřikal, že jsem na Marseille vysazenej.

Reagovat
domingo

Caen a PSG to kazí...

Reagovat
Godwinson

Přesně, ale co naděláš, třetí přijatelnej tým na sestup je buď Nancy nebo Monako a pochybuju, že právě jeden z nich spadne.

Reagovat
$dolar$

Bordeaux

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele