14. kolo
21.11.2010 17:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Lille OSC - AS Monaco 2:1

Ligue 1 má nového lídra. Minimálně další týden vydrží na prvním místě tabulky ambiciozní Lille, jenž si dnes poradilo s knížecím Monakem. Vítězství zařídil svou trefou Pierre-Alain Frau a Ludovic Obraniak, za hosty se trefil pouze Pereira.

Získané tři body znamenají, že se tým Rudiho Garcii posunul do samého čela nejvyšší francouzské soutěže - díky lepšímu skóre předskočil i Montpellier, jenž má stejný počet bodů. LOSC v lize neprohrálo již čtyři utkání v řadě. Naproti tomu Monaku se v poslední době příliš nedaří. Z posledních deseti ligových zápasů vyhrálo pouze jednou a zůstává těsně nad hranicí sestupu - tedy na sedmnácté příčce.

Jak již to tak ve francouzské nejvyšší soutěži bývá, začali lépe domácí. První příležitost si vypracovala ofenzivní hvězda Lille - Moussa Sow. Letošní kanonýr ale další branku nepřidal, ze solidní pozice přestřelil. Do šestnáctky poté pronikl také Gervinho, ale ani on nebyl úspěšný.

Domácí příležitosti přibývali. Jednu vynikající zmařil tentokrát Frau, který zakončoval rychlý protiútok svého týmu. Zkušený útočník ale nakonec svou střelu umístil nad branku. Do další šance se poté řídil znovu Sow, tentokrát ale jeho pokus nepronikl ani k brankáři soupeře, míč zablokovali obránci hostů.

Gól na sebe ale již nenechal dlouho čekat a ze své páté letošní branky se mohl radovat Pierre-Alain Frau. Ten využil pěkné přihrávky Edena Hazarda, obehrál bránícího Sebastiena Puygreniera a zamířil přesně - 1:0.

Do druhého poločasu nastoupilo úplně jiné Monako, než jaké hrálo poločas první a hosté se za svůj zlepšený výkon dočkali i vyrovnávací branky. V 57. minutě se jako dobrý zakončovatel představil Adriano Pereira, jenž po centru Manganiho míč přesně umístil nůžkami - 1:1.

O pár okamžiků později to dokonce mohlo být 2:1 pro Monako. Frederic Bulot pronikl do pokutového území a pálil nebezpečně na branku, s míčem si ale poradil zkušený brankář Mickael Landreau. Tato další šance jako by znovu nastartovala domácí celek. Gervinho byl znovu u zrodu akce, znovu zakončoval nebezpečně, znovu si ale vylámal zuby na dobrém gólmanu Ruffierovi.

Ještě blíže skórování se ocitl později domácí Yohan Cabaye, jenž svým přímým kopem ale nastřelil pouze tyčku. Sow mířil mimo poté, co Ruffier nedokázal udržet pod kontrolou střelu Mathieua Debuchyho. Nakonec ale fotbalový osud rozhodl o zaslouženém vítězství domácího celku. Třináct minut před koncem zápasu natáhl po De Melově přihrávce ke střele Ludovic Obraniak - a udělal dobře. Jeho první letošní branka znamená pro Lille velice důležité tři body...

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele