14. kolo
20.11.2010 19:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC 2:0

Druhá domácí výhra - Nancy si před vlastními fanoušky s jistotou poradilo s hosty z Valenciennes. Jednoznačné utkání rozhodl svou trefou André Luiz, druhou branku přidal Marama Vahirua.

ASNL tři body výrazně pomohly k postupu v tabulce. Z předposlední příčky se dostali až na solidní čtrnácté místo, do první poloviny tabulky jim nyní schází pouze dva body. Na evropské poháry ne nedostižných bodů pět. Zato Valenciennes nevyhrálo v lize již potřetí za sebou a kleslo na šestnáctou pozici. Na sestupové příčky má náskok již pouze jediného bodu.

Domácí byli od začátku zápasu těmi, kteří určovali tempo zápasu. Již ve třetí minutě se do velice dobré pozice dostal Jonathan Brison - do které mu nahrál kdo jiný než letos vynikající Julien Feret - jeho volej s gólovými parametry byl ale ještě před brankářem tečován mimo branku.

Již o minutu později se po vynikajícím vysunutí Maramy Vahiruy do samostatného úniku hnal Youssuf Hadji, jako by ale zapomněl svou lehkost z minulé sezony, míč nedokázal pořádně zpracovat, a dal tak příležitost k zakročení brankáři Penneteauovi.

Nakonec se ale Nancy zasloužené úvodní branky dočkalo - a to v minutě 29. Po rohovém kopu Benjamina Gavanona se na bližší tyči uvolnil André Luiz a hlavičkou překonal Penneteaua - 1:0. Byla to již jeho druhá trefa v probíhajícím ročníku Ligue 1.

O pár okamžiků později to byl opět Vahirua, jenž nahrával do vyložené pozice Hadjimu. Tuniskému útočníkovi ale chyběly centimetry a na centr nedosáhl, jinak by se míč s největší pravděpodobností zatřepetal v síti podruhé. Zápas se nezměnil ani po změně stran - stále to byli pouze domácí, kteří se snažili hru tvořit.

Gavanonův rohový kop tečoval Ronald Lemaitre, brankář Penneteau ale zasáhl a míč vyrazil. Těsně před odbitím hodiny hry se brankář domácích blýskl znovu. Skvěle vytěsnil Vahiruův přímý kop, následně předvedl ještě lepší zákrok, když nedovolil navýšit náskok Andrému Luizovi po pěkné dalekonosné střele.

Druhá branka ale nakonec přišla - a zaslouženě si ji připsal Vahirua. Jeho přímý kop nechal Penneteaua až příliš klidného - a to větší pro něho muselo být překvapení, když se míč od břevna odrazil do branky - 2:0. 74. minuta pro něho dnes znamenala druhou ligovou branku.

Penneteuau ale ještě dostal čas napravit své malé zaváhání. V samotném závěru vychytal Bakayeho Traorého, a udržel tak vcelku ještě solidní výsledek 0:2.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele