Ligue 1 - preview 14. kola

20.11.2010, 08:55, aktualizováno 21.11.2010, 08:40
Previews
Lyonu se poslední dobou daří a svou formu bude chtít potvrdit v Lens. Lille hostí AS Monaco a očekává se výhra domácích, v úloze favorita pak nastoupí i Bordeaux, které se představí na hřišti Arles...
Lille OSC - AS Monaco  (neděle 17:00)
Dogy z Lille se mohou po tomto kole vyšplhat na první místo tabulky. K tomu ale potřebují bezpodmínečně porazit doma Monako, které aktuálně a trochu překvapivě balancuje na hranici sestupového pásma. Domácím se však zatím dobře daří, jen dvě prohry v sezóně má na svém kontě už pouze Rennes.

LOSC přitom do nového ročníku nevstoupil nejšťastněji. Na úvod posbíral čtyři remízy v řadě a nějakou dobu mu trvalo, než se vyhrabal nahoru. Poslední zápasy ale naznačují, že by se Lille vracelo do starých kolejí z minulé sezóny, ve které nahánělo panickou hrůzu soupeřům svými ofenzivními manévry. Ostatně poslední vítězství 5:2 v Cean je toho jasným důkazem.

Domácí trenér Rudi Garcia poskytl francouzskému časopisu France Football rozhovor a rozpovídal se o aktuální situaci. "Myslím, že zatím můžeme náš průběh rozdělit do dvou částí," uvedl. "Na první, ve které jsme hráli zodpovědně, ale nebyli tolik produktivní, a na druhou, kde dokážeme vstřelit více jak dvě branky na zápas, ale také více inkasujeme."

Garcia přiznával, že ho trochu mrzelo, jak se veřejnost pustila do kritiky po nepovedeném zápase Evropské ligy na půdě Levski Sofia (2:2). "Miluji tenhle tým a vím, jaký má potenciál. To, že ho tehdy nenaplnil, mě pochopitelně také naštvalo," povídal. "Největší odměnou pro mě je, když vidím, jak se hráči na hřišti baví. Třeba jako po brance Francka Berii v Cean."

Copak o to, Monako se velmi těžko poráží. Jenže vyhrát je pro tohle mužstvo také velký problém. Remízový král Ligue 1 uhrál ze třinácti zápasů už osm nerozhodných výsledků a jen díky tomu se patlá mezi posledními. Naposledy o své kvalitě také moc nepřesvědčil, doma remizoval s posledním Arles-Avignonem 0:0.
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Landreau - Debuchy, Rami, Rozehnal, Emerson - Mavuba, Cabaye - Gervinho, Frau, Hazard - Sow
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Ruffier - Bonnart, Hansson, Puygrenier, Adriano - Nkoulou, Gosso, Mangani - Aubameyang, Niculae, Gakpe
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.48 - 3.90 - 6.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Arles-Avignon - Girondins Bordeaux  (neděle 17:00)
Fotbalisté posledního Arles mají na svém kontě pouze šest bodů, ale v posledních zápasech ukázali výrazné herní zlepšení. Jasným favoritem střetnutí jsou ale hosté z Bordeaux, ti mají možnost se ziskem tří bodů posunout k předním pozicím Ligue 1.

Hosté se v minulém kole pořádně zapotili a nebyli daleko od třetí remízy v řadě. Bordeaux však spasil český reprezentant Plašil, který v devadesáté minutě dal gól a zajistil tak výhru Bordeaux nad Nice 2:1. "Jsem rád, že jsme vyhráli, protože po remízovém utkání s Valenciennes jsme byli trošku frustrovaní. Řekli jsme si, že v zápase s Nice uspějeme a to se také povedlo. Nálada v kabině je hned lepší. Ve stejném duchu chceme pokračovat i v Arles. Jedeme tam prostě s cílem vyhrát," řekl útočník Bordeaux Diabaté, který se právě ve zmiňovaném zápase dostal v této sezóně Ligue 1 poprvé na trávník.

22letý hráč původem z Mali si první ostrý start za A-tým pochvaloval: "Bylo to kouzelné. Opravdu nevím, co na to říct. Mám velkou radost. Udělám vše pro to, abych se na hřišti objevoval častěji a na delší dobu," netajil se ambicemi Diabaté a na závěr se zmínil i o nedělním soupeři z Arles: "V poslední době hrají lépe než v úvodu sezóny. Ale v kabině je dobrá atmosféra a já věřím, že tam zvítězíme."

Domácí si vytyčili do konce podzimní části soutěže jasný cíl, získat alespoň patnáct bodů a získat tak kontakt s dalšími týmy, které budou bojovat o záchranu. Arles má momentálně šest bodů, devět jich tedy chce ještě získat. Podaří se domácím získat nějaké body už v neděli?
AC Arles-Avignon - pravděpodobná sestava:
Merville - Laurenti, Pavon, Soro, Germany - Mériem, Piocelle, Erbate, Bouazza - Dja Djédjé, Diawara
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Carrasso - Sané, Fernando, Ciani, Trémoulinas - Gouffran, Plašil, Ducasse, Jussie, Wendel - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.25 - 3.40 - 1.67
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RC Lens - Olympique Lyon  (neděle 21:00)
Již pět zápasů v řadě nenašlo Lens v lize přemožitele. Ani to ale zatím klubu nestačilo k tomu, aby se vyhrabalo ze sestupového svrabu. Svou sérii bude chtít prodloužit i ve čtrnáctém kole, kdy na svém stadionu přivítá vzácného hosta z Lyonu.

Nicméně také Olympique po velice špatném začátku konečně začíná nabírat takový dech, na jaký jsou na východě Francie zvyklí. Posledních šest kol znamenalo pouhé dvě menší ligová klopýtnutí - nejdříve se urodila velice překvapivá remíza s Arles, následně i smír s Rennes. Jinak je ale Lyon ve francouzské nejvyšší soutěži od začátku října stoprocentní.

Tým Clauda Puela naposledy v lize po úmorném boji přemohl Nice 1:0, když jedinou branku utkání vstřelil talentovaný Jérémy Pied. Díky jeho druhé trefě v letošním ročníku se l'OL posunul již na osmé místo, z něhož ztrácí na pohárové příčky jediný bod. Na čelo tabulky pak ještě o dva body více.

"S Lens to bude opravdu velmi, ale velmi těžké utkání. Odehráli v poslední době dva velice kvalitní zápasy - nejdříve doma porazili 2:0 Montpellier, poté remízovali 1:1 v Marseille. Pro nás to bude ještě těžší proto, že hned za tři dny hrajeme utkání Ligy mistrů se Schalke," vysvětloval potenciální problémy manažer hostů Claude Puel.

"První branka dnes bude znamenat tři body. Abychom si uvědomili sílu svého soupeře, nesmíme se koukat na tabulku, ale na poslední zápasy, které tým odehrál," dodal ještě zkušený lodivod sedminásobného francouzského šampiona.

Lyon se v důležitém zápase bude muset obejít bez svého kapitána. Brazilský stoper Cris totiž musel mužstvo opustit poté, co se v jeho pravém koleni objevil zánět šlach. Další věc, která hostům hraje proti jsou letošní statistiky z venkovních hřišť. Z posledních pěti venkovních zápasů dokázali vyhrát pouze jednou (v přestřelce 3:2 nad Nancy) - a toto vítězství prozatím zůstává vůbec jediným venkovním v této sezoně.

Přestože ani Lens nemá příliš dobré domácí statistiky, v poslední době si je rychle vylepšuje. Obě minulá dvě domácí utkání vyhrálo a připsalo si vůbec své dvě první venkovní vítězství. V posledním ligovém utkání zase přišla velice povzbudivá remíza s obhájcem titulu z Marseille, kdy po brance Stéphana M'Biy vyrovnával Eduardo. Přesto zůstal Racing na sestupové osmnácté příčce, nicméně nyní již kvůli pouze horšímu skóre.

"Nyní se musíme pokusit zopakovat podobný výsledek s Lyonem. Jsem opravdu rád, jak moji hráči proti Marseille hráli. Především pro Eduarda, který opravdu tvrdě pracoval a nakonec svou první branku v sezoně vstřelil. Začali jsme opravdu velice špatně, ale ve druhé půli jsme ukázali, že jsme silným mužstvem. Dali jsme branku a znova se radovali z fotbalu," říkal trenér domácích Jean-Guy Wallemme.

V domácím dresu se dnes pravděpodobně neukáže marocký reprezentant Adil Hermach, jenž při mezistátním zápase se Severním Irskem musel pro zranění střídat.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Runje - Demont, Yahia, Chelle, Bedimo - Hermach, Kaita - Akalé, Roudet, Boukari - Maoulida
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Lloris - Reveillere, Diakhite, Lovren, Cissokho - Toulalan - Makoun, Pjanic - Briand, Pied - Gomis
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.70 - 3.10 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Sochaux - FC Lorient  (sobota 19:00)
Zajímavá bitva se v sobotu odehraje mezi Sochaux a Lorientem. Oba kluby od sebe dělí pouhé tři body. Lorient už neprohrál tři utkání v řadě, ale teď se střetne s týmem, jenž kraluje tabulce zápasů na domácím hřišti.

Minulé utkání proti lídrovi tabulky z Brestu bylo velice emotivním pro záložníka domácích Vincenta Nogueiru, který se na hřišti objevil už po čtvrté v této sezóně a zdá se, že definitivně zažehnal vleklé zranění achilovky a kotníku. 22letý hráč totiž nastoupil v posledních čtyřech sezónách pouze ke 23 utkáním. "Nikdy jsem nestanovil přesné datum, kdy se na hřiště vrátím, bylo by to velmi komplikované. Mimo hru jsem byl v kuse šest měsíců, pak můj návrat zkomplikoval výron, který mě vlastně znova postavil na start rekonvalescence," řekl Nogueira pro klubový web a pokračoval: "Stále se zlepšuji, celý týden jsem naplno trénoval, zvládám už i dvoufázové tréninkové jednotky."

"Jsem šťastný, ale stále ne na vrcholu. Po fotbale jsem ale velmi hladový a neustále budu zařazovat vyšší rychlost. Vím, že je to v mých silách. Můj návrat na hřiště proti Lens byl velmi emotivní, i když to bylo jen pět minut. Až minulý start proti Brestu mě přesvědčil, že by to mohlo být s mým zdravím konečně dobré," řekl nadšeně Nogueira.

Domácí minulý týden dotáhli utkání proti prvnímu tabulky do konečné remízy 1:1. "Museli jsme se v závěru hodně soustředit na obranu, cílem bylo udržet nerozhodný výsledek. V prvním poločase mě ale mrzí, že jsme vedení neudrželi delší dobu. V tom je naše zranitelnost. V zápasech máme slabší chvilky, ve kterých dostáváme zbytečné branky," řekl svůj pohled na utkání již zmiňovaný 22letý záložník Sochaux Nogueira.

Lorient si v minulém kole také nepočínal špatně a s PSG remizoval taktéž 1:1. A to hosté vyrovnávali až v devadesáté minutě hry.

Oba týmy drží několika zápasovou neporazitelnost. V sobotu večer se dozvíme, zdali Sochaux potvrdí, že jejich stadion je letos nedobytná tvrz nebo Lorient se stane druhým týmem, který v této sezóně Sochaux doma porazí.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Toulouse FC - Olympique Marseille  (sobota 19:00)
V prvních kolech se vyhřívali na špici tabulky, postupem času ale padali a padali... Až se před čtrnáctým kolem zastavili až na dvanácté pozici. Toulouse by navíc svou krizi mohlo ještě prodloužit, na svém hřišti dnes přivítá obhájce titulu z Marseille.

Z Coupe de la Ligue vypadl tým Alaina Cassanovy již ve třetím kole - a od té doby to šlo s fialovými od desíti k pěti. Z posledních desíti ligových zápasů vyhráli pouze dvakrát, poslední tři zápasy pak skončily ziskem jediného bodu za remízu s Lens. Případná prohra s Marseille by znamenala již třetí porážku v řadě.

Kde tlačí Toulouse bota? Doma. Opravdu, na domácím stadionu se Cassanovu výběru vůbec nedaří, ze šesti zápasů vyhrál pouze dvakrát - a dnes navíc přivítá obhájce trofeje. Nicméně ani Marseille se v poslední době příliš nedaří. Nejdříve přišla porážka v Paříži - s odvěkým rivalem nutno dodat - a následně remíza s papírově slabým Lens.

Domácí kouč Alain Cassanova ale nechce svého soupeře bezdůvodně podceňovat. "Jestli je teď pravý čas postavit se Marseille? To se mě zeptejte po zápase. Myslím, že jsou teď v podobném stádiu jako my. Asi nemají úplně vysoké sebevědomí, také nejsou v nejlepší formě. Nejde tu o to, jestli je to pravý čas se jí postavit, ale o to, jestli je naše mužstvo připravené," říkal.

Domácí ale mohou povzbudit vracející se hráči. Po zranění se již na trávníku bude moci objevit Cheikh M'bengue, po karetním trestu je k dispozici Adrian Gunino. Jediným domácím hráčem, který tak zůstává prozatím mimo je Mauro Cetto.

Hostům z Marseille pravděpodobně bude chybět dvojice Hilton, Benoit Cheyrou; manažer Didier Deschamps ale možná před klíčovým utkáním Ligy mistrů s ruským Spartakem Moskva sáhne k několika menším změnám v sestavě.

"Musíme uznat, že prohra v Pařiži určitě nebylo to, co jsme si představovali a bylo docela těžké ses tím smířit. Možná jsme měli hrát trochu lépe, měli jsme několik příležitostí. Ale tým je již v pohodě, jsme znovu sebevědomí. Máme důvěru, trénujeme klidně. Jsme jednodnější než kdy jindy a chceme to zúročit na hřišti," říkal Lucho González, klíčový záložník momentálně šestého celku tabulky.

"Je to kompaktní tým. Velice dobře brání. Mají mnoho rychlých hráčů, takže určitě budou hrozit z protiútoků. Na to, jaké mají prostředky, hrají výborně," dodal ještě na závěr.
Toulouse FC - pravděpodobná sestava:
Valverde - Gunino, Congré, Fofana, Tabanou - Capoue, Didot, Sirieix, Sissoko - Machado, Braaten
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Azpilicueta, Diawara, M'Bia, Taiwo - Cissé, Lucho González, Kaboré - Rémy, Brandão, Gignac
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.95 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Rennes - Stade Brestois  (sobota 19:00)
Určitě by to před sezónou těžko někdo tušil, ale souboj Rennes s Brestem se dá považovat za šlágr tohoto kola. Zatímco domácí jsou na pátém místě a mají ještě zápas k dobru, hosté jsou dokonce v tabulce Ligue 1 první. Náboji na utkání ještě přidává fakt, že se jedná o bretaňské derby.

Mezi oběma týmy je pouhopouhý dvoubodový rozdíl. Takže jedinou variantou pro Rennes, jak se dostat před svého 250 kilometrů vzdáleného soka, je ho porazit. Tabulka Ligue 1 je jako tradičně velmi vyrovnaná, a protože Brest v poslední době moc nezáří, kdo ví, jak dlouho se na špici bude držet. Vždyť mezi ním a dvanáctým Toulouse je jen čtyřbodový deficit.

Brest, ač lídr ligy, svého soupeře velmi respektuje. Nebo je to alespoň dost cítit z předzápasových rozhovorů. "Určitě je pro mě milým překvapením této sezóny, že vedeme. Že je však i Rennes na špici? To je pro mě méně překvapující," říkal hostující trenér Alex Dupont. "Bude to derby, kde se loví tři body a nic jiného. Ale hlavní duší střetnutí bude fakt, že se jedná právě o Bretaňské derby."

Záložník Benoit Lesoimier už se také těší, až vběhne na hřiště svého blízkého konkurenta."Rennes je hlavním městem Bretaně. Takže je pro nás velmi příjemné, že tam zrovna jedeme jako lídři my," uvedl. "Máme z toho radost a naši příznivci také. Uvidíme, jak se to všechno vyvrbí."

Rennes i Brest se mimochodem mohou pyšnit nejlepšími defenzívami ligy. Nikdo totiž nemá pod osm puštěných branek, u všech ostatních už můžeme vidět dvojciferné číslo. Pokud-li jsme na úvod zmínili, že se Brestu v poslední době tolik nedaří, z posledních dvou zápasů získal jen bod, naposledy jen remizoval se Sochaux, tak dvojnásob musíme tohle tvrdit i o Rennes.

Jeho série bez vítězství je totiž na čísle čtyři. V posledním kole utrpělo svou teprve druhou porážku v sezóně, utkání v Auxerre rozhodla až trefa Quercii z 86. minuty na 2:1. Kouč Frédéric Antonetti nebude mít k dispozici zraněnou čtveřici Apam, Lemoine, Mangane a Tettey, hosté postrádají do konce nového roku Ngoyie a ani L. Toure není zdravotně v pořádku.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - AJ Auxerre  (sobota 19:00)
Souboj sousedů v tabulce, tak by se dalo nazvat měření sil mezi domácím St. Etienne a hosty z Auxerre. Aktuální situace v každém klubu je však dosti jiná.

Domácí výběr měl minulý víkend neplánované volno, protože duel proti Valenciennes se kvůli špatnému počasí neodehrál. St. Etienne ale předtím pět ligových zápasů v řadě nevyhrálo, dvakrát remizovalo a hned třikrát prohrálo. Auxerre se pyšní opačnou bilancí. Z posledních čtyř zápasů není deset získaných bodů špatným výsledkem.

"Musíme se přizpůsobit současné situaci. Vstup do sezóny jsme měli výborný, pak nás ale potkala zranění, která je v našem úzkém kádru problém a hlavně ztráta formy," řekl domácí kouč Galtier a dodal: "Někteří hráči se už uzdravují, věřím, že to zvedne sílu i sebevědomí mužstva."

Hra Auxerre v letošní sezóně už nestojí jen na Jeleńovi, jak tomu bylo v minulých letech, přesto je polský útočník velmi důležitým článkem týmu. Hostům ale bude chybět dva měsíce. Jeleń se totiž znovu podrobil operaci kolena, kterou už podstoupil v červnu letošního roku. Podle všeho byl ale jeho návrat na hřiště uspěchaný a vše tak prý vyřeší druhá operace. "Jeleń má problémy s kolenem a v pondělí ráno se v Polsku podrobí operaci, protože opravdu nevíme, v čem je problém," řekl trenér Auxerre Fernandez minulou neděli po zápase s Rennes.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.00 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Paris Saint-Germain - SM Caen  (sobota 19:00)
Paris SG si i nadále udržuje velmi stabilní výkony, byť aktuálně působí ve třech soutěžích. Z posledních patnácti utkání, počítáme-li do této statistiky úplně všechny zápasy, prohrál pouze jednou. Naopak nováček ligy Cean je po snovém začátku ve velké krizi. Do Parku princů odcestuje se statistikou osmi utkání bez vítězství.

Ba co je u hostů horší, poslední tři ligová kola jim vůbec nevyšly, nezískali totiž ani bod. Teď jsou v tabulce až na sedmnáctém, prvním nesestupovém místě a to jen díky lepšímu skóre než osmnácté Lens a devatenácté Nancy. Vězte, že po sedmi kolech bylo Cean na čtvrtém místě. Od té doby nastal hluboký propad.

V poslední době svěřencům trenéra Francka Dumase hapruje hlavně obrana. Prohra 2:5 s Lille, 2:3 s Arles-Avignonem a Nancy jsou toho jasným důkazem. "Během tří utkání pustili 11 branek a to je pořádné číslo. Podle mě se teď budou soustředit jenom na obranu, určitě se nebudou vzdávat," říkal domácí záložník Clément Chantome.

Pařížané by se za určitých okolností mohli tabulkou posunou ještě výše než je současné čtvrté místo. K tomu ale potřebují bezpodmínečně nad malátným soupeřem zvítězit. "Budeme se snažit ho prostě probořit. Záleží jen na nás, jak moc si ten zápas zjednodušíme," dodával Chantome.

Hostující obránce Jérémy Sorbon přiznával, že se klub dostal do menší krize. Všichni však mají velkou touhu vyhrabat se zase zpátky nahoru. Ačkoli na půdě PSG to zajisté nebude nic lehkého, Cean přece už letos dokázalo porazit venku Marseille a Lorient, doma Lyon, remízu uhrálo s Bordeaux, Montpellierem nebo Auxerre, tradičně silnými francouzskými celky.

Jako by se prostě tomuhle mužstvu spíš dařilo na papírově lepší soky, s těmi slabšími totiž body často nezískává. PSG bezpochyby patří do té první skupiny. Takže jak to dopadne tentokrát? "V klubu jsme se o naší situaci bavili jen krátce," prozradil Sorbon. "Vůbec nic se nemění. Pravda se prostě ukáže jen na hřišti a nikde jinde."

Pařížský obránce Ceará už bude na tento duel připravený, i když ve čtvrtek podstoupil operaci zlomeného nosu. Nejistý je však start gólmana Edela, jenž byl poslední dobou ve velmi slušné formě. Postihlo ho vzácné onemocnění jménem toxoplasmóza, kterou trpí spíše kočky a kterou můžete mít zainteresovanou spíše se seriálovým diagnostickým ústavem Dr. House. Nenastoupí na sto procent ani Maurice.

Hostům bude chybět potrestaný Marcq a ani Tafforeau se do hry nezapojí, jelikož ten stále bojuje se svým zraněním. Lazarevič marodí s poraněnými třísly, trenér Dumas alespoň bude mít k dispozici zpět Yatabareho, jemuž už karetní trest vypršel.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.90 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Nancy-Lorraine - Valenciennes FC  (sobota 19:00)
Kouči Valenciennes Phillipu Montanierovi je upřímně jedno rekord Nancy na vlastním stadionu.

Valenciennes se na novém, umělém povrchu opravdu nedaří. Z šesti domácích pokusů se jim podařilo urvat vítězství pouze jednou - a hlavně kvůli tomu se nyní musí strachovat o holé přežití v Ligue 1. Před čtrnáctým kolem totiž okupují předpolední místo, horší je již pouze Arles.

Ale Montanier, jehož tým má pouze o jeden bod více a je na tom v tabulce o jednu příčku lépe, rozhodně nechce svého dnešního soupeře podcenit. "Statistiky říkají.. Ale já statistiky nemám rád. Říkaly například před zápase s Caen, že doma máme problémy. A vida, zvítězili jsme. Musíme se připravit na velice těžké utkání. Nancy je silný tým především v úvodech utkání, takže se budeme muset činit," říkal lodivod hostů.

Montanier rovněž nepřikládá momentální tabulce Ligue 1 přílišnou váhu. "Tak například mezi desátým a devatenáctým místem nevidím kvalitativně žádný rozdíl. Na pozicích opravdu tolik nezáleží. Vždy očekávám těžký zápas a další nás čeká právě dnes s Nancy." Minulé utkání Valenciennes se Saint-Étienne se odložilo kvůli dešti, ani to ale marodce hostů příliš nepomohlo.

"Mám třináct hráčů do pole a dvanáct hráčů, co nemůže nastoupit. Guillaume Loriot již doléčil zranění a začal trénovat, ale pak ho znovu chytla bolest a musel s tréninkem znovu přestat. Pomohou nám tak mladíci," dodal ještě.

Domácí trenér Pablo Correa doufá, že tým bude mít dnes větší štěstí než v minulém zápase s Bordeaux. To až v poslední minutě rozhodl o vítězství soupeře český reprezentant Jaroslav Plašil, jehož branka ale neměla být uznána, jelikož míč nepřešel brankovou čáru.

"Stále svému týmu plně důvěřuji a myslím si, že se brzy dostaneme ze sestupových příček. Nicméně výsledek z minulého kola mě opravdu zklamal, stejně jako výkon rozhodčího. Doufám, že dnešní zápas již bude v duchu fair-play," říkal.
AS Nancy-Lorraine - pravděpodobná sestava:
Gregorini - Loties, Andre Luiz, Ndiaye, Brison - Gavanon, Feret - Nguemo, Cuvillier - Vahirua, Hadji
Valenciennes FC - pravděpodobná sestava:
Penneteau - Ducourtieux, Bisevac, Balde, Angoua - Gomis - Cohade, Sanchez - Dossevi, Nam - Pujol
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.15 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
OGC Nice - Montpellier HSC  (sobota 21:00)
V Montpellieru rádi vzpomínají na předchozí dva vzájemné zápasy, ve kterých byl hostující celkem vždy úspěšnějším z dvojice. Doma vyhrál 1:0, v Nice ale kraloval a zvítězil 3:0. Podle papírových předpokladů by to mělo platit i v sobotu, Montpellier je po několika dobrých výsledcích už na třetím místě tabulky, domácí Nice je až třinácté.

Trenér hostů Girard však očekává daleko těžší utkání, než tomu bylo v minulosti. "Zápasy nelze příliš porovnávat. Příchod trenéra Roye dal mužstvu nový impuls a tým opět získává tvář, jakou měl kdysi v minulosti. Když k tomu připočteme hráče jako Digard, Ospina, Fae, Mounier nebo Ben Saada, Nice by mělo být silným týmem. Bohužel jak v minulé, tak v letošní sezóně nenaplňuje alespoň moje očekávání, že se bude pohybovat na vyšších příčkách."

Hosté mají do konce letošního kalendářního roku jasný cíl, rozmnožit současných 21 bodů na cifru 30. "Do konce zimní přestávky zbývá šest kol, čtyři zápasy hrajeme venku, dva doma. Pokud získáme třicet bodů, budu spokojený. Byla by to pěkná tečka před Vánocemi," nechal se slyšet lodivod Montpellieru.

Nice však i přes své postavení v tabulce doma příliš neprohrává. V letošní sezóně se tam podařilo vyhrát jen Rennes, nikdo jiný tři body domů nevezl.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.72 - 2.90 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Stade Brestois1364313:822
2.Lille OSC1356222:1521
3.Montpellier HSC1363412:1221
4.Paris Saint-Germain1355319:1220
5.Stade Rennes1255214:820
6.Olympique Marseille1254320:1419
7.Girondins Bordeaux1354414:1319
8.Olympique Lyon1354415:1519
9.AJ Auxerre1346319:1518
10.AS Saint-Étienne1253416:1418
11.FC Lorient1353514:1318
12.Toulouse FC1353514:1418
13.OGC Nice1344511:1516
14.FC Sochaux1343620:1815
15.Valenciennes FC1236313:1215
16.AS Monaco1328313:1114
17.SM Caen1335515:2014
18.RC Lens1335512:1914
19.AS Nancy-Lorraine1342714:2414
20.AC Arles-Avignon131397:256

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (41)

Přidat komentář
Godwinson

Po delší době uvidim Montpellier v akci, už se těšim. Snad to zase počasí nad Francií nepokazí.

Snad sestava nebude vypadat, tak, jak pravděpodobná, místo Estrady by asi měl hrát spíš Dernis než Belhanda.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dneska to musí bejt výhra Auxerre a Rennes

Reagovat
Godwinson

.. a Monako by zítra taky mohlo vyhrát, výjimečně.

Reagovat
smazaný uživatel

Já myslim že Monako zejtra dostane pořádnej nášup :) Ještě Lyon by mohl naplno zabodovat...

Reagovat
Godwinson

Lens jsou rozjetý jako hrom, tam bude určitě plichta.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžou bodovat furt, navíc chci aby sestoupily A Lyon i když má na houby trenéra musí občas vyhrát.

Reagovat
Godwinson

Sestup by jim slušel a snad dolu půjdou spíš než třeba Caen, uvidíme. Zatim je to hrozně napráskaný.

Reagovat
onze

ALLEZ PSG ! ! !

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Allez Toulouse.

Reagovat
smazaný uživatel

Allet AJA!

Reagovat
smazaný uživatel

No, a ještě to napíšu blbě

Reagovat
domingo

Dneska se kouknu buď na Rennes nebo Toulouse

Tipy:

Sochaux - Lorient

Reagovat
domingo

Sochaux - Lorient 0

Toulouse - Marseille under 2,5

Rennes - Brestois 1

ASSE - AJA under 2,5

PSG - Caen 1:1

ASNL - VAFC under 2,5

Nice - MHSC 1 a v handicapu

..nestihl jsem to podat, tak doufám, že to nevyjde

Reagovat
Godwinson

Jj, to si můžeš být jistej.

Reagovat
onze

Tak to dúfam že Ti to nevýjde. Máš tam aj tak jednu chybu

Reagovat
domingo

Jakou? :)

Reagovat
domingo

Jakou? :)

Reagovat
onze

Reagovat
Godwinson

Gilles Sunu naznačil, že by v zimě mohl odejít z Arsenalu a vrátit se do Francie, kde o něho podle jeho slov stojí několik klubů. Mladý útočník loni hostoval v Derby a do prvního týmu Arsenalu se neprosadil ani letos.

Reagovat
domingo

Co je zač? Hrot, křídlo, univerzál?

Reagovat
Godwinson

Hrot či křídlo, je mu to jedno. Na MS mě dostal, rád bych ho ve Francii viděl.

Reagovat
onze

Nech sa čím viac FRANCE hráčov vráti do LIGUE 1. Tým, to bude lepšie pre ligu.

Reagovat
domingo

Jj, já ho viděl v sestřizích a taky mě hodně zaujal, ale nepoznal jsem, co přesně hraje, respektive pobíhal tak různě Proporcema mi sedí spíš na křídlo, a i z těch sestav - pokud si je teda pamatuju - mi to tak sedí, protože pokud se nepletu, tak se hrálo 4-3-3 s Taferem na hrotu.

Reagovat
Godwinson

Jj, samozřejmě spíš křídelník, ale na hrot do 4-3-3 taky dobrá volba. Tam to bylo složitější, tam stačil za poločas zahrát levý křídlo, pravý, a podhrot. Ale vesměs jo, Sunu, Tafer, Griezmann.

Reagovat
smazaný uživatel

Tafer většinou nezačínal, hrálo se Kakuta, Sunu, Griezmann.

Reagovat
smazaný uživatel

*A Lacazette mistrovský žolík.

Reagovat
smazaný uživatel

Proč teď nastupuje Fernando na stoperu? To je nějaká nouze nebo regulérní trenérský tah?

Btw., můžete mi, někdo, popsat, kde přesně hraje Plašil? Místo Gourcuffa mezi křídly pod hrotem, nebo spíš CM v té dvojici středních/defenzivních záložníků? Díky.

Reagovat
domingo

Měl by hrát něco mezi tím, ale Tigana se poslední dobou definitivně zbláznil a posílá na hřiště úplně nesmyslný sestavy, třeba dneska mu hrajou dva hroti, tři křídla a Plašil...

Jinak by měl hrát jednoho z té tříčlenné zálohy ve 4-3-3, není to vyloženě podhrot, spíš kreativní CAM, něco jako Cabaye.

Reagovat
smazaný uživatel

mame novou fotecku..

jinak dneska budu fandit arles.. do konce podzimu se jeste musi dostat ze sestupovejch pozic..

Reagovat
Godwinson

Slabý, Karim včera odehrál celej zápas a byl skoro muž zápasu.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si s nim nedas pokoj, co? ti nejak zaplatil, abys ho v cechach propagoval ci co?

Reagovat
Godwinson

Ani mi nemusel platit, dělám to zadarmo. Mohla bys mi v tou pomoct.

Co tak najednou? Arles se tu všeobecně nepřeje.

Reagovat
smazaný uživatel

stejne se po minuly super sezone nejak nedostava do formy ani do zapasovyho vytizeni..

jinak arles je takovej sympatickej tym, nikdo ho chudaka nema rad, jsou nejslabsi, tak aspon jednu vernou fanynku..

Reagovat
Godwinson

Co to povídáš, vždyť pořádně nehraje, včera v základu a hned výbornej výkon ... pokud bude hrát, bude zase úžasnej.

Tak, taky jim přeju, ale záchrana by byl zázrak.

Reagovat
smazaný uživatel

Arles vede. Pískej konec!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Godwinson

Bordeaux

Reagovat
Godwinson

Monakoo

Reagovat
smazaný uživatel

Proč?

Reagovat
Godwinson

Lille by se na čele nevyjímalo tak pěkně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele