Ligue 1 - preview 12. kola

27.11.2020, 09:31, aktualizováno 29.11.2020, 09:09
Previews
Lille se může po sobotním dalším zaváhání PSG na lídra bodově dotáhnout. Samozřejmě za předpokladu, že vyhraje v St. Étienne. Šanci přiblížit se čelu tabulky cítí i Lyon, který se bez rebela Aouara představí proti Remeši. Snížit ztrátu touží i Montpellier, který hraje v Lorientu a Monaco, jež přivítá Nimes...
Olympique Lyon - Stade Reims  (neděle 13:00)
Lyon sice už pětkrát během uplynulých jedenácti kol remizoval, nicméně od půlky října najel na jakousi vítěznou vlnu, v posledních pěti zápasech vytěžil hned třináct bodů a najednou se vyhoupl na očekávané příčky v popředí. Remeš sice v minulých týdnech vykázala zlepšení, pořád jí ale dohání mizerný vstup do sezóny, a tak se nachází těsně nad sestupovým pásmem.

Oproti ostatním svým protivníkům, se kterými Olympique pravděpodobně bude i nadále bojovat o umístění v top trojce, má tu výhodu, že se může soustředit jen na dění v Ligue 1. Evropské poháry se ho letos netýkají, a tak hráči po fyzické i psychické stránce můžou být v tomto ohledu čerstvější. Naposledy svěřenci trenéra Rudiho Garcii vyhráli v Angers.

Jen dva body tak před koncem listopadu dělily Les Gones od druhého Lille, čtyři pak od vedoucího PSG. Navíc domácí netrápí v podstatě žádná marodka, čili Garcia má z čeho vybírat. Chybět bude akorát Houssem Aouar, jenž byl vyřazen z nominace poté, co odmítl trénovat s týmem po výhře na Bretaňském poloostrově, kde zůstal jen na lavičce náhradníků.

Není příliš pravděpodobné, že by Garcia najednou měnil dobře zavedené pořádky. 4-3-3, to je osvědčený systém, který Lyonu vážně nejvíce vyhovuje, a vyrukovat by s ním měl i v nynějším duelu. Aktuálně se řeší nejvíce v podstatě pouze forma Moussy Dembélého, který letos ještě ani jednou neskóroval. "Musí pracovat, góly pak střílet bude," říkal domácí stratég.

Je až s podivem, že tým, který se pohybuje ve spodních patrech tabulky, má v kabině střelce takového rázu, který je v lize jen o jednu branku pozadu než obávaný pařížský snajpr Kylian Mbappé. Boulaye Dia zaznamenal dohromady už osm přesných zásahů a právě díky němu se hosté drží nad vodou. Před týdnem možná i proto, že neskóroval, Remeš podlehla Nîmes.

Les rouges et blancs už budou moci počítat s brankářskou jedničkou Predragem Rajkovičem, zároveň jim však zřejmě budou chybět Xavier Chavalerin, Anastasios Donis, Konan i Arbër Zeneli, nebo je jejich start minimálně nejistý. "Až poté, co jsme inkasovali, jsme byli agresivnější. Musíme reagovat dříve," hodnotil klání s Nîmes hostující kouč David Guion.
Olympique Lyon - pravděpodobná sestava:
Anthony Lopes - Dubois, Marcelo, Denayer, De Sciglio - Caqueret, Bruno Guimaraes, Lucas Paquetá - Toko Ekambi, Kadewere, Depay
Stade Reims - pravděpodobná sestava:
Rajkovič - Foket, Faes, Abdelhamid, De Smet - Mbuku, Munetsi, Berisha, Cafaro - Dia, Touré
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.89 - 7.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RC Lens - Angers SCO  (neděle 15:00)
Racing naposledy okusil hořkost porážky v říjnu, když nestačil na Lille. Zatím poslední bod si svěřenci Francka Haiseho připsali ve středu, když při dohrávce 8. kola remizovali s Nantes. Naopak Angers si bude chtít spravit chuť po smolné porážce od Lyonu.

"Z výsledku jsme zklamaní. Tenhle domácí zápas jsme chtěli vyhrát. Na druhou stranu Nantes hrálo v defenzivě velmi dobře a pro nás bylo těžké si vytvořit vyložené šance," hodnotil devětačtyřicetiletý Haise s narážkou na skutečnost, že gól Gaëla Kakuty ze sedmadvacáté minuty byl jednou střelou mezi tři tyče, jakou Racing během devadesáti minut vyprodukoval.

Nicméně šest vstřelených branek během posledních tří zápasů určitě není špatná bilance. Mužstvu se navíc vyhýbají zranění. Vždyť jediným borcem, který v současnosti z tohoto důvodu nebude moct zasáhnout do hry, je Cheick Traoré. Důvod bude patrně i ten, že trenér nesází stále na tu samou úvodní jedenáctku. Proti Les Canaris kupříkladu odpočívali Facundo Medina, Seko Fofana a Florian Sotoca, hrdina remízy 4:4 s Remeší.

Pro Angers bylo velmi těžké strávit prohru 0:1 s Lyonem, o kterou se postaral zimbabwský útočník Tino Kadewere. Předtím totiž Moulinova skvadra přehrála po velice povedeném představení Nîmes v poměru 5:1. Dále se potvrzuje, že v aktuální sezoně Angers vyhovují o něco více mače hrané na hřištích soupeřů, odkud si přivezlo devět bodů.

Vítanou posilou bude jistě Thomas Mangani, který si minule odpykávat trest za nashromážděné karty. Obrana Lens se tedy bude muset mít na pozoru při rozehrávce jeho pověstných standardních situací. S tréninkem pomalu začínají Sofiane Boufal, Jimmy Cabot a Abdoulaye Bamba. Vzhledem k příchodu Ibrahima Amadoua se dá znovu očekávat rozestavení 4-2-3-1. Na druhou stranu by bylo překvapením, kdyby se na takové nedokázali hráči Lens adekvátně připravit.
RC Lens - pravděpodobná sestava:
Leca; Gradit, Bade, Haidara; Michelin, Cahuzac, Doucoure, Sylla; Kakuta; Ganago, Banza
Angers SCO - pravděpodobná sestava:
Bernardoni; Manceau, Traore, Thomas, Doumbia; Amadou, Mangani; Thioub, Fulgini, Lage; Bahoken
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.34 - 3.55
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
FC Lorient - Montpellier HSC  (neděle 15:00)
Tak naznačuje tomu vícero indicií. Jednak vzájemné zápasy vycházejí v poslední době mnohem lépe pro La Paillade. Dalším ukazatelem je postavení v tabulce, neboť Les Merlus po jedenácti kolech okupují barážovou pozici, zatímco tým Michela Der Zakariana se dělí o čtvrtou příčku s AS Monaco.

Týmy vedené arménským koučem obvykle nestřílejí mnoho gólů. MHSC však zatím všechny přesvědčuje o opaku. Už dvacetkrát se mu podařilo rozvlnit síť za zády soupeřovými brankáři. Aktivní je v této činnosti především šestigólový Andy Delort, jemuž ovšem náramně vyhovuje spolupráce s Gaëtanem Labordem.

Oba se zapsali do listiny střelců také o minulém víkendu, kdy Montpellier vyhrál 4:3 proti Štrasburku. "Byl to hodně náročný zápas. Vedli jsme už o dva góly, ale soupeř dokázal vyrovnat ze dvou penalt. Nicméně jsme se nenechali vyvést z míry a ve druhém poločase jsme se snažili dál hrát svoji hru, což nám nakonec přineslo vítězství, za které jsme moc rádi," prohlásil Der Zakarian.

Vstřelit čtyři góly v jednom klání se zdá být pro Lorient při současné střelecké nemohoucnosti takřka neřešitelným rébusem. Hráči oblékající dres bretaňského klubu se nedokázali prosadit už 370 minut. Zato inkasovat čtyřikrát během jedné partie pro ně nemožné není, jak dokázali v minulém kole na stadionu v Lille.

Christophe Pélissier tak zřejmě udělá změny v sestavě. Tím spíše, že k dispozici budou Vincent Le Goff a Armand Lauriente, který přišel v létě natrvalo z Rennes. Pětapadesátiletý lodivod také překvapivě přesunul zkušeného Sylvaina Marveauxe do záložní řady, ale proti Montpellieru s velkou pravděpodobností začne pouze na lavičce náhradníků.
FC Lorient - pravděpodobná sestava:
Nardi; Mendes, Laporte, Gravillon, Morel; Lauriente, Chalobah, Abergel, Wissa; Moffi, Hamel
Montpellier HSC - pravděpodobná sestava:
Omlin; Sambia, Mendes, Congre, Ristic; Savanier, Ferri, Mollet; Laborde, Delort, Mavididi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.31 - 3.50 - 2.29
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Metz - Stade Brestois  (neděle 15:00)
Les Grenats se v letošní sezoně prezentují vcelku atraktivním fotbalem, který klubu ze severovýchodní Francie zajistil už šestnáct bodů. "Piráti" však v tabulce vůbec nezaostávají, takže se dá čekat zajímavý duel.

I proto, že svěřenci Oliviera Dall’Oglia v listopadu nemají problém se střílením branek. Díky tomu zvládli oba náročné mače s Lille (2:1) i se Saint-Étienne, kterému naložili na cestu zpět do regionu Rhône Alpes hned čtyři góly, o které se během úvodní pětačtyřicetiminutovky podělili čtyři borci. "Sehráli jsme dosud náš nejlepší poločas," usmíval se trenér po vítězství 4:1.

Chybět mu pro střetnutí s Metami budou Denys Bain, Romain Philippoteaux a zřejmě také Christophe Hérelle. Naštěstí se po karetním trestu vrací Brendan Chardonnet, který by tedy měl obsadit post stopera vedle Jean-Kévina Duverneho. Nutno podotknout, že žádný jiný výběr v Ligue 1 neinkasoval za jedenáct kol více branek než Brest, kde tudíž věří, že tahle změna v defenzivě bude změnou k lepšímu.

Naopak Mety zatím mají defenzivu zvládnutou téměř na výbornou. Za záda Alexandre Oukidji zatím prošlo jen devět balonů. Nutno podotknout, že v žádném utkání se nestalo, aby inkasovaly více než jednou. A to už mají za sebou klání proti PSG nebo Olympique Marseille. Naposledy se jim podařilo uhrát remízu na stadionu v Nantes, když v nastaveném čase úvodního dějství vyrovnával z penalty na konečných 1:1 Aaron Leya Iseka.

Belgický útočník nebude chybět v základní sestavě ani tentokrát, přičemž v útoku mu budou dělat opět společnost parťáci Lamine Gueye a Boulaye Dia, jenž by rád proti Brestu rozšířil svou sbírku dosavadních osmi branek, díky nimž mu v tabulce střelců patří dosavadní druhá příčka. Po karetním trestu se vrací Fabien Centonze. Mimo hru zůstává trio Manuel Cabit, Kevin N’Doram a Ibrahima Niane, s jehož dlouhodobou absencí se zatím Les Grenats vypořádávají velmi dobře.
FC Metz - pravděpodobná sestava:
Oukidja; Maiga, Bronn, Boye, Udol; Angban, Pajot, Tchimbembe; Gueye, Leya, Boulaya
Stade Brestois - pravděpodobná sestava:
Larsonneur; Pierre-Gabriel, Duverne, Brassier, Perraud; Honorat, Belkebla, Lasne, Faivre; Cardona, Mounie
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.37 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Monaco - Nîmes Olympique  (neděle 15:00)
Jedenáctý měsíc roku 2020 totiž knížecímu klubu vychází zcela podle představ. Chybí už jenom poslední krok, a tím je porazit Nîmes, které před týdnem dokázalo utnout čtyřizápasovou sérii porážek.

Jerôme Arpinon si oddychl, když jeho tým ubránil těsné vítězství nad Remeší, o které se v nepříliš atraktivním mači postaral proměněnou penaltou Renaud Ripart. Nîmes tedy nadále zůstává nad sestupovými vodami a věří, že se proti Monaku podaří navázat na únorové vítězství 3:1, pod které se podepsali Florian Miguel, Romain Philippoteaux a Pablo Martinez.

Za "Krokodýly" už nenastupuje prostřední jmenovaný, zatímco z těch zbývajících se dá očekávat start v základní sestavě pouze u toho třetího. Trenérovi budou k dispozici Lucas Deaux a Nolan Roux. To znamená, že zranění nepustí na hrací plochu Sidiho Sarra a Birgera Melinga s Anthonym Briançonem, kteří laborují s poraněnými koleny.

Niko Kovač naopak bude muset oželet služby Aleksandra Golovina, jenž by se ovšem i tak do základní sestavy přes Fofanu a Tchouameniho propracovával složitě. Brzy bude patrně i na Fode Ballo-Tourého. Zato Wissam Ben Yedder by už měl být připravený zaujmout v útoku místo vedle Kevina Vollanda, ačkoliv se nabízí otázka, jestli to půjde po celých devadesát minut.

V minulém kole domácí na Stade Louis II ve výborném zápase porazili neoblíbeného pařížského soka 3:2, když o poločase prohrávali o dvě branky. Dvě trefy Němce Vollanda a jedna proměněná Fábregasova penalta však zapříčinily obrat a s ním vítězství, které klub posunulo na čtvrtou příčku, o níž se dělí s Montpellierem.

Chorvatský lodivod si je vědom toho, že proti Les Crocodiles to bude docela jiný duel. "Venkovní výsledky Nîmes jsou v poslední době velmi dobré. Uhrálo remízu s Lyonem a vyhrálo v Montpellieru, navíc pokaždé s čistým kontem. Očekáváme, že bude hrát svoji agresivní hru a že se budou soustředit po celých devadesát minut především na intenzivní bránění a na rychlé protiútoky. My rozhodně chceme navázat na naše předchozí výkony, přičemž bude důležité nenechávat v defenzivě příliš volného místa," prohlásil bývalý kouč Bayernu Mnichov.
AS Monaco - pravděpodobná sestava:
Mannone; Aguilar, Disasi, Badiashile, Henrique; Tchouameni, Fofana, Fabregas; Volland, Ben Yedder, Geubbels
Nîmes Olympique - pravděpodobná sestava:
Reyner; Burner, Landre, Martinez, Paquiez; Cubas, Deaux, Fomba; Ferhat, Denkey, Ripart
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.72 - 9.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
OGC Nice - Dijon FCO  (neděle 17:00)
Nice si urychleně potřebuje napravit reputaci. Jestli se nechce v Ligue 1 propadat jen do mdlých a těžko čitelných míst ve středu tabulky, nebylo by vůbec od věci nyní uspět nad posledním Dijonem. Především si však musí co nejšetrněji udobřit své fanoušky, kteří ve čtvrtek museli skousávat další neúspěšný výsledek v Evropské lize proti pražské Slavii.

V uplynulých třech utkáních si domácí vážně notně pošramotili své sebevědomí. Dvakrát se jim nezadařilo na český výběr, prohráli také v jihofrancouzském derby s Monacem. A možná že je dobře, že se nakonec jejich utkání s Marseille před týdnem v bitvě o Azurové pobřeží neuskutečnilo, neboť za současné konstelace stěží odhadovat, jak by ve finále dopadlo.

Na obranu Nice je třeba podotknout, že mužstvo zasáhly problémy s koronavirem v opravdu hodně nevhodnou dobu. A po porážce se sešívanými jsou jeho šance na postup do podzimních bojů evropských pohárů opravdu minimální. "Kvalifikovat se dál je vlastně téměř nemožné. Nikdy se však takové příležitosti nesmíte vzdávat," burcoval Patrick Vieira, trenér OGCN.

Ten nakonec sportovně uznal, že Slavia si konečné vítězství asi více zasloužila. A odstup mezi oběma soupeři v tabulce je tak dvě kola před koncem už šestibodový. "Měli jsme sice v některých momentech smůlu, při dalších jsme však byli dost naivní," čertil se. "Jak v útoku, tak v obraně jsme volili špatná řešení. Na řadu přišly chyby a velká zaváhání," pokračoval.

Morgan Schneiderlin nebude pro tento duel k dispozici kvůli karetnímu trestu, z příznaků nemoci COVID-19 se ještě stále léčí Kasper Dolberg, přičemž pro zranění by měla chybět čtveřice hráčů ve složení Hassane Kamara, Dante, Youcef Atal a Danilo Barbosa. "Někdy jen touha po úspěchu nad zkušeným týmem, jakým je Slavia, nestačí," dodával domácí lodivod.

Dijon, který jako jediný z celého ligového pelotonu stále čeká na své premiérové vítězství v novém ročníku, se obejde v Nice bez zraněného Wesleyho Lautoy, jenž bude mimo hru až na tři týdny, není pak jasné, jestli je už zcela fit Éric Ebimbe. Hosté doposud urvali jen čtyři body, před týdnem narazili na Lens, jemuž podlehli nejtěsnějším možným způsobem.
OGC Nice - pravděpodobná sestava:
Benítez - Lotomba, Pelmard, Robson Bambu, Coly - Thuram-Ulien, Lees Melou, Reine-Adélaïde - Rony Lopes, Gouiri, Claude Maurice
Dijon FCO - pravděpodobná sestava:
Allagbé - Boey, Écuélé Manga, Coulibaly, Chalá - Ndong, Marié - Assalé, Chouiar, Mama Baldé - Konaté
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.89 - 4.34
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Saint-Étienne - Lille OSC  (neděle 21:00)
Dvanácté kolo nejvyšší soutěže uzavřou týmy Saint-Étienne a Lille, přičemž každý si vede úplně jinak. Saint-Étienne po slibném začátku pokračuje v bídě a minulý týden zaznamenalo už sedmou porážku v řadě. Jaký kontrast oproti "Dogám", které v probíhající sezoně prohrály jen jednou.

Lille sice před nedávnem ztratilo neporazitelnost, když prohrálo v Brestu, ovšem hlubší následky to na týmu nezanechalo. V následujícím kole rozdrtilo Lorient 4:0 a v Evropské lize ani na podruhé neprohrálo s AC Milán (1:1). Díky remíze zároveň udrželo prvenství ve skupině a pokud porazí ve čtvrtek Spartu, zajistí si postup do vyřazovací fáze.

Komu se naopak vůbec nedaří, to je Saint-Étienne. Porážka v Brestu 1:4 byla už sedmou v řadě a trenérská židle se pod Claudem Puelem pořádně rozkývala. Vedení klubu se zatím ke změně neodhodlalo a je otázkou, jak dlouho ještě bude špatné výsledky tolerovat. Sedm porážek v řadě znamená vyrovnání smutného klubového rekordu a ten teď může být ještě překonán.

Lille má s ASSE velmi dobrou vzájemnou bilanci, ale na jeden výsledek vzpomíná velmi nerado. V květnu 2018 utrpělo na stadionu Geoffroye Guicharda potupný debakl 0:5. Porážka už sice byla dávno odčiněna, ale někde v koutku duše tam přebývá. Od tohoto momentu navštívily "Dogy" stadion ASSE jen jednou a byla z toho nejtěsnější výhra.

Claude Puel hlásí tři absence, jmenovitě se jedná o Yvanna Macona, Panagiotise Retsose a Kévina Monneta-Paqueta. Kompletní nebude ani Lille - Renato Sanches chyběl už v zápase s Milánem a týkat se ho nebude ani cesta do Saint-Étienne. K dispozici není také Zeki Çelik.
AS Saint-Étienne - pravděpodobná sestava:
Moulin - Trauco, Kolodziejczak, Koukoudi, Debuchy - Meyou, Youssouf - Bouanga, Aouchiche, Hamouma - Abi
Lille OSC - pravděpodobná sestava:
Maignan - Pied, Fonte, Botman, Bradarić - Ikoné, André, Xeka, Bamba - Yilmaz, David
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.88 - 3.71 - 1.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Olympique Marseille - FC Nantes  (sobota 17:00)
Smutnému rekordu Ligy mistrů navzdory, není začátek sezony pro Marseille žádnou katastrofou. V Ligue 1 je sice až na šestém místě, ovšem bez dvou odložených zápasů k dobru. Pokud by je OM zvládlo za tři body, bylo by na prvním místě společně s PSG. Jihofrancouzský celek teď vyzve neoblíbené Nantes, které si vede spíše podprůměrně.

Olympique Marseille ve středu prohrál domácí zápas s Portem 0:2 a v Lize mistrů se tak stalo potřinácté v řadě. To se ještě nikdy žádnému týmu v této soutěži nepodařilo. Přitom Marseille nepatřila ve skupině mezi největší outsidery, naopak se měla porvat o postup mezi šestnáctku nejlepších. Na to svěřenci trenéra Andrého Villase-Boase mohou zapomenout, útěchou tak zůstává naděje na jarní účast v Evropské lize a také francouzská Ligue 1, kde se zatím Olympique daří.

Na první pohled šesté místo nevypadá líbivě, nicméně musíme k tomu připočíst fakt, že dokonce dva domácí duely Marseille neodehrála. Les Olympiens prohráli pouze v zápase se Saint-Étienne a na svém kontě mají i skalp vedoucích Pařížanů. Tentokrát se na Stade Vélodrome představí Nantes, které zatím hraje hluboko pod své možnosti.

"Kanárci" sice naposledy prohráli před necelým měsícem s PSG, ale od té doby je nikdo neporazil. Vedle dvou remíz přišla i výhra nad Lorientem. Nevydařený začátek se však zatím promítá do celkové tabulky, kde Nantes zaujímá až čtrnácté místo.

Vzájemná bilance těchto týmů je až překvapivě jednoznačná pro FC Nantes. Tedy máme-li na mysli zhruba posledních pět let. Za tu dobu Nantes prohrálo s Marseille jen třikrát, zatímco hosté slavili tři body rovnou pětkrát. Letos v únoru vyloupili i Stade Vélodrome po výsledku 3:1.

André Villas-Boas má k dispozici kompletní tým, otazník se vznáší pouze nad Radonjićem. Ani Nantes se nepotýká s rozsáhlou marodkou, hrát ale nebudou Limbombe, Simon a vykartovaný Traoré.
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Amavi, Caleta-Car, González, Nagatomo - Sanson, Kamara - Cuisance - Payet, Benedetto, Thauvin
FC Nantes - pravděpodobná sestava:
Lafont - Corchia, Girotto, Castelletto, Fabio - Touré, Chirivella - Bamba, Blas, Louza - Muani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.47 - 4.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Paris Saint-Germain - Girondins Bordeaux  (sobota 21:00)
Alespoň na pár dní může být v Paříži relativní klid. Svěřenci trenéra Thomase Tuchela totiž v úterý zvládli důležitý mač v rámci Ligy mistrů proti Lipsku, jenže ke spokojenosti fotbalové veřejnosti mají pořád hodně daleko. Proti Bordeaux se budou chtít především navnadit na další zásadní duel s Manchesterem United a zároveň udržet vedení v tabulce Ligue 1.

Nejtěsnější možná výhra proti německému sokovi byla doslova a do písmene ubojovaná. A vážně hodně netradičním způsobem, tedy bráněním jednogólového náskoku až do konce, PSG nakonec dokráčelo k hodně chtěnému vítězství. S hodnocením "vůbec nejhoršího výkonu od roku 2011 od příchodu bohatých katarských majitelů" přišel třeba známý deník L'Équipe.

Domácí kapitán Marquinhos se mdlé vystoupení snažil jakýmkoli způsobem ospravedlnit. "Mnoha hráčům chybí kondice i správný rytmus. Fyzicky i psychicky jsou někteří z nich unavení, nejsou zvyklí hrát v tak zásadních zápasech. Mluvím například o Mitchelovi Bakkerovi či Abdouovi Diallovi," konstatoval. "Udělali jsme jen, co bylo nutné a potřebné."

Dobrou zprávou je, že se Tuchelovi aspoň postupně uzdravuje marodka. Způsobilý pro návrat na trávníky již je Marco Verratti, byť ještě není po delší pauze v úplně optimální kondici, prý se lepší i zdravotní stav Maura Icardiho. Nicméně pořád zůstávají mimo hru Juan Bernat, Julian Draxler, Thilo Kehrer i Idrissa Gueye, přičemž pro tento duel je suspendovaný Diallo.

Do obrany se každopádně na devadesát devět procent vrátí Presnel Kimpembe, jenž klání s Lipskem vynechal kvůli disciplinární stopce. "Na hřišti jste nemuseli vidět nejlepší Paris Saint-Germain. Ukázali jsme pragmatickou tvář Paris Saint-Germain," vracel se ještě k minulému střetnutí Marquinhos. "Nechci být úplně kritický. Umíme ale zahrát lépe, to ano."

Pařížané minulý pátek nestačili venku na Monaco, ačkoli v první půli jasně dominovali a dokonce vedli o dva góly. "Měli jsme dost zraněných hráčů, někteří se vraceli z reprezentačních srazů. Neměli jsme nejlepší podmínky k tomu, abychom zazářili. Kopali jsme a bojovali. Výhru si budeme pamatovat," dodával ještě Marquinhos k souboji v Lize mistrů.

Protože Lille následně v neděli večer využilo zaváhání PSG proti knížecímu celku a porazilo lehce Lorient, ztenčil se náskok francouzského giganta na čele jen na rozdíl dvou bodů. "Vždy je těžké hrát proti PSG, když má v kádru Ángela Di Maríu, Kyliana Mbappého nebo Neymara. Oni utkání rozhodují, pokud jsou ve formě," říkal hostující kouč Jean Louis Gasset.

Bordeaux, které v předchozím kole získalo cenné vítězství z půdy Rennes, opětovně hlásí absenci v podobě zraněného Samuela Kalua, po karetním trestu se však vrací Pablo. "Možná že náš soupeř bude mít již trochu v hlavách duel s Manchesterem United," pokračoval Gasset. "V Paříži se pokusíme vyrukovat na hřiště se stejně dobrým přístupem jako proti Rennes."
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Dagba, Kimpembe, Danilo Pereira, Kurzawa - Verratti, Ander Herrera, Rafinha - Mbappé, Kean, Neymar
Girondins Bordeaux - pravděpodobná sestava:
Costil - Kwateng, Koscielny, Pablo, Sabaly - Bašič, Otávio - Zerkane, Ben Arfa, Adli - Maja
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 8.01 - 15.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - Stade Rennes  (pátek 21:00)
Náročný program fotbalistů Rennes pokračuje a zdá se, že mu úplně nevyhovuje. Les Rennais opustila štěstěna a v tuto chvíli mají za sebou čtyři soutěžní zápasy bez bodu. V páteční předehrávce se představí na hřišti Strasbourgu, kterému se také nedaří.

Racing je v tabulce Ligue 1 na předposledním místě s pouhými šesti body na kontě. Ve čtvrtém kole si poradil s Dijonem v osmém zase s Brestem, zbytek zápasů ale prohrál. To není pro tradiční francouzský celek zrovna dobrá zpráva, ale v páteční předehrávce to může napravit proti Stade Rennes, kterému se v posledních měsících také nedaří.

Stade Rennes účinkuje v základní skupině Ligy mistrů ale v kombinaci s náročnou domácí soutěží se mu nedaří podle představ. V milionářské soutěži už ztratil šanci na postup a ve zbylých dvou kolech bude bojovat o jarní účast v Evropské lize. Situace se zdramatizovala i v Ligue 1. Po skvělém začátku se výsledky zasekly a od října klub zvítězil jen jednou. O víkendu Rennes prohrálo domácí zápas s Bordeaux a před reprezentační přestávkou nezvládlo šlágr kola s PSG.

Rennes má se Strasbourgem o něco lepší vzájemnou bilanci a favoritem bude navzdory ne úplně optimální formě i tentokrát. V dubnu se vinou koronaviru nehrálo a v kalendářním roce 2019 vyhrálo Rennes oba zápasy v Alsasku. Dokáže tam zvítězit i po třetí v řadě?

Alsasané se budou muset obejít bez Selse, Mothiby a potrestaného Saadiho. Kompletní nebudou ani hosté z Rennes, ti se musí vypořádat s absencemi Ruganiho a Martina.
Racing Strasbourg - pravděpodobná sestava:
Kawashima - Caci, Mitrović, Koné, Lala - Lienard, Aholou, Bellegarde, Thomasson - Diallo, Ajorque
Stade Rennes - pravděpodobná sestava:
Gomis - Soppy, Silva, Nyamsi, Maouassa - Bourigeaud, Grenier, Camavinga - Gboho, Niang, Tait
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.32 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1180328:624
2.Lille OSC1164121:722
3.Olympique Lyon1155118:1020
4.Montpellier HSC1162320:1620
 AS Monaco1162320:1620
6.Olympique Marseille953112:818
7.Stade Rennes1153318:1518
8.RC Lens1053216:1518
9.OGC Nice1052315:1217
10.FC Metz1144312:916
11.Angers SCO1151515:2116
12.Girondins Bordeaux1143410:1115
13.Stade Brestois1150619:2315
14.FC Nantes1134413:1513
15.Nîmes Olympique1132611:1911
16.AS Saint-Étienne1131711:1910
17.Stade Reims1123616:199
18.FC Lorient1122712:218
19.Racing Strasbourg1120913:236
20.Dijon FCO110475:204

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele