Ligue 1 - preview 11. kola

25.10.2019, 08:43, aktualizováno 27.10.2019, 08:46
Previews
Paris Saint-Germain znovu nabral směr mistrovský titul a v neděli večer bude favoritem domácího souboje s Marseille. Ještě před tím budou k vidění dvě další bitvy, Rennes hostí Toulouse a Saint-Étienne bude měřit síly s Amiens...
Stade Rennes - Toulouse FC  (neděle 15:00)
Rennes na tom aktuálně není vůbec dobře. A protože mužstvo čeká na jakoukoli výhru napříč všemi soutěžemi už deset zápasů v řadě, je údajně pod tlakem trenér Julien Stéphan, jehož výsledky zatím neodpovídají ambicím vedení. Cestu za toužebnými třemi body se nyní bude snažit vyhledat v souboji s Toulouse, které naposledy skolilo vicemistra z Lille.

Minulé klání Evropské ligy proti Kluži bylo pro bretaňský celek opravdu pořádně divoké. Prakticky celou dobu hrál v oslabení, od druhé půle dokonce byl na hřišti jen v devíti mužích v poli, neproměnil přitom penaltu. A nakonec si jeho soupeř z Rumunska odvezl ze severozápadu Francie všechny body díky nejtěsnějšímu možnému vítězství.

Domácí stratég se na své svěřence nezlobil, neboť mohli i přes dvě udělené červené karty nečekaně urvat aspoň remízu, kdyby proměnili některé ze svých šancí: "Byl to neskutečný mač. Fotbal na nejvyšší úrovni umí být krutý. Jsem každopádně na hráče hrdý. Nevím, jestli jsme zde někdy viděli dvacet osm tisíc tleskajících lidí poté, co jsme prohráli."

I když vstup do sezóny Les Rouge et Noir vyšel velmi dobře, přišla následně na řadu výsledková krize. Svou reputaci si přitom loňský vítěz Coupe de France nenapravil ani na evropské scéně, v níž má k postupu do jarních bojů poměrně daleko. "Třeba nás utkání proti Kluži nakopne. Může to být nový okamžik pro celý tým," přál by si Stéphan.

Také záložník Benjamin Bourigeaud věří, že se svými spoluhráči aktuální mizérii co nejdříve zažehná: "Ukázali jsme, že můžeme být skvělé mužstvo, a to právě díky tomu výkonu, jaký jsme předvedli proti Kluži." Rennes pochopitelně nepomáhají ani časté absence. Alespoň dobrou zprávou je, že se do brány může vrátit již uzdravený Edouard Mendy.

Nicméně zranění stále zůstávají Jonas Martin, letní posila ze Štrasburku, i Flavien Tait, do hry by se neměli podívat ani Clément Grenier, Jakob Johansson či Romain Salin. Taktéž hosté nedisponují ani náhodou kompletním kádrem. Na marodce se jim nacházejí Agustín Rogel, Corentin Jean, Kalidou Sidibé, Gen Šódži a nově i Wesley Saïd a Bafodé Diakité.

Ačkoli Stéphan nedávno prohlásil, že se o svou budoucnost v klubu nebojí, pokud situaci rychle nezvrátí, může se stát, že bude přece jenom odvolán a že se se možná stane v pořadí čtvrtou trenérskou obětí v letošním ročníku Ligue 1. Třeba Toulouse je právě tím mančaftem, který má u kormidla nového stratéga, Alaina Casanovu nahradil Antoine Kombouaré.

Tomu se premiéra na lavičce určitě vydařila, okamžitě uzmul tři body a vymanil se se svými svěřenci ze sestupového pásma. "Upřímně řečeno, nemyslel jsem, že jsme takového výkonu proti Lille schopni," hodnotil Kombouaré. "Řekl jsem hráčům, že mi připravili hezký uvítací dárek. Byl jsem na ně hrdý. Na druhou stranu pořád byl tohle jenom jeden zápas."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.60 - 4.43
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Saint-Étienne - Amiens SC  (neděle 17:00)
Na začátku října St. Étienne setnulo pod novým koučem Claudem Puelem v derby Lyon, pak si poradilo taktéž na hřišti rozjetého Bordeaux, jenže svou zlepšující se formu nepotvrdilo ve čtvrtek v Evropské lize a doma v důležitém mači pouze remizovalo s Oleksandrijou. Napravit svůj výsledkový nezdar se tak bezpochyby bude snažit v lize proti Amiensu.

ASSE úvodní měsíce této sezóny nevyšly podle představ a situaci se snaží co nejrychleji napravit. V Ligue 1 se nachází ve středu tabulky, odkud by se chtělo aspoň do konce podzimu posunout na příčky zaručující evropské poháry. V Evropské lize mu teče do bot. Bude muset ve druhé polovině hlavní fáze zabrat, aby proklouzlo do jarního play-off.

Les Verts proti ukrajinskému protivníkovi před pár dny rozhodně prahli po svém prvním vítězství ve skupině. "Byli jsme sice připraveni a soustředění, ale rozhodlo plno malých detailů," uvedl domácí stratég. "Mužstvo je stále v budovací fázi a nějakou dobu tomu tak ještě bude. Nedostatek času pro trénink nás teď nutí pracovat velmi rychle."

S Amiensem naposledy prohrálo v roce 2003, tehdy ještě v rámci druhé nejvyšší soutěže. V posledních dvou sezónách s ním v lize vždy uhrálo aspoň remízu. A mělo by být v nynějším případě mírným favoritem. Postupně se domácím alespoň uzdravila marodka, na ní se aktuálně nachází jen dlouhodobě zraněný útočník Kévin Monnet-Paquet.

Pro hosty je, obdobně jako v minulých dvou ročnících, prvořadá záchrana. A zatím se jim daří držet nad sestupovým pásmem hlavně proto, že od půlky září zabrali a prohráli v šesti minulých zápasech jen s Bordeaux. Remízu přitom uhráli třeba s Lyonem, před reprezentační přestávkou překvapivě skolili taktéž Marseille. Naposledy plichtili v Nimes.

Luka Elsner, trenér Les Licornes, by tak neměl udělat výraznější změny v sestavě oproti předchozím kláním. Tým mu aktuálně funguje velmi dobře. "Myslím si, že před týdnem jsme hráli slušně. Byli jsme stateční, bojovali jsme až do konce a nakonec vyrovnali," hodnotil. "Hodně se mi ulevilo. Bylo by hluboce frustrující, kdybychom odjeli bez bodu."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.10 - 3.40 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Paris Saint-Germain - Olympique Marseille  (neděle 21:00)
Le Classique je od roku 2011 pro Marseille mizernou záležitostí. Právě v tomto roce svého soupeře porazila naposledy, že by přitom aktuálně oplývala takovou formou, aby tuhle negativní bilanci mohla změnit, to se říci rozhodně nedá. PSG bude v tomto duelu favoritem už jen proto, jak parádním způsobem se prezentovalo v Lize mistrů v Bruggách.

Kylian Mbappé a Ángel Di María byli hlavními strůjci pařížského úspěchu v Belgii, skvěle jim přitom notoval taktéž Mauro Icardi. A to, že byl jejich soupeř pasován do role outsidera, dle záložníka Marca Verrattiho na konečné pětigólové výhře nic nesnižuje. "V Lize mistrů není nikdy snadné zvítězit před takhle vyprodaným stadionem," hodnotil.

Mbappé přišel na hřiště v průběhu druhého poločasu, přesto stihl zaznamenat hattrick a jednu asistenci, čímž se stal ve svých dvaceti letech třetím nejmladším hráčem historie, jemuž se něco podobného povedlo. Di María si připsal na své konto tři asistence, to se naposledy podařilo Zlatanu Ibrahimovicovi před sedmi lety, když ještě oblékal dres PSG.

Oba dva by proti Marseille měli nastoupit od začátku, obdobně jako Icardi, jenž proti Bruggám skóroval hned dvakrát. "Věděli jsme, že Bruggy budou hrát agresivně. I tak jsme byli schopni tvořit si šance a vstřelit pět branek," pochvaloval si Verratti. "Po celých devadesát minut jsme vyvíjeli tlak. A ve druhé půli jsme šli hodně do útoku."

OM nebude mít radost, jestli bude muset čelit právě Mbappému. Francouzský reprezentant toho v poslední době moc neodehrál, aby se plně zotavil ze svého zranění, přitom proti Marseille skóroval třikrát v uplynulých třech ligových utkáních. Di María se proti rivalovi prosadil čtyřikrát v posledních třech případech, včetně klání Coupe de France.

Domácím se po disciplinárním trestu vrací obránce Juan Bernat, nicméně nove je zraněný jeho kolega z obrany Thomas Meunier, který tak na marodce doplnil Neymara, Thila Kehrera i Andera Herreru. Zcela fit by měl být Edinson Cavani, jenž zřejmě začne na lavičce náhradníků, nepředpokládá se naopak, že se v sestavě objeví Idrissa Gueye.

Už devatenáctkrát za sebou jihofrancouzský klub PSG neporazil, šestnáctkrát s ním přitom za toto období padl. A trenér André Villas-Boas ví, že jeho mužstvo spíše nebude mít co ztratit. "Moc se od nás nečeká," uvědomoval si. "Musíme myslet na strategii, kterou chceme využít. Nejdůležitější věcí bude podržet míč. Pokusíme se něco urvat," sliboval fandům.

Hosté naposledy utnuli svou sérii čtyř klání bez výhry a doma porazili Štrasburk. Drží kontakt s popředím tabulky, což je pro ně klíčová záležitost. Chybět jim bude stále dlouhodobě zraněný Florian Thauvin, možná že připravený hrát nebude ani Álvaro González, každopádně zpět po suspendaci budou Dimitri Payet společně s Morganem Sansonem.
Paris Saint-Germain - pravděpodobná sestava:
Navas - Dagba, Marquinhos, Diallo, Juan Bernat - Verratti, Paredes, Di María - Pablo Sarabia - Icardi, Mbappé
Olympique Marseille - pravděpodobná sestava:
Mandanda - Sarr, Čaleta-Car, Kamara, Sakai - Rongier, Strootman, Sanson - Khaoui, Benedetto, Payet
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 7.03 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Lille OSC - Girondins Bordeaux  (sobota 17:30)
Oba celky si dosud vedly v Ligue 1 nesmírně podobně. Nejenže získaly po deseti odehraných kolech shodný počet bodů, stejný počet branek rovněž inkasovaly, přičemž Bordeaux vsítilo o pouhý jeden gól více než Lille, takže je v tabulce o příčku výše. Tohle by měla být každopádně vyrovnaná bitva, v níž budou mírnými favority domácí.

LOSC v uplynulých dvou měsících nevykazovalo ideální formu. Napříč všemi soutěžemi v posledních osmi zápasech vyhrálo jen v jediném případě, před pár dny v důležitém středečním klání Ligy mistrů proti Valencii uhrálo jen remízu, a to jí přitom zachraňovalo až v samotném nastavení. V lize alespoň pořád udržuje kontakt s popředím.

Domácí kouč Christophe Galtier svoje mužstvo určitě nehanil za to, že na evropské scéně dosud urvalo pouhý bod. "Bylo mi za celou kabinu smutno, protože proti Valencii jsme hráli opravdový zápas Ligy mistrů s velkým nasazením, ve vysokém tempu i touhou útočit. Stejně tak jsem byl zklamaný kvůli našim fanouškům," říkal po posledním duelu.

Před týdnem Lille v Ligue 1 neuspělo na půdě Toulouse, protáhlo tak svou sérii bez tříbodového výsledku už na tři mače za sebou. "Proti Valencii jsme odehráli nejlepší zápas, takový, jaký jsem očekával," dodával Galtier. "Co se schopnosti přecházet do ofenzívy týče, máme dobré předpoklady. My jsme prostě jen udělali chyby v obraně," zakončil.

I Bordeaux, obdobně jako jeho protivník, sehrálo naposledy docela povedenou partii, jenže stejně jako Dogy neuzmulo ani bod. Před vlastními fanoušky prohrálo nejtěsnějším možným způsobem se St. Étienne. "Byl jsem velmi hrdý na své hráče. Svého soupeře jsme ovládli, a to i když jsme měli míč, nebo i když jsme ho neměli," říkal kouč Paulo Sousa.

Les Girondins loni v lize skončili jen v dolní polovině tabulky, letos by se určitě chtěli vrátit do bojů o evropské poháry, které by si rádi v ročníku následujícím zahráli. "Vytvořili jsme si hodně šancí proti St. Étienne, které bylo motivované o poslední skalp v derby s Lyonem. Takticky to bylo naše nejlepší utkání. Škoda naší efektivity," mínil hostující stratég.

Celek ze severu Francii v Lize mistrů nastoupil v rozestavení 3-4-3, teď by se měl vrátit k systému se čtyřmi obránci. Karetní trest již vypršel Benjaminovi Andrému, nicméně zranění jsou i nadále Timothy Weah i Renato Sanches. FCGdB bude postrádat velkou oporu defenzívy Laurenta Koscielnyho, mimo hru zůstává také Youssouf Sabaly.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.47 - 4.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Racing Strasbourg - OGC Nice  (sobota 20:00)
Úplně na posledním místě francouzské soutěže se krčí Racing Strasbourg. Alsaský klub přitom neměl úplně špatné výsledky, nicméně při vyrovnanosti francouzské soutěže je každá ztráta fatální a Strasbourg v posledních dvou kolech ztratil všechny body. Nedaří se ani Nice, jehož série bez výhry je ještě delší.

Alsasané přitom doma naposledy dvakrát vyhráli, ale venkovní bilance je zkrátka špatná. Nikdo si totiž nevede na hřištích soupeřů hůř, než Racing. A právě to ho tolik sráží. Domácí venku nevyhráli, získali pouze jeden bod a hned čtyřikrát prohráli.

Na druhou stranu Racing se může opřít o domácí zápasy a kdyby zapracoval na těch venkovních, rozhodně by nebyl na posledním místě tabulky. Strasbourg minulý týden podlehl Marseille 0:2 a už po druhé v řadě nedokázal vstřelit gól. A jsme zase u toho, venku se totiž Racing ani jednou neprosadil a i v této statistice je v celé francouzské lize nejhorší.

I přesto všechno má před zápasem s Nice docela dobré předpoklady pro vítězství. Řeč už byla o domácí bilanci a dobrá je také ta vzájemná. Loni Strasbourg doma Nice porazil, předloni s ním byl ve dvojzápase lepší a tak rozhodně není bez šance.

Navíc forma OGC není zrovna optimální. Tým Patrika Vieiry stále nemůže najít výsledkovou kontinuitu a teď už ani ve čtyřech zápasech nevyhrál. Začátek sezony přitom hostům vyšel a celek z Azurového pobřeží pravidelně vyhrával. V minulém kole si Nice připsalo už třetí porážku z posledních čtyř zápasů, když nestačilo na favorizovaný Paris Saint-Germain v poměru 1:4.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.40 - 4.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Stade Brestois - Dijon FCO  (sobota 20:00)
Měsíc říjen se pro oba aktéry jeví jako velmi povedený. Brest už dosáhl na dvě výhry a bez porážky je i Dijon. Oba týmy by pak rádiy zlepšily své postavení, především Dijon, kterému patří předposlední místo.

Brest patří od začátku nové sezony k příjemným překvapením, ale teprve v říjnu dosáhl na druhé a posléze třetí ligové vítězství. Šest bodů ze dvou zápasů vyneslo nováčka na deváté místo tabulky a s tím panuje na severozápadě Francie velká spokojenost. Že je Brest těžko k poražení dokazují i pouhé dvě porážky, navíc venku.

Doma Brest zatím ani jednou neprohrál a roli mírnějšího favorita bude plnit i proti Dijonu. Oba celky se pravidelně potkávaly v Ligue 2 a to až do roku 2016, kdy proběhlo zatím poslední vzájemné střetnutí. Z nich poměrně výrazně častěji vycházel jako vítěz Dijon, který zároveň v Brestu nikdy neprohrál.

Tentokrát je ale forma spíše na straně domácích, i když Dijon po mizerném začátku konečně chytil dech a čtyři zápasy v řadě bodoval. Hořčice doma remizovaly s Marseille nebo porazily Strasbourg. Vyhrály také na půdě třetí Remeše a Brest je v žádném případě nemůže podceňovat.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.42 - 3.34 - 3.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Olympique Lyon - FC Metz  (sobota 20:00)
Pořádně smolný zápas prožili fotbalisté Lyonu ve středu v rámci Ligy mistrů. Na půdě Benficy dlouhou dobu drželi alespoň nerozhodný výsledek, než na řadu přišla obrovská chyba brankáře Anthonyho Lopese, která rozhodla o jejich konečné porážce. Zapomenout na nepovedený zápas musejí proti Métám, v Ligue 1 totiž mají co napravovat.

Teprve nedávno byl jako nový trenér Les Gones jmenován Rudi Garcia, který nahradil neúspěšného předchůdce Sylvinha. Svou premiéru na lavičce prožil už minulý týden proti Dijonu, s nímž nakonec jeho tým uhrál pouze bezbrankovou plichtu, a svou reputaci si nenapravil ani na evropské scéně. Byť aspoň získanému bodu nebyl daleko.

Dokonce určil jako nového kapitána Anthonyho Lopese místo dosavadního lídra Jasona Denayera, jenže portugalské jedničce mezi třemi tyčemi se střetnutí v Portugalsku vůbec nevydařilo. "Hned po utkání jsem ho neviděl, musel totiž rychle na dopingovou kontrolu. Ale pak si pospíším, abych se s ním setkal a povzbudil ho," prozrazoval Garcia.

Že by se díky své hrubici automaticky posadil na lavičku a předal místo svým náhradníkům, k takové situaci zřejmě nedojde. "Kdokoli může chybovat. Stojím za ním," ujišťoval domácí stratég. "Samozřejmě ta inkasovaná branka přišla na řadu v nejhorší možný moment, tedy v závěru. Bylo pak obtížné se vrátit zpátky do duelu a ještě třeba vyrovnat," mínil.

V lize Olympique letos zatím vyhrál jen dvakrát, nachází se těsně nad sestupovým pásmem. Na jakoukoli výhru v ní čeká už od půlky srpna! "V Lisabonu jsme byli blíž k vítězství, než abychom měli prohrát. Máme sice zkušené hráče, ale musíme hrát lépe. Tým přesto ukázal svůj charakter. Remíza mi připadala jako logičtější výsledek," zakončil Garcia.

Méty měly po deseti odehraných kolech o jeden bod více než jejich aktuální protivník, neboť naposledy skolily nejtěsnějším možným způsobem Nantes. "Tuhle výhru jsme opravdu potřebovali," ulevil si kouč Vincent Hognon. "Zasloužili jsme si uspět. Hlavně jsme nedostali gól. Hráli jsme tak, jak jsme chtěli, i když si myslím, že můžeme být ještě lepší."

Domácím možná opětovně bude chybět obránce Marcal, jenž již klání proti Benfice trochu nečekaně vynechal, úplně zdravý údajně stále není ani jeho kolega z defenzívy Léo Dubois, ačkoli jeho start není úplně vyloučený. Hosté budou postrádat Victoriena Angbana, otazník pak visí nad startem Ibrahimy Nianého a také nad Thomasem Delainem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.65 - 7.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stade Reims - Nîmes Olympique  (sobota 20:00)
Výborně si zatím vede Remeš, která má na svém kontě už pět výher. Proti trápícímu se Nimes může dosáhnout už na třetí vítězství v řadě, ale v žádném případě to nebude mít jednoduché. Poslední vzájemný duel vyhráli Crocodiles jasně 3:0, navíc na stadionu Augusta-Delauneho, kde se bude hrát i nyní.

Remeš prožívá zatím skvělou sezonu a její výsledky rozhodně nejsou dílem náhody. Podíváme-li se, koho klub ze severovýchodu Francie porazil, najdeme samá zvučnější jména, včetně toho nejzvučnějšího. Remeš na konci září vyhrála v Paříži nad PSG 2:0, ale už předtím dokázala porazit taky Marseille nebo vicemistra Lille.

Svěřenci Davida Guiona odstartovali dobře i měsíc říjen, ve kterém dosud dvakrát vyhráli. Nejprve v Rennes 1:0 a poté doma zdolali stejným výsledkem Montpellier. Skvělými výsledky proti silným týmům si však na sebe Guionovi svěřenci tak trochu upletli bič a proti Nimes bude zisk tří bodů možná ještě náročnější. Domácí tým bude v roli favorita, ale Nimes bude odhodláno uspět za každou cenu.

Hostům se totiž nedaří tak, jak by si představovali. Osmnácté místo je prozatím velkým zklamáním, ovšem na hřišti Remeše by to přeci jen mohlo klapnout. Vzpomeňme na poslední vzájemný duel na stadionu Augusta-Delauneho, který se odehrál teprve před půl rokem. Crocodiles zvítězili jasně 3:0, když všechny góly stihli nastřílet do 46. minuty. Jestli je podobný scénář možný i tentokrát nám ukážou sami aktéři v sobotu večer.

Zmiňme ještě výsledky Nimes. Poslední výhru urvali hosté 21. září proti Toulouse, tehdy prodloužili svou neporazitelnost na čtyři utkání, jenže další tříbodové zisky už nepřicházely.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.68 - 3.80 - 5.96
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Montpellier HSC - Angers SCO  (sobota 20:00)
Oběma celkům se návrat po reprezentační přestávce nevydařil dle vlastních představ. Zatímco Montpellier padl nejtěsnějším možným způsobem v Remeši, Angers, a to rovněž o jeden gól, prohrálo před vlastními fanoušky s Brestem. Oba týmy by tak potřebovaly co nejdříve získat vítězství, aby se i nadále mohly držet se samotným popředím ligové tabulky.

Obě mužstva mají jedno společné, jsou totiž nesmírně silní v domácím prostředí. MHSC nebodovalo na vlastním stadionu pouze v prvním kole, jinak od té doby čtyřikrát v řadě vyhrálo, Le SCO je doma v tuhle chvíli vůbec nejlepším z celého pelotonu Ligue 1. I proto bude v tomhle souboji opravdu mírným favoritem pořádající Montpellier.

Jeho trenér Michel Der Zakarian moc dobře ví, že se jeho svěřenci musejí na cizích hřištích zlepšit. Naposledy v Remeši nebyl vůbec spokojený. "Nemohl jsem být šťastný za náš výkon," čertil se. "Věděli jsme, že Remeš dobře brání. Že jakmile se dostane do vedení, bude spoléhat na brejky. Bránili jsme špatně, útočili špatně. V útoku nám chyběl šmrnc."

Domácí se asi nebudou moci spolehnout na služby Andyho Delorta, je každopádně možné, že se v sestavě nakonec objeví, zcela fit by už měl být Téji Savanier. "Způsob, jakým teď hrajeme, nám neumožňuje vyhrát venku. K tomu potřebujete odhodlání, techniku i schopnost podržet míč. V tomhle byla Remeš lepší než my," hodnotil Der Zakarian.

Angers se po sedmi odehraných kolech nacházelo dokonce na druhém místě hned za vedoucí Paříží, jenže od té chvíle uzmulo jen jednu remízu. Jako by se dobře namazaný stroj poněkud zasekl. Nutno však podotknout, že v minulém klání s Brestem neodehrálo špatnou partii. "Měl jsem v ústech hodně hořkou pachuť," říkal po prohře kouč Stéphane Moulin.

Jemu by měl možná chybět pouze Abdoulaye Bamba, jinak by měl mít k dispozici kompletní kádr. "Radši padnu způsobem, jakým jsme padli třeba v Paříži. Soupeř nás tehdy přehrál," dodával hostující lodivod. "Byla to skutečně ostuda ztratit s Brestem za těchto podmínek. Začali jsme v posledních dvou až třech utkáních neproměňovat své šance."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.27 - 3.25 - 3.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Nantes - AS Monaco  (pátek 20:45)
Monako začalo od konce září nabírat dech a v 11. kole ho čeká opravdu těžká zkouška na hřišti Nantes. Domácí sice před týdnem prohráli, ale jinak mohou být naprosto spokojeni. Málokdo očekával, že za vedoucím PSG bude právě celek od řeky Loiry.

FC Nantes posbíralo během deseti kol druhý nejvyšší počet vítězství - šest, více jich má pouze PSG. Za skvělými výsledky stojí jednak usilovná práce trenéra Christiana Gourcuffa a také vynikající defenziva. Jen šest inkasovaných branek patří opět k tomu nejlepšímu, co vyrovnaná francouzská soutěž nabízí a vůbec zatím nevadí, že Nantes na průběžně druhý tým střílí málo gólů. Víc jak jednu branku v zápase vstřelilo jen jednou a pětkrát přitom na tři body stačilo vítězství 1:0.

Katastrofální začátek v podání Monaka je zdá se pouhou minulostí. Monako vyhrálo poprvé až v sedmém kole a od té doby přidalo do své sbírky ještě další dvě výhry. Ne že by byl pro fanoušky pohled na tabulku hezký, to v žádném případě, ale přeci jenom se teď může "Knížatům" dýchat lépe.

Monako se výsledkově chytilo především doma na stadionu Luise II. Všechny tři dosavadní výhry se narodily právě tam. Venku je to ale stále velká bída a kouč Leonardo Jardim na tom musí zapracovat. Monako na venkovní výhru stále čeká a nabízí se otázka, jestli se dočká právě v Nantes. ASM na Stade de la Beaujoire celkem pravidelně vítězí, dokázalo to i v minulé, protrápené, sezóně.

"Výhrou v Nantes bychom se vrátili zpět do hry. Je to opravdu důležité utkání, rozhodně chceme brát tři body. Máme teď tři výhry ve čtyřech zápasech a chceme zůstat ve správném tempu," prohlásil před zápasem talentovaný Benoît Badiashile.

"La Maison Jaune" budou hájit druhé místo proti ambicióznímu Monaku a svému soupeři mají rozhodně co oplácet. Loni Monako vyhrálo oba duely a tři body by potřebovalo odvézt z Loiry i tentokrát.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.06 - 3.37 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain1080221:524
2.FC Nantes106139:619
3.Stade Reims105239:417
4.Olympique Marseille1044212:1116
5.Angers SCO1051416:1616
6.Girondins Bordeaux1043315:1115
7.Lille OSC1043314:1115
8.Montpellier HSC104249:814
9.Stade Brestois1035211:1314
10.AS Saint-Étienne104249:1314
11.OGC Nice1041513:1713
12.Stade Rennes1033410:1012
13.Amiens SC1033413:1512
14.AS Monaco1033418:2112
15.Toulouse FC1033411:1612
16.FC Metz103259:1411
17.Olympique Lyon1024414:910
18.Nîmes Olympique1024410:1210
19.Dijon FCO102355:109
20.Racing Strasbourg102356:129

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
onze

ALLEZ PARIS SG ! ! !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele