LaLiga - preview 9. kola

18.10.2019, 08:36, aktualizováno 20.10.2019, 08:46
Previews
Pět zápasů má dnes na programu španělská LaLiga. Vše odstartuje souboj Deportiva Alavés s Celtou Vigo a ukončí duel Sevilla - Levante. Mezitím se bude o body bojovat v San Sebastianu, Barceloně a Bilbau...
Deportivo Alavés - Celta Vigo  (neděle 12:00)
Co vylepšovat mají Deportivo Alavés a Celta Vigo. Prvně jmenovaný celek se potácí na sedmnáctém místě, těsně za sestupovou hranicí, kdežto druhý jmenovaný je jen o pár příček výše. Ani s patnáctým místem nepanuje ve vedení Celty Vigo spokojenost. Oba týmy se teď utkají na Estadio Mendizorrotza.

Trenéři Asier Garitano i Fran Escríba rozhodně nemají na růžích ustláno. Alavésu i Celtě Vigo se nedaří, což potvrzuje umístění až ve spodku tabulky. Deportivo sice v prvních třech kolech neprohrálo, ale na úvodní výhru nad Levante dokázalo navázat až v sedmém kole na Mallorce. Každopádně dosavadní dvě výhry jsou pro Garitánův výběr málo.

Na sebevědomí Deportivu vůbec nepřidaly ani dvě porážky v baskických derby od Athleticu a Realu Sociedad, které ještě prohloubily dosavadní výsledkovou krizi. Přelom měsíce září a října už byl v podání "Gloriosa" lepší a po výhře nad Mallorcou mohlo Deportivo obrat o body i Valencii. Na Mestalle však těsně prohrálo a v tabulce zůstalo sedmnácté.

Také Celta Vigo potřebuje body jako sůl. Fran Escríba zatím zůstává u kormidla, ale pokud se výsledky nezlepší, s velkou pravděpodobností bude odvolán. Zajímavé je, že Celta dokáže hrát vyrovnanou partii s mnohem silnějšími týmy, než je ona sama. Výhra nad Valencií a remízy v Seville a v Madridu s Atléticem jsou toho důkazem. Před přestávkou dokázali Celestes porazit Athletic 1:0 a právě na tento výsledek budou chtít navázat i proti dalšímu týmu z Baskicka.

Zdá se, že by Asier Garitano mohl mít k dispozici kompletní kádr. Otazník se vznáší pouze nad starty Rodriga Elyho a Tomáse Piny. Naopak přes reprezentační přestávku se nedali do kupy hostující Lucas Olaza, Kevin Vázquez a Juan Hernández.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Laguardia, Magallán, Navarro - Rioja, Wakaso, García, Vidal - Pérez, Joselu
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Aidoo, Araújo, Juncá - Rafinha, Lobotka, Yokuslu, Suárez - Aspas, Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.01 - 3.02 - 2.77
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Real Betis  (neděle 14:00)
Zatím jen dvě výhry dokázal urvat Real Betis a to je pro ambiciózní celek hodně málo. Jeho soupeř je na tom lépe, nicméně před přestávkou dvě utkání prohrál a tak bude chtít Betis porazit. Real Sociedad se může v případě výhry dostat do první čtyřky.

Na Anoetě nás čeká jistě zajímavý zápas. Oba celky si totiž libují v ofenzívě, i když především Betis ještě svůj potenciál naplno neukázal.

Po osmi kolech je na tom lépe Real Sociedad, který okupuje pátou příčku tabulky. Před reprezentační přestávkou se však svěřencům Imanola Alguacila přestalo dařit a těsnou porážku v Seville 2:3 doplnila i domácí porážka od Getafe. Baskové budou chtít v zápase s Betisem zpátky na vítěznou vlnu a třeba napodobit poslední vzájemný výsledek. V dubnu letošního roku zvítězili Alguacilovi hoši 2:1 díky brankám Juanmiho a Mikela Oyarzabala. Jinak se dá říci, že je historie vzájemných soubojů velmi vyrovnaná. Betis však na Anoetě dlouhodobě nevyhrává, naposledy se mu to podařilo v roce 2003 a to už je pěkná řádka let.

Předsezonní cíle Betisu avizovaly útok na pohárové pozice, po osmi kolech to však vůbec nevypadá. Béticos se herně a výsledkově trápí a v tabulce zaujímají až šestnácté místo. V minulém kole hosté remizovali s Eibarem a předtím dokonce schytali pětibrankový příděl od Villarrealu, takže reprezentační pauza přišla akorát vhod.

Trenér Rubi potřebuje dát tým do kupy a konečně začít vyhrávat. Pokud se výsledky Betisu nezlepší, dost možná nás čeká na jeho trenérské lavičce další změna.

Real Sociedad se stále musí obejít bez své velké hvězdy Asiera Illaramendiho, který laboruje se zraněním a hrát nebude ani potrestaný Diego Llorente. Druhá strana je na tom podobně a zatímco start Williama Carvalha je vyloučen, u Wilfrieda Kaptouma a Juanmiho je to nejisté.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Monreal, Elustondo, Zubeldia, Zaldua - Merino, Guevara, Ödegaard - Oyarzabal, José, Portu
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Emerson, Mandi, Sidnei, Moreno - Joaquín, Canales, Guardado, Fékir - Morón, Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.83 - 4.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Villarreal CF  (neděle 16:00)
Na Estadi Cornellá-El Prat se utkají pohároví aspiranti, tedy Espanyol a Villarreal. Domácí tým letos startuje v Evropské lize a boje na dvou frontách zatím nezvládá. Ve Španělsku mu patří předposlední místo a žádná sláva to není ani na pohárové scéně. I proto vedení angažovalo Pabla Machína. Villarreal se může koncentrovat jen na domácí soutěž, kde zatím podává nevyrovnané výkony.

Villarreal každou sezonu usiluje o evropské poháry a ta letošní není výjimkou. Ambiciózní celek však nezačal dobře, v prvních třech zápasech nevyhrál a pod velký tlak se dostal trenér Javier Calleja. Svojí pozici si sice vylepšil dvěma následujícími výhrami, ovšem v dalších zápasech to znovu bylo jako na houpačce. Dokonale to ilustrují dva zápasy před reprezentační pauzou, během nich Žlutá ponorka deklasovala Betis 5:1, aby o týden později prohrála v Pamploně.

Dát kontinuitu výsledkům a také zapracovat na zápasech venku, to budou hlavní úkoly kouče Callejy. Villarreal na hřištích soupeřů vyhrál jednou, zbytek zápasů prohrál.

Zlepšení se očekává i od Espanyolu. Katalánský celek letos startuje v Evropské lize a boj na více frontách zatím vůbec nezvládá. Především se to negativně podepisuje na ligových výsledcích, vždyť Espanyol vyhrál jen jedno utkání a s pěti body na kontě mu patří předposlední místo. Sérii špatných výsledků už vedení nevydrželo a kouče Davida Gallega odvolalo, přičemž jeho nástupcem se stal Pablo Machín.

Nový lodivod bude mít za cíl vytáhnout Espanyol ze sestupové pozice a odehrát důstojnou sezonu v Evropské lize. Za tu je považován postup do vyřazovací fáze. Katalánci po nečekané remíze s Ferencvárosem zabrali a zvítězili na půdě CSKA Moskva, ve čtvrtek je pak čeká zápas na hřišti bulharského Ludogorce.

Výhodou Espanyolu bude kompletní kádr. Před reprezentační přestávkou stihli všichni doléčit všelijaká drobná zranění a kouč Pablo Machín může nasadit to nejsilnější, co má k dispozici. Jeho protějšek se tímto pochlubit nemůže, na marodce má Bruna Soriana a Ramira Guerru.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Diego López - Calero, David López, Espinosa - Pedrosa, Darder, Roca, Corchia - Vargas, Ferreyra, Melendo
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Peňa, Albiol, Torres, Quintillá - Anguissa, Iborra, Cazorla - Gómez, Moreno, Ekambi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.05 - 3.43 - 2.47
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Real Valladolid  (neděle 18:30)
Skvělý vstup Athleticu do sezony se poněkud přibrzdil a reprezentační přestávka přišla vhod. Baskický celek by po třech zápasech zase rád zvítězil a šanci bude mít v neděli proti Realu Valladolid. Ten naopak vystřídal špatné výsledky těmi dobrými a naposledy obral o body favorizované Atlético Madrid.

Ještě před pár týdny byl baskický celek v čele LaLigy, ale bylo to jen na okamžik. Po výhře v derby nad Alavésem následoval výsledkový propad a pád mimo pohárové příčky. Současné sedmé místo je pro Garitanův výběr stále dobrým počinem, nicméně s jídlem roste chuť a u Athleticu to platí také.

Athleticu se loňská sezona nepovedla podle představ a také zápasy s Valladolidem pro něho skončily neúspěchem. Zatímco na San Mamés Baskové pouze remizovali 1:1, venku dokonce prohráli. Výhru Valladolidu zajistil jedinou brankou Waldo Rubio.

O několik pater níže se na třináctém místě tabulky nachází Real Valladolid. Ten měl vstup do sezony zcela opačný. V prvním kole sice senzačně zvítězil na hřišti Betisu a následně remizoval i na Santiago Bernabéu, ale pak další čtyři kola nevyhrál. Jakoby nedokázal unést břímě předchozích dvou zápasů. Každopádně ještě než přišla reprezentační přestávka, začalo se Pucelanos zase dařit. Zásadní přitom byla výhra na půdě Espanyolu, po které následovala cenná remíza 0:0 s Atléticem Madrid.

Valladolid vyhrál na San Mamés naposledy v roce 2004, přesto je posledním vítězem vzájemného utkání, které se odehrálo v květnu letošního roku.

Domácím budou chybět dvě jména, konkrétně se jedná o Gorku Guruzetu a Yuriho. Také soupeř nebude v kompletním stavu a zatímco starty Rubéna Alcaraze, Javiho Sáncheze a Sandra Ramíreze můžeme vyloučit, u Pabla Hervíase se vznáší otazník.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Balenziaga, Álvarez, Martínez, Capa - García, López - Muniain, García, Marcos - Williams
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Porro, Salisu, Olivas, Nacho - Plaňo, Emeterio, Míchel, Villa - Guardiola, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.80 - 3.39 - 5.65
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Levante UD  (neděle 21:00)
Kompletní španělské kolo uzavřou v neděli večer celky Sevilly a Levante. Andalusanům se zatím nedaří navázat na povedený začátek a i když se drží na pohárových pozicích, rádi by se viděli ještě výše. Na stadion Rámona Sáncheze Pizjuána zavítá nevyzpytatelné Levante, které je přesně desáté.

Sevilla je šestá, ale pokud by takto zakončila sezonu, nebyla by spokojená. Rojiblancos chtějí být do čtvrtého místa a kvalifikovat se do Ligy mistrů, kde letos scházejí. Konkurence v boji o TOP 4 je ale obrovská a Sevilla by v zápasech, jako doma proti Levante, neměla zaváhat.

Skvělá forma ze začátku soutěže je ta tam. Sevilla ve čtyřech kolech vyhrála jen jedno utkání a postupně vyklidila pozice. Před přestávkou navíc musela přetrpět čtyřbrankový debakl od Barcelony. Rojiblancos se sice na Camp Nou nikdy nedařilo, ovšem porážka takovým rozdílem je i na Lopeteguiho ambiciózní výběr příliš. O přestávce měl španělský stratég na čem pracovat, proti Levante bude jeho tým velkým favoritem a cokoliv jiného, než výhra, bude považováno za ztrátu. "Levante je dobrý tým a je víc nebezpečný venku, než doma. Návrat po mezinárodní přestávce je vždy ošidný, ale my se musíme těmto situacím přizpůsobit," řekl na tiskové konferenci Julen Lopetegui.

Sevilla má dle očekávání lepší vzájemnou bilanci, ale ne zas tak o moc. Loni dvakrát vyhrála, ale předloni nevyzrála na valencijský celek ani jednou. Levante je navíc v dobré formě, před čtrnácti dny porazilo Leganés a posunulo se na desáté místo tabulky.

Julen Lopetegui má k dispozici kompletní a navíc odpočatý kádr a to je jistě potěšující zpráva. Dramatické absence nejsou ani na druhé straně barikády, kde budou scházet Rober Pier a Oier Olazábal.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Reguilón, Carrico, Carlos, Navas - Torres, Fernando, Banega - Nolito, Jong, Ocampos
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Miramón, Vezo, Postigo, Clerc - Campaňa, Vukčević, Radoja - Hernáni, Martí, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.40 - 8.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - FC Barcelona  (sobota 13:00)
Už krátce po obědě vyběhnou ke svému ligovému utkání fotbalisté Barcelony. V generálce na pražskou Slavii se Valverdeho tým představí v Eibaru, kde posledně nedokázal zvítězit. Barcelona je v dobré formě, jenomže to domácí také, oba celky aktuálně pojí čtyřzápasová neporazitelnost.

Barcelona bude mít každopádně možnost jít do čela LaLigy, pokud tedy v Eibaru zvítězí. Na jak dlouho by to bylo, by pak záleželo na zápasu Realu Madrid. Katalánce nečeká na Estadio Municipal de Ipurua snadná záležitost, loni tu například vyhrát nedokázali a domácí se navíc dostali do solidní formy, když čtyři zápasy v řadě nepoznali přemožitele.

I Barcelona má dobrou formu. Po rozpačitém začátku začala pravidelně vyhrávat a postupně v řadě porazila Villarreal, Getafe a Sevillu, které dokonce nasázela čtyři góly. Blaugranas se díky tomu zařadili na druhé místo za vedoucí Real Madrid, na který ztrácejí dva body. Situace se zlepšila i v Lize mistrů. Po úvodní remíze v Dortmundu Valverdeho svěřenci zvítězili nad Interem Milán a teď mají před sebou důležité dvojutkání s pražskou Slavií. Fotbalový svátek je v Edenu na programu ve středu večer a Barcelona se na něj hodlá naladit vítězně.

Zdá se že výsledková krize z úvody sezony je u konce. Eibar v prvních pěti kolech nevyhrál, nicméně potom doma dvakrát zvítězil a po remíze na hřišti Betisu Sevilla už čtyři ligové zápasy neprohrál. Trenér José Luis Mendilibar, o jehož odvolání se začalo pomalu spekulovat, si tak alespoň na chvíli může oddychnout. Eibar je v tuto chvíli čtrnáctý a další body by se mu náramně hodily. S Barcelonou je přitom získal jen jednou, právě při poslední remíza 2:2.

José Luis Mendilibar bude postrádat klíčového může sestavy Gonzala Escalanteho, který si odpykává karetní trest. Mimo hru jsou rovněž Rober Correa a Iván Ramis. Barcelona už se zase může spoléhat na Lionela Messiho, nicméně pořád má problémy se spoustou absentujících hráčů. Například trio Gerard Piqué, Ousmane Dembélé a Ronald Araújo nemůže kvůli trestu hrát. Dobrou zprávou je návrat Júniora Firpa a Samuela Umtitiho.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Conte, Arbilla, Oliveira, Blasis - Diop, Álvarez - Inui, Expósito, Orellana - García
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Semedo, Todibo, Lenglet, Alba - de Jong, Busquets, Arthur - Messi, Suárez, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.70 - 4.84 - 1.49
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Valencia CF  (sobota 16:00)
Zápasem číslo jedna je v sobotním programu španělské nejvyšší soutěže jednoznačně souboj na Wanda Metropolitano mezi Atléticem Madrid a Valencií. Oba celky v týdnu čeká důležitý zápas Ligy mistrů, na druhou stranu ani v LaLize si nemohou příliš dovolit zaváhat. Atlético ztrácí ze třetí pozice na vedoucí příčku tři body, zatímco Los Che dokonce šest. Dokáží Netopýři získat v Madridu po osmi letech tři body?

Osm let, přesně takhle dlouho je staré vítězství Valencie na hřišti Atlética Madrid. Tehdy hráli Colchoneros ještě na stařičkém stadionu Vicente Calderona a v roce 2011 tam díky dvěma gólům Joaquína prohráli 1:2, s Valencií na dlouhou dobu naposledy. I když Valencia dokázala Atlety doma několikrát porazit, její vzájemná bilance je se Simeoneho týmem o dost horší, přitom ambice obou týmů jsou na srovnatelné úrovni.

Atlético vstoupilo do sezony s obměněnou sestavou. Letní změny týmu sice zásadně neublížily, ale přeci jenom si všechno stále ještě sedá. Colchoneros od čtvrtého kola vyhráli jen zápas na Mallorce. Co je však ještě více zarážející, je gólová bilance, která čítá jen dva vstřelené góly právě v zápase s Mallorcou. Mezeru po odchodu Antoina Griezmanna se tak zatím nepodařilo plně zacelit, mnohem více se v tomto směru čekalo především od mladičkého Joaa Félixe.

Madridský klub však stále platí za silného soupeře, který je těžko k poražení a to i v Lize mistrů. Atleti po remíze 2:2 s Juventusem zvítězili v Moskvě nad Lokomotivem 2:0 a v úterý se znovu představí doma na Wanda Metropolitano proti Bayeru Leverkusen.

Milionářskou soutěž má na programu i Valencia, které se v ní zatím nedaří úplně podle představ. Výhra z Londýna na Chelsea byla znehodnocena nečekaně vysokou domácí porážkou 0:3 od Ajaxu Amsterdam, takže situace ve skupině H je nadále otevřená.

Za očekáváním Los Che zaostávají i ve Španělsku, kde jim patří průběžná osmá příčka. Nový trenér Albert Celades je u týmu stále krátce, přesto už je vidět herní zlepšení. Valencia čtyři zápasy v řadě neprohrála a před reprezentační přestávkou dokonce porazila Bilbao i Deportivo Alavés.

Konečně triumfovat na Wanda Metropolitano je pro Valencii velkou výzvou, obejít se však musí bez Cristiana Picciniho i Josého Gayi. Ani Diego Simeone nemá všechny hráče pohromadě a v sobotním zápase týmu nepomohou Vršaljko, Savić a Vitolo.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Lodi, Gménez, Felipe, Trippier - Ňíguez, Partey, Koke, Félix - Costa, Morata
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Wass, Garay, Paulista, Costa - Parejo, Coquelin, Kondogbia - Moreno, Gameiro, Čeryšev
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 3.87 - 6.59
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Getafe CF - CD Leganés  (sobota 18:30)
Před reprezentační přestávkou vypadala forma Getafe dobře a je otázkou, co s týmem udělala pauza. Přestávku každopádně potřeboval Leganés, který je stále bez vítězství a s pouhými dvěma body na kontě. Los Pepineros loni v Madridu vyhráli, ale mají na to, to zopakovat?

Leganés vyhrál na hřišti Getafe letos v březnu 2:0, nicméně začátek nové sezony vůbec nezachytil a dosud jako jediný tým z celé LaLigy nevyhrál. Není tedy divu, že se čím dál více mluví o odvolání trenéra Mauricia Pellegrina, který se ujal kormidla týmu v roce 2018. Někdejší argentinský reprezentant má stále důvěru vedení, ovšem na jak dlouho ještě?

Pepineros potřebovali reprezentační přestávku jako sůl a doufají, že jim to pomůže nastartovat dobré výsledky. Začínají ale v Madridu složitým utkáním na půdě loni pátého Getafe.

Azulones také začali sezonu rozpačitě, ale postupně se do toho dostávají a před reprezentační přestávkou zaznamenali dvě soutěžní vítězství. V Evropské lize triumfovali v ruském Krasnodaru 2:1 a v domácí soutěži zvítězili na baskické půdě v San Sebastianu shodným výsledkem. Na cenné body zvenčí teď budou chtít navázat proti Leganésu, kterému mají co oplácet.

Domácí budou v roli favorita, forma hostů je totiž skutečně mizerná. Oba tábory ale postrádají některá jména. Getafe budou scházet Markel Bergara, Vitorino Antuňes, Amath Ndiaye a Mathías Olivera. Hostům zase nepomohou Alexander Szymanowski, Rubén Pérez a Óscar Rodríguez.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soría - Nyom, Cabrera, Dakonam, Suárez - Cucurella, Arambarri, Maksimović, Jason - Molina, Mata
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Siovas, Omeruo, Bustinza - Navarro, Mesa, Recio, Silva - Rodríguez - Braitwaite, Carrillo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 2.95 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
RCD Mallorca - Real Madrid  (sobota 21:00)
Real Madrid je v čele LaLigy a aby si udržel prvenství i po tomto kole, potřebuje nejlépe na Mallorce zvítězit. Když se královský klub naposledy na Estadio Iberostar představil, byla z toho pětibranková podívaná. Je tomu už ale sedm let a Mallorca podobný debakl nechce opakovat.

Pro Mallorcu bude návštěva Realu Madrid velkým svátkem. Aby také ne, když se tu madridský gigant představil naposledy v roce 2012. Mallorca od té doby ušla kus cesty a letos se mezi nejlepší španělskou dvacítku vrátila.

Výsledky má zatím neuspokojivé, pouhé dvě výhry na kontě znamenají celkové osmnácté místo, což by na konci znamenalo sešup zpátky do druhé ligy. Mallorcu může těšit fakt, že před reprezentační přestávkou vyhrála. Doma porazila Espanyol 2:0 a že to v žádném případě nebyla náhoda chce ukázat i vedoucímu Realu Madrid.

O favoritovi zápasu pochopitelně není pochyb. Real Madrid i přes veškerou kritiku v domácí soutěži válí a dosud jako jediný nepoznal hořkost porážky. Bílý balet před pauzou přestřílel nebezpečnou Granadu 4:2 a na prvním místě je o dva body před konkurenční Barcelonou. Real potřebuje na Mallorce zvítězit hned z několika důvodů. Prvně, aby si udržel odskok před Katalánci a za druhé, aby se vítězně naladil na důležitý zápas Ligy mistrů v Istanbulu. Real čeká Galatasaray a po dvou zápasech ve skupině je zatím bez výhry, takže případné zaváhání by mohlo znamenat obrovskou komplikaci.

"Hrajeme proti týmu, který si svoje postavení v tabulce nezaslouží," varuje před podceněním Zinedine Zidane. "Zítřejší zápas je důležitý. Víme, že jsme měli několik hráčů v národních týmem, poslední dva dny jsme ale měli všechny k dispozici. To co nás ale zajímá, je odehrát zítra dobrý zápas," pokračoval francouzský kouč.

Kouč Bermellones Vicente Moreno se musí obejít bez Juana Hernándeze, Abdula Rahmana Baby, Aridaie Cabrery, Aleksandera Sedlara i Pabla Chavarríi. Kompletní v žádném případě není ani Real a Zidane musí oželet důležitou část záložní řady. Toni Kroos i Luka Modrić laborují se zraněním, stejně jako Marco Asensio, Lucas Vázquez, Gareth Bale a stoper Nacho.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Gámez, Raíllo, Valjent, Sastre - Febas, Baba, Sevilla - Junior, Budimir, Rodríguez
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Isco, Casemiro, Valverde - James, Benzema, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.97 - 4.57 - 1.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - CA Osasuna  (pátek 21:00)
V páteční předehrávce španělské LaLigy se utkají nováčci Granada a Osasuna. Oba celky si vedou nad očekávání dobře a zejména Granada se v případě triumfu může alespoň do sobotního hracího dne posunout na druhé místo tabulky. Osasuna zatím našla jen jednoho přemožitele, ovšem v Andalusii, konkrétně v Granadě, ještě nikdy nevyhrála.

Na Estadio Nuevo Los Cármenes se potkají dvě dosud největší a nejmilejší překvapení. Kdo by to čekal, že se Granada bude pohybovat v první čtyřce a že Osasuna prohraje v osmi kolech jen na hřišti Realu Madrid. Oba nováčci se po dvou letech opět potkají na prvoligové scéně, kam se letos propracovali z druhé nejvyšší soutěže.

Granada dosud prohrála jen dva duely, ten poslední před reprezentační přestávkou na Santiago Bernabéu. Žádná ostuda to ale nebyla, Granada prohrála po přestřelce 2:4 a zůstala na skvělém čtvrtém místě. Tam by se celek z Andalusie rád udržel, ale čeká ho v domácím prostředí Osasuna a ta letos neprohrává.

Pamplona padla stejně jako Granada v Madridu, ale na rozdíl od ní šlo o jedinou porážku. Před přestávkou si Los Rojillos poradili s Villarrealem a bodově se na něho dotáhli. Hostům patří před devátým kolem jedenácté místo s dvoubodovou ztrátou na evropské poháry. "Přestávka byla pro nás dobrá, i když jsme se trochu odpojili, ovšem byl to dobrý pracovní týden a my se teď soustředíme na Granadu, protože víme, že to bude složité. Chceme dát ale našim výsledkům kontinuitu. Musíme se neustále zlepšovat, abychom dosáhli cíle," prohlásil trenér hostí Jagoba Arraste, jenž zároveň varoval před dobrými vstupy Granady do utkání.

Osasuna chce rovněž těžit z rozsáhlé marodky, kterou domácí nestihli během pauzy vyprázdnit. Na Estadio Nuevo Los Cármenes se tak nepředstaví Neyder Lozano, Fede Vico, Quini, Ángel Montoro, nebo German Sánchez. Plno práce se skladbou základní jedenáctky má i Arraste a k dispozici mu nebudou Unai García, Kike Barja, Daniel García, Rubén García a Robert Ibáňez.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Silva - Neva, Martínez, Duarte, Díaz - Azeez, Eteki, Herrera - Machís, Soldado, Puertas
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Martínez - Vidal, Roncaglia, Hernández, Estupiňán - Torres, Mérida, Sanjuro, García - López, Avila
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.00 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid853016:818
2.FC Barcelona851220:1016
3.Atlético Madrid84317:415
4.Granada CF842215:1014
5.Real Sociedad841313:913
6.Sevilla FC841310:1113
7.Athletic Bilbao83327:412
8.Valencia CF833212:1212
9.Villarreal CF832319:1311
10.Levante UD832310:1011
11.CA Osasuna82517:711
12.Getafe CF824212:1210
13.Real Valladolid82427:810
14.SD Eibar823310:109
15.Celta Vigo82335:99
16.Real Betis823311:169
17.Deportivo Alavés82245:98
18.RCD Mallorca82156:127
19.Espanyol Barcelona81254:145
20.CD Leganés80264:122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (216)

Přidat komentář
madridcan

Barcelona po repre pauze a autobusom? To by mohol Eibar vyuzit Kazdopadne ten bordel je po celom Katalansku, ze nemozu letiet zo Girony?

Reagovat
ADM

My ideme 600km na zapas autobusom?

Reagovat
Smreky

špekuluje sa o tom pre tie protesty v katalánsku... vraj bude bezpečnejšie ísť autobusom...to si neviem predstaviť tie kilometre busom

Reagovat
Smreky

ten zápas už pravdepodobne len odkráčajú

Reagovat
technecium

Naposled když jsme jeli autobusem, tak nás to stálo zlatý hattrick v LM

Reagovat
CHONG

Jaký zlatý hattrick?

Reagovat
technecium

Zápas na Interu nám zkazil zlatý hattrick

Reagovat
ADM

Jasna vec

Reagovat
roman1978

zápas s interem byl finále?

Reagovat
technecium

To by bývala byla formalita

Reagovat
ADM

V tej dobe sme nemali tim hracov, ktori by len tak prehravali finale proti nejakym Bavorom.

Reagovat
CHONG

Měli jste tým hráčů, kteří jen tak prohráli semifinále proti nějakým Taliánům.

Reagovat
technecium

Poté co jeli 12 hodin na zápas autobusem

Reagovat
CHONG

Výmluvy

Reagovat
roman1978

Poté, co dál Inter gól z metroveho ofsajdu. A neuznali gól xavimu. Uefalona.

Reagovat
CHONG

Reagovat
technecium

Bojanovi neuznali gól ne?

Reagovat
valloire

ne, poté co jste hráli podvodem přesilovku od 30.minuty

Reagovat
CHONG

Reagovat
valloire

Reagovat
Anacron

A co na tom má být bezpečnější než letět?

Reagovat
Smreky

Neviem

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

ano, ten bordel je napr taky ze v stredu sa do Girony nedalo ani len dostat.

Reagovat
roman1978

no juchu

Reagovat
technecium

Nekonečná reprepauza

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Konečněěěěěěěěěěě

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
CHONG

Konečně, nejdřív derby a hned potom boj na Mallorce (snad s Kubem v základu), to bude fajn sobotní večer

Reagovat
misinho7

Zacinam sa toho zapasu bat. Sak polka nasho timu je out

Reagovat
CHONG

Hlavní je to, že bude hrát James, ten to zvládne sám Ale aspoň bude nějaká změna a snad dostane konečně šanci Brahim.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
dextroza_m

Atleti po 8. zapase skore 7:4 :-D

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě zbytečně ofenzivní ale celkově v kontextu výsledků ostatních týmů to není zas tak špatné. #fdf

Reagovat
smazaný uživatel

vsak si Cholo nakupil konecne co chcel aby mohol hrat utocny futbal.. niekde je zrada...

Reagovat
opretis

přijde Mopreno a vypadne Costa a bude to třeba, možná, fungovat. Koke i Saul mi přijdou neslaný, nemastný a Vitolo je zraněný, to nás tahá dolů hrozně

Reagovat
smazaný uživatel

a este maju krizu jak hovado, 4x zavahali v lige z 5 zapasov

Reagovat
netopier

pomeee Valencia!

Reagovat
Visca el barca

Kde všichni berou, že jsme jeli na zápas autobusem? Tým je na místě už od čtvrtka a normálně letěl

Reagovat
misinho7

Dneska nebude ani Eden kedze sa ma stat otcom. Utok Karim, Vinco a Rodrygo? alebo dame 4-2-2

Reagovat
misinho7

*4-4-2

Reagovat
MadMrJacky

Takže on byl jen těhotnej a ne tlustej?

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Po sto rokoch som natipoval Real, dufam, ze nesklamu.. staci 0:1

Reagovat
technecium

hehehe,

Xavi > Zidane

Reagovat
smazaný uživatel

To jasná věc.

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Jo a taky den ma 24 hodin

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
valloire

Reagovat
el Principito

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Dr. Admess

Reagovat
Bakary3

Reagovat
CHONG

Reagovat
houdic

57/101 45. Pavel Nedved

A thrilling wide player able to slice opponents open with darting runs inside and clever movement to give and receive in and around the box. A Ballon d'Or winner with Juventus and the spark for a tremendous Czech Republic side who should have won Euro 2004. JR

Tohle je stejně hezký :)

Reagovat
Gazdo

Roberto je taky nas Karim.

Reagovat
ADM

Umtiti naozaj v zaklade napravo?

Reagovat
alcantara

30. sekunda a rozhodca uplne v lese. Nadhera.

Reagovat
2miguel1

niekto link na acestream?

Reagovat
Murena

Griez

Reagovat
smazaný uživatel

gól z levého křídla, poserte se poziční fetišisti

Reagovat
Jordi Alba

Lenglet

Reagovat
patas92

Stream na mobil?

Reagovat
dextroza_m

Pres ronaldo7, tam jede vzdy nejaky..

Reagovat
patas92

Tam nejdu

Reagovat
marke7

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
anonym

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
smazaný uživatel

tohle nedat tyvoe

Reagovat
drussbarb

Ten první zákrok na Messiho trochu penalta, nebo ne?

Reagovat
smazaný uživatel

spíš ten druhý byl jasná penalta, kdyby Messi spadl brankář ho držel rukama za kopačku

Reagovat
drussbarb

Občas si říkám, že by mohl aspoň občas spadnout

Reagovat
Jordi Alba

Zrovna dneska tam docela padá.

Reagovat
LAM

Né jenom to.Rozhodčí dnes opět mimo.Hlavně že před tim Umtitimu pískne o dost slabší zákrok.

Reagovat
CHONG

Reagovat
LAM

Snažej se vám to umést no.

Reagovat
smazaný uživatel

Sua dnes rozjíždí velice nápadité kombinace

Reagovat
LAM

Rozjetejch akcí jsme měli spoustu.Určitě e z toho dalo vytěžit víc.Messi potřeboje ještě hodně času než se rozehraje,aby to bylo lepší,ale nelíbí se mi vůbec Sergio.Už to prostě není ono.

Reagovat
smazaný uživatel

Záloha má celkově dost nepřesných přihrávek, což je důsledek klasického presinku Eibaru. Ale zatím je to v pohodě, kluci eibarští nás na Ipurúe často ničí mnohem, mnohem víc.

Reagovat
Majk91

ten futbal mi pride totalne bez systemu. Vsetko to akurat stoji na individualnych kvalitach jednotlivych hracov, ktorí to svojou futbalovou kvalitou proste nejak ukopu.

Reagovat
2miguel1

Offside??

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Murena

Leo

Reagovat
smazaný uživatel

A JE TAM a navíc jesle

Reagovat
Jordi Alba

Krása

Reagovat
Murena

Reagovat
smazaný uživatel

SUAAAAA

Reagovat
Generalní Gladiator

je čas pro puige a fatiho

Reagovat
2miguel1

Vynasobte všetky Messiho goly este 1.5, kde mohol dat gol, no este prihraval (nadsazka)

Reagovat
Majk91

SMG

Reagovat
ADM

GSM

Reagovat
alcantara

MSG

Reagovat
smazaný uživatel

MGS

Reagovat
blaugrana

SGM

Reagovat
Kluivert9

GMS

Reagovat
DrQQ

GMS

Reagovat
Mrvinho

Takhle to dojebat

Reagovat
DrQQ

Boli to milisekundy, no. :-)

Reagovat
blaugrana

Antoán dnes fajne, ale proste lw kua pici nie je jeho pozicia.

Reagovat
smazaný uživatel

Parada utok

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak dotaz. Jak realne je ze se odlozi i zapas Barcelona-Slavia kvuli tem protestum? V ty dny se zrovna chystam do Barcelony, tak bych nerad o zapas prisel.

Reagovat
Mercury

Nemel bych vubec strach.

Reagovat
Visca el barca

Kdo tady naivně pasoval Atlety na titul? lAM?

Reagovat
smazaný uživatel

atleti dobra zoufalost. jeden gol za tri zapasy a jeste k tomu z penalty. Duo Costa-Morata proste na to nema, Felix je zazdenej na kridle.

Reagovat
houdic

Lee-Kangin dobrý prase

Reagovat
Mateo16

Jovic - Benzema

Pokus číslo 24567 hrať z dvomi útočníkmi

Reagovat
Magic player

Jenze kdyz se podivas na tu zalohu, tak to taky dneska muze konecne fungovat, ten servis a mezihra bude zarizena. Osobne se mi to libi hodne.

Reagovat
CHONG

Derby je naše

Reagovat
valloire

Nastupuje Real Madrid.

Reagovat
smazaný uživatel

Ušoplesk

Reagovat
valloire

Ten čůrák fakt nic nechytí. Takže ven.

Reagovat
misinho7

james pekne vypustil..

Reagovat
vilp

Reagovat
valloire

2 střely, 2x v bráně.

Reagovat
smazaný uživatel

je to totální nula

Reagovat
valloire

dlouho jsem byl trpělivej, ale tohle je moc

Reagovat
boryland

hod si to...…...

Reagovat
valloire

zalez do gheta

Reagovat
vilp

Isco absolutně nefunguje, katastrofa.

Reagovat
Mateo16

Reagovat
smazaný uživatel

přesně

Reagovat
misinho7

katastrofalny..a jeho alibisticke nahravky spat..

Reagovat
vilp

Při zakládání útoků se schovává 30 metrů od stoperů a dozadu vůbec nic. Směšný výkon.

Reagovat
Mateo16

Poznam jedneho hraca co hra rovnako kde si vtedy ked hra on ? Ty vole ty si pokrytec

Reagovat
vilp

Proč na mě furt reaguješ? Dej mi pokoj, paciente.

Reagovat
vilp

A pokud myslíš Edena, tak jsem tu psal xkrát, že hraje alibistický hovno, takže jsi akorát zase mimo. A už nic nepiš, zase stačilo, dík.

Reagovat
valloire

ven

Reagovat
boryland

ano zizu ven......

Reagovat
valloire

lepí ti

Reagovat
nani92

Curtouis nemôže za to, že každá strela čo na neho ide, je nechytatelna

Reagovat
valloire

ale jenom pro něj

Reagovat
Mateo16

Odriozola je totalne mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Vinicius je strasne trapna pica

Reagovat
smazaný uživatel

Stream?

Reagovat
CHONG

James nádherný míč, škoda

Reagovat
misinho7

Vinicus zatial jediny co nieco aj robi. Len keby vedel zakoncovat. A este dve Jamesove super nahravky

Reagovat
CHONG

Snaží se, ale je hrozný...

Reagovat
misinho7

tak mal tam prieniky a nejaku snahu, inac okrem Karimovej strely nemame nic

Reagovat
valloire

fšichni ven

Reagovat
lajka30

Tvoje čeština ven.

Reagovat
valloire

trhni sy

Reagovat
boryland

i edenek……….

Reagovat
valloire

boryland ven

Reagovat
boryland

valloire do salaše...….

Reagovat
valloire

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
misinho7

Snad Isco dole a Valverde hore na druhy polcas

Reagovat
smazaný uživatel

Valjent hra ako?

Reagovat
misinho7

Teraz nam Kubo da gol a bude

Reagovat
Mateo16

Teraz neviem co je lepsie hrat alibisticky ? alebo ako Vinicius a na kompletku všetko pehrat a zle vyriesiť.

Reagovat
misinho7

radsej nieco skusat a nieco sa podari(ako sa aj podarilo tak netaraj ze vsetko dosral) ako nahravat dozadu a jebat na to)

Reagovat
DreamTeam

Tak pořád je mladý.

Takový Salah a Sterling taky dřiv dosrali co mohli. A byli všem pro smích.

Já bych ho ale asi poslal někam na dva roky hostovat,ať se pořádně rozehraje. V menším klubu to nebude tolik vadit

Reagovat
vilp

Výborně, Odri.

Reagovat
Whitemedia

Realu chybí Neymarko.. ten neustále zrakvený sympaťák by je potáhl k daleko lepším výsledkům a opravdu nechápu, proč za něj v létě nevysypali 200 míčů..

Reagovat
Visca el barca

Neymar je rozhodně lepší než chickenburgr.

Reagovat
Whitemedia

chickenburgr je kdo.. Messi?

Reagovat
boryland

joooo ještě ramos……….out.

Reagovat
Mateo16

Zavynil gol a urobil redku to je vykon

Reagovat
smazaný uživatel

Sraci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PP

slušný zápas blbec no.. Byť takový tým musí dávat 0:2.

Reagovat
CHONG

Jaký zápas blbec? Vždyť hrajeme naprosto katastrofálně

Reagovat
PP

tu pasáž kolem 60.minuty, stačilo o fous lepší finálku a byly z toho goly.. První půlku jsem viděl 10min

Reagovat
CHONG

Nevim no, já si zápas blbec představuju trochu jinak...

Reagovat
smazaný uživatel

Aj mne sa okolo tej 60 minúty zdalo, že ten gól visí vo vzduchu...

Reagovat
valloire

No visel...ale při jakýkoliv střele domácích.

Reagovat
smazaný uživatel

Domáci mali jednu strelu na bránu...

Reagovat
valloire

No právě, další střela by končila taky v síti.

Reagovat
Ed_Hazard

A navyse, uz mame tych zapasov blbec nejak moc, nie? Od zaciatku sezony

Reagovat
valloire

Odriozola ven

Reagovat
smazaný uživatel

http://archive.zbrushcentral.com/attachment.php?attachmentid=343590

já si říkal, koho mi Militao připomíná...

Reagovat
CHONG

Listoval jsi vaším rodinným albem?

Reagovat
smazaný uživatel

Nikoli, pustil jsem si zápas Realu Madrid a při pohledu na Militaa si vzpomněl na film Nahý oběd a tuhle hlavu.

Reagovat
CHONG

Neskutečný příběh

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že určitě podnětnější, než příběhy o kontumaci.

Reagovat
CHONG

Tak ty myslíš, dobrý fór.

Reagovat
valloire

na to se nedá koukat

Reagovat
boryland

Oleeeééé vejprnice…....

Reagovat
janinho

fandit Realu a Thamu v tychto casoch vyzaduje velmi pevne nervy.

Reagovat
smazaný uživatel

Real nestíhá a prasí

Reagovat
valloire

jo Baba ale není vod nás

Reagovat
valloire

strašný, lemplové sou to

Reagovat
boryland

zizu ven!!!!

Reagovat
valloire

vypadni

Reagovat
boryland

edenek-zizu-valloire…….ende.

Reagovat
marke7

Krásný den dnes.

Reagovat
CHONG

Katastrofální výkon, jinak Mallorca oficiálně jedna střela na bránu a světe div se, byl z toho gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Stane sa...na MS de Gea 7 striel na bránu a dostal 6 gólov.

Reagovat
Kluivert9

A to se tady někteří realisti cítili ukřivdění, že se El Clásico posune

Reagovat
Reggie

Neasi

Reagovat
puji

Svět je opět ve správných kolejích.

Reagovat
puji

Svět je opět ve správných kolejích.

Reagovat
boryland

Reagovat
smazaný uživatel

Campeones Campeones olééé olééé oleee olááá.

Reagovat
valloire

Reagovat
blaugrana

200. pre titul Barcy

Reagovat
Ed_Hazard

Aspoň ten Odegaard robí radosť Pekne to teraz vymyslel.

Reagovat
Ed_Hazard

Pičus Javi Garcia Teraz Martina len s veľkým šťastím nezrakvil. Za toto mal ísť von

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Betis sestupove pásmo, s timhle kadrem trosku lol.

Reagovat
CHONG

OT: Sledujete pravidelně Segundu, popřípadě jaký tým/jaké týmy?

Reagovat
Hristo Stoichkov

Pravidelně rozhodně ne, ale zajímá mě spolupráce Pedriho s Vierou v Las Palmas, to je radost pohledět.

Reagovat
ADM

Luuk De Jong neda gol ani zvnutra brany prisam bohu

Reagovat
ADM

Noo tak Chicharito ho este prekonal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele