LaLiga - preview 36. kola

03.05.2019, 08:53, aktualizováno 05.05.2019, 08:47
Previews
Getafe hraje doma s Gironou a může udělat důležitý krok za cestě za čtvrtým místem, Valencia zase jede pro body do Huescy, Athletic se pokusí uspět ve Valladolidu. Real Madrid sezonu už jenom dohrává a motivaci se nyní pokusí najít proti Villarrealu, Eibar bude měřit síly s Betisem...
Getafe CF - Girona FC  (neděle 12:00)
Getafe se dlouho drželo na příčkách Ligy mistrů, což by byla obrovská senzace. Poslední dobou se ale zdá, že malému klubu přeci jen dochází dech. Dokáže zastavit pád tabulkou proti Gironě, která hraje o život?

Dlouhou dobu se Getafe staralo o pořádný rozruch ve španělském fotbalovém prostředí a nejen v něm. Podceňovaný tým, který často bojoval o záchranu, se usadil mezi elitou a dokázal roztříštit triumvirát složený z Barcelony a dvou madridských celků. Vydržel to po deseti, dvaceti i pětadvaceti kolech. Poslední dobou se však jeho výkony podobají sinusoidě. V deseti minulých utkáních se Getafe povedlo vyhrát jen čtyřikrát a ve stejném počtu zápasů remizovalo.

Postupem času mu síly docházely a teď už kleslo na pátou příčku. Nic samozřejmě není ztraceno, pořád je Liga mistrů blízko a v tuto chvíli má čtvrtá Sevilla jen lepší skóre. Pokud by ale Getafe předvedlo například to, co se mu stalo v minulém kole, na poháry by to asi být nemohlo. Naposled ho totiž přemohl Real Sociedad, který v sezoně přinejlepším tápe. Getafe se v San Sebastiánu dokonce prosadilo až v 89. minutě a to už bylo příliš pozdě na zvrat.

Getafe nyní navíc hraje s Gironou, proti které se mu nedaří. Od roku 2013 Getafe porazilo svého soka jen jednou a třikrát se naopak radovala Girona. V domácích barvách na stadion Coliseum Alfonso Perez nevyběhnou hráči jako Antunes, Ndiaye, Bergara nebo také Foulquier, který má stále menší svalové potíže. Hosté nemohou využít služeb obránce Marca Muniesy, který se vykartoval v minulém kole.

Kromě něj jsou nadále zranění Luiz, Planas, Benítez a také Mojica, což trenérovi Eusebiovi Sacristánovi komplikuje výběr základní jedenáctky. Girona v minulém kole konečně uťala sérii šesti prohraných zápasů v řadě, když si senzačně poradila se Sevillou. Ke cti jí navíc slouží to, že od ní nedostala ani jednu branku. Přesto je ale stále až 17. s náskokem pouhých dvou bodů na pásmo sestupu. Navíc mají horší skóre než Levante nebo Celta Vigo.
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Cabrera, Dakonam, Miquel, Suarez - Hugo Duro, Arambarri, Maksimović, Olivera - Mata, Molina
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Garcia, Bernardo, Juanpe, Valery - Aleix García, Pons, Granell - Borja Garcia, Portu, Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.45 - 4.68
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Eibar - Real Betis  (neděle 14:00)
Duel mezi domácím Eibarem a hostujícím Betisem nabídne souboj dvou celků z poklidného středu tabulky. Oba nedělní soupeři jsou od sebe pouhý bod a zároveň tak přímými sousedy v tabulce LaLigy. Zatímco Eibar může být s takovýmto umístěním spokojený, příznivci Betisu by zajisté rádi viděli svůj tým o několik pater výše.

Eibar se vyhnul dramatickému závěrečnému boji u udržení v LaLize. Tento skromný celek patřil na začátku sezony mezi kandidáty na sestup, kterému se vyhnul a mnohé svým herním pojetím překvapil. V minulém kole se podařilo Eibaru vyloupit slavnou Mestallu, odkud si odvezl 3 body za nečekanou výhru 1:0. Toto vítězství bylo velice důležité nejen z důvodu, že spodní polovina tabulky byla po celou sezonu značně vyrovnaná, ale rovněž znamenala přerušení čtyř zápasové šňůry čekání na výhru.

Domácí se v letošní sezoně spoléhají na góly Charlese. Tento brazilský útočník dokázal nastřílet v LaLize velice solidních 14 branek a je tak nejlepším střelcem svého mužstva. Eibaru pak budou v neděli chybět zranění Anaitz Arbilla, Pape Diop, Ruben Pena nebo Marc Cardona.

Betis má za sebou poměrně povedené vystupování v letošním ročníku EL. Jeho příznivci se musí smířit s tím, že v příští sezoně budou svůj oblíbený celek vídat jen v domácích soutěžích a klub tak nenaplnil své předsezónní ambice o umístění na pohárových příčkách. Betisu se hrubě nepovedl závěr sezony a s blížícím se koncem mu dochází dech.

Hosté dokázali zvítězit pouze v jediném z posledních osmi ligových kol. Během nich získali pouhých 5 bodů za výhru nad Villarrealem a remízy s Rayem a Espanyolem. Do konce sezony zbývají 3 kola a pokud by Betis dokázal všechno vyhrát, ani to by mu na evropské příčky nestačilo. Hráčům tedy nezbývá nic jiného, než se alespoň odvděčit svým fanouškům důstojným rozloučením a směřovat své plány o pohárech na příští sezonu.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrovic - Blasis, Ramis, Oliveira, Cote - Jordan, Escalante - Leon, Orellana, Cucurella - Enrich
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopez - Sidnei, Bartra, Feddal - Emerson, Guardado, Carvalho, Firpo - Celso, Jese, Canales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.66 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Madrid - Villarreal CF  (neděle 16:15)
Real Madrid by svým fanouškům moc rád dopřál lepší podívanou, než jakou jim nabídl v minulém kole. Zatím totiž ani pod vedením oblíbeného a oceňovaného trenéra Zidanea nedokázal příliš zlepšit své výsledky. Toho by v neděli odpoledne chtěl využít Villarreal.

Villarreal se po katastrofálním úvodu sezóny zvedl a dokonce se mu povedlo opustit sestupové příčky. To se ještě na začátku jarní části zdálo jako téměř nadlidský úkon a přesto je to nyní pravda. Žlutá ponorka aktuálně sídlí na 14. místě a dokázala nastřádat už 40 bodů. V Evropské lize navíc už neúčinkuje zásluhou Valencie, takže se může naprosto a kompletně soustředit na boj o záchranu.

Z ohroženého pásma se dostala dost daleko, ale ve fotbale je hodně věcí relativních a může se měnit během několika kol. Villarreal dobře ví, že jeho náskok pěti bodů na 18. Real Valladolid, který by za tohoto předpokladu sestupoval, rozhodně není dostačující. A mrzet ho v tomto směru může i minulé kolo.

Po dvou ligových výhrách se Villarrealu totiž hrubě nepovedlo domácí utkání s Huescou, toho času posledním týmem ligy. Žlutá ponorka sice doma šla do vedení, jenže o to přišla dvanáct minut před koncem po trefě Ávily. Kromě nutnosti bodů si je Villarreal vědom, že na stadionu Santiaga Bernabéua se mu vůbec nedaří. Od roku 1999 zde totiž vyhrál jen jednou!

Kromě toho se trenér Javier Calleja musí popasovat s celou řadou absencí. Z nejrůznějších důvodů mu budou scházet Toko Ekambi, Bonera, Soriano, Miguelón nebo Cáceres s Baccou. I proto je vítanou zprávou návrat Vicenteho Iborry, který si odpykal svůj karetní trest a může nastoupit od začátku.

Slavný Real Madrid je na tom s absencemi trochu lépe. Schází mu jen Benzema, Ramos a Odriozola, kteří jsou zranění, takže francouzský elegán Zinédine Zidane musí vymyslet náhradní plán. Kromě nich mu ale také schází dobrá forma. Real působí dojmem, že pouze čeká na konec sezony, na kterou by rád zapomněl a udělal za ní tlustou čáru.

Neuspěl v ní, protože měnil trenéra, předčasně skončil v Lize mistrů a ani v LaLize díru do světa tentokrát neudělal. Teď mu patří třetí místo, což je zkrátka bráno jako neúspěch. Za záda se Bílý balet moc ohlížet nemusí, jelikož čtvrtá Sevilla ztrácí rovných deset bodů.

Před Merengues je ale Atlético Madrid a samozřejmě Barcelona, která ke zlosti fanoušků Bílého baletu získala ligový titul. Ani druhá nejlepší ofenziva v lize (59 vstřelených branek) tak není Bílému baletu nic platná. Obrovským šokem, který domácí fanoušci zažili, bylo minulé kolo. V něm totiž slovutný Real nestačil na předposlední Rayo Vallecano a po brance Adriána Embarby prohrál malé madridské derby!
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Nacho, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modrić - Bale, Mariano, Asensio
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Mario, Alvaro, Mori, Quintilla - Iborra, Fornals - Chukwueze, Cazorla, Alfonso Pedraza - Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.63 - 4.33 - 5.45
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Valladolid - Athletic Bilbao  (neděle 18:30)
Nedělní večer nabídne souboj domácího Valladolidu s Athleticem. Domácí mají plné ruce práce se záchranou v LaLize, zatímco hosté se snaží ze sedmé příčky atakovat pohárové pozice.

Valladolid se aktuálně nachází na 18. příčce LaLigy a na první nesestupovou příčku ztrácí 2 body. Vzhledem k tomu, že do konce soutěže zbývají 3 zápasy, bude to pro Valladolid velice náročný závěr sezony. Domácí neoplývají zrovna oslnivou formou. Jediná výhra a celkem 3 remízy v posledních sedmi kolech nepřinesly do tabulky tolik kýžené body.

Real Valladolid má v probíhající sezoně nejhorší ofenzivu v lize. V 35 kolech se mu podařilo vstřelit pouhých 29 branek a nejlepším střelcem zůstává s 5 góly Enes Ünal. Domácí budou v nedělním střetnutí postrádat zraněného Luismiho, Pabla Herviase, Stivena Plazu a Anuara Mohameda.

Athletic pokračuje ve skvělých jarních výsledcích a po hororovém podzimu se mu podařilo vydrápat téměř na pohárové příčky. Ze sedmého místa v tabulce ztrácí na šestou Valencii pouhé dva body a na čtvrtou Sevillu bodů pět. Athletic má solidní formu. Během posledních devíti kol dokázal 5x zvítězit, 2x remizovat a pouze 2x prohrát. Poslední ligová porážka přišla na hřišti Realu Madrid a pokud jde o formu na cizích hřištích, mívá Athletic problémy především se střílením branek.

Hosté se v letošní sezoně spoléhají především na Raula Garciu a Inakiho Williamse, kteří se starají o většinu ofenzivní produktivity svého klubu. Athletic má v závěru sezony téměř kompletní kádr. Mezi zraněnými hráči by tak měl zůstávat pouze Gorka Guruzeta.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Olivas, Calero, Nacho - Plano, Michel, Alcaraz, Villa - Guardiola, Unal
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Marcos, Martinez, Alvarez, Yuri - Etxebarria, Garcia - Muniain, Garcia, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.85 - 3.19 - 2.78
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Huesca - Valencia CF  (neděle 20:45)
Nedělní večer nabídne napínavý souboj domácí Huescy s Valencií. Huesca stále může živit naději na záchranu v lize. Hosté z Valencie jí však nedarují nic zadarmo, jelikož bojují o účast v příštím ročníku LM a oba soupeři tak potřebují bodovat.

Huesca potřebuje nutně vyhrát, pokud se má ještě pokusit zvrátit sestup z LaLigy. Ačkoliv mají domácí úctyhodnou sérii 6 utkání bez porážky, stále jim patří poslední místo v tabulce. Huesca navíc nemá svůj další osud ani ve svých rukou. Pokud by se podařilo Gironě vyhrát na Getafe, ztrácela by Huesca na záchranu již 10 bodů a to by znamenalo jistotu sestupu.

Domácí nepoznali hořkost porážky od konce března. Pět remíz a jedna výhra není vůbec špatná šňůra, avšak tato snaha přišla již příliš pozdě. Huesca se bude muset vypořádat s celou řadou absencí. Proti Valencii nebudou moci nastoupit vykartovaní Yangel Herrera s Jorgem Pulidem. Na marodce navíc zůstávají Pablo Insua, Carlos Akapo nebo Jorge Miramon.

Los Che si budou chtít napravit reputaci a utnout sérii tří porážek v řadě. Valencia stále bojuje o zisk trofeje v EL, kde má za sebou první semifinálové utkání proti Arsenalu. Venkovní porážka 1:3 byla již třetí, která přišla po dvou ligových prohrách s Eibarem a Atleticem. Valencia má nyní možnost se dotáhnout na čtvrtou Sevillu, která nečekaně zaváhala a dala tak možnost svým nejbližším pronásledovatelům.

Hosté budou chtít zajisté nasadit tu nejsilnější možnou sestavu. Náročné utkání na Arsenalu je však stálo mnoho sil a tak lze očekávat, že trenér Marcelino bude chtít některé posty prostřídat. S určitostí pak nebude moci počítat se zraněnou dvojicí Geoffrey Kondogbia a Denis Čeryšev.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaria - Ferreiro, Mantovani, Etxeita, Galan - Melero, Musto, Gomez - Avilla, Gallego, Hernandez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Garay, Paulista, Gaya - Soler, Coquelin, Parejo, Guedes - Gameiro, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.57 - 3.73 - 2.09
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Rayo Vallecano  (sobota 13:00)
Dvě nejhorší obrany ligy se střetnou v sobotu odpoledne v Levante, kde si to domácí tým rozdá s Rayem. Maličký tým z Madridu naposledy šokoval veřejnost v minulém kole a ukázal, že s druhou ligou ještě počítat odmítá.

Tohle bude pověstný duel o šest bodů, který má obrovský význam a tudíž obrovskou váhu. Oba soupeře od sebe dělí jen šest bodů a v mnohem horším postavení je samozřejmě Rayo. Tomu patří před začátkem nového kola až předposlední příčka a celkem 31 bodů. Ani statistika mu moc nefandí, protože co se týče venkovních duelů, tak v nich Rayo vyhrálo jen třikrát a nasázelo pouhých 13 branek. V tomto ohledu v lize není horší tým.

Přesto Rayo už několikrát ukázalo, že vzdávat se rozhodně nehodlá, ale naopak bude bojovat s kýmkoli. Kromě výhry nad Valencií o tom své fanoušky přesvědčilo v minulém kole. V malém městském derby si totiž naprosto nečekaně poradil s Realem Madrid, od kterého ani jednou neinkasoval! Slavným se alespoň na pár chvil stal Adrián Embarba, který proměnil pokutový kop.

Tři body v tak prestižním utkání jsou pro Rayo výbornou známkou, ale klíčové bude to, aby je Rayo dokázalo potvrdit v co největším počtu dalších zápasů. V utkání s Levantemu k tomu nepomůže zraněný Gorka Elustondo. Domácí také nebudou kompletní, protože postrádají Cheicka Doukourého. Menší potíže má i José Luis Morales.

Rayo si z Valencie odvezlo body naposledy v roce 2014 a od té doby vítězil převážně domácí tým. Na Estadi Ciutat de València se Levante poměrně daří a v sedmnácti duelech zde padlo jen šestkrát. Moc radosti ale Levante v těchto týdnech také nezažívá. Patří mu totiž až 136. příčka!

Poté, co čtyřmi góly rozemlela obranu Realu Betis, chtěla podobně zapůsobit i na Barcelonu. To se ale Levante nepovedlo a nakonec rozhodla jediná trefa Lionela Messiho, díky němuž mohli blaugranas předčasně oslavit titul. V posledních deseti soutěžních duelech vyhrálo Levante jen jednou, takže čas na odpočinek rozhodně nemá. Teď se setkávají dva týmy, které dostaly shodně 32 branek, což je nejhorší počin v lize.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Garcia, Pier, Vezo, Coke - Rochina, Campaňa, Bardhi - Jason, Morales, Mayoral
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Alberto - Moreno, Galvez, Ba, Tito - Agbo, Mario Suarez - Embarba, Pozo, Bebé - De Tomás
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 4.17 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - Atlético Madrid  (sobota 16:15)
Atlético Madrid už sice nemusí pronásledovat Barcelonu a v tomto ohledu pro něj sezona skončila, ale přesto budou svěřenci trenéra Diega Simeoneho chtít co nejvíc bodů. Další tři by si rádi připsali proti Espanyolu, přestože ten s colchoneros hrát poměrně umí.

Atlético prohrálo v posledních deseti ligových kolech jen dvakrát a i díky tomu se stále drží na druhé příčce LaLigy. O první už se zajímat nemusí, protože tu si oficiálně obhájil velkoklub z Barcelony. Druhá příčka také není bezprostředně v ohrožení, neboť Atlético dělí od konkurenčního Realu pohodlných devět bodů.

Vzhledem ke konci v Lize mistrů se Atlético může soustředit již jen na ligu a to se mu zatím daří perfektně. Už ve čtyřech posledních duelech španělské elitní ligy se Atléticu povedlo vyhrát a třikrát z toho udrželo čisté konto. Naposledy se na domácí půdě stadionu Wanda Metropolitano sice neprosadilo, ale vlastní branku si v duelu s Realem Valladolid vstřelil Joaquín Fernández, což favoritovi stačilo.

Trenér Simeone nemá k dispozici jen obvyklá jména, mezi které patří José Giménez, Diego Costa nebo Lucas Hernández. Mezi tři tyče se ale vrací slovinský brankář Jan Oblak, který v týdnu trénoval samostatně. Fit by měl být i obránce Stefan Savić.

Zkušený stoper v rozhovoru pro deník Marca zmínil: "Chceme na prvním místě dohrát sezonu v klidu a s co největším počtem bodů. Víme, že jsme v některých ohledech mohli dojít dál, ale to teď nemá smysl řešit. Věřím, že se nám povede i zápas proti Espanyolu, i když se nám s ním zase tak moc nedaří. Espanyol není snadným soupeřem, umí hrát hodně tvrdě, ale na to jsme zvyklí."

Barcelonský tým na tom nyní není úplně nejlépe. Za předchozích deset kol španělské ligy vyhrál jen třikrát a jinak spíš sbírá remízy. To se mu povedlo už ve třech posledních kláních a především ta z minulého kola ho musí hodně mrzet. Espanyol hrál s Realem Betis a byl po většinu utkání jasně lepším týmem, navíc od 37. minuty vedl.

Když už se zdálo, že si všechny tři body odveze ze Sevilly domů, Zouhair Feddal gólem v 94. minutě srovnal na konečných 1:1. Přesto se působení trenéra Rubiho dá považovat za úspěšné.

Espanyol je nyní na desátém místě a na jeho kontě je příjemných 44 bodů. Na poháry už ale ztrácí osm bodů, takže ty se pro příští ročník nezdají moc pravděpodobné. Rubi se v duelu s Atléticem musí obejít bez Piattiho, Rosalese, Lópeze a také bez Nalda. Espanyol to s Atléticem poměrně umí, protože v posledních pěti duelech s ním prohrál jen dvakrát, přičemž ve stejném počtu si s Atlety poradil.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Lopez, Duarte, Hermoso, Pedrosa - Roca, Victor Sánchez, Darder - Melendo, Iglesias, Wu Lei
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Savić, Godin, Felipe Luis - Lemar, Saúl, Rodrigo, Koke - Morata, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.01 - 3.53 - 2.03
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo Alavés - Real Sociedad  (sobota 18:30)
Estadio Mendizorrotza v Alavésu uvidí v sobotu odpoledne hodně zajímavý souboj dvou bezprostředních sousedů v tabulce. O trochu lepší situaci zažívá Alavés, ale ani o jednom z týmů se rozhodně nedá říct, že by byl ve formě.

Deportivo Alavés touží znovu dopřát svým fanouškům radost z výhry, což už se jim nějakou dobu vyhýbá. Alavés vyhrál ligové utkání naposledy v polovině března, když si poradil s Huescou. Od té doby se mu vůbec nedaří a ke třem remízám přidalo čtyři porážky. To se samozřejmě projevilo i na tabulce LaLigy, kde Alavésu patří až osmá příčka a po dobré podzimní části mu ta jarní mnoho radosti nepřináší.

Přesto to Alavés nevzdává, jak dokládají slova obránce Rubéna Duarteho. "Ten pocit z výhry už jsme dlouho nezažili a děláme maximum pro to, abychom se v zápase s Realem Sociedad mohli radovat. Hodně nám pomáhá i vědomí, že hrajeme na domácí půdě. Naši fanoušci nás vždycky podporovali a jejich láska k našemu klubu pro nás je hodně velkou motivací. Čeká nás hodně těžký soupeř, ale věřím, že se nám podaří konečně po dlouhé době vyhrát."

Deportivo Alavés na porážku od Barcelony reagoval mnohem lepším výsledkem, když v minulém kole remizoval s Athleticem Bilbao. Tehdy musel na stadionu San Mamés dotahovat, ale vše nakonec zvládl ještě v první půli a po brance zkušeného útočníka Borjy Bastóna si mohl připsat cenný bod.

Zdravotní obtíže stále ještě trápí dvojici Rolan a Burgui, která se k zápasu připravovat nebude. Kromě nich nejsou ve formě ani Maripán nebo Ely. Hosté jsou na tom podobně, protože jim schází Zurutuza, Januzaj nebo Illarramendi s Llorentem.

Baskický celek zažil mnohem lepší a úspěšnější minulé kolo, protože si připsal tři body. Povedlo se mu to na domácí půdě proti Getafe, čímž odčinil čtyři nepovedená minulá utkání. I díky těmto třem bodům se Real Sociedad dotáhl v tabulce na současnou devátou příčku s tím, že na svého sobotního soupeře ztrácí jen tři body.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Duarte, Maripan, Laguardia, Navarro - Jony, Garcia, Pina, Inui - Baston, Calleri
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Llorente, Aritz, Munoz - Merino, Pardo - Sangalli, Oyarzabal, Barrenetxea - William José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.79 - 3.24 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Do Viga v sobotu přicestuje FC Barcelona, která v minulém kole oslavila zisk mistrovského titulu. Domácí Celta má stále plné ruce práce se záchranářskými boji a čeká ji ještě vypjatý závěr sezony.

Celta Vigo má tři kola před koncem sezony na sestupové příčky náskok pouhé dva body. Domácím vyšel vstup do sezony a dlouho to vypadalo, že by se mohli porvat o pohárové příčky. V druhé polovině sezony následoval strmý pád do nižších pater tabulky, který vygradoval do současné situace s přímým ohrožením sestupu. Celta se začala postupně zvedat herně i výsledkově na samém konci března, kdy od domácího utkání s Villarrealem prohrála pouze na Atleticu, což znamená jedinou porážku za posledních 7 ligových kol. Ani tato skvělá šňůra však nedává domácím jistotu záchrany v soutěži.

Domácím by se měl do sestavy vrátit Iago Aspas, což zajisté potěší všechny jejich příznivce. Právě na tohoto útočníka budou v závěru sezony spoléhat, kdy je čeká venkovní duel v Bilbau a na závěr veledůležité utkání s Rayem. Celta by měla mít proti Barceloně k dispozici téměř kompletní kádr a mezi rekonvalescenty zůstávají Emre Mor a David Junca.

Barcelona se v minulém kole mohla předčasně radovat ze zisku titulu. Blaugranas mají před sebou 3 kola LaLigy, během kterých mohou protočit sestavu a soustředit se ještě na závěrečné boje v LM respektive finále Copa del Rey proti Valencii. Hosté mají v nohách první semifinálové utkání LM proti Liverpoolu. Ačkoliv by se podle výsledku 3:0 mohlo zdát, že se jednalo o jednoznačné utkání, opak je pravdou a Blaugranas mají před sebou ještě velice náročnou odvetu v Anglii.

Hosté zcela určitě nechají v sobotu odpočívat většinu svých hvězd. Prostor by tak měli dostat méně vytěžovaní hráči jako Vermaelen, Boateng nebo mladíci, kteří mají jedinečnou možnost se ukázat. Zcela určitě v sobotu nenastoupí kvůli karetnímu trestu Ivan Rakitić a Sergio Busquets. Trenéra Valverdeho musí rovněž těšit fakt, že se jeho důležitým hráčům vyhýbají zranění a na marodce zůstává pouze zotavující se Rafinha.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Costas, Hoedt, Olaza - Mendez, Lobotka, Yokuslu, Boufal - Aspas, Gomez
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Cillesen - Umtiti, Murillo, Vermaelen - Wagué, Puig, Todibo, Alena, Malcom - Dembelé, Boateng
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.76 - 4.23 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sevilla FC - CD Leganés  (pátek 21:00)
V pátek započne už 36. kolo LaLigy a tentokrát bude opět na řadě zajímavý duel. Na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán v Seville se dostaví Leganés, který se nehodlá spokojit se současnou třináctou příčkou. Domácí favorit zase bojuje o čtvrtou příčku a s ní spojenou Ligu mistrů.

Od té doby, co se Leganésu povedl onen husarský kousek a remizoval s Realem Madrid, se mu paradoxně přestalo dařit. V posledních třech duelech nasbíral jen jeden bod za remízu, jinak dvakrát prohrál. Ani herně nepředvádí nic oslnivého. Naposledy si jen rozdělil body s nevýraznou a zachraňující se Celtou Vigo, přičemž fanoušci se opět gólu nedočkali. Tím Leganés protáhl svou sérii zápasů bez výhry už na číslo pět.

Především v útoku bude muset Leganés přidat, protože doposud jeho střelci nasázeli jen 33 branek. A to je hned po Realu Valladolid (jen 29 gólů) druhý nejhorší výsledek v lize. Skvělou zprávou pro Leganés je fakt, že má k dispozici veškeré hráče. Posledním z nich byl Rubén Pérez, který se včas doléčil ze svalového zranění.

Leganés udělá maximum pro to, aby zlepšil své statistiky proti Seville. To totiž není zrovna oblíbený soupeř Leganésu, neboť se proti Seville především na její vlastní půdě trápí. V posledních deseti letech se Leganésu nepovedlo vyhrát na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán ani jednou.

Když se oba týmy utkaly naposledy, zrodila se pro diváka nepříliš záživná remíza 1:1. Takových výsledků měla Sevilla daleko víc, než kolik by si její hráči přáli. Přesto se dokázala dostat až na čtvrtou příčku, z níž v poslední době vystrnadila i Getafe. Nesmí se ale dopouštět dalších pochybení, neboť Getafe na ni ztrácí vlastně jen skóre - bodově jsou na tom oba celky stejně.

Z části za to může i minulé kolo, ve kterém se Seville absolutně nedařilo. Po debaklu, který uštědřila Rayu Vallecanu, jela do Girony hodně sebevědomá. Možná ale právě v tom byl problém. Od domácích dostala jediný gól, o který se postaral Cristian Portu, zatímco Sevilla nemířila přesně ani jednou a s body se musela rozloučit.

To si hráči chtějí nyní vynahradit, o čemž svědčí slova Munira El Haddadiho. "Minule nám to nevyšlo a podali jsme až nepřiměřeně laxní výkon. To chceme za každou cenu vylepšit. Rádi bychom se fanouškům na domácí půdě omluvili třemi body proti Leganésu, i když víme, že to nebude snadné."

Sevilla sice spoléhá na statistiky, které má proti Leganésu skvělé, ale na mnoho jindy pevných a opěrných bodů z kádru spoléhat nemůže. Týká se to Banegy, který stojí kvůli kartám. Mimo hru budou také Gonalons a Wöber, zatímco nejistý je start ještě Nolita, který se zotavuje z náročného zranění.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Escudero, Mercado, Gomez, Navas - Promes, Mesa, Rog, Sarabia - Munir, Ben Yedder
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Silva, Omeruo, Siovas, Bustinza, Nyom - Rodriguez, Perez, Vesga - Braithwaite, En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.32 - 8.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona35258286:3283
2.Atlético Madrid35228552:2374
3.Real Madrid352051059:3965
4.Sevilla FC351671259:4355
5.Getafe CF351413844:3155
6.Valencia CF351216740:3252
7.Athletic Bilbao351214938:4150
8.Deportivo Alavés3512111236:4547
9.Real Sociedad3511111341:4344
10.Espanyol Barcelona3511111341:5044
11.Real Betis351281540:5044
12.SD Eibar3510131243:4743
13.CD Leganés3510121333:3942
14.Villarreal CF359131344:4740
15.Celta Vigo359101648:5737
16.Levante UD359101651:6237
17.Girona FC359101635:4737
18.Real Valladolid358111629:4835
19.Rayo Vallecano35872037:6231
20.SD Huesca356121738:5630

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (306)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele