LaLiga - preview 34. kola

03.07.2020, 08:41, aktualizováno 06.07.2020, 08:29
Previews
Dvěma zápasy bude dnes dohráno 34. kolo španělské nejvyšší soutěže. Sevilla drží klíčovou čtvrtou příčku a pokud si poradí s Eibarem, bude mít na pátý Villarreal k dobru už šest bodů. Real Sociedad minulý týden konečně vyhrál a nyní se na to pokusí navázat proti Levante...
Levante UD - Real Sociedad  (pondělí 19:30)
Levante v domácím prostředí přivítá Real Sociedad a může si upevnit postavení ve středu ligové tabulky. O motivaci mají postaráno i hosté, kteří bojují o evropské poháry.

Real Sociedad v minulém kole přerušil nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě a i když je jeho výchozí v pozice v boji o Ligu mistrů, řekněme nejhorší z okruhu nejvážnějších kandidátů, flintu do žita ještě nehází. Pět kol před koncem ztrácí na čtvrtou Sevillu sedm bodů, na šesté Getafe dokonce jen dva body.

Levante se pohybuje na klidných příčkách ve středu tabulky a sezonu víceméně dohrává. Matematicky už ani nemůže sestoupit, takže ve zbytku soutěže může dávat příležitosti i méně vytěžovaným hráčům. Valencijskému celku se po koronavirové přestávce daří, prohrál jen jedno utkání a celkově si připsal devět bodů.

První vzájemný zápas v letošní sezoně skončil překvapivou výhrou Levante 2:1. Levante se dostalo na Anoetě ke dvoubrankovému vedení a Baskové stačili jen snížit.

Domácí budou bez zraněného Ivána Lópeze a k dispozici nebude ani potrestaný Enis Bardhi. San Sebastian je na tom o poznání hůře a hned pětice hráčů nemůže nastoupit kvůli zranění. Jmenovitě se jedná o Sangalliho, Guevaru, Illarramendiho, Januzaje a Bautisty.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Clerc, Postigo, Vezo, Miramón - Rochina, Radoja, Vukčević, Campaňa - Morales, Martí
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Zaldua, Normand, Llorente, Monreal - Ödegaard, Zubeldia, Merino - Portu, Isak, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.40 - 3.58 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - SD Eibar  (pondělí 22:00)
Sevillu čeká na domácím stadionu nesmírně důležitý zápas s Eibarem, ve kterém si nemůže dovolit zaváhat. Boj o čtvrtou příčku v LaLize vrcholí a nejlepší výchozí pozici mají právě Rojiblancos. Bodovat by potřeboval i Eibar, který stále nemá jistotu záchrany.

Boj o čtvrtou příčku a Ligu mistrů finišuje. Sevilla pět kol před koncem drží tříbodový náskok před dotírajícím Villarrealem a v žádném případě si nesmí dovolit zaváhat. Proti Eibaru bude favoritem, ale moc dobře si uvědomuje, že ji čeká houževnatý a nepříjemný soupeř. Sevilla naposledy doma Eibar neporazila a letošní první zápas na půdě soupeře dokonce prohrála 2:3. Sevilla i nadále drží po koronavirové přestávce neporazitelnost, ovšem díky čtyřem remízám v řadě poztrácela spoustu bodů a ty v závěru sezony mohou chybět. Andalusané však mají stále všechno ve svých rukách a jednoznačná výhra 3:0 na Leganésu by jim mohla do dalších kol pomoci. Co se týče dalšího losu, nebudou to mít domácí zrovna jednoduché. Postupně Sevillu ještě čekají vedle Eibaru, Bilbao, Mallorca, Real Sociedad a v úplně posledním kole Valencia.

Eibar ještě zachráněn není a i jemu by se body náramně hodily. V tuto chvíli má Eibar náskok šesti bodů na Mallorcu a pokud zvítězí, bude mít čtyři kola před koncem už devítibodový náskok, který by se prakticky rovnal záchraně.

Trenér Julen Lopetegui bude postrádat Sébastiena Corhiu a Julese Koundého, který si odpykává karetní trest. Kompletní nebude ani Eibar, i když v jeho případě se jedná o jedinou ztrátu v podobě Ivána Ramise.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Escudero, Carlos, Gómez, Navas - Torres, Fernando, Jordán - Haddadí, de Jong, Ocampos
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Correa, Burgos, Bigas, Cote - Álvarez, Diop - León, Expósito, Inui - Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.62 - 8.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Real Madrid  (neděle 14:00)
Real Madrid se díky výhře v minulém kole dostal do trháku, o který nehodlá za žádných okolností přijít. Jako první zkusí Barceloně pomyslně pomoci Bilbao, které uvítá lídra ligy na svém stadionu v neděli odpoledne. A domácím se rovněž daří.

Daří se jim i proti Realu Madrid, samozřejmě na vlastní půdě. Prostory stadionu San Mamés jsou ostatně příjemným prostředím jen pro málokterého soupeře, většina se jich zde aspoň herně trápí. Platí to i pro Real, který tu už dvakrát za sebou nedokázal vyhrát. Remízový výsledek se zrodil už čtyřikrát za posledních pět vzájemných střetů.

Na půdě Bilbaa Real vyhrál naposledy v roce 2017 a i tehdy to bylo hodně vydřené vítězství, které Bílému baletu zařídil Casemiro v 68. minutě. Ani současné Bilbao nedá svou kůži lacino a navíc se opírá o velmi dobrou aktuální formu. Od poloviny minulého měsíce prohrálo jen jednou, když těsně nestačilo na domácí Barcelonu. Kromě toho si ale připsalo tři výhry.

Z vítězství se radovalo i v minulém kole, když jelo do Valencie. Rozdílovým hráčem baskického celku byl útočný univerzál Raúl García, který se prosadil hned dvakrát. Díky jeho trefám a třem bodům se Bilbao udrželo na osmé příčce, kde vystřídalo právě Valencii. To znamená, že evropské poháry stále nejsou nereálné - Bilbau na ně v tuto chvíli schází jen čtyři body. S tím, jak nestálou formu má nyní Getafe, mohou fanoušci opět snít.

A snu na Evropu se nevzdává ani zkušený obránce Ander Capa. "Jsme si dobře vědomi, že nám na evropské poháry schází stále ještě velký kus a náš los není zrovna nejpříjemnější. Ale už jsme ukázali, že nás nikdo snadno neporazí, že bojujeme o každý centimetr hřiště a že máme vlastní tvář. O Evropu usiluje hodně týmů, nebude to snadný boj, ale jsme odhodlaní zkusit své štěstí."

Bilbao má to štěstí, že jeho kádr nepročistily žádné karty a žádná dlouhodobá zranění, takže na Real mohou vystartovat všichni kromě veterána Beñata Etxebarriy. I Realu se ta marodka solidně zmenšuje a v tuto chvíli jsou mimo hru obránce Nacho se záložníkem Reinierem. Z důvodů zranění se zápas v Bilbau možná nebude týkat ani klíčového obránce Raphaëla Varaneho.

Real nabral velmi dobrou a především konstantní formu, která mu umožnila předstihnout Barcelonu. Katalánský rival dvakrát po sobě zaváhal, což otevřelo Bílému baletu cestu na první místo. Toho se Real pochopitelně do konce soutěže nechce vzdát a v minulém kole si vytvořil velmi dobrý náskok. Zidaneho svěřenci si připsali šestou výhru v řadě a Barcelona na ně teď ztrácí už čtyři body. Real naposledy děkoval střelci Ramosovi za vítěznou penaltu proti městskému rivalovi z Getafe.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simon - Capa, Yeray, Inigo Martinez, Núñez - Dani Garcia, Vesga - Ibai Gómez, Muniaìn, Cordoba - Williams
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Carvajal, Sergio Ramos, Varane (Militão), Mendy - Casemiro, Kroos, Modrić - Vinicius, Benzema, Hazard
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.44 - 3.49 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Espanyol Barcelona - CD Leganés  (neděle 17:00)
Tradiční záchranářská bitva se tentokrát odehraje v Barceloně a oběma zmíněným týmům půjde o všechno. Na půdu posledního Espanyolu totiž dorazí předposlední Leganés, který má jen o jeden bod víc.

Zápas, který začne v neděli odpoledne na Estadi Cornellà-El Prat by mohl hodně napovědět o tom, kdo sestoupí a kdo by nakonec mohl přeci jen vybojovat záchranu. Tým, který tohle utkání vyhraje, bude mít dobře našlápnuto. Oba soupeře od sebe totiž dělí jen jeden bod. Poslední Espanyol zažívá především v těchto týdnech jedno zklamání za druhým. Jak se v lednu a únoru zdálo, že přeci jen existuje naděje na záchranu, tak zlepšené výkony netrvaly moc dlouho.

Po restartu sice Espanyol skvěle začal a připsal si hned napoprvé výhru, jenže od té doby to s ním jde opět z kopce. Minulé čtyři duely Espanyol prohrál a ve dvou případech nedal ani jednu branku. Tahle nelichotivá bilance ho znovu dostala až na samý chvost španělské ligy, kde si syslí ubohých 24 bodů. Na vyšší příčky zatím může zapomenout. Minimálně do doby, dokud se mu nepovede zlepšit obranu. Dostal už 53 branek, což je třetí nejhorší výkon v LaLize.

Zkušený brankář Diego López dobře ví, že je jeho tým ve velkých potížích. "Připadá mi to jako kolotoč. Uděláme nějakou systémovou chybu, řekneme si to a snažíme se na ní zapracovat. Chvíli to jde dobře a pak najednou spadneme zpátky. Teď se zdá, jako bychom se točili v kruhu vlastních chyb. Musíme ale doufat, že se to otočí a díky naší tvrdé práci se výsledky brzo dostaví."

Espanyolu kromě domácího prostředí nahrává do karet také to, že nemá žádné dlouhodobé absence. Leganés je naopak svázán v útoku, protože mu chybí střelci Carrillo, Szymanowski a Óscar Rodríguez.

Nemohoucnost v útočné fázi se projevila také v minulém kole, v němž Leganés narazil na silnou Sevillu. Branku jí nedal ani jednu, naopak od ní sám dostal tři a poroučel se bez bodů. Celkově má Leganés problémy se střelbou, neboť dal jen 24 branek, což je nejhorší číslo v celé lize.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - David López, Bernardo, Cabrera, Didac Vilà - Embarba, David López, Roca, Darder - De Tomás, Calleri
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Rosales, Omeruo, Chidoazie, Jonathan Silva, Kevin Rodrigues - Rodriguez, Amadou, Roque Mesa - Assalé, Guerrero
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.10 - 3.73
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CA Osasuna - Getafe CF  (neděle 19:30)
Tři výhry v řadě v podání Osasuny znamenají, že si i v příští sezoně zahraje španělskou nejvyšší soutěž. Pět kol před koncem soutěže už má dostatečný patnáctibodový náskok a může nechat některé své hráče odpočívat. Kdo rozhodně odpočívat nemůže je Getafe, které všemi silami bojuje o účast v evropských pohárech.

V prvních třech zápasech po koronavirové přestávce uhrála Osasuna jen bod a pomalu se začala ohlížet, jak si vedou týmy bojující o záchranu. Naštěstí se pro Pamplonu vše včas zlomilo a počínaje zápasem s Alavésem klub třikrát v řadě zvítězil a definitivně si záchranu zajistil. Osasuna postupně porazila Alavés, Leganés i Eibar, dvakrát přitom brala všechny body zvenčí. Osasuna se sice zachránila, ale sezona ještě nekončí. Zbývá odehrát pět kol, která ještě mohou klub posunout do první poloviny tabulky. Domácí dělí od desáté Valencie jen dva body.

Getafe záchranářské starosti ani nemělo a od začátku sezony se soustředí na boj o evropské poháry. Po slabším začátku se Azulones rozjeli a znovu usilují o Ligu mistrů. V minulé sezoně to nevyšlo a v té letošní to vypadá obdobně, protože po porážce na Realu Madrid vzrostla ztráta na čtvrté místo na pět bodů.

Na domácí marodce zůstává Chimy Avila a do hry se nedostane ani potrestaný Enric Gallego. Dramatické to není ani v táboře Getafe, které bude postrádat Ericka Cabaca.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Herrera - Estupiňan, Hernández, David García, Vidal - Brašanać, Sanjurjo - Lato, Raúl García, Torres - Cardona
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Etxeita, Dakonam, Olivera - Nyom, Maksimović, Arambarri, Cucurella - Molina, Mata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.78 - 3.10 - 2.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - FC Barcelona  (neděle 22:00)
Jednoznačným šlágrem dalšího kola španělské LaLigy je souboj Villarrealu a Barcelony. Domácí jsou ve skvělé formě a útočí na Ligu mistrů, jenomže Barca se ještě nehodlá vzdát šance na titul a na Estadio de la Cerámica jede zvítězit. Když se oba celky ve Villarrealu potkaly naposledy, byla z toho osmigólová show, podaří se něco podobného zopakovat? Případná ztráta Barcy by ligový titul doslova vehnala Realu do náruče.

Vedle madridských velkoklubů má Villarreal nejlepší formu ve Španělsku a každým kolem dává jasně najevo, že chce v příští sezoně startovat v Lize mistrů. Ze šesti kol vyhrála Žlutá ponorka pětkrát a pouze v jednom případě si dělila body - tím případem byl vzájemný souboj se Sevillou (2:2). Právě na Andalusany Villarreal ztrácí tři body, což není pět kol před koncem soutěže hodně, problémem by ale mohl být náročný los. Villarreal se ještě doma utká s Barcelonou, Realem Sociedad a Eibarem, venku ho čekají Getafe a především Real Madrid.

"Jsme plní motivace. Jsme nadšeni a přesvědčeni, že můžeme proti jednomu z nejlepších týmů na světě získat tři body," věří kouč Calleja. "Nesmíme udělat žádnou chybu. Chceme být týmem, který dokáže vybojovat balón a donutit soupeře běhat. Jsme solidní tým a chceme takto pokračovat," pokračoval Calleja.

Barcelona remízou 2:2 s Atléticem opět v boji o titul ztratila a na Real Madrid už ztrácí čtyři body. Katalánci však předem nic nevzdávají, do Villarrealu jedou pro vítězství a zároveň budou doufat v zaváhání Bílého baletu. Barcelona má s Villarrealem výrazně lepší vzájemnou bilanci, naposledy tu však brala jen bod za divokou remízu 4:4. Letošní domácí zápas Katalánci opanovali 2:1, když se rychle prosadili Griezmann a Arthur. Zatímco druhý jmenovaný zamíří do Juventusu, o Griezmanna je zájem na Ostrovech. Jeho služeb by rád využíval například Manchester United.

Villarreal se musí obejít bez dvou hráčů - Ramira Guerry a Ramira Funese Moriho. Své absence má i Barcelona a Quique Setién nemůže počítat s Ousmanem Dembélém, Frankiem de Jongem a čerstvě i Samuelem Umtitim, který si poranil koleno.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Moreno, Torres, Albiol, Gaspar - Cazorla, Anguissa, Iborra, Chukwueze - Moreno, Alcácer
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Vidal, Busquets, Puig - Messi, Suárez, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.23 - 4.13 - 1.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Real Betis  (sobota 17:00)
Celta v minulém kole opět výrazně zaváhala a její sebevědomí bylo mohutnou demolicí hodně poškozené. Tým z Viga ale nemá moc času na seskupení svých sil, protože v sobotu se na stadion Balaídos dostaví Real Betis.

Ve Španělsku vládne horké počasí a proto se mnoha klubům nechce hrát příliš brzy. Ze všech nejdřív okusí teploty sobotního odpoledne Celta s Betisem, neboť odehrají utkání už v 5 hodin. Celta má za sebou velmi náročné minulé kolo, ve kterém absolutně propadla a svou roli vůbec nezvládla. Po nadějných čtyřech výsledcích jí obrovský šok připravila Mallorca. Celta sice nehrála tak špatně, jak bychom si z výsledku mohli myslet, ale to je jen chabá náplast. Dostat od Mallorcy pět branek, to nejde nazvat jinak, než debaklem.

Výsledkem toho je pád Celty a její přiblížení se sestupovým vodám. Na ty má Celta náskok pouhých pěti bodů, takže zase tak vyskakovat si nemůže. Zabrat by Celta měla především před bránou soupeře, protože střelba jí není zrovna vlastní. Zatím dala jen 32 branek, což je ligový podprůměr. Trenér Óscar García nicméně věří, že jeho celek se proti Betisu zvedne.

"Minulé kolo se nám hrubě nepovedlo, to je pravda. V obraně jsme hořeli a dělali takové chyby, jaké jsem u nás ještě neviděl. Ale jednou za čas má takové utkání většina klubů. Důležité je, aby nás to nezlomilo. Musíme hráče motivovat, aby byli připravení nastoupit do dalšího kola s lepšími pocity. Potřebujeme vyhrát a pro to je sebedůvěra nesmírně důležitá. Věřím, že tentokrát to zvládneme lépe."

K dispozici nebude mít Beltrána, Suáreze, Juncu a Álvareze. Béticos pro zranění postrádají tahouna Joaquína.

A kromě toho se ani Betisu dvakrát nedaří. Aktuálně je celek ze Sevilly až na 13. pozici, přičemž jeho náskok na Celtu činí jen tři body. Mohou za to mimo jiné i dva poslední duely, které Betis vždy prohrál o dvě branky. Naposledy doma proti Villarrealu se mu ani nepovedlo skórovat. Z posledních deseti duelů se Realu Betis povedlo vyhrát jen dvakrát.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Murillo, Araujo, Hugo Mallo - Bradarić, Yokuslu, Rafinha - Méndez, Smolov, Iago Aspas
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Emerson, Mandì, Bartra, Feddal, Pedraza - Canales, Guardado, Edgar, Fékir - Borja Iglesias
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.58 - 4.17
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Deportivo Alavés  (sobota 19:30)
Ve spodních patrech tabulky dojde na důležité měření sil mezi Valladolidem a Deportivem Alavés. Oba celky od sebe dělí pouhý bod a k definitivní jistotě záchrany ještě potřebují bodovat. Valladolid má svému soupeři co vracet, první měření sil ovládlo Deportivo rozdílem třídy.

V listopadu loňského roku se oba celky utkaly naposledy a byla z toho jednoznačná záležitost. Alavés zvítězil díky brankám Joselua, Piny a Lucase 3:0. V tabulce si však vede lépe Valladolid a to zejména díky aktuální formě. Deportivo totiž zatím po koronavirové přestávce neoslňuje, vyhrálo sice první zápas nad Realem Sociedad, ale v dalších čtyřech případech nebralo ani bod a stále nemá jistotu prvoligové příslušnosti i pro příští rok.

Valladolid také vyhrál první utkání a následně už nezvítězil, ovšem na rozdíl od Alavésu dokázal remízami posbírat další čtyři body a ty se teď zdají mít cenu zlata. Domácí si drží sedmibodový odstup od sestupových pozic a pět kol před koncem soutěže jsou tak blízko vytoužené záchraně.

Domácí v minulém kole remizovali 0:0 s Levante a protože střelecky vyšel naprázdno i Alavés, bude cílem obou týmů prolomit gólové mlčení.

Na straně domácích zůstává nejistý start u Pedra Porra a Sandra Ramíreze, zbytek kádru je jinak k dispozici. Obdobná situace panuje u Fernanda Pacheca, jeho místo mezi třemi tyčemi je připraven zaujmout Jiméneze.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - García, Fernández, Salisu, Moyano - Villa, Alcaraz, Emeterio, Plaňo - Guardiola, Ünal
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Navarro, Ely, Laguardia, Duarte - Vidal, Camarasa, Pina, Méndez - Pérez, Joselu
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.35 - 2.84 - 4.04
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Granada CF - Valencia CF  (sobota 22:00)
Kdekdo by za normálních okolností čekal Valencii, kterak bojuje o poháry a na Granadu se dívá svrchu. Jenže je to naopak. Ne snad, že by se Granada blížila k pohárovým příčkám, ale v tabulce je nad Valencií. Což se Netopýrům vůbec nelíbí.

Granada čekala čtyř soutěžní zápasy na to, až bude moct oslavit vítězství. Povedlo se jí to v minulém kole a z hráčů spadla velká tíha. Po čtyřech nepovedených zápasech se jim totiž poklonilo Deportivo Alavés, které se doma muselo obejít bez bodů. Utkání rozhodli dva střelci, kteří stojí na opačných pólech věkových statistik. První gól utkání a rovněž svůj první prvoligový gól měl na starosti mladíček Antoñín Cortés, zatímco druhou trefu přidal velezkušený kanonýr Roberto Soldado.

Je jasné, že oslavenec při premiérové trefě nemohl skrývat nadšení. "Tohle jsou úžasné pocity, nic takového jsem ještě nezažil. O tom, že dám gól v LaLize, jsem snil odmalička. A je skutečně nádherné, že se mi to povedlo. Můj gól pomohl týmu ke třem bodům, které jsou pro nás velmi důležité, a já jsem na náš tým hrdý. Doufám, že brzy dostanu další šanci nastoupit," dodal dvacetiletý Antoñín.

Tyto tři body zajistily Granadě 9. místo, čímž se dostala právě nad Valencii. Oba kluby ale dělí jen skóre, což je další důvod pro domácí, aby přidali další body právě teď. Problémem Granady je široká marodka. Na ní jsou doposud umístěni hráči jako Quini, Lozabno, Gonalons, Martínez, Silva nebo Montoro.

Valencia odehraje utkání bez Picciniho. A bez formy. Protože to, co předvádí Valencia v posledních týdnech, musí rvát fanouškům duši. Poté, co byl od kormidla Valencie odvolán trenér Celades, se jeho místa chopil legendární Voro.

Legendární v tom smyslu, že kdykoli nějaký experiment na lavičce Netopýrů selže, nastoupí v roli dočasného kouče právě skromný Voro. Premiéra se mu ale vůbec nepovedla, protože Valencia plynule navázala na špatné výkony. Od Bilbaa dostala dvě branky a směrem dopředu nepředvedla prakticky nic. Valencii se alespoň proti Granadě v rámci ligy daří, tak třeba jí to vyjde i nyní.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Escandelli - Neva, Vallejo, Sanchez, Diaz - Herrera, Eteki - Machís, Fede, Puertas - Fernandez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cilessen - Costa, Gabriel, Guillamon, Wass - Soler, Parejo, Kondogbia, Guedes - Maxi Gómez, Rodrigo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.12 - 3.01
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - RCD Mallorca  (pátek 22:00)
Atlético Madrid zvládlo ostře sledovaný duel s Barcelonou velmi dobře a na její půdě s ní remizovalo. Už v pátek večer se ale bude muset utkat s týmem, který minulé kolo zvládl ještě lépe. Mallorca oproti všem předpokladům nejenže vyhrála nad Celtou, ale ještě ji totálně rozbourala.

Atlético má za sebou náročnou bitvu s Barcelonou, po níž se směje především ten třetí vzadu, Real. Právě on se totiž po dalším zaváhání Barcelony dostal na první příčku a má na svého slavného konkurenta velký náskok. Barcelona sice na Camp Nou dvakrát vedla, jenže dvakrát o své vedení přišla. V obou případech z penalty, kdy se úspěšným střelcem stal oblíbený záložník Saúl Ñíguez. Jeho dvě branky zavinily pád Barcelony, který Real bezezbytku využil.

Samozřejmě, Atlético by také s výhrou bylo mnohem spokojenější. I proto, že Sevilla nebude snadným soupeřem v boji o třetí místo. Teď jí schází jen dva body, aby se dotáhla na madridský celek. Což colchoneros samozřejmě nehodlají dopustit. Své o tom ví trenér Diego Simeone, který o současné situaci mluvil pro oficiální webové stránky Atletů.

"Nacházíme se v poměrně dobrém období, kdy se nám plno věcí daří. Bod z Katalánska je pro nás velmi dobrou vizitkou a co se mi líbilo nejvíc, bylo to, že jsme se dokázali dvakrát vrátit do zápasu. Není moc týmů, kterým by se to proti Barceloně povedlo. Nesložili jsme ale zbraně a nemáme to v plánu až do konce sezony. Chceme co nejvyšší možné místo a uděláme maximum pro to, abychom toho dosáhli. Teď musíme přesvědčit i proti Mallorce."

Atético nechává odpočívat jen jednoho hráče, obránce Šimeho Vršaljka. Mallorca má trochu větší potíže, protože kromě zraněného brankáře Fabriho nemohou do utkání zasáhnout dvě velké opory. Valjent a Budimir. Což je zvlášť v případě chorvatského kanonýra velký problém.

Kdybychom hledali, kdy naposledy se Mallorce povedlo porazit Atlético Madrid a ještě k tomu na jeho vlastní půdě, museli bychom do jiného století. Stalo se to totiž naposledy v roce 1999, Mallorca na stadionu Vicenteho Calderóna vyhrála 2:1. A od té doby se snaží vyloupit Madrid naprosto marně.

Aktuální forma Mallorcy je dost nevyvážená. V prvních pěti duelech po restartu totiž čtyřikrát prohrála a její šance na záchranu se začaly dramaticky snižovat. Jenže v minulém kole předvedla Mallorca něco úchvatného. Dokázala porazit ve formě hrající Celtu Vigo a ještě ji znemožnila dokonce pěti brankami! Vítězství v pravou chvíli, protože Mallorca se tím odpoutala od 19. Leganésu na čtyři body. Stále je však v sestupové zóně, takže vyhráno rozhodně nemá.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Giménez, Savic, Arìas - Koke, Marcos Llorente, Thomas, Vitolo - Félix, Morata
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Raíllo, Sedlar, Gámez, Alex Pozo - I. Baba, Salva Sevilla - Kubo, Cucho, Dani Rodriguez - Lago
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.65 - 11.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Real Madrid33228361:2174
2.FC Barcelona33217574:3570
3.Atlético Madrid331514443:2559
4.Sevilla FC331512648:3357
5.Villarreal CF331661153:4054
6.Getafe CF331410942:3152
7.Real Sociedad331551350:4250
8.Athletic Bilbao331212938:2848
9.Granada CF331371340:3846
10.Valencia CF3312101141:4846
11.CA Osasuna3311111140:4744
12.Levante UD331261541:4642
13.Real Betis339101443:5437
14.Real Valladolid337151127:3736
15.SD Eibar33981634:5035
16.Deportivo Alavés33981632:5035
17.Celta Vigo337131332:4234
18.RCD Mallorca33852035:5629
19.CD Leganés335101824:4925
20.Espanyol Barcelona33591927:5324

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (163)

Přidat komentář
Ed_Hazard

Ten los 62 hod od konecneho hvizdu proti Getafe hrame s Bilbaom hej? Preco to nedali na pondelok?

Reagovat
smazaný uživatel

Iluminát Flo, ktorý "ovláda" celú ligu

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Anacron

Na druhou stranu je to perfektní šance dostat cirkus pod velkej tlak, tak aby to podělali na Villarrealu. Bohužel, ale pochybuju že vyhrajeme

Reagovat
blaugrana

Umtiti zas v pici....v Barce fakt ide vsetko do totalnych sraciek

Reagovat
netopier

Prečo dal opakovať penaltu, keď mal brankár evidentne nohu na čiare?

Reagovat
remeslnik

Protože neměl a ty blbě vidíš. Několikrát to ukazovali. Spíš mi vadí ta žlutá.

Reagovat
herbage

měl nohu na čáře, tak nepoučuj obránce vnikl do vápna předčasně, proto se opakovala https://twitter.com/de_anouncer20/status/1279152199826919432

Reagovat
netopier

aha, no to som si ani nevšimol lebo všetky opakované zábery riešili postavenie brankára

Reagovat
remeslnik

sorry, před tím jsem četl vlákno pod jiným zápasem. Měl jsem za to, že se bavíte o zápase Barcy s Atletama, proto i ta zmínka o žluté pro Stegena. Moje chyba.

Reagovat
netopier

neviem či som ja ten, kto zle vidí

Reagovat
remeslnik

omluva je napsaná výše !!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ligové kolo, v ktorom nečaká RM ani Barcu nič ľahké. Práve naopak.

Reagovat
Visca el barca

Messi prý prodlouží pokud se stane trenérem Xavi

Reagovat
smazaný uživatel

No nevím, teď si začínám myslet, že když přijde Xavi, tak FC Amigos dostane nový rozměr.

Reagovat
stas87

Toho by som sa nebal. Xavi je inteligentný chlap, už u Guardiolu videl, že sa do toho nebal siahnuť a lemplov vyrazil. Skôr by som mal obavu, či Xavi bude chápať moderne trendy a vývoj futbalu ako takého. Od jeho konca sa to dosť zmenilo a aby nemal spiatočnícky pohľad na hru Barcelony.

Reagovat
Slavia10

Z těch bývalých hvězd zrovna Xavimu opravdu hodně věřím jako trenérovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Xavi v jeho poslední sezoně seřval Messiho jako malýho kluka. V tomhle problém nebude.

Reagovat
valloire

jinak byste žádnou LM nevyhráli

Reagovat
Miguel19

Lionel Messi - víc než klub.

Reagovat
drussbarb

Tak to by mi vůbec nevadilo

Reagovat
Ed_Hazard

Pellegrini Teraz sa to v Betise rozbehne.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik bude VAR kopat penalt proti Bilbau?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RealC.F.

Kolik mozkových buněk muselo umřít, aby někdo vyblil takovou sracku?

Reagovat
valloire

to je Zenthuras, ten žádný nemá.

Reagovat
Ed_Hazard

Snáď aspoň 4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Zkušenému týmu stačí k drtivé výhře jedna penalta.

Reagovat
Visca el barca

Co to ty Madridské deníky zkouší s návratem Neymara?

Reagovat
Ed_Hazard

Dnes bude remíza dobrá. Očakávam rovnaký výsledok aj u Barcelony.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Florentino celkom vypredaj ze by si sporil na Mbappeho

Reagovat
Ed_Hazard

Aký výpredaj?

Reagovat
smazaný uživatel

Hakimi a James pod cenu

Reagovat
Ed_Hazard

Thibo - Marcelo, Ramos, Militao, Carvajal - Modrič, Casemiro, Valverde - Vinicius, Benzema, Rodrygo

Behavá zostava. Troška ma straší Marcelo, ale uvidíme.

Reagovat
Israha

Asensio místo Vincka.

Reagovat
Ed_Hazard

Sry preklep.

Reagovat
Mateo16

Za Marcela Ale prečo tam dal Modrica

Namiesto Rodryga radsej Vinicia

Reagovat
Ed_Hazard

Hej, Marcelo braniaci Muniaina a Williamsa. Tesim sa s tebou.

Reagovat
Mateo16

Mendy minuly zapas , asi si ten zapas velmi dobre sledoval

Reagovat
Ed_Hazard

Mednymu minulý zápas nešlo. To ale nič nemení na fakte, že Marcelovi bránenie nejde už asi....celý život. S Mendym vzadu by som mal teda väčšiu istotu, hlavne pri tých dvoch rýchlikoch, ktorých tam má Bilbao.

Reagovat
Mateo16

Inaki čo tam dnes stvara

Reagovat
el Principito

Xavi prodloužil o rok ... je zřejmý, že s tímhle póvlem nechce mít nic společnýho jestli Font vyhraje volby, pravděpodobně se vrátí

Reagovat
CHONG

Už párkrát jsem tedy četl příspěvek téměř až v duchu Font=spasitel, co on je vlastně zač?

Reagovat
el Principito

upřímně ... moc nevím. Hristo bude vědět víc. Ale už jen to, že za ním jdou Puyol, Xavi a spol. o něčem svědčí. Co já vím, tak by chtěl víc sázet na La masii a vrátit Barcu tak kde byla před pár léty než přišla tahle sebranka ... Horší to už být asi nemůže. Snad to dopadne

Reagovat
el Principito
Reagovat
CHONG

Na papíře to vypadá hezky (teda pro vás).

Reagovat
el Principito

no právě ... uvidíme jak to bude ve skutečnosti (pokud vyhraje)

Reagovat
Gazdo

na papieri vyzera aj propaganda SMERu pekne... uvidime az co sa bude diat

Reagovat
Hristo Stoichkov

My už jsme obecně v takový situaci, že právě začínáme hledat podobnýho spasitele, z čehož mám trochu i strach, protože to historicky často velmi špatně dopadá. Těch návrhů od Fonta je celá řada, má za sebou velmi promyšlený projekt, na kterým maká už několik let a stojí za ním i silný a nezávislý osobnosti typu Xaviho či Puyola. Kromě něj zatím nikdo nenabídnul nic než pár obecných frází, takže asi tak. Ale jakým způsobem by byl schopen slova přetavit v činy je samozřejmě otázkou, ale na nikoho kompetentnějšího jsem nenarazil. A vzhledem k tomu, jak se obecně vyprofilovala situace na možnost šéfování Realu či Barcy, tak ten okruh kandidátů je velmi nezdravě úzký.

Reagovat
Salfovic

Tenhle póvl je jak dlouho u kormidla ?

Reagovat
Ed_Hazard

Jasná pecka. No uvidíme čo VAR.

Reagovat
Jackmaker1989

Barcelona fans budú mať iný názor

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
misinho7

Reagovat
2miguel1

Tieto 1:0 pen vyhry ... predtym neodpiskali faul na hraca Bilbaa

Reagovat
roman1978

Penalta bohužel jasná. Nicméně Ramosovo proslapnuti Režie Garcii po tom taky volalo.

Reagovat
roman1978

Raula

Reagovat
2miguel1

Situacia nemala ani byt, asi 15 sekund predtym faul na hraca Bilbaa kde mal dostat hrac Realu zltu. Takcitak Real su tento rok polovični chudaci v porovnani s nami

Reagovat
CHONG

Zase pecka?

Reagovat
Ed_Hazard

Niekedy sú to tak hlúpe pecky, že mám dojem ako keby nám súperi chceli dopriať titul

Reagovat
Jordi Alba

Kampaň

Reagovat
drussbarb

Reagovat
One-Real

Tak jak to vypadá herně? Zasloužený nebo bramboračka?

Reagovat
smazaný uživatel

neni to jedno? tituuuul

Reagovat
CHONG

K čemu ti ten titul jako fandovi z jiné země je, když sleduješ 38 kol hoven?

Reagovat
smazaný uživatel

ja sa tesim za vas, nie za seba

Reagovat
masly008

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Diego2

Reagovat
Messiáš

To už přestává být vtipné. Proč se nejede stejný metr i proti? Pořád mi neodpověděli místní bijci na zákrok Carvajala v prvním poločase proti Getafe na Oliveiru. Stejná situace, jinaci metr.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
Jackmaker1989

Myslím si, že oba tímy si nemôžu nič vyčítať. A to myslím vážne. Raz je to u jedného a raz u druhého.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
el Principito

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Hristo Stoichkov

Jinak jako jeden z největších počátečních zastánců videa ve fotbale musím uznat svůj omyl, aspoň v LaLize. Byl jsem tak naivní, že jsem si myslel, že jasně průkazný zákroky budou muset být odpískány pro kohokoliv/proti komukoliv. Ale není tomu tak, naopak se hledají minikontakty během několika různých záběrů několik minut... Jestli tohle mělo být smyslem VARu, tak opravdu nevím. Podobný trapas jako u opakování penalt Atlética, jasně nejednotný metr. Nemám problém s dodržováním pravidel u rozehrávání pokutových kopů, ale opravdu je normální 80-90% situací nechat být s přimhouřením obou očí a pak trestat u dvou zápasů za sebou jednoho týmu (náhoda?). A to musím říct, že u soutěží UEFA a český ligy nemám s VARem výraznější problém. Jako další naprosto debilní pravidlo mi přijde “útočná” ruka před situací vedoucí ke gólu, naposledy třeba Lucas v zápase Tottenhamu. Líbí se mi možnost pěti střídání, za to bych UEFA pochválil a udržel toto pravidlo i do budoucna, podle mě to zvedá úroveň utkání v závěrečných minutách.

Reagovat
smazaný uživatel

Zákrok Carvajala na penaltu nebyl.

Reagovat
Messiáš

Carvajal vletel do Oliveiry, netrefil mic, ale nohu hráče, kterého to natolik rozhodilo, že vzápětí spadl. Celá situace vypadala spíš dost neohrabaně a hlavně rozhodčího mohlo zmást, že Carvajal spadl dříve než Oliveira, který se situaci snažil ustát, ale jasně byl rozhozen zákrokem Carvajala. Hlavně v kontextu penalty na Viniciuse, včerejší penalty na Marcela, ale i penalty ze stejného zápasu (9 z 10 rozhodčích by ji pisklo a ani já s ní nemám problém, byť se mi líbilo, že na podcastech jako ESPN football se rozebiralo to, kdo vlastně tu penaltu "vytvořil", jestli to celé spíš neinicioval Carvajal, který viděl špatné postavení obránce a naběhl do jeho vyčnívající nohy). Tak jako tak, je to podle pravidel penalta, stejně ovšem tak jako ta první situace, před kterou mimochodem měl Carvajal již žlutou kartu .

Reagovat
smazaný uživatel

Já si ten zákrok pustil několikrát a jako penalta se mi to nezdálo. Ani hlavnímu a u videa. Holt udělal chybu, což ve Španělsku je časté.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Celkem by mě zajímal názor madridistů na zákrok Ramose na Raúla Garcíu chvilku po penaltovým zákroku na Marcela.

Reagovat
Jackmaker1989

Penalta, tak isto ako zapískal aj tú predtým.

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Byl to faul, no. Co ti na to mám říct

Reagovat
smazaný uživatel

Faul.

Reagovat
Ed_Hazard

Faul, kde to Ramos zahral na motáka, ktorý sa akože len tak náhodou pošmykol Popravde nechápem, čo za šaškárnu to zase raz vyviedol.

Reagovat
Kenneth

Je sranda že možný titul Realu nejvíc neunáší nejrozumnější fanoušek Barcelony tady.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Proč bych neměl unášet váš titul? Klidně vám k němu pogratuluju, bude mimochodem naprosto zasloužený. Sice nehrajete fotbal, který by mě nějak bavil, ale i tak jste o parník před ostatníma, což je asi spíš smutná známka uvadající ligy a možná i předzvěst ještě horší budoucnosti . Dokážu se smířit s rozhodčími, kteří dělají chyby na hřišti, ale daleko hůř už s těmi, které dělají po zhlédnutí několika opakovaných záběrů.

Reagovat
smazaný uživatel

za ty sudí. Z VARu se stal dobrý systém ve špatných rukou. Škoda pro fotbal, ale když tady bude pořád velká skupina fandů, kterým tohle nevadí, tak nebude nikdy síla, aby se to změnilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
smazaný uživatel

ja nic nenapsal

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
CHONG

Bohužel jasný faul

Reagovat
Foppy

Jak tak koukám, tak jako jeden z mála si myslím, že tam R. García nechal nohu schválně a Ramos na ji šlápl omylem. Za mě takové penalty ne.

Reagovat
Foppy

Tak teď jsem měl možnost si to prohlédnout znovu a asi v tom nebyl úmysl ani z jedné strany - Garcia se chtěl asi vyhnout offsidu a tu nohu za sebou jakoby vlekl, Ramos ji neviděl a ani ji tam vzhledem k předchozímu pohybu Garcii nečekal. Ale pořád bych to asi nepískl

Reagovat
madridcan

Hovori sa o situacii, kde by tu loptu nedobehol(takze faul ani nahodou) alebo o inej? Kvoli robote som videl utrzkovo zapas. Mate dakto link?

Reagovat
Dayman
Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl v tom úmysl, ale faul to byl, takže chyba rozhodčího.

Reagovat
CHONG

0:1 z penalty, fakt Atlético hadr Náš útok je prostě parodie

Reagovat
valloire

Ty voleee, zkušenej tým ví jak na to

Reagovat
smazaný uživatel

Bilbao bolo ku koncu nejaké premotivované

Reagovat
Anacron

3 body super ze hřiště Bilbaa, ale...dívat se na to vážně nedá a je jedno kde nebo s kým hrajeme. Útok to je čistá tragédie. Nechutný výhry o jeden gól, kterej je ke všemu z penalty, kterou musí kopat stoper. S tímhle nás city sestřelí dost krutě. I když možná je uspíme a bude to 0:0.

Reagovat
Gazdo

uspat Guardiolov tym to si pozriem

Reagovat
loki5

Když teď koukám poslední dobou na la ligu tak musím říct že Suaréz je hodně z formy. Kdy naposledy dobře spadnul v šestnáctce.

Reagovat
smazaný uživatel

Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Sergi Roberto, Arturo Vidal; Messi, Suárez and Griezmann .

Parada, aspon mozem ist skor spat.

Reagovat
Mercury

ta zaloha to bude zuzo labuzo

Reagovat
ADM

Ešteže už idem spať

Reagovat
Hristo Stoichkov

Náhodou, na usnutí to bude ideální, rušit budou jenom smrtící brejky Villarrealu.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Salfovic

Luxusní

Reagovat
Rattlesnake

grizii

Reagovat
Rattlesnake

chudák, zase je z to vlastňák . pak nemaj ty jeho statistiky vypadat, jak vypadaj.

Reagovat
smazaný uživatel

mozno by to nejakym zazrakom este spalil

Reagovat
Rattlesnake

pravda

Reagovat
Jordi Alba

Se toho míče ani nedotkl, ne ?

Reagovat
Rattlesnake

vždyť píšu, že to byl vlastenec Torrese.

Reagovat
PP

Santi.. Roky ho pipláme, aby po po letech nakonec stejně odešel a začal hrát jak z partesu..

Reagovat
Rattlesnake

ponorka nás z těch brejků úplně rozškube dneska...

Reagovat
celeb

Vidal horsi zo zapasu na zapas. Ako jeho sucasny pristup k braneniu je na pokutu.

Reagovat
Rattlesnake

leo + luis konečně

Reagovat
smazaný uživatel

Dobre, Ponorka dnes marná ako Horná Dolná

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zatím jo, ale po koroně (aspoň, co jsem měl možnost vidět) nejlepší tým ligy, jsem přesvědčený, že ten zápas ještě dojebeme.

Reagovat
smazaný uživatel

To áno, po Corone hrajú dobre, ale dnes tam už bolo niekoľko školáckych chýb. Podľa mňa to dnes Barca zvládne, nechajme sa prekvapiť :)

Reagovat
PP

Villa si to dává na těžší obtížnost, když nechává tolik prostoru Messimu..

Reagovat
Rattlesnake

wau

Reagovat
drussbarb

Měl jsem sen - Real vyhraje ligu a my LM, všichni budeme śťastní, realisti berete?

Reagovat
smazaný uživatel

Nebereme, my jdeme pro treble, i pres vypadnuti v poharu.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Po dlouhý době opravdu zábavný zápas.

Reagovat
Visca el barca

Ti 3 si dokážou vyhovět. Ale nesmí Grizi smrdět u lajny. Od toho jsou Fati a Dembouz. Roberta dneska naprosto chápu, protože Alba hraje vlastně křídlo. Dneska super zápas

Reagovat
LAM

Nejlepší zápas pod Setiénem, takhle jsme na Villarrealu nehráli dlouho Messiho dvě asistence a ty goly . Třeba na LM už bude forma týmu v podobným tempu

Reagovat
herbage

Messi už 20 asistencí v lize. Ještě jedna a je to nový rekord La ligy

Reagovat
Visca el barca

Tady se furt kritizuje Grizi, ale nutno podotknout, že Hazard má letos stejný čísla jako Dembouz.

Reagovat
blaugrana

To nemeni nic na tom, ze je slaby.

Reagovat
Visca el barca

Dnes hraje tam kde má a slabý není.

Reagovat
blaugrana

jedna lastovicka leto nerobi...

Reagovat
Visca el barca

Tak nehraje na křídle logicky.

Reagovat
roman1978

Dobrý kolotoč

Reagovat
2miguel1

Tak toto nebol offside ani nahodou pique

Reagovat
smazaný uživatel

Po ukázaní offsidu na obrázku twraz vyznievate s Piquém ako idioti

Reagovat
2miguel1

Ten obrazok je aleze uplne zastaveny

Reagovat
2miguel1

Uplne zle zastaveny

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne. Ovládaš to lepšie ako videotechnológia

Reagovat
roman1978

Ty tak vyznievas porad

Reagovat
smazaný uživatel

Ty radšej rozmýšľaj nad tým, čo si napísal pod iný článok. Snáď na to prídeš

Reagovat
Dayman

ani nahodou, uplne zle zastaveny

https://i.imgur.com/V0fqhZy.jpg

Reagovat
stas87

Villarreal ma druzbu s Michalovcami?

Reagovat
Inter Eterno Amore

áno .. resp. bola, neviem, či to ešte ozaj funguje

Reagovat
Majk91

Podľa tohto ešte asi áno:

https://ibb.co/6mrjMyb

A našiel som o tom aj nejaký článok, ale už trochu staršieho vydania:

https://tinyurl.com/ybxx4gwy

Reagovat
Visca el barca

Jak Arthur nesmí do hry, kdyby náhodou zahrál dobře, tak aby Bart nebyl zas za blbce.

Reagovat
2miguel1

Snazime sa ho nezranit Juventusu

Reagovat
Visca el barca

Tak hlavně, že Pjanic vesele dál hraje. Tam je vidět přístup klubů.

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele