LaLiga - preview 30. kola

02.04.2019, 08:36, aktualizováno 04.04.2019, 08:33
Previews
Sevilla už několik měsíců podává hodně nepřesvědčivé výkony a v tuto chvíli dokonce vyklidila pohárové pozice, vrátit se na ně může díky případné výhře nad Deportivem Alavés. Leganés hostí Valladolid, Real Sociedad bude měřit síly s Betisem...
Sevilla FC - Deportivo Alavés  (čtvrtek 19:30)
Veledůležité utkání z pohledu obou protagonistů bude k vidění ve čtvrtek na stadionu Ramóna Sáncheze Pizjuána. Zde se střetne domácí Sevilla s Deportivem Alavés, které se nachází pouhý bod před svým sokem.

Sevilla po dvou ligových výhrách padla v minulém kole na domácí půdě s Valencií. Ta se díky tomuto vítězství dotáhla bodově na Sevillu a boj o evropské poháry se stává čím dál tím více napínavější. Nový trenér domácích Caparrós má za sebou již dvě utkání. Po vypadnutí z EL má tento tým za úkol zachránit slibně rozjetou sezonu alespoň v lize. V LaLize ztrácí Sevilla 3 body na čtvrté Getafe a nemusí tak být ještě vůbec nic ztraceno. Zároveň se však musí ohlížet za sebe, kde se na ní dotáhla nejen zmíněná Valencia, ale zároveň pouhé 3 body pozadu jsou Betis i Athletic.

Domácím bude i nadále chybět několik klíčových hráčů. Úterního tréninku se neúčastnili Mercado, Vaclík ani André Silva. Munir se již zapojil do tréninkového procesu, avšak není jisté, zda bude fit pro čtvrteční utkání. Proti Alavésu nebude moci s určitostí nastoupit Éver Banega, který si musí odpykat karetní trest.

Alavés si drží pátou příčku a na Getafe před sebou ztrácí pouhé dva body. Stejně jako Sevilla, také Alavés padl v posledním ligovém kole, a to 0:4 na domácím hřišti s Atleticem. Tato prohra utnula šestizápasovou šňůru bez prohry, která trvala od poloviny února. Hosté v letošní sezoně stavějí především na kompaktním týmovém výkonu. Pokud pohlédneme do hráčských statistik, tak zjistíme, že tým nestojí na výkonech a gólech jediného hráče. Nicméně ofenziva je to, co svým způsobem Alavés brzdí, jelikož nejlepším střelcem zůstává šestigólový Jonathan Calleri.

Hosté budou ve čtvrtek postrádat vykartovaného Manu Garciu a zraněného Burguiho a Guillerma Maripána.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soriano - Navas, Gomez, Carrico, Vidal - Vazquez, Gonalons, Mesa, Sarabia - Yedder, Promes
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pachecho - Aguirregabiria, Navarro, Laguardia, Duarte - Brasanac, Pina, Wakaso - Inui, Calleri, Jony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.19 - 7.85
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Real Valladolid  (čtvrtek 20:30)
Leganés bude hostit Real Valladolid, který se potácí jen těsně nad propastí sestupu. Domácí se alespoň prozatím nachází v klidnějších vodách středu tabulky a pokud v tomto zápase zabodují, bude si jim dýchat ještě lépe.

Leganés patří k příjemným překvapením letošního ročníku LaLigy. Tento skromný celek sází především na týmový výkon s kvalitní defenzivní činností. Co se týče počtu obdržených branek, patří v tomto ohledu k jedněm z vůbec nejlepších celků. O poznání hůře si vede ve střílení branek. Leganés má druhou nejhorší ofenzivu v lize.

Nejlepším střelcem mužstva je s osmi trefami Maročan En-Nesyri, který bude svému týmu chybět ještě několik týdnů. Dalšími hráči na marodce jsou Alexander Szymanowski a Allan Nyom. Martin Braithwaite si navíc odpykává karetní trest a rovněž ten Leganésu nepomůže.

Valladolid vytěžil z posledních dvou zápasů nesmírně cenné čtyři body. Nejprve dokázal vyhrát 2:1 na půdě Eibaru a posléze doma remizoval s Realem Sociedad. Tyto body mohou mít na konci sezony cenu zlata, nicméně do konce sezony je čeká ještě devět kol a ve hře je tak stále spousta bodů. Aktuálně 17. celek má na nejbližšího pronásledovatele z Viga náskok dvou bodů a vypadá to, že o sestup se bude letos bojovat až do samotného konce sezony.

Hosté z Valladolidu jsou jediným týmem, který má ještě horší ofenzivu, než domácí Leganés. Během 29 odehraných kol se jim podařilo vstřelit pouhých 24 branek a nejlepším střelcem zůstává třígólový Enes Ünal. Ten navíc bude svému celku chybět kvůli karetnímu trestu. Kvůli stejnému prohřešku nebude moci nastoupit ani Anuar Mohamed. Valladolid se navíc musí vypořádat s celou řadu absencí ze zdravotních důvodů. Na marodce zůstávají hráči jako Toi Villa, Pablo Herviás, Borja Fernandéz nebo Stiven Plaza.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Omeruo, Siovas, Bustinza - Juanfran, Perez, Vesga, Silva - Rodriguez - Carillo, Santos
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Olivas, Calero, Fernandez - Antonito, Alcaraz, Michel, Nacho - Plano, Keko - Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.98 - 3.28 - 4.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Real Betis  (čtvrtek 21:30)
Real Sociedad bude v napínavém utkání hostit Real Betis. Oba čtvrteční soupeři zpovzdálí pošilhávají po pohárových příčkách, na které ztrácejí 3 respektive 6 bodů. Vzhledem k současné formě a letošním vzájemných střetnutím lze i nyní očekávat velice vyrovnanou bitvu.

Real Sociedad čeká na ligovou výhru již 5 utkání v řadě. Tři remízy a dvě porážky odsunuly Real na aktuálně 10. příčku tabulky. Domácí se v letošní sezoně potýkají se značnou rozkolísaností výkonnosti. Pokud pohlédneme do tabulky, tak zjistíme, že mají v podstatě stejný poměr vítězství, remíz i proher, a to s vyrovnaným skóre 34:34.

Domácí celek táhnou za úspěchy především góly Mikela Oyarzabala a Williana Josého. Tato ofenzivní dvojka se postarala o rovných 20 ligových tref. Těm budou ve čtvrtek chybět především zranění David Zurutuza, Asier Illarramendi, Diego Llorente, Adnan Januzaj nebo Hector Moreno.

Betis se nachází v podobné situaci jako jeho hostitel. Výsledky jsou velice rozkolísané a výhru často střídá porážka. Hosté mají v posledních několika kolech problémy na domácím hřišti, kde nedokázali vyhrát již 3 poslední utkání a padli zde například s Getafe nebo Barcelonou. Zcela opačná situace panuje na venkovních hřištích. Dvě výhry na hřištích Valladolidu a Viga následované remízou ve Vallecanu alespoň částečně nahrazují domácí ztráty.

Hosté se mohou spolehnout téměř na kompletní kádr. Do sestavy se po trestu vrací Andres Guardado a nemohou tak počítat pouze se zraněnou dvojicí Junior Firpo a Francis.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Navas, Elustondo, Hernandéz - Zubeldia, Merino - Januzaj, Oyarzabal, Juanmi - José
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopez - Mandi, Bartra, Sidnei - Barragan, Canales, Celso, Carvalho, Tello - Moron, Leon
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.42 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Athletic Bilbao - Levante UD  (středa 19:30)
Bilbao chytilo výtečnou formu a stoupá tabulkou vzhůru. S Levante sice nemá poslední dobou ty nejlepší zkušenosti, ale současná forma Levante vzbuzuje naději na snadné tři body. Hosté totiž pozvolna míří k sestupovým příčkám.

Baskické Bilbao předvádí velmi dobré výkony a po tragickém úvodu sezony se vyšvihlo až na současnou osmou příčku. Už dosáhlo na onu magickou hranici 40 bodů, která stačí na záchranu. To ale Bilbau pochopitelně nestačí a chce víc. Ani pohárová Evropa totiž není jen fantastickým snem, nýbrž by se velmi brzy mohla stát realitou. Od šestého místa, které jako poslední zajišťuje Evropskou ligu, totiž Bilbao dělí jen 3 body!

To je samozřejmě hodně lákavá nabídka a záložník Ibai Gómez touží po dalších bodech. "Lhal bych, kdybych řekl, že nás poháry nelákají. Po horším začátku nás hodně lidí odepisovalo, ale opět jsme ukázali, že jsme tým, který se jen tak nevzdává. A zakončit tuhle sezonu účastí v pohárech by bylo opravdu krásné. Musíme se na to ale dívat jako na dlouhou cestu a dávat pozor na každý krok," uvědomuje si Gómez.

Poté, co si Bilbao poradilo v mimořádně těžkém utkání s Atléticem, se mu v minulém kole podvolila také Girona. Domácí navíc může těšit fakt, že jim schází jen Aduriz a García. Hosté jsou na tom mnohem hůř, protože si musí poradit bez hráčů jako Oier, Doucouré nebo Bardhi, přičemž právě v případě posledně jmenovaného to bude hodně citelná absence.

Levante je aktuálně už v pěti zápasech bez výhry, přičemž třikrát prohrálo. V minulém kole už to bylo trochu lepší a po remíze s Realem Sociedad San Sebastian Levante uhrálo bod i s Eibarem. Navíc bylo blízko třem bodům, o které jej Eibar připravil až v 78. minutě.

Když se oba soupeři utkali naposledy, radovalo se Levante. Aktuálně patnáctý celek LaLigy nastřílel Bilbau tři branky stejně jako v domácím utkání, které rovněž vyhrál. A teď plánuje zakončit pomyslný hattrick na stadionu San Mamés v Bilbau.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Yuri, Martinez, Yeray, Capa - San José, Etxebarria - Muniain, Raúl García, Gómez - Williams
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernández - Luna, Pier, Postigo, Vezo, Coke - Vukčević, Campana, Rochina - Roger, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.59 - 6.71
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Eibar - Rayo Vallecano  (středa 20:30)
Eibaru se už ve třech posledních duelech nepovedlo vyhrát a tři body by bral. Los mu nadělil poměrně hratelného soupeře, protože do Eibaru na Estadio Municipal de Ipurua zavítá Rayo Vallecano. A to sídlí až na předposlední pozici.

Eibar čeká už tři soutěžní duely na vítězství, které stále nepřichází. V minulém kole navíc mohlo být ještě hůř, protože nechybělo moc a Eibar by v Levante překvapivě prohrál. Nakonec ho ale v 78. minutě spasil Sergio Enrich, který srovnal na 2:2. Po tomto výsledku je Eibar na 11. místě s šestatřiceti body na kontě a to mu zatím stačí. Teď se však nabízí ideální šance, jak získat dalších pár bodů.

A moc dobře to ví i záložník Fabián Orellana. "Čeká nás velmi důležité utkání, které musíme vyhrát. Tyto zápasy by mohly rozhodovat o výsledku ligy a naší záchraně, takže jsou pro nás enormně důležité. Nesmíme našeho soupeře podcenit, protože pak bychom mohli velmi snadno prohrát. Rayo je možná až na předposledním místě, ale to neznamená, že se vzdá bez boje. Právě naopak," uvědomuje si zkušený hráč.

Eibar nemá s Rayem zase tak dobré zkušenosti a jeho statistika je spíš hodně vyrovnaná. Rayo si připsalo už čtyři výhry včetně té poslední, na domácí půdě. Domácí se nyní navíc budou muset obejít bez Arbilly, Bigase a také Cucurelly, který pyká za karty. Ani hosté nepřijedou kompletní, neboť jim schází Elustondo, Di Santo a Imbula.

Franco Di Santo dostal v minulém kole rovnou červenou kartu a to za pouhých šest minut svého pobytu na hřišti. Pro Rayo toto utkání skončilo úspěchem, protože ukončilo sérii několika porážek a připsalo si bod proti pohárovému účastníkovi, kterým byl Real Betis.

Po tomto výsledku ale moc velkou radost mít pořád ještě nemůže, protože se stále nachází až na předposledním místě. Od 17. Villarrealu ho dělí pět bodů a největší potíže má v obraně. Ta inkasovala už 52 branek, což je nejvíc z celé ligy.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Cote, Ramis, Paulo, Pena - Orellana, Escalante, Álvarez, Jordán - Sergi Enrich, Charles
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Moreno, Amat, Ba, Tito - Pozo, Mario Suarez, Medrán - Bebé, De Tomás, Álvaro García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.84 - 4.37
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SD Huesca - Celta Vigo  (středa 20:30)
Celta Vigo v minulém kole konečně po dlouhé době vyhrála a ještě je v boji o záchranu naživu, sestupové pásmo ale pořád ještě neopustila. To by ráda udělala nyní, protože snazšího soupeře už zřejmě mít nebude. Na Estadio El Alcoraz ji totiž hostí domácí Huesca.

Fanoušci týmu z Viga si zřejmě pořád nemůžou zvyknout na to, kde se jejich milovaný tým nachází. Celtě, kdysi pohárovému účastníkovi, teď náleží až 18. příčka, která znamená sestup o třídu níž. A to by pro tradiční klub byla velká katastrofa. Zatím ale není všem dnům konec, protože ve hře je ještě dost bodů na to, aby se Celta mohla v klidu zachránit. Důležitý krok k záchraně chce udělat už teď ve vloženém kole.

Snadnějšího soupeře totiž asi už mít nebude, takže potřebuje bodovat, a to naplno. To si uvědomuje i zkušený obránce Hugo Mallo. "Potřebujeme jednoznačně vyhrát, pokud se chceme zachránit. Pokud bychom prohráli, bylo to s námi opravdu vážné. Každý z nás musí udělat maximum pro to, abychom si připsali tři body. Máme velkou šanci a hodláme ji využít. Po minulém kole cítím ve vzduchu daleko víc optimismu," dodává Mallo.

Velkou vzpruhou pro tým z Viga by měl být i návrat kanonýra a velké persony, Iaga Aspase, který doléčil své zranění. Mimo hru tak bude jen David Juncà. To domácí musí řešit daleko náročnější situaci, neboť jim schází Luisinho, Insua, Akapo nebo Miramón s Melerem.

No a kromě toho se jim samozřejmě nedaří bodovat. Huesca zatím uhrála jen 22 bodů a na posledním místě je právem. Dala sice už 30 branek, ale 50 jich dostala a je v tomto ohledu třetí nejhorší v celé lize.

Opírat se může alespoň o to, že za posledních jedenáct let vzájemných soubojů ji Celta na domácí půdě porazila jen v jednom případě. Huesca už ve třech posledních ligových duelech prohrála a naposledy si s ní i přes problémy poradil Real Madrid. Huesca ale nepodala vůbec špatný výkon a ještě minutu před koncem držela s favoritem remízový výsledek.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaría - Galán, Pulido, Mantovani, Etxeita, Ferreiro - Herrera, Rivera, Gómez - Gallego, Ávila
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Costas, Araujo, Mallo - Sisto, Okay, Lobotka, Méndez - Maxi Gómez, Aspas
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.64 - 3.40 - 2.84
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Valencia CF - Real Madrid  (středa 21:30)
Valencia se ze středu tabulky, kam ji uvrhl hodně smolný začátek ligového kalendáře, dostala až k hranici Evropské ligy. Dobře ví, že zaváhání si nemůže dovolit tak často, jenže tentokrát nebude mít snadného soka. Na Mestalle se totiž objeví resuscitovaný Real Madrid.

Je docela s podivem, jak vysoko se Valencia dostala, když vezmeme v úvahu začátek sezony. Na Netopýry se pod vedením trenéra Marcelina hodně nadávalo a většina fanoušků k tomu měla oprávněný důvod. Předváděná hra ani výsledky nebyly takové, jaké si fanoušci představovali. Valencia dokonce chvíli koketovala se sestupovým pásmem, což by pro klub takového renomé byla katastrofa. Naštěstí to trenér Marcelino ustál a Netopýři se zvedají.

V Evropské lize postoupili do další fáze a těší se na bratrovražedný souboj s Villarrealem. Zatímco v Copa del Rey Valencia naposledy vyprovodila Real Betis a může se těšit na finále s Barcelonou. Takže její pohárová sezona je zatím velmi solidní, k čemuž by Los Che rádi přidali také tu ligovou. Ani v ní nemají sezonu špatně rozehranou a nyní jim patří sedmé místo. Velký krok k možné kvalifikaci do Evropské ligy udělali v minulém kole, kdy porazili Sevillu.

Tím pádem se na ni bodově dotáhli a o evropské poháry to tak bude ještě hodně napínavý souboj. Tentokrát čeká Valencii hodně nepříjemný soupeř, kterého nebude snadné obrat o body. Valencia navíc musí lepit sestavu po absencích Coquelina, Domenécha, Sobrina nebo Picciniho.

A obránce Gabriel Paulista dobře ví, že Real bude silným soupeřem. "Real je favoritem tohoto utkání, o tom není sporu. Třebaže se mu v sezoně nedaří tak, jak jsme u něj zvyklí. Teď dostal kádr nový impuls v podobě nového trenéra a to mužstvo vždycky nabudí. Proti Realu se nám nikdy moc nedařilo a teď to bude podobné. Od každého z nás to chce maximum, musíme dobře pokrývat prostory a nenechat Real kombinovat."

Valencia toho s Realem odehrála už spoustu, ale vyhrála za posledních devatenáct let jen šestkrát. Naposledy na Mestalle dostala od svého soupeře potupné čtyři branky a byl z toho debakl. Tomu se teď Netopýři budou chtít vyhnout a možný návod jim dalo minulé kolo. V něm měl Real Madrid poměrně velké potíže s tím, aby ukočíroval utkání s poslední Huescou.

Ze tří bodů se radoval až díky rozhodující trefě Karima Benzemy z 89. minuty a opět nepřesvědčil. Aktuálně má královský klub na kontě 57 bodů a to mu stačí na třetí příčku. Barcelona si buduje pečlivý náskok a trenéra Zidana netěší ani marodka. Na ní jsou v tuto chvíli Vinícius, Carvajal nebo Courtois. K tomu musíme připočítat také vykartovaného Nacha, který rovněž nebude k dispozici.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Wass, Garay, Paulista, Gayà - Guedes, Parejo, Kondongbia, Ferrán Torres - Rodrigo, Santi Mina
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Odriozola, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modrić - Vázquez, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.83 - 3.67 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Girona FC  (úterý 19:30)
Atlético Madrid v minulém kole konečně uťalo sérii dvou porážek a naplno se probudilo i střelecky. Tím neudělalo moc velkou radost Gironě, která už v úterý večer zavítá na Wanda Metropolitano s nadějí, že uhraje dobrý výsledek.

Pokud sázíte, tak tohle utkání se přímo nabízí k jasnému tipu. Atlético se totiž s Gironou utkalo v pěti duelech, ale každý z nich skončil remízou! Naposledy Girona nad svým soupeřem vyhrála v Copa del Rey na skóre z půdy protivníka, k čemu jí pomohly vstřelené tři branky. Girona tedy s Atléticem ještě nikdy neprohrála, což je dost zajímavé, protože není mnoho soupeřů, které to o zápasech s Atléticem mohou říct.

Současnost se Gironě zase tak moc nedaří a někdejší nováček LaLigy se potácí až na 13. místě. Doposud se mu povedlo nasbírat jen 34 bodů v devětadvaceti zápasech. S devětatřiceti inkasovanými góly patří Girona v tomto ohledu k těm horším týmům první ligy a nutně potřebuje zabrat. To ale nebude vůbec snadné, protože jí chybí několik důležitých hráčů.

Mimo hru je například zkušený brankář Bounou, nebo také Benítez, Stuani, Mojica a karetní trest obdržel navíc ještě Juanpe. Girona má menší útěchu snad jen v tom, že tři poslední výjezdy na půdu svých soupeřů vyhrála. Favoritem utkání bude samozřejmě jednoznačně Atlético, které má i doma výtečnou bilanci. Ve 14 zápasech nasbíralo už skvělých 35 bodů a prohrálo jen jednou! Zatím doma dostalo jen sedm branek a v tomto ohledu mu patří druhá příčka.

Tu Atlético obsadilo i v reálu, třebaže jeho snaha stíhat vedoucí Barcelonu zatím nevypadá úplně přesvědčivě. Spíš se tým trenéra Diega Simeoneho musí soustředit na to, aby ho třetí Real Madrid nedohnal. Oba kluby jsou od sebe v tuto chvíli vzdáleny jen na dva body.

Atléticu se konečně podařilo v minulém kole vyhrát a ukončit tak smolné dvě porážky, které mělo za sebou v lize i Lize mistrů. Teď už se Colchoneros mohou soustředit jen na dění v první lize a doufají, že jim v tom pomůže i marodka. Ta se postupně uvolňuje a v tuto chvíli jsou na ní jen Arias, Lemar a Costa, i když poslední jmenovaný by utkání chtěl stihnout alespoň na lavičku.

Trenér Simeone k tomu řekl: "Jsme velmi dobrý tým, ať už máme nějaké absence nebo ne. Pořád chci od každého hráče vidět hlad, nasazení a obrovskou vůli. Teď nám několik zápasů úplně nevyšlo podle představ, ale stále jsme ve hře v rámci ligy. Doufám, že i proti Gironě ukážeme naše kvality a připíšeme si dobrý výsledek, který nám v tabulce pomůže," přeje si charismatický trenér.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Giménez, Savić, Luís - Koke, Rodri, Partey - Correa, Morata, Griezmann
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Porro, Espinosa, Alcala, Muniesa - Pons, García - Portu, Borja, Fernández - Lozano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.95 - 9.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Getafe CF  (úterý 20:30)
Getafe v minulém kole poprvé po několika dobrých výsledcích prohrálo a jeho čtvrtá příčka není zrovna jistá. Další zaváhání si proto nemůže dovolit. Naštěstí pro něj se jeho dalším soupeřem stane Espanyol Barcelona.

Úterní program LaLigy bude pokračovat napínavým soubojem mezi domácím Espanyolem a hosty z Getafe. Ti stále bojují o konečné čtvrté místo spojené s Ligou mistrů, což by pro nenápadný celek byla obrovská senzace. Mnoho zaváhání se ale před vstupem do elitní soutěže netoleruje a Deportivo Alavés (jen dva body ztráty) spolu se Sevillou a Valencií jsou v dohledu.

Espanyolu se v posledních dvou duelech moc nedařilo a dokonce v nich nevstřelil ani jeden gól. Oba zápasy prohrál, naposledy v derby s Barcelonou. I kvůli tomu se domácí Espanyol propadl až na současnou třináctou příčku a od pásma sestupu ho dělí jen šest bodů, takže musí co nejrychleji reagovat. Espanyol má problémy vzadu, protože dostal dokonce už 43 branek.

Další potíže ho čekají s ohledem na plnou marodku. Zraněni jsou David López, Pablo Piatti, Facundo Ferreyra nebo Óscar Duarte. Espanyolu se ale povedlo udržet čisté konto v posledních třech domácích duelech proti Getafe. Domácí prostředí by mohlo hodně pomoct, protože v jejich vzájemném souboji vyhrál jakýkoli hostující tým naposledy v roce 2013.

A záložník Marc Roca plánuje opět nechat tři body doma. "Máme za sebou poměrně náročné zápasy, ve kterých jsme přišli o cenné body. Teď je klíčová fáze sezony a my si nemůžeme dovolit zaváhat. Potřebujeme tři body a věřím, že proti Getafe se nám to může podařit. Z kabiny cítím velký optimismus," míní mladý záložník Roca.

Je až s podivem, jak dlouho se Getafe dokázalo udržet na příčkách zaručujících Ligy mistrů, přestože jeho forma byla místy hodně nevyrovnaná. Prohrálo i minulý zápas, ve kterém nestačilo na Leganés a nedalo mu ani jeden gól. Přesto zatím nastřádalo 46 bodů. Mezi jeho absence patří zranění Ndiaye a Bergara, k nimž musíme započítat ještě karetního hříšníka Flaminiho.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Rosales, Hermoso, Naldo, Vila - Granero, Roca, Darder - García, Iglesias, Lei
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, González, Dakonam, Antunes - Foulquier, Maksimović, Cristoforo, Saíz - Mata, Rodríguez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.31 - 3.22 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - FC Barcelona  (úterý 21:30)
Úterní vložené kolo LaLigy nabídne souboj sestupem ohroženého Villarealu s Barcelonou. Domácí Žlutá ponorka si o víkendu zkomplikovala svojí situaci v boji o záchranu, když padla s Celtou Vigo. Oproti tomu Blaugranas nezaváhali v městském derby s Espanyolem a jsou v čele tabulky s pohodlným náskokem 10 bodů.

Villareal se stále ne a ne vymotat z ohrožení sestupu. V přímém souboji o sestupové příčky s Celtou Vigo padnul 2:3 na jejím hřišti a má na ní náskok pouhého jednoho bodu. Tato ztráta může být citelná především kvůli náročnému programu, který má před sebou Villareal. Ten zahrnuje nejen úterní zápas s Barcelonou, ale hned o víkendu výjezd na Real Betis a rovněž nesmíme zapomenout na jejich čtvrtfinálovou bitvu v EL s Valencií.

Fandové Žluté ponorky mají v letošní sezoně smíšené pocity. Úspěchy v EL jsou vykoupeny bojem na chvostu tabulky a vypadá to, že až do posledního kola to bude velice tuhý boj. Prohře s Celtou Vigo předcházela dvě vítězná střetnutí, konkrétně 2:0 na Levante a 3:1 doma s Vallecanem. Žlutá ponorka se v LaLize trápí především v koncovce a postrádá nějakého elitního střelce. Pokud pohlédneme na osobní statistiky, tak zjistíme, že nejlepším střelcem je sedmi gólový Ekambi a to není v této fázi sezony žádné oslnivé číslo.

Hosté z Barcelony mají před sebou rovněž boje na více frontách. V LaLize mají nad Atléticem pohodlný desetibodový náskok, v LM je čeká čtvrtfinále se znovuzrozeným Manchesterem United a ve finále Copa del Rey napínavý duel s Valencií. Jak již bylo zmíněno, během víkendového derby s Espanyolem opět řádil Lionel Messi, který dvěma góly rozhodl o dalším důležitém vítězství v honbě za titulem. Aktuálně má Blaugranas sérii 17 zápasu LaLigy bez porážky, přičemž 15 utkání dokonce vyhrálo.

Oproti domácím mají hosté skvělé individuální statistiky svých hráčů. Dva nejlepší střelci soutěže hrají bok po boku a fanoušci se každý zápas mohou těšit na gólové hody. Messi a Suaréz obstarali společně neuvěřitelných 49 ligových branek, přičemž Messi vládne tabulce střelců s 31 góly. V úterý bude trenér Valverde postrádat především Ousmane Dembelého, kterého by měl nahradit Malcom a rovněž nenastoupí zraněný Rafinha.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gonzales, Mori, Ruiz - Gaspar, Ibora, Cazorla, Caseres, Pedraza - Bacca, Chukwueze
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Roberto, Pique, Umtiti, Alba - Arthur, Busquets, Vidal - Messi, Suarez, Malcom
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.46 - 3.77 - 1.86
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona29216275:2769
2.Atlético Madrid29178443:1959
3.Real Madrid29183852:3457
4.Getafe CF291210736:2646
5.Deportivo Alavés29128931:3544
6.Sevilla FC291271047:3743
7.Valencia CF29916431:2343
8.Athletic Bilbao29913730:3240
9.Real Betis291171133:3740
10.Real Sociedad299101034:3437
11.SD Eibar29812938:4036
12.CD Leganés29991129:3436
13.Girona FC298101132:3934
14.Espanyol Barcelona29971332:4334
15.Levante UD29881340:5132
16.Real Valladolid29791324:4030
17.Villarreal CF296111234:3929
18.Celta Vigo29771539:4928
19.Rayo Vallecano29661731:5224
20.SD Huesca29571730:5022

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (360)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele