LaLiga - preview 28. kola

11.06.2020, 08:21, aktualizováno 14.06.2020, 08:22
Previews
Real Madrid chce znovu snížit ztrátu na Barcelonu, která včera na Mallorce nezaváhala. V domácím zápase s Eibarem chce bez diskuze tři body. Městský rival Atlético má pro dohrávku po pandemii jasný cíl, probojovat se do první čtyřky a do Ligy mistrů. Může se to povést už po tomto kole, ale Atleti by museli naplno zabrat v Bilbau. Čtyřka je ale cílem i pro Real Sociedad, jenž doma přivítá Osasunu...
Athletic Bilbao - Atlético Madrid  (neděle 14:00)
Přerušení sezony vinou koronaviru nadělalo pořádné vrásky zejména Atléticu Madrid. Případné nedohrání sezony by pro něj znamenalo malou sportovní "tragédii". Proč? Atlético je v tabulce až šesté, takže by příští rok nehrálo Ligu mistrů, zejména by pak vyšel vniveč jeho triumf v osmifinále Ligy mistrů nad obhájcem z Liverpoolu. LaLiga se ale znovu rozjíždí a Los Colchoneros čeká obtížná cesta na Baskicka na San Mamés.

Athletic Club na začátku března přerušil poměrně dlouhou sérii bez vítězství a v jeho kuloárech se zase začalo mluvit o pohárové sezoně pro příští rok. Aby ne, výhry nad Villarrealem a Valladolidem k tomu dávaly pádný důvod. Co ale s mužstvem udělala tříměsíční pauza?

Gaizka Garitano věří, že jeho tým je na silné Atlético připraven. Vzájemnou bilanci s ním nemá úplně dobrou, i když loni doma zvítězil 2:0. V posledních letech Atleti takřka pravidelně uzurpují tři body, ale na San Mamés se každému týmu hraje obtížně. Baskům tentokrát nepomůže obecenstvo, důvody jsou v tomto případě jasné.

Atlético si před sezonou dělalo naděje, že by mohlo prohánět tradiční velkokluby Barcelonu a Real Madrid, jeho ztráta na čelní příčky už je ale znatelná a spíše to vypadá na lítý boj o pozici v TOP 4, která by zajistila Ligu mistrů příští rok. Atlético je ale stále těžko k poražení, v LaLize se to povedlo jen čtyřem klubům, méně porážek má přitom v letošní sezoně jen městský rival Real Madrid - celkem tři. O síle Colchoneros by koneckonců mohl vyprávět suverén Premier League a poslední vítěz Ligy mistrů Liverpool.

Domácí kouč Gaizka Garitano musí řešit jen jeden problém se zraněnou dvojicí Iňigo - Lekue, zbytek kádru je pak připraven. Podobně je na tom i Diego Simeone, už před pandemií byl ze hry obránce Sime Vršaljko a to se nemění. Nepříjemností je jistě karetní absence Félixe.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Simón - Yuri, Martínez, Álvarez, Capa - Vesga, Dani García - Córdoba, Muniain, Raúl García - Williams
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Trippier, Giménez, Savić, Lodi - Ňíguez, Partey - Carrasco, Llorente, Koke - Costa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 2.95 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Madrid - SD Eibar  (neděle 19:30)
Real Madrid vstoupí do obnovené sezony domácím zápasem s Eibarem a nic jiného, než jeho výhra se neočekává. Bílý balet se letos přetahuje o průběžné vedení s Barcelonou a na svého rivala zatím ztrácí. Utkání se odehraje na tréninkovém stadionu Alfreda di Stefána.

Real na začátku března porazil v ostře sledovaném zápase Barcelonu 2:0, ale výhru si dlouho neužil, protože hned o týden později prohrál na Betisu a vedoucí pozici Kataláncům zase přenechal - v sezoně už poněkolikáté. Ještě před pandemií to ze strany Realu nebylo nic světoborného. Zidaneho svěřenci stanuli nad propastí vyřazení z Ligy mistrů, když doma prohráli s Manchesterem City. V té době navíc Real poztrácel i v LaLize spoustu bodů porážkou na Levante nebo remízou s o záchranu bojující Celtou Vigo.

Francouzský kouč Zinédine Zidane měl dost času o celkové situaci přemýšlet a svůj tým minimálně po psychické stránce na závěrečnou fázi sezony připravit. Pozice Realu rozhodně není ztracená, ale jakékoliv klopýtnutí může být už v konečném součtu fatální. Bílý balet by měl být proti Eibaru v plné síle s výjimkou Nacha a útočníka Luky Joviće, o jehož služby se výrazně zajímá AC Milán. Po delší době se uzdravili i Marco Asensio a především pak Eden Hazard.

Eibar registruje dvě absence a poměrně citelné. Iván Ramis laboruje se zraněním a Gonzala Escalanteho do hry nepustí karetní trest. Oba přitom patří do základní jedenáctky svého mužstva.

Eibar to bude mít v Madridu složité a nic na tom nemění fakt, že se nebude hrát na Santiago Bernabéu, nýbrž na tréninkovém stadionu Alfreda di Stefána. Real je velký favorit, ale musí si dát pozor, protože Eibar ho dokázal v minulosti párkrát zaskočit. První utkání na svém hřišti ale vůbec nezvládl a prohrál 0:4. Ve zbytku sezony mají hosté co dělat. V tabulce jim patří až šestnácté místo, navíc se musejí ohlížet, protože rozestupy na dalších místech směrem dolů jsou minimální.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Marcelo, Ramos, Varane, Carvajal - Valverde, Casemiro, Kroos - Isco - Benzema, Hazard
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Arbilla, Oliveira, Bigas, Cote - León, Diop, Cristóforo, Orellana - Enrich, Charles
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.23 - 6.62 - 14.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Sociedad - CA Osasuna  (neděle 22:00)
Getafe padlo v Granadě a toho bude chtít beze zbytku využít Real Sociedad k upevnění čtvrté příčky. Baskové si v boji o Ligu mistrů nemohou dovolit ztratit, tím spíš, že na ně dotírá další kandidát Atlético Madrid. Real Sociedad měl před pandemií úžasnou formu, podaří se mu na ní proti Osasuně navázat?

Formu Basků vlastně přerušil až koronavirus, do té doby si mužstvo Imanola Alguacila vedlo úžasně, především na domácí Anoetě. K dobrým ligovým výkonům se přidalo i tažení Copa del Rey, které skončilo prozatím v neodehraném finále proti baskickému rivalovi z Bilbaa. Co ale udělá s mužstvem dlouhá pauza?

Real Sociedad má posazenou laťku vysoko a ve zbytku sezony bude těžké jí uhájit. Na rozjezd zavítá na Anoetu Osasuna, která patří k nevyzpytatelným soupeřům. Domácí ale mají lepší vzájemnou bilanci, Osasuna naposledy porazila soupeře v roce 2012. Tahle sezona se zatím pro Basky vyvíjí nad očekávání dobře a byla by škoda jí neodehrát. Mužstvo svými výkony táhne především norský talent Martin Ödegaard.

Osasuna se na začátku LaLigy pohybovala v popředí a patřila k velkým překvapením soutěže. Nicméně postupem času jí docházel dech a to se promítlo i v ligové tabulce. Od února byla forma hostů na pováženou, takže vynucená přestávka možná přišla vhod. Osasuna je v tabulce na jedenáctém místě, což je pořád solidní počin. Náskok na sestupové pozice se zdá být zatím bezpečný, ale při tříbodovém systému stačí párkrát zaváhat a všechno může být jinak.

Imanol Alguacil řeší pouze jeden otazník a to je start Andera Guevary, který je v tuto chvíli nejistý. Mnohem více starostí má jeho protějšek Jagoba Arraste. Chimy Avila ani Rubén García do hry nezasáhnou a minimálně nejistí jsou Fran Mérida, Roncaglia a Barja.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Remiro - Monreal, Llorente, Elustondo, Zaldúa - Zubeldia, Merino, Ödegaard - Oyarzabal, José, Portu
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Martínez - Vidal, Hernández, García, Estupiňán - Torres, Brašanać, Sanjurjo, Lato - Gallego, Arnáiz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 3.99 - 5.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Espanyol Barcelona - Deportivo Alavés  (sobota 14:00)
V sobotu odpoledne se LaLiga vrátí i do Katalánska. Do boje vyrazí poslední tým tabulky, domácí Espanyol. Ten musí okamžitě začínat sbírat body a první překážkou na cestě k nim je pro něj Deportivo Alavés.

Ve dvě hodiny odpoledne se hráči domácího Espanyolu vydají na dlouhou cestu za záchranou. Mají před sebou hodně náročný úkol, neboť v tuto chvíli jsou posledním týmem tabulky a mají jen 20 bodů. Sedmnáctá Celta Vigo si vybudovala už šestibodový náskok a věří, že se znovu do sestupových starostí nenamočí. Na tahu je tým trenéra Abelarda, který má tentokrát velkou výhodu.

Na Estadi Cornellà-El Prat totiž domácí tým neprohrál s Alavésem už dlouhých osmnáct let! Teď mu do konce sezony zbývá jedenáct zápasů a Espanyol dobře ví, že z nich musí vytěžit maximum, aby mohl pomýšlet na záchranu. Ostatně to takhle deklaroval i univerzál David López.

"Po posledním utkání v Osasuně jsme byli na dně. Porazili nás o jednu branku, i když jsme rozhodně nebyli horším týmem. Cítili jsme se mizerně a do toho všeho zasáhl koronavirus. I proto myslím, že to tentokrát opravdu můžeme brát jako totální restart. Vnímáme to, jako kdyby teď začala nová liga o jedenácti kolech. Úplně nový začátek. Forma každého týmu se zajisté změní, takže když budeme tvrdě pracovat, můžeme naše soupeře předskočit."

Fanoušci katalánského týmu musí doufat, že koronavirus zalátal díry v obraně. Espanyol totiž disponuje tou nejhorší obranou v celé lize - zatím dostal už 46 branek. Alavés jich dostal o devět méně, takže asi nepřekvapí, že se pohybuje na 14. místě.

Alavés byl jedním z týmů, které první vlna viru zasáhla nejvíc, v jednu dobu hlásil až 15 nakažených hráčů a členů realizačního týmu. Teď se ale trenér Asier Garitano může počítat s kompletním kádrem, který bude usilovat o první výhru v Barceloně za dlouhých 18 let. A spoléhat bude i na nejlepšího kanonýra týmu, Lucase, který nasázel už 11 branek.
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Oier - Didac Vila, Cabrera, Bernardo, Javi Lopez - Embarba, Victor Sanchez, David Lopez, Darder - Calleri, De Tomás
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ruben Duarte, Laguardia, Ely, Ximo Navarro - Edgar, Manu Garcia, Camarasa, Aleix Vidal - Luis Rioja, Lucas Perez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.97 - 3.28 - 4.83
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Celta Vigo - Villarreal CF  (sobota 17:00)
Celta se zuby nehty drží těsně nad propastí sestupu a hodlá restart celé soutěže využít především k budování svého náskoku. Zatím jen jeden bod ji dělí od první sestupové příčky. A celých 12 bodů ji pak dělí od jejího sobotního soka, kterým se stane Villarreal.

Žlutá ponorka dorazí do Viga v roli jasného favorita. A to přesto, že se mu v březnu dařilo mnohem méně než jejímu soupeři. Celta totiž v březnu zažívala velmi dobré období a za pět posledních klání ani jednou neprohrála. Povedlo se jí dvakrát vyhrát a dvakrát remizovat, takže v jistém smyslu pro ni koronavirus nemohl zasáhnout v horší chvíli.

Celta nedostává zase tak moc branek, zatím její obranu překonali soupeři jen ve 34 případech (co by za to taková Valencia dala). Její hlavní problém tkví na opačné straně hřiště, v útoku. Celta zatím dala jen 22 branek, což z ní dle statistik dělá druhou nejhorší ofenzivu celé soutěže. Ani jeden z jejích hráčů se ještě nepřehoupl přes hranici devíti branek v sezoně.

Trenér Óscar García ale přesto odvádí dobrou práci a klub, kterého se ujal teprve v listopadu, dokázal vytáhnout mimo bezprostřední ohrožení. Teď v tom hodlá pokračovat, jak potvrdil v rozhovoru pro klubové stránky.

"Naším úkolem je bojovat až do poslední chvíle. Teď si nesmíme stěžovat na okolnosti, ty mají všechny týmy podobné. Děláme, co můžeme, s tím, co máme k dispozici. Hrát bez diváků a našich fanoušků bude náročné, ale my to musíme zvládnout. Hlavním úkolem je motivovat mé hráče a pomoci jim vydat ze sebe maximum. Musíme se zachránit," burcuje trenér García své svěřence.

Proti nim se postaví Villarreal, který jde na absenci fanoušků od lesa. Vedení vyzvalo fanoušky, aby mu poslali své fotografie, které vytiskne a ve formě plakátů je umístí na sedačky. To se samozřejmě bude týkat jen domácích zápasů, takže na Estadio Balaídos se dočkáme starého známého ticha. Villarreal tu navíc už přes dva roky nedokázal vyhrát a tři poslední duely v řadě vyhrála Celta.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Olaza, Murillo, Araujo, Hugo Mallo - Bradarić, Yokuslu, Rafinha - Denis Suarez, Smolov, Iago Aspas
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Moreno, Pau Torres, Albiol, Mario - Cazorla, Iborra, Trigueros - Moi Gómez, Alcácer, Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.26 - 3.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CD Leganés - Real Valladolid  (sobota 19:30)
V sobotu večer se otevře také Estadio Municipal de Butarque, domácí aréna Leganésu. Ten by moc potřeboval zaplněné ochozy, protože v tabulce se nachází až na předposledním místě. O body s ním bude soupeřit Real Valladolid.

Tohle je duel dvou týmů, které jsou zvyklé setkávat se především v nižších soutěžích, maximálně v Copa del Rey. Jejich působení v první lize nemívá dlouhodobý charakter a spolu se utkaly jen třikrát. Real Valladolid ale ani v jednom z těchto tří zápasů nedokázal svého soka porazit. Teď by se mu to mohlo podařit, protože letošní ligový ročník mu vychází mnohem lépe než Leganésu.

Real Valladolid se před pauzou usadil na velmi příjemném 15. místě i s tím, že poslední dva ligové duely prohrál. Pro Valladolid nemohla pauza přijít v lepší čas, protože těsně před vypuknutím krize dostal čtyřku od Bilbaa. Pokud mu něco opravdu nejde, tak je to střelba. Za 27 zápasů dokázali střelci Realu Valladolid dát jen 23 branek, což je třetí nejnižší číslo v celé lize.

Obránce Kiko Olivas nicméně věří, že pauza celému týmu prospěla. "Máme za sebou náročné chvíle, kdy jsme se báli o naše blízké. Měli jsme ale taky čas trénovat, na chvíli vydechnout od sestupových starostí a znovu si projít základy. Teď jsme připraveni a těšíme se, až se ten kolotoč zase spustí. Nemůžeme se dočkat zápasu, opravdu to chybělo celému týmu."

Faktem je, že domácí Leganés si na svém stadionu podává Real Valladolid k večeři poměrně pravidelně. Od roku 2014, kdy se oba soupeři po delší době potkali poprvé, s ním doma neprohrál ani jednou. Tři poslední vzájemné duely v řadě vyhrál.

Tentokrát to bude mít ale velmi těžké, protože trenér Javier Aguirre vede až předposlední tým tabulky. Velkým problémem je pro něj především skórování, neboť Leganés dal zatím jen 21 branek. To značí suverénně nejhorší útok v celé lize, navíc Valladolid se pyšní poměrně dobrou obranou (jen 33 inkasovaných branek). Nejlepším střelcem Leganésu je po odchodu Braithwaitha mladíček Óscar se sedmi góly.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Kevin Rodrigues, Silva, Siovas, Awaziem, Bustinza - Oscar Rodriguez, Mesa, Amadou, Aitor Ruibal - Carrillo
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Garcia, Salisu, Olivas, Moyano - Villa, Joaquin, Michel, Plano - Ünal, Sergi Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 2.85 - 3.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
RCD Mallorca - FC Barcelona  (sobota 22:00)
Na utkání LaLigy už se těší i fanoušci Mallorcy, kteří však nebudou moci podporovat svůj tým v hledišti. Velká škoda, protože přijede vedoucí FC Barcelona. Katalánci budou hájit dvoubodový náskok před úhlavním rivalem z Madridu. Mallorca naposledy doma porazila Blaugranas v roce 2009.

Je tomu už jedenáct let, co stadion v Mallorce zažil tuhle velkou slávu. Bermelones tehdy porazili Barcu 2:1. Pravda, Katalánci už tehdy měli mistrovský titul v kapse a nastoupili s převážnou většinou náhradníků, i tak je výhra cenná a Mallorca by něco podobného ráda zopakovala, což ale bude složitější.

Barcelona totiž ještě žádný titul jistý nemá a musí se ohánět, protože Real Madrid je jen o dva body pozadu. Než propukla pandemie koronaviru, nevedla si Mallorca vůbec špatně - bodovala na Betisu i v Eibaru a dala jasně najevo, že to se záchranou myslí vážně. Domácí nadále zůstávají na sestupovém osmnáctém místě, ztráta na Celtu Vigo je však minimální.

Barcelona sice před pandemií prohrála na půdě Realu Madrid (0:2), ale následnou těsnou výhrou nad Realem Sociedad se vrátila do čela LaLigy právě před klopýtajícího rivala. Svěřenci Quiqueho Setiéna vedle boje o titul v LaLize účinkují i v Lize mistrů, jejich duel s Neapolí se však kvůli koronaviru dosud neodehrál.

Mallorce nepomohou zranění Leonardo Koutris ani Lumor Agbenyenu. Podobně jsou na tom i Katalánci. Během pauzy se nestihl dát do pořádku křídelník Ousmane Dembélé a za karetní prohřešek bude stát i Clément Lenglet. Vynikající zprávou je ale uzdravení Luise Suáreze, negativní test na koronavirus měl Nélson Semedo, který tento týden porušil pravidla karantény a vyrazil si na oslavu.
RCD Mallorca - pravděpodobná sestava:
Reina - Gámez, Raílo, Valjent, Pozo - Kubo, Baba, Sevilla, Rodríguez - Hernández, Budimir
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
ter Stegen -Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitić, Busquets, de Jong - Messi, Suárez, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.54 - 5.58 - 1.36
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Granada CF - Getafe CF  (pátek 19:30)
Fotbalisté Getafe bojují o Ligu mistrů a díky obnovené sezoně budou moci svůj cíl dotáhnout do konce. Jak se jim to povede ukáží až následující zápasy. Aktuálně pátý tým soutěže čeká po dlouhé pauze způsobené koronavirem cesta do Granady.

A to nebude nic snadného, protože Granada letos hraje skvěle a drží se nad očekávání v první polovině tabulky na devátém místě. Než přišla pandemie koronaviru, měla za sebou čtyři zápasy bez porážky.

K přerušení soutěže došlo i u Getafe v poněkud nešťastnou dobu. Madridský klub dokázal zareagovat na porážky od Barcelony a Sevilly výhrou na Mallorce, ale domácí remíza s Celtou Vigo byla považována za ztrátu. Pak mělo přijít očekávané utkání Evropské ligy s Interem Milán, jenomže na to už nedošlo. Kouč José Bordalás pevně věří, že to nezanechá na jeho svěřencích stopy a že se podaří navázat na předchozí velice slušné výkony. Připomeňme, že Getafe už loni atakovalo pozice Ligy mistrů, ale těsně na ně nedosáhlo, letos se situace zatím opakuje - Azulones jsou na pátém místě jen vinou horšího skóre, na třetí Sevillu dokonce ztrácejí pouhý jeden bod.

Granada na podzim v Madridu prohrála, ale předtím se jí proti stejnému soupeři dařilo, byť to bylo ještě před sestupem do nižší soutěže v roce 2016.

Domácím nepomohou zranění Neyder Lozano, Quini ani Álex Martínez. Podobně je na tom i soupeř, který se bude muset vypořádat s absencemi Jaimeho Maty, Maura Arambarriho a Maksimoviće. Všichni tři si odpykávají karetní trest.
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Rui Silva - Sánchez, Duarte, Días - Neva, Gonalons, Herrera, Foulquier - Machís - Fernández, Soldado
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suárez, Etxeita, Dakonam, Olivera - Nyom, Timor, Etebo, Cucurella - Rodríguez, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.48 - 2.95 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Valencia CF - Levante UD  (pátek 22:00)
Restart španělské nejvyšší ligy proti sobě postaví dva kluby z jednoho města hned dvakrát. Po sevillském derby je to Derby del Turia, tedy utkání, ve kterém se Levante představí proti Valencii. A to není zrovna jeho nejoblíbenější soupeř.

Další derby přinese páteční program LaLigy, která se po dlouhém spánku pomalu probouzí k životu. Na populární Mestalle se sice neukáže fyzicky žádný divák, ale přesto bude tenhle zápas nabit emocemi. Oběma soupeřům jde o hodně a případná výhra v derby by mohla zvednout jejich morálku o notný kus.

Valencia byla jedním z nejvíce zasažených týmů a její jméno se v souvislosti s koronavirovou krizí hojně skloňovalo. Poslední oficiální zápas Valencie, prohrané utkání osmifinále Ligy mistrů s Atalantou Bergamo je všeobecně považováno za jeden z hlavních katalyzátorů šíření nákazy. Aktuálně v jejím kádru není nakažený samozřejmě ani jeden hráč, ale přesto musí vedení řešit několik nepříjemností.

Kromě obvyklých finančních problémů, které jsou společným jmenovatelem pro mnoho klubů v těchto měsících, se jedná o případ obránce Ezequiela Garaye. Zkušený stoper válčí s klubem ohledně prodloužení smlouvy a aktuálně mezi ním a klubem panuje velmi napjatá situace. Přitom se celek z Valencie musí soustředit na jiné, mnohem důležitější bitvy.

V lize mu patří až sedmá příčka, z níž se nepostupuje do ani jedné pohárové soutěže. Což pro Valencii samozřejmě není dobrá vizitka a ambiciózní klub by se svým umístěním rád něco udělal co možná nejdřív. I proto vítá derby.

Veterán Dani Parejo v rozhovoru pro klubové stránky prohlásil: "Máme před sebou velmi náročné chvíle. Samozřejmě převládá optimismus a nadšení, protože fotbal nám každému hrozně moc chyběl. Zároveň je kolem návratu stále dost nejistot a málokdo si umí přesně představit, jak budou věci postupovat. Chceme se naplno soustředit jen na naši práci, kterou je vyhrávání. Potřebujeme derby za každou cenu zvládnout."

Zkušenosti Pareja budou určitě potřeba, protože v rámci ligy ztrácí Netopýři na 6. příčku tři body a navíc se na ně tlačí Villarreal, který rozhodně ještě neřekl poslední slovo. Valencia se v derby může opírat o domácí prostředí, jakkoli jeho výhoda bez diváků uvadá. Faktem ale je, že Levante svého soka na jeho půdě neporazilo v oficiálním zápasu od roku 1937!

Levante je od Valencie vzdálené devět bodů a sídlí až na 13. místě. Moc bych nesázel na remízu, protože nerozhodný výsledek se v utkáních Levante zatím zrodil jen třikrát, nejméně v celé lize. Na začátku března Levante naposledy remizovalo s Granadou, ale je fakt, že v derby forma hraje jen minimální roli.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Cillessen - Florenzi, Gabriel Paulista, Diakhaby, Gayá - Ferran Torres, Parejo, Coquelin, Soler - Gameiro, Rodrigo
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Aitor Fernandez - Miramon, Postigo, Vezo, Clerc - Rochina, Campana, Radoja, Bardhi - Roger, Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.86 - 4.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - Real Betis  (čtvrtek 22:00)
LaLiga je zpátky! A po restartu odstartuje výjimečným utkáním, kterému se přezdívá El Gran Derbi. Velké derby mezi domácí Sevillou a Realem Betis s pořadovým číslem 131 se sice odehraje bez diváků, ale to na indexu natěšenosti nic nemění.

Konečně je to tady! Po týdnech a měsících odříkání se na televizní obrazovky zase vrací hra, kterou všichni tak milujeme. Začalo to v Německu a příklad si po jeho vzoru vzaly i další skvělé soutěže. Na řadě je španělská LaLiga, která odstartuje velmi atraktivním a emotivním utkáním. Sevillu totiž rozdělí derby, které slibuje parádní podívanou.

Tohle utkání, které se poprvé v rámci profesionálních utkání hrálo v dubnu 1929, patří mezi nejvypjatější a nejemotivnější derby na světě. Ve Španělsku má snad jen El Clásico a duely Atlética s Realem Madrid historicky větší náboj, který každoročně doprovází bouřlivá atmosféra už dávno před utkáním. Tentokrát se do sebe obě jedenáctky pustí, aniž by za sebou měly plné ochozy.

Což bude velká změna, kterou na profesionální úrovni ne každý hráč zažil. V rozhovoru pro oficiální stránky o tom mluvil obránce domácího FC Jules Koundé. "Důležitý bude mentální aspekt. Tohle je pro mnoho z nás něco úplně nového, co jsme ještě nikdy nezažili. Když vás nepodporují fanoušci, hraje se velmi těžko. Musíte na to být dobře připravení. Důležité bude, jak to každý zvládneme v hlavě."

"Trénujeme víc jak měsíc, i když začátky byly velmi náročné. Tohle je pro všechny úplně jiná situace, které se musíme přizpůsobit. Všichni v klubu ale táhnou za jeden provaz ještě víc než před koronavirem. Trenér nás neustále motivuje a snaží se udržet naši pozornost na sto procent soustředěnou. Jsme odhodlaní bojovat o třetí místo a udržet ho až do konce," dodal francouzský obránce.

Sevilla třetí příčku zatím drží, ale spíš než na druhý Real se musí dívat za sebe. Real Sociedad a Getafe jsou týmy, kterým začátek sezony vyšel parádně, a nyní na Sevillu ztrácejí jen jeden bod. Čili žádné zaváhání nepřichází v úvahu. Bavit se o formě týmů je asi nesmysl vzhledem k tomu, že mají za sebou tříměsíční pauzu.

Český brankář Tomáš Vaclík se nyní pokusí udržet jedenáctou nulu v sezoně, což by v derby mohlo znamenat obrovskou morální vzpruhu. Real Betis je papírově jasným outsiderem. Nyní mu patří až 12. příčka, protože už desetkrát prohrál a jen osmkrát se mu povedlo vyhrát.

Byla by ale velká chyba ho odepisovat, protože před vynucenou pauzou několikrát zazářil. Překvapil například Real Madrid, nad nímž vyhrál 2:1. Už ve třech posledních duelech s městským rivalem to vždy skončilo o gól.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Navas, Diego Carlos, Koundé, Reguilón - Banega, Fernando, Oliver Torres - Suso, De Jong, Nolito
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Robles - Emerson, Mandi, Bartra, Moreno - Joaquín, Guardado, Guido Rodriguez, Fekir, Canales - Loren
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.65 - 4.02
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona27184563:3158
2.Real Madrid27168349:1956
3.Sevilla FC27138639:2947
4.Real Sociedad27144945:3346
5.Getafe CF27137737:2546
6.Atlético Madrid271112431:2145
7.Valencia CF27119738:3942
8.Villarreal CF271151144:3838
9.Granada CF271151133:3238
10.Athletic Bilbao27910829:2337
11.CA Osasuna27810934:3834
12.Real Betis27891038:4333
13.Levante UD271031432:4033
14.Deportivo Alavés27881129:3732
15.Real Valladolid276111023:3329
16.SD Eibar27761427:4127
17.Celta Vigo275111122:3426
18.RCD Mallorca27741628:4425
19.CD Leganés27581421:3923
20.Espanyol Barcelona27481523:4620

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (235)

Přidat komentář
Gazdo

Uz aj najlepsia liga sa vracia

Reagovat
masina_LFC

áno, budúci týždeň

Reagovat
Largo

Serie A

Reagovat
technecium

To začíná v Anglii kopaná. Ve Španělsku se hraje FOTBAL

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

Omyl. Malo byt

Reagovat
el Principito

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Keboto

Reagovat
netopier

Reagovat
icemike

V Anglii kopaná, ve Španělsku padaná

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kubys

Je to tak

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Messiáš

s přehledem

Reagovat
off-olda

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
RadekVonCZE

Ta už dávno začala

Reagovat
stas87

Jj, v Nemecku a ako prva z uznavanych sutazi. Az po nej zacali tie druhorade.

Reagovat
CHONG

Jasná věc

Reagovat
drussbarb

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
netopier

Reagovat
Coniglio

Neuveritelne jak je SFC tim rozumne a citlivo vystavany. Ziadna individualita, len dobre namazany stroj. Taky tim je radost podporovat

Reagovat
Largo

Až je s podivem, jakej bordel dokázal seňor Monchi napáchat v Římě.

Reagovat
technecium

Jdem si pro titul

Reagovat
valloire

Reagovat
boryland

Reagovat
Visca el barca

Reagovat
Hristo Stoichkov

Upřímně jsem hodně zvědavý, jak bude vypadat naše hra. Přece jenom je tu tolik neznámých faktorů, že se to jenom těžko dá odhadovat.

Reagovat
technecium

Věřím, že to ukopem. Jako vždycky. Třeba ti hráči na sobě zodpovědně pracovali. Uvidíme v neděli

Reagovat
Anacron

*pro treble.

Reagovat
Gazdo

Copu sme aj tak nechceli

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
CHONG

Vamos Madrid - titul, dvě kvalifikace do LM, záchrana a postup

Reagovat
smazaný uživatel

https://www.youtube.com/watch?v=5CpMec6SZjo

Jsem zvědavej, jak to bude vypadat v ulicích.

Reagovat
smazaný uživatel

Hasicske auta a vodne dela budu kropit davy vodou, chlorom a dezinfekciou. Urady odporucaju chuliganom potapacske masky a gumaky.

Reagovat
Messiáš

Bez Ocampose to bude mít Sevilla těžký, uvidíme. Těším se

Reagovat
Phillipinho

Doufam, ze dneska Betis at ta Sevilla neodskoci bodove.

Reagovat
Hachim Mastour

omg už to tu je

Reagovat
Visca el barca

Kdy se začne rekonstruovat Camp Nou? Real to rozjel už teď. Ikdyž oni měli s projektem apod rok náskok ne?

Reagovat
LAM

Mluví se o příštím létu. Je to jeden z důvodů proč hledáme sponzora za název Camp Nou

Reagovat
smazaný uživatel

predaj nazvu stadiona bol podmienkou prestavby, kedze to bude pokryvat 1/3 nakladov.

Reagovat
Gazdo

Ma sa zacat v roku 2017 aspon tak som cital naposledy ale odvtedy som to nejak prestal sledovat tak neviem ci je to aktualne alebo nie

Reagovat
Kenneth

Tu vaší stodolu nejlépe úplně zbořit a začít odznova.

Reagovat
valloire

anebo jenom zbořit a nic nezačínat

Reagovat
Gazdo

OT: Co hovorite na PS5? Pojde do toho niekto?

Reagovat
patas92

Z těch her, co včera představili mě nějak neláká nic, jedině Spider-man, ale to bude jen rozšíření předchozího dílů, které beztak půjde i na PS4. Takže to asi hned kupovat nebudu.

Reagovat
Gazdo

Ja sa chystam teraz na Horizon Zero down tkze mozno to pokracovanie ma bude lakat

Reagovat
patas92

Na to se taky teprve chystám, no, a dvojka podle traileru vypadá designově moc pěkně. Ale kdo ví, kdy to vyjde, do té doby třeba už bude God of War 2 nebo nový Spidey. To bych asi neváhal.

Reagovat
Gazdo

Ja som skusil sa mojej spytat ci si mozem take kupit a zevraj nie tak teda som asi vybaveny no

Reagovat
CHONG

Spíš ne, PS4 jsem si koupil hned po vydání a za těch sedm let jsem na něm hrál asi dvacetkrát

Reagovat
Gazdo

Tak to je jasne potom tebe je to zbytocne ale taki pravidelni hraci ako ja v poslednej dobe (zasrany covid ) uz rozmyslaju

Reagovat
CHONG

Já bych hrál i víc, ale jednak není moc čas a jednak mi chybí klávesnice a myš... Nemáš zkušenost s klávesnicí a myší kompatibilní s PS4, remake Mafie si nechci nechat ujít, ale na gamepadu si to tolik neužiju...

Reagovat
Gazdo

Tak samozrejme strielacky musia byt na klavesnicu a mys ale skusenost k playku teda nemam no. A ostatne hry si uplne v pohode clovek zvykne na ovladac a vlastne uz som toho nazoru ze na nic ine ako strielacky mys s sklavesnicou lepsie nie su a to som svojho casu bol ochotny sa do krvi hadat aka je ovladac od playka blbost

Reagovat
CHONG

V tom je problém, já kromě FIFY (na kterou je gamepad super) hraju jenom střílečky a na ty jsem s gamepadem levý jak turecká šavle Asi zkusím tu klávesnici s myší, kterou zmiňuje Afrokrecek.

Reagovat
Afrokrecek

Já jsem si koupil kdysi Hori Tactical Assault Commander FOUR a musím říct, že na některý hry opravdu paráda, mám ps4 docela dlouho, ale do dneška jsem se nenaučil ve střílečkách pořádně mířit na gamepadu ... dohrál jsem na tom například Horizon zero down, ale třeba The Last of us se stím hrát nedá, protože i na největší citlivost než se otočíš, tak jsi mrtvej.

Reagovat
CHONG

Taky jsem na střílečky s gamepadem marný, každopádně zkusím to Hori, které zmiňuješ, díky za doporučení

Reagovat
Gazdo

Last of Us som presiel uplne v pohode s gamepadom staci si tam nastavit automaticku pomoc pri miereni ako na PS byva a je to v pohode

Reagovat
smazaný uživatel

To tam je? Wtf, ja si to ted daval znova predtim nez vyjde druhy dil a v obouch pripadech jsem to dal s manualnim mirenim, protoze jsem nevedel ze neco takovyho jde zapnout..

Reagovat
Afrokrecek

já mám pocit, že to jde zapnout u většiny akčních her na PS4

Reagovat
Gazdo

Tak aspon si viac skill ako ja ja som to po piatich minutach bez pomoci vzdal

Reagovat
Afrokrecek

Jenže já mám problém, jak s otáčením pohledu i miřením tudíž třeba GoW je pro mě taky zatím skoro nehratelný na gamepadu

Reagovat
Gazdo

Tak aj ja mam problem s mierenim lebo vacsinou mieris na ludi a tam potrebujes milimetre co je s gamepadom strasne tazke preto je na PS pomoc pri miereni. S otacanim ti uz nepomozem to mi celkom ide takze to je asi len otazka zvyku a musis si to odmakat sam no. Preto napr ludia co maju PC nechcu hrat Fortnite s ludmi co maju PS4 lebo je v podstate nemozne s nimi hrat kvoli tomu automatickemu miereniu

Reagovat
Rattlesnake

asi jo, ze dvou důvodů.

za prvé je cena. - na investice do herního PC už absolutně kašlu - abych dal jenom za obstojnou graf. kartu, co vydrží s dechem sotva 2-3 roky, to co dám za PS5 a Xbox X dohromady jenom proto, abych si i hned po koupi jako idiot znova rozjel starý baldury nebo fallouty (jako posledně a předposledně, když jsem upgradoval), na to už jsem trochu starej.

za druhé, protože konečně umožní zpětnou kompatibilitu s tituly z předchozí generace.

kvůli tomu, že to PS4 neuměl jsem ho nekoupil.

té myšlenky, že až dohraju co mám koupený na PS3 (GT6 jsem se ještě ani netknul) - pak teprve koupím PS4 jsem se začínal vzdávat v době, kdy už začínala šuškanda o PS5, čili by koupě PS4 nedávala smysl.

Reagovat
drussbarb

Ježíš, kdyby tak obnovili ve Storu Top Spin, tak PS5 beru hned

Reagovat
PP

Fallout Baldur

Byť Dragon age či Grim Dawn jsou parády, nicméně klasika je klasika. Já pamatuju Civ, Dune 2, Wizardry VII.. Teď jsou hry právě kvůli konzolím pro PC pěkně zkurvené..

Reagovat
drussbarb

Častý názor, za to ale nemůžou konzole. Jinak třeba Civ 6 je skvělá

Reagovat
Rattlesnake

konzole tady byly i před dvaceti lety když tyhle hry vycházely. problém je spíš to, že herní byznys je 100 krát větší než tehdy, což znamená že mainstream je nastavený tak, aby ho mohl odehrát kdejaký lojza odvedle.

je to škoda, ale sem tam se nějaký závan starých časů ukáže (Pillars of Ethernity, Torment ToN, Dvinity original sin, + na podzim má vyjít třetí baldur!)

Reagovat
fefo

Design je mi celkom ukradnuty, obvykle aj hry, ktore pridu s vydanim konzoly su o nicom. Urcite ale do PS5 pojdem po prvom zlacneni.

Reagovat
Gazdo

Asi aj ja to vidim az po zlacneni ak dovtedy nevyhram eurojackpot

Reagovat
Gazdo

I ked ma vyjst aj model bez dvd mechaniky a ten by mohol byt lacnejsi tak uvidime

Reagovat
Majk91

Nevyzerá zle, ale aj tak zvolím xbox ako vždy.

Reagovat
drussbarb

Já stále nevím, kterou vybrat, proč chceš Xbox? Mám dva argumenty - Forza a MtG

Reagovat
Majk91

Mne sedí ich Game Pass. A keď mám napísať nejakú exkluzivitu (ktoré u mňa nerozhodujú) tak jednoznačne Halo. Na to sa veľmi teším

Reagovat
drussbarb

No mě zajímá hlavně hlučnost, ta mi u konzolí vadí obecně

Reagovat
Majk91

To zistíme až keď budú nové konzoly vonku. A keď bude mať nové PS rovnaký neduh ako 4, tak voľba bude asi jasná.

Reagovat
Gazdo

Aky neduh ma ps4? Ja ho mam a teda neviem si masinku vynachvalit

Reagovat
drussbarb

Má PS4 byla hlučná

Reagovat
patas92

Cca 8 z 10 nejlepších her co jsem kdy na konzoli hrál jsou PS4 exkluzivity...Jako nic ve zlém, ale pořád si myslím, že Xbox můžou vlastnit jenom lidi, co nikdy neměli PS

Reagovat
Majk91

To je dosť subjektívne pri takej hromade hier a ešte od fandu PS. Mal som možnosť si zahrať nejaké PS exkluzivity, dokonca aj ospevovaný Last of Us. Nehovorím, že to bola zlá hra, práve naopak, ale nič kvôli čomu by som si povedal, že musím kúpiť nové PS. Mne tie exkluzivity vôbec nechýbajú a keď mám pravdu povedať, tak jediná exkluzivita ktorú by som fakt chcel zahrať je Bloodborne. Mimochodom pár PS som mal... PS 1 a PS 2

Reagovat
patas92

To fakt někdo dobrovolně kupuje xbox?

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Majk91

áno a veľmi rád.

Reagovat
blaugrana

tak to je v skutku nechutne subjektivne

Reagovat
patas92

Samozřejmě, ale furt jsem nenašel jediný racionální důvod, proč by měl být Xbox lepší než PS4

Reagovat
smazaný uživatel

Xbox ma o dost mensi hluk, X360 ovladac vydrzi 24 hodin, xbox one ovladac 30 hodin a DualShock 4 cca 5 hodin. Ja pouzivam X360 ovladac na PC. Konzoly nemam.

Reagovat
patas92

No jako je fakt, že moje base PS4 občas zní jak startující Jumbo jet, ale to není nic, co by mě mělo odradit (i když nového Last od Us se docela děsím ) . Holt už má svoje roky, ale já naopak spíš žasnu nad tím, jak dobře na 7 let starém hw ty hry vypadají. Výdrž ovladače ok, ale nic zásadního, ergonomie je jenom o zvyku.

Reagovat
Gazdo

Wtf tak ja mam asi xbox v kabate playka mne vobec nehuci a to som na nom hral aj narocnejsie hry na grafiku a ovladac kludne cely den hrania znesie

Reagovat
Skalda29

Asi tak i na fb skupinách jsem často četl, že jim z pokoje startuje Apollo 13 s SpaceX dohromady... Když zapnu hru z cdcka, tak trochu zafuni, ale po chvíli už je ticho. To samé s ovladačem

Reagovat
Gazdo

Z DVD to chvilku (asi 30 sec) roztoci a potom ked ho nacita tak stichne a to je vsetko

Reagovat
Xavi

Lepší ovladač, lepší služby, lepší hry a vyšší výkon.

Reagovat
kubys

Lepší hry

Reagovat
patas92

Ovladač je o zvyku, služby jsou mi volné, jaké hry?, výkon je naprosto irelevantní

Reagovat
Xavi

Gears of war, Halo, Forza, Ori, Alan Wake, Quantum Break, Cuphead...

Chápu, že na ovladač si zvykneš, ale ten xboxovej je prostě lepší.

Reagovat
patas92

Alan Wake je x360 hra. Gears of War jsem taky měl na 360 a bylo to dobré, Halo a Forza jsou ok, ale na PS exkluzivity se nic z toho ani omylem nechytá.

Reagovat
Xavi

Však Gears je i na novém Xboxu + teď ještě vyšel Gears tactics.

A co má PS za ty super exkluzivity? To Last of us vypadá dobře.

Reagovat
patas92

God od War, Uncharted 4, Bloodborne... společně s Last of Us to jsou hry považované za jedny z nejlepších vůbec (ne jenom v rámci PS4). Pak třeba Horizon Zero Down, Spider-Man, Persona, nebo teď od Ghost od Tsushima se čeká hodně.

Reagovat
Xavi

Jsem myslel, že ten Uncharted je akční hra a spíš to vypadá jak Tomb Raider. Kurňa to by mě asi bavilo. Persona je úplně mimo mě. Ty ostatní vypadají fajn, ale nejsem si jistej, jestli by mě bavila hratelnost.

Reagovat
patas92

Je to akční adventura, takže akce a střílení je tam dost. Tomb Raiderovi je to nejblíž, ale je to bambilionkrat líp napsané a s mnohem lepší akcí a hratelností.

Reagovat
Kenneth
Reagovat
Xavi

No jasně.

Reagovat
Kenneth

Tak si ty exkluzivity na PS nekdy zahraj.

Reagovat
Gazdo

Lepsi ovladac

Reagovat
Xavi

To si piš.

Reagovat
Gazdo

V ziadnej alternativnej realite teda

Reagovat
pospec7

Reagovat
Kovi81

jasne, ps jen kvuli exkluzivitam, zadny jiny duvod neni.

Reagovat
Xavi

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Leo Rekordman

jasná vec

Reagovat
smazaný uživatel

Zalezi jakou daji cenu. Ale vzhledem k tomu do jake doby pujde tak to muze byt stejny propadak jako trojka...

Reagovat
Diego2

Ja hraju Racingovky a pokud bude ta cena na urovni PC tak mozna pujdu radsi do PC.

Uvidime jake bude gran turismo 7

Reagovat
CHONG

První zápas po pauze a hned mě zvládli nasrat Úplně zbytečná prohra a Soria je fakt šašek, oba góly čistě jeho

Reagovat
Messiáš

Diakhaby si prostě neodpustil svoji klasickou chujovinu. Ten borec je zadarmo drahej, bohužel..

Guillamon snad první zápas v sestavě a úplně v klidu tam může být. Fakt špatný

Reagovat
ADM

Najhorsi stoper v LL

Reagovat
Messiáš

Velmi pravděpodobně no. Valencia se fakt může bouchat do hlavy, že nevzali v létě nabídku Wolves. Teď už se jej nezbaví. Hugo vedle něj vypadal jako zkušenej borec

Reagovat
smazaný uživatel

gdy hrajem

Reagovat
Phillipinho

Cholo na zitra chysta sestavu s Llorentem na hrotu. Mi pripomnel naseho trenera na vesnici, kterej z naseho stopera udelal do dalsiho zapasu utocnika, protoze se mu povedlo dat 2 goly v jednom zapase

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám dnes v Roberta v základu, Semedo může ještě klidně vyspávat opici z oslavy

Reagovat
smazaný uživatel

Celta jede na sestup, doma 0 střel na bránu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
technecium

Stegen - Roberto, Pique, Araujo, Alba - De Jong, Busquets, Vidal - Griezmann, Messi, Braithwaite

Reagovat
Visca el barca

Ten Setién má konkrétně co proti Arthurovi?

Reagovat
technecium

Asi hledá záložníka, co hraje radši výš na hřišti, jako Vidal. Předpokládám, že budem hrát klasicky Roberta jako pravýho stopera.

Reagovat
LAM

Nevím, ale už mě štve tím, že není schopnej začít sehrávat jeho s De koncem. Dle mě je to naše budoucnost a né Vidal, kterej stejně odejde a kombinační fotbal naprosto nezvládá.

Reagovat
PP

Vidal nástup tak v 70.minutě za remizového stavu.. Nepochopitelné s tím Arthurem..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Ed_Hazard

Tak asi tam dovod je. Tym je po dlhej pauze, dovodov preco ho nenasadil moze byt kopec. Rovnako aj nasadenie Arauja, ocividne sa javil dobre na treningoch

Reagovat
smazaný uživatel

Araujo?

Reagovat
Ed_Hazard

Ta kulisa z reproduktorov v zapase Leganes To bude takto pri vsetkych zapasoch LL?

Btw Oscar je paradny hrac. O level vyssie pred vsetkymi ostatnymi hracmi na ihrisku. Bude zaujimave sledovat kde v lete skonci, druhu ligu za Leganes hrat urcite nebude.

Reagovat
Banikovec7

Nemáte někdo stream bez těch zvuků?

Reagovat
Afrokrecek

pošleš mi tvuj stream prosímtě?

Reagovat
Banikovec7
Reagovat
smazaný uživatel

jakoze prijde mi to spolecne s tim fake hledistem horsi nez u o2 (kde mi to u nasi ligy prekvapive zas az tak nevadilo)

strasne nahlas a prehanne mi to prijde

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
smazaný uživatel

a tie textury zobrali z hry FIFA 2000. ale ja s tym problem nemam, je to daleko lepsie nez bundesliga.

Reagovat
smazaný uživatel

sto ludi sto chutí mne sa to nahodou paci a pride mi to lepsie ako DE liga.

Reagovat
smazaný uživatel

VIDAL VODÍ!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Slušně to tam zatím motáme

Reagovat
Ed_Hazard

Ci to nebude tym, ze Mallorca zabudla nastupit. To je nieco strasne z ich strany, oni snad ani netrenovali posledne tyzdne.

Reagovat
smazaný uživatel

Valjent taky?

Reagovat
smazaný uživatel

pekne kubo, ale araujo to branil jak marek suchy..

Reagovat
Kocour Klapuška

Trošku mě to sere, ale přijde mi to docela dobře udělané, minimálně z pozice tý hlavní kamery Prvních pár vteřin jsem si říkal, že to je snad real

Reagovat
smazaný uživatel

A JE TAM!!! Krásně Brat

Reagovat
2miguel1

Musime ale kupit jedno delo na kridlo. Predat dembele coutinho, ziadne hostovacky a dotiahnut Neya

Reagovat
Generalní Gladiator

ne

Reagovat
blaugrana

chces delo a pises o bombe

Reagovat
DieryVonry
Reagovat
Gazdo

Nie

Reagovat
technecium

ne

Reagovat
Switchback

Bathwater

Reagovat
smazaný uživatel

braithwaite bylo by super, kdyby se opravdu chytl, prisel mi nedoceneny uz tehdy v bordeaux..

ale na tom golu byly nejlepsi ty dve messiho kolmice, kterymi opkaovane vyradil ze hry asi 4 hrace. a pritom mi prijde, ze se snazi jeste min nez obvykle v takovychto "nedulezitych" zapasech

Reagovat
LAM

Je někdo pomalejší než Griezmann?Hrozně zbytečnej hráč.To už by mohl hrát v levo i ten Coutinho.

Pohyb nic moc,ale v prvnim zápase asi nejde moc čekat.

Reagovat
2miguel1

Nepochopim naco sme ho kupovali, on hra podobnu poziciu ako Coutinho a my tam mame predsa Messiho. Urcite potrebujeme kridlo, Neymara alebo Sancha

Reagovat
smazaný uživatel

Fati je nic?

Reagovat
2miguel1

Tak to ani nahodou

Reagovat
Gazdo

Fati ma 17

Reagovat
blaugrana

Griezmann asi premysla, ako zapari po zapase fortnite. Absolutne nie je myslou na ihrisku a to je bezny jav.

Reagovat
smazaný uživatel

borec tam beha nahoru dolu, brani za messiho, kde se da, ale neni mysli na hristi tvl

Reagovat
blaugrana

nahoru dolu, brani...cenovka 120 a megalomansky plat...to robi aj Braithemwaite....

Reagovat
sylarko

podakuj sa neymarovi za cenovky. takto sa zbytocne vyvija tlak na hracov. kazdy je pod tlakom, sak stal 100m+ tak automaticky musi hrat jak messi. a potom to tak dopadne, ze psychicky potom niesu na tom optimalne

Reagovat
smazaný uživatel

no ano, ale tys psal, ze se nesnazi, coz je sracka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Jinak ten nahranej zvuk fanoušků není nic tragickýho.Chvílema jsem zapoměl,že tam ani nejsou

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
blaugrana

vzhladom na to, ze atmosfera ne na väcsie stadionov s lige tragicka, tak je to aj lepsie

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že tam spadl ten druhý gól, protože Mallorka začala od 15.minuty nebezpečně vystrkovat prdel. Vidal naprosté dynamo, udělá neuvěřitelné množství práce Griezmann je opět uplně mimo hru, ale aspoň odkopává míče z vlastní šestnáctky, i to se počítá, dnes potřebujeme tři body a nic jiného, na hru po třech měsících sere pes.

Reagovat
blaugrana

a Leo nech sa ostriha...ma to strasne

Reagovat
smazaný uživatel

naopak prjde mi to takova fuze toho, jak byl za mlada a do toho look jak michael corleone

Reagovat
DieryVonry

sem prvně myslel že sem zapnul historické zápasy sezona 04/05 mladičký mastňák leo dostal přednost před gudjonsenem

Reagovat
ADM

To bol ešte blondak v Chelsea

Reagovat
DieryVonry

pravdu máš.. chtěl jsem tak napsat rok příchodu Lea do Ačka až jsem zapomněl, že to byla doba, kdy končil Kluivert, Eto byl neochvějný a v útoku byl ještě Larson a Lopez.. To byli časy.. Tu sezonu si pamatuju, že byl naprosto famozní Rafael Márquez

Reagovat
messi80

Tak marquez bol väčšinu pôsobenia v barce vyborny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Sua is coming

Reagovat
ADM

Braith k nám mal prísť o 4 roky skôr

Reagovat
smazaný uživatel

škoda

Reagovat
smazaný uživatel

suarez wtf martin pekne, skoda, ze mu to tam nespadlo

Reagovat
ADM

Až neuveriteľné, ako útok začal fungovať po príchode Suareza. Dokonca aj fanúšikovia ožili

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
blaugrana

alba dnes parada

Reagovat
DieryVonry

Všechny goly se ověřují to je nějaké nové pravidlo?

Reagovat
smazaný uživatel

ne. overuji se vsechny goly vzdycky. akorat tyto byly hranicni, tak se to ukazalo divakum.

Reagovat
ADM

Leo

Suarez je nenahraditelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
2miguel1

Suarito

Griezza poslat do PSG za Neya

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
LAM

Přišel Suarez a útok úplně jinde

Nejhezčí akce Albův gol.Messi i po 3 měsících to má přesně v noze

Braithemwaita upřednostňovat před Griezmannem,dává tomu víc a nějaký minuty pro Fatiho.

Reagovat
Agent z Melmacu

koľko kg má Hazard?

Reagovat
smazaný uživatel

Hazard je prej ve forme. Neni tlustej.

Reagovat
Fairplay

To jsem zvědavej, rok neodehral slušný zápas

Reagovat
misinho7

podla mna ku koncu pred tym zranenym uz zacinal mat dobre zablesky, a tusim zapas proti PSG doma tam bol naozaj paradny snad sa mu uz budu vyhybat zranenia a dostane sa do plnej formy

Reagovat
Fairplay

No nevím, přijde mi to jak takové idealizování techniky Bejla v druhé sezoně, kdy se zrovna nějaký zápas vyhrál o pět gólů a on tam měl nějaký haluz skills. (což jsem mimochodem sám dělal). Upřímně řečeno je to zatím strašnej provar a neskutečná bída, kam se hrabe flop Bale. A to říkám jako Edenův fanda, ostatně kvůli němu přeji Belgii úspěchy.

Reagovat
misinho7

no sak ale poriadne ani nehral tak jasne ze je to zatial flop ale tak uvidime ked bude hrat... akoze tei haluz skill nechapem, akoze porovnavat Edena co je po Messim a Neymarovi asi najlepsi skiller a dribler, teda neviem ci uspesne driblingy nema viac jak Neymar. No a porovnat ho s Garethom ktory to hral narychlost a ta mu odisla a teraz je v prdeli viacmenej.

Reagovat
Fairplay

To s technikou Bejla byl jen příklad. Jakože tehdy také přišla hvězda, fanoušci mu věřili a idealizovali si ho, takže i když od počátku technicky na ligu neměl, tak když se vyhrálo 5:0, v opojení se skrz růžové brýle tady psalo, že i "Bale už se technicky zvedá a dneska to tam dobře motal" a podobné.

Podobně je to teď s Hazardem, kterej je zcela podprůměrný a líp v současnosti hraje snad i jeho bratr v BVB, ale jako tak trošku zaslepení pozitivní věřící fanoušci si to nechceme přiznat, takže jen co se mu něco na půlce hřiště povede, hned ho tu obhajujeme, jak se vrací do formy.

Upřímně nevěřím, že se do toho ještě dostane, od počátku říkal, že se chce fotbalem hlavně bavit, což mu nelze mít za zlý. Jen s tím nikdy nemůže uspět v Realu, kde se očekává, že nahradí Ronalda, což byl i přes různý nedostatky největší lídr se zápalem pro vítězství, jakého novodobá historie fotbalu viděla. Takže už z logiky věci na něj ten tlak bude větší a větší a fanoušci mu to podle mě dají sežrat právě jako třeba Bejlovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Prijde mi trochu nefer hodnotit jak na tom Hazard v soucasnosti je kdyz od konce listopadu odehral 2 zapasy. Byla pauza, ted se vsechno vraci a vsichni zacinaji na stejny startovni care. Dneska vecer budeme moudrejsi.

Reagovat
misinho7

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Svatej

Reagovat
Svatej

dlouhodobě měl nejlepší čísla na světě i před Messim..

Reagovat
smazaný uživatel

Hazarda z Chelsea už možná nikdy neuvidíme.

Reagovat
misinho7

tesim sa nanho

Reagovat
monty25

Nikdy jsem Diega Costu nemusel, ale tímhle u mě teda hodně stoupnul.

https://twitter.com/brfootball/status/1272150931434504193

Reagovat
Agent z Melmacu

kontext?

Reagovat
monty25

Ten tam máš napsaný, ne?

Reagovat
Agent z Melmacu

jj som kokot pozrel som iba obrázok

Reagovat
Mimalu

Reagovat
CHONG

Ten Llorente hrál fakt na hrotu, jak to vypadalo?

Reagovat
Phillipinho

Hral falesnou devitku takovou a patril k nejlepsim. Nekolikrat skvele prevzal balon a potahnul dopredu. Nedokazal jsem si to nejdriv predstavit, ale po dnesku menim nazor. Muze tam byt velmi platnej.

Reagovat
misinho7

nikdy by som to nepovedal ze DM, zahra dobre na falosnej deviatke som zvedavy ci ho tam este dakedy psotavi

Reagovat
herbage

neprošel stejnou cestou i Raúl García?

Reagovat
Phillipinho

Jojo. Uz se o tom taky pise, ze Cholo vytvari noveho Raula Garcia. Ale s daleko lepsi technikou a rychlosti. RG ma zas lepsi strelbu.

Reagovat
CHONG

Díky za report, Cholo ví, no

Reagovat
Phillipinho
Reagovat
CHONG

Reagovat
Ed_Hazard

Starting XI:

Thibo - Marcelo, Varane, Ramos, Carvajal - Modrič, Casemiro, Kroos - Hazard, Benzema, Rodrygo

Reagovat
misinho7

Pekna Toni

Reagovat
Mateo16

Chvalabohu ze VAR nefunguje

Reagovat
Petrinho17

Benzema nebol v offside?

Reagovat
Ed_Hazard

Teraz bol záber z VAR. Odva štuple bol obranca bližšie k bráne

Reagovat
Anacron

Toni se s tím moc nesral

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Pěkně Tondo! Akorát ten Benzín nevím nevím, no

Reagovat
misinho7

Ked stoper dava z protiutoky do prazdnej

Reagovat
Ed_Hazard

Hazard nie je sebec

Reagovat
Anacron

Benzema na křídle a stoper na hrotu útoku dává gól do prázdný. Takže žádná změna

Reagovat
misinho7

No parada, zaciatok az na ten gol slaby ale teraz to ide naozaj super

Reagovat
Anacron

Akorát by mohl taky gól dát nějaký útočník alespoň občas

Reagovat
Ed_Hazard

Mendy napravo je čo za vtip? Naprosto tam horí, keď to má takto cez nohu. Teraz to zakorunoval ešte tým, že nevybehol včas a nenechal tečujúceho hráča v ofsajde.

Reagovat
tunkic

Reagovat
valloire

Kapitán

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele