LaLiga - preview 27. kola

08.03.2019, 08:58, aktualizováno 10.03.2019, 09:21
Previews
Real Madrid zajíždí do Valladolidu, kde musí reagovat na výhry Barcelony a Atlética Madrid. Sevilla pro změn u hosté Real Sociedad. Na opačném konci tabulky bojují Celta Vigo a Villarreal, kteří shodně potřebují naplno bodovat...
Celta Vigo - Real Betis  (neděle 12:00)
Real Betis musí co nejdřív zarazit pád tabulkou, který ho v posledních týdnech potkal. V případě dalšího neúspěchu by se mu příčky zaručující postup do Evropské ligy totiž mohly snadno začít vzdalovat. Béticos mají štěstí, že ani jejich soupeř z Viga není zrovna ve formě.

Klub ze Sevilly se v novém roce spíš hledá, a to jak herně, tak výsledkově. Poslední týdny jsou pro fanoušky obzvláště zklamáním, protože se Betis propadl až na osmou příčku. V posledních pěti zápasech prohrál už třikrát a stejný výsledek uhrál i v minulém kole. Na domácí půdě se sice ve druhé půli notně zlepšil a díky Joaquínovi dokonce utkání s Getafe zdramatizoval, leč na body to ani tentokrát nestačilo.

Není to ale zase tak strašné, jak by se mohlo zdát, protože Real Betis má pohárové příčky stále na dosah. Dělí jej od nich jen jediný bod, který ztrácí na šestou Sevillu. Na Estadio Balaídos ve Vigu se mu ale moc nedaří, protože za posledních 18 let zde vyhrál jen třikrát. Pro duel s Celtou mu bude chybět mladý obránce Júnior Firpo a zcela zdráv není ani veterán Barragán.

Domácí s marodkou nemusí mít moc velké starosti, neb jim schází jen Iago Aspas. Početně to tedy není nic nezvladatelného, ale na hřišti už je jeho absence o poznání znatelnější. Celta se bez svého lídra a kanonýra hodně trápí a z jindy ambiciózního mužstva je málem tým na sestup. K tomu Celta nemá daleko, protože je až na 17. příčce a zatím posbírala jen 25 bodů.

Přestože v útoku to také není žádná sláva, její hlavní problém spočívá v obraně. Celta inkasovala už 44 gólů, což je po Levante a Rayu třetí nejhorší výsledek dosavadního ročníku.

Celta prohrála osm utkání z posledních deseti a následky na sebe nenechaly dlouho čekat. Od týmu byl odvolán trenér Miguel Cardoso, jehož místo zaujal zkušený Francisco Escribá. Pro nového kouče to tedy bude premiéra na hodně horké lavičce a ne zrovna jednoduchá.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén - Hugo Mallo, Araujo, Hoedt, Juncà - Lobotka, Okay - Brais Méndez, Jozabez, Boufal - Maxi Gómez
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Mandi, Bartra, Sidnei - Joaquin, Carvalho, Guardado, Tello - Canales, Lo Celso - Jesè
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.55 - 3.34 - 3.01
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Girona FC - Valencia CF  (neděle 16:15)
Valencia se dostává do formy a kromě pohárové Evropy se jí daří také v LaLize. Další tři body na cestě k pohárům bude chtít přidat v Gironě. Ta však dokázala porazit mnohem větší favority a její forma jde strmě nahoru, takže Marcelinovy svěřence nečeká nic snadného.

Los Che se po herní i výsledkové stránce zvedají a boj o evropské poháry rozhodně nevzdávají. V poslední době se jejich forma zlepšila a tvrdá práce konečně začala nést ovoce. Za deset soutěžních utkání v řadě Valencia neprohrála ani jednou a zůstává také ve hře o Copa del Rey. Kromě toho Valencia zvládla první utkání osmifinále s Krasnodarem v rámci Evropské ligy a díky dvěma rychlým gólům Rodriga se může těšit na odvetu.

Nejdůležitější je ale zlepšení výsledků v LaLize, protože Valencia si nechce nechat ujít poháry i v příští sezoně. Proto teď nesmí polevit. Aktuálně je na sedmém místě a na Sevillu ztrácí jen jeden bod. I díky minulému kolu, ve kterém si zvládla poradit s Bilbaem. Ke cti jí navíc slouží, že udržela čisté konto, což samozřejmě trenéra Marcelina hodně těší.

"Už proti Bilbau jsme předvedli, že umíme hrát poutavý fotbal a že můžeme pravidelně sbírat body. Dařila se nám snad každá akce tak, jak jsme chtěli. Konečně přinesl náš fotbal výsledky, které jsme si přáli. I v utkání Evropské ligy jsme dokázali vyhrát, jen je škoda, že tady jsme čisté konto neudrželi. Pořád máme v obraně dost práce a prostoru ke zlepšení," dodal Marcelino.

Výhodou Netopýrů je i fakt, že kromě Ezequiela Garaye nemají žádné další absence. Girona takové štěstí nemá, protože mimo hru jsou Juanpe, Douglas Luiz, Benítez, Mojica nebo Planas.

Girona prožila hodně mizerný vstup do nového roku a prohrávala jedno utkání za druhým, ale v polovině února šokovala. Poradila si totiž s Realem Madrid. Od té doby neprohrála ani jedno utkání a v minulém kole zvládla i veledůležité střetnutí s Rayem Vallecano, které dvěma góly sestřelil Cristhian Stuani.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Ramalho, Bernardo, Alcalà, R. Garcia - Aleix García, Pons, Granell - Portu, Stuani, Borja Garcia
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Wass, Diakhaby, Roncaglia, Gayá - Torres, Kondogbia, Parejo, Čeryšev - Rodrigo, Santi Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.27 - 3.24 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Levante UD - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Napínavý a vyrovnaný souboj nás čeká v neděli mezi domácím Levante a hostujícím Villarealem. Oba týmy se nachází v ohrožení sestupu. Villareal je aktuálně na 18. příčce a na nesestupové pozice ztrácí 2 body. Levante je na tom o malinko lépe, na Villareal má aktuálně 7 bodů náskok a v neděli může udělat další důležitý krok za záchranou.

Levante se momentálně nenachází v nejoptimálnější formě. V posledních šesti ligových duelech dokázalo pouze jednou vyhrát ve Vigu, jednou remizovalo a hned čtyřikrát prohrálo. Vysoká výhra 4:1 proti Vigu přinesla především úlevu v podobě vstřelených branek. Do té doby vyšlo Levante třikrát po sobě na prázdno. Poslední ligový duel na půdě Leganés přišla další porážku 0:1 z pohledu domácího Leganésu.

Domácí sázejí v ofenzivě na své dva elitní střelce Martího a Moralese, kteří společně nasázeli 18 branek. V neděli jim pak bude scházet zraněný Cheick Doukouré a Sergio Postigo.

Žlutá ponorka má v letošní sezoně dvě zcela odlišné tváře. V Evropské lize válcuje jednoho soupeře za druhým, což ve čtvrtek pocítil Zenit Petrohrad, jenž doma padnul s Villarealem 1:3 a hosté si tak zadělali na postup do čtvrtfinále. V domácí lize působí Villareal zcela odlišným dojmem. Tento tradiční celek, který je zvyklý bojovat o pohárové příčky, se plácá na dně tabulky. Jeho aktuální ligová forma je opravdu žalostná. V posledních 13 ligových kolech dokázal Villareal zvítězit pouze jedinkrát, šestkrát remizoval a šestkrát prohrál.

Pokud se tým trenéra Javiera Calleja nezvedne a nezačne v lize opět vyhrávat, úspěchy v letošní EL budou mít velice hořkou chuť v případě sestupu z LaLigy. Hosté budou v neděli postrádat vykartovaného Álvara Gonzáleze a zraněné Bruna Soriana a Manu Triguerose.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Pier, Cabaco, Vezo - Simon, Bardhi, Campana, Luna - Rochina - Morales, Marti
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Mori, Ruzi - Miguelon, Fornals, Cazorla, Iborra, Pedraza - Bacca, Ekambi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.89 - 3.49 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sevilla FC - Real Sociedad  (neděle 18:30)
Atraktivní duel bude k vidění na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, kam zavítá Real Sociedad. Domácí Sevilla právě neprožívá nejlepší období a v LaLize bude mít ještě co dělat, aby uhájila pohárové příčky. Právě na ně se zezadu dotírá Real Sociedad, který na šestou Sevillu ztrácí pouhé dva body.

Sevilla měla fantastický vstup do sezony a dlouho provětrávala i favorita soutěže Barcelonu. Aktuálně však andaluský celek nedokázal zvítězit v 5 posledních ligových duelech a získal v nich pouhý jeden bod za domácí remízu s Eibarem 2:2. Následné porážky posouvají Sevillu tabulkou stále níž a pokud má ještě zachránit slibně rozehranou sezonu, bude se muset zvednout i výsledkově.

Domácí mají za sebou čtvrteční duel v EL proti pražské Slavii. Utkání ukázalo přesně to, jak se Sevilla prezentuje rovněž v domácí soutěži. Vysoké herní tempo, držení míče a herní převaha, která však nebývá přetavena v zisk tří bodů. V utkání se Slávií se navíc zranil gólman Tomáš Vaclík, jenž čeká na výsledky vyšetření. Vaclík putoval po čtvrtečním zápase do nemocnice. "Zatím neznáme rozsah zranění. Tomáš se tvrdě praštil o tyč a byl otřesený. Musíme udělat řadu testů, abychom zjistili, jak na tom je," řekl novinářům trenér Sevilly Pablo Machín. Tomu navíc bude scházet další zraněná dvojice Nolito a Sergio Escudero. Machín nemůže navíc počítat ani s vykartovaným Simonem Kjaerem.

Hosté ze San Sebastianu hrají ve velice dobré formě. Ačkoliv v posledním kole padli doma s Atléticem Madrid, jednalo se o první porážku po 8 zápasech bez prohry. Tato skvělá šňůra vrací Real do hry o evropské poháry a jak již bylo zmíněno výše, ztrácí na 6. příčku pouhé dva body. Hosté budou v neděli postrádat především svého nejlepšího ligového střelce Williana Josého a zkušeného záložníka Asiera Illaramendiho.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Soriano - Wober, Mercado, Gomez - Navas, Banega, Vazquez, Promes - Sarabia - Yedder, Silva
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Navas, Moreno, Hernandez - Merino, Zubeldia, Zurutuza - Januzaj, Ramirez, Oyarzabal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.70 - 4.06 - 5.23
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Valladolid - Real Madrid  (neděle 20:45)
V neděli večer se na stadionu Josého Zorrilly představí Real Madrid, jenž se bude chtít proti Valladolidu revanšovat fanouškům za nečekané vyřazení z Ligy mistrů. Zní to neuvěřitelně, ale Bílý balet prohrál na vlastním stadionu čtyři soutěžní utkání v řadě, na druhou stranu venku je jeho bilance o poznání blýskavější a i ve Valladolidu bude navzdory všem útrapám favoritem.

Nečekaně vysoká porážka 1:4 od Ajaxu Amsterodam ukončila tříletou nadvládu Realu Madrid nad pohárovou Evropou a znovu potvrdila, že v letošní sezoně je to docela jiný Madrid, než jsme byli zvyklí. Real má velké problémy především na vlastním stadionu Santiaga Bérnabeua, kde prohrál už čtyři soutěžní zápasy v řadě, z toho dvakrát bolestivě s Barcelonou, tedy největším rivalem.

Real Madrid už je venku z Ligy mistrů i Copa del Rey, takže poslední možností na zisk trofeje je pro něj LaLiga, kde však na vedoucí Barcelonu markantně ztrácí. Propast už je dvanáctibodová! Po všech nezdarech se znovu začalo spekulovat o další výměně trenéra. Ve hře jsou jména jako Mourinho nebo Wenger, každopádně je téměř jisté, že Santiago Solari se u kormidla už dlouho neohřeje.

Bílý balet potřebuje ve Valladolidu uspět a na všechny nezdary z poslední doby dát rychle zapomenout. Domácí hrají o záchranu a nebudou mít proti Realu vůbec co ztratit. Valladolid v prvním utkání v Madridu nehrál špatně, ale nakonec prohrál 0:2. Ve španělské soutěži aktuálně zaznamenal už tři porážky v řadě, tu poslední na Espanyolu 1:3.

Ve vzájemných soubojích má pochopitelně Real výrazně navrch, Valladolidu se ho podařilo dokonale zaskočit v roce 2008, kdy doma vyhrál 1:0.

Valladolid nebude mít k dispozici Luisimiho, Toniho Villu, Borju Fernándeze i Stivena Plazu. Podobně je na tom i Solariho družina, potrestaný je stoper Sergio Ramos a zdravotní potíže mají Dani Carvajal, Lucas Vázquez i Vinícius Júnior, který se zranil ve vzpomínaném zápase s Ajaxem.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Nacho, Calero, Olivas, Moyano - Mohamed, Alcaraz, Míchel - Plaňo, Guardiola, Antoňito
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Odriozola, Varane, Nacho, Reguilón - Modrić, Casemiro, Kroos - Ceballos, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.60 - 4.40 - 1.61
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona27196269:2663
2.Atlético Madrid27168339:1756
3.Real Madrid26153843:3148
4.Getafe CF27129636:2445
5.Deportivo Alavés27118828:3041
6.Sevilla FC26107941:3437
7.Valencia CF26715427:2136
8.Real Betis261061030:3236
9.Real Sociedad2698930:2735
10.SD Eibar27811835:3635
11.Athletic Bilbao27713726:3134
12.Espanyol Barcelona27971132:4034
13.CD Leganés27891027:3233
14.Girona FC26710927:3431
15.Levante UD26861237:4630
16.Real Valladolid26681220:3426
17.Celta Vigo26671336:4425
18.Villarreal CF264111127:3523
19.Rayo Vallecano27651629:4823
20.SD Huesca27571527:4422

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (484)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele