LaLiga - preview 22. kola

04.02.2019, 08:30
Aktuality
Rayo nabralo skvělou formu, z posledních pěti zápasů vytěžilo třináct bodů a dostalo se do kontaktu s pozicemi zaručujícími záchranu ve španělské nejvyšší soutěži. Teď ho čeká hodně důležitý zápas, na svém trávníku přivítá Leganés...
Rayo Vallecano - CD Leganés  (pondělí 21:00)
Tuhá bitva o záchranu v LaLize nás bude čekat v pondělní dohrávce 22. kola. Rozjeté Rayo přivítá Leganés, se kterým sdílí stejný počet bodů v tabulce. Tři body z tohoto utkání mohou mít na konci sezony cenu zlata, proto oba tito soupeři nic nepodcení a budou chtít naplno bodovat.

Domácí Rayo vzalo boj o záchranu v lize vážně a již pět utkání v řadě nepoznalo přemožitele. Tento tým posbíral za posledních pět zápasů celých 13 bodů z celkových 23. Čtyři výhry a jedna remíza je skutečně skvělá bilance a nyní se Rayo na domácí půdě střetává se soupeřem, který je v tabulce těsně před ním a kterého může odsunout místo sebe na sestupovou příčku. To bude zajisté dostatečná motivace k tomu, aby svěřenci trenéra Míchela předvedli co nejlepší výkon.

"LaLiga je velmi vyrovnaná a každé vítězství je velmi důležité. Nevšímáme si, kam bychom se posunuli, kdybychom vyhráli. Tým se na utkání těší, hrajeme doma a s našimi fanoušky jsme mnohem silnější," prohlásil Míchel na předzápasové tiskové konferenci. Ten nebude moci počítat s vykartovaným Bebém a Santim Comesañou. Zranění zůstávají Gorka Elustondo, Alberto García a také čerstvá posila Franco di Santo.

Leganés nebude žádný lehký soupeř. Tento celek vyhrál po novém roce domácí utkání Huesce, remizoval s Eibarem a prohrál s oběma barcelonskými celky, vždy ve venkovních utkáních. Hosté budou postrádat především svého nejlepšího střelce Carilla a budou tak v útoku spoléhat především na En-Nesyriho. Dále se nebudou moci spolehnout na Alexandera Szymanowskiho a Ezequiela Munoze.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrevski - Amat, Ba, Velazquez - Advincula, Medran, Imbula, Moreno - Embarba, Tomas, Trejo
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Omeruo, Siovas, Bustinza - Nyom, Perez, Vesga, Silva - Rodriguez - En-Nesyri, Braithwaite
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.46 - 3.21 - 3.27
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Villarreal CF - Espanyol Barcelona  (neděle 12:00)
Villarreal po další porážce klesl až na předposlední místo a jeho vyhlídky jsou přinejmenším depresivní. Žlutá ponorka nutně potřebuje sbírat body a k tomu by ráda využila domácí prostředí. Na Estadio de la Cerámica se v neděli v poledne dostaví Espanyol Barcelona.

Espanyolu se povedl začátek ligy a po dobrých výkonech si připisoval jeden úspěch za druhým. Po jednadvaceti kolech už je ale zase na místech, kde ho vídáme nejčastěji - ve spodní části tabulky. Aktuálně patří barcelonskému týmu až patnáctá příčka a na jeho kontě je 24 bodů. Od sestupového pásma ho tedy dělí jen pouhé tři body, což už není tak příjemná zpráva pro jeho fanoušky.

Espanyol dostal už 34 branek a v tomto směru patří k těm nejhorším týmům v tabulce. Za posledních deset ligových střetnutí dokázal sebrat tři body jen v jediném případě, když si poradil s Leganésem. Jinak je to ale v jeho podání zmar a zklamání. V minulém kole LaLigy dostal od Realu Madrid hned čtyři branky a se zlou se potázal také v rámci Copa del Rey. Na domácí Real Betis nestačil, navíc utkání dospělo až do prodloužení. Takže Espanyol ztratil vedle postupu také plno sil.

Ty musí co nejdřív poskládat dohromady, protože ho čeká další náročný sok. Villarreal se totiž nebude chtít vzdát a zvlášť na vlastní půdě by mohl být pro hosty hodně velkým nebezpečím. A to přesto, jak moc se mu nedaří. Villarreal měl před sezonou opět pohárové ambice. V polovině sezony je ale všechno úplně jinak.

Žlutá ponorka se potápí a v současné chvíli jí reálně hrozí pád do druhé nejvyšší ligy! Villarreal se totiž nachází až na průběžném 19. místě. Prohrál už devět zápasů a ve stejném počtu z nich remizoval. I proto má na kontě jen 18 bodů. Vedení proto udělalo razantní krok a odvolalo trenéra Garcíu. Na jeho se vrací Javi Calleja, kterého García v prosinci nahradil. Pomůže staronový trenér k lepším výsledkům?
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario Gaspar, Alvaro, Funes Mori, Costa - Chukwueze, Trigueros, Iborra, Cazorla - Ekambi, Moreno
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Rosales, Lluis Lopez, Hermoso, Didac - Darder, V. Sanchez, Melendo - Sergio Garcia, Iglesias, Piatti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.14 - 3.61 - 3.58
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Atlético Madrid  (neděle 16:15)
Atraktivní duel lze očekávat při střetnutí domácího Betisu s Atleticem Madrid. Favoritem utkání bude hostující Atletico, které se stále drží na dohled vedoucí Barceloně a po jejím sobotním zaváhání se může dotáhnout na pouhé tři body.

Betis se v novém kalendářním roce stále spíše trápí a hledá. Jediná ligová výhra v posledních 4 utkáních je pro tento ambiciózní celek žalostně málo a aktuálně se tak propadl až na 9. místo. Během ledna si Betis dokázal poradit pouze v domácím střetnutí s Gironou, kterou porazil těsným výsledkem 3:2. Následovaly 3 porážky od Huescy, Realu Madrid a v posledním kolem od Athleticu. Lehkým povzbuzením zůstává postup v Copa del Rey na úkor Espanyolu Barcelona.

Domácí tým se bude muset vypořádat s nesmírně obtížným protivníkem, proti kterému se mu nehraje vůbec dobře. Z pohledu statistiky od té doby, co Atletico vede Simeone, nedokázal Betis tento tým porazit. Atletico zvítězilo v 9 případech a ve 3 došlo na nerozhodný stav. V neděli bude Betis postrádat především Williama Carvalha, Cristiana Tella a Juniora Firpa.

Atletico jako jediný tým LaLigy drží krok s vedoucí Barcelonou. První a zároveň poslední ligová prohra přišla již ve 3. kole proti Celtě Vigo, k tomu si tým trenéra Simeoneho připsal 12 výher a 8 remíz. Atleti se již tradičně spoléhají na neprostupnou obranu se skvělým Oblakem v bráně. Ten drží čisté konto již 3 ligová utkání v řadě a vepředu sází Simeone na svojí největší ofenzivní hvězdu Griezmanna. Toho minulý týden doplnil na hrotu útoku Álvaro Morata, nová akvizice z Londýnské Chelsea.

Simeone má poměrně širokou marodku hráčů. Dlouhodobě zraněného Diega Costu má nahradit již zmiňovaný Morata. Vrásky na čele mu musí působit především absence v jeho pověstné defenzivě. Zranění zůstávají oba stopeři Stefan Savič a Diego Godín, stejně jako levý bek Filipe Luis.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopéz - Mandi, Bartra, Sidnei - Barragan, Celso, Gurdado, Francis - Canales, Moron, Joaquin
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Gimenez, Hernandez, Juanfran - Niguez, Rodrigo, Partey, Lemar - Morata, Grizmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.97 - 3.34 - 2.11
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Eibar - Girona FC  (neděle 18:30)
Gironě se v poslední době přestalo dařit a porážky se na jejím kontě kupí stále častěji. Další šanci zastavit pád tabulkou má v neděli v podvečer, kdy se dostaví na stadion Eibaru. Jeho oblíbenou disciplínou se pro změnu stávají remízy.

Fanoušci Girony teď neprožívají úplně ideální dny. Zatímco v minulém roce se jejich týmu poměrně dařilo pravidelně sbírat body, s nástupem nového roku jej štěstí definitivně opustilo. Aktuálně Girona v posledních deseti soutěžních zápasech nevyhrála ani jednou a hned čtyřikrát po sobě naposledy prohrála. Dvojzápasem s Realem Madrid se pro ni uzavřela cesta do další fáze Copa del Rey, takže jí nyní zbývá už jen LaLiga.

V ní je Girona až na 14. místě poté, co za 21 zápasů nasbírala jen 24 bodů. Problémy má zejména s útokem, který zaznamenal jen 23 branek. Z velké části je to způsobeno také množstvím absencí, které Gironu srážejí. Posuďte sami - pro utkání s Eibarem jí budou scházet hráči jako Doumbia, Mojica, García, Roberts, Benítez nebo Planas. Kromě nich nemůže nastoupit ani Espinosa, kterému vystavily stopku karty.

Na vzájemném souboji obou týmů je hodně vidět rozdíl mezi první a druhou ligou. Zatímco zápasy v Segundě vyhrávala spíše Girona, tak od doby, kdy je v první lize, vyhrál všechna tři klání Eibar. Ve dvou případech z toho nasázel svému soupeři čtyři branky, takže zřejmě můžeme očekávat gólově bohaté utkání.

Tento trend potvrzuje Eibar dlouhodobě, protože v posledních deseti utkáních se mu nepovedlo vstřelit gól jen jednou. Po jasné výhře nad Espanyolem se Eibaru minule už tolik nedařilo. Eibar v utkání s Leganésem sice vedl o dvě branky, ale nadějné vedení prohospodařil a nakonec si oba týmy body jen rozdělily.

Jistou útěchu pro něj ale představuje fakt, že jediným zraněným hráčem je Pedro León. A navíc se mu na Estadio Municipal de Ipurua daří. Z jedenácti zápasů hraných na svém stadionu Eibar prohrál jen dvakrát, takže Gironu nečeká nic snadného.
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Pena, Ramis, Arbilla, José Cote - Orellana, Diop, Jordan, Cucurella - Kike Garcia, S. Enrich
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Pedro Porro, Alcalà, Ramalho, Juanpe, Valery - Pere Pons, A. Garcia, Granell - Portu, Stuani
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.65 - 4.24 - 5.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Deportivo Alavés  (neděle 20:45)
Real Madrid podle slov Santiaga Solariho čeká extrémně důležitý zápas proti Deportivu Alavés, jež po vynikajícím začátku začalo ztrácet dech. Ten naopak sílí u Realu, který si může připsat už čtvrtou výhru v řadě a především si pojistit třetí místo.

Není to tak dávno, co se Real Madrid topil v krizi a svému soupeři z Alavésu koukal na záda. Bílý balet ale konečně zabral a začal vítězit, zatímco Depor ztrácel kde se dalo. Real vyhrál už tři ligové zápasy v řadě, přes Gironu se dostal i do semifinále Copa del Rey a vypadá to, že se začíná konečně blýskat na lepší časy. Na druhou stranu v aktuální sezoně už jsme to párkrát slyšeli a nejednou byli fanoušci vystaveni dalšímu zklamání. "Je to extrémně důležitý zápas proti solidnímu a konkurenceschopnému protivníkovi, který nám to jistě ztíží. Je to disciplinovaný, velmi solidní tým, který prožívá skvělou sezonu. V lize jsou pátí a vedli si ještě lépe. Budeme se muset na to utkání maximálně koncentrovat," uvedl Santiago Solari.

Real Madrid bude proti Alavésu jednoznačný favorit. Ve vzájemné bilanci má jasně navrch a vlastně prohrál jen jedno jediné utkání, shodou okolností to poslední, v osmém kole na Mendizorrotze. Jinak připomeňme, že Solariho hoši zvítězili nad oběma sevillskými kluby a před týdnem vyhráli divokým výsledkem 4:2 na Espanyolu.

Deportivo Alavés už jednou letos Real zaskočilo a rádo by se o to pokusilo znovu na věhlasném Santiago Bernabéu, kde se mu to nikdy před tím nepodařilo. Hostům by se senzační výsledek hodil, Alavés se totiž propadá tabulkou a tři kola už nedokázal získat plný počet bodů. Před týdnem doma ostudně prohrál s Vallecanem 0:1 a ještě před tím schytal debakl 0:4 od Getafe. Real se bude muset obejít bez Jesúse Valleja, jehož trápí zranění, zatímco Dani Carvajal a Raphael Varane nemůžou nastoupit z důvodu karetního trestu. Kompletní nebude ani druhá strana, Depor stále nemůže počítat s Takashi Inuim, který reprezentoval Japonsko na asijském šampionátu a také obráncem Rodrigem Elym.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Odriozola, Nacho, Ramos, Reguilón - Ceballos, Casemiro, Modrić - Bale, Asensio, Benzema
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Navarro, Maripán, Laguardia, Duarte - Burgui, García, Pina, Jony - Calleri, Bastón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.19 - 7.98 - 16.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Getafe CF  (sobota 13:00)
Levante se vzpamatovává z těžkého k.o., které utrpělo v minulém kole od Sevilly. Pokusí se na něj zapomenout v domácím prostředí, kam přijede Getafe. To je zase dost unavené po náročném pohárovém klání s Valencií.

Getafe se v krátkém rozmezí tří dní vrací do Valencie a doufá, že z ní bude odjíždět spokojenější než minule. To sem jelo za účelem odvety Copa del Rey, v níž mu soupeřem byla FC Valencia. Getafe mělo solidní pozici, neboť v domácím zápase udolalo svého soka o jednu branku. Jenže doma se Valencia zvedla a nasázela soupeři tři branky, čímž si zajistila postup do semifinále.

V sobotu po poledni cestuje Getafe na Estadi Ciutat de València, kde na něj bude netrpělivě čekat Levante. Getafe je jasným favoritem, protože v posledních deseti zápasech prohrálo jen třikrát a stále se drží na skvělém šestém místě tabulky. Jeho chloubou je především obranná práce, protože dostalo jen 18 branek! To je ve srovnání s ostatními ligovými účastníky nadprůměrná bilance. V lize naposledy Getafe nestačilo na Atlético Madrid, i když špatný výkon rozhodně neukázalo.

Snad vyjma posledních dvou střetnutí se často stávalo, že vyhrával domácí tým. Levante se ale už ve dvou minulých kláních povedlo neinkasovat a vždy vstřelit branku, takže si teď hodlá připsat třetí úspěch za sebou. Musí se ale dát dohromady po hodně náročném minulém kole. Že to se Sevillou nebude mít jednoduché, to bylo všem jasné. Ale že nedá ani branku a dostane jich rovnou pět, to čekal jen málokdo.

K tomu všemu má v dresu Levante menší zdravotní potíže dvojice Rober a Rochina. Getafe má také několik absencí a především dva vykartované hráče. Těmi jsou Djené a Cabrera, kteří viděli červené karty v minulém kole. Od Getafe by se Levante mohlo učit bránit, protože je to právě domácí celek, který má tu vůbec nejhorší obranu v lize. Dohromady dostal už 40 branek. Přesto je Levante na 12. místě.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Jason, Coke, Erick Cabaco, Vezo, Toño García - Rochina, Campaña, Bardhi - Roger, Morales
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Foulquier, I. Miquel, Olivera, Antunes - Portillo, Mauro Arambarri, Maksimović, Samu Sáiz - Mata, Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.37 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Sociedad - Athletic Bilbao  (sobota 16:15)
Na stadionu Anoeta v San Sebastiánu bude v sobotu odpoledne hodně živo, protože domácí čeká klíčové utkání. Real Sociedad chce vylepšit zhoršující se formu. Soupeřem, který se tomu bude snažit zabránit je baskické Bilbao. Lvům se ale na rozdíl od domácích v poslední době vcelku daří.

La Real se v tuto chvíli usadil na deváté příčce a stále vzhlíží k pohárovým místům. Na šesté Getafe po jednadvaceti kolech ztrácí jen čtyři body, což není nepřekonatelná vzdálenost. Real Sociedad sice v novém roce ještě ani jednou neprohrál a pravidelně se mu daří sbírat body, ale také se mu množí na kontě remízy. Už ve třech posledních kláních v rámci poháru i ligy nevyhrál. V minulém kole se musel spokojit s bodem proti Huesce, které nedokázal vstřelit ani jednu branku.

V tomto směru ostatně patří k průměru ve španělské elitní společnosti, protože zatím dal jen 25 branek. Proti Bilbau mu to ale pálí, jak ukazují vzájemné duely. V posledních třech dal Bilbau šest branek a dostal jen dvě. Lvům se na Anoetě zase tak moc nedaří a za posledních 18 let zde vyhráli jen v pěti případech.

Oba soupeři mají poměrně dost absencí. Na straně domácích jsou mimo hru Gorosabel, Elustondo, Miguel Angel Moya nebo Merquelanz. Za hosty z důvodu karet nenastoupí De Marcos, přičemž mezi zraněné se počítají hráči jako Rico, Lekue nebo Aduriz.

Bilbao nebude pro domácí vůbec snadným soupeřem. Od začátku prosince totiž chytilo skvělou formu a podrobilo si nejednoho favorita. Za posledních deset utkání ve všech soutěžích Bilbao padlo jen jednou, když v poháru nestačilo na Sevillu.

Po remíze s Villarrealem se mu opět začalo dařit a minulé kolo pro něj znamenalo posun vpřed. Iker Muniain se totiž stal jediným střelcem napínavého duelu s Realem Betis, takže Bilbao účastníka pohárů porazilo. I díky tomu je nyní na 11. místě, přičemž na svého soupeře ztrácí jen jeden jediný bod.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Navas, D. Llorente, Theo Hernandez - Merino, Illaramendi, Zubeldia - Januzaj, Willian José, Oyarzabal
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Capa, Yeray, Inigo Martinez, Yuri Berechiche - Dani Garcia, Beňat - Ibai, Muniain, Cordoba - Williams
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.00 - 3.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FC Barcelona - Valencia CF  (sobota 18:30)
Šlágrem 22. kola LaLigy je bezpochyby utkání domácí Barcelony proti Valencii. Barcelona vede ligu o pět bodů před nejbližším pronásledovatelem Atléticem Madrid. Valencia se drží zuby nehty na dohled pohárovým příčkám a fanoušci obou táborů se tak mohou těšit na atraktivní duel.

Barcelonští si drží senzační formu. Osm posledních ligových kol a osm vítězství při skóre 23:2, to je pro Valverdeho výběr skvělá bilance. Výbornou formu potvrdila Barcelona také v domácím poháru. Ačkoliv první zápas se Sevillou skončil nadějnou výhrou Sevillských 2:0, tak v odvetném střetnutí přišla kanonáda 6:1 ve prospěch Barcelonských. To by mohla být pro tým dostatečná morální vzpruha před utkáním s Los Che.

Valencia nebude chtít dát svou kůži lacino. Valverde se může opět naplno spolehnout na hvězdného Lionela Messiho, který se v posledních sedmi ligových kolech trefil hned desetkrát. Postrádat bude naopak vykartovaného Sergia Busquetse a zraněné trio Rafinha, Ousamane Dembélé a Samuel Umtiti.

Hosté mají od nového roku vzestupnou formu. Prvotní prohra na půdě Alavésu a domácí remíza s Valladolidem doplnily důležité výhry nad Vigem a Villarealem. Nyní budou Los Che stát proti nejtěžšímu možnému soupeři a to na jeho hřišti. Ve vzájemných střetnutích těchto dvou celků padá poměrně dost branek. Přesto Valencia nedokázala svého katalánského soka porazit již 7 utkání v řadě.

Trenér Marcelino mluvil na předzápasové konferenci především o Messim: "Messi nám všem rozdává radost až do té chvíle, kdy hrajete proti němu, pak vás přiměje trpět. Hraje na tak vysoké úrovni již mnoho let. Pokusíme se, aby jeho čas strávený s míčem byl co nejmenší, ale bude to velmi obtížné." Marcelino se bude muset vypořádat s absencí vykartovaného Mouctara Diakhabyho. Zdravotní potíže pak nedovolí nasadit Goncala Guedese, mimo hru jsou Garay a Gayá a chybět by měl rovněž Gabriel Paulista.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Rakitic, Vidal, Arthur - Messi, Suarez, Coutinho
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Paulista, Garay, Lato - Soler, Parejo, Coquelin, Cheryshev - Moreno, Mina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.37 - 5.61 - 8.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Sevilla FC  (sobota 20:45)
Celta Vigo se ocitá v herní i výsledkové krizi, která ji poslala na dno tabulky. Teď se budou domácí modlit o zázrak, protože jejich soupeř nebude mít slitování. Na Estadio Balaídos do Viga se dostaví Sevilla, které se v LaLize poměrně daří.

Celta prožívá hodně smutné období, které se dá klidně popsat jako krize. Už pět soutěžních zápasů v řadě Celta prohrála a vždy při tom dostala alespoň dvě branky. Po Valencii hrála v minulém kole proti Realu Valladolid a doufala, že svou smůlu zlomí. Nestalo se a ačkoli Celta od 16. minuty nad svým sokem vedla, ve druhé půli Keko s Planem otočili vývoj utkání ve prospěch domácího Valladolidu.

Výsledek poslal Celtu až na osmnáctou, tedy sestupovou příčku. Celtě schází na sedmnácté Rayo dva body, které chce co nejdřív získat. Ani herně se jí ale nedaří a problémy má především v obraně. Defenzivní práce Viga, dříve poměrně jistá a přesná, nyní nefunguje. Dokazuje to mimo jiné už 36 obdržených branek, což Celtu řadí k podprůměru ligy.

Moc radostí vedení týmu nemá ani z marodky, na které je několik hráčů. Patří mezi ně Iago Aspas, David Costas nebo Yokuslu. K tomu musíme připočíst Wesleyho Hoedta, který dostal v minulém kole červenou kartu a na chvíli si od fotbalu odpočine. Celtu může těšit snad jen to, že Sevilla na její půdě zase tak moc úspěchů neprožívá. Za posledních 18 let vyhrála Sevilla ve Vigu jen čtyřikrát.

Ani Sevilla do utkání nevstupuje v optimální formě. Z části je to kvůli zraněním, kterých má poměrně dost. Mimo hru jsou Nolito, Jesus Navas, Maxime Gonalons, Joris Gnagnon nebo Munir El Haddadi.

V novém roce se Seville nedaří tak, jak by si asi její fanoušci po povedeném podzimu představovali. V posledních deseti utkáních v rámci všech soutěží Sevilla vyhrála jen čtyřikrát. Nejčerstvějším výsledkem pak je vysoká porážka, kterou Sevilla utrpěla od Barcelony. V odvetě poháru totiž první podařený výsledek nepotvrdila a prohrála vysoko 1:6!

Je otázka, co takový výsledek může způsobit v hlavách hráčů. V rámci ligy se Seville předtím dařilo a připsala si naopak skvělý výsledek v utkání proti Levante. Svého soka vůbec nešetřila a nasázela mu pět branek. Teď se karta obrátila.

Obránce Sergi Gómez ale věří, že nepovedenou odvetu dostanou hráči brzy z hlavy. "Je náročné tohle překousnout, protože jsme do utkání šli s poměrně optimistickou náladou a věřili jsme, že se nám může podařit vyřadit Barcelonu. Teď bude klíčové, abychom se z našich chyb poučili a šli dál. Musíme se teď zaměřovat na ligu," míní zkušený obránce.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Rubén - Hugo Mallo, Cabral, Araujo, Juncá - Lobotka, Jozabed - Boufal, Méndez, Sisto - M. Gómez
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Aleix Vidal, Carriço, S. Gomez, Wöber, Promes - Mesa, Banega, Vazquez - Ben Yedder, Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 3.63 - 2.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SD Huesca - Real Valladolid  (pátek 21:00)
Beznadějně poslední Huesca se pokusí překvapit favorita, kterým je Real Valladolid. Ani jeho pozice není zrovna ideální, takže souboj s posledním týmem tabulky nadšeně vítá. Pokusí se tedy vylepšit své statistiky na půdě soupeře.

Huesca je stále na poslední příčce LaLigy a ještě dlouho na ní vydrží. V páteční předehrávce 22. kola se na Estadio El Alcoraz utká s týmem, proti kterému se jí poměrně daří. Oponentem jí totiž bude Real Valladolid. Oba soupeři se často potkávali v druhé nejvyšší lize a většinou se dařilo Huesce. Především na její půdě dokázala sbírat body pravidelně a od roku 2010 dokázal Real Valladolid vyhrát v Huesce jen jednou!

I na to bude spoléhat poslední tým tabulky. Huesca v posledních deseti kolech neměla moc důvodů k úsměvu, protože vyhrála jen jednou. Minule alespoň neprohrála, protože s Realem Sociedad San Sebastian si dokázala rozdělit body a neinkasovat. Přesto je poslední a dostala už 39 branek, což značí druhou nejhorší obranu v lize hned po Levante.

A obránce Jorge Miramón si uvědomuje, že to nestačí. "Pokud se chceme zachránit, musíme se zlepšit především v obraně. Dostáváme až příliš často nesmyslné branky, kterým šlo předejít. Částečně platíme i za nezkušenost, ale tím se to nedá omlouvat. Víme, kde je problém, a snažíme se ho řešit. Potřebujeme být víc důrazní a lépe spolu na hřišti komunikovat, protože potom jsme sehranější."

Jeho soupeřem bude Real Valladolid, kterému se také příliš nedaří. Jeho forma je hodně nestálá a nováček ligy má velké problémy s tím, aby dokázal navázat na dobré výkony. Jen v posledních deseti kolech pětkrát prohrál a třikrát remizoval.

Po porážce od Levante o dvě branky se opět zvedl a v minulém kole dokázal bodovat naplno. Za oběť mu padla Celta Vigo a to i přesto, že od 16. minuty díky brance Sista vedla. Domácí ale ukázali charakter a v závěru zápasu výsledek otočili díky Planovi s Kekem.
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaria - Miramon, Etxeita, Pulido, Insua, Akapo - Moi, Rivera, Herrera - Cucho, Enric Gallego
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko Olivas, Calero, Nacho - Keko, Alcaraz, Borja Fernandez, Toni - Plano, Sergi Guardiola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.30 - 3.33 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona21154258:2149
2.Atlético Madrid21128132:1344
3.Real Madrid21123634:2639
4.Sevilla FC21106536:2236
5.Deportivo Alavés2195722:2432
6.Getafe CF2187625:1831
7.Valencia CF21611422:1829
8.Real Betis2185825:2629
9.Real Sociedad2176825:2427
10.SD Eibar2168726:3026
11.Athletic Bilbao21511522:2626
12.Levante UD2175932:4026
13.Real Valladolid2167819:2425
14.Girona FC2159723:2824
15.Espanyol Barcelona21731123:3424
16.CD Leganés2158820:2623
17.Rayo Vallecano21651025:3623
18.Celta Vigo21561033:3621
19.Villarreal CF2139921:2918
20.SD Huesca21261317:3912

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (652)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele