LaLiga - preview 19. kola

11.01.2019, 08:58, aktualizováno 14.01.2019, 08:39
Previews
Real Sociedad San Sebastian s Espanyolem dohrají 19. kolo LaLigy. Oběma klubům půjde o to přiblížit se na dostřel pohárovým příčkám. Hosté v minulém kole konečně zastavili šňůru porážek a na výhru nad Leganésem budou chtít navázat. Body by se však pochopitelně hodily i domácím Baskům...
Real Sociedad - Espanyol Barcelona  (pondělí 21:00)
Devatenácté kolo LaLigy uzavře duel Realu Sociedad proti Espanyolu Barcelona. Oběma soupeřům docházel na konci roku 2018 dech a oba utnuli smolnou sérii výsledků v prvním lednovém utkání, na což budou chtít nyní navázat.

Domácí ze San Sebastianu stále nemohou přijít na recept zaručující jim pravidelný bodový zisk. Z toho vyplývá postavení v tabulce, kde se nachází na 12. příčce, kterou by si zajisté rádi vylepšili. Prosinec se stal pro San Sebastian nejhorším měsícem v celém uplynulém roce. Čtyři zápasy a čtyři prohry s celkovým skóre 1:5 byla opravdu mizerná bilance. Poté přišla krátká novoroční pauza a první utkání v novém roce hned na Santiago Bernabeu a nečekaná výhra 2:0 nad tamním Realem!

Trenér domácího celku Alguacil se bude snažit navázat na tento překvapivý výsledek, který musel jeho svěřence bezpochyby morálně zvednout. Alguacil bude pro pondělní dohrávku postrádat především zraněného Martina Merquelanze, Andoniho Gorosabela nebo Sandra Ramireze.

Hosté z Barcelony přijedou do San Sebastianu rovněž po nepovedeném prosinci. Jejich série proher se dokonce táhla již z poloviny listopadu a vyšplhala se na počet šesti proher v řadě. Tým, který se celý podzim pohyboval na dostřel čtvrtého místa a z domácího stadionu měl nepřekonatelnou pevnost, rázem spadl na 9. příčku a musí si své postavení vydobýt zpět.

"Pokud budeme hrát směrem vpřed a zvítězíme, budeme mít 27 bodů a budeme opět ve hře o Evropské poháry," neztrácí optimismus trenér Rubi. Jeho svěřenci utnuli sérii proher výhrou nad CD Leganés, která jim přinesla kýženou úlevu. Nyní je na řadě výjezd do San Sebastianu, kterého se však neúčastní zranění Sergio Garcia, Mario Hermoso nebo Hernan Perez.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Zaldua, Moreno, Llorente, Hernandez - Merino, Illarramendi - Januzaj, Zurutuza, Oyarzabal - José
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
Lopez - Lopez, Duarte, Lopez,Vila - Darder, Roca, Granero - Baptistao, Iglesias, Melendo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.07 - 3.37 - 4.08
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atlético Madrid - Levante UD  (neděle 12:00)
Levante se proti Atléticu Madrid moc nedaří a především na půdě soupeře si připisuje jeden špatný výkon za druhým. Další šanci na zvrat má v neděli v poledne, kdy se vydá na stadion Wanda Metropolitano. A bude doufat, že se mu podaří přelstít v krátké době dalšího velkého favorita.

Atlético Madrid se usadilo na druhé příčce aktuální tabulky LaLigy a zatím se mu daří vytrvalé stíhat vedoucí Barcelonu. Ztráta na první místo u něj stále činí jen pět bodů, což není nic hrozného. Musí se ale vyvarovat některým nepříjemným situacím. Jedna z nich se mu stala v minulém kole LaLigy. Atlético v něm jelo na půdu Sevilly, což také není snadný soupeř. Jeho výkon ale nebyl adekvátní a Sevilla se dostala do vedení.

To nakonec díky nádherné brance Antoinea Griezmanna neudržela a Atlético se domů vracelo s bodem v kapse, ale jeho výkon rozhodně nebyl ideální. Jistě, trenér Diego Simeone mlže žehrat na množství absencí a je pravda, že letos je kádr colchoneros často kosen, ale dřív ani to nebránilo Atléticu, aby podobné zápasy strhlo na svou stranu. Letos mu cosi chybí.

Když zůstaneme u toho, co mu chybí fyzicky na hřišti, tak to jsou především Saúl, Diego Costa nebo Filipe Luís. Menší zdravotní potíže pak trápí také mladého obránce Lucase Hernándeze, který by ale měl být připraven. Atlético si posléze připsalo další nevýrazný výkon v rámci Copa del Rey, když jen remizovalo na půdě Girony. S tou mimo jiné remizovalo také nedávno v první lize.

Trenér Simeone ale přesto neztrácí hlavu. "Musíme si z posledních dvou utkání vzít ponaučení. Je pravda, že jsme to mohli odehrát lépe, nemůžeme být sami se sebou úplně spokojeni. Ale máme šanci na odvetu před vlastními fanoušky a není nutné být nervózní. Po delší době jsme se dostali do zápasového tempa a bude důležité, abychom v něm vytrvali. V dalším utkání potřebujeme nutně tři body."

To i proto, že na něj už nepříjemně dotírají týmy jako Sevilla nebo Deportivo Alavés. Dá se navíc čekat, že se zvedne také jeho městský rival, Real Madrid. Proti Levante se Atléticu ale daří a jen za poslední dva soutěžní duely svěřenci trenéra Simeoneho nasázeli svému protějšku osm branek! Levante navíc v Madridu vyhrálo naposledy v roce 2006.

Teď si však Levante v poháru zvedlo sebevědomí, protože před vlastními fanoušky porazilo slovutnou Barcelonu. Čeká ho sice ještě odveta, ale Levante ukázalo, že se slavných jmen nebojí. K tomu přidalo ligovou remízu s Gironou a zatím je na solidní desáté příčce. Tentokrát se bude muset obejít bez Luny, Sadikua a Postiga, kterého postihl karetní trest.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Savić, Godín, Juanfran - Thomas, Rodrigo, Koke, Lemar - Griezmann, Kalinić
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Jason, Coke, Erick Cabaco, Róber Pier, Toño García - Rochina, Campaña, Bardhi - Roger, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.31 - 5.64 - 11.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Sevilla FC  (neděle 16:15)
Athletic šplhá tabulkou vzhůru a v neděli opět vyzve Sevillu, a to na svém stadionu San Mamés Barria. Oba soupeři se díky dvojzápasu Copy del Rey utkají třikrát v řadě a to v rozmezí pouhých šesti dní.

Baskický celek našel v osobě trenéra Garitana schopného kormidelníka, který by tento tradiční celek mohl zachránit v nejvyšší soutěži. Od svého nástupu do funkce hlavního trenéra neprohrál čtyři ligová utkání v řadě a posunul svůj tým na první nesestupovou příčku. Euforie z nového trenéra se potvrdila také v minulém kole, kdy se týmu poprvé v sezoně povedlo zvítězit na cizím hřišti. Konkrétně se jednalo o výhru 2:1 na půdě Celty Vigo.

Jak již bylo zmíněno, Athletic se se Sevillou utká celkem třikrát v horizontu šesti dní. První utkání proběhlo tento čtvrtek a domácí Baskové v něm podlehli hostům 1:3, což nyní budou chtít napravit. Zraněné koleno si z tohoto klání odnesl zkušený Aritz Aduriz, který s ním bude laborovat nejspíše několik týdnů. Garitano nebude moci dále nasadit zraněného Mikela Rica a Iniga Lekueho.

Sevilla se i nadále drží v dostřelu na čelo tabulky, ačkoliv na vedoucí Barcelonu již nabrala ztrátu sedmi bodů. Hosté si drží fantastickou formu i nadále a jejich šňůra zápasů bez prohry se již protáhla na devět utkání LaLigy v řadě. Poslední ligový zápas přinesl remízu 1:1 proti Atleticu Madrid, se kterým se nyní na dálku bude Sevilla přetahovat o druhou příčku.

Kouč Pablo Machín na předzápasové konferenci nabádal své svěřence k obezřetnosti: "Tento zápas nebude mít nic společného s výsledkem v Copa del Rey. Musíme se soustředit, protože soupeř bude ještě více odhodlaný dosáhnout dobrého výsledku." Machínovi budou pro toto utkání chybět vykartovaní Franco Vázquez s Danielem Carriçem a zraněný Maxime Gonalons.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerin - Capa, Alvarez, Martinez, Yuri - Garcia, Etxebarria - Marcos, Muniain, Cordoba - Williams
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Gnagnon, Kjaer, Gomez - Navas, Banega, Mesa, Escudero - Sarabia - Yedder, Silva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.70 - 3.21 - 2.92
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Barcelona - SD Eibar  (neděle 18:30)
Na stadion Camp Nou přijede celek SD Eibar, který rozhodně nečeká snadné utkání. Oba celky drží zajímavou šňůru bez ligové prohry, avšak hosté přijíždějí v roli outsidera utkání.

Barcelona v probíhající sezoně kráčí za dalším titulem a drží si skvělou formu i na počátku kalendářního roku 2019. Co se týká LaLigy, vyhrála již pět utkání v řadě, během nichž nasázela patnáct gólů a sama obdržela pouze jeden. Drobné selhání přišlo tento čtvrtek, kdy Valverde nasadil do pohárového utkání na půdě Levante obměněnou sestavu a jeho svěřenci tam prohráli 1:2. I přes toto lehké zaváhání ale mají slibnou pozici do odvetného zápasu a největší hvězdy v čele s Messim si odpočinuly.

Domácí celek čeká náročný lednový program, který bude navíc v únoru doplněn o první osmifinálový zápas Ligy mistrů proti Lyonu. Trenér Valverde chválil na předzápasové tiskové konferenci soupeře z Eibaru. "Mají velmi jasnou tvář hry, kterou jim vtiskl jejich manažer. Hrají velmi přesvědčivým způsobem, který přináší tlak na jejich soupeře." Domácím bude pro toto utkání chybět několik zraněných hráčů v čele s Rafinhou, Samuelem Umtitim nebo Thomasem Vermaelenem.

Eibar zažívá také velice povedené období. Drží sérii pěti soutěžních zápasů bez porážky, ačkoliv se vždy jednalo o nerozhodné výsledky. Tento skromný celek se aktuálně pohybuje na 13. příčce tabulky LaLigy, což jeho příznivce musí zajisté těšit. Eibar dokázal uhrát alespoň bod s papírově silnějšími celky, jakými jsou Villarreal, Real Betis, Valencia CF nebo Levante. Hosté se budou muset obejít bez zraněného Pedra Leona, Charlese a otazník visí nad startem Ivana Ramise.

Eibar patří k oblíbeným soupeřům domácích. Barcelona doposud vyhrála všechna soutěžní utkání s tímto soupeřem, přičemž drtivá většina utkání skončila debaklem a padalo množství gólů.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Messi, Suarez, Dembelé
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Pena, Oliveira, Arbilla, Cote - Diop, Escalante - Orellana, Jordan, Cucurella - Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.17 - 8.43 - 17.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Betis - Real Madrid  (neděle 20:45)
Trápící se Real Madrid čeká v neděli večer na stadionu Villamarín těžká zkouška. Domácí Betis patří mezi nevyzpytatelné soupeře a je schopen poradit si s kýmkoliv. Už loni Béticos Bílý balet hodně trápili a v této sezoně to hodlají minimálně zopakovat. Krom toho jde o přímý souboj o evropské poháry.

Betisu patří aktuálně sedmé místo, navíc s nevelkou ztrátou na evropské poháry a rozhodně by se rád posunul ještě výše. Celek z Andalusie letos patří mezi nejméně čitelné týmy, který dokáže porazit kohokoli stejně jako s kýmkoli prohrát. Jenom připomeňme, že Betis dokázal zvítězit na Camp Nou proti vedoucí Barceloně a v Evropské lize ovládl svojí skupinu, když za sebou nechal italský AC Milán. V loňské sezoně také dokázal vyhrát na Santiago Bernabéu a na Real Madrid se těší i v tomto kole. "Pokusíme se být odvážní jako nikdy předtím, ovšem doufám, že uvidíme ten nejlepší Real Madrid," těší se na konfrontaci domácí trenér Quique Setién. Domácí tým si uvědomuje všechny problémy, které madridský celek trápí a rád by toho využil. V neposlední řadě by také rád odčinil poslední ligovou porážku s poslední Huescou.

Real Madrid se stále nemůže dostat z výsledkové krize a fanouškům nezbývá nic jiného, než doufat, že třeba na Estadio Villamarín se jejich miláčkům zadaří. Pomoci by jim alespoň z psychického hlediska mohla pohárová výhra nad Leganésem, i když utkání na Betisu bude přeci jenom o něčem jiném. "Všichni tam budeme chtít vyhrát, tak jak to děláme vždycky. Máme spoustu problémů, máme řadu zraněných hráčů, ale snažíme se dostat zpět do formy. To není žádné tajemství," prohlásil na tiskové konferenci trenér Santiago Solari, jenž je pod stále větší palbou kritiky.

"Bude to těžký zápas, stejně jako všechny zápasy s týmy z horní poloviny tabulky. V LaLize není žádný zápas jednoduchý a to je to, co dělá ligu atraktivní. Betis se nás bude snažit překonat v držení balónu i v ovládání hry," dodal Solari.

Zatímco Betisu bude chybět trojice Sidnei, Júnior Firpo a Takashi Inui, který si plní reprezentační povinnosti, Realu bude scházet celá řada hráčů základní sestavy. Zranění jsou Gareth Bale, Toni Kroos, Thibault Courtois, Marcos Llorente, Mariano, Marco Asensio a hrát nebude ani suspendovaný Lucas Vázquez. Prostor by tak mohl dostat Isco, který pod trenérem Solarim příliš nehraje a navíc se samotným koučem nemá zrovna ideální vztah.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Pau López - Feddal, Bartra, Mandi - Tello, Carvalho, Lo Celso, Guardado, Francis - Canales - Sanabria
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modrić, Casemiro, Ceballos - Isco, Vinícius Júnior, Benzema
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.10 - 3.71 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - SD Huesca  (sobota 13:00)
Huesce stále patří až poslední místo v celé tabulce a vzhledem k bodům se z něj jen tak nehne. Už několikrát ale nováček ligy ukázal, že s ním není vždy snadné pořízení. O tři body proti němu bude v sobotu po poledni usilovat Leganés.

Huesca je pořád až na posledním místě. Zatím získala jen jedenáct bodů a záchrana je hodně daleko. V posledních deseti soutěžních utkáních uhrál nováček tohoto ročníku jen jednou tři body, ale rozhodně hodně překvapil. V minulém kole si totiž Huesca vyšlápla dokonce na pohárového účastníka! Porazila totiž Real Betis a to přesto, že po brance hostujícího Antonia Sanabrii prohrávala!

Vítěznou trefu měl na svědomí mladý záložník Cristian Rivera, který v Huesce hostuje z Las Palmas. "Dal jsem svůj druhý letošní gól a je to pro mě nádherný pocit. Nejlepší na tom ale je, že jsme díky tomu vyhráli. Kdekdo už nás možná odepsal, ale my se rozhodně budeme snažit až do poslední chvíle, abychom se udrželi. Věříme v naše kolektivní schopnosti a pokud budeme častěji hrát jako proti Betisu, tak máme šanci."

Oba týmy toho spolu moc nenahrály, za poslední čtyři roky jen čtyři duely. Huesca ale dokázala Leganés často potrápit a Leganés vyhrál jen jednou. V obou případech, kdy se Huesce povedlo vyhrát, to bylo jen o gól. Domácí jdou do zápasu s několika absencemi. Zraněni jsou Ezequiel Muňoz, Michael Santos nebo Alexander Szymanowski. Pro karty navíc nesmí nastoupit Gerard Gumbau.

Hosté také nepřijedou v kompletním sestavení, neboť postrádají dlouhodobě zraněného Luisinha. Za přílišný počet karet zase pyká Xabier Etxeita. Leganés měl za sebou velmi dobrý přechod mezi listopadem a prosincem, kdy vyhrál tři zápasy z pěti. V minulém kole se mu ale zase nevedlo dobře.

Leganés nestačil na domácí Espanyol, který si připsal tři body po brance Borjy Iglesiase. Aby toho nebylo málo, tak naposledy v osmifinále Copa del Rey dostal Leganés tři branky od Realu Madrid, takže jeho morálka je hodně dole.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Nyom, Bustinza, Omeruo, Siovas, Jonathan Silva - Vesga, Rubén Pérez, O. Rodriguez - En-Nesyri, Carrillo
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Santamaria - Miramon, Insua, Pulido, Akapo - Gonzalo Melero, Rivera, Moi Gomez - Alex Gallar, Hernandez, Ferreiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.11 - 4.36
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Real Valladolid  (sobota 16:15)
Valencia zase padá do výkonnostního průměru hraničícího s krizí. Dva poslední duely prohrála a opět se jí nedaří navázat na vydařený prosinec. Povede se Netopýrům zaujmout v domácím utkání proti Realu Valladolid?

V sobotu odpoledne se na stadionu Mestalla utkají dva týmy, kterým se v aktuální sezoně vůbec nedaří. Že Real Valladolid zaujímá průběžnou patnáctou příčku, to zase není takový div. Ale že slavná Valencia, účastník pohárů a velmi ambiciózní ansámbl, má jen o jeden bod navíc, to už je hodně nečekané. Valencii tíží potíže prakticky od prvních momentů ligového kalendáře.

Když už to vypadalo, že se zkušený celek dokáže zmátořit a že se jeho výsledky i herní projev zlepší, vše se vrátilo do starých kolejí. V novém roce totiž Valencia nedokázala pokračovat v nastoleném trendu z prosince, kdy se jí pár zápasů v řadě povedlo. Aktuálně Valencia prohrála v minulém kole s Deportivem Alavés a opět nepředvedla dobrý výkon.

Aby toho nebylo málo, tak se jí nepovedl ani úvodní duel osmifinále Copa del Rey proti druholigovému Sportingu Gijón! Valencia do utkání sice vstoupila aktivně, ale ani branka Daniho Pareja jí na výhru nestačila. Deset minut před koncem totiž dokázal strhnout vedení na stranu domácího trpaslíka Nick Blackman, který tím pádem postavil Gijón do lepší pozice před odvetou. Valencia se ale ještě předtím musí soustředit na ligu.

To si uvědomuje i mladý obránce Rubén Vezo, který uvedl: "Nevím, co se stalo. Prohráli jsme, ale nedá se říct, že bychom podcenili našeho soupeře. Udělali jsme dvě chyby a fotbal není vždycky spravedlivý, protože jsme rozhodně byli lepším týmem. Teď nezbývá, než podobné výsledky hodit za hlavu a soustředit se jen na ligu."

Valladolid by pro Netopýry mohl být ideálním soupeřem, protože ani jemu se teď vůbec nedaří. V minulém kole nestačil na Rayo Vallecano, se kterým o gól prohrál. A jedinou branku dostal také v Copa del Rey proti Getafe, třebaže až v nastavení. Valladolid dal navíc nejméně branek v lize, společně právě s Netopýry (jen 16 gólů).
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Garay, Gabriel Paulista, Gayá - Wass, C. Soler, Parejo, Čeryšev - Rodrigo, Santi Mina
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Antonito, Kiko Olivas, Calero, Martínez - Keko, Michel, Alcaraz, Plano - Toni Villa, Ünal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.54 - 4.07 - 7.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Deportivo Alavés  (sobota 18:30)
Sobotní večer nás zavede do Girony, kde se na Estadio Municipal de Montilivi domácí postaví proti hodně nebezpečnému soupeři. Tím bude Deportivo Alavés, kterému se i přes všechna očekávání daří držet skvělou čtvrtou příčku!

Na začátku sezony to tak bývá, že jeden nebo dva menší kluby vyrazí dychtivě za prvním místem a po několika málo kolech se jim pomocí více faktorů povede usídlit se na předních místech. Pak jim ale dojde dech, favorité ho naopak postupně získají a vše se vrací do "starých kolejí". V tomto roce to nebylo jiné a začátek sezony opět sliboval zajímavý pohled na tabulku. Jenže jeden z těchto menších týmů tam figuruje i po půlroce!

Je jím Deportivo Alavés. Klub založený roku 1921 se na přelomu milénia dostal senzačně daleko v Poháru UEFA, ale jinak je znám spíše jako účastník druhé nejvyšší soutěže. To by ale nemuselo platit zase tak dlouho, neboť Alavés zatím drží senzační čtvrté místo v tabulce LaLigy! Je to až s podivem, protože v osmnácti duelech vyhrál jen polovinu a nezvykle často ztrácí, ale na jeho poměry se jedná o výjimečně dobrou statistiku.

V posledních dvou duelech Alavés vyhrál a minule si poradil i s věhlasnou Valenciou. S ní sice na domácí půdě prohrával, nicméně ukázal vnitřní sílu a dokázal utkání otočit ve svůj prospěch. A stihl to ještě do konce první půle! I díky tomu má nyní solidních 31 bodů, což mu na čtvrtou příčku těsně před Realem Madrid stačí.

Ani pohled na marodku nemusí Alavés nijak děsit, protože zraněný je pouze obránce Rodrigo Ely, což trenér Abelardo Fernández jistě vítá. Domácí Girona je na tom mnohem hůř, pokud jde o absence i výkony. Mimo hru jsou opory jako Aday Benítez, Pere Pons, Patrick Roberts nebo Johan Mojica, což nejsou úplně dobré zprávy.

Gironě se navíc moc nedaří a naposledy se ze tří bodů radovala až na konci listopadu po výhře nad Espanyolem Barcelona. Od té doby v pěti dalších ligových střetech na vítězství čeká marně. V rámci osmifinále Copa del Rey sice Girona ve středu večer také nevyhrála, ale domácí remízu s Atléticem Madrid klidně jako vítězství brát může.

Autor vyrovnávací branky, útočník Anthony Lozano, před utkáním s Alavésem zmínil: "Samozřejmě je to pro nás skvělý výsledek, když dokážete remizovat s Atléticem. Ale to utkání nám vzalo hodně sil, to je jasné. Bude proto klíčové se dostat do formy hodně rychle, abychom zápas s Deportivem zvládli. Další tři body proti tak houževnatému soupeři by se nám opravdu hodily," dodává Lozano.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Ramalho, Bernardo, Juanpe - Pedro Porro, A. Garcia, D. Luiz, Alex Granell - Portu, Borja Garcia - Stuani
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ximo Navarro, Maripan, Laguardia, Rubén Duarte - Ibai, Pina, Manu Garcia, Jony - Calleri, Bastón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.40 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Getafe CF  (sobota 20:45)
Villarreal se v aktuální sezoně hodně trápí a zažívá mizérii prvního stupně. Nutně už potřebuje získávat body a pomoci by mu mohlo domácí prostředí. Na něm v sobotu večer hostí Getafe, jehož forma naopak slibuje zajímavé utkání.

Při prvním pohledu na tuto dvojici soupeřů by člověk čekal, že domácí budou jasnými favority. Utkání sedmého týmu tabulky proti osmnáctému by mělo být jasnou záležitostí pro Villarreal. Jenže právě Žlutá ponorka je tím týmem, který strádá a který se potápí. Aktuálně obsadil Villarreal až 18. příčku, tedy místo sestupové! Maximálně nevydařená sezona by mohla skončit dokonce až pádem do druhé ligy, pokud by se forma Villarrealu nezlepšila.

Villarreal nejsme zvyklí vídat takhle nízko v tabulce a jeho současná situace nevěstí nic dobrého. V deseti posledních kolech vyhrál Villarreal pouze jednou, když si poradil s Realem Betis. Jinak ale na své konto kupí jednu remízu za druhou a k tomu občas žalostně selže proti ambicióznějším týmům. Jeho útok zatím dal jen 19 branek a má velký podíl na tak špatném umístění týmu. Přesto střelec Carlos Bacca věří ve zlepšení.

"Samozřejmě nejsme spokojení s naší formou a moc rádi bychom bojovali spíš o poháry než o záchranu. To, co předvádíme na hřišti, ale neodpovídá tabulce. Nehrajeme špatně a vytváříme si hodně šancí, ale bohužel je neumíme proměnit. Na tom musíme neustále pracovat. Zbývá ještě polovina sezony a my víme, že můžeme být mnohem výš. Potřebujeme k tomu ale sbírat body a to především na domácí půdě," uvědomuje si Bacca.

Zkušeného kanonýra bychom v nominaci měli najít, ale to se netýká několika jeho spoluhráčů. Zraněni jsou Bruno Soriano s Manuelem Moralnesem. Hosté zase postrádají Bergaru, Ndiayeho a Suáreze.

Jinak se Getafe daří a jeho současná sedmá příčka je velmi dobrou vizitkou klubu z jižního předměstí Madridu. V minulém kole LaLigy sice prohrál s Barcelonou, ale náladu si spravil v rámci Copa del Rey, když vyhrál nad Valladolidem.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Mario, Funes Mori, Víctor Ruiz, Jaume Costa - Cáseres, Javi Fuego - Chukwueze, Santi Cazorla, Fornals - Gerard
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Foulquier, Djené, Leandro Cabrera, Antunes - Portillo, Maksimović, Mauro Arambarri, Jaime Mata - Ángel Rodríguez, Jorge Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.40 - 4.07
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Rayo Vallecano - Celta Vigo  (pátek 21:00)
Rayo Vallecano se stále ocitá až na předposlední příčce ligové tabulky a chce s tím co nejrychleji něco udělat. Velkou šanci cítí v páteční předehrávce 19. kola, protože jeho soupeři se právě v Madridu vůbec nedaří.

Rayo Vallecano zlepšilo své výkony a ukázalo, že boj o záchranu bude z jeho strany ještě dlouho otevřený. V poslední době se Rayu daří a už ve dvou duelech za sebou dokázalo vyhrát. Po porážce Levante si naposledy poradilo i s Realem Valladolid, přičemž od něj nedostalo ani jednu branku. Hned v první minutě utkání rozhodl jedinou brankou Álvaro Medrán a Rayo díky němu ztrácí jen tři body na sedmnácté Bilbao.

Právě Medrán před duelem s Celtou řekl: "Jsem moc rád, že jsme minulé utkání zvládli. Tato výhra by nás mohla hodně nakopnout. Cítíme, že když budeme pracovat, tak se naše postavení postupně zlepší a dostaneme se v tabulce výš. Celta je velmi zkušený tým a má hodně kvalitní hráče. Především v útoku umí být hodně nebezpečná a kreativní, na což si musíme dávat pozor. Umí potrestat každé zaváhání, takže se nesmíme dostat pod tlak."

Výhodou madridského celku sice není jeho postavení, protože Celta Vigo je na 14. pozici a má náskok pěti bodů, ale domácí prostředí by Rayu mohlo pomoct. Na Estadio Teresa Rivero v Madridu se totiž Celtě vůbec nedaří a od roku 2000 dokázala nad domácí ekipou vyhrát jen ve dvou případech! Naposledy odsud Celta odjížděla s debaklem 3:0, na což vzpomíná jen hodně nerada.

V současné době se pak Celtě vůbec nedaří. Už ve třech posledních duelech nedokázala Celta vyhrát a body jí na kontě nepřibývají. Že Celta prohraje s Barcelonou, to se tak nějak dalo čekat. Ale ztráta všech bodů v minulém kole proti Athleticu Bilbao, to už byl pro fanoušky šok. Ani domácí prostředí Celtě k bodům nepomohlo a nakonec rozhodla branka Iñakiho Williamse. Celta má alespoň lepší útok než její soupeř, protože dala o 11 branek víc.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Advincula, Velazquez, Ba, Amat, Moreno - Trejo, Comesana, Medràn, Embarba - De Tomás
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Cabral, Araujo, Juncà - Yokuslu, Lobotka - Méndez, Beltran, Boufal - Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.53 - 3.26 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona18124250:2040
2.Atlético Madrid1898126:1335
3.Sevilla FC1896331:1833
4.Deportivo Alavés1894521:1831
5.Real Madrid1893626:2330
6.Real Betis1875621:2126
7.Getafe CF1867519:1525
8.Espanyol Barcelona1873819:2424
9.Girona FC1858520:2223
10.Levante UD1865730:3423
11.Real Sociedad1864820:2022
12.Valencia CF18410416:1622
13.SD Eibar1857621:2522
14.Celta Vigo1856729:2821
15.Real Valladolid1856716:2021
16.CD Leganés1847716:2119
17.Athletic Bilbao18310518:2519
18.Villarreal CF1838719:2317
19.Rayo Vallecano18441018:3216
20.SD Huesca18251117:3511

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (693)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele