LaLiga - preview 17. kola

21.12.2018, 08:44, aktualizováno 23.12.2018, 08:42
Previews
Valencia nevyhrává a nyní má ideální příležitost to změnit, na její trávník dorazí poslední Huesca. Leganés hraje doma se Sevillou, které se příliš nedaří venku, Rayo bude měřit síly s Levante...
Valencia CF - SD Huesca  (neděle 12:00)
Letošní remízový král z Valencie se stále neodrazil k lepším výkonům a i nadále se výsledkově spíše hledá. Na stadion Mestalla přijíždí suverénně nejhorší celek LaLigy Huesca, a tak domácí Los Che budou mít jedinečnou příležitost, jak nasednout na vítěznou vlnu.

Valencia v dosavadních šestnácti kolech remizovala v deseti případech, což jí drží na nelichotivé 14. příčce. Na výhru navíc čeká již tři kola, během nichž získala pouhé dva body za remízy 1:1 se Sevillou a Eibarem. Trenér Marcelino ví, že se pod ním začíná viklat židle, na které pomyslně sedí. "Nebereme nic jiného, než vítězství," prohlásil na předzápasové tiskové konferenci, kde se také vyjadřoval k nejčerstvějšímu odchodu Jasona Murilla na hostování do Barcelony.

Marcelino se bude muset vypořádat s absencí několika hráčů. S určitostí tak nenastoupí Goncalo Guedes, Geoffrey Kondogbia, Francis Coquelin, Mouctar Diakhaby, Kevin Gameiro nebo Gabriel Paulista.

Nováček Huesca se krčí na samém dně LaLigy. Jeho jediná výhra přišla hned v prvním kole na půdě Eibaru a od té doby dokázala Huesca ukopat pouhých pět bodů za stejný počet remíz. Ta poslední se zrodila v minulém kole na domácí půdě proti Villarrealu, což hostující celek zajisté povzbudilo. Pokud však má výběr trenéra Francisca překvapit a uspět na stadionu Mestalla, bude se muset vydat ze všech sil.

Huesca bude pro toto utkání postrádat vykartovaného Ezequiela Avilu a zraněné Luisinha, Juana Aguileru, Alexe Gallara a Carlose Akapa. Oba soupeři proti sobě stojí v první soutěžním utkání vůbec, přesto zůstávají favoritem domácí Los Che.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Piccini, Diakhaby, Garay, Gayá - Wass, Parejo, Soler, Cheryshev - Mina, Batshuayi
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Jovanovic - Miramon, Insua, Etxeita, Pulido - Gomez, Rivera, Melero - Gurler, Hernandez, Ferreiro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 4.66 - 9.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
CD Leganés - Sevilla FC  (neděle 16:15)
Třetí Sevilla zamíří v rámci 17. kola LaLigy do Leganés. Oba dva týmy už dlouho nepoznaly pocit porážky. U domácích trvá bodová šňůra šest ligových zápasů, u celku z Andalusie dokonce o utkání více.

Hráči z předměstí Madridu pokazili začátek sezóny a za prvních pět kol si připsali jediný bod. Postupně se ale rozjeli a bilance dvou vítězství a čtyř remíz ze šesti posledních zápasů je vytáhla ze sestupových vod. Leganés se ovšem nadále trápí s ofenzivou, kterou má třetí nejhorší v celé soutěži. Celkově v jeho utkáních příliš branek nepadá, z deseti předchozích kol viděli diváci jen jedinkrát více než dvě trefy. Svěřence Mauricia Pellegrina táhne pětigólový Guido Carrillo, radostnou zprávou pro ně je, že se po trestu vrací další dva důležití hráči Rubén Pérez a Allan Nyom.

Lodivod modrobílých chová respekt k soupeři. "Sevilla je top tým ve Španělsku a Evropě. Pro nás není žádný soupeř lehký, stejně tak si ale myslím, že ani my nejsme lehkým soupeřem pro nikoho. Jsem vděčný za každodenní odhodlání kluků, kteří nemají vytoužené minuty," prohlásil Pellegrino.

Hosté ze Sevilly by potřebovali podávat venku stejné výkony, jako na svém stadionu. Zatímco v domácích utkáních uspěli napříč soutěžemi desetkrát v řadě, na soupeřových hřištích vyhráli jedno jediné z posledních osmi utkání. I tak se ovšem drží družina Pabla Machína na skvělé třetí pozici, v případě vítězství se dokonce může dostat o místo výše. Co se skórování týče, je celek z historického města druhým nejlepším po Barceloně a zásluhu na tom mají především tři střelci. André Silva, Ben Yedder a v tomto utkání chybějící Sarabia nastříleli dohromady 21 branek a všichni mají na kontě minimálně stejně gólů, jako například Karim Benzema, nejlepší střelec Realu Madrid.

Domácí se musí obejít bez zraněného tria Szymanowski, Muňoz, Santos, Sevillským nepomůže ze stejného důvodu Gonalons a Kjaer, vykartovaní jsou navíc Banega a již zmíněný Sarabia.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Omeruo, Siovas, Bustinza - Nyom, Pérez, Vesga, J. Silva - Rodríguez - En-Nesyri, Carrillo
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Carrico, Mercado, Gómez - Navas, Amadou, Mesa, Escudero - Vázquez - A. Silva, Ben Yedder
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.11 - 3.24 - 2.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Rayo Vallecano - Levante UD  (neděle 18:30)
Rayu patří stále až předposlední příčka a v posledním utkání roku bude bojovat o tři body, které by jeho situaci mohly alespoň trochu vylepšit. Levante pro něj ale nebude vůbec snadným soupeřem, protože jeho letošní forma je velmi dobrá.

Rayo prožívá období kolem Vánoc až na předposledním místě, což mu vůbec nevyhovuje. Bohužel to ale odráží smutnou realitu nekvalitního a nezkušeného kádru, který má problémy na obou stranách hřiště. Rayo dosud nastřílelo jen 15 branek, což je třetí nejhorší produktivita. A v obraně to vypadá ještě hůř, protože pouze poslední Huesca dostala víc branek než Rayo.

A to mohlo být mnohem hůř. V minulém kole se totiž Rayo postavilo do cesty Realu Madrid. Slavný královský celek dost možná už myslel na mistrovství světa klubů, jehož se pak zúčastnil, ale přesto bylo o favoritovi jasno. Kromě Karima Benzemy ale obranu Raya už nikdo z jeho spoluhráčů nepřekonal a Rayo domů vezlo velmi solidní výkon. Dobrou zprávou pro fanoušky Raya je fakt, že kromě zraněného Gorky Elustonda se mohou těšit na všechny opory.

V táboře hostujícího Levante je ale situace daleko horší. Trenér Paco López se musí obejít bez hráčů jako Armando Sadiku, Pedro López, Samu García nebo bez dua Jason - Cabaco, které nemůže nastoupit kvůli přílišnému počtu karet.

Levante zatím patří k těm lepším překvapením aktuálního ročníku LaLigy. Sídlí totiž na skvělém osmém místě a na jeho kontě je už 22 bodů. V praxi to znamená, že Levante ztrácí na Evropskou ligu pouhé tři body! A to třeba i přes výprask, který inkasovalo naposledy od Barcelony. Vedoucí tým ligy Levante vyprášil pěti góly.

S tím trenér López nemohl být spokojen. "Je jasné, že když se stane něco takového, tak máme tendenci vidět jen to negativní. Samozřejmě nejsme spokojení s naším přístupem a už vůbec ne s výsledkem. Ale v tuto chvíli můžeme dělat jediné - poučit se a jít dál. Nesmíme se špatným výsledkem nechat dlouhodobě ovlivnit," dodal trenér López.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
Dimitrievski - Advincula, Galvez, Amat, Alex Moreno - Imbula, Comesana, Pozo - Embarba, De Tomas, Alvaro Garcia
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Coke, Rober Pier, Postigo, Chema, Garcia - Rochina, Campaňa, Bardhi - Roger, Morales
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.13 - 3.73 - 3.47
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - SD Eibar  (sobota 13:00)
Eibar má další šanci, jak vylepšit svoji žalostnou venkovní bilanci. V sobotu po obědě ho totiž čeká dostaveníčko v Seville, kde si na něm chce smlsnout Real Betis. Pohárový účastník aktuální sezony se totiž prezentuje hodně suverénními výkony.

Real Betis v této sezoně zatím hraje velice působivě a jeho hra přináší výsledky. Menší ze dvou sevillských celků válí v Evropské lize, kde si i přes konkurenci AC Milán nebo Olympiakosu Pireus zajistil postup z prvního místa. Navíc jeho fotbal baví a dostává při něm velmi málo branek. A stejné je to i v LaLize. Mezi španělskou elitou Real Betis drží aktuální pátou příčku, tedy něco zcela odlišného, než na co byli fanoušci dlouhá léta zvyklí.

Od legendární Ligy mistrů a čtvrtého Realu Madrid navíc Béticos dělí jen čtyři body, takže ani tato vysněná meta není zcela zapovězená. V minulém kole hrál Betis hodně náročné utkání s Espanyolem Barcelona a dokonce prohrával. Nakonec ale především díky parádnímu závěru dokázal otočit výsledek utkání ve svůj prospěch a připsal si další důležité body.

A zkušený křídelník Cristian Tello, který vstřelil druhou branku, po zápase řekl: "Bylo to hodně důležité utkání, protože Espanyol je nebezpečný soupeř. V této sezoně se mu daří a my jsme museli být hodně obezřetní. Navíc nám to první inkasovaná branka vůbec neusnadnila. Ale máme výborný tým, opravdu skvělý kolektiv. Z dosavadní části sezony je vidět, že máme velký potenciál a chceme na sobě pořád pracovat," dodal Tello.

S Eibarem se Real Betis utkal v LaLize jen několikrát. Za poslední tři roky s ním ale nemá úplně nejlepší bilanci, protože z šesti duelů vyhrál jen dvakrát. Většinou však vyhrává domácí tým, na což se Béticos budou chtít spoléhat. Na stadionu Benito Villamarín jim to totiž docela jde.

Eibar plánoval vyšší příčky než ty, na kterých tráví zimu. V současné chvíli mu náleží až třinácté místo s dvaceti dosaženými body. Jeho obrana nepatří k těm úplně nejpevnějším, protože už inkasovala 24 branek, což je ligový podprůměr. A nejhorší disciplína je pro něj venkovní utkání. Eibar odehrál na hřištích svých soupeřů zatím sedm duelů, ale vyhrál z nich jen jediný. Ve všech sedmi navíc dokázal vstřelit jen pouhé čtyři branky!

Je tedy jasné, na čem budou chtít svěřenci trenéra Josého Luise Mendilibara pracovat nejvíc. V minulém kole se jim moc nevedlo, i když měli k dispozici vlastní stadion. Po gólovém spektáklu s Levante totiž proti Valencii poměrně rychle prohrávali a dlouho se jim nedařilo obranu Netopýrů rozbít. Pomohla jim k tomu až vybojovaná penalta, které v 56. minutě proměnil zkušený útočník Charles.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Lopez - Francis, Sidnei, Bartra, Feddal, Tello - Canales, William Carvalho, Lo Celso - Sanabria, Loren
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Riesgo - Ruben Pena, Paulo, Ramis, Cote - Orellana, Diop, Joan Jordan, Cucurella - Charles, Enrich
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.85 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atlético Madrid - Espanyol Barcelona  (sobota 16:15)
Úspěšný začátek Espanyolu Barcelona je pryč a katalánskému týmu se v poslední době opět nedaří. V LaLize dokonce prohrál už pět soutěžních duelů za sebou a další špatnou zprávu představuje jeho příští soupeř. Espanyol totiž čeká výlet na půdu Atlética Madrid.

Espanyol v úvodu letošního ročníku vůbec nehrál špatně a dařilo se mu skloubit zajímavý herní styl s výsledky. Ty ho vynesly dokonce až do míst, na kterých se dá snít o evropských pohárech. Možná to ale byl jen nával adrenalinu, protože prakticky od desátého kola začal Espanyolu docházet dech a jeho výkony se razantně zhoršily.

Aktuálně je na tom katalánský celek tak, že prohrál už pět zápasů LaLigy v řadě! Ve dvou z posledních tří ligových zápasů dokonce nedal ani jednu branku a postup v Copa del Rey naděje fanoušků jen tak nezlepší. Od konkurenčního městského rivala dostal Espanyol čtyři branky a sám se netrefil ani jednou. V minulém kole na to úspěšně navázal. Doma sice nad Realem Betis vedl díky trefě Sergia Garcíi, ale především kvůli velmi špatnému závěru utkání dvakrát inkasoval a nakonec prohrál 3:1.

Další porážka ho odsoudila k pádu až na současnou jedenáctou příčku. Je ale pravda, že k pohárům to pořád není nepřekonatelná vzdálenost. Espanyolu v tuto chvíli na šestý Alavés chybí jen čtyři body. A teoreticky by je mohl uhrát právě proti Atléticu, i když právě madridský celek je neoddiskutovatelným favoritem. Espanyolu se totiž proti Atléticu v poslední době velmi daří a dvě poslední klání vyhrál, aniž by inkasoval branku.

Jeho absencí navíc není tolik co u soupeře. Espanyolu nepomůže jen Mario Hermoso, přičemž menší zdravotní potíže trápí Javiho Lópeze. To domácí Atlético je na tom mnohem hůř. Do hry nemohou nastoupit veličiny jako Diego Costa, Filipe Luís, José Giménez nebo Lucas Hernández, navíc Thomase Lemara trápí menší svalové zranění.

Atlético po pohárové remíze s Bruggami koncentrovalo své síly na ligu, kde se mu poměrně daří. První Barcelona má na soupeře z Madridu náskok jen tři body a druhá Sevilla má pouze lepší skóre než Atlético. Tým trenéra Diega Simeoneho v minulém kole dokázal porazit Real Valladolid, i když s ním měl plno práce a musela rozhodnout až minuta 80.

Právě v ní se trefil francouzský střelec Antoine Griezmann, který poznamenal: "Minule to byla velká bitva a jsem moc rád za to, že jsme dokázali strhnout vedení na naši stranu. Opět to ukazuje náš charakter a vnitřní sílu našeho týmu. Teď v tom ale musíme pokračovat a udělat maximum pro to, abychom tři body získali také od Espanyolu," uzavřel Griezmann.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Savić, Godin, Saúl - Correa, Rodrigo, Koke, Lemar - Griezmann, Kalinić
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. Lopez - Javi Lopez, David Lopez, Duarte, Villa - Victor Sanchez, Roca, Darder - Baptistao, Iglesias, S. García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.36 - 8.68
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Celta Vigo  (sobota 18:30)
Sobotní podvečer nabídne souboj domácí Barcelony s vyzyvatelem Celtou Vigo. Jedná se o poslední utkání v tomto kalendářním roce a Barcelona může tak přečkat Vánoční svátky i Nový rok na čele tabulky.

Zdá se, že katalánský obr se opět zvedá a to v čele s hvězdným Lionelem Messim. Čerstvý držitel Zlaté kopačky za uplynulou sezonu se opět rozstřílel a v posledních dvou utkáních nasázel 5 branek a na další 3 přihrál!

Barcelona tak i díky němu v posledních třech utkáních La Ligy zvítězila a to při celkovém skóre 11:0. Jejich řádění nejprve odnesl Villareal dvěma góly, poté Espanyol čtyřmi a v posledním kole Levante obdrželo pět branek. Aktuální lídr tabulky vede o 3 body před Sevillou, která dohrává svůj zápas v neděli na půdě Leganés, a může tak své vedení dočasně navýšit na šest bodů.

Trenér Valverde nebude moci pro toto utkání počítat se Samuelem Umtitim, Thomasem Vermaelenem, Rafinhou a také Nelsonem Semedem. ,"Hra proti Celtě bude obtížná, protože mají výborné hráče a dobrou strukturu. Výhra je pro nás důležitá, protože chceme zakončit letošní rok se stejným náskokem před našimi rivaly," konstatoval na tiskové konferenci Valverde.

Hostující trenér Miguel Cardoso je na tom o poznání lépe, tomu bude chybět vykartovaný David Juncá a nejistý start má stále také Stanislav Lobotka.

Celta Vigo drží neporazitelnost v La Lize 3 utkání v řadě. Aktuálně 9. celek si poradil na domácím stadionu s Huescou 2:0, přestřílel venku Villareal 2:3 a za lehké zaváhání lze brát domácí remízu 0:0 s Leganésem.

Barcelona v pěti posledních utkáních na Camp Nou nasázela Vigu 18 branek. Lze tedy předpokládat, že i nyní se fanoušci mají na co těšit a mělo by padnout více gólů.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Roberto, Pique, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Vidal - Messi, Suarez, Dembele
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Blanco - Mallo, Araujo, Costas, Alonso - Mendez, Beltran, Yokuslu, Boufal - Aspas, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.80 - 22.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Real Valladolid  (sobota 20:45)
Bilbao se stále teprve sžívá s novým trenérem, ale plody jeho práce už jsou pomalu vidět. V minulém kole Bilbao remizovalo a tentokrát chce opět zvítězit, aby se v posledním utkání roku pokusilo odpoutat ode dna. Jeho soupeřem bude Real Valladolid.

Odvolaného Eduarda Berizza nahradil teprve nedávno nový muž na lavičce, kterým se stal Gaizka Garitano. Jeho úkol je jasný - dostat Bilbao co nejdřív co nejdál od sestupových pozic. Aktuálně je totiž pohled na tabulku pro fandy baskického celku hodně smutný. Lvi z Baskicka obývají dokonce až osmnáctou, tedy sestupovou příčku!

Na jejich kontě je jen 15 bodů, což není nijak veselá bilance. A ač by to čekal asi málokdo, tak Bilbao má třetí nejhorší útok, protože nasázel zatím jen 15 branek! S Garitanem se alespoň zlepšují výsledky, protože po výhře nad Gironou si jeho svěřenci v minulém kole připsali alespoň bod. Z Alavésu odjíždělo Bilbao s bodem v kapse za remízu 0:0, což je v jeho rozpoložení a vzhledem k formě Deportiva Alavés velmi solidní výsledek.

Přesto chce trenér Garitano víc. "Měli jsme na víc, ale nedokázali jsme proměnit naše šance. Na tom musíme pracovat, protože s naší potencí to vázne. Od některých hráčů očekávám víc po individuální stránce, ale i jako celek se musíme zvednout. Nejde tolerovat špatný přístup a evidentně s tím máme problémy. Vidíme ale, že se hráči snaží a že se zlepšují po technické i fyzické stránce," dodal nový kouč.

Právě proti Realu Valladolid by se Bilbau mohl dobrý výsledek podařit, protože s Valladolidem má Bilbao velmi dobré zkušenosti, a to zvlášť poslední dobou. Za pět posledních duelů Bilbao s Valladolidem neprohrálo ani jednou a čtyřikrát nad ním dokonce vyhrálo.

Valladolid se navíc vzpamatovává z porážky od Atlética Madrid, kterou utrpělo v minulém kole. Domácí Bilbao zřejmě nebude moci počítat se zraněnými Yerayem Álvarezem, Mikelem Ricem a Álexem Remirem. Hosté zase postrádají zraněného Iviho s Luismim.
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - Capa, Unai Nuněz, Inigo Martinez, Yuri - Dani Garcia, Beňat - Williams, Raul Garcia, Cordoba - Aduriz
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko Olivas, Calero, Nacho Martinez - Antonito, Michel, Alcaraz, Plano - Ünal, Toni Villa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.90 - 5.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - Getafe CF  (pátek 19:30)
Girona se potřebuje do možná nejdřív dostat zase do tempa, ze kterého vypadla v posledních zápasech. Šanci k tomu má na domácí půdě stadionu Municipal de Montilivi, kam v pátek večer přijede madridské Getafe.

Girona už dva duely po sobě nevyhrála a její série šesti zápasů v LaLize bez porážky náhle skončila. Mohlo za to Bilbao, které si doma nechalo tři body díky jediné brance. A protože Girona nedokázala vstřelit byť jen jediný gól ani v minulém kole, tři body náležely také Seville. Ta byla samozřejmě velkým favoritem a především díky dvěma gólům krátce po změně stran to taky dokázala.

Girona se náhle ocitla až na desátém místě a na jejím kontě je 21 bodů, ale hrozí jí, že se po několika dalších špatných výsledcích propadne daleko hlouběji. Už po tomto zápase by mohla ztratit své místo v první desítce LaLigy. Pokud tomu chce zabránit, musí začít rychle střílet branky. A hlavním mužem, který to má v popisu práce, je zkušený kanonýr Cristhian Stuani. Ten zatím dosáhl na 11 branek a dělí se o druhou pozici v tabulce kanonýrů.

"Máme za sebou dva náročné duely a především se Sevillou nás ten zápas stál hodně sil. Je jasné, že Sevilla je obrovským favoritem v duelu skoro s každým, ale na hřišti to nebyl zase takový rozdíl. Jenže jsme neproměnili své šance. Vím, že to je hlavně moje zodpovědnost, protože jako útočník musím střílet góly. Nevím, proč to najednou jde hůř, ale slibuji, že na sobě budu pořád pracovat, abych se co nejdřív zase prosadil."

Proti Gironě se postaví Getafe, které má naopak v poslední době skvělou formu. Tým z předměstí Madridu už pět duelů neprohrál a směle se sápe k pohárovým příčkám. Aktuálně je už na sedmém místě, přičemž od Evropské ligy ho dělí jen jeden bod!

Po remíze s Leganésem si Getafe poradilo v rámci minulého kola s Realem Sociedad San Sebastian, o což se jedinou trefou utkání postaral už ve třetí minutě úspěšný Jorge Molina. Getafe vyhrálo zápas s Gironou naposledy před dlouhými pěti lety.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Iraizoz - Ramalho, Bernardo, Juanpe - Pedro Porro, Pons, Alex Garcia, Granell - Portu, Borja Garcia - Stuani
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Suarez, Djene, Cabrera, Antunes - Foulquier, Maksimović, Arambarri, Portillo - Molina, Mata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.62 - 3.08 - 3.14
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Deportivo Alavés  (pátek 21:00)
Deportivo Alavés má na první pohled snadnou úlohu, protože brání skvělé šesté místo proti týmu z naprostého spodku tabulky. V rámci páteční předehrávky 17. kola LaLigy se totiž podívá do San Sebastiánu, kde fotbal v těchto dnech moc radosti nepřináší.

Real totiž jen marně vzpomíná na doby, kdy se pohyboval blízko pohárovým příčkám a těšil se na to, až si zase jednou zahraje Evropskou ligu. Kdy rozdával radost svým herním pojetím a měl v kádru talenty, o které se praly ty největší velkokluby. Současnost nabízí mnohem smutnější pohled a tradiční baskická chlouba tráví zimu nedaleko pásma sestupu!

Za posledních deset soutěžních duelů vyhráli Baskové jen třikrát, což je opravdu hodně špatná bilance. V rámci elitní španělské ligy prohráli už tři duely po sobě a naposledy nedali ani jednu branku. O všechny body je obralo Getafe, které se díky Jorgemu Molinovi prosadilo už ve třetí minutě utkání! Na to Baskové nedokázali reagovat a nechali všechny body týmu z Madridu. I proto jsou nyní až na 15. příčce s pouhými devatenácti body na kontě.

Záložník Asier Illarramendi dobře ví, že tohle zkrátka nestačí. "Máme za sebou hodně špatné tři zápasy a pohled na naše postavení v tabulce je opravdu žalostný. Teď je před námi poslední utkání v roce a my ho prostě musíme zvládnout. Tři body v utkání proti favoritovi by byly krásným dárkem pro naše fanoušky, kteří za námi celou dobu stojí a podporují nás. Musíme se zlepšovat především v koncovce," uvědomuje si zkušený záložník.

V pátek večer ale na Real Sociedad nečeká nic jednoduché, i když může počítat s domácím prostředím stadionu Anoeta. Deportivu Alavés totiž stále patří skvělá šestá příčka v LaLize a už několikrát dokázalo překvapit mnohem zkušenější a slavnější soupeře.

Poslední dobou už mu ale také docházejí síly a dech. Alavés nevyhrál už pět soutěžních duelů a je opravdu s podivem, že ještě drží pohárovou příčku. V minulém kole se mu nepovedlo utkání s Bilbaem, v němž diváci branky neviděli žádné.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyá - Gorosabel, Llorente, Le Normand, Hernandez - Illaramendi, Zubeldia - Januzaj, Oyarzabal, Sandro - Willian Jose
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ximo Navarro, Laguardia, Maripan, Duarte - Ibai, Pina, Manu Garcia, Jony - Sobrino, Calleri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 3.69 - 5.61
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona16104246:1934
2.Sevilla FC1694329:1631
3.Atlético Madrid1687124:1231
4.Real Madrid1692524:1929
5.Real Betis1674519:1825
6.Deportivo Alavés1674518:1725
7.Getafe CF1666417:1224
8.Levante UD1664627:3022
9.Celta Vigo1656528:2421
10.Girona FC1656517:1921
11.Espanyol Barcelona1663718:2321
12.Real Valladolid1655615:1820
13.SD Eibar1655620:2420
14.Valencia CF16310313:1319
15.Real Sociedad1654718:1919
16.CD Leganés1646615:1918
17.Villarreal CF1636717:2115
18.Athletic Bilbao1629515:2315
19.Rayo Vallecano16241015:3110
20.SD Huesca16151014:328
Zbývající zápasy
03.01. 21:30Villarreal CF - Real Madrid

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (457)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele