LaLiga - preview 12. kola

09.11.2018, 09:02, aktualizováno 11.11.2018, 09:14
Previews
Barcelona hraje doma s Betisem a hodlá si pojistit vedení v tabulce. Zajímavou podívanou slibuje souboj Sevilly s Espanyolem a nic snadného nečeká ani na Real Madrid, ten cestuje do Viga. Rayo bude měřit síly s Villarrealem, Deportivo Alavés je favoritem zápasu s Huescou...
Deportivo Alavés - SD Huesca  (neděle 12:00)
V neděli přesně v 10 hodin se na stadionu Mendizorrotza domácí Alavés pokusí získat další cenné body do tabulky. Tentokrát by po minulé porážce mohl vyhrát, protože jeho soupeřem bude poslední tým tabulky Huesca.

Huesca je zatím jasným kandidátem na sestup. A to v otázce herního projevu i výsledků. Ani jedna z těchto dvou stránek nemůže fanouškům dělat radost. Společně s Rayem Vallecano má Huesca nejhorší obranu a dostala už 23 gólů. Ani útok není ničím pozitivním, protože nováček ligy zatím dal jen devět branek. Z týmu jde vidět nervozita, nezkušenost a malá kvalita kádru.

Doposud si Huesca připsala jen jedno jediné vítězství a sedm porážek. V minulém kole alespoň ukončila sérii tří porážek v řadě, když si rozdělila body s Getafe. Tady už sahala po dalším vítězství, ale v nastavení druhého poločasu udeřil Jorge Molina. Menší problémy bude mít Huesca s marodkou. Na ní se totiž ocitli Gonzalo Melero, Luisinho a Rajko Brezančić.

Huesca se s Deportivem Alavés už několikrát utkala, především ve druhé nejvyšší soutěži. Recept na něj ale našla jen jednou za posledních 18 let, konkrétně před devíti roky. Jinak se daří mnohem častěji Deportivu. To ostatně ukazuje svůj potenciál také v letošní sezoně, která se v jeho podání zatím jeví fantasticky. Deportivo je na výtečné páté příčce a získalo už 20 bodů, takže prohání velikány jako Atlético Madrid, Real Madrid nebo Sevillu.

Optimismus musel být mírně zkrocen v minulém kole LaLigy, v němž Depor na svého soupeře nestačil. Po pohárové remíze s Gironou si tři body doma nechal Eibar, který využil delší početní výhody. Deportivo sice rychle vedlo, ale ani to mu na body nestačilo.

Obránce Guillermo Maripán k nedělnímu duelu uvedl: "Je škoda, že jsme minule prohráli, ale o to větší motivaci teď budeme mít. Nehodláme nic podcenit a i když je Huesca na posledním místě, tak to neznamená, že to pro nás bude snadné utkání. Musíme být velmi pozorní," dodal mladý obránce.
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Ximo, Laguardia, Marapian, Martin - Ibai, Brašanac, Garcia, Jony Rodriguez - Bastón, Calleri
SD Huesca - pravděpodobná sestava:
Jovanović - Miramon, Pulido, Exeita, Semedo, Akapo - Gurler, Musto, Moi Gomez, David Ferrero - Cucho
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.23 - 3.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - Real Betis  (neděle 16:15)
Svatomartinské odpoledne nabídne na stadionu Camp Nou utkání domácí FC Barcelony s týmem Betisu Sevilla. Domácí tým je považován za horkého favorita utkání, avšak hostující "Verdiblancos" nebudou chtít dát svou kůži zadarmo.

Oba soupeři mají za sebou čerstvě zápasy v evropských pohárech. Zatímco Barcelona remizovala na San Siru s milánským Interem, hostující Betis rovněž remizoval 1:1, shodou okolností v utkání proti druhému milánskému velikánovi AC v Evropské lize.

Barcelona se vyhřívá na čele tabulky s tříbodovým náskokem před svým městským rivalem Espanyolem. Domácím se v posledních zápasech La Ligy poměrně daří. Ačkoliv se museli vypořádat s absencí své největší ofenzivní hvězdy Messiho, nasázeli soupeřům v posledních třech kolech dvanáct gólů!

Trenéra Valverdeho musí těšit nejen produktivita jeho týmu, nýbrž i nejčerstvější zprávy, že se mu do sestavy na toto utkání vrací již zmiňovaný Lionel Messi a také Samuel Umtiti. Neočekává se, že budou oba 100% fit a připraveni nastoupit na celých 90 minut, nicméně minimálně u Messiho můžeme předpokládat nějaký čas na trávníku. Trenér katalánského klubu totiž stále nemůže počítat se službami zraněného Philippeho Coutinha a v nominaci na utkání není ani mladíček Dembélé, který měl mít v týdnu žaludeční potíže. "Čeká nás důležitý zápas proti týmu, který se snaží zabránit ve vaší hře.Oba chceme kontrolovat hru", dodal domácí trenér na tiskové konferenci.

Tým Betisu se nachází v nelichotivé pozici. V La Lize mu patří až 14. příčka a navíc se potýká (společně s Valencií) s nejhorším útokem s pouhými osmi vstřelenými góly. Určitou vzpruhou a oživením koncovky může být minulé kolo, kdy se Betisu podařilo vstřelit 3 góly do sítě Celty Vigo. Na tým trenéra Setiéna může doléhat i náročnost programu, jelikož bojuje také v Evropské lize. Tam se týmu daří a má nadějnou pozici pro postup do jarní vyřazovaní fáze.

Hosté mají před sebou nelehký úkol, uspět na hřišti soupeře, který je zde porazil v 9 posledních případech. Barcelonský celek hraje ve výtečné formě a v prvních 11 kolech dokázal nasázet svým soupeřům 31 gólů. Lze tedy očekávat opět ofenzivní smršť, se kterou se sevillský tým bude muset vypořádat.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Rafinha, Suaréz, Messi
Real Betis - pravděpodobná sestava:
López - Mandi, Bartra, Sidnei - Barragán, Guardado, Carvalho, Firpo - Canales, Morón, Celso
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.51 - 14.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Rayo Vallecano - Villarreal CF  (neděle 18:30)
Na Estadio Teresa Rivero v Madridu přijede celek Villarreal. Domácí Rayo se pohybuje u dna tabulky, přičemž na svého soupeře ztrácí pouhé 4 body.

Vallecano nezažívá zrovna optimální sezónu a čeká ho ještě mnoho tvrdé práce, pokud má pomýšlet na záchranu v soutěži. Výběr trenéra Míchela má na svém kontě pouhou jedinou výhru a s 23 obdrženými góly má nejhorší obranu LaLigy. Jedinou výhru si tento klub připsal proti Huesce, se kterou se dělí o poslední příčku.

Trenéra Míchela netrápí jen špatná forma jeho svěřenců, nýbrž také četná marodka. Do dnešního duelu nezasáhnou Tito, Alvaro Medrán, Oscar Trejo, Alejandro Gálvez a otazník visí také nad Gaelem Kakutou.

Bídný vstup do sezony zažívá Villarreal. Účastník letošní Evropské ligy se pohybuje až na 16. místě a vedení klubu začíná být nespokojeno s výsledky. "Pokud se nedaří, je to neustále stejné, jste pod tlakem a všichni se koncentrují na trenéra, to on nese největší zodpovědnost a já to chápu, nijak mě to tak neznepokojuje," reagoval před týdnem na spekulace ohledně svého odvolání kouč Calleja.

Žlutá ponorka si v Evropské lize může mnout ruce. Stále si drží první příčku ve své skupině a předpokládá se, že bude chtít v této soutěži dojít hodně daleko. V domácí LaLize však čeká na výhru již 5 kol a nyní bude mít jedinečnou příležitost, jak si bodově polepšit a vyplavat tabulkou malinko výše.

Trenér Calleja se nebude moci i nadále spolehnout na svého střelce Baccu, stejně jako na Bruna Soriana nebo Javiho Fuega. V minulém kole zachránil alespoň bod ze zápasu s Levante mladý Alfonso Pedraza. Na tohoto krajního záložníka se bude Calleja spoléhat i v dnešním utkání. Tento mladý záložník se rozehrál ke slušným výkonům, přičemž se množí spekulace o zájmu ze strany slavného Realu Madrid.

Při vzájemném měření sil těchto dvou celků zvítězil v posledních 4 případech domácí tým.
Rayo Vallecano - pravděpodobná sestava:
García - Advíncula, Amat, Ba, Moreno - Imbula, Comesana, Pozo - Embarba, Tomás, Garcia
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Asenjo - Gaspar, Gonzáles, Mori, Costa - Trigueros, Cáseres - Chukwueze, Fornals, Pedraza - Moreno
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.20 - 3.52 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sevilla FC - Espanyol Barcelona  (neděle 18:30)
Nedělní odpoledne nám nabídne utkání mezi domácí Sevillou ,a Espanyolem Barcelona. Oba celky hrají v dosavadním průběhu LaLigy ve výtečné formě a můžeme tak vidět utkání mezi čtvrtým a třetím celkem tabulky.

Domácí Sevilla má za sebou vítězné utkání Evropské ligy na půdě tureckého Akhisar Belediyespor. V domácí soutěži se výběru trenéra Machína rovněž vede náramně a s 22 vstřelenými góly má hned po Barceloně nejproduktivnější útok LaLigy.

Výběr trenéra Machína je navíc neporažen již 5 utkání v řadě, přičemž poslední prohru zaznamenal na půdě Camp Nou, městského rivala svého dnešního soupeře. Za sevillský tým nebude moci nastoupit stále zraněný stoper Simon Kjaer. Nejistý start má také André Silva, který v letošní sezoně zaznamenal již 7 přesných zásahů. Gabriel Mercado a Wissam Ben Yeder rovněž bojují s drobnými zraněními, která je nejspíše stále nepustí do zápasu.

Jestliže se domácí Sevilla může opírat především o svou produktivitu v ofenzivě, hostující Espanyol pro změnu o nejlepší defenzivu společně s Atleticem Madrid. Zkušený gólman Diego López pustil v letošní LaLize za záda pouhých 8 gólů a společně se svými spoluhráči drží naději na evropské poháry v příští sezoně.

Co se týče ofenzivní práce Espanyolu, tam by to mohlo být o poznání lepší. Patnáct vstřelených branek není žádným ternem, přičemž hned 6 vstřelil útočník Borja Iglesias. Trenéra Rubiho jistě těší forma jeho klíčového forvarda, nicméně by potřeboval, aby i jeho spoluhráči začali dávat více gólů, pokud mají pomýšlet na udržení svých pozic v tabulce.

Hostující celek z Barcelony bude pro toto utkání postrádat především dvojici Hernán Pérez a Naldo, kteří s týmem stále ani netrénují.

Espanylo Barcelona je již 6 utkání v řadě neporažen, přičemž jeho poslední výlet na Estadio Ramon Sanchez Pizjuan skončil remízou 1:1. I dnes lze očekávat především vyrovnanou bitvu.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Vaclík - Garrico, Amadou, Gomez - Navas, Banega, Vazquez, Arana - Sarabia, Promes - Muriel
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - López, López, Hermoso, Vilá - Darder, Roca, Granero - Piatti, Iglesias, Garcia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.59 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Celta Vigo - Real Madrid  (neděle 20:45)
Dvanácté kolo La Ligy uzavře v neděli večer duel domácí Celty Vigo proti Realu Madrid. Ani jeden z těchto celků se nenachází vyloženě v oslnivé formě a můžeme očekávat ofenzivní utkání, do kterého vstupuje hostující Real jako favorit na vítězství.

Domácí výběr vyhrál jediné z posledních osmi ligových utkání a v současné chvíli se nachází ve druhé polovině tabulky. Trenér Mohamed může stavět především na výkonech ze dvou posledních ligových zápasů, ze kterých vytěžil 4 body a hlavně se mu podařilo nastřílet 7 gólů. V tomto ohledu se bude trenér spoléhat především na svou útočnou dvojici Iago Aspas a Maxi Goméz, kteří společně nastříleli úctyhodných 14 gólů v La Lize.

Trenéru Mohamedovi bude ve středu pole chybět zraněný Stanislav Lobotka, kterého by tak měl nahradit Okay Yokuslu. Dalším zraněným hráčem zůstává mladý Mathias Jensen a otazník visí také nad Emre Morem. "Celta nemůže dovolit Realu protiútoky.. remíza nám nestačí, musíme vyhrát.. Real Madrid je však tým s velkou reputací, který se zotavuje a přijede do Viga připraven vyhrát," hodnotí své šance před utkáním domácí trenér.

Santiago Solari vedl doposud áčko Realu ve třech utkáních, během nichž jeho tým vždy zvítězil, dokázal vstřelit 11 gólů a neinkasoval ani jednou! Očekává se, že toto utkání napoví mnohé o trenérově budoucnosti u áčka. Hned na pondělí je sjednána schůzka vedení klubu, kde by se mělo rozhodnout o Solariho dalším působení.

Při vší úctě k českému mistrovi z Plzně, nestál doposud Solari proti týmu, který by mohl Real Madrid více prověřit. UD Melilla i Real Valladolid nejsou podle mnohých adekvátním měřítkem, ačkoliv při pohledu na výsledky z těchto zápasů, musí být každý fanoušek Realu Madrid jistě potěšen. Trenér Solari musí navíc počítat se stále početnou marodkou, na které zůstávají Raphael Varane, Jesus Vallejo, Dani Carvajal, Marcelo a Mariano. Především výčet zraněných obránců musí trenérovi dělat vrásky na čele, jak nejlépe poskládat zadní řady a eliminovat nebezpečí útočníků Viga.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Roncaglia, Junca - Hjulsager, Yokuslu, Beltrán, Méndez - Aspas, Gómez
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Courtois - Odriozola, Nacho, Ramos, Reguilón - Modrič, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Asensio
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.30 - 4.54 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Real Valladolid - SD Eibar  (sobota 13:00)
Real Valladolid naposledy nestačil na zkušený Real Madrid a jeho série sedmi soutěžních utkání bez porážky skončila. Zpátky do sedla se bude chtít dostat před vlastními fanoušky, kde ho už v sobotu odpoledne otestuje Eibar.

Sedm zápasů ve všech soutěžích už Real Valladolid neprohrál. Jeho velmi dobrá série, která ho vynesla až na osmou příčku! Jenže v minulém kole tato série skončila. Real Valladolid přijel na stadion Santiaga Bernabéua a i když si nevedl špatně, v posledních deseti minutách už nevydržel. Zlomily ho dva góly, kvůli kterým Real Madrid slavil cennou výhru.

Do zápasu naskočil jako střídající hráč italský mladík Daniele Verde, který po skončení utkání poznamenal: "Samozřejmě je to krásný pocit, když víte, že vběhnete na trávník tak slavného stadionu a před plným hledištěm hrajete proti největším hvězdám. Nás samozřejmě trochu mrzí, že jsme nedokázali bodovat, ale myslím, že za náš výkon se nemusíme stydět. Osobně se tu cítím skvěle a moc rád bych v klubu ještě dlouho setrval," přeje si odchovanec AS Řím.

Real Valladolid bude mít jen jednu absenci, neboť se zranil mladý záložník Ivi. Hostující Eibar je na tom i v tomto ohledu mnohem hůř. Zraněni jsou Pedro León, Pedro Bigas nebo Iván Ramis. Kvůli karetnímu trestu z minulého kola pak nemůže hrát ani Pablo de Blasis.

De Blasis dostal červenou kartu v minulém kole proti Deportivu Alavés a byla to jediná skvrna na tomto utkání. Eibar totiž předvedl výtečný finiš a ačkoli už od 4. minuty prohrával, dokázal se sebrat a dostal soupeře pod tlak. Výsledkem byly góly Jordána a Diopa, který se prosadil až v nastavení druhé půle.

I díky tomuto vítězství se Eibar posunul na průběžnou 12. příčku a na svého soupeře aktuálně ztrácí jen dva body, takže o motivaci má postaráno. Real Valladolid se s Eibarem už několikrát utkal v rámci Segundy a Eibar se domů vracel jako vítěz jen jednou za posledních patnáct let. Naposledy se mu to povedlo v roce 2005.
Real Valladolid - pravděpodobná sestava:
Masip - Moyano, Kiko Olivas, Calero, Martinez - Antonito, Michel Herrero, Alcaraz, Villa - Suarez, Ünal
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dimitrović - Pena, Iliveira, Arbilla, Jose Angel - Jordan, Diop, Escalante, Orellana - Enrich, Kike
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.61 - 3.13 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Getafe CF - Valencia CF  (sobota 16:15)
Valencia se letos hodně trápí a listopad tráví na místech, která se jí vůbec nezamlouvají. V týdnu se Netopýrům ale povedlo zvládnout utkání Ligy mistrů, což by mohl být odrazový můstek k lepším zítřkům. Proti bude v sobotu odpoledne domácí Getafe.

Netopýři prožívají hodně smutnou sezonu, protože ačkoli herně nehrají vůbec zle, výsledky se nedostavují. Z Valencie se stal odborník na remízy a to i v zápasech proti jasným outsiderům, které měla Valencia dobře rozehrané. Letos zkrátka neumí dotahovat věci do správného konce. Los Che však neztrácejí víru a doufají v odrazový můstek k lepším výsledkům.

Jeden takový možná přišel ve středu. Do Valencie se v rámci základních skupin Ligy mistrů dostavili švýcarští Young Boys. Ti sice skórovali a reagovali tak na první branku Santiho Miny, ale když mladý Španěl přidal ještě jeden gól a ve druhé půli se trefil také Carlos Soler, bylo o vítězi jasně rozhodnuto. Konečně se Valencia dočkala výhry.

Teď doufá, že dokáže napravit minulé kolo, které se jí hrubě nepovedlo. Valencia v něm totiž nestačila na Gironu, která si díky jediné brance odvezla z Mestally všechny tři body. Ani s Getafe to nebude vůbec snadná záležitost, protože nad Getafe Valencia nevyhrála už dlouhé tři roky. Ve dvou posledních vzájemných střetech v první lize vždycky o gól prohrála.

Útočník Santi Mina je ale odhodlán to změnit. "Víme, že se nám proti Getafe moc nedařilo. Ale teď po utkání s Young Boys všichni cítíme, že jsme udělali krok vzhůru. Nebylo to snadné utkání, ale zvládli jsme ho výborně. Cítím, že teď nám začíná nová sezona, tohle by mohl být začátek něčeho skvělého. Potřebovali jsme se odpíchnout od nedávných výsledků a pokud se nám povede pokračovat ve stejném tempu, můžeme stoupat tabulkou."

Jediným hráčem, který zcela určitě nebude k dispozici trenéru Marcelinovi, je mladý útočník Denis Čeryšev. Domácí Getafe zase postrádá Markela Bergaru a pro karetní trest nemůže nastoupit ani Djené Dakonam.

Getafe se ocitlo na skvělé osmé příčce a jen čtyři body mu schází na třetí Sevillu. Za posledních deset utkání Getafe prohrálo jen dvakrát, když nestačilo na Atlético Madrid a Levante. V minulém kole se mu o moc lépe nedařilo, neboť si celek z předměstí Madridu jen rozdělil body s Huescou.

Vyrovnávací branku v nastavení obstaral útočník Jorge Molina, který by rád rozšířil svůj gólový účet. "V utkání s Huescou se nám nedařilo tak, jak jsme plánovali. Především v zakončení jsme postrádali klid a větší důraz. Ale jsme rádi alespoň za remízu. Teď se můžeme naplno soustředit jen na další duel. A já bych moc rád opět pomohl týmu gólem."
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Soria - Damian, Bruno, Cabrera, Antunes - Foulquier, Maksimović, Arambarri, Amath - Molina, Angel Rodriguez
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Wass, Gabriel, Garay, Gayà - Soler, Kondogbia, Parejo, Guedes - Rodrigo, Batshuayi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.08 - 3.08 - 2.66
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Atlético Madrid - Athletic Bilbao  (sobota 18:30)
Atlético Madrid má za sebou povedené utkání základní skupiny Ligy mistrů proti Borussii Dortmund a na dobrý výkon bude chtít navázat v sobotu v podvečer. Stadion Wanda Metropolitano totiž navštíví Bilbao, kterému se zatím absolutně nedaří.

Bilbao prožívá naprosto katastrofální sezonu. Fanouškům musí výkony a především výsledky baskického celku připadat jako noční můra, která se neustále opakuje a nekončí. Za jedenáct dosud odehraných duelů se Baskové radovali jen z jediné výhry! S deseti body na kontě jim aktuálně patří až 17. příčka a na pásmo sestupu mají náskok jen jednoho bodu.

Tým, který chtěl usilovat o poháry, se zatím našel v remízách, kterých má ve španělské lize víc jen Valencia (8). V minulém kole jel Athletic Bilbao do Barcelony, kde jej čekal tamní Espanyol. A i když ani tentokrát nehrál baskický tým výrazně hůř, nestačilo to ani na bod. Zoufale neefektivní útok se totiž neprosadil, takže domácím v pohodě stačila jediná branka, o níž se postaral Borja Iglesias.

Zkušený záložník Markel Susaeta ale nehodlá házet flintu do žita. "Je jasné, že hrajeme pod svými možnostmi. Nedaří se nám prakticky nic z toho, co nám jde na tréninku. Tohle je nová situace pro hodně z nás, ale musíme se s ní poprat jako tým. Táhnout za jeden provaz a dostat ze sebe maximum. Odpovědností každého z nás je odehrát co nejlépe každé utkání a se stejným cílem půjdeme i do zápasu s Atléticem. Nic není dopředu ztraceno."

Za hosty nenastoupí zraněný Yeray Álvarez, zatímco kvůli kartám se do hry nedostane Dani Garcia. V domácím dresu neuvidíme obránce Josého Giméneze ani Lucase Hernándeze. A jistý není ani start Kokeho, Stefana Saviće, Thomase Lemara nebo Diega Godína. Trenér Simeone tedy musí doufat, že se mu alespoň někdo z nich uzdraví včas.

Atlético v minulém kole nezvládlo zápas s Leganésem úplně podle svých představ a s outsiderem jen remizovalo. Chuť si napravilo až v Lize mistrů, kde jej čekala Borussia Dortmund. Té se Colchoneros chtěli pomstít za poslední duel, ve kterém jim německý tým nasázel čtyři branky. A odveta se skutečně Atléticu povedla mnohem lépe, neboť o jeho domácí výhře rozhodli Saúl Ñíguez a Antoine Griezmann.

V Lize mistrů Atlético kráčí za postupem spolu s německým soupeřem, ale v LaLize by své postavení určitě rád vylepšil. V této chvíli jsou svěřenci trenéra Simeoneho na čtvrtém místě se ztrátou čtyř bodů na první Barcelonu. S Bilbaem to ale umí výtečně, protože tři poslední vzájemné duely Atlético suverénně vyhrálo. Baskičtí Lvi se z výhry nad slavným soupeřem radovali naposledy před pěti lety a v Madridu to bylo ještě o další dva roky dříve. Mají tedy co napravovat.
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Arias, Savić, Godín, Filipe Luis - Correa, Saul, Rodri, Koke - Griezmann, Diego Costa
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Herrerín - De Marcos, Nunez, Inigo, Yuri - San José, Iturraspe, Mikel Rico - Susaeta, Aduriz, Muniain
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.61 - 3.70 - 7.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Girona FC - CD Leganés  (sobota 20:45)
Girona v minulém kole hodně překvapila, když se jí povedlo porazit Valencii. Na tento výkon bude chtít navázat v duelu s Leganésem, kterému se naopak hrubě nedaří. Momentálně sídlí Leganés až na 18. místě LaLigy.

Girona už ve čtyřech po sobě jdoucích duelech ve všech soutěžích dohromady neprohrála a začíná se jí dařit. Po výhře nad Rayem se jí povedlo porazit také Valencii, což čekal málokdo. Girona v utkání ukázala hodně velké odhodlání a snahu, především se jí ale dařilo neutralizovat útoky Netopýrů. Nakonec stačila Gironě jediná branka, o kterou se ve druhé půli postaral záložník Pere Pons.

A právě ten v rozhovoru pro Marcu sdělil: "Byl to skvělý pocit, když utkání končilo a já věděl, že moje branka rozhodla. Samozřejmě mám z gólu velkou radost, ale nejlepší na tom je, že jsme vyhráli jako tým. To je pro mě vždycky to nejdůležitější. Konečně se zdá, že se nám naše tvrdá práce na trénincích začíná vyplácet. Věřím, že pokud takhle budeme pokračovat, můžeme dosáhnout velkých věcí také v této sezoně," míní záložník Girony.

Katalánský celek je aktuálně na 10. místě a na kontě má šestnáct bodů. Velké problémy bude ale Girona mít vzhledem k absencím. Do utkání nezasáhnou hráči jako Douglas Luiz, Johan Mojica, Portu nebo Aday Benítez. Zcela fit není ani útočník Stuani. Hosté mají tři zraněné hráče, mezi něž patří Ezequiel Muñoz, Unai Bustinza a Alexander Szymanowski.

Leganés je na tom mnohem hůř co se týká postavení v tabulce. Patří mu až 18. příčka a na jeho kontě je jen devět bodů. Doposud Leganés vyhrál jen dva duely a trápí ho zejména útok. Ten zaznamenal jen devět vstřelených branek, což je hluboký podprůměr v rámci první španělské ligy. V minulém kole si Leganés ale dokázal získat respekt, když o dva body okradl Atlético Madrid. Ačkoli s favoritem prohrával, nevzdal se a osm minut před koncem srovnal na konečných 1:1.
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Bounou - Pedro Porro, Ramalho, Bernardo, Muniesa, Planas - Granell, Pere Pons, Borja Garcia - Roberts, Stuani
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Juanfran, Omeruo, Tarin, Siovas, Silva - El Zhar, Ruben Perez, Recio, Rodriguez - En-Nesyri
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.22 - 3.25 - 3.76
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Real Sociedad  (pátek 21:00)
Levante překvapuje velmi dobrou formou a pohled na tabulku LaLigy musí každého jeho fanouška nesmírně těšit. V páteční předehrávce 12. kola španělské nejvyšší soutěže na půdu Levante dorazí Real Sociedad, jehož forma je mnohem horší.

Asi málokterý celek ve španělské lize překvapuje dobrou formu tak jako Levante. Tým, který většinou bojoval až do posledních chvil o záchranu a ne vždy se mu to dařilo, teď pobývá na skvělé sedmé příčce! Na čtvrté Atlético Madrid a s tím spojenou Ligu mistrů teď Levante ztrácí jen pouhé tři body! Samozřejmě je teprve první polovina sezony, takže tyto výsledky se musí brát s rezervou, nicméně Levante už mnohokrát ukázalo, že umí překvapit.

Už šest soutěžních duelů v řadě Levante neprohrálo a čtyři z nich vyhrálo. A to včetně vzpomínaného duelu s Realem Madrid, v němž šokovalo španělskou veřejnost. V minulém kole Levante opět sahalo po třech bodech, když se mu do cesty postavil nevýrazný Villarreal. A nebýt vyrovnání Alfonsa Pedrazy z třetí minuty nastavení, byly by to body tři.

Není divu, že trenér Paco López své hráče chválil. "Jsem moc rád za to, že jsme se nevzdali a bojovali. Za to, že jako tým máme nějakou identitu a jasné představy o tom, jak některé situace řešit. Budujeme si vlastní sebevědomí a zpětnou vazbu, abychom se neustále zlepšovali. Zároveň vidím, že si hráči umí fotbal stále užít, takže je v týmu skvělá atmosféra," prohlásil někdejší fotbalista.

Ten nemůže v duelu s Realem Sociedad počítat s několika hráči. Mimo hru jsou zranění Rubén Rochina nebo Armando Sadiku s Nikolou Vukčevićem. Hosté mají absencí víc a na Estadi Ciutat de València se neukážou hráči jako Mikel Merino, Luca Sangalli, Martín Merquelanz nebo Joseba Zaldua.

Real Sociedad tráví začátky listopad až na 13. místě v tabulce, daleko od jeho ideálů a cílů. Za deset posledních duelů vyhrál jen dvakrát a ani herně to není zrovna příjemný požitek. V minulém kole však udržel na uzdě hráče Sevilly, se kterou si po remíze 0:0 rozdělil body.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Oier - Jason, Rober Suarez, Postigo, Chema, Toño - Prčić, Campaña, Bardhi - Roger, Morales
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Moyà - Aritz, Moreno, Llorente, Theo - Zubeldia, Illaramendi - Januzaj, Jimenez, Oyarzabal - Willian José
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.96 - 3.36 - 2.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona1173131:1424
2.Espanyol Barcelona1163215:821
3.Sevilla FC1162322:1320
4.Atlético Madrid1155113:620
5.Deportivo Alavés1162315:1120
6.Real Madrid1152416:1417
7.Levante UD1152417:1617
8.Getafe CF1144311:916
9.Real Valladolid114439:916
10.Girona FC1144313:1416
11.Celta Vigo1135320:1614
12.SD Eibar1142512:1814
13.Real Sociedad1134412:1313
14.Real Betis113448:1213
15.Valencia CF111827:911
16.Villarreal CF112459:1110
17.Athletic Bilbao1117311:1610
18.CD Leganés112369:169
19.Rayo Vallecano1113712:236
20.SD Huesca111379:236

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (720)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele