Kdo z favoritů přežije aneb Události 17. kola FORTUNA:LIGY

27.11.2019, 13:56
Názory a komentáře
Ve znamení ztrát favoritů se neslo 17. kolo české nejvyšší soutěže. Žádný z celků vstupujících do kola v elitní osmičce totiž nedokázal zvítězit. Svůj podíl na tom měli i dva vzájemné zápasy uvnitř této skupiny - v předehrávce Sparta remizovala s Dynamem, v dohrávce se Jablonec rozešel smírně se Slováckem.

Za tři body neuspěl ani žádný z týmů top trojky. Slavia šla brzy do deseti a bez gólu skončil její duel v Olomouci. Plzeň proti Karviné horko těžko získala bod a Mladá Boleslav pohrdla příležitostí dostat se Viktorce na dostřel, dovolila totiž Opavě získat vítězství po čtyřech měsících.

Posledním do party je Baník, jehož kontroverzní zápas v Teplicích skončil 1:1. Skláři přesto pozici v tabulce ztratili, předehnala je Bohemka, která v záchranářském duelu zdolala Příbram. Nejjednoznačnější vítězství kola si připsal Liberec, ten pěti góly smetl Zlín.

Zápas kola


Sparta Praha-Dynamo České Budějovice

Jednoznačně nejatraktivnějším duelem kola byla jeho páteční předehrávka mezi Spartou a Dynamem. Hosty poslal do vedení Schranz, kontroval však Kanga. Na Čolićovu trefu zase odpověděl Plavšić a když už to vypadalo, že Ledeckého trefa bude vítězná, vystřelil svému týmu bod Tetteh.



Gól kola


1. Srdjan Plavšić (Sparta Praha)

V tomto duelu padaly i na poměry kola pohledné branky. Jen pár desítek sekund po svém příchodu na hřiště podruhé srovnal stav Srdjan Plavšić. Srbský křídelník využil ponechané výhody, po níž napřáhl zpoza vápna a povedenou ranou překonal Drobného.



2. Roman Potočný (Slovan Liberec)



3. Benjamin Čolić (Dynamo České Budějovice)



Jedenáctka kola



Brankář - Vilém Fendrich (Opava)

Mladoboleslavské kanonýry přiváděl k šílenství. V úvodu dvakrát vychytal Mešanoviće, v závěru první půle zase Tatajeva a Komličenkvou penaltu. V poločase druhém tolik práce nedal, zneškodnit hlavičku ruského kanonýra mu ale také dalo dost zabrat.

Pravý obránce - Matěj Hrabina (Opava)

Nejenom, že napomohl k čistému konto Slezanů, dal o sobě vědět i směrem dopředu. Prsty měl totiž v jediném gólu zápasu, když přesným centrem našel skórujícího Mondeka. Ještě před přestávkou mohl mít druhou asistenci, tentokráte však jeho pěkný centr nepadl na úrodnou půdu.

Střední obránce - Daniel Krch (Bohemians 1905)

Hrdina vítězství Klokanů. Velmi jistě pracoval dozadu, kde ustrážil Škodu. Měl i několik zdařilých ofenzivních výletů, ten nejlepší v osmaosmdesáté minutě. Našel si Vackův centr z rohového kopu a hlavou vsítil jedinou a také vítěznou trefu.

Střední obránce - Taras Kačaraba (Slovan Liberec)

Na rozdíl od předchozích dvou neskóroval, avšak jeho defenzivní práce si nezaslouží jinou známku než jedničku. Svou jistotou a přehledem dal možnost svým ofenzivním parťákům, aby proti ševcům spustili gólostroj.

Levý obránce - Petr Reinberk (Slovácko)

Slovácko bylo proti Jablonci lepším celkem, vytěžilo z toho však jedinou branku. O tu se postaral právě Reinberk, který využil narážečky spoluhráčů a dostal míč do sítě. Aktivní byl i jinak, jenže buď se jemu nepovedlo zakončení, nebo jeho spoluhráči nezužitkovali jeho pobídku.

Pravý záložník - Tomáš Malinský (Slovan Liberec)

Asistoval na prvních třech gólech Slovanu. Nejprve zleva naservíroval míč do ideální pozice Breitemu, poté z druhé strany odcentroval na hlavu osamoceného Musy. Ještě před poločasem se jeho další centr znovu uchytil, tentokráte zásluhou Potočného.

Střední záložník - Lukáš Kalvach (Viktoria Plzeň)

Viktoriánům se proti Karviné moc nedařilo, Kalvachův výkon patřil mezi ty světlejší. Jeho pobídku zužitkoval po třech čtvrtinách utkání Krmenčík. Blízko byl i k vítězné trefě, z přímého kopu se snažil trefit spodní roh brány.

Střední záložník - Patrik Hellebrand (Slovácko)

Ze středu hřiště řídil hru celku z Uherského Hradiště. V úvodu neúspěšně pobídl ke skórování Šašinku. Asistoval u trefy Reinberka, po pauze zase po jeho centru nepřesně hlavičkoval Havlík.

Levý záložník - Roman Potočný (Slovan Liberec)

Asi nejviditelnější liberecký hráč. Zdařilou trefou navýšil vedení na rozdíl tří branek, po návratu ze šaten se trefil znovu - a opět přesně k tyči.

Útočník - Petar Musa (Slovan Liberec)

Chorvatský mládežnický reprezentant prožívá famózní podzim. Po čtvrtině zápasu si naběhl na vysoký mič, který od zadní tyče uklidil do sítě. Po přestávce zase našel ve vápně on skórujícího Potočného.

Útočník - Martin Doležal (Jablonec)

Přestože se Severočechům v pondělní dohrávce příliš nevedlo, díky Doležalovi dlouho byli ve hře o vítězství. Ten si totiž našel zpětnou hlavičku Plechatého a poslal míč do sítě. Ve zbytku utkání už mu spoluhráči neposkytli kýžený servis.

Co by vám nemělo uniknout


Někdy ty signály tak úplně neklapnou. Přesvědčil se o tom i opavský Jursa, jehož bravurní nákop na rohový praporek nebyl spoluhráči tak úplně pochopen.



V duelu na Hané byly oba týmy rozezleni jedním z výroků rozhodčího. Slávistům se nelíbila jen žlutá karta pro Jemelku, těžko však posuzovat, zda jeho šlápnutí na Masopusta byl vyložený úmysl. Olomouckým zase Rejžek upřel nadějný protiútok, nutno se jej však zastat v tom, že do píšťalky písknul v momentě, kdy byl hráč Sigmy zády k soupeřově bráně.



Nepříliš chytře si počínal na začátku druhé půle duelu proti Plzni Dreksa. Nešlo však o jeho fotbalovost, nýbrž o snahu zašlápnout porouchané zavlažování. Namísto kýženého efektu však karvinský stoper vytvořil louži.



Oba góly padly po chybách rozhodčího v duelu mezi Teplicemi a Baníkem. Slezané šli do vedení po Stronatiho penaltě, které však předcházel Jeřábkův faul mimo vápno.


Sklářům vystřelil bod Jakub Řezníček, jenže některé záběry ukazují, že tomu přecházelo jeho postavení mimo hru.


Zachyceno na sociálních sítích


Pro dobrotu na žebrotu a sociální sítě.


Na tohle musí bejt člověk študovanej, to jinak nejde!


Snad to kluci ve vířivce neberou moc zběsile.


Plzeň se vrací tam, kam patří. Sparta se zvedá.


Tak se přihlaste, kdo z vás se rovněž nechal mučit.


Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha17143036:345
2.Viktoria Plzeň17104332:1634
3.FK Mladá Boleslav1792632:2329
4.FK Jablonec1785430:2329
5.Sparta Praha1775533:2426
6.Baník Ostrava1782728:2326
7.1. FC Slovácko1775521:2226
8.Slovan Liberec1773730:2624
9.Dynamo České Budějovice1773729:2924
10.Sigma Olomouc1748522:2320
11.Bohemians Praha 19051754819:2819
12.FK Teplice1747614:2419
13.Fastav Zlín17431011:2715
14.1. FK Příbram17341014:2913
15.SFC Opava1734108:2713
16.MFK Karviná1726912:2412

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (31)

Přidat komentář
sosna

Ve znamení ztrát favoritů se neslo 17. kolo české nejvyšší soutěže. Slavia ztratila body v Olomouci, Plzeň v Karviné a Dynamo na Spartě.

Reagovat
eL

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
SpartaOvenka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
F.Torres

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
8lampard8

Reagovat
smazaný uživatel

Nešlo by u sestavy kola dávat i počet pokolikáté je daný hráč v sestavě kola (jako tomu bylo kdysi u anglického okénka)?

Reagovat
Stannis Baratheon

Mádl už mě sere dlouho, ale to že si dovolil vůbec porovnat Premier League s nejlepší ligou světa, tím už to vážně dodělal.

Reagovat
Bakary3

Hroznej mental

Reagovat
ratusek

ten Rejžek tvl, ta Slavia tohle nemá zapotřebí

Reagovat
Spalovač šancí

Co myslíš? To odpískání při brejku?

Reagovat
ratusek

Jojo

Reagovat
Spalovač šancí

Když na to koukám takhle v klidu, už mi to jako takový zářez nepřijde. Hráč Olomouce, který měl míč, se otočil zády směrem k místu faulu, takže rozhodčí toho využil, aby zkontroloval faulovaného hráče. Protože tam byl úder do hlavy a ležel, tak se zřejmě rozhodl písknout. A bohužel pro něj v tom momentu šla přihrávka dopředu.

Reagovat
kilobyte

Já bych to neoznačil jako zářez, ale jako jasnou chybu rozhodčího. Chvíli nechával výhodu a když hráč Olomouce dostal míč pod kontrolu, tak písknul.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ratusek

Pilař končí v Olomouci. Kam s ním? Bysme ho mohli prubnout. Ale jeden pokus sme už z Olomouce podnikli...

Reagovat
smazaný uživatel

Do Baníku mají zakázáno chodit další hráči 30+ (až na Frydrycha, který bude mít 30 v únoru), už stačilo, potřebujeme omlazovat Takové Teplice si dokážu představit, pro něj asi ideální.

Reagovat
HorajzmAmmann

omladíme o 150 let tím, že odejde Baroš, Procházka a moc toho před sebou nemá ani Laštůvka.

Jediný důchodce by zůstal Fleišman a Fillo

Reagovat
smazaný uživatel

I kdybych nebral věk, tak Pilař je posilou maximálně pro Fifejdy, ať ho mám jako hráče i člověka rád, tak vážně ne. Stále má nějaké problémy...Křídlo koupit musíme, ano, ale raději někoho mladého z horších ligových týmů či druhé ligy a ještě na něm něco vydělat...Takhle jak to děláme my se to do kolečka dělat nedá.

Reagovat
db18

Celou sezonu je zdravý, jenom Látal je blb.

Reagovat
smazaný uživatel

Kromě jednoho zápasu s námi ano, ale zase na jaře byl zraněný až na jeden zápas pořád a v jeho kariéře toho měl už tolik, že ...Látal to celkem nezvládá, pravda, nečekal jsem to .

Teplice, které se s levým křídlem trápí dlouhodobě a hrají o záchranu by mohly a vzhledem k jeho kvalitám i měly do toho risku jít, u středopolového Baníku mi to smysl ale vůbec nedává, vzhledem i k tomu jak to mužstvo je staré obecně, my bychom se měli vzpamatovat a až na Frydrycha (protože legenda) fakt začít brát hráče do 25, spíš 23 let a zapojovat i mladé z béčka či přímo dorostu.

Reagovat
db18

skleněnka ke sklářum

Reagovat
smazaný uživatel

Víš, kolik máme křídelních hráčů?

Tady je jen jediné plus, nač ho angažovat, že by stál 2,50 Kč, což je pro Jankula adekvátní cena

Reagovat
HorajzmAmmann

zas tak žhavé to není. Jedný opravdu kvalitní křídelník je Reiter a občas Azevedo.

Granečný potřebuje někam na hostování, Holzer lopatou po hlavě nebo prodat, Lalkovič nedostal anu čuchnout takže ho Pánik asi odstřelil a Pilař pokud by byl zdravý, ohehraje klidně 3-4 kvalitní sezony - zadarmo!

Reagovat
HorajzmAmmann

ale u Pilaře nebudu moc soudný, protože mu hrozně fandím - vzhledem k tomu co si prožil. Herně se mi navíc vždycky hrozně líbil, miluju tyhle typy hráčů.

Poslední dobou hraje výborně i Malinský. Ale stejně bych se soustředil na středního záložníka

Reagovat
smazaný uživatel

U Holzera je jeden velký problém, jeho cena, resp. plat. Jinak už se na něj ptal Zlín... A nějaké Polsko, ale tam nechce. Ale dost možná ho budou zkoušet Opava, Slovácko a Karviná, ale spíše jen formou hostování.

Reagovat
verv

To je co za omluvu, že Rejžek písknul v momentě, kdy byl Olomoučák zády k bráně? U výhody snad nejde o to, aby šel hráč, co má míč, přímo na bránu, nebo aby k ní byl natočenej, ale že má míč v držení v situaci, ze které může jeho tým těžit. Což byl tady ukázkovej případ.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele