Jak se krotí Kangovy dělovky aneb Události 3. kola FORTUNA:LIGY

31.07.2019, 08:42
Názory a komentáře
Červencový program nejvyšší české soutěže je za námi a s jeho posledním kolem skončila také stoprocentní bilance Opavy, která odjela z Mladé Boleslavi s výpraskem. Další dva týmy ale nadále mají na kontě plný počet výher, ačkoliv se na to pořádně nadřely. Plzeň proti Karviné zvládla pětigólovou přestřelku, Slavia zase v závěru přežila penaltu Olomouce.

Třetí místo momentálně okupuje Jablonec, vítězství 6:0 proti Slováckuale stálo daleko více sil, než by výsledek napovídal. Hned pět branek nastřílel v závěrečných pětadvaceti minutách. Nedařilo se ani Spartě, která v Českých Budějovicích musela dohánět ve druhé půli a odvezla si jen bod.

Premiérovou výhru v sezóně naopak oslavují hráči Příbrami a Zlína, první doma dokázali v poměrně zajímavém duelu udolat loňského konkurenta v bojích o záchranu Bohemku, druzí přehráli Liberec. Krize se naopak prohlubuje v Ostravě, tamní Baník i kvůli Barošově neproměněné penaltě nedokázal doma bodovat s Teplicemi.

Zápas kola


České Budějovice-Sparta

Zápas, který měl jasného favorita, ten se ale pořádně natrápil, aby získal vůbec nějaký bod. Jihočechy poslal v úvodu do vedení Schranz, hektické nastavení první půle vyvrcholilo proměněnou Kladrubského penaltou. O srovnání se po pauze přičinil zejména Kanga, který nejprve gólem a poté asistencí Tettehovi zařídil oba sparťanské zářezy.



Gól kola


1. Vladimír Coufal (Slavia)

Příliš fotbalové krásy duel mezi Slavií a Olomoucí nenabídl, tu největší hned v šesté minutě. Van Buren potáhl míč po levé straně a odcentroval, na zadní tyči číhající Coufal zakončoval z nekomfortní a akrobatické pozice přesně a nedal gólmanovi šanci.



2. Guélor Kanga (Sparta)



3. Jan Sýkora (Jablonec)



Jedenáctka kola



Brankář - Florin Nita (Sparta)

Držel svůj tým ve hře o vítězství, ačkoliv jednoduché to vinou defenzivy rozhodně neměl. Ještě za bezbrankového stavu vychytal obrovskou šanci Schranze a proti stejnému hráči předvedl famózní zákrok i ve druhé půli, když jeho hlavičku bůhvíjak vyškrábl na roh.

Pravý obránce - Libor Holík (Jablonec)

Z pozice v obraně si kromě čistého konta připsal i dvě asistence, přičemž zejména ta první byla veledůležitá. To Holík poslal centr přímo na Doležalovu hlavu, ten už s přehledem zajistil Jablonci vedení. Podruhé přihrával v šestaosmdesáté minutě, když ke skórování vybídl Kratochvíla.

Střední obránce - Ladislav Takács (Mladá Boleslav)

I jako stoper byl při útočných akcích vidět více než dost. Zhruba ve čtvrtině utkání Fendrich jeho střelu pohotově vyrazil na břevno, a tak jej Takács překonal až deset minut před koncem, když hlavičkou usměrnil Matějovského centr mezi tři tyče.

Levý obránce - Jiří Kladrubský (České Budějovice)

Byl vidět zejména v prvním poločase, kdy kromě bravurního zvládání defenzivní činnost hrozil i dopředu, s míčem si rozuměl. V nastavení zahajovací půle na sebe vzal odpovědnost a proměněnou penaltou dal svému týmu dvoubrankový náskok.

Pravý záložník - Ivan Schranz (České Budějovice)

Největší hrozba pro letenskou defenzivu. V první tutovce proti Nitovi selhal, o dvě minuty později už ale vše napravil a poslal Jihočechy do vedení. V závěru poločasu navíc vybojoval pokutový kop, fanoušci mu tak jistě odpustí i další spálenou šanci pětadvacet minut před koncem.

Střední záložník - Guélor Kanga (Sparta)

Hlavní postava v ofenzivní části sparťanské hry. Protihráči ho často zastavovali za cenu faulu, ani to ale nevedlo k jeho neutralizaci. Nejprve byl Staněk krátký na jeho tečovanou střelu, která výstavně o břevno zapadla do brány, v závěru asistoval na vyrovnávací branku centrem na Tettehovu hlavu.

Střední záložník - Marek Matějovský (Mladá Boleslav)

Ve třiatřicáté minutě šel na hřiště v rámci dvojitého střídání a byl pořádně cítit. Okamžitě hru rozhýbal, ještě před pauzou vyslal Buchu to tutovky. Tu ve druhé půli sám spálil, ale ke gólu se přeci jen nachomýtl, asistoval totiž na poslední gól domácích.

Levý záložník - Jan Sýkora (Jablonec)

Většinu utkání strávil na levém beku, po Krobově příchodu se ale přesunul do zálohy, což byl možná zlomový moment. Sýkora vstřelil třetí a šestou branku svého týmu, obě obloučkem přes brankáře. Tu dřívější poté, co utekl obraně, pozdější po přihrávce od spoluhráče.

Útočník - Jan Chramosta (Jablonec)

Na hřišti pobyl jen asi čtvrt hodiny, ale i to mu stačilo. Nejprve prověřil Trmala dělovkou, aby jej krátce nato po Pilíkově pasu už překonal. V nastavení zapsal do statistik i asistenci, když přihrával Sýkorovi.

Útočník - Ibrahim Keita (Bohemians)

Svým Klokanům dával proti Příbrami dlouho naději na body, ani to nestačilo. Nejprve po návratu ze šaten snižoval dorážkou Vodhánělovy střely, aby dvacet minut před koncem přízemním pokusem překonal Boháče a srovnal stav utkání.

Útočník - Michael Krmenčík (Plzeň)

Po zranění dlouho čekal, než se prosadí, proti Karviné se mu to povedlo hned dvakrát. Hned v úvodu stál tam, kde měl, a Kayambův centr snadno doklepl do brány. Po hodině hry rozvlnil síť Slezanů podruhé, když z první obstřelil Pastornického.

Co by vám nemělo uniknout


Jedenáctkrát byl faulován v duelu proti Českým Budějovicím Guélor Kanga, čímž byl vytvořen nový rekord české ligy. Ten doposud držel Roman Bednář.

V prvních třech ligových kolech bylo zahráváno sedm pokutových kopů, z nichž hned tři zůstaly neproměněny. Dvakrát dostaly možnost penalty Olomouc a Ostrava. Zatímco Sigma byla úspěšná alespoň z padesáti procent, za Baník selhali Baroš i Hrubý.

Bohemians sice v Příbrami prohráli, dokázali ale vstřelit dvě branky. O obě se postaral Ibrahim Keita, mimochodem ještě loni hráč celku od Litavky, který tak zakončil pátou a začal šestou stovku gólů Klokanů v nejvyšší soutěži.

Jaroslava Tvrdíka mohl těšit výsledek duelu jeho Slavie proti Olomouci a udržení stoprocentní bilance, výrazně ho ale znepokojila situace ze třiaosmdesáté minuty, kdy začaly z jižní tribuny (kam byl přesunut kotel z uzavřeného Severu) létat světlice do sektoru hostů, mimo jiné i na další příznivce sešívaných.



Další spoustu šancí spálil v Českých Budějovicích reprezentační útočník Libor Kozák, do toho se postaral i o komickou vložku. To už abychom mu zřídili speciální rubriku, co říkáte?


Zachyceno na sociálních sítích


Seznamte se. Jan Bořil, bojovník v kleci.

Špatné zakončování? Ne. Smůla? Nikoliv.



Úderný a pohotově vtipný Luděk Mádl strikes again.

Do ráže se dostal i Petr Rada.



Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha33007:19
2.Viktoria Plzeň33008:49
3.FK Jablonec32018:26
4.FK Mladá Boleslav32015:46
5.SFC Opava32013:46
6.Dynamo České Budějovice31114:34
7.1. FK Příbram31114:44
 Sparta Praha31114:44
9.FK Teplice31113:64
10.Bohemians Praha 190531025:53
11.Slovan Liberec31024:53
12.Baník Ostrava31023:43
13.Fastav Zlín31022:33
14.Sigma Olomouc31022:43
15.1. FC Slovácko31022:83
16.MFK Karviná30033:60

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (133)

Přidat komentář
John Obi Mikel

Podle mě teda brankář kola jednoznačně Grigar.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
fantomas

Reagovat
jaris7

taky jsme se divil, že tam není. Ale bylo to asi dost těsný

Reagovat
monty25

Reagovat
BaggioRoberto

Reagovat
Shevchenko

já chci taky do klubu.

Reagovat
Euphael

Reagovat
Kang & Kodos

Nita klasicky dobrej, ale Grigar byl o level vejš

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak krome penalty, kterou Bary sabotova,l nic extra nechytil

Reagovat
John Obi Mikel

Co třeba střelu Kuzmanoviče, nebo hlavičku Baroše.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
lichna.

Reagovat
Whitemedia

Kde je gól Maškinha?

Reagovat
ratusek

Mádl pohotově vtipný?

Reagovat
jaris7

Mádl získal ocenění kkta kola?

Reagovat
Y.N.W.A

ale dyť má pravdu, zná ho léta z rozhovorů a tiskovejch konferencí, tak ví víc, než my tu všichni dohromady... navíc je to jasný i nám všem

Reagovat
jaris7

No budiž, ale to, že jedou jeho tweety na "sílu" je prostě evidentní a trapné.

Reagovat
Y.N.W.A

ok, no, bude to o sympatiích, mně Mádl neva a na sílu mi jeho sdělení nepřijdou, ostatním tu, koukám, nějak leží v žaludku

Reagovat
insane

Presne tak, ten clovek je odjakziva neurotickej buran, co po vsech rve. Ted akorat hraje na city, ale to je jen zasterka - ve skutecnosti jeho ego narostlo do takovejch rozmeru, ze ani nesnese myslenku deleni se o obeti svyho vokalniho teroru s radovejma cholerikama z tribun. On je profesor zlucovitosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole ten Madl je ale sprymar.

Reagovat
Y.N.W.A

Co to je za oslavu ten Sýkora, Matoušek a Jugas? ...že dostanou nažrat? ...nebo to jsou sloni? ...nějakej koks?

Reagovat
cetto

Stejnou oslavu předvedli i Coufal a spol. To souvisí s tou celosvětovou kampaní proti rasismu co ted je, měly by se takhle oslavovat všechny goly celou tuhle sezonu, co všude na světě padnou, ale bohužel někteří hráči to nedodržují nebo o tom neví.

Reagovat
kilobyte

A co to znamená? Jako že žerou banány?

Reagovat
Raylan

Nějaký zdroj? Ještě jsem to neviděl, spíš mi to přijde jako nějaká slavistická šaškárna.

Reagovat
ttopi

Hrozná komedie

Reagovat
Stannis Baratheon

Mádl

Reagovat
kilobyte

S tou pravidelnou rubrikou to není špatný nápad. Mohlo by to být "Kozák na konec" a nebo radši "Palič na konec" ať to není, tak útočný. Dával by se tam netrapnější/nejhorší pokus o zakončení.

Reagovat
Fabregas@ole

Prosím, my chceme týdně Kozáka na konec !

Reagovat
smazaný uživatel

Palič je přezdívka i pro Železníka, to by se mohli přetahovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Deník Sport

Reagovat
Losinho

Mádl trapnej idiot, Deník Sport plnej idiotů a Kozák..

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Shevchenko

Co proti tomu Mádlovi všichni mají? Mně přijde v pohodě.

Reagovat
KoryVCF

Dyt je to dement s vadou řeči

Reagovat
Shevchenko

Nehodnotím člověka podle vady řeči.

Reagovat
Puskas

Ono se to v textu navíc špatně pozná.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
shitcool

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
mayday

Naprostá demence ten názor.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
kiciN

To je aspon nazor, to ti poradil myslitel Tvrdik?

Reagovat
KoryVCF

Tvuj táta

Reagovat
kiciN

Reagovat
kilobyte

*všichni slávisti

Reagovat
verv

já nejsem slávista a taky si myslím, že je to kokot

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
Selänne

Však je to zamindrákovanej blb. Stačí se podívat, jak se roky navážel do Sparty a teď dělá to samé Slávce.

Reagovat
smazaný uživatel

Sorry ale to s novinařinou nemá nic společného.

Reagovat
lichna.

To jeho věčné rýpání do Slavie, absolutní neschopnost přijmout jakoukoliv kritiku. Neustálá potřeba být na sílu vtipný...

Informace má celkem dobré, i když už se taky kolikrát hodně sekl. Ale to je tak vše, jinak je to hrozný kretén.

Reagovat
off-olda

To byl jako doteď nejvíc faulovaný Bednář? Ten Roman Bednář?

Reagovat
kilobyte

To spíš někde špatně přečetli. On je spíš nejvíc faulující. Pamatuju, jak chodil pod Lavičkou na poslední minuty a buď z toho byl ohromný tlak a góly a nebo fauloval vše, co se hnulo.

Reagovat
mistr129

Jde o počet faulů na někoho v jednom konkrétním zápase

Reagovat
off-olda

No právě!

Reagovat
Mr.Mike

to počítali i když fauloval sám sebe

Reagovat
meno

Sdílet GreenPiss je slušný dno

Reagovat
verv

nějak v tom marně hledám ten vtip

Reagovat
cubinho

Reagovat
Euphael

Reagovat
shitcool

Reagovat
Pablos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Fairplay

Reagovat
C-M@ster

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
verv

11 faulů na Kangu, to je šílený. Z toho většinu Javorek, kterej dohraje bez žluté. A ještě ho komentátoři na o2 chválí jak je to skvělá taktika. Pak má ta naše kopáčská liga nějak vypadat.

Reagovat
John Obi Mikel

Naopak, když si na to zvyknou u nás, nebudou překvapeni tvrdší hrou v Evropě.

Reagovat
Puskas

Naopak, tvrdá hra se nemusí rovnat faulování. Když nejsou schopni hrát bez faulů v naší lize, jak chtějí obstát v Evropě.

Reagovat
Pablos

Reagovat
kiciN

Reagovat
OranžováKarkulka

Reagovat
db18

Reagovat
PlackaSKS

Nevím jestli má javorek nějaký tendence uspět v Evropě

Reagovat
John Obi Mikel

Takhle jsem to nemyslel, myslel jsem tvrdá hra od soupeře.

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
verv

Tak ono nejde o tvrdou hru ale o to, že většinu rodících se akcí přeruší faulem. A pokud jim to rozhodčí toleruje a po nějakým 3-4 faulu nedá žlutou, tak to budou dělat pořád, protože odpískání faulu bez karetního trestu je pro ně v podstatě výhra. Tím pádem je kreativita zabíjená na úkor těchhle nekopů a pak všichni říkaj, jak je naše liga hlavně o běhání a soubojích, namísto fotbalovosti.

Reagovat
mistr129

Reagovat
Pablos

Reagovat
kilobyte

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
shitcool

Reagovat
PP

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
ratusek

Reagovat
Selänne

tesat

Reagovat
mayday

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Harakan

Haleluja..

Reagovat
Kang & Kodos

Tak skvělá taktika to v tom zápase byla, protože když je rozhodčí kokot a nedá mu kartu ani po tom, co ho posedmý zfauluje, tak proč by to nedělal

Reagovat
ratusek

kartu pak nedal ani za ten volejbal. Hrubeš je prostě zoufalej, stejně jako Pičeleanu

Reagovat
smazaný uživatel

Ve většině případů rozhodčí zahá kartu, sotva někdo udělá 3-4 faul a je jedno, že to byl sebemenší faul a ukáže na prstech, že to sečetl... a tohle vemeno, škoda mluvit.

Reagovat
fantomas

Reagovat
Losinho

Chytrost hráče, hloupost rozhodčího a částečně Kangy/Jílka.

Reagovat
verv

Hloupost Kangy/Jílka proč?

Reagovat
Losinho

Že se tomu mohl přizpůsobit a dávat míč rychlejc od nohy. Případně mu k tomu dát pokyn Jílek. Ale chápu, že spíš pokaždý čekáš, že už tu žlutou ten zmrd konečně dostane. A nebo že z nějaký standardky dáš gól, když tam máš minimálně dvě vysoký hovada.

Reagovat
smazaný uživatel

a cemu by pomohlo, ze by daval driv mic kopytum jako hasek a spol?

Reagovat
Losinho

Třeba by si dřív uvědomili, že tam ty kopyta nemají co dělat.

Reagovat
db18

Reagovat
fantomas

Tak jasneze je to dobra taktika, holt sudi nastavil nejakej metr a on toho vyuzil.

Reagovat
verv

No nastavil metr...třeba Plavšič dostal žlutou hned po prvním faulu, kdy tam zakopl o soupeře. Ale jde mě o to, že tyhle vemena pořád volaj po atraktivním fotbale a pak chválí takovouhle antifotbalovou taktiku.

Reagovat
C-M@ster

Tak pokud člověk 11x pojede 69, taky mu to policajt nesečte a nenapaří pokutu za porušení sedmdesátky.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
verv

To je dost divný přirovnání. Pokud jedeš 69 na sedmdesátce, tak to není porušení ničeho, faul je porušení pravidel. A za opakovaný faulování má být žlutá.

Reagovat
C-M@ster

V pravidlech je, že za opakovaný faul je žlutá?

Reagovat
verv

O udělování žluté je tam konkrétně tohle: Rozhodčí hráče napomene, jestliže soustavně porušuje Pravidla hry (není určen konkrétní počet nebo typ přestupků pro definici „soustavně“)

Reagovat
C-M@ster

A podrobnější definice tam není?

Takhle by mu mohli dát žlutou i za 11 ofsajdů, ne?

Reagovat
verv

Tohle je nejpodrobnější, co tam je. Každopádně u ofsajdu se tam píše: Být v ofsajdové pozici není porušením pravidla.

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas kola: Baník-Teplice

Jedenáctka kola: Grigar - Vondrášek, Kúdela, Jeřábek, Fleišman - Houska, Ljevakovič, Smrž - Kozák, Baroš, Nešpor

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
C-M@ster

Mimochodem ta kvalita fotbalu fakt bude v budoucnu klesat, když budou teploty i nadále stoupat. Hrát ve čtyřicítkách naplno moc nejde a zápasy se přesunou do nočních hodin.

Ono i hráči toho ve vedrech asi natrénujou míň.

Reagovat
John Obi Mikel

Zajímavá myšlenka

Reagovat
mayday

Ve vedru hrát celkem jde, horší je hrát ve vedru a ještě na spalujícím slunci. Večerní zápasy si myslím jsou v létě v pohodě, jak je výkop v 16 hodin na přímým slunci, tak je to horší no.

Reagovat
RadekVonCZE

Tak ve Španělsku se hraje často od 22:00 nebo někdy 23:00 pokud se nepletu

Reagovat
smazaný uživatel

Rada

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ondrasch77

Reagovat
smazaný uživatel

Nevíte někdo, kolik stojí goal line technologie? Jestli je ta liga fakt tak chudá, že si to nemůže dovolit...

Reagovat
smazaný uživatel

Doktore jestli si nevěříš, já to vemu.

Reagovat
mayday

OT: Tak co teď Vlastik předvádí u penalt Bayern - Tottenham, to jsem dlouho neslyšel

Reagovat
C-M@ster

Co udělal?

Reagovat
mayday

Totálně zmatenej, po polovině kopů řekl špatný skóre, za stavu 3-3 po čtvrté sérii jde kopat Tottenham a prej když dá, tak vyhraje... Úplně mimo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele