Gambrinus liga - souhrn 2. kola

05.08.2011, 19:56, aktualizováno 07.08.2011, 21:26
Komentáře a souhrny
Plzeňskému obhájci titulu se v úvodu nedaří. Ani druhý zápas Plzeň nezvládla, prohrála s Bohemians a má po dvou kolech jediný bod. Duo Matějovský, Kweuke naopak zařídilo další tři body pro Spartu. Z Letné odjel s prázdnou Jablonec. Mladá Boleslav v poslední minutě vydolovala tři body ze zápasu se Slováckem...

Sparta Praha - Baumit Jablonec 2:1

07.08.2011 19:30

Góly: 11. Leonard Kweuke, 30. Marek Matějovský - 34. David Lafata

Sparta ve šlágru kola zdolala Jablonec 2:1 a posunula se na první místo ligové tabulky. Všechny tři góly padly v první půli, která přinesla nevídanou podívanou, oba týmy hrály fantasticky. Druhé dějství již mírně zaostávalo, pořád však bylo na co dívat. O branky vítězů se postarali Kweuke a Matějovský, za Jablonec už jen snižoval Lafata.

Oba celky šly do utkání v nejsilnějších možných sestavách, chyběli jen dlouhodobě zranění Kušnír a na druhé straně Vošahlík, Jarolím a Eliáš. Stoperská dvojice Sparty znovu nastoupila ve složení Zápotočný - Řepka, na hrotu útoku samozřejmě nastoupil Leonard Kweuke, střelec pěti branek ve třech duelech nové sezony.

Sparta začala zostra a hned v první minutě mohla jít do vedení, Hušek dobrou přihrávkou našel Kweukeho, jehož tvrdá rána z pětadvaceti metrů pořádně vystrašila Špita v brance Jablonce. Ve druhé minutě přišla první čistá gólová příležitost, Vidlička z pravé strany nádherně odcentroval, Kweuke se natlačil před Pavlíka, ovšem zblízka těsně minul.

Domácí hráli skvěle, po kombinaci ve středu pole vyslal Matějovský ideální vysoký pas na Juhara, ten ještě vylepšoval pozici pro Kweukeho, toho však tentokrát zastavil Beneš. Sedmá minuta přinesla první práci pro sparťanskou defenzivu, na Kovaříkův prudký centr ale Kopic nedosáhl, o chvíli později pak sám vypálil a donutil Blažka k zákroku.

V jedenácté minutě se Sparta dočkala zaslouženého vedoucího gólu, Vacek našel chytrým pasem Sionka, ten si nádhernou patičkou obhodil Beneše, v pokutovém území našel nikým nehlídaného Kweukeho a bylo to 1:0. Diváci na Letné se bavili rychlou, technickou a přesnou hrou Sparty, Kweuke se tlačil do další gólovky, jeho nabídku na teč ale zachytil pozorný Špit.

Po čtvrthodině hry zajímavě odcentroval Vidlička a Sionkovi chybělo k přesnému zakončení pár centimetrů. Jablonec se příliš nedostával do hry, zahrozil jen občas z rychlých protiútoků, jako když Kovařík hledal hlavu Lafaty, na poslední chvíli ovšem zasáhl Zápotočný. V šestadvacáté minutě to z volného přímého kopu přímo na bránu zkoušel Sionko a nebyla to vůbec špatná střela, Špit se jen ohlédl, jak míč letí těsně vedle jeho pravé tyče.

Běžela třicátá minuta a Sparta zaslouženě vedla o dvě branky, Kweuke ideální kolmicí našel rozběhnutého Sionka, ten se však dostal do těžkého úhlu, a tak přihrál na hranici šestnáctky Matějovskému, který chytrou střelou k tyči nedal Špitovi šanci. I Jablonec svým pojetím hry přispíval k nádhernému fotbalu a ve třiatřicáté minutě se propracoval ke kontaktní trefě, Kovařík zůstal po rohovém kopu u pravé lajny, balón se k němu vrátil, následoval parádní centr a Lafata hlavou snížil.

Jablonec se čím dál více dostával do ohrožení Blažkovy svatyně a v závěru první půle dokonce přehrával Spartu, hlavně díky vynikajícímu výkonu Jana Kovaříka, který posílal do vápna jeden nebezpečný centr za druhým. Přesto mohli ještě jednou skórovat domácí, Zápotočného hlavičku měl do sítě dopravit Sionko, netrefil ovšem ideálně a minul.

První půle byla zatím tím nejlepším, co Gambrinus liga v novém ročníku nabídla, hrál se parádní fotbal z obou stran, dokonce mohlo padnout i více branek. Sparta začala skvěle a zaslouženě vedla 2:0, poté se však karta obrátila a Jablonec začal diktovat tempo hry, což nakonec přineslo i snížení na konečný poločasový výsledek 2:1. Všichni v Toyota Aréně doufali, že i druhá pětačtyřicetiminutovka nabídne tak zajímavou podívanou, jako ta první.

Bohužel, nestalo se... Prvních patnáct minut druhého poločasu okořenil jen jedním zajímavým průnikem Kopic, dobrou akci však nepodpořil přesnou finální přihrávkou. Hosté měli mírnou převahu, Kovaříkův průnik do šestnáctky bohužel pro Jablonec zakončil český reprezentant do jednadvaceti let nepřesnou bekhendovou střelou.

Jediným Sparťanem, který i po přestávce splňoval ty nejpřísnější měřítka, byl Leo Kweuke. Nejprve po centru Vacka hlavičkoval mimo, poté nádherně zamotal hlavu Pavlíkovi, ten však v poslední možné chvíli dokázal zasáhnout a na závěr vyslal do gólové možnosti střádajícího Podaného, jehož klička úspěch neslavila.

Kweuke je nezastavitelný, patnáct minut před koncem v tvrdém souboji předčil Pavlíka a hledal zpětnou přihrávkou jednoho z dvojice Matějovský, Podaný, jenže poslal míč přesně mezi ně. V osmasedmdesáté minutě se Podaný prohnal okolo Štochla i Loučky, mohl přihrát před prázdnou svatyni Matějovskému, ovšem zachoval se jako sobec, z úhlu vypálil a minul.

Pět minut před vypršením normální hrací doby šli domácí do přečíslení, Kweuke na sebe natáhl oba zbylé obránce Jablonce, posunul míč Vackovi, ten však trefil jen boční síť. A hned z protiútoku měl Jablonec obrovskou šanci na vyrovnání, Kovařík hlavou dostal do tutovky Lafatu, který se správně pokusil vypálil z první, bohužel pro Severočechy ale branku netrefil.

V poslední minutě chyboval v rozehrávce Jablonský, Vacek našel Matějovského a najednou byli domácí v pokutovém území soupeře v přečíslení. Matějovský chytře posunul kulatinu Pamičovi, ten vracel před prázdnou kasu Kadlecovi, jenže ten přihrávku zřejmě nečekal a selhal.

Spartu to však mrzet nemusí, ve šlágru druhého kola Gambrinus ligy porazila Jablonec ve vyrovnaném utkání 2:1 a se šesti body vládne tabulce. Jablonec má ze dvou těžkých duelů jediný bod a krčí se ve spodní polovině pořadí, dnes však rozhodně nezklamal a může se zapojit do boje o titul. Na závěr přidám přání, aby bylo v české lize k vidění víc takových poločasů, jako byl ten první na Letné.

Více informací k zápasu

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň 2:1

07.08.2011 17:00

Góly: 27. Martin Nešpor, 79. Vladimír Bálek - 39. Petr Jiráček

Mistrovská Plzeň se ani ve druhém kole nedočkala svého vítězství. V pražském Edenu totiž podlehla domácím Bohemians 1:2 a v tabulce ji tak zůstává jediný bod díky remíze s Libercem. To domácí jsou po dvou odehraných zápasech stoprocentně bodově úspěšní.

První půle, v níž byli aktivnější domácí Bohemians, přinesla plno útočných akcí. Poprvé zahrozili domácí, když sprintující Škoda obehrál plzeňského Trappa a z pětadvacetimetrové vzdálenosti prověřil brankáře Daňka, jenž míč bez problémů chytil. Trochu větší šance přišla o tři minuty později. Ta byla opět v režii domácích, když z pravé strany centroval Budínský směrem do vápna a k míči vyskočil Škoda, jenž hlavou mířil těsně vedle pravé tyče plzeňské brány.

Další zajímavá příležitost se vyskytla v 21. minutě, kdy se do své druhé šance dostal domácí Škoda. Ani tentokrát nebyl úspěšný, pokusil se Poborského dloubákem přehodit vyběhnutého brankáře Daňka. Ale míč skončil těsně nad břevnem.

V 27. minutě se diváci v pražském Edenu dočkali úvodní branky v utkání. O tu se postarali domácí, když Budínský z přímého kopu centroval do pokutového území, kde střelu tečoval dobře postavený Nešpor a míč pak doletěl až do brány. Hostující brankář Daněk neměl šanci zareagovat. O minutu později to mohlo být 2:0 pro Bohemians, když Daněk nevyrazil vysoký centr do bezpečí. Vyražený míč se objevil u Bartka a ten chtěl z první pálit, ale jeho rána mu nesedla. Ještě se k balónu dostal domácí Nešpor, ale mířil těsně nad.

První vážnější šanci si vytvořili Plzeňští až v 35. minutě, kdy střílel Trapp, ale jeho střelecký pokus letěl metr vedle Sňozíkovy pravé tyče. O čtyři minuty později se již hosté radovali. Zlepšená hra ke konci prvního poločasu jim pomohla k vyrovnávací brance. O tu se po Pilařově přihrávce postaral Jiráček, který zblízka překonal domácího brankáře Sňozíka. Do šaten se tak odcházelo za nerozhodného stavu.

Druhou půli zahájili lépe hosté, když si v 49. minutě vytvořili velký tlak na domácí obranu, ale branku nepřinesl. Zakončoval Pilař, s jehož prudkou střelu z voleje si poradil Sňozík. Do další brankové příležitosti se Plzeňští dostali o čtyři minuty později, kdy z levé strany centroval Limberský na hlavičkujícího Filla. Jeho nepříjemná hlavička mířila sice pod břevno, ale Sňozíkovi se povedlo vyrazit balón na roh. V prvních dvou třetinách druhého poločasu byli hosté lepším týmem, potvrdili to i v 64. minutě, kdy Pilařův centr nikdo netečoval a míč orazítkoval tyč Sňozíkovy brány.

Pak útočili hráči Bohemians. Nejprve v 77. minutě střídající Růžička si všiml na hranici pokutového území nabíhajícího Budínského a přihrál mu do šestnáctky. Budínského střelu však vyrazil plzeňský brankář Daněk.

O několik okamžiků později se domácí dočkali druhé gólové trefy. Ta nastala po výborné Budínského přihrávce na střídajícího Bálka, který obehrál Bystroně a poté krásně přehodil plzeňského brankáře a míč skončil v síti. Bohemians tak vedli 2:1. Plzeň se však nevzdávala a pokusila se v závěrečných deseti minutách s tímto nepříznivým výsledkem něco udělat. Z jejich tlaku však žádná branka nepřišla, nejblíže k vyrovnávací brance měli až v samotném závěru. Hosté zahrávali rohový kop, Horváth nasměroval míč na zadní tyč domácí brány, na jeho střelu si naběhl Hora, ale ten hlavičkou na míč nedosáhl. Potom už přišel hvizd rozhodčího a zápas skončil vítězstvím domácích 2:1 nad favorizovanou Plzní

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 1:0

07.08.2011 17:00

Góly: 90. Michal Kordula (vl.)

Vlastní brankou v druhé minutě nastavení skončila aktivní kariéra úspěšné české sudí Dagmar Damkové. Utrápená Boleslav si tak v pátém soutěžním utkání letošní sezóny se štěstím došla pro vítězství, Slovácko i přes solidní defenzívu opět prohrálo.

První dějství ovládali domácí, přesto se výraznějších šancí nedočkali. Malé vzrušení přišlo pouze v šesté minutě, kdy se Řezníček pokusil o kličku brankáři, balón mu však utekl do zámezí a sám svým pádem penaltu nevymodlil. Nadějnou příležitost zahodil ještě Kúdela, když mu Štohanzl poslal míč proti noze z přímého kopu, tečovaný pokus skončil bezpečně mimo tři tyče.

Ve 28. minutě se ozvali i hosté, ale Fujerik po svém úniku z pravé strany branku minul. S blížící se přestávkou nabírala hra na chaosu a nepřesnostech, diváci tak museli ocenit hvizd rozhodčí přesně po pětačtyřiceti minutách.

Druhá půle přinášela přeci jen častější nebezpečí v šestnáctkách na obou stranách, nicméně brankáři byli pozorní. Ondřejka prodlužoval přímý kop hlavičkou zády k brance a Miller jen taktak vytěsnil zpod břevna na roh. I Filipko se musel soustředit především při standardkách soupeře. Vždyť za hodinu hry kopali domácí patnáct rohů, brankář Slovácka si svůj prostor pečlivě hlídal.

Výtečnou pozici přetavil v nepříliš nebezpečnou střelu Kordula v 67. minutě, když mu před vápno nabil Ondřejka. A hosté se snažili dál. Po osmi minutách zkoušel překvapit Millera Fujerik z kraje vápna a domácí brankářse musel hodně natahovat, aby míč poslal mimo.

Dech se domácím fanouškům tajil i po přímém kopu střídajícího Valenty, jehož prudký pokus proletěl kolem pravé tyče. Neproduktivní hosty mohl potrestat v 79. minutě Řezníček, který dostal balón na vápno mezi obránce, ale levačkou bez přípravy trefil pouze náruč Filipka.

Když už se zdálo, že závěrečná snaha boleslavských k ničemu nepovede, poslal nepříliš povedený centr do vápna Kysela a dezorientovaný Kordula těsně před vlastním brankářem přizvedl balón natolik nešťastně, až skončil v síti jeho týmu.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1

06.08.2011 18:00

Góly: 3. Theodor Gebre Selassie, 38. Michael Rabušic - 63. Zbyněk Pospěch (pen.)

Liberec potvrdil roli jasného favorita, zdolal Slavii 2:1 a posunul se v tabulce na páté místo. Slavia má po dvou kolech stále v kolonce bodů nulu a je čtrnáctá. Liberec už po první půli vedl 2:0, když se trefili Gebre Selassie a Rabušic, za sešívané pak už jen z penalty snižoval Pospěch.

Liberec si lepší start do utkání přát nemohl, už ve třetí minutě se totiž dostal do vedení. Na Breznaníkův centr od rohového praporku si naskočil český reprezentant Gebre Selassie a hlavou o zem otevřel skóre zápasu. V sedmé minutě se poprvé osmělila také Slavia, z hranice šestnáctky však z dobré pozice trefil jen spoluhráče Petráka.

O tři minuty později tu byli s další nebezpečnou akcí hosté, Hlouškův centr ovšem před Pospěchem na poslední chvíli přizvedl stoper Polák a zachránil Slovan od inkasované branky. Hrál se zajímavý fotbal na obou stranách, oba týmy se snažily útočit a z toho plynul i nadstandardní počet gólových příležitostí. Tu další měl liberecký stoper Nezmar, hlavou však poslal míč nad branku.

Slavia nehrála špatně, ve dvaadvacáté minutě se po hezkém centru Koreše dostával do tutovky Janda, na malém vápně však na míč nedosáhl. I Jiří Štajner mohl zažít další gólovou radost, přihrávku Breznaníka ale hlavou nevyužil. Ve třiatřicáté minutě dostal ideální přihrávku za obranu rozběhnutý Vlček, z úhlu prudce vypálil, Bičík si však svou zadní tyč pohlídal a vynikajícím reflexem šanci Slavie zneškodnil.

Sedm minut před přestávkou vedl Slovan 2:0, Šuralův nízký centr prodloužil na přední tyči Michael Rabušic a rozvlnil síť za zády Hanuše podruhé. Ještě do poločasu mohl zvýšit Šural, jenže ve skluzu na kulatinu nedosáhl.

I druhý poločas přinesl velkou porci zajímavých možností, nejprve se v obrovské příležitosti ocitl Šural, střelu ovšem totálně zkazil. V padesáté deváté minutě na hřiště přišel slávistický útočník Pospěch a okamžitě po jeho vstupu na zelený pažit se hra sešívaných zvedla. Jen dvě minuty byl Pospěch na trávníků, když se mohl prosadit poprvé, to však ještě zamířil nad.

V šedesáté čtvrté minutě už to však přišlo, v pokutovém území fauloval Fleišman Jandu a kopala se sporná penalta. Tu Pospěch proměnil a naděje na první body v sezoně pro hostující tým ožila. Hlavou po rohovém kopu ji mohl ještě zvýšit Kaufman, trefil ale jen střed branky.

Poslední šanci Slavie měl na kopačce znovu aktivní Pospěch, když se obtočil kolem Poláka a mířil přesně k tyči, tam však byl pozorný Bičík včas. Liberec tak zdolal Slavii 2:1 a navazuje na dobrou podzimní formu, v prvním kole totiž přehrával mistrovskou Plzeň. Slavie je bez bodu na čtrnácté příčce.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - Baník Ostrava 3:0

06.08.2011 18:00

Góly: 9. Daniel Rossi (pen.), 43. Daniel Rossi, 83. Tomáš Hořava

Sigma i ve druhém kole dokázala udržet čisté konto a díky dvěma trefám Rossiho a povedeném zásahu Hořavy si připsala jasné vítězství nad Baníkem, který se o své první body bude muset pokusit proti Boleslavi.

Pro Olomouc nemohl zápas začít lépe. Už v deváté minutě Adámik nešetrně poslal k zemi Varadiho ve vápně a Rossi si z penalty počínal suverénně. Svůj pokus umístil k opačné tyči, než ke které se odhodlal Krbeček.

A stále ještě v úvodu zápasu mohl přidat druhý gól Hořava, který se dostal do šestnáctky a přízemní střelou nadělal brankáři hostů potíže. Ten se zasloužil i o další slibnou příležitost, když chaotickou obranu hostů přelstil příhrou do uličku Petrovi, který hledal na penaltě Schulmeistera. Tomu chyběl krok k usměrnění balónu do prázdné brány.

Hanacký útlum mohl přinést vyrovnání ve 35. minutě. Nejprve vybízel z přímého kopu Lukeš svým centrem k teči, ta ovšem nepřišla a u tyče tak musel zasahovat Drobisz. Na následný roh si naběhl Adámik a hlavičkou jen těsně minul pravou tyč zkamenělého brankáře.

Pět minut před přestávkou se opět ozval Hořava. Jeho přízemní křižná střela z šestnácti metrů letěla vedle. Jenže brzy poté rozehrál roh Vepřek, nejvýše vyskočil Rossi a jeho hlavičku nezastavil ani Krbeček, ani Lukeš.

Po změně stran mohl třetí branku darovat domácím brankář Baníku, ale po špatném zpracování stihl před Schulmeisterem odkopnout do zámezí. Bohužel brzká vlaštovka o záživné druhé půli lhala. Ostravská nemohoucnost a náskok domácích nedávala mnoho nadějí k vážnějším šancím.

Tu největší v dresu hostů zahodil Fantiš, když v 63. minutě hlavičkoval po centru Tomanicy mimo tři tyče. Místo závěrečné snahy Baníku přišla navíc dvouminutovka Olomouce. Kučera usměrňoval míč do sítě z ofsajdu, Varadi se o naději připravil špatným zpracováním a Hořava vše utnul parádní trefou z dvaceti metrů.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - Viktoria Žižkov 2:1

06.08.2011 16:00

Góly: 48. Tomáš Wágner, 60. Daniel Tarczal - 23. Daniel Bartl

Svěřenci trenéra Vavrušky si opět schovali své góly na druhý poločas a znovu to stačilo na všechny body. Žižkov po slibné první půli ztratil po přestávce dech a opět odchází s prázdnou.

Přestože se od úvodních minut nebály obě strany útočit, nepřesnosti hostů a jejich dynamická defenzíva nedovolovaly divákům prožít nějaké vzrušení. O to se pokoušel především Folprecht, který chytrými přihrávkami uvolňoval své spoluhráče.

Po dvaceti minutách se k první vážné příležitosti dostával Šlapák, kterého perfektní kolmicí vyslal Tarzcal vstříc tváří v tvář Vaclíkovi. Ten nakonec stačil k míči doběhnout dřív. Zaslouženého vedení se tak dočkali Pražané, když Folprechtovu příhru využil Bartl pohotovou střelou mezi nohy brankáře Hrušky.

Spolupráce této dvojice mohla přinést hostům pojištění ještě do půlhodinky hry, laxní zakončení úspěšného střelce však mnoho problémů Hruškovi nenadělalo. Ve 32. minutě si pak o celosvětovou slávu v posměvačných videích řekl Kalod, který od Bartla dostal přihrávku po zemi do malého vápna, aby nepochopitelně minul vzdálenější tyč.

Tři minuty po změně stran tak přišlo vyrovnání, když po centru Pleška stačilo Wágnerovi nastavit nohu a z pár kroků pokořil bezbranného Vaclíka. Ledovou sprchu mohl domácím pustit Nestorovski, který se vzápětí dostal do slibné příležitosti, svůj volej ale poslal nad břevno.

Další šanci hostů zmařil Hruška, když se po odvráceném autu do vápna opřel na hranici šestnáctky do balónu Folpracht a příbramský brankář musel prudký pokus pod břevno schovat do rukavic. S trochou štěstěny se tak po hodině hry zvrátilo skóre ve prospěch domácích.

Lafrance hlavičkoval míč mimo své pokutové území a nabil přímo Tarzcalovi, který se bez přípravy trefil dokonale. Trenér Pulpit tak sáhl ke změnám a Sivrič se mu málem odvděčil už čtyři minuty po vstupu na hřiště. Jeho přízemní pokus zpoza vápna dokázal u tyče vytěsnit Hruška na roh.

Definitivní rozhodnutí mohl pět minut před koncem zapříčinit Wágner, Vaclík se však tvrdého souboje na malém vápně nebál a nedovolil mu vystřelit. Závěrečný tlak hostů nepřinesl žádnou přímou střelu, Příbram má tak po dvou kolech šest bodů a se startem sezóny musí být spokojena.

Více informací k zápasu

FK Teplice - FC Hradec Králové 0:3

05.08.2011 20:15

Góly: 16. Radek Hochmeister, 20. Pavel Dvořák, 87. Jiří Poděbradský

Třígólový debakl utrpěli domácí Teplice v souboji se suverénním Hradcem Králové. Votroci se dostali se dvěma výhrami na čelo tabulky.

Souboj dvou úspěšných z prvního kola byl k vidění na teplických Stínadlech, kam přijeli hradečtí Votroci. Na kanonádu v Ostravě chtěli Teplice gólově navázat hned od úvodu utkání. Do první příležitosti se dostal po přiťuknutí Mahmutoviče jeho krajan Čajič, v dobré pozici ale mířil těsně vedle.

Svou ofenzivní sílu tak ukázal na druhé straně Hradec Králové. Po přihrávce kapitána Fischera se do míče z poměrně velké dálky opřel Hochmeister a nádherně trefil za Grigarova záda - 0:1. Hned vzápětí se hosté dostali k další příležitosti. Na Štěpánův centr do ohně ale těsně nedosáhl Pavel Černý.

Co se nepovedlo Černému, povedlo se jen o pár minut později jeho parťákovi a jmenovci v útoku, Dvořákovi. Bleskový atak po chybě Čajiče zakončil přesnou střelou podél Grigara - 0:2. Rychlý direkt Votroků žlutomodrým jen podpořil aktivní hru obou týmů. Domácí museli vrhnout síly do útoku, hosté zase měli příležitost ke své silné zbrani, rychlým protiútokům.

A přesně takový scénář nabídl konec první půle. Zatímco se tepličtí snažili neúspěšně hledat skulinky v obranném valu soupeře, Votroci předvedli další z nebezpečných akcí. Centr výborně hrajícího Štěpána se snažil hlavou umístit Fischer, tentokrát ale míč v bráně neskončil.

V úvodu druhého poločasu byl k vidění podobný obraz hry. Tepličtí se snažili napodobit týden starý kousek, kdy na Bazalech dokázali zvrátit i dvoubrankové manko. Kotalovo komando se však letos zdá být jinou kávou než vydolovaný ostravský Baník.

Domácí se však přece jen k ohrožení brány hostujícího Lindra dostali. Nejprve Vachoušek tečoval Mahmutovičovu střelu těsně vedle, po chvíli zkoušel hradeckého gólmana obloučkem přelstít další z bosenské mafie v teplickém dresu, Ljevakovič. Lindr stačil zasáhnout a vyrazit na roh, po kterém se pak opět stal hrdinou okamžiku při nebezpečné Vachouškově hlavičce.

Teplice se ke vstřelení branky nakonec nedostali až do konce zápasu. Naopak Votroci stvrdili skvělý výkon a výborný vstup do sezóny třetím gólem. Přečíslení využil Poděbradský - 0:3.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Dynamo České Budějovice 4:2

05.08.2011 18:00

Góly: 23. Jan Svatonský, 61. Jan Pázler, 77. Tomáš Berger, 84. Miroslav Marković - 4. Zdeněk Ondrášek, 79. Rudolf Otepka (pen.)

Druhé kolo Gambrinus ligy otevřela kanonáda na Julisce. Domácí Dukla nadělila Dynamu na zpáteční cestu do Českých Budějovic čtyři góly.

Dukla se i ve druhém zápase představila před domácí kulisou na Julisce. Po bezbrankové remíze s Olomoucí se chtěla svým fanouškům představit v lepším světle. Ovšem hned z první vážnější šance se do vedení dostali hosté z Českých Budějovic. Klesa odcentroval míč do vápna, Stráského střela se ještě k bráně nedostala, ale Ondráškova dorážka již rozvlnila síť - 0:1.

Domácí se snažili o rychlou odpověď, ale dlouho se k nebezpečnějšímu ohrožení Kučerovy brány nemohli dostat. Až v 17. minutě vypálil povedenou střelu Berger, Kučera však ještě tentokrát dokázal míč vytáhnout na roh. O chvíli později již ale bylo srovnáno. Centr aktivního Bergra umístil přesně hlavičkující Svatonský - 1:1. Při střele se ovšem zranil a musel být střídán.

Do přestávky se ke slovu dostali také hosté. Klesův centr se nebezpečně snažil umístit hlavou Lengyel, Rada byl ale proti změně stavu. Do kabin se tak po pohledném poločase šlo za nerozhodného stavu.

V úvodu druhé půle bylo na domácích vidět, jak moc si vybojované první ligy váží a snaží se hnát za vítězstvím. Řada nepřesností a zbytečných ztrát však nedovolovala větší ohrožení brankáře Dynama Kučery. Nebezpečnější střelu vyslal Pázler. Tento hráč se také postaral o vedení domácích. Při závaru po několika centrech do vápna a zmatku hostující defenzivy trefil nejprve Markovič břevno, dorážející Pázler už ale dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě - 2:1.

Kdo by čekal, že nováček za vedoucího stavu vrhne své síly na bránění těsného náskoku, ten by se mýlil. Dukla i nadále působila aktivně a odměnou jí bylo zvýšení vedení, když se prosadil jeden z mužů utkání, Tomáš Berger. Obrana mu dala příliš prostoru, brankář Kučera navíc zle vyběhl a Berger skóroval prakticky do prázdné brány - 3:1.

Hostům však přece jen ještě svitla naděje na dobrý výsledek. Ihned vzápětí totiž rozhodčí nařídil penaltu za faul Mikuly a Otepka se v takových situacích nemýlí - 3:2. Dynamu tak v závěru nezbývalo nic jiného než otevřít obranu a pokusit se o srovnání stavu. Toho ale opět využili domácí, když se po dalším z povedených Haškových centrů prosadila posila ze Žižkova, Miroslav Markovič 4:2.

Zatímco v prvním kole se diváci na Julisce gólu nedočkali, v tom druhém už je nestíhali skoro ani počítat. Domácí po povedeném výkonu zaslouženě vyhráli a připsali si první vítězství v této sezóně.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.FC Hradec Králové22004:06
2.Sparta Praha22006:36
3.Bohemians 190522004:16
4.1. FK Příbram22005:36
5.Sigma Olomouc21103:04
6.Dukla Praha21104:24
7.Slovan Liberec21104:34
8.FK Mladá Boleslav21101:04
9.FK Teplice21014:63
10.Viktoria Plzeň20113:41
11.FK Jablonec20111:21
12.1. FC Slovácko20022:40
13.Viktoria Žižkov20021:30
14.Slavia Praha20021:40
15.České Budějovice20024:80
16.Baník Ostrava20023:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (558)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele