FORTUNA:LIGA - souhrn 23. kola

12.03.2021, 19:54, aktualizováno 14.03.2021, 20:28
Komentáře a souhrny
Slavia neměla velké problémy v Mladé Boleslavi a nadále kráčí za obhajobou titulu. Liberec i navzdory neproměněné penaltě otočil nepříznivě se vyvíjející zápas s Teplicemi a posunul se na průběžnou třetí pozici o dva body před Slovácko. Hosté se drží sedm bodů nad sestupovým pásmem. Existenční utkání zvládla doma Opava s Pardubicemi.

FK Mladá Boleslav - Slavia Praha 0:3

14.03.2021 18:30

Góly: 27. Nicolae Stanciu, 40. Nicolae Stanciu, 82. Abdulla Yusuf Helal (pen.)

Pohodové vítězství je přesně to, co Slavia před odvetou v Evropské lize potřebovala. Pražané neměli problém v Mladé Boleslavi, odkud domů do Edenu přivezli tři body. Velkou měrou se na úspěchu sešívaných podílel Nicolae Stanciu, jenž vynikající výkon korunoval dvěma góly.

Slávisté to zprvu zkoušeli přes nákopy, ty ale výsledek nepřinesly. V deváté minutě dostali hosté výhodu standardní situace, z níž Stanciu vystřelil přímo na bránu, avšak brankář domácích Šeda míč bez potíží vyboxoval. V sedmnácté minutě už měli Pražané k dispozici tutovku. Sima po nákopu Masopusta vysunul za obranu Boleslavi Tecla, jenže dříve obávaný útočník selhal, když (v probíhající sezoně již tradičně) netrefil svatyni Středočechů.

Vzápětí zachyboval při rozehrávce Bořil, čehož chtěl využít Škoda, ten ale pálil jen do nebes. Ve 25. minutě připravil Stanciu palebnou pozici pro Simu, který se však dostal do velkého úhlu, z něhož pouze vyprášil Šedovy rukavice. Dvě minuty nato už ale šli sešívaní do vedení, když Stanciu zakroutil přímý kop přesně k tyči, od níž se kulatý nesmysl odrazil do sítě. Podruhé rumunský záložník zazářil pět minut před přestávkou, kdy poslal "na párek" Šimka s Douděrou a ve finále zavěsil pod břevno - 0:2.

Těsně před odchodem do kabin ještě mohl třetí gól Slavie přidat Tecl, avšak po zmatcích v defenzivě Boleslavi jej vychytal Šeda. Strážce domácí svatyně si poradil i osm minut po změně stran s přízemním projektilem Simy. V 58. minutě zase na druhé straně hřiště selhal Škoda, jenž po výborném centru hlavičkoval vedle brány, kterou hájil nepříliš vyřížený brankář Pražanů Kolář.

Do listiny střelců se chtěl zapsat také Provod, jenže svoji akci zakončil nepřesnou střelou. Nakonec se ale slávisté dočkali třetí trefy. Bah totiž v 80. minutě krátce po svém příchodu na hřiště trefil v pokutovém území domácích ruku bránícího Šimka a sudí Julínek nařídil pokutový kop pro hosty. Míč si na puntík vzdálený jedenáct metrů od brankové čáry postavil Júsuf, který se trefil k tyči. Šeda vystihl úmysl bahrajnského fotbalisty, nicméně třetímu úlovku ve své síti nezabránil.

Až v 84. minutě musel Kolář poprvé zasahovat proti střele některého ze Středočechů. Postřeh v poslední době kritizovaného gólmana vyzkoušel Preisler, Kolář však bez potíží obstál. Na druhé straně ještě po rohovém kopu nepřesně hlavičkoval Júsuf, čímž uzavřel výčet příležitostí.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - FK Jablonec 1:2

14.03.2021 16:00

Góly: 90. Daniel Fila - 10. Dominik Pleštil, 73. Ivan Schranz

Druhé vítězství v řadě si po sérii nedobrých výsledků připsal Jablonec. Ten vyplenil brněnskou Srbskou, čímž Zbrojovce oplatil porážku z podzimní části. Skóre otevřel Pleštil, po něm navyšoval Schranz a na konečných 1:2 v nastavení snížil Fila.

Severočechům se podařilo protlačit kulatý nesmysl mezi tři tyče už po pěti minutách, skórujícímu Schranzovi ovšem vinou ofsajdu zhatil radost pomezní rozhodčí. V desáté minutě už se ale těšili z regulérní trefy. Krobův rohový kop, následnou nepřehlednou situaci a Holíkovu ránu do břevna zužitkoval dorážející Dominik Pleštil.

Nedlouho poté mohl po nádherné Považancově pobídce vsítit gól Schranz, jenže jeho střela skončila pouze na Floderovi. Po dvaceti minutách vystrčili konečně růžky i Brněnští, a to pořádně. Přichystal totiž z poměrně ostrého úhlu napálil balón do břevna.

Když byly odehrány tři čtvrtiny utkání, mohl srovnat další z mladých brněnských útočníků. Růsek ovšem výborné pozice nevyužil a hlavičkoval jen do Hrubého náruče. Toto selhání mohl záhy potrestat Schranz, jehož rána byla ovšem ztečována a pro Flodera nepředstavovala větší nebezpečí.

Floder si o něco později poradil i se zakončením Zeleného, jenže míč se odrazil k Ivanu Schranzovi, jehož dorážka už se ukázala jako velmi snadná záležitost. Zbrojovka se ovšem nevzdávala a dokázala si vypracovat další příležitost. Hrubý se ovšem ani tentokráte překonat nenechal a Hladíkovu střelu zneškodnil.

Nakonec se Jihomoravané přeci jen kontaktní trefy dočkali. V první minutě nastavení zaváhala jablonecká obrana, čehož využil Daniel Fila. Jeho rána na Hrubého svatyni se stala premiérovou trefou v nejvyšší soutěži.

Zeleno-bílí ale už své vítězství nepustili a v tabulce se dotáhli na třetí Liberec, oproti němuž navíc mají dva zápasy k dobru. Naopak Zbrojovka je nadále se čtyřbodovou ztrátou na sestupových pozicích, navíc se na ni dotáhla Opava.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - MFK Karviná 2:0

14.03.2021 14:00

Góly: 3. Till Schumacher, 88. David Bartek

Poměrně hladké vítězství si připsali fotbalisté Bohemians v souboji dvou tabulkových sousedů. Karvinou zdolali 2:0 poté, co se v úvodu trefil Schumacher a v závěru úspěch pečetil Bartek.

První trefa přišla už ve třetí minutě. To odcentroval Dostál na malé vápno, kde se míč dostal k Tillu Schumacherovi, jenž z voleje bez větších potíží uklidil balón za Bolkova záda. Po čtvrtině utkání mohl skóre navýšit Necid, jenže Puškáčova centru nevyužil a tutovou příležitost spálil. Sám Puškáč pak rovněž nedokázal vsítit branku.

Pět minut před pauzou se do zajímavější situace dostali konečně i Karvinští, jmenovitě Tavaresovi v dobrém zakončení na poslední chvíli zabránil Vondra. Po návratu ze šaten zase byli lepším celkem Klokani, Puškáčovi v cestě za gólem stála tyč. O chvíli později jeho přihrávku na zcela volného Schumachera zachytil Jursa.

Když byly odehrány tři čtvrtiny utkání, podařilo se po Necidově pasu Puškáčovi rozvlnit síť. Jenže Necid při zakončení stál v ofsajdovém postavení, z něhož bránil ve výhledu Bolkovi, a trefa tak neplatila. Následně se nezadařilo ani Schumacherovi z přímáku, ani Dostálovi z velmi zajímavé pozice.

Druhé trefy se Vršovičtí dočkali až v osmaosmdesáté minutě. To Keita pronikl do vápna, kde předal míč Hronkovi a ten dále k Davidu Bartkovi. Proti jeho zakončení neměl Bolek sebemenší nárok. Bohemians se tak v tabulce dostali před svého soupeře a jsou dvanácti, Karviná jim je hned v patách.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Dynamo České Budějovice 3:0

13.03.2021 16:00

Góly: 28. Roman Potočný, 63. Youba Dramé, 73. Dominik Simerský

Zlín pookřál a pokračuje v dobrých výsledcích. "Ševci" si proti Českým Budějovicím připsali třetí výhru z posledních čtyř utkání a ve středu tabulky ztrácí už pouze bod na jihočeský celek. Moravané zvítězili jednoznačně, když sami se prosadili třikrát, zatímco hostující Dynamo vyšlo zcela naprázdno.

Po úvodním výkopu se na zlínské Letné dlouho nic zajímavého nedělo. Oba celky se snažily hrozit zejména z protiútoků, gólmani Dostál s Drobným však zůstávali v klidu. Až ve 28. minutě využil domácí Potočný mezery ve zdi Budějovic a z přímého kopu překonal strážce hostující svatyně Drobného střelou k tyči - 1:0.

Střelec úvodní branky byl při chuti a i dál se střelecky činil. Svého spoluhráče podpořil také Hlinka, Drobný ale ani jeden pokus z dálky tentokrát za svá záda nepustil. Zkušený gólman podržel Dynamo také šest minut po změně stran, kdy po pobídce od Jawa vychytal v obrovské šanci nacházejícího se Poznara. Tři minuty poté se konečně musel činit také Dostál, který vyrazil ránu Mršiće ze strany.

Domácí začali poněkud nervóznět, po hodině hry je ovšem uklidnil Dramé. Toho výborným pasem vybídl Jawo, křídelník Ševců následně potáhl balón do pokutového území, odkud překonal Laštůvku střelou na přední tyč. V 73. minutě o výhře Zlína definitivně rozhodl Simerský. Stoper hostů zakončil rohový kop Janoška, který na šťastného střelce prodloužil Fantiš. Simerský tak odčinil zaváhání z minulého kola, kdy proti Bohemians neproměnil penaltu.

Krátce po třetím gólu ale mohl o čisté konto přijít Dostál, který jen pozoroval, jak bývalý útočník Ševců Diop hlavičkoval po pasu od Kladrubského do tyče. Ve zbývajících minutách už ale hráči Budějovic svatyni Moravanů moc neohrozili.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 5:0

13.03.2021 16:00

Góly: 37. Gigli Ndefe, 39. Daniel Holzer, 56. Daniel Tetour, 60. Ondřej Šašinka, 75. Jakub Pokorný

Ondřej Smetana zvládl domácí premiéru s grácií. Nový kouč Baníku si proti Příbrami vychutnal pětigólovou demolici. Domácí totálně zpráskali bezmocné Středočechy a po třízápasovém půstu ochutnali vítězství, díky němuž se v tabulce posunuli na sedmé místo.

Příbram naopak pokračuje v mizérii a je dost pravděpodobné, že vedení klubu již dojde trpělivost s trenérem Pavlem Horváthem. Středočeši kráčí od jedné porážky ke druhé, ze všech mužstev v soutěži mají nejhorší defenzivu a po výhře Opavy se osamoceni krčí na dně.

Zprvu vystrkovala růžky trochu nečekaně Příbram. V páté minutě musel ostravský gólman Laštůvka lapit střelu Zorvana, záhy strážce domácí svatyně kontroloval nepřesnou hlavičku Treglera. V osmé minutě už ale zahrozil Baník. Tetour si narazil míč se Zajícem a následně jeho pokus z první proletěl jen těsně vedle hostující brány. Z podobné pozice pálil po dvaceti minutách hry téměř totožně nepřesně Holzer.

Rostoucí herní převahu proměnili Ostravané ve dva slepené góly. Nejprve ve 37. minutě zastavil Mezera pas od Ondřeje Šašinky pouze pro Ndefeho, jenž zblízka nekompromisním zakončením překonal brankáře Šimana. Dvě minuty poté sice Příbram přečkala rohový kop, odvrácený míč nicméně napálil Holzer dokonale k tyči, čímž poslal Baník do dvoubrankového vedení.

Naději hostů na bodový zisk mohl pět minut po změně stran vykřesat Svoboda, jenže po centru bývalého hráče Slezanů Lalkoviče hlavičkoval zblízka o fous vedle tyče. Poté již opět úřadoval ostravský gólostroj. Domácí v 56. minutě zužitkovali další rohový kop, když nepřehledné situace v pokutovém území Příbrami využil Tetour, který napálil kulatý nesmysl za Šimanova záda.

Za další čtyři minuty bylo ve Vítkovicích ještě veseleji. Po centru Ndefeho hlavičkoval Zajíc do břevna, započatou práci však snadnou dorážkou do odkryté brány i za cenu bolestivé srážky s Juroškou dokončil Šašinka. V 75. minutě se Baník již potřetí v zápase prosadil po kopu od rohového praporku. Jánoš vyhledal na přední tyč nabíhajícího Pokorného, který ideálně trknul do míče. Šiman tak kapituloval popáté.

A Středočeši se zpět pod Brdskou vrchovinu mohli vracet s ještě větším přídělem. V 79. minutě si zbytečně u vlastní šestnáctky zahrával s ohněm Zorvan, což mohl potrestat Tetour, Šiman se ale konečně vyznamenal výborným zákrokem. O osm minut později si pas Jurošky málem srazil do vlastní brány Mezera, po následném rohovém kopu pak Zajíc už podruhé hlavičkoval do břevna. I tak Slezané mohli po závěrečném hvizdu bujaře oslavovat.

Více informací k zápasu

SFC Opava - FK Pardubice 1:0

13.03.2021 14:00

Góly: 45+6. Tomáš Smola (pen.)

Druhé vítězství v krátké době zaznamenala Opava, která tak ukazuje, že se o záchranu ještě chce porvat. Na domácí půdě rozhodl o úspěchu 1:0 Smola z penalty nařízené po faulu Cadua, jenž za něj navíc uviděl červenou kartu.

První větší šance utkání přišla po deseti minutách. To Ewerton předvedl solidní průnik a z vápna pak po zemi vypálil o kousek vedle. Na opačném konci hřiště likvidoval Boháč po čtvrtině zápasu Čvančarův lob, během tohoto zákroku si ale špatně došlápnul a s poraněným kolenem musel být nahrazen Letáčkem.

V nastavení první půle Slezané pohrdli dvěma šancemi, pak však Cadu nakopl Žídka do hlavy, za což byl po zásluze vyloučen a navíc se kopala penalta. Té se ujal Tomáš Smola, který dokázal skórovat.

Po přestávce ovšem žluto-modří nevypadali, že hrají v početní převaze. Po hodině hry mohl srovnat Kostka, který těsně na míč nedosáhl. Na opačném konci hřiště Letáček skvělým výběhem sebral šanci Řezníčkovi.

Jelikož se ale neujala ani Čelůstkova standardka, ani Pfeiferova rána v nastavení, skončilo utkání vítězstvím domácího celku. Ten se tak v tabulce osamostatnil od poslední Příbrami, Pardubice mohou po tomto kole spadnou na deváté místo.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FK Teplice 2:1

12.03.2021 18:00

Góly: 77. Michael Rabušic, 90. Imad Rondić - 13. Michal Sadílek (vl.)

Po úvodu hrůzy zavládla v táboře Liberce euforie. Slovan totiž proti Teplicím otočil nepříznivě se vyvíjející střetnutí a pokračuje v honbě za evropskými poháry. V první půli si domácí vstřelili vlastní gól, poté zahodili penaltu, v samotném závěru zápasu ale díky trefám Michaela Rabušice a Imada Rondiće vybojovali tři body.

Přitom právě Liberec mohl jít ve čtvrté minutě do vedení. Mosquera dostal hodně prostoru, jenže jeho střela proletěla po zemi těsně vedle tyče. Naopak Teplice měly o devět minut později více štěstí. Mareš sice svůj únik na libereckého brankáře Knoblocha neproměnil v branku, do pokračují akce ale zasáhl středopolař domácích Michal Sadílek, jenž prokázal skvělou střeleckou potenci z posledních dní. Tentokrát však mladý fotbalista zamířil do vlastní sítě, když se od něj při bránění Jukla odrazil centr z pravé strany nechytatelně za Knoblochova záda.

Snahu o vyrovnání si očividně vzal na starost Rabušic. Ten totiž nejprve ve 20. minutě nebezpečně, leč nepřesně hlavičkoval, devět minut nato zahrával stejný hráč pokutový kop, jenž sudí Hocek nařídil po faulu Vondráška na Peška. Rabušic ale penaltu zahrál mizerně a gólman hostů Čtvrtečka jeho pokus lapil. Ve 39. minutě opět hlavičkoval liberecký útočník, avšak na připraveného Čtvrtečku si znovu nepřišel.

Slovan v druhé půli dlouho hledal cestu k bráně soupeře a pořádně začal hrozit až v pozdní fázi utkání. Nejprve pálil Mosquera v 73. minutě z přímého kopu mimo tři tyče. za další dvě minuty pak po rohovém kopu hlavičkujícího Jugase vychytal Čtvrtečka. V 77. minutě už ale Teplice kapitulovaly. Mikula z levé strany propasíroval míč před bránu, kde si Rabušic poradil i s nepříjemným odskokem na nerovném terénu a holení srovnal skóre.

Domácí pokračovali v aktivitě a tři minuty po vyrovnávací trefě mohl na Rabušice navázat Rondić, jenže jeho střelu po přihrávce Faška chytil Čtvrtečka. Bosenský forvard si tak na rozhodující branku počkal až do 90. minuty. Mosquerův pas zleva se snesl na hlavu Rondiće, který zamířil k tyči mimo Čtvrtečkův dosah, čímž rozveselil celou podještědskou metropoli.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha23194066:1561
2.Sparta Praha21152447:2447
3.Slovan Liberec23126536:2042
4.FK Jablonec22133638:2642
5.1. FC Slovácko21124541:2140
6.Viktoria Plzeň22114739:2637
7.Baník Ostrava2396832:2333
8.FK Pardubice2294921:2931
9.Sigma Olomouc2279629:2530
10.Dynamo České Budějovice2379726:3130
11.Fastav Zlín23851024:2929
12.Bohemians Praha 19052377925:2728
13.MFK Karviná2368925:3626
14.FK Teplice23641324:4522
15.FK Mladá Boleslav23471227:4019
16.Zbrojovka Brno23361418:3815
17.SFC Opava23361415:4315
18.1. FK Příbram23261516:5112
Zbývající zápasy
13.03. 18:30Sparta Praha - Viktoria Plzeň
14.03. 14:00Sigma Olomouc - 1. FC Slovácko

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (252)

Přidat komentář
wwwx

Tepláci předvedli solidní výkon. Jasně, měli dlouhou dobu štěstí, ale dlouho hráli solidně a mají na čem stavět. Možná jim na konci došel dech. Bod by jim slušel. Příští sezńu budou v horní polovině.

Reagovat
Alan_Shearer

Solidni vykon? Wtf

Reagovat
exse

No nevím, Brno úplně nevypadá na to že by je letos předběhlo, šance na horní tabulku v příští sezóně tedy nejsou moc velké.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
AC Sparta Praha good

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
naheCZ

Reagovat
soukup

Reagovat
exse

Dneska velká pecka. Gól z hovna, neproměněná penalta, zahozené šance, ale místo toho aby nás to složilo, tak jsme prostě ještě víc tlačili a naprosto zaslouženě vyhráli.

Ač se to přes zimu nezdálo, tak z ničeho nic zase máme velmi silnou lavičku. Faška bych proti slabším soupeřům rád viděl v základu místo Karafiáta a Rondič pokud takhle bude pokračovat, tak je za 3 roky ve West Hamu. Oproti Rambovi či Kuchtovi je fotbalově úplně na jiným levelu, teď k tomu konečně přidává i bojovnost a začíná mu to tam i padat. Snad nemaj seshiti zase předkupku.

Reagovat
meno

Jasně, že máme předkupku, co si o nás myslíš? Že jsme Sparta z před 5 lety?

Reagovat
smazaný uživatel

Fasko naprosto luxusni vykon.

Reagovat
Slavia10

Rondič se aai v létě vrátí k nám, ale možná vám dáme rozehrát zase Tecla nebo Yusufa (i když já bych pro Yusufa prostor u nás chtěl) a možná bychom v létě zase si mohli zkusit prohodit třeba Maru nebo Fukalu za Traoreho, pro vás bude hodně dobrý a Matouška vám můžeme poslat hostovat.

Reagovat
Axelrose

Tecl se už asi rozehrávat nepůjde, ten asi rovnou půjde pryč. Respektive nevím proč ho držet. Tedy jestli není domluven, že bude jenom druhý/třetí útočník a nevadí mu to.U Rondiče je otázka, jestli ve Slávie může hrát spíše z důvodu psychiky, alespoň podle mně. V Liberci hraje pravidelně, dostává prostor, ve Slávii by musel o flek tvrdě bojovat, a je otázka, jestli by to zvládal. Matouška bych taky už asi odeslal trvale. Taky budou muset někam poslat Van Burena, etc.

Reagovat
ratusek

Van Burena bych bral k nám, doufám, že o něm vedení uvažuje a zkusí ho přetáhnout po sezoně

Reagovat
Freedo

Radši prodat do Dánska nebo Nizozemska než posilovat Baník.

Reagovat
AjaxFans

V Nizozemsku má tak na druhou ligu

Reagovat
ratusek

Reagovat
Alan_Shearer

Reagovat
Losinho

Máme asi na 4 mega.

Reagovat
mistr129

Koupit a prodat za 8 zpátky do Liberce s předkupkou na 12

Reagovat
Losinho

Nebo nějaký podobný minimum to bylo.. ale tou dobou vypadal že ho nebudou chtít ani ve 2. lize a ani teď bych ho ještě nechtěl, leda na rychlej přestup jinam

Reagovat
REPLIKATOR

Liberec 3. místo

Reagovat
Slavia10

Hlavně příští rok bychom na vás měli takový úkol. Červ, Vlček a Markovič teď dostávají zkušenosti ve 2 lize ale příští rok potřebujeme aby u vás hráli pravidelně a pak si vezmem za rok

Reagovat
lampas

Hoďte s nimi do pytle i Tecla a Masopusta, aby chudáci nemuseli pořád sedět na lavičce a sbírat minuty, a my vám ty další kluky mladý rádi vyškolíme

Reagovat
Slavia10

Jsem pro, i Traore by mohl už asi jít, vám bude platnější o dost

Reagovat
HorajzmAmmann

hlavně když se nám nebudete srát do toho 4.

Reagovat
Losinho

Budete klasicky čtvrtí, hned za Slavií, Spartou, Plzní, Libercem, Slováckem a Jabloncem

Reagovat
Briggus

Reagovat
HorajzmAmmann
Reagovat
PlackaSKS
Reagovat
Liquid

Reagovat
oli9

Reagovat
Kepy_FCB

Však ano protože korupční kluby se nepočítají!

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
Selänne

Reagovat
Infi

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
doshcz

Reagovat
lampas

Velké nervy, velké trápení. Nechápu proč chytá Knobloch, ale je už nějaký čas jasný, že na něj Hoftych trpí trochu více, jak by se mělo. Celkově ale tohle vítězství ukázalo kvalitu, charakter a odhodlání týmu. Letos z nás mám nejlepší pocit od sezony 15/16 pod Trpišem, pevně věřím, že poháry dotáhneme, určitě dle toho co zatím v lize hrajeme si to zasloužíme.

Reagovat
Imos

Reagovat
Witcher

A co tam budete dělat?

Reagovat
lampas

Třeba to co posledně?

Reagovat
Axelrose

Souhlas, lepší Liberec než Boleslav a podobné smetí. I když Slovácko by se tam taky mohlo mrknout. Nicméně, to se bude řešit až po konci ligy, každopádně bych to přál buď vám, nebo Slovácku.

Otázkou pak samozřejmě je, jak budou vypadat kádry po sezoně - zrovna u vás si nejsem moc jistý nějakou hráčskou stabilitou - to píši se vší úctou, nikoli jako výsměch.

Reagovat
Briggus

I já sám kolikrát nevěřím, že po obměně kádru to bude ten stejný Slovan, ale ono to zatím furt vychází. A to i třeba teď po zimní pauze, kdy jsem měl obavy, že pouze s Rabušicem se to hrát nedá a ejhle.. on se probral Rondič, Sadílek také přidal na produktivitě a Faško včera za tu chvíli ukázal, že to nebude žádný Ďubek a mohl by být dost platným hráčem..

Reagovat
Axelrose

Tak zatím se vám ta přestavba kádru podařila skoro pokaždé, navíc si nemyslím, že od vás teď vystřelí nějak moc hráčů pryč. Samozřejmě kromě těch hostovaček, ale zase si myslím, že když se třeba ti kluci nechytnou zpátky např. ve Slávii, měli by sami, ve vlastním zájmu, chtít pokračovat u vás (samozřejmě, pokud nebudou chtít třeba do Polska za penězi). Je škoda, že máte hodně hostovaček,no.

Ale držím palce, až teď mně napadlo, že vás nemám v oblíbených, i když tam patříte.

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice sen viděl za jaro 4x nebo 5x a musím říct, že ten tym může být rád, že tam jsou mnohem větší zoufalci. Ta jejich obrana jw vážně příšerná. Vondrášek snad v každém zápase udělá stupidní faul, ze kterého je penalta nebo přímák. Jak jsem měl vždycky rád Mazucha, tak teď bych ho nechtěl ani zadarmo. Nějak jsem doufal, že vedle něj poroste Heidenreich nebo Gabriel, ale kdyby byli všichni zdraví, tak by Mazuch seděl. A takhle by se dalo pokračovat. Škoda, ten tým vždycky produkoval zajímavé fotbalisty, ale teď to tam vůbec nevidím a za rok, pokud se něco zásadně nezmění, největší adept na sestup.

Reagovat
John Obi Mikel

Kdyby byli všichni zdraví, tak by seděl Gabriel. Ten je momentálně ještě horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale pořád má nějaký potenciál. Já si to u něj omlouvám i tím mládím, ale Mazuch mi připadá úplně zoufalý. Pomalý, pozičně špatný, nechápu jak mohl udělat takový sešup.

Reagovat
HorajzmAmmann

ale zase musím říct, že se mi celkem líbí Mareš. Takového hroťáka by Baník potřeboval...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Mareš neměl vůbec špatnou kariéru. A v aktuální fázi kariéry bych ho určitě nechtěl. Ale je pravda, že moc takových v lize není.

Reagovat
braveheart

Asi jediný sympaťák tam.

Reagovat
Uwe háže buly

U vás by dopadl jak Potocny

Reagovat
smazaný uživatel

Mohlo by být. Otázkou jestli Potočný spíš nebyl hype po jedné povedené sezóně v Liberci a Baník se prostě jen chytl.

Reagovat
braveheart

Reagovat
meno

V Libe měl 2 sezóny dobrý a vynikající půlrok no

Reagovat
HorajzmAmmann

Reagovat
smazaný uživatel

Ty dvě sezóny měl myslím 4 a 6 branek. To zas není takový rozdíl. Určitě herní projev byl lepší, ale efektivita byla docela podobná. Teď už má branek 5.

Reagovat
meno

Měl 4+6 a 6+5, těsně než přestoupil k vám měl 9+3. U vás měl 1+3 a letos 3+0 (5+0, když počítám i Zlín).

Reagovat
smazaný uživatel

U těch asistencí to máš těžké, hodně záleží jestli to lepí i dalším v týmu a to se v Baníku nesešlo. Ono mu celé to angažmá nesedlo, ale 6+4 a 4+6 mi nepříjde nějak super.

Reagovat
meno

V sezóně 17/18 dal Liberec 37 gólů, pod 10 z nich je podepsaný Potočný. V sezóně 18/19 dokonce jenom 33 a Potočný se podepsal pod 11 z nich. To je třetina. To mi, na lehce nadoprůměrnýho Potočnýho, přijde dost dobrý.

Reagovat
smazaný uživatel

V sezóně 17/18 byl třeba pro Liberec mnohem důležitější Pulkrab, diky kterému sbíral i ty asistence. Sám Potok se pohyboval mezi 40. až 50. místem mezi střelci. V sezóně další, pak byl mezi 25. a 37. místem. To spíš ukazuje na neschopnost zbytku týmu než na jeho nějaké super schopnosti. Ale souhlasím s tebou, že v Baníku se tomuhle ani nepřiblížil, ale ve Zlínu by mohl.

Reagovat
meno

Sice byl blbě umístěnej mezi střelci, ale sbíral 0,4 bodu na zápas a po Půlkrabovi (10+1) byl nejefektivnější hráč týmu. O sezonu později (tady jsou divný statistiky, ofikov web říká 6+3, livesport 6+4 a transfermarkt 6+5, csfotbal o asistencích mlčí) byl úplně nejefektivnější hráč týmu. Ačkoli průměr měli lepší Kozák a Ševčík.

Reagovat
smazaný uživatel

Já pracuji se statistickou 6+4 a 4+6. Ale už to co uvádíš ukazuje, že každý asistence vykazuje jinak.

Navíc myslím, že to byl Trpiš, kdo hájil Stanciua, že by měl lepší čísla, kdyby ostatní dávali šance, co jim nachystá. A tady to máš podobný. Kdyby Baník dával víc branek, tak by měl Potočný třeba 3+3 a bavili by jsme se, že za půl sezóny je to takový standard.

Nicméně to nejzásadnější, co v tom čtu, že s ním Kozel neuměl pracovat. Byla to jeho posila a chtěl ho, ale evidentně mu vůbec neseděl do systému, jelikož Potočný pod ním zažil nejhorší období. A teď ve Zlíně se rozjíždí, takže góly evidentně dát umí.

Reagovat
čolo

Reagovat
mayday

To jsou hodně dobrý čísla. Málokdo to sleduje, ale podíl na brankách klubu je zajímavá statistika.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky ale lze na to koukat tak, že Liberec z jeho gólů a asistencí vytěžil 11 bodů z celkově získaných 42 a v sezóně před 17 z 46.

Reagovat
mayday

To sis spočítal jak, hlavně ty asistence? To si pamatuješ, v kterým zápase měl na kterej gól asistenci nebo je to někde vedený?

No a to je málo, ten podíl těch bodů?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano to je vedeno, ve kterém zápase si připsal asistenci. V sezóně 17/18 bych řekl, že to je ok. Ale v 18/19 ten jeho přínos nebyl prostě takový. Z krátka ty jeho góly a asistence nepřinesly Liberci tolik bodů.

Reagovat
mayday

Tak ale zase za to nemůže jen on, že zrovna třeba v zápase, kdy má kanadskej bod, tým prohraje. Za mě je relevantnejsi podíl na gólech týmu, než poměr bodů, který ty góly přinesly.

A pokud má hráč vliv na vstřelený branky z 25-30 %, tak je to číslo velmi slušný.

Reagovat
smazaný uživatel

Teď to hodím do velké nadsázky, ale Ronaldo má 27 branek v lize a stejně je kritizovaný za jedno dvojutkání. Očekáváš od těchto hráčů, že ti budou získávat body. Každá ta statistika ti prostě říká úplně něco jiného.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro srovnání sem si našel pár hráčů z Liberce

Roman Potočný (18/19) 32 utkání, 2666 minut 6+3

Karviná - Liberec 2:1 (A), Boleslav - Liberec 1:2 (G), Liberec - Opava 1:2 (G), Zlín - Liberec 0:1 (G), Sparta - Liberec 4:1 (G), Příbram - Liberec 1:3 (G+A), Opava - Liberec 1:1 (G), Liberec - Teplice 2:2 (A)

Libor Kozák 14 zápasů 1182 minut 7+1

Liberec - Slovácko 3:2 (3xG), Olomouc - Liberec 2:1 (G), Liberec - Zlín 1:0 (G), Liberec - Dukla 2:0 (G+A), Liberec - Příbram 4:0 (G)

Petr Ševčík 17 zápasů 1196 minut 1+5

Liberec - Plzeň 1:1 (A), Liberec - Olomouc 3:0 (A), Příbram - Liberec 1:3 (A), Opava - Lib 1:1 (A), Lib - Tep 2:2 (G), Lib - Karviná 1:0 (A)

Tady můžeš vidět, že Kozák a Ševčík měli do ofenzivy mnohem větší přínos, za polovinu zápasů pomohli získat 12 bodů. Potočný za 32 jen 11.

Reagovat
HorajzmAmmann

úplně jiný typ hráče, který to dokáže prorvat jako buldok i do zatažené obrany.

Reagovat
exse

To vůbec. Mareš je nosnej hráč, kterej si odehraje svůj na ligu vysokej standard všude. Potočný je matlák, kterej naopak potřebuje naprosto ideální konstelaci kolem sebe aby něco zahrál a i tak to není nic extra.

Reagovat
braveheart

Reagovat
El-Pistolero-68

Mareš je prostě na naši ligu fotbalista, Potok celkem kopyto.

Reagovat
John Obi Mikel

Mareš hrál dobře

Reagovat
ratusek

taky by se mi líbil. v Ružomberoku hrál výborně a hrál výborně i ve Slovanu. Akorát nevím, proč šel do Polska, asi kvůli prachům.

Mareš a Van Buren by se mi oba líbili po sezoně k nám.

Reagovat
Liquid

na jednu stranu důležitý 3 body pro Opavu, ale ten tým má celou půli přesilovku a moc vidět to teda nebylo, za mě prostě tým druholigový úrovně a i tam by to možná ani letos na top 3 nestačilo, lize škodí těch 18 týmů, naopak se to mělo snížit na 14 nebo 12, ale 18 je humus, přibylo nezáživných zápasů druholigové úrovně jako ten dnešní, nadstavba je taky zbytečná, normálně to dát na na 14 týmů a 26 kol a konečná, následně kempy a dobrá příprava na předkola v Evropě případně na nový ročník, pokud někdo argumentuje nedostatkem zápasů tak ok, zatraktivnit ČP, víc prostředků do něj a po úvodních vyřazovacích kolech přejít pak na skupinovou fázi 4 skupiny po 4 týmech a vítězové skupin pak křížem v boji o finále, ty top kluby tam můžou zkoušet mladíky

Reagovat
Kepy_FCB

skupiny v č.poháru

Reagovat
slonzacky_lenoch

Reagovat
smazaný uživatel

26 kol? Už se 30 jsme měli prakticky nejméně v Evropě. Zatraktivnění poháru je k hovnu, pořád z něj bude "jen" jedno místo do Evropy.

Jestli snížit/zvýšit počet týmů, to je zajímavá debata. Podle mě 14 nebo 16 je ideál, ale ani těch 18 nevadí, aspoň není žádná nadstavba.

Reagovat
bobis21

Těch 18 bez nadstavby se mi líbí nejvíce

Reagovat
Salfovic

Mně 16 bez nadstavby.

Reagovat
Liquid

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě i bez baráže o udržení.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
20DollarsInMyPocket

30 zápasů je prostě málo. To radši tu nadstavbu.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Ale 30 zápasů je málo, 34 je super. Jenže i nadstavba, pokud se vymyslí nějak chytře, tak má něco do sebe.

Reagovat
Liquid

není to málo, když je víc zápasů v lize tak není prostor na přípravu v pohárech a i proto na to pak Boleslav, Jablonec nestačí

Reagovat
smazaný uživatel

Nestačí na to, protože jsou lopaty. Například Rakousko má víc zápasů a jde jim to.

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
John Obi Mikel

Za mě ideál cokoliv bez nadstavby.

Reagovat
Uwe háže buly

Podle mě je ideál těch 16 týmu bez nástavby.

Reagovat
smazaný uživatel

Mi by se líbilo 12 týmů (22 kol), poté rozdělit na dvě poloviny (dalších 10). Poslední padá přímo, předposlední hraje baráž.

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy jsem nepochopil to deleni na polovinu v pulce souteze. Nepovede se ti podzim a uz nemuzes hrat na jaro o 5.misto resp pohary? Misto kvalitnich zapasu pak hraje treba tym ze stredu tabulky se zoufalcema a ty hrace to neposune nikam

Reagovat
vanGomm

Jaký nepovedený podzim?Je to přece 22 kol to přece není žádná půlka soutěže!!Ve skupinách (1-6 a 7-12) by už se po rozdělení hrálo jen 10.kol.Liga o 12 týmech by byla potom daleko kvalitnější a zároveň také atraktivnější.To by naším potencionálním týmům pro pohárovou Evropu jenom prospělo.Poslední dva přímý sestup,takže i na oživení ligy o dva postupujích z II.ligy by bylo postaráno.Mimochodem tam by šla potom kvalitou také nahoru.Mimo to by odpadl ten jejich klidný střed tabulky,kde se některé týmy snaží tzv. zašít.Dokonce to někteří z nich už avizují předem.Těch 32 kol (22+10) by byl také rozumný počet.

Reagovat
Kostomlat

já bych ty fotbaly zrušil

Reagovat
smazaný uživatel

Mně pořád přijde nejlepší těch 16 týmů a 30 kol. Ideální systém se hledá blbě. Kdyby měl hrát každý s každým 4x, tak by těch týmů muselo být jen 10 a to už je zase extrém. 30 zápasů je možná málo, při 18 týmech je to 34, což je lepší, ale zase kde vzít 18 týmů, které mají na ligu? Letos je jich stěží 15. Nadstavba nevím, ten systém je divnej, navíc po ztrátě 1 místa v pohárech se může stát, že si o poslední místo v KL zahraje 3. a 10. tým základní části (když pohár vyhraje někdo mimo top 3). Pořád mi teda přijde nejlepší hrát dvoukolově s 16 nebo 18 týmy.

Reagovat
dejvikker

Pardubice strašná škoda redky, kromě penalty měla Opava tak jednu šanci. Čihák vzadu famózní, zastavil snad každý protiútok, skvělý výkon

Reagovat
wwwx

Čvančara sám na bránu, Čvančara se Smolou ve 2 na 1 jenom v prvním poločase. Pardubice si koledovaly dlouho před penaltou, jenže za Opavu hrajou kopyta.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Vyšehrad - Žižkov koukám pískal rozhodčí z baráže Matějček, jak to tam vypadalo?

Reagovat
monty25

Nebyl stream.

Reagovat
HorajzmAmmann

Dobrý zápas. Teď pokračovat i proti Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

Smetaníto má hlavně štěstí, že už jsou ty terény lepší než měl Luboš...

Reagovat
Kepy_FCB

Kozel byl ten hlavní problém...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S Kozlem by Baníku vyhrál s Příbramí taky, ale 1:0 na šance 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Největší rozdíl je v tom, že i když Baník pod Kozlem vedl, tak nebyl schopný přidat gol a Kozel od 60. minuty absolutně rezignoval na ofenzivu a dalších 30 minut se jen strachoval o nejtěsnější náskok.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
oli9

Jako Kozel nebyl žádný zázrak ale s hodnocením bych počkal třeba po 10 zápasech a Příbram by opravdu porazil i tým z d3. ligy

Reagovat
KingMaster13

Slavia nesouhlasí

Reagovat
Kepy_FCB

Daniel Holzer se v lize trefil poprvé od prosince 2018

Gigli Ndefe poprvé od září 2019

Jakub Pokorný poprvé od února 2020

Ondřej Šašinka poprvé od června 2020

Reagovat
HorajzmAmmann

Smetana: Proti Příbrami bych mohl hrát častěji

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
braveheart

Zrovna jemu to vyšlo

Reagovat
bobis21

Příbram tragická, snad se do ligy hned nevrátí

Reagovat
smazaný uživatel

Líbílo se mi, že se na to za stavu 3:0 nevysrali a jeli až do konce. Teď na Spartu přijet s pokorou a bez přehnané přemotivovanosti.

Reagovat
smazaný uživatel

Tahle výhra je hodně důležitá, ale nesmí se přeceňovat. Dneska hodně solidní zápas, i když proti naprosto odevvzdanému a slabému soupeři. Přesto přinesl plno pozitiv. Stejný tým, se kterým pracoval Kozel a naprosto jiný pocit ze hry, nastavení týmu. Hráči, kteří byli defakto odepsaní ukazují, že se chtějí rvát o setrvání v kádru. Evidentně je na čem stavět.

Reagovat
braveheart

konečně normální názor

Reagovat
smazaný uživatel

Já tam teda viděl pořád strašně nepřesností a blbě vyřešených situací. Dneska hrát se Spartou, tak jsme dostali 3ku jak nic

Reagovat
smazaný uživatel

Těch změn je tam několik. Nejdůležitější je změna přístupu, kdy ten tým funguje do 90. minuty. Už na Slavii ukázal, že hraje až do konce. Pod Kozlem tempo od poločasu jen upadalo. Tvoříme si šance, což bylo pod Kozlem často úplně sci-fi, a co víc proměňujou se. Dnes 6 střel na branku a 5 branek.

Netvrdím, že je to nějaká krasojízda, ale to prostě nikdo nečekal. Ten tým naráží na své limity.

Reagovat
braveheart

Dneska to ale není asi fakt měřítko. Jo, konečně jsme porazili absolutně bez problému i tým ze spodku, ale Příbram kousala možná do prvního golu.

Sorry, že nejsem v euforii z debaklu nad takhle neškodným týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky nejsem v euforii, ale ty pozitivní věci tam vidím. Příbram kousala Slavii a uhrála bod, i když víme jakým způsobem. Hrála i další vyrovnané zápasy. A ano do prvního gólu byla dnes vyrovnaný soupeř, ale tak to prostě bývá. Ale tým měl morální sílu a dal branku a to utkání zlomil. Dva týdny zpět jsme tu řešili, že tým není schopný si vytvořit šanci a to i v zápase s Třincem třeba. A dneska si je vytvořil a proměnil.

Když Kozel odcházel věděli jsme, že nový trenér to bude mít těžké, protože ten tým má své limity. Přesto za 14 dní udělali kus práce a zase je to špatně. Neříkám, k ideálu to má hodně daleko a na někoho silnějšího by to třeba nestačilo. Na druhou stranu se slabším se často hraje hůře, protože spíš spadneš na jeho výkonnost. Ale jak sem to psal výš. Jsou tam pozitivní věci. A to je potřeba přenést. Teď hrajou spíš už hráči o smlouvy a podobně. Pohárové cíle jsou už určitě tu tam. A je hezké vidět, že ti kluci jezdí.

A vůbec nechápu, proč se tu teď skloňuje Sparta. Ta je v tuhle chvíli úplně jinde, ale to byla i na začátku sezóny. Ale věřím, že tenhle tým ten zápas i s takovým soupeřem odválčí.

Reagovat
HorajzmAmmann

A vůbec nechápu, proč se tu teď skloňuje Sparta. Ta je v tuhle chvíli úplně jinde, ale to byla i na začátku sezóny. Ale věřím, že tenhle tým ten zápas i s takovým soupeřem odválčí.

Takové ty řeči "po Spartě se uvidí jak na tom jsme" jsou úplně v topu vždycky. Snad není potřeba psát, že Sparta je jinde než Příbram, ale proč koukáme na soupeře? V Edenu se ukázalo, že ten tým může mít i potenciál proti lepším soupeřům. Proto koukejme pořád na sebe a musíme věřit, že se to občas zlomí i proti těm lepším. A i kdyby se náhodou na Spartě prohrálo tak ne, fakt nejsme zpátky na zemi... stejně jako teď si nemůže nikdo myslet, že máme vyhráno, ale to snad ani není potřeba psát.

Formu týmu nebo ty řeči "uvidíme jak na tom jsme" neukazuje přece jeden zápas... o tom se můžeme bavit po 35. kole a nějak to pořádně zhodnotit.

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem třeba zvědav na zápas se Slováckem a Libercem, potom tam máme Boleslav a Olomouc. To jsou týmy, které považuji za srovnatelné. Jak jsem už psal, poháry jsou tu tam, o těch snad nikdo ani neuvažuje, záchrana je snad taky jasnou věcí a teď je čas rozvíjet mladé kluky, zkoušet a nechat to na hráčích ať ukáží, zda na to mají nebo ne. Ten tým se bude muset trošku proměnit, pokud má v budoucnu cílit na poháry.

Btw. jsem rád, že Holzer už hraje beka, jak jsme se bavili a hned jeho výkonnost roste.

Reagovat
braveheart

Holzer poslední dva zápasy super.

Reagovat
Wyrda

Tak on to v noze má a potenciál taky, aby z něho byl nadprůměrný ligový fotbalista akorát teda poslední sezonu se mu nedařilo snad až na zápas v Budejkách ale to je ten rok zpět.

Reagovat
Losinho

Letos těch kol bude 34.

Reagovat
mistr129

Však dává trenérovi čas do konce příští sezóny

Reagovat
HorajzmAmmann

34 kol ted a 1. kolo od nové sezony

Reagovat
thewall

Soupeř ale bude vždy zásadní položka v hodnocení. Pošli Baník na sezónu do divize a uvidíme, jestli si budeš nadšený, jak zvládli sezónu bez porážky a průměrem 5 vstřelených gólů na zápas - proč bychom koukali na soupeře ... Jak jsem byl nadšený po druhé půli na Slavii, tak to pro mne byla studená sprcha, jak vypadalo prvních 35 minut s Příbramí. Pak dva poměrně šťastné góly, tým se uklidnil a mám být nadšený? Jsem rád za výsledek a hlavně za to, že se konečně trefili Holzer a Šašinka. Ale stejně si počkám na skutečnou prověrku a to bude Sparta příští týden. A nejsou to řeči typu "po Spartě se uvidí jak na tom jsme", protože nejde konkrétně o Spartu, ale o nejbližšího pořádného soupeře. V tom zápase nebudu hledět primárně na výsledek, ale na náš výkon, nasazení a odolnost.

Reagovat
braveheart

Ještě bych k tomu dodal, že příští 3 soupeři (pohár, liga) jsou i z hlediska statistik naši neoblíbení, ale pokud budou hrát dejme tomu jako 2.půli na Slavii, nebo i 2.půli s Příbrami, ale 3x prohrají, tak neřeknu ani popel. Samozřejmě že budeš nasraný, ale mnohem líp porážku překousneš, když uvidíš, že to na tom hřišti odjezdili.

Reagovat
HorajzmAmmann

tak já třeba nadšený rozhodně jsem Jsem nadšený kam Baník směřuje už od příchodu Brabce ... a žádné prohry v tom určitě nezabrání.

Reagovat
smazaný uživatel

Nadšený nejsem, ale konečně tam vidím nějaké světlo na konci tunelu. Po zápase s Třince to byla ostrá kritika, že si nevytvoří šanci a nedají branku. Teď s lepším soupeřem si šance vytvoří a promění a taky je to špatně.

Reagovat
Wyrda

Ale tak to je poměrně klasika u těch týmů v naší lize pokud nejsi Slavia, že se proti výkonostně o dost slabšímu týmů trapí zvlášt v situaci kdy soupěř nemá co ztratit. Bych to něviděl tak černě ´, gol daly a pak to uz jelo jak švycarske hodinky. Nelze čekat že ma Banik na to abych 90 minut drzel balon a hral se souperem jako kocka s mysi a co deset mimut tam šoupl jeden gol. Ne Slavia nebo Plzen fakt nejsme.

Reagovat
thewall

Druhá půle se Slávií plus skvělý Smetana v pozápasovém rozhovoru mě fakt nadchly a o to těžší bylo koukat na to, jak to vypadalo v první půlhodině s Příbramí. O to větší zklamání a frustrace, kdy to vypadalo, že jsme navázali na poslední zápasy pod Kozlem.

Jdu si sednout do kouta, zavřít oči, zavzpomínat na Šafarčíka, poděkovat za zázrak v podobě příchodu pana Brabce a užívat si současný Baník

Reagovat
smazaný uživatel

Nemůžeš očekávat, že do pohárového zápasu půjde tým uvolněn a bude hrát to, na co reálně má. Tyhle zápasy jsou vždycky takticky svázané, jelikož jde o hodně. Očekávám, že Baník to bude chtít ubránit a možná využít nějakého rohu nebo přímáku, kde má Sparta problémy.

Pokud se bavíš o reálné prověrce, tak je to zápas se Slováckem a Libercí. Záchrana je už jasná a poháry nesmyslně daleko, takže tam půjde ččistě o výkon.

Reagovat
thewall

Pohárový zápas se Spartou beru jako výkonnostní a charakterový test týmu. Pro mne je důležitější, jak si vede tým v dlouhodobé soutěži, tj. v lize. Jasně, že bych bral trofej a účast v Evropě, ale raději jít do pohárů z ligy (což spíše vypovídá o udržitelné kvalitě) než "zkratku" z pohárové soutěže.

Na pohár jsem spíš natěšený a bez nervů, na Slovácko a Liberec budu víc nervózní z pohledu očekávání od týmu.

Reagovat
smazaný uživatel

S tou ligou s tebou souhlasím. Ale nesouhlasím se zápasem se Spartou. O charakteru to bude, ale o čisté výkonnosti to nebude, spíš o taktice.

Reagovat
Kepy_FCB

Taky nejsem v euforií ale pod Kozlem by to skončilo 1:0 gólem z přísné/sporné penalty a to ještě Lasty by musel čarovat abychom to udrželi

Reagovat
braveheart

To máš asi recht.

Reagovat
thewall

Do prvního gólu se na to nedalo dívat. Z toho zápasu se v podstatě nedá nic moc vyvozovat. Zápas se Spartou bude měřítko.

Reagovat
PlackaSKS

Reagovat
smazaný uživatel

Padá Příbram, něco si přej

Reagovat
smazaný uživatel

Výsledek sice pěkný, ale nakolik to bylo silou Baníku, nebo nekvalitní Příbramí, to at si zhodnotí každý sám

Reagovat
HorajzmAmmann

Vůbec mě to nezajímá. Proti žebrákům hrál Baník za těch 13 let několikrát a nikdy těch 5 branek nevstřelil. Baník je naprosto roznesl. Jsem spokojený... Jen tak dál.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Však to je jedno, 5:0 je 5:0.

Reagovat
Greny

Boháč ma po sezoně... To je prostě šílený jak je sport krutej...

Odmítne Slavii aby mohl chytat a chvíli na to půlrok minimálně mimo

Reagovat
ratusek

Plzeň hokej

Reagovat
AjaxFans

Teď jsou na řadě ve fotbale

Reagovat
smazaný uživatel

Krasnej kurz 6,1 na postup Olmiku.

Reagovat
ratusek

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak ten Sor, to je trochu jiná raketka, toho chci proti Spartě vidět v základu!

Reagovat
Banikovec7

Někdy mi přijde, že je rychlý až moc a než se naši hráči zorientujou, tak už je v ofsajdu

Reagovat
HorajzmAmmann

ten je tak rychlý, že i rychlý proti němu vypadají jako pomalý

Reagovat
Greny

Tak ať ho dají místo na kraj zálohy na krajního beka .. bude nabíhat z větši hloubky záložník to stáhne na střed a zatáhne za něj...

Já ho viděl proti Slavii a i ten zápas před tim myslím Teplice a neskutečna raketa

Reagovat
HorajzmAmmann

ale zase místo koho?

Fillo/Juroška - druhá strana Fleišman/Holzer

křídla Azevedo a druhá strana Ndefe. Tohle máme celkem pořešené.

Buďme rádi, že máme konečně někoho kvalitnějšího i na lavičku. Teď prostě víme, že když bude naše ofenziva zdechlá tak příjde Sor a přinese tam trošku rychlosti. Jako nemůže hrát v základu 14 lidí no...

Reagovat
Greny

To ne no tu výhodu o 14:lidech mají jiné tymy

Reagovat
ratusek

Reagovat
Banikovec7

To by asi moc dobrý nápad nebyl, vzhledem k tomu, že váží tak 50 kilo a takticky taky je asi zatím dost zmatený, sledoval jsem ho v poháru s Třincem a tam na něj celý zápas spoluhráči i trenéři pořvávali, protože pořád nevěděl kde se má pohybovat.

Reagovat
HorajzmAmmann

zatím to je černý neobroušený diamant. Na lavičku výborný. Do základu uvidíme...

Reagovat
Banikovec7

Ale dnes mi teda přišel velmi dobrý i ve hře, třeba s Teplicema dost kazil i jednoduché přihrávky, ale dneska se mi líbil.

Reagovat
lichna.

Přesně to jsem si říkal. Ze počet pozitivních zapojení do hry bude mít tentokrát mnohem větší.

Reagovat
HorajzmAmmann

Já ani nevím jak hrál v Třinci takže jak na tom bude třeba s defenzivou? Na Spartu do základu pořád velké riziko, že to tam bude bránit pravý bek v podstatě sám. Azevedo se do defenzivy dost zlepšil a občas i čumím jak se vrací...

Ale jako líbí se mi Sor hodně, rád bych ho viděl na Spartě třeba od 60. minuty. Na unavené stopery bude čerstvý Sor hodně platný.

Reagovat
Banikovec7

Tak s Trincem toho do defenzivy taky moc nebylo, tak tezko rict, ale Sanneh mi v tom zapase prisel jeste o dost lepsi, takze bude fakt skoda, pokud mu nedame poradnou sanci a nechame si ho utect, ikdyz chapu, ze je jednodussi zapojovat spis nove hrace do ofenzivy nez do obrany.

Reagovat
HorajzmAmmann

MSFL se bude hrát? Sor, Sanneh, Buchta a spol ty zápasy dost potřebují...

Reagovat
Banikovec7

Pochybuju ze driv nez treba v kvetnu

Reagovat
smazaný uživatel

K té rychlosti navíc řeší situace fotbalově a nepřekáží mu balón. Není zkrátka jako tijani

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
meno

Do roka u nás

Reagovat
smazaný uživatel

Nedivil bych se, jestli dá pár gólů, může se stát prvním pokemonem na trase fcb-sks

Reagovat
meno

Mě zaujal ve vzájemným zápase. Rychlej, fotbalovej, malej, běhá tam jako střelenej. Naučit aspoň obstojně fotbalovou češtinu a hlavně se naučit taktiku a může nám pak nahradit Tecla.

Reagovat
smazaný uživatel

Snad nebude skleněnej, vidím v něm potenciál. Tecl je ale jen jeden

Reagovat
Rothbard

OT: Díky Ondro za všechny ty krásné biatlonové roky

Reagovat
Realita

Nevíte, kterej blb na stadionu v Boleslavi pouští to umělé fandění? Někdo by mu mohl říct, že tam dává slávistické chorály a pískot, když jsou u míče bolehlavští :-D

Reagovat
RuneSKS

Reagovat
Realita

Reagovat
AjaxFans

Reagovat
Spalovač šancí

Holt se snaží co nejvěrněji držet Reality.

Reagovat
smazaný uživatel

To byl DJ Yaroleem.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
ratusek

Reagovat
John Obi Mikel

Druhý poločas už jsme lehce vypustili a pošetřili se na Rangers, nemám to rád, ale snad nám to aspoň pomůže ve čtvrtek. Jinak Stanciu zase chytá tu svoji jarní formu (on asi bude vždy na podzim marný a na jaře super), zahráli si MVB a Jusuf a debut si odbyl Denis.

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Coutinho10

na stoperu misto Zimy Deli a hned je to jistejsi, takze verim, ze i toto muze byt oproti prvnimu zapasu vyhoda, ktera nam bude v odvete proti Rangers hrat do karet

Reagovat
John Obi Mikel

Boleslav taky měla šance, úplně jistý to nebylo.

Reagovat
Coutinho10

ale ne nejaky zasadni a nebo si to uz nepamatuju

Reagovat
KingMaster13

Zima že by byl teda nejistej to mi nepřišlo vždy když nehrál tak to v obraně byl malér. Simon dneska solidní tak snad si to udrží do čtvrtka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Coutinho10

tak vetsinou to odbrani, ale neni konstruktivni, neda prihravku...z Deliho vyzaruje daleko vetsi jistota a i z Kudely, pokud nedava male domu na branu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KingMaster13

Docela v klidu to díky bohu bylo a fungovala i obrana což je super, snad to tak bude i ve čtvrtek Hlavně teď vyhrát vše do derby a to pokud možno neprohrát, pak už věřím že to bude oka

Reagovat
mistr129

Pouštěl jsem si to až ze záznamu, ale jak Skalák mohl vyváznout bez (červené) karty za ten šlapák, to teda nechápu. Jinak Stanciu a Maso dnes super, Teclovi už se nebudu ani smát.

Reagovat
Spalovač šancí

Naopak smát se Teclovi je jediné, co se dá dělat. To jeho "řešení" šancí totiž nechápu ani já.

Reagovat
KingMaster13

A zrovna přitom ty by jsi to chápat měl

Reagovat
cetto

OT: dotaz k OSVČ.

Ahoj. Chci se zeptat lidí, kteří mají zkušenost s prací pro korporát na živnosták. Nemám s tím (ani nikdo v rodině) zkušenosti, ale přítelkyně vzala práci na živnosták a mám k tomu nějaké dotazy.

Asi to hlavní, co mne zajímá - kdy, kolik a jak platit sociální? Živnost byla založena před dvěma týdny, na živnostenském úřadu jsme je požádali o registraci na SSZ a finančáku. Měl nám prý přijít dopis s instrukcemi - ano dopis přišel, ale byl v něm jen výpis z rejstříku. Takže se ptám - kolik a kam je potřeba platit za sociální?

Druhá věc je zdravotní - přítelkyně má standardní studentské pojištění u ERGO - předpokládám, že bude potřeba zřídit nějaké podnikatelské?

Finančák - je potřeba něco udělat na finančáku? Nebo stačí to, že tam přítelkyni zaregistrovali z živnostejského úřadu a až za rok v březnu nás bude finančák zase zajímat?

Poslední věc - přítelkyně je cizinka mimo EU. Vyplývají z toho nějaké zvláštní povinnosti? Domicil apod.?

Předem díky

Reagovat
smazaný uživatel

Ahoj. Tak tvoje přítelkyně je docela kaskadér, že si založí živnost, ale absolutně o tom nic neví.

Na OSSZ a zdravotní pojišťovnu je potřeba jít okamžitě nahlásit změnu, že jsi OSVČ a platíš si pojištění sám. Sice ti to slíbí na živnostenském kolikrát, že to udělají za tebe...neudělají. Nikdy se na to nespoléhat. A tam ti řeknou, kolik budeš platit. Většinou to je tak, že nemusíš platit každý měsíc, ale můžeš to doplatit později. Tak jako tak tu částku zaplatit stejně musíš. Kolik, netuším. Ať se zeptá.

Co se týče finančáku, podáváš daňové přiznání. I kdyby měla nulový zisk a prodělek, tak to musí na finančák,podat formou čestného prohlášení. Pokud o tom nic neví, což asi ne, ať si najde daňového poradce. Ale člověka, kterému věří. Protože pokud udělá chybu, jde to za tebou.

Co se týče toho, že je cizinka...nevím. Tohle jste si měli zjistit před založením živnosti. Fakt šílenci. Kord v dnešní době Covidu. Zakládat živnost a nic z toho nevědět a ještě hledat odpověď v diskuzi...klobouk dolů. Jestli takto bude mít přístup ke svému byznysu, jistě to dlouho vydrží.

Já byl realitní makléř. Což sám o sobě takový byznys ještě není. Ale pokud chce být člověk veden za ručičku, ať jde radši běžně zaměstnán. Hodně štěstí

Reagovat
PBLead

jako máš pravdu, že zjišťovat si tyhle věci 2 týdny po založení živnosti, a to je ještě skrz fotbalové fórum, je teda dost velká šílenost.

Reagovat
KingMaster13

Odkud je přítelkyně? Ukrajina, Rusko? Nebo nějaký úplně jiný stát?

Reagovat
thewall

Ať si okamžitě najde účetní. Ta ji bude řešit věci kolem daní, sociálního a zdravotního pojištění, plus automaticky hlídá legislativní změny. Účetní bude mít pojištění odpovědnosti a pokud udělá chybu, tak to vyřešíte přes její pojistku. A jestli má dělat jako OSVČ pro korporát a nemá tisícovku měsíčně na účetní (možná i méně), tak ať se na to vykašle nebo ať zatlačí na finanční podmínky smlouvy s korporátem.

Reagovat
fabec1222

Dej foto přítelkyně a podle toho se rozhodneme, jestli je třeba jí poradit.

Reagovat
LFC & STEVEN 8

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
smazaný uživatel

A zajímal by mě stát, ze kterého je

Reagovat
KingMaster13

Mě taky

Reagovat
PBLead

cizinka mimo EU. ještě studuje - předpokládám, že v češtině, aby to měla zadara a ještě si tím pořešila pobytové oprávnění - to by krásně vycházelo na rusko, ukrajinu nebo něco z východu. I když je pravda, že nám cetto tady již psal o sexu s černoškama, tak třeba to bude nějaká exotika.

Cettoooo? Potřebujeme informace!!

Reagovat
Manik...

Reagovat
ratusek

Reagovat
Manik...

Obejít všechny úřady a oni jí řeknou, co musí.. Základ je finančák, zdravotní pojišťovna a sociální.. Ideálně doporučuji vstoupit do paušálního režimu. Bude platit 5500 Kč a má to bez problémů.. Žádný daně, nic.

Reagovat
fabec1222

Já si nejsem teda úplně jistej, jestli náhodou, když si OSVČ založila letos, tak jestli v tom paušálu nebude už automaticky.

Reagovat
Manik...

Ne. To si můžeš určit.

Reagovat
Jardin

tam byl deadline do kdy se přihlásit pro rok 2021 a ten už uplynul podle mě. Ale pro rok 2022 to může být pro ní dobrá varianta.

Reagovat
Manik...

To ale pro nováčky platit nebude..

Reagovat
Jardin

prekvapilo me to ale.

Přihlásit k paušální dani lze vždy k 1. lednu daného roku. To neplatí pro nově vzniklá OSVČ. Oznámit přihlášení k paušální dani musí u vzniku živnosti.

Reagovat
PlackaSKS

musela by se přihlásit do desátýho ledna, obrat by nesměl překročit 1 mega za rok a navíc v tom ani neni zahrnutá zdrávka.

Reagovat
Manik...

To tedy je. Je to kombinace daň, socko, zdravko.. Vím to, mám to

Reagovat
PlackaSKS

máš pravdu, nakonec to tam dali. ale stejně se to vyplatí v podstatě jen těm kdo mají paušál 40%, na hraně pak u 60%. navíc do milionu obratu je to k hovnu, bejt osvč a nemít obrat milion, tak to nemá smysl dělat.

Reagovat
Manik...

Takže čistý plat kolem 50 000 Kč, tzn. 600 000 Kč nemá smysl podnikat?

To je skoro dvojnásobný průměrný plat

Reagovat
PlackaSKS

Obrat pro účely dph je čistý plat?

Reagovat
Manik...

Samozřejmě, ale pokud platíš paušální daň, tak pro tebe daně do milionu nejsou. Kdybych měl plat 80 tis. měsíčně, byl bych dost vychechtaný. A nebyl bych sam

Samozřejmě taky záleží na profesi. Jaký má člověk náklady.

Reagovat
PlackaSKS

Ale jinak ne, nemá. 600k ročně a nebýt zaměstnaný je málo.

Reagovat
Posledni Kovboj

Das ist wenig. To je malo.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Blasphemer

To vám dobře jebe, když si založíte živnost, víte o tom hovno a pak se teprve ptáte.

Reagovat
db18

F

Reagovat
Posledni Kovboj

F

Reagovat
smazaný uživatel

Imigrantům nepomáhám.

Reagovat
doshcz

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
mistr129

Reagovat
Selänne

Reagovat
PBLead

Reagovat
Manik...

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
Losinho

Ten "korporát" je OVB?

Reagovat
PBLead

Reagovat
Akinfeev

Chudák Horvi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele