FORTUNA:LIGA - souhrn 10. kola

04.12.2020, 19:52, aktualizováno 06.12.2020, 19:57
Komentáře a souhrny
Slavia přesvědčivě zvítězila na Spartě a na čele tabulky má pětibodový náskok. Další ztrátu zaznamenala Plzeň, která doma podlehla Karviné. Olomouc remizovala s Příbramí, Ostrava i v početním oslabení vyhrála slezské derby v Opavě. České Budějovice vyhrály v Brně a venku uspěly rovněž Teplice. Po třech zápasech je u konce vítězná série Zlína, jenž v páteční předehrávce doma nestačil na Jablonec...

Slovan Liberec - 1. FC Slovácko 1:1

07.12.2020 18:00

Góly: 23. Michael Rabušic (pen.) - 59. Petr Reinberk

Remízou 1:1 skončilo pondělní poslední utkání desátého kola mezi Libercem a Slováckem, přičemž oba týmy dohrávaly v deseti. Daníčkova vyloučení v první půli okamžitě z penalty využil Rabušic, krátce po odchodu Kačaraby vyrovnal Reinberk.

Hned v páté minutě mohli hosté do vedení, když se do dobré pozice dostal Kalabiška, jehož pokus zlikvidoval vyběhnutý Nguyen. O čtvrt hodiny později přišel jeden z klíčových momentů zápasu. Rabušic vyslal Matouška, jehož pokus po zákroku Bajzy skončil na břevně. Rozhodčí ale za pomoci videa odhalil faul na zakončujícího hráče, provinilý Daníček tak byl okamžitě vyloučen a kopala se penalta.

Její exekuce se ujal Michael Rabušic, který vystřelil doprostřed brány a tím překonal brankáře. Před pauzou pak zničehonic mohl srovnat Kalabiška, jenž těsně nedosáhl na Reinberkův centr. Jinak ale Slovan soupeře do šancí nepouštěl a když Pešek po návratu ze šaten zajímavě prověřil Bajzu, vypadalo to, že to mají Severočeši prakticky v kapse.

Jenže po deseti minutách druhé půle se proti pravidlům provinil Kačaraba. Rozhodčí toto odměnil žlutou kartou, a jelikož byla druhá, musel ukrajinský stoper do sprch. Nedlouho poté odcentroval Havlík na hlavu Petra Reinberka, který se nemýlil a srovnal gólový účet utkání. Liberec ihned reagoval a rozvlnil síť na druhé straně, jenže skórující Rondić se nacházel v ofsajdu.

Utkání tak skončilo remízově, a přestože soupeře dělí jediný bod, je Slovácko aktuálně šesté a Liberec až desátý.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - Slavia Praha 0:3

06.12.2020 18:30

Góly: 32. Abdallah Sima, 40. Abdallah Sima, 53. Ondřej Lingr

Když byl v pokutovém území faulován starší z Krejčích a vše se chystalo na penaltu, vypadalo to s akciemi Sparty v derby nadějně. Jenže Juliš tuto příležitost zahodil a od té doby už bylo vše v režii sešívaných. Dvakrát se v první půli prosadil Sima, po pauze pečetil vítězství Lingr.

Trenér Václav Kotal tentokráte vsadil na systém se třemi obránci. Před Florinem Niţou nastoupili reprezentanti Pavelka, Čelůstka a Hancko, křídla měli za úkol obstarávat Vindheim a Hanousek. Defenzivní povinnosti si ve středu zálohy plnili Trávník s Krejčím II., druhý z Ladislavů Krejčích měl na starost spolu s Dočkalem a Julišem ofenzivu.

Jindřich Trpišovský vsadil na osvědčený systém se čtyřmi obránci a pěti záložníky. Že v bráně nastoupili Kolář a stoperskou dvojici utvořili Kúdela se Zimou, to se všeobecně očekávalo, důvěru na levém kraji obrany tentokráte dostal Bořil, který měl pilovat lajny spolu s Masopustem. Ve středu hřiště operovali Holeš, Ševčík a Lingr, africké hvězdy Olayinka se Simou opět nastoupily na křídlech a v útoku se představil Kuchta.

Úvodní minuty nenabídly mnoho šancí, nejnebezpečnějšími situacemi byly střely slávistů z větší vzdálenosti. Nejprve to zkoušel Lingr, jehož od šibenice dělilo pár centimetrů, později pak Niţu pořádně prověřil Holeš. Mezitím ještě Kolář zastavil hlavičku Krejčího mladšího. Sparťanský středopolař pak ve vlastním vápně zahrál rukou, což slávisté reklamovali, ovšem vše bylo podle pravidel. Jeho jmenovec o sobě dal vědět na druhé straně hřiště, jeho střela ze střední vzdálenosti byla ale nepřesná.

Navrátilec z Itálie byl i po necelé půlhodině tím, koho po svém nedorozumění faulovali Kolář s Kúdelou, což sudí ohodnotil nařízením pokutového kopu. K němu se postavil Lukáš Juliš, jenž ovšem zahrál penaltu naprosto tragicky a nechal se vychytat gólmanem. Tohoto zaváhání bleskově hosté využili. Od rohového kopu nacentroval Ševčík, ve vápně pak vysoko vzlétl Abdallah Sima, jehož hlavička zapadla přesně k tyči.

O pět minut později mohli Letenští srovnat, Kolář si ale na Hanckovu zajímavou hlavičku počíhal. Druhým gólem v utkání o sobě dal poté vědět Abdallah Sima. Ten dostal na pravou stranu dlouhý pas od Bořila, který si výtečně zpracoval a následně jej po zemi poslal ke vzdálenější tyči.

Definitivní uklidnění pro červenobílé přišlo několik minut po návratu ze šaten. Po odraženém centru se dostal za vápnem k míči Ondřej Lingr, jenž prudkou přízemní střelou zamířil mimo Niţův dosah. Exkarvinský středopolař vzápětí mohl udeřit podruhé, jenže tentokrát z malého vápna zamířil pouze do domácího gólmana.

Ze zbytku utkání stojí za zmínku snad jen Holešův padající volej, který letěl jen kousek nad břevnem. To nic nezměnilo na jednoznačném vítězství Slavie, která svůj náskok na čele navýšila na letos rekordních pět bodů. Na druhé pozici je aktuálně právě Sparta, kromě bodů je ale evidentní rozdíl i ve skóre. Sešívaní se aktuálně pyšní bilancí 30:3!

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - FK Teplice 0:2

06.12.2020 16:00

Góly: 39. Pavel Moulis, 84. Daniel Trubač

Premiéra Radima Kučery na lavičce Teplic byla vítězná. "Skláři" uspěli na hřišti tabulkového souseda z Mladé Boleslavi, kde vyhráli poměrem 2:0. Obě trefy padly v závěrech poločasů, nejprve se prosadil Moulis, později jej následoval Trubač.

Úvodní půlhodina se nesla v poměrně nudném duchu, každý z týmů ohrozil soupeřovu bránu jednou. Túliův nákop nedokázal zužitkovat Michal Škoda, jenž hlavičkoval vedle. Na opačném konci hřiště to zkoušel po zemi Fortelný, Mikulec byl ovšem připraven.

Další zajímavé dění přišlo až v závěrečných minutách první půle. Budínský ze své standardy našel jen Němečkovy rukavice, na druhé straně ovšem napřáhl zpoza vápna Pavel Moulis, jehož výstavní rána skončila za zády brankáře.

Domácí se po návratu z kabin hnali za vyrovnáním, Douděrova překvapivá střela úspěch neslavila stejně tak Túliův zajímavý pokus. Jedinečnou příležitost k vyrovnání dostali po necelé hodině hry, kdy Kučera zahrál ve vápně rukou a byla nařízena penalta. Její exekuci ovšem Škoda nezvládl a nechal se Němečkem vychytat. Teplický brankář se následně blýskl i proti Douděrově tutovce.

Nakonec "Skláři" dokázali své vedení i navýšit. Běžela čtyřiaosmdesátá minuta, když Mikulcův chybný výběh nabídl jasný gól Danielu Trubačovi, který pouze poslal míč do zcela odkryté branky. Teplice tak svého soupeře v tabulce přeskočily a aktuálně jsou ony tím čtrnáctým týmem, Boleslav je hned za nimi.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice 1:3

06.12.2020 14:00

Góly: 53. Antonín Růsek - 10. Patrik Brandner, 17. Patrik Brandner, 90+2. Patrik Čavoš

Čtvrtý zápas bez porážky v řadě za sebou zaznamenaly České Budějovice. Dynamo zvítězilo v Brně 3:1, když už po patnácti minutách vedlo po dvou trefách Brandnera. Po pauze sice snížil Růsek, výhru ovšem v nastavení pečetil Čavoš.

Domácí přitom měli hned v úvodu první šanci, když po Moravcově centru zamířil mimo Růsek. Namísto toho se v desáté minutě dostali do vedení Jihočeši. Javorek našel za obranou pozapomenutého Patrika Brandnera, jehož pomalý přízemní pokus proletěl kolem Flodera a rozvlnil síť.

Vzápětí se Patrik Brandner prosadil podruhé. Po Čolićově centru nejprve hlavičkoval do brankové konstrukce Van Buren, následně se balón odrazil právě k Brandnerovi, na nějž u čekala snadná práce. Nedlouho poté se mohl prosadit i Van Buren, jemuž zakončení na poslední chvíli zhatila obrana.

Před odchodem do šaten mohlo být sníženo, když po pasu z pravé strany zakončoval Přichystal, na jehož střelu si počíhal Drobný. Co se nepovedlo jemu, to zvládl po přestávce Antonín Růsek. Ten dostal míč na hlavu po útočném výletu a centru Dreksy, čímž nepohrdl a o břevno dostal míč za brankovou čáru.

Nadcházejících dvacet minut jednoznačně patřilo Zbrojovce. Nejprve mohl být stejně jako před týdnem za hrdinu Šural, jemuž chybělo pár centimetrů, načež se dvakrát blýskl Drobný. Nejprve proti Pachlopníkově voleji, poté i proti Růskově pumelici. Budějovický brankář zazářil i v závěru základní hrací doby, to si počíhal na Pachlopníkovu střelu po standardní situaci.

V nastavení dokonce hosté své vítězství dokázali potvrdit. Protiútok čtyř hráčů proti dvěma bránícím rezultoval ve Van Burenovu přihrávku na Patrika Čavoše, který ukázal přesnou mušku. V tabulce se tak Dynamo vyšplhalo už do středu tabulky na jedenácté místo, Zbrojovka je nadále nejlepší z týmů na sestupových pozicích.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - MFK Karviná 0:1

05.12.2020 18:30

Góly: 38. Michal Papadopulos

Tady již není o čem, Plzeň zabředla do krize. Tentokrát Viktoria dokonce prohrála na domácí půdě s Karvinou, což se jí stalo vůbec poprvé v historii. Svěřenci trenéra Adriana Guľy tak na výhru nedosáhli potřetí v řadě a v tabulce zůstávají až čtvrtí. Naopak hosté vystoupali do horní poloviny.

Po dvou bodových ztrátách se kouč západočeského celku Guľa odhodlal ke dvěma změnám v sestavě. Kapitána Brabce nahradil Pernica a na křídle se místo Ba Louy objevil Kovařík. Také Slezanům se v posledních dvou duelech nevedlo, a tak jejich trenér Jarábek posadil na lavici náhradníků Twarzdika se Smržem, které zastoupili Dramé a Mangabeira. Do brány se zase místo Neumana postavil někdejší plzeňský gólman Bolek.

Viktoria se od úvodních minut zabydlela na polovině MFK, avšak do šancí se dostávala sporadicky. V deváté minutě zakončoval po Buchově centru Kovařík, avšak Bolek neměl mnoho starostí. Víc se brankář Karviné protáhl po dvaceti minutách hry, kdy musel vyškrábnout zrádný pas Kovaříka. Ve 28. minutě přišla pro domácí první komplikace, když se zranil Kopic, jehož na hřišti nahradil exkarvinský Ba Loua.

Postupem času se začali osmělovat i hosté. Herc sice ve 30. minutě jen rozchytal gólmana Hrušku, avšak za dalších osm minut již šli Slezané do vedení. Bartošák našel z rohového kopu Papadopulose, jenž hlavičkoval přesně k tyči. Ve 42. minutě pálil i sám Bartošák, Hruška si však tentokrát připsal úspěšný zákrok. Viktoria se do přestávky zmohla už jenom na propagační střelu Kovaříka.

Osm minut po změně stran chtěl vyrovnat Ondrášek, ale jeho hlavička po centru Ba Louy přeletěla břevno. Dvě minuty poté trefil střídající Beauguel z rohového kopu hlavou břevno, s dorážkou si pak poradil Bolek. O tři minuty později vznikl před bránou MFK další závar, ovšem Beauguel tentokrát nehlavičkoval přesně. Hosté podnikli ojedinělý útok v 69. minutě, kdy střela Ostráka skončila v rukavicích Hrušky.

V 77. minutě lovil Hruška balón ze sítě podruhé, kdy jej okamžitě po svém příchodu na hřiště překonal střídající Guba, jenže zásah Karviné neplatil z důvodu postavení mimo hru slovenského útočníka. Slezanům to ale nakonec nemuselo vadit. Zmar Plzně dokumentovala příležitost z nastaveného času, kdy Alvir z nadějné pozice napálil pouze svého spoluhráče Hejdu. Tři body tedy překvapivě putovaly na východ republiky.

Více informací k zápasu

Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 1:1

05.12.2020 16:00

Góly: 37. David Houska (pen.) - 88. Emmanuel Antwi

Prvních 60 minut zápasu na Andrově stadionu nic nenasvědčovalo tomu, že by domácí Olomouc měla ztratit body. Jenže poté svěřenci kouče Radoslava Látala polevili a nechali Příbram vyrovnat. Sigma se tak musí klepat o třetí místo, naopak Středočeši opustili poslední místo, na které spadla Opava.

Na levém kraji obrany Hanáků nahradil absentujícího Zmrzlého Látal, u hostů zase Svoboda přepustil místo Pilíkovi. Domácí favorit zápasu mohl jít do vedení již ve druhé minutě. González vyhledal z pravé strany Nešpora, jeho střela z první ale přeletěla břevno. Podobnou akci vymyslela Sigma i ve 26. minutě, kdy Houska našel Faltu, avšak závěr byl podobně neúspěšný. Tři minuty poté pálil nepřesně i sám Houska.

Po půlhodině hry se osmělil Poulolo, jehož ráně již mnoho nechybělo, ašak brankář Příbrami Kočí nadále zůstával bez práce. Ve 35. minutě však nabíhajícího Chytila fauloval v pokutovém území Nový a Olomouc zahrávala penaltu. Houska následně poslal míč přesně k tyči mimo dosah Kočího - 1:0.

Až po hodině hry Středočeši pořádně zahrozili, když po akci z pravé strany pálil Voltr, ovšem cíl nenašel. Ještě blíž gólu byli hosté v 81. minutě. Hubník odvrátil standardní situaci Pilíka pouze k Folprechotvi, jehož střelu tečoval Voltr do tyče. Dvě minuty nato se k ráně osmělil Vais, avšak těsně přestřelil.

Sigma se najednou dostala pod tlak, který utlumil až protiútok domácích. Breite vyslal do běhu Zifčáka, ten ale napálil pouze Kočího. Olomouc nakonec byla za svou pasivitu potrestána. Voltr v 88. minutě vyhledal střídajícího Antwiho, jenž hlavičkou překonal Mandouse a vyrovnal

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice 1:1

05.12.2020 14:00

Góly: 7. Tomáš Necid - 63. David Huf

Bohemians neukázali dostatečně, kdo je v Ďolíčku králem. V souboji týmů, které vršovický stadion shodně využívají jako domácí hřiště, šli sice do vedení zelenobílí, avšak Pardubicím se vyplatila aktivita z druhého poločasu. Obě mužstva si tak body podělila.

K výrazné změně v základní jedenáctce Klokanů došlo na postu brankáře, když absentujícího Le Gianga zastoupil Kouba. Do obrany Bohemky se vrátil Krch, šanci dostali také mladý záložník Novák s Necidem. V sestavě Východočechů došlo k jediné změně, když Čelůstku na levém kraji defenzivy nahradil Surzyn.

Hned z první šance zápasu padla branka. Domácí Pulkrab v sedmé minutě posunul míč na Necida, jenž svým prvním zásahem od návratu do rodné země otevřel skóre. Nedlouho poté se k hlavičce po rohovém kopu dostal stoper Bohemians Hůlka, avšak nebyl úspěšný tak jako Necid. Pardubice poprvé zahrozily z kopačky Surzyna, který ve 13. minutě pálil nepřesně.

Ve 27. minutě se chtěl se svojí kopací technikou ukázat Květ, z přímého kopu ale nezamíři mezi tři tyče. V zámezí skončila též hlavička Proska o šest minut později na druhém konci hřiště. První půli uzavřel střelecký pokus Nováka, jenž lapil brankář Východočechů Boháč.

Téměř ihned po změně stran usilovali o vyrovnání Hlavatý se Solilem, načež druhý jmenovaný zakončil do Koubovy náruče. Mnohem větší šanci měl v 60. minutě střídající Huf, jehož opět vyhledal Hlavatý, avšak útočník Pardubic obrovskou příležitost zahodil. Za další tři minuty už si ale Huf spravil chuť. Opět jej dopředu vyslal Hlavatý, načež forvard Východočechů překonal Koubu - 1:1.

  Klokani toho v druhém poločase moc nevymysleli. Až v závěru se začali hnát do útoku, jenže kloudnou šanci si nevypracovali. To Pardubice se těsně před koncem dostaly k několika střeleckým pokusům, remízový stav však vydržel. 

Více informací k zápasu

SFC Opava - Baník Ostrava 1:2

05.12.2020 14:00

Góly: 86. Jan Žídek - 78. Dyjan Carlos De Azevedo (pen.), 90+1. Jaroslav Svozil

Ze slezského derby sice dlouho bolely oči, nakonec však střet Opavy s Ostravou přinesl napínavou podívanou. K vidění byly dvě penalty, červená karta a rozhodnutí v samotném závěru, kdy vítězství Baníku vystřelil někdejší hráč SFC Jaroslav Svozil.

Zápas se přitom mohl lépe vyvíjet pro domácí, kteří však pohrdli penaltou i přes 45 minut trvající přesilovou hrou. Naopak Baník svůj pokutový kop proměnil a po vyrovnání skóre si rychle vzal náskok zpět. Hosté mohou slavit třetí výhru v sezoně, Opava po další porážce zůstává v sestupovém pásmu.

Po koronavirové karanténě hájil svatyni Ostravanů opět brankář Laštůvka. Zpět v sestavě byli také obránci Svozil s Fleišmanem či útočník Šašinka. Základní jedenáctku SFC zase vyztužil zkušený špílmachr Zavadil. V útoku pak dostal šanci Juřena.

Už v úvodní minutě se k zakončení dostal domácí Dordić, jenž prověřil Laštůvku. Na Dordiče chtěl v sedmé minutě navázat Holík, avšak jeho hlavička po centru Hrabiny neletěla do prostoru mezi třemi tyčemi. Za dalších šest minut dostala Opava od soupeře nečekaný dárek. Svozil trefil Dordiče ve vzájemném souboji kolenem do hlavy, načež sudí Franěk nařídil po přezkumu u videa pokutový kop pro SFC. Žídek ale nechal vyniknout Laštůvku, jenž důležitým zákrokem zachránil Baník.

Hosté se osmělili až po dvaceti minutách, kdy bezprostředně po autovém vhazování střílel Kuzmanović, gólmana domácích Fendricha ale nezaměstnal. Jinak to ale od Ostravanů bylo neslané a nemastné. Naopak Opava znovu zahrozila ve 30. minutě, jenže Holík zbytečně akci zbrzdil a jeho střelu ze stoje Laštůvka v pohodě lapil. Následně ale domácí ztratili Zavadila, jehož kvůli zranění vystřídal Řezníček.

Plno emocí přinesl závěr první půle. Nejprve Dordič oplatil Svozilovi penaltový faul a obránci Baníku pořádně naložil. Jelikož již měl na kontě žlutou kartu, visela ve vzduchu karta červené barvy, nicméně Franěk záložníka domácích nakonec nevyloučil. Méně benevolentní byl hlavní arbitr v nastavení, kdy druhou žlutou kartu uviděl hostující Pokorný, jenž pro druhý poločas početně oslabil svůj tým.

Hra po změně stran připomínala úroveň nižších regionálních soutěží. Opava si i přes početní převahu nevypracovala souvislejší tlak. Až v 67. minutě střílel z úhlu Holík a Laštůvka musel balón vyrazit. O osm minut později ale přišel nenadálý zvrat. Juřena ve vlastním pokutovém území přistrčil Filla, který se ochotně skácel k zemi, přesto Franěk po shlédnutí záznamu nařídil penaltu, tentokrát pro hosty. De Azevedo pak po "panenkovsku" překonal Fendricha a poslal Ostravany do vedení.

Vedení hostům vydrželo jen necelých deset minut. Hrabina poslal v 86. minutě pas před bránu Ostravanů, kde číhal Žídek, jenž napravil své zaváhání z úvodu zápasu, když přeskočil bránícího Filla a srovnal stav utkání. Jenže čtyři minuty nato dostal Baník výhodu lukrativní standardní situace. Technickou střelu Fleišmana ještě Fendrich vyrazil na břevno, ovšem dorážející Svozil uklidil hlavou míč do sítě, čímž hostům zajistil zisk tří bodů.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - FK Jablonec 0:2

04.12.2020 18:00

Góly: 71. Václav Pilař, 84. Ivan Schranz (pen.)

Zlín si opět vylámal zuby na Jablonci a po třech zápasech ztratil body. Utkání výrazně ovlivnilo hloupé vyloučení útočníka Moravanů Tomáše Poznara. Severočeši proměnili přesilu ve dva zásahy do sítě soupeře.

Oba trenéři ponechali sestavy svého celku beze změny. Do první velké šance se v osmé minutě dostali hosté. Holík poslal míč na hlavu Zeleného, jehož vychytal spolehlivý brankář Ševců Dostál. Následně měl solidní příležitost Pleštil, avšak bránu Moravanů přestřelil. Další možnost Jablonce přišla po 20 minutách, kdy Krob pálil z přímého kopu nad břevno.

Hosté měli více ze hry, na gól ale čekali marně. Zlín se pořádně osmělil až po půlhodině hry, kdy Conde našel před pokutovým územím Dramého, jenž prověřil pozornost gólmana Jablonce Hanuše. Souboj totožných mužů se za pár minut opakoval se stejným výsledkem. Na druhé straně se ve 39. minutě prosmýkl po pravé straně Pleštil, který před bránou vyhledal Hrubého, toho však vychytal Dostál.

Zásadní moment utkání přišel těsně před přestávkou. Poznar předvedl v šestnáctce soupeře hereckou vložku, za kterou viděl od hlavního sudího Berky již druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Severočeši ale byli v přesilovce paradoxně ještě víc bezmocní.

Až v 71. minutě přišel gólový blesk z čistého nebe. Hrubý vyslal nalevo zcela volného Pilaře, jehož vůbec nezachytil Fantiš, načež záložník Jablonce propálil Dostála. Za dalších pět minut to Hrubý zkusil sám, ale Dostál si připsal důležitý zákrok. V 84. minutě si již hosté pojistili vítězství. Schranze ve vápně Zlína fauloval Conde a sám zasažený proměnil nařízenou penaltu ránou pod břevno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha1082030:326
2.Sparta Praha1070324:1621
3.Sigma Olomouc1054116:919
4.Viktoria Plzeň1052319:1317
5.FK Jablonec951314:816
6.1. FC Slovácko943214:915
7.Fastav Zlín1050513:1315
8.FK Pardubice1043311:1215
9.MFK Karviná1043310:1315
10.Slovan Liberec942314:1114
11.Dynamo České Budějovice1034314:1813
12.Baník Ostrava832312:811
13.Bohemians Praha 1905932412:1211
14.FK Teplice1030711:189
15.FK Mladá Boleslav1022611:178
16.Zbrojovka Brno101369:226
17.1. FK Příbram101368:256
18.SFC Opava101278:235

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (537)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele