FORTUNA:LIGA - preview 10. kola

04.12.2020, 09:19, aktualizováno 07.12.2020, 08:02
Previews
Stadion U Nisy (© AFP)
Duel dvou sousedů v tabulce udělá tečku za desátým kolem české nejvyšší soutěže. Liberec musí své síly rozkládat na dvě soutěže a dnes na něj čeká Slovácko, to by si na své konto rádo připsalo třetí triumf za sebou...
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko  (pondělí 18:00)
Bitva devátého týmu s desátým bude k vidění v rámci pondělní dohrávky v Liberci. Domácí tam přivítají Slovácko, přičemž postavení obou týmů v tabulce je dáno jejich nízkým počtem utkání. Pokud by někdo vyhrál nyní i ve svém odloženém zápase, pak se rázem dotáhne na třetí příčku.

Liberečtí si po koronavirové přestávce v lize moc nezahráli. Po úspěchu v Teplicích nezvládli podještědské derby s Jabloncem, v němž prohráli 1:3, šanci na nápravu ale následující víkend nedostali, jelikož byl jejich zápas odložen. Chuť si tak spravili alespoň ve čtvrtek v Gentu, kde díky zásahům Mary a Kačaraby zvítězili 2:1 a pojistili si třetí místo ve skupině.

Slovácko sice během reprezentační přestávky dohrálo svůj odložený mač s Příbramí, jenže hned o týden později si vinou karanténních opatření v týmu soupeře mohlo dát volno. To ale zjevně hosty nepoznamenalo, neboť do zápasu proti Opavě nastoupili nažhavení a v první půlhodině si trefami Hofmanna, Sadílka a Petržely zajistili výhru.

Ve vzájemných střetech má v posledních letech jednoznačně navrch Liberec. Ten sice před rokem na podzim prohrál, to bylo ovšem první vítězství hráčů z Uherského Hradiště od roku 2013. Z posledních patnácti soutěžních zápasů tak Slovan devětkrát bodoval naplno, dalších pět bitev skončilo remízou.

"Poslední utkání tam byly zvláštní, bylo na nás hodně penalt a nějaké červené karty, takže i z tohoto pohledu to bude zajímavé utkání. Rozhodně jim tam máme co vracet, a doufám, že utkání v Liberci zvládneme, a že si budu moct bráchu na Vánoce dobírat," říká Lukáš Sadílek na adresu svého sourozence Michala, který obléká dres Liberce.

Severočeši nemohou pro nadcházející utkání počítat s Mosquerou, jenž už stihl nasbírat čtyři žluté karty, hosté zase přijedou bez zdravotně indisponovaných Divíška a Tomiče.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Ngueyn - Koscelník, Kačaraba, Chaluš, Mikula - Pešek, M. Sadílek, Mara, Beran, Matoušek - Rabušic.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Bajza - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko - Havlík, Daníček - Petržela, Hellebrand, L. Sadílek - Kliment.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.26 - 3.21
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zbrojovka Brno - Dynamo České Budějovice  (neděle 14:00)
Oba soupeři z prvního nedělního utkání desátého kola FORTUNA:LIGY mají společný jmenovatel. Začátek sezóny se jim vůbec nevyvedl, v posledních týdnech se ovšem prezentují zlepšenou formou a stoupají tabulkou.

Zbrojovka z prvních šesti utkání získala pouhý jeden bod. Pak ale zabrala zejména po stránce defenzivní, a i když v každém ze tří listopadových zápasů vstřelila jediný gól, vyneslo jí to hned pět dalších bodů. Nejprve zvítězila v Jablonci, následně doma remizovala s Příbramí a naposledy si překvapivě odvezla body z pražského Edenu. Tam po trefě Simy nějaký čas prohrávala, v závěrečných minutách ji ovšem spasil Šural.

Jihočeši ještě po covidové přestávce prohráli se Zlínem, pauza reprezentační už je ovšem nabudila do správné formy. Ze tří utkání během minulého "anglického" týdne vytěžili sedm bodů. Poté, co vyplenili sparťanskou Letnou a doma zdolali dalšího pražského soupeře Bohemians, udrželi na Střeleckém ostrově remízový výsledek i proti plzeňské Viktorii.

Na nejvyšší úrovni se tato mužstva naposledy střetla v roce 2015, přičemž z pěti posledních ligových zápasů skončily tři remízou a další dvě na svou stranu získala Zbrojovka. Ve druhé lize dvě sezony zpět pak každý z týmů udržel domácí prostředí.

Brněnští nemohou pro další zápas počítat se zraněným Kryštůfkem, v ohrožení je navíc start Endla, Pachlopníka, Reitera, Vaňka a Vintra. Hostům bude chybět vykartovaný Novák, zdravotní potíže nepustí do hry Ledeckého s Matějkou.
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Floder - Moravec, Dreksa, Gajič, Kotula - Hladík, Šural, Sedlák, Fousek - Růsek, Přichystal
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Čolič, Králik, Talověrov, Skovajsa - Čavoš, Javorek - Van Buren, Šulc, Mészáros - Brandner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.54 - 2.86
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Mladá Boleslav - FK Teplice  (neděle 16:00)
Série čtyř porážek zlomila vaz teplickému trenéru Stanislavu Hejkalovi, jeho nástupce Radim Kučera si svůj debut odbude na hřišti Mladé Boleslavi. Ani ta na tom letos není nejlépe, v tabulce je jen o příčku výše než Teplice.

Středočeši ještě poměrně slušně zvládají domácí zápasy, v nichž získali sedm bodů ze dvanácti možných. Naposledy tam porazili Pardubice poměrem 4:1, na což však nenavázali v dalším papírově snadném utkání v Příbrami, kde i přes vedoucí gól Škody prohráli 2:1. Mimo svůj stadion tak dosud získali jeden jediný bod.

Skláři na tom ovšem venku nejsou o moc lépe, vyhlídky pro další výjezd tak nejsou zrovna růžové. Úspěch na cizím hřišti totiž získali jen v prvním kole v Příbrami, kde zvítězili, od té doby je to samá porážka. Zároveň od začátku října prohrávají i doma, naposledy proti Spartě, a Radim Kučera tak tým přebírá na prachmizerné patnácté pozici.

Mladá Boleslav bude postrádat zdravotně indisponované Graiciara, Maška, Mazucha, Jiřího Klímu, Matějovského a Pecha, hosté nemohou počítat se zraněnými Grigarem, Heidenreichem a Hyčkou. V ohrožení je navíc i start Knapíka, Vukadinoviće, Řezníčka a Marečka.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Mikulec - Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň - Janošek, Túlio - Zahustel, Budínský, Douděra - Škoda
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Němeček - Vondrášek, Ljevakovič, Shejbal - Černý, T. Kučera, Jukl, Trubač, Moulis - Žitný - Mareš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.73 - 4.11 - 4.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Praha - Slavia Praha  (neděle 18:30)
Sparta má v derby pražských S šanci vrátit se na vedoucí místo v tabulce soutěže. Musí však zapomenout na neúspěch z Evropské ligy. Slavia se naopak na mezinárodní scéně dobře naladila a v souboji s rivalem z Letné hodlá zůstat neporažena i podvanácté v řadě.

Sparťané by zřejmě byly radši, kdyby na prestižní souboj došlo již zhruba před měsícem. Tehdy se Letenští vyhřívali na prvním místě tabulky bez jediné ztráty kytičky. Jenže po restartu ligy přišly porážky v Plzni a nečekaně také doma s Českými Budějovicemi, po nichž Sparta klesla na druhou pozici právě za Slavii.

Sešívání naopak nadále zůstávají neporaženi. S náskokem na rivala, jenž sídlí na druhém břehu Vltavy, však nejsou zcela spokojeni. Také Slavia se totiž nedávno nevyhnula překvapivě ztrátě, když o minulém víkendu pouze remizovala s nováčkem z Brna. Svěřenci kouče Jindřicha Trpišovského tak mají na Letenské k dobru již jen dva body.

Z pohledu nezaujatého diváka jde ale o zajímavou zápletku, neboť díky malému rozdílu se pražská S přímo utkají o ligové vedení. A to poprvé po dlouhých 12 letech. "Ani jsem nevěděl, že je to tak dlouho, kdy se rozhodovalo o prvním a druhém místě. Samozřejmě ten zápas může něco napovědět, ale na druhou stranu zbývá ještě strašně moc kol do konce ligy. My tam pojedeme s tím, že budeme chtít uhájit příčku, kterou momentálně máme" řekl diplomaticky Trpišovský.

Ani jedno mužstvo si v poslední době nemůže dopřát mnoho odpočinku. Vedle domácí soutěže totiž válčí na mezinárodní scéně. Úspěšněji si počínají sešívání, kteří v Evropské lize budou pokračovat i na jaře. Naopak Sparta v konkurenci těžkých vah z Itálie, Francie a Skotska nedosáhla na postup a s Evropou se rozloučí příští čtvrtek zápasem proti AC Milán.

Naději na pokračování v evropské soutěži ztratili Letenští porážkou ve francouzském Lille. "Doufám, že zklamání do derby setřeseme. Liga pro nás teď zase bude důležitější a derby je derby. Máme dva dny, abychom se dali do kupy. Budeme nachystaní," sdělil v pátek sparťanský záložník David Pavelka.

Slavii se naopak zadařilo proti izraelské Beer Ševě, v neděli ovšem dle Trpišovského nemusí tento úspěch hrát zvláštní roli. V derby rozhodne hodina H, kdo bude v tu chvíli lépe připraven. Nerozhoduje to, co bylo ve čtvrtek, pátek nebo před týdnem. Co bylo předtím, to se vše maže. Je to největší zápas, bohužel bez diváků. Rozhodne aktuální rozpoložení a odvaha," uvedl úspěšný stratég.

Domácí se nadále potýkají s rozsáhlou marodkou. Z obránců absentuje Lukáš Štetina, vepředu zase nemohou vypomoci Adam Hložek, Libor Kozák a Matěj Polidar. Příliš pravděpodobné nejsou ani starty stopera Dávida Hancka a defenzivního univerzála Michala Sáčka.

Mužstvo z Vršovic má k dispozici více zdravých hráčů. I v neděli však bude chybět zadák David Hovorka. O startu středopolaře Ladislava Takácse a křídelníka Tomáše Malínského se teprve rozhodne.

Sparta na Slavii vyzrála naposledy před čtyřmi lety. Od té doby na sebe rivalové narazili v lize či poháru celkem jedenáctkrát. Sešívaní se z výhry radovali ve čtyřech případech, zbylých sedm duelů skončilo remízou.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Niţă - Plechatý, Čelůstka, Hancko - Vindheim, Ladislav Krejčí II., Pavelka, Dočkal, Hanousek - Karlsson, Juliš
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Masopust, Kúdela, Zima, Bořil - Holeš, Ševčík - Sima, Stanciu, Olayinka - Kuchta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.61 - 3.59 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bohemians Praha 1905 - FK Pardubice  (sobota 14:00)
Poněkud zvláštní utkání se v sobotu odehraje ve Vršovicích. V tamním Ďolíčku působí jak Bohemians, tak dočasně i azylanti z Pardubic. Výhoda domácího prostředí tedy bude zelenobílým Klokanům k ničemu.

Také Bohemians už poznali záludnost koronaviru. Vršovický klub zasáhla nemoc před týdnem tak silně, že mužstvo nebylo uzpůsobilé sehrát utkání 9. kola s Jabloncem. Pražané tak minulý víkend neměl možnost zahýbat se svým postavením v tabulce, přesto pořád zůstávají jedenáctí.

Asistent trenéra Klokanů Erich Brabec si je vědom, že v sobotu budou hrát doma obě mužstva.  "Určitě je jejich výhodou, že tu hrají svá domácí utkání. Už jich mají za sebou vlastně pět a v sobotu to pro ně bude šestý duel v Ďolíčku. To je samozřejmě znát. Hráči už mají s hrací plochou i prostředím zkušenosti, takže určitá výhoda to pro ně je," řekl někdejší ligový stoper.

Pardubicím žádná pauza dopřána nebyla, přestože i jejich kabinu koronavirus navštívil. Neusadil se zde však s takovou vervou, aby hrací plán Východočechů narušil. Svěřenci koučů Jiřího Krejčího a Jaroslava Novotného tak hráli i před týdnem, kdy v Ďolíčku vyzvali Olomouc. Dlouho se zdálo, že z bitvy odejdou s nepořízenou, v posledních vteřinách duelu je však spasil střídající David Huf, jehož zásah zajistil dělbu bodů.

Jiří Krejčí se před sobotou zamyslel nad zimním programem. "V tomto období jsme ve druhé lize už měli pauzu, teď musíme pokračovat. A i když je to dlouhé, nejde se na to vymlouvat, vždyť je to pro všechny stejné," uvedl.

Na straně Klokanů budou absentovat brankáři Roman Valeš s Janem Bačkovským a obránci David Bartek, Martin Dostál a Lukáš Pokorný. Pardubice zase postrádají záložníka Vojtěcha Sychru.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
e Giang - Köstl, Bederka, Vondra - Hronek, Hůlka, Květ, Vacek, Schumacher - Necid, Pulkrab
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler, Hlavatý, Solil, Pfeifer - Černý
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.00 - 3.42 - 4.01
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SFC Opava - Baník Ostrava  (sobota 14:00)
Baník se po karanténě vrací na ligovou scénu prestižním soubojem s Opavou. Zatímco celek z Ostravy neodehrál téměř měsíc jediný soutěžní zápas, domácí SFC kráčí od jedné porážky k další.

Hřiště plné emocí, burácející ochozy, všudypřítomní příslušníci pořádkových služeb. Tím vším se slezské derby vždy vyznačovalo. Tentokrát však zbude pouze vypjatý souboj účastníků na hřišti, neboť epidemiologická situace nedovolí návštěvu fanoušků z obou táborů. Na jednu stranu je určitě škoda, že utkání přijde o vynikající kulisu, na stranu druhou bude eliminováno riziko chaosu a nepořádku. I když kdo ví, několik zvědavců se okolo opavského stadionu zřejmě bude potloukat.

Pohled na tabulku by měl do role favorita stavět ostravský Baník. Nicméně forma mužstva z ocelového srdce republiky není moc výmluvná. Ostravané totiž poslední soutěžní zápas sehráli téměř před měsícem. Následně putovalo mužstvo kouče Luboše Kozla do karantény, kvůli čemuž vynechalo dvě ligová kola. Při predikci herního rozpoložení Baníku se tedy není moc od čeho odpíchnout.

Rozpaky přiznává i sám lodivod ostravské bárky. "Do jaké míry nás ty problémy okolo covidu a následné karantény zasáhly, poznáme až v samotném zápase. Něco jiného je totiž individuální příprava, a pak herní kondice. To zatížení v zápase je jiné a ničím to nenahradíte, ani jakýmkoliv tréninkem," připustil Kozel.

Opavě naopak herní rytmus nechybí. Co ovšem v někdejším správním městě Slezska absentuje, je herní pohoda. SFC za 9 ligových kol vyhrál všehovšudy jediný zápas, od listopadového restartu soutěže se však trápí. Družina trenéra Radoslava Kováče navíc kriticky kolabuje v obraně, když za poslední dvě utkání inkasovala v součtu hned devětkrát. Jen díky lepšímu skóre oproti Příbrami není Opava poslední.

Po posledním neúspěchu na hřišti Slovácka promluvil Kováč svým hráčům do duše. "Padla hodně kritická slova. Víme, co jsme udělali špatně. Pokud chceme být úspěšní, musí být ve hře více agresivity a taky úplná koncentrace po celých devadesát minut," uvedl bývalý reprezentant.

Domácím dlouhodobě schází obránce Josef Hnaníček a záložníci Jan Schaffartzik s Barzoszem Pikulem, jinak by ale Opavané měli jít do derby v nejsilnějším složení. Baník bude postrádat zraněného pravého beka Jana Jurošku, hrát nebude ani vykartovaný Roman Potočný.

Poslední vzájemný střet na opavském městském stadionu dopadl lépe pro hosty. Také dlouhodobě hraje statistika vzájemných zápasů v prospěch Ostravanů, avšak například před dvěma lety se z vítězství radovali hráči SFC.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Didiba, Žídek, Večerka - Hrabina, Tiéhi, Texl, Zavadil, Mondek - Dordič, Holík
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Stronati, Pokorný, Fleišman - De Azevedo, Jánoš, Kuzmanovič, Tetour, Holzer - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.09 - 3.47 - 1.97
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sigma Olomouc - 1. FK Příbram  (sobota 16:00)
Loni spolu bojovaly ve skupině o záchranu, letos se však nachází v úplně odlišném rozpoložení. Sigma Olomouc je v tabulce třetí, zatímco Příbram teprve minulý týden poprvé zvítězila a je na samém dně tabulky.

Hanáci poprvé a naposledy prohráli hned ve druhém kole, kdy na Letné nestačili na pražskou Spartu. Od té doby drží sérii sedmi zápasů bez porážky, a to i přesto, že tři z posledních čtyř utkání skončila remízou. Naposledy ztratila Sigma body velmi smolně, v pardubickém azylu po Nešporově penaltě dlouho vedla, domácí tým srovnal zásluhou Hufa až v páté minutě nastavení.

Středočeši bodovali na začátku září proti Opavě, načež přišly černé týdny plné porážek, včetně té pohárové v Hradci Králové. Až předchozí dva víkendy nabídly vidinu světlých zítřků. Nejprve Příbram odvezla bod ze hřiště Brna, pak na domácím stadionu zaskočila Mladou Boleslav, jíž porazila 2:1. Brankami se o to postarali Voltr s Vávrou.

Pro mnohé to bude překvapivé zjištění, nicméně v posledních letech je ve vzájemných kláních úspěšnější Příbram. Z předchozích devíti střetů dokázala hned šestkrát zvítězit, naopak Sigma jen jednou, zbylé zápasy skončily bezbrankovými remízami. Naposledy v půli června vyhráli muži od Litavky po trefách Škody a Treglera 2:0.

Domácí tým se zřejmě bude muset obejít bez Zmrzlého a Breiteho, u hostů je v ohrožení start Kingueho, který by za postranní čarou mohl doplnil Corteze.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Hála, Hubník, Poulolo, Radek Látal - González, Greššák, Houska, Chytil, Falta - Nešpor
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Svoboda, Kleščík, Soldát, Cmiljanovič - Nový, Zorvan, Rezek, Folprecht, Vávra - Voltr
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 3.95 - 6.48
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - MFK Karviná  (sobota 18:30)
Hodně bídná je aktuální forma fotbalistů Plzně. Ti z posledních pěti zápasů dokázali zvládnout jen jeden, což je odsunulo až na čtvrtou příčku tabulky. Po úspěšném vstupu do sezóny dochází zřejmě dech i Karviné.

Když viktoriáni na konci září postoupili v předkole Evropské ligy před Sonderjyske a v lize porazili Brno, čítala jejich série vítězství čtyři zápasy a nic tak nenasvědčovalo tomu, co je čeká v dalších týdnech a měsících. Ještě před covidovou přestávkou vypadli z evropských pohárů a ztratili v Olomouci, pak sice porazili pražskou Spartu, jenže výlety do Zlína a Českých Budějovic rezultovaly v součtu v jediný bod a žádný vstřelený gól.

"Dva zápasy v řadě jsme nevyhráli a nedali gól, proto je absolutně podstatné, abychom na nepříjemnou situaci zareagovali kvalitním výkonem a vítězstvím. Věřím, že tomu tak bude i v tomto zápase," burcuje krajní obránce Radim Řezník.

Karvinští se nalézají ve velmi vyrovnaném středu tabulky, poslední dvě utkání je ovšem poslala o několik příček níže. Nejprve totiž nestačili na Sigmu, kde prohráli jednoznačně 3:0, v dalším zápase se Zlínem se zlepšili jen v tom, že dostali o branku méně. Co je alespoň může těšit, že zmíněná prohra na Hané byla jedinou venkovní v této sezóně a na hřištích soupeřů jsou tak Slezané pátí nejlepší v soutěži.

Vzájemná utkání jsou po postupu Karviné jednoznačnou doménou Plzně, které výtečnou bilanci narušuje jen poslední zápas. V něm totiž poprvé po sedmi utkáních nevyhrála, ve Slezsku skončilo utkání remízou 1:1, když na Lingrovu trefu dokázal odpovědět jen Krmenčík.

Západočeši pro nadcházející zápas nemohou počítat se zdravotně indisponovaným Hybšem, v ohrožení je i start Havla a Mihálika. Na straně hostí visí otazník nad Mikušem.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Limberský - Bucha (Káčer), Kalvach, Čermák - Kayamba, Ondrášek, Kopic
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Ndefe, Eduardo, Šindelář, Twardzik - Ostrák, Hanousek, Qose, Herc, Bartošák - Papadopulos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.05 - 12.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fastav Zlín - FK Jablonec  (pátek 18:00)
Ve formě hrající Zlín vystoupal v tabulce tak vysoko, že najednou pošilhává po pohárových pozicích. V pátek ale Moravané přivítají neoblíbený Jablonec, který navíc k řece Dřevnici přijede po dlouhém odpočinku.

Nastala doba znovu oslavovat podzimní jízdu Bohumila Páníka? Možná, každopádně na místě je určitě jistá zdrženlivost. Výsledky Páníkova Zlína v úvodu sezony jsou totiž celkem divoké. Zatímco mezi 4. a 6. kolem nebrali Moravané ani bod, v následujících třech zápasech urvali Ševci samé výhry. Aktuálně tedy převládá spokojenost, na zhodnocení podzimu je nicméně ještě čas.

Do konce kalendářního roku totiž Páníkova družina odehraje ještě pět duelů. "Máme za sebou tři vítězné zápasy, takže nálada v týmu je dobrá. Ale pořád zdůrazňuju hráčům, že se musíme dívat pod sebe. Tak doufám, že jim nenarostl hřebínek a půjdou na hřiště nejen se sebedůvěrou, ale také s pokorou," uvedl lodivod Moravanů.

V minulých letech bývalo zvykem, že Jablonec sídlil v tabulce před Zlínem. Před 10. kolem je tomu jinak, avšak je nutné vzít v potaz odložený zápas Severočechů proti Bohemians, který se odehraje až v úterý. Zeleno-bílí tak o minulém víkendu nuceně seděli doma a mezitím spadli na osmé místo.

Po úspěchu v Liberci tak hráči Jablonce doufají v druhý zisk tří bodů z venkovního hřiště za sebou. "Teď hrajeme ve Zlíně, který má formu. Vyhrál dvakrát venku a doma porazil Plzeň, což samo o sobě o mnohém svědčí. Mají tam pohodu, ale ve Zlíně bylo utkání vždy těžké. Jedeme tam s pokorou," prohlásil trenér Severočechů Petr Rada.

Zeleno-bílí však dlouhodobě znají recept na Zlín. Ševci totiž Jablonec v první lize pokořili naposledy před dvanácti lety, poslední výhra z domácí Letné se pak datuje do roku 2005.

U Dřevnice budou Severočeši postrádat zraněného záložníka Miloše Kratochvíla i mladého útočníka Michala Černáka. Spekuluje se také o startech brankáře Vlastimila Hrubého a středopolaře Tomáše Hübschmana, kteří nedávno absentovali. Zlínu dlouhodobě schází útočník Pavel Vyhnal, o nasazení obránců Matěje Cedidly s Róbertem Matejovem se teprve rozhodne.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Conde, Hlinka, Jiráček - Y. Dramé, Poznar, Čanturišvili
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
V. Hrubý - Holík, Martinec, Zelený, Krob - Považanec - Ladra, R. Hrubý, Kubista, Pilař - Schranz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.23 - 2.72
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha972027:323
2.Sparta Praha970224:1321
3.Sigma Olomouc953115:818
4.Viktoria Plzeň952219:1217
5.Fastav Zlín950413:1115
6.1. FC Slovácko842213:814
7.FK Pardubice942310:1114
8.FK Jablonec841312:813
9.Slovan Liberec841313:1013
10.MFK Karviná93339:1312
11.Bohemians Praha 1905831411:1110
12.Dynamo České Budějovice924311:1710
13.Baník Ostrava722310:78
14.FK Mladá Boleslav922511:158
15.FK Teplice92079:186
16.Zbrojovka Brno91358:196
17.SFC Opava91267:215
18.1. FK Příbram91267:245

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1129)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele