FORTUNA:LIGA - preview 7. kola

23.08.2019, 08:35, aktualizováno 25.08.2019, 08:24
Previews
Slavia včera neměla problémy s Bohemians 1905 a na tahu je nyní Plzeň, ta hostí Opavu. Sparta cestuje do Liberce, Mladá Boleslav bude měřit síly s Českými Budějovicemi...
Viktoria Plzeň - SFC Opava  (neděle 16:30)
Po dvou kolech byly v tabulce tři stoprocentní týmy - Slavia, Plzeň a Opava. Zatímco sešívaní nadále vedou tabulku, Slezané od té doby všechna utkání prohráli. Viktoriáni se udrželi o kolo déle, z posledních třech duelů ale vytěžili pouze dva body.

Domácí remíza proti Olympiakosu a následné vítězství s Karvinou, to byly poslední úspěchy plzeňských fotbalistů. Od té doby nezvládli odvetu v Pireu ani dvojzápas s Antverpami, v lize prohráli se Slováckem a pouze pro bod si přijeli do Ďolíčku a Teplic. Tam sice po gólu Kalvacha vedli, v závěru však dokázal vyrovnat Hora.

Pikantním bude duel pro Joela Kayambu, který bude mít zvláštní motivaci v podobě vítězství proti někdejším parťákům v kabině. "Potkám se s bývalými spoluhráči, se kterými jsem ještě dodnes v kontaktu a máme spolu dobrý vztah. Na to se těším, ale hlavně je to pro nás důležitý zápas," tvrdí konžský křídelník.

Z formy jsou i muži ze Slezska. Ti v úvodu sezóny porazili své konkurenty v boji o sestup, Příbram a České Budějovice, od té doby ale všechna čtyři utkání prohráli. Naposledy nestačili na Zlín, kromě dvou branek Poznara a jedné Podiovy bylo další pohromou pro Opavu vyloučení Pavla Zavadila, kvůli němuž nyní nebude k dispozici.

"Oproti poslednímu utkání je potřeba se zlepšit. Všichni si toho jsme vědomi. Zápas se Zlínem pro nás byl obrovským zklamáním, ale od hráčů cítím, že s tím chtějí něco udělat. Poctivě makají a teď bude důležité, abychom se od něčeho odrazili," věří trenér Ivan Kopecký.

Co se týče dalších absencí, budou žlutomodří postrádat zraněné Knejzlíka a Rychlého, zdravotní potíže trápí i Hrabinu, Helebranda a Žídka. Z domácích plejerů je v ohrožení start Čermáka, který by na marodce doplnil Ekpaie s Hubníkem.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Havel, Pernica, Brabec, Limberský - Kalvach, Janošek - Kayamba, Hořava, Kopic - Krmenčík
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Helebrand, Simerský, Svozil, Žídek - Schaffartzik, Mondek - Jurečka, Jursa, Zapalač - Dedič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.24 - 13.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Mladá Boleslav - Dynamo České Budějovice  (neděle 16:30)
Fotbalisté Českých Budějovic se sice v úvodu sezóny prezentují sympatickou hrou, body ale sbírají jen zřídka a propadají se ke dnu tabulky. Šanci na odpich mají v Mladé Boleslavi, která potřebuje zabrat po nezdaru s Jabloncem.

Pro Středočechy je zatím obrovským rozdílem, zda hrají na svém stadionu, nebo míří na cizí půdu. Zatímco doma zvládli všechna tři utkání a nasázeli devět branek, venku jsou po dvou duelech bez bodu. Naposledy neuspěli právě na Střelnici, kde Ladrův gól nepomohl dohnat předchozí trefy Jovoviće a Doležala.

Mladé Boleslavi, která má k dobru ještě odložený zápas v Teplicích, se doma proti nadcházejícímu soupeři poměrně daří. Z posledních osmi zápasů pět vyhrála, ve dvou remizovala a jen jednou odcházela bez bodů.

Budějovičtí začali relativně dobře i výsledkově, pět bodů po čtyřech kolech rozhodně nebylo žádnou ostudou, zvláště když je získali za vítězství na Slovácku a remízy se Spartou a Jabloncem. Poté však ve dvou duelech proti Příbrami a Slavii nezískali ani bod a nedali gól, vinou čehož se momentálně krčí na patnácté příčce.

Zatímco marodka hostů je prázdná, domácí se musí obejít ze zdravotních důvodů bez Wiesnera, Túlia a nejlepšího čtyřgólového kanonýra Mešanoviće. V ohrožení je navíc i start Komličenkův.
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Křapka, Takács, Pudil, Fulnek - Ladra, Budínský, Matějovský, Hubínek, Bucha - Wágner
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Kulhánek, Javorek - Schranz, Provod, Mršič - Ledecký
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.56 - 6.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Liberec - Sparta Praha  (neděle 19:00)
Tradiční fotbalovou válku jako z devadesátých let očekávají diváci od nedělního mače U Nisy. Do Liberce totiž dorazí Sparta a duely těchto dvou týmů pod Ještědem často připomínají nelítostnou řež. Půjde však také o důležité body, které chtějí ukořistit obě strany.

Domácí Slovan zatím marně hledá pohodu, ať už herní či výsledkovou. V uplynulých šesti utkáních zvítězili Severočeši pouze dvakrát a před sedmým kolem figurovali v tabulce až na dvanáctém místě. Nutno dodat, že Liberec se musí potýkat z náročným losem. Na prahu sezóny již čelil Plzni, Slavii a nyní přivítá poslední tým z nejlepší trojky uplynulého ročníku, pražskou Spartu.

Zápasy U Nisy Letenské tradičně bolí a v neděli to zřejmě nebude jiné. "Posledně jsme vyhráli v Karviné a do utkání jdeme s čistými hlavami. Kvalitu Sparty všichni známe, víme o jejich dobrých stránkách, ale i o problémech, které má. Chceme urvat pozitivní výsledek," uvedl trenér Slovanu Pavel Hoftych, jenž mužstvo převzal v létě.

Sparta pojede do Liberce povzbuzena vítězstvím nad Baníkem Ostrava. Pražané ve sledovaném, avšak nepříliš pohledném duelu uhráli důležité tři body a částečně si spravili chuť po vypadnutí v Evropské lize s tureckým Trabzonsporem. V domácí soutěži pak letenští poskočili na páté místo.

Venku se ale Spartě zatím moc nedaří, remizovala v Českých Budějovicích a prohrála v Mladé Boleslavi. "Samozřejmě nás povzbudila výhra nad Baníkem i výkon, který jsme si i tak zanalyzovali. Libereckého trenéra Pavla Hoftycha znám. Vím, že má rád kombinační fotbal a věřím, že tentokrát to nebude jenom o válce. Věřím, že se utkají týmy, které chtějí hrát fotbal. Pracujeme na tom, abychom hráli venku podobně jako doma," řekl asistent hlavního trenéra Jiří Saňák.

Na straně domácích si nezahrají záložníci Oscar a Kamso Mara, kteří v posledním kole proti Karviné viděli červenou kartu. Mimo hru je také bek Michal Fukala. S absencemi Sparty je to již tradičně složitější. Z obránců stále chybí Ondřej Zahustel s Andreasem Vindheimem a Filipem Panákem, blízko prvnímu startu za A tým v lize je naopak stoper David Lischka. Záloze pořád nemohou pomoct zranění Bořek Dočkal, Martin Frýdek a Tal Ben Chaim a z útočníků nejsou k dispozici Václavové Drchal s Kadlecem a Matěj Pulkrab.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Mikula, Kačaraba, Chaluš, Hybš - Breite, Karafiát - Potočný, Nešický, Pešek - Kuchta
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Sáček, Radaković, Hancko, Hanousek - Mandjeck, Hašek - Trávník, Kanga, Hložek - Kozák
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.72 - 3.49 - 1.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fastav Zlín - MFK Karviná  (sobota 17:00)
Zlín se po dvou výhrách v řadě vyšvihl do první poloviny tabulky a na domácí Letné touží připsat další tři body proti Karviné. Hosté v nové sezóně stále čekají na vítězství a proto figurují na úplném dně.

Zpočátku se zdálo, že angažmá Josefa Csaplára nezačíná zrovna růžově. Ševci v prvních čtyřech kolech zvítězili pouze jednou a působili u dna tabulky. Následně však zvládli klíčové duely s Teplicemi a v Opavě a rázem se mužstvo od řeky Dřevnice vyšplhalo na šesté místo. Moravané gólově nijak neexcelují, avšak spoléhají se na pevnou, tříčlennou obranu ve složení Hlinka, Buchta, Azackyj. Zlínská obrana je po šesti kolech druhá nejlepší v lize.

V nabité tabulce se ale pořadí může měnit po každém zápase, proto Ševci neberou proti Karviné nic jiného nežli vítězství. "Jsme si vědomi, že když cokoliv podceníme, tak se nám to hned vrátí. Také víme, jak jsme pro to museli celou přípravu dřít. Museli jsme se kousnout v zápasech, ve kterých se nám tolik nedařilo, abychom se dostali tam, kde jsme teď. Víme, že to máme dobře rozehrané, a byli bychom hlupáci, kdybychom k zápasu přistoupili benevolentně," uvědoměle varuje kapitán Zlína Petr Jiráček.

Slezanům to v létě stále nejde. MFK zůstává jediným týmem, který ještě nedosáhl na vítězství, doposud totiž uhrál pouze dvě remízy ze Slavii a v Olomouci. Hráči Karviné přitom na hřišti nepůsobí jako "nazdárci" a předvádějí slušné výkony. Selhávají však v koncovce, což je stojí cenné body. Není tak divu, že Slezané zůstávají na posledním místě s tříbodovou ztrátou na předposlední Teplice.

Pokud se Karviná nechce dostat hned zkraje sezóny pod tlak, musí co nejdříve sbírat body, ideálně vítězit. "Nám to teď moc nestřílí, v posledních třech duelech jsme dali jediný gól. Ale je pozitivní, že do šancí, chci říct vyložených šancí, se dostáváme. Jeden gól to může zlomit. Šance určitě mít budeme," uvedl Vukadin Vukadinović, letní posila Slezanů a záložník, který v minulosti úspěšně hájil zlínské barvy.

Domácím se již vrátil uzdravený útočník Lukáš Železník, ze sestavy ale naopak vypadl zraněný pravý bek Róbert Matejov. Do konce sezóny zůstává mimo hru stoper Lukáš Vraštil. Hostům nadále schází dva marodi, obránce Pavel Dreksa a záložník Jan Moravec.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Hlinka, Buchta, Azackyj - Fantiš, Mašek, Jiráček, Podio, Džafić - Janetzký, Poznar
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Hrdlička - Ndefe, Kouřil, Rundić, Čonka - Smrž, Hanousek - Vukadinović, Lingr, Ba Loua - Petráň
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.77 - 5.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
1. FK Příbram - FK Jablonec  (sobota 17:00)
Trochu překvapivě je Jablonec nejbližším pronásledovatelem vedoucí Slavie. Druhé místo bude v sobotu hájit v Příbrami. Středočeši se zatím pohybují ve středu tabulky a těží ze znalosti domácího prostředí, hosty ze severu Čech tak nečeká snadná záležitost.

Od poslední návštěvy Jablonce v Příbrami uplynulo deset měsíců a duel z loňského podzimu by si hosty jistě rádi zopakovali. V říjnu 2018 neměli žádné zábrany a domácí zesměšnili šestigólovým výpraskem. Pozoruhodné bylo, že Severočeši zlomili kouzlo takzvané Csaplárovy pasti. Jablonec se v prvním poločase dostal do dvougólového vedení a navzdory všem fotbalovým zákonitostem se po přestávce ještě víc rozjel a přidal další čtyři zásahy. Přitom sám mistr Josef Csaplár vše sledoval osobně z lavičky poraženého mužstva.

Od té doby se však mnoho věcí změnilo. Kouč Csaplár odešel do Zlína a ve středních Čechách jen nahradil Roman Nádvorník. Někdejší lodivod Karviné zachránil Příbram v první lize a celkem se mu daří i v této sezóně. Středočeši jsou opět považováni za jedny z největších aspirantů na sestup, zatím se však drží na slušném jedenáctém místě. Vděčí za to především domácím výsledkům, kde uhráli všech sedm bodů. Venku už se ale zeleno-černým tolik nedaří, i proto figurují v dolní polovině tabulky.

Naposledy Příbram padla na Slovácku a Nádvorník nebyl s představením svých svěřenců vůbec spokojený. "Na Slovácku to byl náš nejhorší výkon v dosavadním průběhu ligy. V prvních kolech jsme hráli dobře kombinačně po zemi, ale na Slovácku jsme se vůbec nedostali do hry," řekl po nevydařeném zápase.

Ještě lépe si v nové sezóně počíná Jablonec, který se drží na vynikající druhé pozici v tabulce. Také Severočeši těží ze skvělé formy na domácí Střelnici, kde odehráli již čtyři z šesti ligových klání a všechna z nich zvládli za tři body. Venku to však taková sláva není, i proto, že družina kouče Petra Rady hrála jen dva zápasy na Spartě a v Českých Budějovicích. Zatímco na pražské Letné zeleno-bílí padli, na budějovickém Střeleckém ostrově uhráli alespoň bod.

Trenér Rada si dobře uvědomuje sílu Příbrami na stadionu U Litavky. ""Příbram je na tom jinak, než v minulé sezóně. Mají ustáleného trenéra, domácí zápasy zvládají, jen venku jim to tolik nevychází jako nám. Doma porazili Bohemku nebo teď České Budějovice. Takže domácí prostředí pro ně hraje důležitou roli. Kádr mají dobře poskládaný, mají tam starší i mladší hráče, pak zkušeného Rezka, o kterého se to celé asi opírá. Určitě je to nepříjemný soupeř, ale my tam jedeme s tím, že chceme uspět a bodovat,"

Zatímco domácí budou postrádat pouze dva zraněné hráče, stopera Oliviera Kingueho a záložníka Romana Květa, marodka Jablonce je o hodně početnější. Kvůli zdravotním komplikacím zůstávají mimo hu obránci Tomáš Břečka, Andrij Curikov a David Štěpánek a záložníci Vojtěch Kubista s Dominikem Pleštilem a Rafaelem Acostou.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Antwi - Alvir, Rezek, Soldát, Zeman - Polidar - Škoda
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Hübschman, Považanec - Jovović, Matoušek, Sýkora - Doležal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.62 - 3.46 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slavia Praha - Bohemians Praha 1905  (sobota 19:30)
Fanoušci Slavie teď řeší zejména nadějně rozehraný dvojzápas čtvrtého předkola Ligy mistrů proti Kluži, hráči se ale musí zkoncentrovat i na ligový duel. V sobotu večer totiž na svém stadionu sehrají proti nedalekým Bohemians derby o Vršovice.

Sešívaným se začátek sezóny výsledkově podařil. V sedmi soutěžních duelech pouze jednou ztratili vinou bezbrankové remízy, jen jednou také inkasovali při vysoké výhře v Teplicích. Ligovou tabulku vedou i díky třem vítězstvím v poměru 1:0, jedno další přidali i v úterý v Rumunsku.

Tam totiž dokázali vyplenit domácí stadion Kluže a zásluhou Masopustovy trefy si domů přivézt jednogólový náskok. K tomu dopomohl i Ondřej Kolář, který se vytáhl proti Omraniho penaltě. Právě gólman je jediným hráčem Slavie, který je v popředí v nějaké statistice - dominuje totiž mezi ligovými brankáři čistým kontům. Na útočné polovině se nejčastěji prosadili Hušbauer a Stanciu, oba dvakrát.

Ještě před pár měsíc oblékal Júsuf Hilál dres Bohemians, nyní se pokusí svým někdejším spoluhráčům vstřelit gól. "Těším se, že si zahraji proti svému bývalému týmu. Pro nás je to důležitý zápas, tyhle tři body do ligy potřebujeme, abychom se udrželi na prvním místě. Bude to dobrý zápas. My hrajeme doma, ale Bohemka dává do zápasů proti Slavii nebo Spartě všechno. A tuhle sezonu mají dobrý tým," varuje bahrajnský útočník.

Pro Klokany je v úvodu sezóny velkým rozdílem, zda hrají ve svém Ďolíčku nebo musí zamířit na půdu soupeře. Zatímco venku se trápí především jejich defenziva, při třech porážkách obdržela hned devět gólů, doma je to jiná písnička. Po vítězství nad Mladou Boleslaví a remíze s Plzní dokázali otočit stav 0:2 proti Olomouci a zásluhou branek Podaného, Hůlky a Bartka zvítězili.

Ani zelenobílí nemají žádného třígólového střelce, těch dvougólových mají ale hned několik. Z deseti branek se hned o osm postarala čtveřice Podaný, Hronek, Vacek a Keita. Proti Klokanům hovoří i bilance ze vzájemných zápasů. Pokud byla domácím týmem Slavia, slavila Bohemka úspěch naposledy v roce 1993. Od té doby neuspěla šestnáctkrát v řadě.

Muži ze západnější části Vršovic si sílu soupeře uvědomují. "Čeká nás aktuálně nejtěžší možný protivník v rámci české ligy. Hrajeme s nimi zrovna v době, kdy hrají nejdůležitější zápasy v sezoně. Není jednoduché se plně soustředit na utkání v lize. V hlavách už hráči můžou mít odvetu proti Kluži. Budeme chtít využít nejen této situace. Naší podporou je i obrat v utkání proti Olomouci, který nám určitě pomůže," věří trenér Martin Hašek.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Holeš, Kúdela, Hovorka, Zelený - Souček, Král - Masopust, Hušbauer, Olayinka - Škoda
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Hůlka, Krch, Šmíd - Bartek, Vacek, Jindřišek, Podaný - Hronek, Keita, Vodháněl
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.26 - 6.30 - 12.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Baník Ostrava - 1. FC Slovácko  (pátek 18:00)
Baník se v páteční předehrávce proti Slovácku pokusí otřepat z prohry na Spartě. Proti moravskému celku se ale Slezanům dlouhodobě nedaří. Hosté navíc zahájili sezónu skvostně a aktuálně hrají ve velké pohodě.

Slušný start Baníku do sezóny přibrzdila porážka v minulém kole na hřišti pražské Sparty. Očekávaný duel dlouholetých rivalů přinesl nečekaně nudnou podívanou. Zatímco Pražané se alespoň zmohli na dva přesné zásahy, hosté z Ostravy předvedli především ve druhém poločase mizerný výkon. Ve vyrovnané tabulce se Slezané rázem propadli na osmé místo a kritika na adresu trenéra Bohumila Páníka rázem opět po čase nabrala na síle.

Baníku se proti Slovácku příliš nedaří, poslední čtyři ligová utkání totiž ovládl celek z Uherského Hradiště. "Je pravda, že Slovácko je pro nás hodně nepříjemný soupeř. A oni naopak vědí, že se jim proti nám hraje dobře. Takže se to pokusíme zlomit. Ono to tak je, že máte týmy, proti kterým se vám hraje dobře. A naopak. Oni vždycky přijedou nabuzení, někdy to bylo i o štěstí, že jsme nedali nějaké šance, ale je to s nimi vždycky takový hodně bojovný zápas," uvědomuje si zápas Slezanů Robert Hrubý.

Slovácko zažívá přímo snový vstup do ročníku. Moravané po šesti kolech figurují na překvapivé třetí pozici. Svěřenci kouče Martina Svědíka, jenž mimochodem v minulosti vedl také Baník, sice podlehli Českým Budějovicím a Jablonci vše si ale vynahradili velkolepými vítězstvími na hřištích Sparty a Plzně a doma proti Zlínu a Příbrami. Do skvělé formy se rozehrál především navrátilec Milan Petržela, který poslední výhru proti Příbrami zařídil dvěma přesnými zásahy.

"Rádi bychom vycházeli z herního modelu a stylu, který nám přinesl úspěch na Spartě a Plzni. Bylo by skvělé to potvrdit do třetice. Jsme si vědomi, že nás v Ostravě čeká velmi těžké utkání před výbornou diváckou kulisou, která požene Baník dopředu," uvedl Svědíkův asistent Michal Šmarda.

Na hřišti Baníku se nepředstaví útočník Slovácka Ondřej Šašinka, který v Uherském Hradišti hostuje právě z Ostravy. Hostům schází také zranění obránci Jan Juroška s Domagojem Franićem a útočník Pavel Dvořák. Domácím nadále chybí Patrizio Stronati s Lukášem Pazderou. Oba obránci totiž laborují se zraněními. K dispozici už je naopak záložník Milan Lalkovič a také brankář Jan Laštůvka. Posledně jmenovaný by mezi třemi tyčemi mohl nahradit Viktora Budinskému, jemuž poslední zápas na Spartě příliš nevyšel.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Šindelář, Procházka, Fleišman - Reiter, Jánoš, Hrubý, De Azevedo - Diop, Smola
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela, Navrátil, Kalabiška - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.26 - 3.32
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sigma Olomouc - FK Teplice  (pátek 18:00)
Jednu ze dvou pátečních předehrávek sedmého kola FORTUNA:LIGY obstarají týmy, v jejichž táborech nepanuje nejlepší nálada. Domácí Sigma dvakrát v řadě ztratila body v závěru, Teplice se zase vyskytují těsně nade dnem tabulky.

Olomoučtí mohli z předchozích dvou zápasů snadno získat šest bodů, kdyby lépe zvládali koncovky. Takhle mají pouze jeden, proti Karviné si totiž nechali Petráněm vyrovnat deset minut před koncem, v Ďolíčku zase v závěrečné půlhodině ztratili nadějný náskok 0:2, který jim na přelomu poločasů dali vlastním gólem Fryšták a z penalty Plšek.

Radoslav Látal výmluvy nehledal. "Ztratili jsme koncentraci, nemůžeme zkrátka hrát jen 60 nebo 70 minut. Teplice jdou výkonnostně nahoru. Je to nevyzpytatelné mužstvo. Dokážou se semknout a připravit tak, že podají vynikající výkon. V utkání s Plzní hrály Teplice dobře," okomentoval olomoucký trenér i soupeře.

Na Andrově stadionu se oblíbenci fanoušků představí v sezóně teprve potřetí, což je pro jejich desáté místo polehčující okolnost. Kromě zápasu z Karviné doma sehráli i moravský souboj se Zlínem, ten skončil jejich těsným vítězstvím. Spoléhat se Hanáci budou na již zmíněného třígólového Plška, naopak otazník visí nad startem brankáře Buchty a trojice Vepřek, Zahradníček, Sladký.

Skláři sice odehráli vinou odloženého duelu s Mladou Boleslaví o zápas méně, přesto je jejich bilance patnácté místa a pěti bodů ze stejného počtu zápasů neuspokojivá. Na druhou stranu, jejich dosavadní los nepatřil mezi ty nejpříjemnější. Doma přivítali Severočeši první dva celky z loňského ročníku, od Slavie sice schytali debakl, ale proti Plzni jim dokázal před týdnem vystřelit bod Hora.

Venku se žlutomodrým vede o něco lépe, ačkoliv při posledním výjezdu do Zlína nebodovali. Z předchozích dvou zápasů totiž dokázali získat čtyři body i přes pouhé dvě vstřelené branky. Celkový počet čtyř gólů je spolu s Opavou a Karvinou nejnižším v celé lize. Nikdo z hráčů se navíc zatím nedokázal prosadit více než jednou.

Pavel Drsek věří, že hosté navážou na výkon proti Viktorce. "Jsme povzbuzeni bodem doma s Plzní. Olomouc odehrála na Bohemce zápas jak na houpačce. Je pravda, že se Olomouc trošku změnila. Nový trenér se tomu snaží dát svou tvář. Tolik se už netlačí do rozehry, jak tomu bylo dřív," konstatuje asistent trenéra Stanislava Hejkala.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Reichl - Radek Látal, Beneš, Jemelka, Kerbr - Pilař, Greššák, Houska, Falta - Plšek - Nešpor
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Hora, Kodeš, Kučera, Moulis - Žitný - J. Mareš
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.67 - 4.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha651011:116
2.FK Jablonec641113:513
3.1. FC Slovácko64027:812
4.Viktoria Plzeň63219:711
5.Sparta Praha631212:810
6.Fastav Zlín63036:49
7.FK Mladá Boleslav530210:99
8.Baník Ostrava63039:89
9.Bohemians Praha 1905621310:117
10.Sigma Olomouc62136:87
11.1. FK Příbram62136:97
12.Slovan Liberec62045:76
13.SFC Opava62044:116
14.Dynamo České Budějovice61235:95
15.FK Teplice51224:85
16.MFK Karviná60244:82

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1613)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele