FORTUNA:LIGA - preview 6. kola

16.08.2019, 08:44, aktualizováno 18.08.2019, 09:10
Previews
Plzeň ve čtvrtek konečně skórovala, přesto zažila zklamání a v sezoně se bude koncentrovat především na domácí ligu, v jejím dalším kole jede do Teplic. Sparta hostí Ostravu, Karviná přivítá Liberec a Jablonec si to rozdá s Mladou Boleslaví...
Sparta Praha - Baník Ostrava  (neděle 15:00)
Otřesená Sparta se bude snažit oklepat z vypadnutí z Evropské ligy. V neděli ji však čeká těžký soupeř, do Prahy totiž přijede velký rival ze Slezska - ostravský Baník. Hosté zase touží potvrdit nadějný vstup do ligy a trenér Páník chce posílit svou pozici na trenérské sesli.

Bitvy mezi Spartou a Baníkem pravidelně nabízí ostrou vřavu na hřišti i v hledišti. V předešlé sezóně uspořádaly oba celky i díky nadstavbě hned tři taková setkání, z toho dvě na Letné. Všechna dopadla lépe pro Pražany, kteří na podzim vyloupili Ostravu po výsledku 0:1 a na jaře dvakrát uspěli na domácí půdě 3:2 a 3:0. Loňský ročník je však fuč a při současném rozpoložení obou mančaftů je dost možné, že Slezané ukončí černou sérii.

Začneme u Sparty. Ta má za sebou černý týden v domácí soutěži i Evropské lize. V Evropě bojovali letenští v předkole proti tureckému Trabzonsporu, avšak neuspěli, neboť nejprve v Praze remizovali 2:2 a odveta v Turecku skončila výhrou domácích 2:1. Klání v Evropské lize proložili Pražané návštěvou Mladé Boleslavi v rámci české ligy. Ani zde se jim nezadařilo, po šíleném průběhu se z výhry 4:3 radovala Boleslav.

Sen o Evropě se tak Spartě rozplynul a v lize je Sparta až sedmá, neboť v pěti utkáních zvítězila jen dvakrát. "Nesmíme dovolit, aby to s námi teď zamávalo, jdeme nějakou cestou a ta musí pokračovat. Musíme se přepnout na ligu, která je stejně důležitá. Chceme v ní uspět a musíme se hned zkoncentrovat na těžký zápas s Ostravou. Je potřeba se dobře připravit, musíme ho zvládnout," řekl univerzál Michal Sáček.

Jeden z faktorů, který ovlivňuje výkony letenských, je abnormálně rozsáhlá marodka. Z obránců marodí Ondřej Zahustel, David Lischka, Filip Panák a Andreas Vindheim, ze záložníků nejsou k dispozici Bořek Dočkal s Martinem Frýdkem a Tal Ben Chaimem a chybí také útočníci Václav Drchal, Matěj Pulkrab a Václav Kadlec. Dohromady by tito hráči téměř složili kompletní jedenáctku, jenže v současnosti tráví víc času s lékaři než spoluhráči.

Rozhozenou Spartu tedy přijede v neděli prověřit Baník, jenž doposud nasbíral o dva body víc, tedy devět, a sídlí na čtvrtém místě. Není to přitom tak dávno, co příznivci ostravského klubu přímo na stadionu volali po odvolání trenéra Bohumila Páníka. Nespokojencům vadil (a mnoha z nich stále vadí) především neatraktivní hra. Na kritiku ale Páník odpověděl tím nejlepším možným způsobem - po blamáži s Teplicemi zdolali Slezané v derby Opavu a před týdnem si poradili s Bohemians.

Otázka odvolání zkušeného lodivoda se tak alespoň na čas odložila a Páník povede Ostravany i do utkání na Letné. "Sparta má obrovsky široký kádr, teď současně i velký počet zraněných hráčů, a nikdy nevíte, kdo se jim vrátí a naskočí do sestavy. Respektujeme její sílu. Pořád je to Sparta, nesmírně silný a kvalitní celek," uvedl někdejší kouč Zlína.

Marodka Baníku není tak rozsáhlá jako Sparty, navíc po zraněních jsou znovu k dispozici brankář Jan Laštůvka a záložník Milan Lalkovič. Zranění tak zůstávají pouze obránci Patrizio Stronati s Lukášem Pazderou.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Niţă - Sáček, Kaya, Štetina, Hancko - Krejčí, Hašek - Trávník, Kanga, Hložek - Kozák
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Budínský - Fillo, Procházka, Šindelář, Fleišman - Reiter, Jánoš, Hrubý, De Azevedo - Kuzmanović, Smola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.62 - 4.11 - 5.99
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
MFK Karviná - Slovan Liberec  (neděle 17:00)
Souboj dvou celků z chvostu tabulky bude k vidění na stadionu v Karviné. Domácí mají po pěti kolech na kontě body pouze za dvě remízy, hosté z Liberce na tom však nejsou o moc lépe - jediným úspěchem je vítězství z prvního kola.

Karvinským v úvodních pěti kolech los příliš nepřál. V prvních třech zápasech se to také projevilo, když všechna tato utkání prohráli, byť jen o jediný gól. Doma proti Slavii už ale uhájili bezbrankovou remízu, na níž navázali bodem z Olomouce. Ten zařídil vyrovnávacím gólem v závěru Petráň.

Právě Michal Petráň je nejlepším střelcem svého celku, jeho dvě trefy tvoří hned polovinu všech týmových. Třetím zásahem by udělal zajisté radost trenéru Františku Strakovi, který odkoučuje jubilejní 150. zápas v české nejvyšší soutěži. Postrádat bude jen zraněné duo Dreksa, Moravec.

Zápasy Slovanu skončily ve všech pěti případech rozdílem jednoho gólu, hráči z Podještědí však byli šťastnějšími jen jednou, v prvním zápase proti Ostravě. Od té doby čtyřikrát prohráli, naposledy před prázdnými tribunami v Edenu po zásahu Masopusta.

Ačkoliv v posledním vzájemném duelu slavili vítězství Slezané, jsou pro Liberec po svém návratu do ligy oblíbeným soupeřem. Ten v předchozích pěti ligových zápasech získal jedenáct bodů, k tomu přidal i výhru v pohárovém prodloužení.

Miroslav Holeňák doufá, že jeho mužstvo konečně zabere a zvítězí. "Čeká nás určitě velice nepříjemný soupeř, který se před nás bude chtít dostat. Domácí hrají hodně bojovným stylem hry, nebude nás tam čekat nic jednoduchého. Věřím, že jsme poctivě připravení. Nechceme prohrát pátý zápas po sobě a jsme odhodlaní to konečně prolomit a začít zase vyhrávat," burcuje asistent trenéra Hoftycha, jemuž bude chybět pouze indisponovaný Fukala.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Hrdlička - Ndefe, Kouřil, Rundič, Čonka - Hanousek, Lingr - Vukadinovič, Janečka, Putyera - Petráň
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Malinský, Mara, Potočný - Musa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.34 - 3.17 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Jablonec - FK Mladá Boleslav  (neděle 17:00)
Jablonec a Mladou Boleslav spojuje hned několik faktů. Obě mužstva zkoušeli štěstí v Evropě, neprošli však přes předkola, a do nové sezóny domácí soutěže vstoupili úspěšně. V neděli se utkají proti sobě na jablonecké Střelnici.

Severočeši se před začátkem kola mohli pyšnit nejlepším útokem ligy. Hned šesti z jedenácti branek docílili proti Slovácko a celkově deset zásahů připsali zelenobílí na domácí Střelnici. Především díky domácím výsledkům se Jablonec vyšvihl na druhé místo v tabulce, přestože herně to od svěřenců Petra Rady není vždy bez chyby, cože je vidět především u venkovních zápasů. Důležité jsou však výsledky a ty Severočeši mají.

Mladou Boleslav přivítá Jablonec zase doma a bude chtít využít zklamání Středočechů z vyřazení v předkole Evropské ligy. "Zažívají asi to, co jsme zažili my s Pjunikem (vyřazení ve 2. předkole EL), když jsme byli zklamaní. Mladá Boleslav má natolik zkušené hráče, že se z toho oklepou, a fotbalový život běží dál. Mají nějaké cíle, takže tady budou chtít navázat na šňůru, kterou mají v lize," uvedl Rada.

Hosté nebyli ve čtvrtek daleko od postupu přes rumunské FCSB, nicméně vaz jim zlomila červená karta pro Antonína Křapku a vítězná trefa Rumunů v samotném závěru. Stejně jako v minulých letech tak Boleslavi unikla účast ve skupině Evropské ligy a bude se soustředit pouze na českou nejvyšší soutěž. V ní se Středočechům zatím daří, posbírali totiž devět bodů, což jim stačí na páté místo, a to ještě odehráli o jeden mač méně než většina konkurentů.

Před týdnem předvedli hráči Boleslavi heroický výkon, když porazili 4:3 Spartu. "Byla to skvělá podívaná, takové představení jsem už dlouho neviděl. Jsem rád, že jsme to zvládli, už jsem se smiřoval s remízou, ale štěstí dneska stálo při nás. Byl to nádherný zápas nejenom pro Boleslav," řekl těsně po zápase trenér Středočechů Jozef Weber.

Jablonci stále chybí zranění David Štěpánek s Andrijem Curikovem a Vojtěchem Kubistou. Ze záložníků figurují na marodce Dominik Pleštil a start Miloše Kratochvíla je nejistý. Totéž platí na druhé straně o Nikolaji Komličenkovi, který vyhledává přestup z Boleslavi. zranění nepustí do hry dvojici Středočechů, konkrétně Jana Krále a Tomáše Wiesnera.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holík, Jugas, Plechatý, Krob - Jovović, Hübschman, Považanec, Sýkora - Matoušek, Doležal
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Křapka, Takács, Pudil, Túlio - Fulnek, Hubínek, Matějovský, Bucha - Wágner, Mešanović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.79 - 4.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Teplice - Viktoria Plzeň  (neděle 19:00)
Po čtyřech zápasech bez vítězství se plzeňským fotbalistům konečně poštěstilo a porazili doma v Evropské lize Antverpy, vzhledem k výsledku dvojzápasu ale důvod k oslavám nebyl. V dobré pozici nejsou zatím ani domácí Teplice, které sice mají zápas k dobru, ale umístění na barážových příčkách není to, co čekali.

Severočeši zatím dokázali zvítězit jen v Ostravě, jejich situace ale není tak černá, jak by mohlo podle tabulky vypadat. Před svými diváky hráli zatím jen jednou, když schytali debakl od Slavie, další zamýšlené utkání proti Mladé Boleslavi totiž bylo odloženo.

Na druhou stranu v součtu se závěrem minulé sezóny Skláři vyhráli jen jedno jediné z posledních jedenácti soutěžních utkání. Tato série začala po dvou vítězství v řadě, z nichž jedno bylo právě proti Plzni a brankami jej zařídili Hora a Moulis.

Viktoriáni do sezóny vstoupili dvěma výhrami, poté však začali evropské poháry a s nimi trápení. Domácí remíza s Olympiakosem a následné těsné vítězství s Karvinou ještě byly přijatelné výsledky, jeden bod z dalších dvou ligových zápasů a následné vypadnutí z Ligy mistrů i Evropské ligy už ne.

Plzeňští se trápí především venku, v posledních třech utkáních mimo svůj stadion neskórovali a dokázali jen jednou remizovat. Trenéru Vrbovi navíc bude chybět hned čtveřice hráčů, kromě Čechů Hubníka s Čermákem to jsou i zahraniční hráči Ekpai a Beauguel. K tomu do Genku zamířil Patrik Hrošovský. Na druhé straně absentuje jen Hyčka.

"Myslím, že zápas s Antverpami nám ukázal, že jsme velmi silní. Je třeba na to navázat a věřím, že se nám to povede už další ligový zápas. Věřím i v to, že jsme v kabině psychicky dostatečně silní, že se dokážeme na Teplice připravit," burcuje asistent Marek Bakoš.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, P. Mareš - Ljevakovič, Kodeš - Žitný, Hora, Moulis - J. Mareš
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Hejda, Brabec, Hloušek - Hrošovský, Kalvach - Kayamba, Hořava, Kopic - Krmenčík
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.39 - 3.54 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SFC Opava - Fastav Zlín  (sobota 17:00)
Se shodným počtem šesti bodů se na hranici první desítky pohybují po pěti kolech oba aktéři sobotního klání v Opavě. Domácí jsou i přes dobrý start až na jedenáctém místě, avšak o skóre lepší Zlín mohou ve vzájemném zápase předskočit.

Slezané vstoupili do ligy na jedničku a porazili dva předpokládané konkurenty v boji o udržení. Poté ale přišli tři těžší soupeři a z těchto zápasů tři porážky. Ta poslední v Jablonci byla ze všech nejkrutější. Domácí sice nijak neexcelovali, ale Sýkorova a Matouškova trefa převážili jedinou Zavadilovu. Předcházející nezdar z Ostravou však byl prvním domácím od dubnového proti Spartě, mezitím Opava vyhrála čtyři po sobě jdoucí zápasy na svém stadionu, shodou okolností všechny o gól.

"Mohli jsme bodovat jak proti Baníku, tak v Jablonci. Ale chybělo nám i to štěstí, které jsme v úvodních dvou kolech měli," vysvětluje Dominik Simerský náhlý propad na vlnu porážek.

Ševci zakončili uplynulou sezónu šesti po sobě jdoucími venkovními porážkami a začátkem nové tuto sérii protáhli na osm zápasů, když se jim nezadařilo v dalších moravských městech, Olomouci a v Uherském Hradišti. Doma však předvedli třikrát solidní výkon, díky čemuž v tabulce disponují šesti body. Tři z nich získali minulý víkend proti Teplicím až v samotném závěru, jedinou brankou totiž utkání rozhodl v osmaosmdesáté minutě Janetzký.

Právě na něj čeká utkání proti bývalému zaměstnavateli. "Bude to pro mě speciální zápas. V Opavě jsem doma. Těším se na to a věřím, že nastoupím. Záleží jenom na trenérovi, zda mi dá šanci a postaví mě. Já jsem připravený, a pokud nastoupím, odvedu maximum pro Zlín," slibuje Janetzký.

Ve vzájemných zápasech se v poslední době mnohem více daří Moravanům. Ti nejenže vyhráli obě střetnutí v minulém ročníku, ale předtím zvládli i duely ve finále MOL Cupu a druhé lize, bez ztráty kytičky tak prošli již čtyřmi utkáními v řadě. Domácím navíc bude chybět za červenou kartu potrestaný Jurečka a zranění Manzia s Knejzlíkem, hosté se musí obejít bez Vraštila a možná i Matejova a Čanturišviliho.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Schaffartzik, Zavadil - Mondek, Jursa, Zapalač - Dedič
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Hlinka, Buchta, Azackij - Mašek, Jiráček, Podio, Janetzký, Bartošák - Džafič, Poznar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.43 - 3.11
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FC Slovácko - 1. FK Příbram  (sobota 17:00)
Kat favoritů Slovácko rozjelo sezónu slušně a doma chce proti Příbrami potvrdit překvapivý zisk z Plzně. Soupeře má k tomu ideálního, protože Středočeši v novém sezónu venku ještě nebodovali. Moravané se ale na svém stadionu již jednou spálili.

Slovácko zahájilo sezónu výtečně a nebýt zbytečných ztrát, působilo by v tabulce ještě výš. Celek z Uherského Hradiště ztratil body doma s Českými Budějovicemi a po debaklu také v Jablonci, exceloval ovšem v krajském derby ve Zlíně a především vyloupil hřiště dvou aspirantů na titul - Sparty a Plzně. Moravané tak místo očekávaného boje o záchranu mají našlápnuto k výbornému ročníku a možnému nakouknutí do Evropské ligy.

Kromě favoritů se ale Slovácko musí naučit porážet sobě rovnocenné soupeře. Proti Budějovicím to mužstvu kouče Martina Svědíka nevyšlo, další ztráty proti Příbrami se již Moravané chtějí vyvarovat. "V naší lize může prohrát každý s každým, ale nemůže to vypadat tak, jako náš zápas s Budějkama. Tam jsme si mysleli, že je lehce přehrajeme, dáme tři góly a jdeme domů. Tak to nefunguje. Budeme muset o hodně víc běhat, bojovat, být víc agresivní. Bez toho to nejde. Doufám, že si to každý dá do hlavy a bude to v sobotu vidět," upozornil lídr obrany Stanislav Hofmann.

Zatímco Slovácko drží v tabulce šestou příčku, Příbram je se sedmi body osmá, což také není zrovna špatný start. Všechny body posbírali Středočeši v domácích prostředí, a to po remíze s Teplicemi a výhrách nad Bohemians a naposledy budějovickým Dynamem. Venku to družině trenéra Romana Nádvorníka zatím skřípe, neboť neuspěla v Opavě ani na Spartě. Pokud se však začne Příbram zlepšovat i na výjezdech, může udělat důležitý krok směrem k hlavnímu sezónnímu cíli, tedy záchraně.

Domácím budou chybět zranění Jan Juroška s Pavlem Dvořákem a nepravděpodobný je též start Domagoje Franiće. Na marodce hostů figurují Olivier Kingue, Martin Nový a Roman Květ.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Reinberk, Hofmann, Šimko, Kadlec - Daníček, Havlík - Petržela, Šašinka, Navrátil - Zajíc
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Boháč - Tregler, Kodr, Šimek, Antwi - Alvir, Rezek, Soldát, Zeman - Polidar - Škoda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.56 - 4.13 - 6.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha 1905 - Sigma Olomouc  (sobota 19:30)
Bohemians zatím doma šlapou, venku je to však jejich v podání bída, tudíž sídlí v dolní polovině tabulky. Proto potřebují v dalším domácím utkání porazit Olomouc, aby se odlepili k lepším zítřkům. Sigma již ale venku odehrála zajímavá utkání a rozhodně nepodcení ani vršovický mančaft.

Zatímco loni se Bohemians ve svém Ďolíčku trápili, letos je to od nich úplně jiná písnička. Zatímco ve druhém kole vypráskali Klokani Mladou Boleslav, dva týdny nazpět uhráli velice cennou remízu s úřadujícím vicemistrem Viktorií Plzeň. Ruku v ruce se zlepšenou domácí bilancí však poklesla výkonnost Pražanů venku. Vršovičtí prohráli v Jablonci, Příbrami i Ostravě a se čtyřmi body jsou až na třináctém místě.

Naštěstí pro Bohemians se další zápas zase hraje v Ďolíčku, kde přijede nová, ale stále nebezpečná Olomouc. "Budou více agresivnější a běhavější, než tomu bylo na jaře. Za trenéra Jílka chtěli hrát hlavně fotbal a byli takticky výborně připraveni. S novým trenérem trochu změnili styl hry a hrají jednodušší fotbal. Olomouc je nepříjemná a čeká nás s nimi o něco těžší zápas, než tomu bylo v předchozích vzájemných střetnutích. V lize už dnes nenajdeme slabého soupeře. Každé utkání je strašně vyrovnané a těžký je každý zápas." řekl stoper Lukáš Pokorný, jenž u Klokanů hostuje ze sousední Slavie.

Tím novým lodivodem Sigmy, o kterém Pokorný mluví, je Radoslav Látal. Bývalý reprezentant převzal Hanáky v létě a jeho rukopis je na mužstvu znát. Látal už zaujal v Plzni a na Slavii, ale ani v jednom případě nedokázala Olomouc zvítězit. Povedlo se jí to však doma se Zlínem a v Liberci. V posledním kole však zbytečně ztratila body s poslední Karvinou, což chce za každou cenu napravit v Praze.

"Poslední utkání Bohemky jsme studovali. Musím říct, že například s Plzní nebo Mladou Boleslaví odehráli velice kvalitní utkání, ve kterých navíc nedostali branku. Jsou na tom velmi dobře po kondiční stránce. Mají ve svých řadách rychlostně vybavené hráče, celkově jsou nepříjemní, chodí do presinku. Je potřeba se na ně připravit především po té rychlostní a soubojové stránce. Navíc budou hrát v domácím prostředí, ve kterém jsou opravdu silní. V sobotu nás tedy nebude čekat lehký soupeř," uvedl Látal.

Zatímco domácím schází pouze pravý bek Martin Dostál, hosté se nadále musí obejít bez zkušeného brankáře Miloše Buchty. V Ďolíčku se nepředstaví ani obránci Martin Sladký s Michalem Vepřkem a záložník Tomáš Zahradníček.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Valeš - Hůlka, Köstl, Pokorný - Bartek, Vacek, Jindřišek, Podaný - Hronek, Keita, Vodháněl
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Reichl - Šterba, Beneš, Jemelka, Kerbr - Greššák - Pilař, Houska, Plšek, Falta - Yunis
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.19 - 3.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dynamo České Budějovice - Slavia Praha  (pátek 18:00)
Nováček nejvyšší české soutěže, České Budějovice, bude generálkou fotbalistů Slavie před úvodním zápasem play-off Ligy mistrů v Kluži. Zdaleka ale nepůjde jen o přípravu na úterní utkání, tři body totiž sešívaným mohou pojistit náskok na čele tabulky.

Jihočeši se po postupu z FNL prezentují sympaticky, výsledky ale už tak zářivé nejsou. Všech svých pět bodů získali na soupeřích z vyšších pater tabulky, proti svým předpokládaným konkurentům Opavě a Příbrami prohráli bez vstřelené branky. Před týdnem u Litavky o vítězství domácích rozhodli góly Alvira a Škody.

Komplikací pro trenéra Hořejše může být absence možná nejlepšího dosavadního hráče Provoda, jehož start je v ohrožení. Doposud zaznamenal gól a dvě asistence, což z něj činí nejproduktivnějšího hráče svého mužstva.

David Hořejš příznivcům slibuje atraktivní utkání. "Myslím, že takovéhle zápasy, jako byla Sparta a teď Slavia, je to, proč jsme hlavně tu ligu chtěli hrát. Zase vyprodaný stadion. Víme, že nás čeká asi nejlepší tým české ligy, mají ohromnou sílu, což potvrzovali i v minulé sezoně v evropských pohárech. Ale my svou kůži nechceme prodat lacino. Způsob hry měnit nebudeme. Určitě budeme chtít být aktivní, nebudeme se soupeře bát a chtít zalézt," říká budějovický trenér.

Červenobílí zvládli úvodních pět ligových kol pouze s jednou kaňkou, kterou byla remíza v Karviné. Zbylé čtyři zápasy dokázali vyhrát, byť třikrát pouze výsledkem 1:0. Naposledy se tak stalo v sobotu před prázdnými tribunami proti Liberci, přičemž rozhodujícím se stal gól Masopusta krátce před odchodem do šaten.

Jen stěží vzpomínají fanoušci vršovického celku na vítězství v Českých Budějovicích. Čtyřikrát v řadě se jim ničeho takového nepoštěstilo, poslední tříbodový zápas sehrála Slavia na Střeleckém ostrově před dlouhými desíti lety. Lavička hostí se navíc pyšní téměř prázdnou marodkou, na níž by měl být jen Hromada.

"Hodně běhají, jsou nepříjemní v soubojích. Snaží se vysoko napadat, hrát kombinačně, ve všech utkáních mají dost šancí. Je tam spousta hráčů, které jsem v minulosti trénoval. Tím, že vyhráli druhou ligu, si věří a snaží se to přenést do ligy. V letní přípravě nás porazili 2:0, určitě nesmíme nic podcenit," připomíná trenér Trpišovský porážku v přátelském utkání.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Staněk - Čolič, Havel, Novák, Kladrubský - Čavoš, Javorek - Schranz, Provod, Mršič - Ledecký
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Hovorka, Frydrych, Bořil - Souček - Holeš, Hušbauer, Stanciu, Masopust - Van Buren
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 8.91 - 5.14 - 1.38
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha54108:113
2.FK Jablonec531111:410
3.Viktoria Plzeň53118:610
4.Baník Ostrava53029:69
5.FK Mladá Boleslav43019:79
6.1. FC Slovácko53025:89
7.Sparta Praha521210:87
8.1. FK Příbram52126:77
9.Sigma Olomouc52124:57
10.Fastav Zlín52033:46
11.SFC Opava52034:86
12.Dynamo České Budějovice51225:65
13.Bohemians Praha 190551137:94
14.FK Teplice41123:74
15.Slovan Liberec51044:73
16.MFK Karviná50234:72

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1354)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele