FORTUNA:LIGA - preview 5. kola

25.09.2020, 08:29, aktualizováno 27.09.2020, 09:06
Previews
Sparta ještě neztratila ani bod a svou stoprocentní bilanci nyní hodlá potvrdit také v Příbrami. Plzeň je velkým favoritem souboje s Brnem, Pardubice hostí Liberec a Jablonec změří síly s Opavou...
FK Jablonec - SFC Opava  (neděle 15:30)
První ligová prohra a vypadnutí z evropských pohárů k tomu. Takový byl minulý týden v podání Jablonce, který chce toto své počínání napravit. Šanci na to má solidní, doma totiž přivítá Opavu.

Zelenobílí za sebou mají výsledkově poměrně zdařilý start ligové sezóny, když doma porazili Pardubice i Baník a přivezli i bod ze Slovácka. Prohráli až v pondělní dohrávce v Mladé Boleslavi, kde po mdlém výkonu neuspěli poměrem 2:0. Předtím ještě hned dvakrát neudrželi vedení v Dunajské Stredě a po prodloužení se s porážkou 5:3 rozloučili s předkoly.

"Do zápasu jdeme s tím, že ho chceme vyhrát. Nepovedl se nám výsledkově zápas v Mladé Boleslavi, kde jsme prohráli 2:0, takže teď se budeme snažit to napravit. Čeká nás těžké utkání, protože Opava hrála dobře v Plzni a prohrála až v závěru, také uhrála remízu v Příbrami. Venku je Opava nepříjemná, mají tam šikovné hráče, to je umocněné Zavadilem, který řídí hru. Věřím tomu, že se hráči nabudí a zápas zvítězíme. Jedeme pak na Spartu a chtěli bychom se udržet v tabulce v popředí," říká trenér Petr Rada.

Slezané navazují na bídný závěr minulého ročníku, během něhož vyhráli jen jednou z deseti zápasů. Nyní na tříbodový zisk stále čekají, ačkoliv po úvodních porážkách od Plzně a Karviné už nyní alespoň sbírají remízy. A to jak z venkovního zápasu v Příbrami, tak z následného domácího proti Českým Budějovicím.

Bilance vzájemných střetů od návratu Opavy do ligy není nikterak jednoznačná. Ze čtyř utkání jednou zvítězili žluto-modří, jednou se soupeři rozešli smírně a dvakrát uspěl Jablonec. Mezi tyto případy se řadí i poslední předvánoční utkání, v němž po gólech Doležala a Pleštila Severočeši zvítězili 1:2.

Domácí nemohou počítat s početnou skvadrou zraněných důležitých hráčů, mimo hru jsou Kratochvíl, Chramosta, Hrubý a Krob. Hosté přijedou bez Hnaníčka, Rychlého a Schaffartzika.  
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
V. Hrubý - Holík, Martinec, Kubista, Podaný - Ladra, Hübschman, Považanec, Zelený - Schranz, Čvančara
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Didiba, Žídek, Večerka - Mondek, Texl, Zavadil, Holík, Helešic - Juřena, Dordič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.56 - 7.67
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - Zbrojovka Brno  (neděle 15:30)
Plzeň zase dává kupu branek a najíždí na vítěznou vlnu. Před klíčovým duelem v Evropské lize přivítají Západočeši brněnskou Zbrojovku, což by pro domácí mělo být snadné sousto. Hostům se totiž start do ročníku moc nepovedl a uzavírají celý ligový peloton.

Zdá se, že z udělené facky po vypadnutí z předkola Ligy mistrů a debaklu od Liberce ve 2. kole domácí soutěže se Plzeň oklepala a konečně se probrala. Sebevědomí si Viktoria jistě posílila před týdnem, kdy i díky trefě čerstvé posily do útoku Zdeňka Ondráška nakonec jasně vyzrála nad Bohemians. Lepší produktivitu potvrdili Západočeši i ve 3. předkole Evropské ligy, v němž třemi brankami uspěli před dánským Sönderjyske.

Před branami skupinové fáze evropských pohárů čeká Viktorii ještě jeden protivník, a sice izraelská Beer Ševa. Ještě předtím však Plzeň musí doma pokořit brněnskou Zbrojovku. "Nechci přeskakovat, určitě by to nebylo OK. Hrajeme doma velmi podstatný ligový zápas. Moje nastavení je takové, že se budu věnovat Brnu určitě na sto procent, aby hráči byli top připraveni. Musíme vyhrát," vyhlásil jasně kouč Západočechů Adrián Guľa.

Pro ofenzivně laděnou Viktorii by pokoření soupeře z Moravy neměl být problém. Zbrojovka totiž od úvodního kola hoří v obraně. Může za to i rozsáhlá marodka, nicméně jedenáct obdržených branek za čtyři zápasy je prostě tristní bilance. Není proto divu, že nováček nejvyšší soutěže spadl na poslední místo v tabulce.

Zbrojovka však během týdne na výpadky v defenzivě zareagovala angažováním srbského stopera Zorana Gajiće, jenž má z českým prostředím zkušenosti z Bohemians či Zlína. Navrch se Flinta poohlédla i po nějaké kořisti do útoku a na kraj zálohy přivedla Rudolfa Reitera, který bude v brněnské městské části Královo Pole hostovat z ostravského Baníku.

I přes zmíněné investice do kádru dorazí Brňané do Štruncových sadů jako jasní outsideři. "Nechci říkat, že nemáme co ztratit, protože nemáme zatím moc bodů a situace nám velí poprat se o každý. Plzeň je samozřejmě jasný favorit, ale nehodláme to domácím nijak usnadnit," uvedl lodivod Zbrojovky Miloslav Machálek.

Pavel Dreksa, Jakub Šural, Lukáš Kryštůfek, Juraj Kotula a Jan Moravec. To je aktuální výčet absentujících obránců hostů. K nim je třeba připočíst ještě brankáře Martina Šustra a záložníka Damiána Bariše, kteří kvůli zranění taktéž nebudou hrát. Marodka Plzně je oproti Moravanům chudá. Chybět budou pouze levý bek Matěj Hybš se středopolařem Markem Alvirem.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Kovařík - Bucha, Kalvach, Čermák - Ba Loua, Beauguel, Kopic (Kayamba)
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Floder - Štepanovský, Hlavica, Gajič, Šumbera - Čermák, Vaněk, Sedlák, Pachlopník - Přichystal, Růsek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.13 - 9.41 - 22.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FK Pardubice - Slovan Liberec  (neděle 15:30)
Velmi dobrou bilanci si ve svém azylu v Ďolíčku drží fotbalisté Pardubic. Ty teď čeká další těžká prověrka - v pátém kole narazí už na třetího účastníka letošních předkol evropských pohárů, tentokráte Liberec.

Východočeši doma nejprve zdolali Teplice, aby následně obrali o body i pražskou Slavii. Obě utkání měla jeden společný jmenovatel, do vedení vždy pardubické hráče dostal Tischler, který je také nejlepším střelcem týmu. Co na tom, že mimo své hřiště červenobílí ještě nebodovali, čtyři body jim daly do nadcházejících kol potřebný klid.

"Los nám určil v prvních kolech za soupeře týmy, které obvykle bojují o pohárová umístění. Ale pro nás jako nováčka bude každý zápas těžký. Rozbor hry soupeře děláme vždy dva dny před výkopem a tam si říkáme, co a jak budeme chtít hrát, a jak se v zápase prezentovat... Například hledáme řešení jak eliminovat soupeřovy silné stránky, jak by ho šlo přehrát, případně i jak potrestat jeho chyby," říká pardubický Martin Toml.

Liberečtí mají na kontě jen o trojici bodů výš, avšak přesto se drží v popředí tabulky, konkrétně na pátém místě. Po úvodní porážce v Olomouci se tam vyšplhali díky úspěchům s Plzní a Českými Budějovicemi, pro ně jen škoda poslední domácí remízy v Karviné. Pro muže z Podještědí je zároveň utkání poslední generálkou před klíčovým zápase proti APOELu o postup do základní skupiny Evropské ligy. Do čtvrtého předkola postoupili ve čtvrtek vítězstvím 0:2 nad FCSB.

Do utkání, které je pro týmy prvním vzájemným soutěžním střetem, půjdou oba prakticky v plné sestavě - jen domácím bude chybět po červené kartě Prosek.
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Boháč - Surzyn, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Cadu, Hlavatý, Tischler, Ewerton - Petráň
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Fukala, Kačaraba, Tijani, Mikula - Chaluš, Mara - Matoušek, Beran, Mosquera - Rabušic
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.39 - 3.41 - 2.21
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
1. FK Příbram - Sparta Praha  (neděle 18:00)
Sparta v minulém kole zvládla další zrádný test a nadále se vyhřívá na čele soutěže. Dle papírových předpokladů by své postavení měla udržet i po 5. kole, v němž vycestuje nedaleko za hranice Prahy do Příbrami, která doposud nasbírala jediný bod.

Aktuální forma Příbrami je poměrně neznámou. Mužstvo z hornického města neodehrálo dlouhých 14 dní soutěžní zápas, neboť značná část kádru "dosáhla" promoření koronavirem. V úvodních třech ligových vystoupeních to nicméně od Středočechů žádná hitparáda nebyla, když dvakrát prohráli a jen jednou vybojovali bod v utkání s Opavou.

Kouče Příbrami Pavla Horvátha dosavadní zisk moc neuspokojuje. "Je to další domácí zápas, a jelikož zatím máme jenom jeden bod, určitě si nemůžeme vybírat soupeře. Musíme respektovat, že Sparta hraje dobře, ale budeme se prát o další body do tabulky, prohlásil někdejší špílmachr plzeňské Viktorie, který část kariéry strávil také v dresu Sparty.

Letenští jsou opravdu ráži. Po čtyřech kolech se nadále pyšní stoprocentní bilancí a drží první místo v tabulce. Na druhou stranu by Pražané měli vzít vážně v potaz ponaučení z posledních dvou střetnutí, jelikož proti Karviné i Zlínu inkasovali jako první a především proti Zlínu museli skóre pracně otáčet. Útok Sparty jistě pracuje dobře, ovšem obrana má stále na čem pracovat.

Optimismus nicméně na Letné převažuje. "Nálada je výborná. Vrátili se nám i kluci, kteří měli covid-19, takže se nám to vrací do normálu. Jsme rádi a zodpovědně se připravujeme na dalšího soupeře. Nevíme podrobnosti, jak přesně covid-19 Příbram zasáhl. Myslím, že budou hrát jednoduchý fotbal s poctivou defenzivou a spoléhat na rychlé brejky plus standardní situace. Soupeř je velmi nepříjemný, nesmíme vůbec nic podcenit. Nesmíme si myslet, že vše půjde samo. Musíme jít do zápasu s pokorou a předvést stoprocentní týmový výkon," řekl asistent hlavního kouče Letenských Michal Šmarda.

Do Příbrami s kádrem Sparty neodcestují zranění stopeři Lukáš Štetina s Filipem Panákem a stále se zotavujícím Dávidem Hanckem. Chybět bude též útočník Matěj Pulkrab, start křídelníka Andrease Vindheima je zase nejistý. Příbrami dle informací schází jen záložník Filip Zorvan, místo něhož se v sestavě může ukázat čerstvá posila Zdeněk Folprecht.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Melichar - Nový, Tregler, Kingue, Cmiljanovič - Hájek, Soldát - Antwi, Pilík, Vávra - Rezek
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Heča - Plechatý, Čelůstka, Lischka - Ladislav Krejčí I, Sáček, Ladislav Krejčí II, Dočkal, Hanousek - Juliš, Hložek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 17.20 - 8.56 - 1.16
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
MFK Karviná - FK Mladá Boleslav  (sobota 16:30)
První vítězství a zároveň první body si minulý týden připsali fotbalisté Mladé Boleslavi. Šanci na rozšíření svého bodového konta mají v sobotu odpoledne v Karviné, která je zatím o dvě remízy úspěšnější.

Slezané ze čtyř ligových zápasů nezvládli jediný, když nechali na svém hřišti otočit Spartu. Jinak remizovali s Ostravou, porazili Opavu a minulý víkend přivezli velmi cennou remízu z Liberce. Tam sice dlouho po gólu Mosquery prohrávali, avšak v nastavení díky Santosovi srovnali na konečných 1:1.

"Boleslav má dobrý tým, vynikající fotbalisty. V posledních dvou zápasech změnili rozestavení, hráli na tři obránce a myslím, že to nemají důvod měnit. V Plzni vycházeli z dobré defenzivy a spoléhali na chytré kontry. Duel s Jabloncem zvládli vítězně za tři body," říká trenér Juraj Jarábek.

Středočeši na úvod vyhořeli na hřišti Bohemians a z této krize se dlouho nemohli dostat, když podlehli i Zlínu a Plzni. Až v pondělní dohrávce se chytili, Jablonec po solidním výkonu zdolali 2:0, přičemž se prosadili Zahustel a Mašek.

Bilance vzájemných zápasů v české nejvyšší soutěži je vzácně vyrovnaná - každý z týmů zvítězil dvakrát, čtyři utkání skončila remízou. Takové bylo i poslední červnové utkání v Karviné, kde domácí dvakrát vedli díky Lingrovi a Ba Louovi, za hosty ale dokázali srovnat Jiří Klíma a Mašek.

Zatímco domácí by měli být v plné síle, Mladá Boleslav se musí obejít bez zmiňovaného útočníka Klímy a léčících se Matějovského s Pechem.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Ndefe, Santos, Šindelář, Bartošák - Mangabeira - Ostrák, Herc, Qose, Mikuš - Papadopulos
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Mikulec - Jakub Klíma, Tatajev, Křapka - Zahustel, Túlio, Budínský, Mazáň - Fulnek, Drchal, D. Mašek
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.57 - 3.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Teplice - Baník Ostrava  (sobota 16:30)
Ostravský Baník před týdnem konečně zabral a poprvé v sezoně vydoloval tři body. Nabytý zisk hodlá vylepšit v Teplicích, které kromě rozsáhlé marodky řeší ztrátu formy, neboť kromě prvního kola toho doposud moc nepředvedly.

Zdá se, že Teplice v úvodu sezony rychle najely do starých kolejí, které po křivé dráze vedou neznámo kam. Skláři se už delší dobu potýkají s opakovanými výpadky formy, přičemž převažují spíše horší výsledky nad těmi lepšími. První kolo ligového ročníku přitom vzbudilo naději, když svěřenci kouče Stanislava Hejkala uspěli v Příbrami. Následné prohry s Pardubicemi, Slováckem a Slavií nicméně vrátili Severočechy zpět na zem.

Podle Hejkala byla současné mizérie započata ve druhém utkání sezony. "Příčinu vidím jednoznačně v nezvládnutém zápase s Pardubicemi. Po Příbrami jsme byli hodně nahoře a kluci to asi měli postavené tak, že to na hřišti nováčka, který navíc hraje v azylu, půjde samo. Nezvládli jsme to a vše se otočilo proti nám," uvedl v posledních měsících hojně kritizovaný lodivod.

Své si nedávno vyslechl také trenér Baníku Luboš Kozel. Jeho ostravské angažmá nezapočalo zrovna růžově a ani po jarním hájení nevykazovali Slezané pod jeho vedením viditelný progres. Seance v uplynulém kole s Pardubicemi ovšem naznačila, že nad Vítkovicemi by se přece jen mohlo blýskat na lepší časy. Po prvním tříbodovém zisku v ročníku totiž Ostravané vystoupali ze spodních pater tabulky do jejího středu.

Hráči Baníku se po důležitém úspěchu dostali do dobrého rozmaru "Nálada je pozitivní potom, co jsme zvládli utkání s Pardubicemi. Bylo to potřeba. Musíme jet se stejnou bojovou náladou do Teplic, protože na to musíme navázat a nesmí to být jen ojedinělý výkon a výsledek. Měli jsme i zátěžový herní trénink v týdnu a mělo to velmi dobré parametry. Je to o tom, abychom to dokázali přenést na hřiště do utkání a znovu potvrdit." prohlásil Kozel.

Zatímco pravý bek Slezanů Jan Juroška již vyléčil své zranění, jeho kolega z obrany Patrizio Stronati nadále absentuje. Hostům zase schází kvůli disciplinárnímu trestu stoper David Heidenreich a z důvodu zranění další zadáci Jevgenij Nazarov s Janem Shejbalem a útočníci Jakub Řezníček s Matyášem Kozákem. Kapitána Sklářů Jakuba Mareše zase trápí svalové zranění a o jeho startu se teprve rozhodne.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Paradin, Mareček, Vondrášek - Černý, Kučera, Trubač, Žitný, Vukadinovič - Mareš, Moulis
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Pokorný, Svozil, Fleišman - Jánoš, Tetour - De Azevedo, Kuzmanovič, Holzer - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.72 - 3.25 - 2.71
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fastav Zlín - Sigma Olomouc  (sobota 16:30)
Překvapivě vysoko se v tabulce po čtyřech kolech nalézají Zlín i Olomouc. A právě tyto dva celky na sebe narazí v rámci pátého kola FORTUNA:LIGY, do nějž ševci vstupují z osmé pozice a Hanáci dokonce ze čtvrté.

Žluto-modří jsou zatím padesátiprocentní na domácí i venkovní půdě. Na zlínské Letné nejprve prohráli derby se Slováckem, aby tam následně porazili dalšího nedalekého soupeře z Brna. Mimo své hřiště uspěli v Mladé Boleslavi, minulý víkend však na Spartě ztratili vedení (a navíc i Jawa) a prohráli 3:1.

Sparťané jsou rovněž katem Olomouce, v tomto případě však jediným. Hanáci jinak dokázali zdolat doma Liberec i Bohemians, minulou neděli pak zvládli přestřelku v Brně, kde zvítězili 2:4. Dvakrát sice po trefách Přichystala a Růska prohrávali, díky trefám Greššáka, Falty, Zifčáka a vlastenci Černína ovšem dokázali otočit.

"Zlín je těžký soupeř. Podal dobrý výkon i na Spartě. Jestli se nezlepšíme, tak ve Zlíně neuspějeme. Musíme se zlepšit ve všech řadách, ve všech směrech. Poté můžeme teprve uvažovat o bodech," říká trenér Radoslav Látal.

V poslední době platí ve vzájemných zápasech pořekadlo "můj dům, můj hrad", čtyřikrát v řadě totiž zvítězil domácí tým. Pokud se ale podíváme dále do minulosti, nejsou zlínské vyhlídky tak růžové - ševci totiž uspěli jen ve dvou z předchozích čtrnácti duelů.

Zlín se musí obejít bez disciplinárně potrestaného Jawa a zraněných Vraštila s Vyhnalem, Sigma přijede bez Kerbra, Beneše, Štěrby, Daňka a Yunise.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš, Conde, Jiráček, Čanturišvili - Janetzký, Poznar, Dramé
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Greššák - Zahradníček, Breite, Houska, González - Nešpor
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.21 - 3.42 - 3.37
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Slavia Praha - 1. FC Slovácko  (sobota 19:00)
Slavia si před klíčovým dvojzápasem v evropských pohárech dopřeje ligové intermezzo, v němž vyzve Slovácko. Zatímco domácí střídají zápas za zápasem, Moravané před týdnem výjimečně nehráli. O to více se však budou těšit na návrat na trávníky a hodlají Pražany zaskočit.

Sešívaná ekipa si v těchto týdnech dopřává náročný program. Vedle tradičních povinností v tuzemské soutěži bojují Pražané o postup do skupinové fáze Ligy mistrů. A nemají to příliš snadné. Dánský Midtjylland se jeví jako velice zdárný soupeř, což ukázal úterní první zápas, jenž skončil bezbrankovou remízou. Před odvetou, která se odehraje příští týden, tedy zůstávají šance obou mužstev v podstatě rovnocenné.

V české bublině Slavia tolik přímých konkurent nemá. Až na Plzeň či Spartu se s kvalitou sešívaných nemůže nikdo měřit. Občas se však některý slabší celek může vytáhnout, jak ukázaly Pardubice, které Pražany nečekaně obraly o body. To byla také jediná ztráta Slavie v průběhu nedávno rozběhlého ročníku. Jinak ale družina kouče Jindřicha Trpišovského snadno kosí jednoho protivníka za druhým a drží se na dostřel nadále stoprocentní Spartě.

I kvůli nabitému kalendáři chystá Trpišovský několik změn v sestavě. "Určitě nějaké změny budou, ať už s ohledem na odvetu, která nás čeká, nebo také s přihlédnutím k únavě a zdravotnímu stavu. Pořád ještě některé hráče nemůžeme po reprezentačním srazu dostat do tempa, které bychom chtěli mít. Věřím, že hráči budou mít velkou motivaci se ukázat a předvést," prozradil úspěšný stratég.

Naopak Slovácko si na únavu stěžovat nemůže, neboť před týdnem neodehráli utkání s Příbramí kvůli rozsáhlému výskytu koronaviru v kádru středočeského soupeře. Moravanům však mohla pauza paradoxně uškodit, jelikož do sezony vstoupili brilantně. Cenná jsou hlavně dvě venkovní vítězství ve Zlíně a Teplicích. Když k nim pak připočteme remízu se silným Jabloncem, vyjde nám, že mančaft z Uherského Hradiště doposud nasbíral solidních sedm bodů.

Podle stopera Stanislava Hofmanna by se Moravané kvůli případnému úspěchu proti Slavii měli inspirovat Midtjyllandem. "Je to mezi jejich dvojzápasem o Ligu mistrů, takže taky toho mají asi dost jak v nohách, tak i v hlavách, ale pořád mají tak široký kádr, že to bude rozhodně těžký zápas. Musíme se na ně dobře připravit, viděli jsme jejich utkání v Lize mistrů proti dánskému Midtjyllandu, kde nám trošku ukázali, jak na to, tak uvidíme," řekla stálice obrany Slovácka.

Svěřenci trenéra Martina Svědíka využili pauzu mimo jiné k doléčení zdravotních komplikací, mimo hru tak zůstávají jen dlouhodobě absentující krajní obránce Josef Divíšek a útočník Václav Jurečka. Na straně domácích si zase dost možná odpočine lehce pochroumaný pravý bek Vladimír Coufal.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Holeš, Kúdela, Karafiát, Provod - Takács, Traoré - Malinský, Stanciu, Lingr - Musa
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nemrava - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela, Sadílek, Navrátil - Cicilia
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.55 - 7.64
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Dynamo České Budějovice - Bohemians Praha 1905  (pátek 18:00)
Bohemians po úvodní výhře strádají a propadají se tabulkou. Šanci na první bodový zisk po dvou kolech mají v pátek, neboť zavítají na hřiště ještě hůře postavených Českých Budějovic. Domácí jsou nicméně odhodláni udělat vše pro první výhru.

V předešlém kole se Jihočechům konečně poštěstilo udržet čisté konto, nicméně k víc než bodu za bezbrankovou remízu jejich snaha nevedla. Budějovice tak nadále čekají na první výhru v sezoně a s bídným dvoubodovým ziskem celkově sídlí až na šestnáctém místě v tabulce.

Trenér Dynama David Horejš doufá, že v pátek se konečně se svými svěřenci zaraduje. "Remíza z Opavy pro nás bude mít cenu jedině v případě, když to dokážeme doma potvrdit s Bohemkou za tři body. Moc bychom si přáli, abychom získali první domácí vítězství v sezoně. Víme, že Bohemka hraje velice dobře. To mužstvo je vyvážené, týmově působí velmi dobře. Ale jsem přesvědčen, že to zvládneme," uvedl.

"Klokani" zahájili ligový ročník velice nadějně, když nejprve rozstříleli Mladou Boleslav a ani remíza v Brně nebyla k zahození. Jenže následně přišla ztráta v Olomouci a naprázdno vyšli Pražané také před týdnem proti Plzni. V Budějovicích tedy mají také co napravovat.

I za remízu by hosté byli zřejmě rádi. "Čeká nás v pátek hodně těžké utkání. Dynamo po dvou domácích porážkách a dvou remízách venku bude chtít rozhodně vyhrát. Asi i cítí, že Bohemka je pro ně soupeř k poražení. My tam pojedeme ale s odhodláním bodovat a věřím, že se nám to podaří," sdělil asistent hostujícího trenéra Erich Brabec.

Domácím nadále schází zranění stoper Lukáš Havel se záložníkem Pavlem Šulcem, o nasazení útočníku Davida Ledeckého a Micka van Burena se zase spekuluje. "Klokanům" dlouhodobě chybí brankář Roman Valeš a prozatím také křídelník Jan Vodháněl.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Kladrubský, Králik, Talověrov, Novák - Brandner, Čavoš, Javorek, Havelka, Mršič - Matějka
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Hůlka, Jindřišek, Bederka - Dostál, Ljovin, Vacek, Bartek - Hronek, Puškáč, Vaníček
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.24 - 3.49 - 3.22
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Sparta Praha440015:412
2.Slavia Praha431015:210
3.Viktoria Plzeň430110:79
4.Sigma Olomouc43018:59
5.Slovan Liberec42117:37
6.1. FC Slovácko32105:27
7.FK Jablonec42114:37
8.Fastav Zlín42028:76
9.Baník Ostrava41215:45
10.MFK Karviná41215:75
11.Bohemians Praha 190541125:74
12.FK Pardubice41123:64
13.FK Teplice41035:103
14.FK Mladá Boleslav41034:93
15.SFC Opava40223:62
16.Dynamo České Budějovice40222:102
17.1. FK Příbram30122:71
18.Zbrojovka Brno40134:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (676)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele