FORTUNA:LIGA - preview 31. kola: Sparta nesmí zaváhat s Baníkem

07.05.2021, 08:47, aktualizováno 09.05.2021, 08:23
Previews
Sparta se potřebuje přiblížit Jablonci na druhém místě a proto bezpodmínečně musí doma porazit ostravský Baník. Jinak už by to bylo s jejími šancemi na předkolo Ligy mistrů velmi špatné. Slovácko bude chtít využít zaváhání Plzně a odskočit jí na čtvrtém místě. Moravanům, kteří hrají v Karviné ale v poslední době trochu došel dech. Mistři ze Slavie hrají v Olomouci a v posledních čtyřech kolech budou chtít dotáhnout sezonu bez porážky až do konce. České Budějovice hostí doma Pardubice.
Dynamo České Budějovice - FK Pardubice  (neděle 15:00)
Příjemné překvapení letošního ročníku FORTUNA:LIGY se střetne se štikou toho loňského v podobě Českých Budějovic. Východočeši jsou stále ještě teoreticky ve hře o poháry, kterým se takto mohou přiblížit.

Dynamo minulý víkend zvítězilo díky Čolićově trefě v Příbrami a ukončilo tak svou dvanáctizápasovou sérii bez soutěžního vítězství. Vstup do jara přitom v jeho podání vypadal slušně, nicméně pak se zaseklo zejména v ofenzivě. Hned osmkrát z posledních třinácti utkání totiž vyšlo gólově naprázdno, vinou čehož vypadlo z první desítky tabulky.

Naopak Východočechům se nadále nesmírně daří a aktuálně mají možná nejlepší formu z celého ročníku. Pětkrát v řadě totiž už nenašli přemožitele, přičemž v této šňůře hráli i s takovými soupeři jako Slovácko či Sparta. Před týdnem v Karviné po Qoseho penaltě otočili Černý s Caduem, avšak na konečných 2:2 vyrovnal Bartošák.

Jihočeši nemohou počítat s vykartovaným Králikem a zraněnými Ledeckým a Skovajsou, na straně hostí zdravotní trable do hry nepustí Boháče, Petráně a možná ani Pfeifera.
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Vorel - Čolič, Havel, Talověrov, Novák - Brandner, Čavoš, Valenta, Havelka, Mršič - Alvir
FK Pardubice - pravděpodobná sestava:
Letáček - Cadu, Čihák, Toml, Čelůstka - Jeřábek - Tischler, Solil, Hlavatý, Ewerton - Černý
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.34 - 2.94
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
MFK Karviná - 1. FC Slovácko  (neděle 15:00)
Slovácko se celou sezonu statečně pere na předních příčkách tabulky, v posledních zápasech mu ovšem ujíždí vlak. Jestliže Moravané chtějí uhlídat stále vynikající umístění, měli by zvítězit v Karviné, které po nedávném návratu staronového kouče rovněž trochu dochází šťáva.

Po nadějném úvodu se Jozefu Weberovi přestalo v Karviné dařit a nyní se svými svěřenci čeká tři kola na vítězství. Poslední remíza s Pardubicemi už ale přinesla od Slezanů zlepšený výkon. "Ano, řada individuálních výkonů byla proti Pardubicím lepší. Ale teď nás čeká obrovské překvapení této sezóny. Doufám, že hráči všem ukážou, že umí hrát fotbal," řekl Weber.

Ono překvapení sezony však v poslední době spíš skomírá a v boji o pohárovou Evropu nepříjemně ztrácí. "Musíme tam jet pro vítězství, urvat tři body a zůstat v tabulce tam kde jsme. Musíme to zase nakopnout, dostat to na tu vlnu, na které jsme se vezli pár zápasů zpátky. Musíme dokázat, že i v takových situacích umíme bodovat," prohlásil před výletem do Karviné odhodlaně kapitán Slovácka Vlastimil Daníček.

Zatímco na straně Moravanů se vedle zraněných beků Jana Kalabišky s Petrem Reinberkem nepředstaví také vykartovaní středopolaři Marek Havlík s Michalem Kohútem, domácí budou postrádat zdravotně indisponované záložníky Tomáše Ostráka a Vojtěcha Smrže. Nejistá je také účast náhradního brankáře Slezanů Vladimíra Neumana.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Ciupa - Mikuš, Šindelář, Santos, Mazáň - Qose, Mangabeira - Čmelík, Herc, Bartošák - Papadopulos
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Nemrava - Šimko, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Sadílek, Daníček - Petržela, Jurečka, Navrátil - Kliment
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.07 - 3.59 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sigma Olomouc - Slavia Praha  (neděle 17:00)
Slávisté za sebou mají úspěšný týden, když rozdílem třídy zdolali Plzeň i Spartu. Prodloužit neporazitelnost mohou v Olomouci, která je v poslední době jejich oblíbeným soupeřem.

Sešívaní zvítězili v šesti z posledních sedmi utkání, to zbylé skončilo nerozhodně. Poslední vzpomínka je velmi čerstvá, na konci dubna totiž v poháru na Andrově stadionu vyhráli 3:0. Tehdy se prosadili Kuchta, Stanciu a Ševčík, díky čemuž navázali na solidní výkon v lednovém zápase patnáctého kola.

Hanáci navíc v současnosti nejsou zrovna v optimálním rozpoložení a po sezoně se od jejich mužstva bude poroučet trenér Radoslav Látal. Kromě nezdaru se Slavií podlehli i Jablonci a Baníku, předtím dvakrát remizovali a na tříbodový zisk čekají už téměř měsíc. Doma se jim pak naposledy zadařilo v únoru.

"Utkání to bude dá se říct uvolněnější, jelikož Slavia už titul získala a my se pohybujeme ve středu tabulky. To ale neznamená, že nebudeme chtít zvítězit. Přijede Slavia, a to je motivace pro každé mužstvo. Budeme chtít předvést dobrý výkon," tvrdí kouč Látal. "Uvažujeme o změně stylu hry, protože je možné, že do hry pustíme některé mladíky, kteří s námi začali trénovat, a které si přejeme na hřišti vidět," dodal.

To v případě Slavie je to jiná písnička. Ta se po debaklu od Arsenalu postavila na nohy a po ubojovaných výhrách a remíze s Bohemians poslední tři zápasy zvládla na jedničku. Ligový zápas s Plzní a pohárové střety se Sigmou a Spartou vyhrála, a to s celkovým skóre 11:1! Na Letné při výhře 3:0 ve středu pálili dvakrát Kuchta a jednou Holeš.

"Je to prostě ligový zápas. Máme sezonu nějak rozehranou, takže je důležité v tom pokračovat. Situace se změnila, máme jistotu titulu, dostali jsme se do finále poháru a příští týden po dlouhé době nehrajeme v týdnu. Máme možnost dokázat další unikátní věci, projít ligou bez porážky, a tohle bude důležitý krok. Motivace je velká, což jsme ukazovali ve všech zápasech," ujišťuje trenér Jindřich Trpišovský.

Olomoučtí budou pro utkání postrádat zraněné Greššáka s Yunisem, otazník visí i nad Hubníkem a Zahradníčkem. Na straně hostí bude mimo hru Hovorka, v ohrožení jsou i starty Hromady, Tecla a Simy.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Radek Látal, Poulolo, Beneš, Zmrzlý - Sladký - Hála, Breite, Houska, Daněk - Chytil
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Bah, Zima, Deli, Oscar - Traoré - Van Buren, Ševčík, Provod, Olayinka - Kuchta
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.94 - 4.53 - 1.48
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sparta Praha - Baník Ostrava  (neděle 19:30)
Sparta schytala ve středu tvrdý direkt v poháru a co napravovat má také v nejvyšší soutěži. Na Letnou však přijede namotivovaný rival z Ostravy, který během posledních měsíců pookřál. Zlepšených výkonů tak chce Baník využít a na Letné konečně po letech zvítězit.

Pražané se v poslední době dostali pod nepříjemný tlak. Ve středu rozhodně nepotěšili své příznivce, když už tradičně nestačili na nenáviděnou Slavii, od níž v semifinále MOL Cupu tentokrát obdrželi dokonce tři branky. Ani v lize Letenští moc nepřesvědčují. V minulém kole například pouze remizovali v Liberci a vzhledem k vynikající formě Jablonce budou mít co dělat, aby ještě uzmuli druhé místo v tabulce.

Kouč Sparty Pavel Vrba po neúspěchu v národním poháru přiznal chmury. "Před čtrnácti dny jsme si mysleli, že jsme na tom lépe. Bohužel liga i pohár se vyvinuly tak, jak se vyvinuly. My se musíme z tohoto zápasu co nejrychleji oklepat a víme, že nás v neděli čeká těžké utkání s Baníkem. Musíme udělat všechno pro to, abychom v neděli vyhráli s Baníkem a pak se můžeme bavit o tom, jaká je situace v lize. Z poháru jsme vypadli, postoupilo lepší mužstvo. V lize už moc možností nemáme. My musíme vyhrávat a doufám, že se nám to v neděli podaří," uvedl.

Baník už má pohárovou anabázi několik týdnů za sebou, neboť v osmifinále ztroskotal právě na Spartě. Jinak si ale Slezané mohou působení pod trenérem Ondřejem Smetanou veskrze pochvalovat. Aktuálně drží Ostravané sérii šesti ligových mačů bez porážky, díky níž se etablovali v horní polovině tabulky. Evropské poháry už Baníku zřejmě uniknou, nicméně po odvolání Smetanova předchůdce Luboše Kozla se modro-bílí rozhodně zvedli.

A také na Letné si Slezané budou věřit na bodový zisk. "Tím, že Sparta vypadla z poháru, se soustředí už plně jen na ligu, a tím důležitější pro ni to utkání je. Ale my chceme uspět a prezentovat Baník, tak jak se patří, odmakat a odbojovat celých devadesát minut. Sparta je papírový favorit, to jsme ale byli proti Brnu my taky, proto chceme ukázat, že poslední ligový zápas byl výjimka, která nám nevyšla," sdělil Smetanův asistent Jan Baránek.

Poslední ligová výhra Baníku na půdě Sparty je nicméně hodně vousatá a datuje se do roku 2014. Také obecně se Ostravanům proti rivalovi z Prahy nedaří, z posledních deseti vzájemných měření sil zvítězili pouze jednou. První duel v probíhající sezoně, který se odehrál na východě republiky, skončil bezbrankovou remízou.

Na domácí straně se kvůli zranění nepředstaví na trávníku obránci Lukáš Štetina s Dominikem Plechatým a Andreasem Vindheimem, oba Ladislavové Krejčí ze středu pole a útočník Libor Kozák. Otazník navíc visí nad starty záložníků Bořka Dočkala s Filipem Součkem. Hostům schází absentující pravý bek Jan Juroška se špílmachrem Pepem Menou, nezahraje si ani univerzál z kraje hřiště Gigli Ndefe, jenž si musí odpykat disciplinární trest za čtyři žluté karty v sezoně.
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Wiesner, Vitík, Čelůstka, Hancko - Karlsson, Pavelka, Karabec, Hložek, Plavšić - Juliš
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Sanneh, Pokorný, Stronati, Fleišman - De Azevedo, Jánoš, Tetour, Kaloč, Holzer - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.39 - 6.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Fastav Zlín - SFC Opava  (sobota 15:00)
Opavu před sestupem zřejmě uchrání už pouze zázrak. Naděje Slezanů může definitivně utnout Zlín, který ještě záchranu nemá jistou. "Ševci" by proto vítězství jistě uvítali.

Po debaklu od Pardubic se Zlínu povedlo v Teplicích udržet čisté konto, remíza nicméně čím dál naštvanější fanoušky neuspokojila. "Všichni cítíme, že je naší povinností uspět, vyhrát. Proti Opavě to ale bude velice těžké, protože soupeř umí vstřelit góly. Viděli jsme jeho zápasy, umí se v koncovce prosadit. I když více branek dostávají, celkově je nepříjemný," řekl před sobotním duelem kouč Moravanů Bohumil Páník.

Pokud domácí skutečně zvítězí, bude se Opava již stoprocentně pakovat do druhé ligy. Přestože se Slezané se sestupem už smiřují, rozhodli se ještě před koncem sezony provést změny ve vedení klubu. V roli výkonného ředitele skončil Jaroslav Rovňan, na pozici sportovního manažera již zase nebude působit Pavel Zavadil. "Vedení klubu by ovšem rádo využilo jeho dlouholetých zkušeností v jiné pozici," uvedl klub v prohlášení.

Hostům ve Zlíně nepomohou zranění obránci Jan Žídek s Davidem Březinou, záložníci Christ Tiéhi s Adamem Nešickým a Bartoszem Pikulem a útočné duo Tomášů Čvančary se Smolou. Kvůli trestu za čtyři žluté karty se na hřišti svého někdejšího zaměstnavatele nepředstaví také ofenzivně laděný Lukáš Holík. Ševci postrádají zraněné záložníky Marka Hlinku s Vachtangem Čanturišvilim i v Africe stále zatoulaného Cheicka Condeho.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Simerský, Buchta, Matejov - Jawo, Janetzký, Janošek - Dramé, Poznar, Potočný
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Digaňa - Harazim, Didiba, Kulhánek, Hrabina - Mondek, Hellebrand, Večerka, Holík, Helešic - Dedič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.97 - 5.58
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram  (sobota 17:00)
Fotbalisté Plzně se po debaklu od Slavie chtějí naladit zpět na vítěznou vlnu. Šanci na to mají jedinečnou, neboť potkají předposlední tým tabulky Příbram. Ta však rovněž potřebuje zvítězit, jestli chce udržet naději na záchranu mezi elitou.

Viktoriáni si minulý víkend dojeli do Edenu pro výprask. Po trefách Holeše, vlastní Kašy a van Burena snížil Káčer, pak ale na konečných 5:1 navýšili Bah se Stanciuem. Západočechům tak skončila série čtrnácti soutěžních zápasů bez porážky, během které dokonce jedenáctkrát vyhráli. Doma čekají na přemožitele od začátku února.

Středočeši v poslední době bodují jen venku. Z předchozích tří utkání na hřišti soupeře vytěžili sedm bodů a navíc neinkasovali ani jeden gól, v závěru dubna uspěli v Karviné 0:1 díky Edrisově brzké trefě. V první květnový den se jim ovšem nezadařilo, to zase po dvaceti minutách poslal jihočeské Dynamo do rozhodujícího trháku Čolić, Pilík pak z penalty pohrdnul šancí na vyrovnání.

Modro-červení budou pro tento zápas postrádat vykartovaného Mihálika a zraněného Buchu, v ohrožení je pak i start Kayamby s Kovaříkem. Na straně hostí není k dispozici potrestaný Kvída, zdravotně indisponovaný Rezek a možná i Cmiljanović, Lalković, Laňka.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Staněk - Havel, Hejda, Brabec, Limberský - Káčer, Kalvach, Šulc - Ba Loua, Beauguel, Kopic
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Šiman - Nový, O. Kingue, S. Kingue, Mezera - Pilík, Obdržal, Tregler, Zorvan, Antwi - Lubega
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.57 - 19.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav  (sobota 17:00)
Souboj dvou týmů namočených v záchranářské bitvě bude k vidění v sobotu v Brně. Domácí tým tam přivítá Mladou Boleslav, které může vítězství v tomto utkání už definitivně zajistit prvoligovou příslušnost pro příští sezonu.

Zbrojovka v poslední době nesbírá dobré výsledky a záchrana se jí vzdaluje. Ve čtyřech předchozích zápasech nedokázala zvítězit a získala pouhé dva body, po prohrách s Pardubicemi a remizovala proti Teplicím a minule v Ostravě. Tam po Buchtově střele prohrávali, avšak na konečných 1:1 srovnal v závěru Štepanovský.

Mladoboleslavští po dvou závěrečných dubnových nezdarech zabrali a překvapivě si přivezli z Uherského Hradiště tři body. O těch rozhodl ve čtyřiadvacáté minutě Drchal. Aktuálně tak mají Středočeši na první sestupovou příčku drženou právě Brnem náskok osmi bodů. Pokud tedy v sobotu uspějí, nemusí se pro zbývající kola strachovat.

Na straně domácích budou mimo hru vykartovaní Čermák s Růskem, zdravotní potíže zase do hry nepustí Šurala, Vaňka a Kryštůfka. Hosté se mují obejít bez potrestaného Matějovského a indisponovaných Diviše, Graiciara, Maška, Jiráska a Pecha.
Zbrojovka Brno - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Bariš, Dreksa, Pernica, Moravec - Štepanovský, Pachlopník, Sedlák, Texl, Fousek - Hladík
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Řezník, Šimek, Jakub Klíma - Douděra, Budínský, Ladra, Dancák, Zmrhal - Drchal, Škoda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.00 - 3.55 - 2.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Bohemians Praha 1905 - Slovan Liberec  (sobota 19:30)
Liberec v minulém kole odmítl posun na pátou příčku v tabulce a pohárová Evropa mu nadále uniká. Na hřišti Bohemians by proto Slovan měl zabrat, v kultovním Ďolíčku ale tři body dlouho neslavil.

Zatímco během podzimu remizovali "Klokani" pouze dvakrát, v kalendářním roce 2021 kráčí od jedné plichty ke druhé. Ze sedmnácti zápasů si Bohemians dělili se svým protivníkem body hned v deseti případech, díky čemuž ohrožují doposud suverénní Olomouc na pozici remízového krále.

Se šňůrou plicht je spojena rovněž pozoruhodná série utkání bez porážky. Celek z Vršovic nepoznal přemožitele již déle než dva měsíce, což na jednu stranu znamená pravidelný sběr bodů, na stranu druhou však Klokani několikrát nepřemohli slabší soupeře či bezprostřední konkurenty z tabulky. Například v posledním kole Pražané pouze remizovali s již téměř jistě sestupující Opavou.

Liberec během minulého víkendu rovněž uhrál bod, který měl však hořkosladkou příchuť. Slovan sice oškubal silnou Spartu, jenže vzhledem k průběhu utkání doufal v lepší zisk. Severočeši totiž nad Letenskými vedli o dvě branky, během krátké ztráty koncentrace ale dovolili sparťanům smazání náskoku. Svěřenci Pavla Hoftycha tak v tabulce nepřeskočili Plzeň a setrvávají na šestém místě.

A na posun tabulkou to nevypadá ani v Ďolíčku. Ve vzájemných zápasech totiž zřídkakdy vítězí hosté. Naposledy se takový kousek povedl Liberci před pěti lety. Jinak jsou k vidění především vítězství domácích či u Klokanů oblíbené remízy. Dělbou bodů ostatně skončilo poslední měření sil, které se odehrálo letos u Nisy.

Na marodce Bohemians figurují brankář Roman Valeš, obránci Lukáš Hůlka a jeho jmenovec Pokorný, záložník David Bartek a útočník Michael Ugwu. Kvůli trestu za čtyři žluté karty bude absentovat také středopolař Kamil Vacek, v ohrožení jsou navíc starty stopera Daniela Köstla, krajního beka Tilla Schumachera, záložníka Josefa Jindřiška a křídelníka Antonína Vaníčka. Liberec bude postrádat pouze středopolaře Michala Sadílka, který si podobně jako Vacek na druhé straně musí odpykat disciplinární trest.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Bederka, Krch, Vondra - Dostál, Hronek, Květ, Ljovin, Novák - Necid, Puškáč
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Knobloch - Koscelník, Jugas, Chaluš, Mikula - Mara, Karafiát - Pešek, Faško, Mosquera - Rondić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.38 - 3.19 - 2.31
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
FK Jablonec - FK Teplice  (pátek 18:00)
Teplické trápení nemá konce a nezdá se, že by vysvobození bylo někde na dohled. V pátek totiž "Skláři" cestují do neoblíbeného Jablonce, který se navíc dostal do velké pohody a drží druhé místo.

Když Tomáš Kučera vstřelil v listopadu roku 2016 Jablonci gól, asi nečekal, že jeho trefa bude pro Teplice na dlouhou dobu poslední vítěznou ve vzájemných duelech. Skláři ale od té doby skutečně v dalších střetnutích proti Jablonci ani jednou nezvítězili, naopak zeleno-bílí se ze tří bodů radovali vždy z posledních šesti případů. A nic nenasvědčuje tomu, že by se nedávná historie neměla opakovat.

Tepličtí si jsou ostatně své role outsidera vědomi. "Do Jablonce jedeme s tím, že nejsme favorité a můžeme jen získat. Budeme chtít předvést dobrý výkon v defenzivě a čekat na svou šanci. V ofenzivní části se do toho nemůžeme tolik dostat, ale věřím, že to prolomíme," sdělil kouč Sklářů Radim Kučera.

Jablonec v posledním vzájemném měření sil rozstřílel Teplice pěti brankami, trenér zeleno-bílých Petr Rada nicméně očekává, že se páteční zápas odehraje v jiném duchu. "Do čeho jsme tam kopli, z toho byl gól. Bude to teď pro nás o hodně těžší," myslí si zkušený harcovník.

Zatímco na straně domácích trápí zdravotní potíže pouze pravé beky Libora Holíka s Patrikem Haitlem, na marodce Sklářů figurují brankáři Jan Čtvrtečka s Luďkem Němečkem, obránci David Heidenreich s Janem Shejbalem, záložníci Kučera s Patrikem Žitným a útočník Jakub Řezníček. Kvůli trestu za žluté karty si nezahrají ani středopolař Ladislav Kodad s forvardem Jakubem Marešem, ze stejného důvodu bude absentovat také jablonecký tvůrce hry Miloš Kratochvíl.
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hanuš - Štěpánek, Kubista, Zelený, Krob - Pleštil, Považanec, Hübschman, Jovović - Schranz - Doležal
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Mazuch, Knapík, Černý - Radosta, Mareček, Fortelný, Jukl, Moulis - Vukadinović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 4.89 - 8.66
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha30246080:1778
2.FK Jablonec30195653:3062
3.Sparta Praha29185663:3559
4.1. FC Slovácko30165952:3253
5.Viktoria Plzeň29156849:3551
6.Slovan Liberec30148842:2650
7.FK Pardubice301371037:3946
8.Baník Ostrava30129942:2845
9.Bohemians Praha 190530912934:3139
10.Sigma Olomouc30912936:3439
11.Dynamo České Budějovice308111130:4235
12.MFK Karviná308101233:4534
13.FK Mladá Boleslav30791436:4630
14.Fastav Zlín30861627:4330
15.FK Teplice30681629:5826
16.Zbrojovka Brno304101625:4622
17.1. FK Příbram30481820:5920
18.SFC Opava30372019:6116

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (620)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele