FORTUNA:LIGA - preview 26. kola

30.05.2020, 09:21, aktualizováno 31.05.2020, 08:35
Previews
Sparta chce ukončit dlouhé čekání na ligovou výhru a šanci dostane v Karviné, na Letenské ovšem čeká rozjetý soupeř. Bohemians 1905 pokukují po první desítce a hodila by se jim výhra nad Českými Budějovicemi, Teplice přivírají poslední Opavu...
FK Teplice - SFC Opava  (neděle 14:00)
Teplice se podruhé po koronavirové přestávce představí Na Stínadlech a proti Opavě určitě chtějí navázat na překvapivé vítězství s favorizovaným Libercem (2:0). Navíc teď mají rozhodně co napravovat, neboť ve středu prohrály s pražskou Bohemkou jasně 0:4. V tabulce jim momentálně patří dvanáctá pozice se sedmadvaceti body a za kýženou desátou příčkou Olomouce zaostávají o bodů šest. Hosté naopak určitě chtějí opustit poslední místo.

Slezané se ještě v sobotu nacházeli na patnácté pozici s osmnácti body, jenomže určitě je nepotěšil senzační úspěch Příbrami v Olomouci (2:1) a kvůli horšímu skóre se propadli na samotné dno české nejvyšší soutěže. Ve svém prvním duelu po dlouhé odmlce přivítali konkurenční Karvinou a rozešli se s ní smírně bez branek, nyní je tak čeká další důležitá bitva v boji o holé přežití.

Domácí trenér Stanislav Hejkal byl po střetnutí s Klokany rozzlobený a nyní doufá, že se jeho svěřenci polepší. "Na Bohemce to nebyl výkon hodný Teplic. S Libercem uděláme jeden výborný týmový výkon. Pak si hráči řeknou, že to půjde samo, ale ono to samo nepůjde a vypadalo to tak, jak to vypadalo. To je prostě problém Teplic. Hlavně starší hráči nás musí víc podržet a být oporami. Opavu musíme porazit."

SFC v předchozích osmi ligových utkáních zvítězilo pouze jednou, když zdolalo Olomouc (2:1). K tomu dosáhlo na dvě remízy a hned pětkrát nezískalo ani bod, nejvyšší prohru utrpělo v Liberci (0:4). Svému nedělnímu protivníkovi má rozhodně co vracet, neboť na podzim s ním prohrálo nejtěsnějším poměrem 0:1 po brance Jakuba Mareše z 86. minuty. Před rokem si z Teplice odvezlo neúspěch po výsledku 2:3.

"Věřím, že naše výkony budou mít stoupající tendenci. V Teplicích musíme podat kompaktní výkon a vyvarovat se individuálních chyb, které nás například na podzim právě proti Teplicím stály lepší výsledek. Domácí mají v týmu individuality, které takovou chybu dokážou potrestat," prohlásil opavský kouč Jiří Balcárek. Ten nebude mít k dispozici vykartovaného Schaffartzika, na marodce se nacházejí Dedič se Smékalem. Hejkal stále nemůže využít služeb Hyčky, Ljevakoviče, Marečka, Schejbala, Vyhnala a Petra Mareše.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Paradin, Čmovš, Kodeš, Vondrášek - Knapík - Moulis, Kučera, Trubač - J. Mareš, Řezníček.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Harazim, Hnaníček, Žídek, Helešic - Mondek, Texl, Souček, Zavadil, Dordič - Železník.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.83 - 3.47 - 4.83
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha 1905 - Dynamo České Budějovice  (neděle 16:00)
Fotbalisté Bohemains si před týdnem vyšlápli na Teplice, a protože Olomouc během soboty nestačila doma nečekaně na Příbram, mají možnost dotáhnout se bodově právě na desátou příčku. K tomu ale potřebují znovu zvítězit, v cestě jim tentokráte budou stát České Budějovice. Ty naopak po koronavirové pauze před vlastními fandy podlehly Liberci.

Především v domácím prostředí je pražský celek opravdu nesmírně silný, z dvanácti utkání hned sedmkrát zvítězil, a i proto je pasován do role mírného favorita. "Doufám, že navážeme na předchozí zápas a zase vyhrajeme," přál by si asistent trenéra Erich Brabec. "Pod trenérem Horejšem zaznamenává náš soupeř dobré výkony, byl na vítězné vlně," dodal.

Na podzim dopadlo vzájemné měření sil lépe pro Jihočechy. Ti nakonec Bohemians přetlačili těsně o jednu branku. "A právě od té doby se České Budějovice rozjely," připomínal Brabec. "Vyšplhaly se záhy do klidnějších pater tabulky. Měl jsem možnost se s nimi utkat již ve druhé lize, když jsem působil ve Vlašimi. A už tehdy měly opravdu kvalitní tým."

Klokani mají na jaře opravdu velmi slušnou formu, z pěti střetnutí hned třikrát bodovali naplno, prohráli pouze v duelu s Libercem. Hlavní cíl, tedy záchrana, tak směřuje zatím ke zdárnému cíli. "Uvidíme, jak na tom České Budějovice jsou a zda jim dlouhá přestávka vážně uškodila. Je těžké po ní pokračovat v nějaké šňůře výsledků," říkal domácí kapitán Josef Jindřišek.

Možná že ani sami v Ďolíčku nečekali, že do obnovné ligy vstoupí čtyřgólovou výhrou. "Po fyzické stránce kluci zvládli zápas velmi dobře. Ačkoli hráli ostré utkání po dvou měsících, k vidění byla dobrá hra. Únava se objeví asi až ve třetím nebo čtvrtém kole. My máme ale široký a kvalitní kádr, což je pro nás strašně důležité," pochvaloval si Brabec.

Hostům sice vstup do jarní části tohoto ročníku vyšel velmi dobře, skolili Mladou Boleslav i Zlín, jenže pak následovaly porážky s Ostravou, Plzní i Libercem. Během těchto tří soubojů navíc nevstřelili jedinou branku. "Proti Liberci nám chybělo tempo. Všechno jsme hráli hodně pomalu a také velmi zdlouhavě," hlesl českobudějovický stratég David Horejš.

Jeho svěřenci tak oslabili svoje pozice v pranici o první šestku, určitě však do ní stále mohou postoupit. Akorát je potřeba zastavit negativní sérii co nejdříve. "Musíme se zvednout a makat dál," vyzýval hostující lodivod. "Byli jsme v euforii, každý nás chválil. Ale i tři porážky v řadě k fotbalu patří. Je to jen o tom, abychom se otřepali a šli dál," zakončil.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Valeš - Köstl, Bederka, Hůlka, Schumacher - Bartek, Hronek, Jindřišek, Vaníček - Pulkrab, Vodháněl
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný - Čolič, Havel, Sivok, Novák - Čavoš, Havelka - Brandner, Šulc, Schranz - Ledecký
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.35 - 3.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
MFK Karviná - Sparta Praha  (neděle 18:00)
Karviná na jaře stále ještě neprohrála. A aby protáhla svou sérii i na delší období než je současných pět zápasů, bude potřebovat zmobilizovat všechny své síly. Na jeho hřiště totiž zavítá Sparta, pochopitelně ambiciózní celek, jenž se stále nachází jen ve středu tabulky. A nutně by už potřeboval zabrat naplno, aby se vecpal mezi šestku nejlepších v lize.

Zápas se bude hrát ve speciálním režimu, a to kvůli výskytu nového typu koronaviru v Dole Darkov. Na jiných stadionech se pár diváků na tribuny dostalo, poněvadž sportovní akce se dle nařízení vlády může účastnit na tři sta osob, nicméně v Karviné se na nich nikdo neobjeví. Duel bude podléhat přísnějšímu režimu, přítomny budou jen nejdůležitější osoby.

Domácí, horlivě usilující o záchranu, naposledy uhráli bod ve slezském derby proti Opavě. Zatím drží bezpečné pozice před těmi sestupovými, i nadále je ale v jejich zájmu, aby svou formu udržovali na pozitivní vlně. "V Opavě jsme uhráli, myslím si, zaslouženou remízu. Každý bod je dobrý," vracel se k předchozímu utkání karvinský trenér Juraj Jarábek.

Jeho tým rozhodně nemůže vzpomínat nikterak pozitivně na minulý vzájemný zápas se Spartou z října loňského roku. Tehdy inkasoval v Praze tvrdý čtyřgólový debakl. V nynějších chvílích je ovšem v daleko lepším rozpoložení než tehdy. A třeba perfektně funguje v obranných řadách. Vždyť žádnou branku neobdržel už v pěti po sobě jdoucích kolech!

Jarábek doufá, že se jeho družstvo ve velmi komorní atmosféře dokáže dostatečně namotivovat. "Po úvodním hvizdu se prostě musíme naplno položit do utkání," vyzýval celou kabinu. "Hrát před prázdnými tribunami není žádná sranda. Už jsem něco podobného zažil při mém působení v Trnavě. Důležité bude, abychom se vyburcovali. Bude slyšet každé slovo."

Sparta po koronavirové pauze potvrdila, že není ve vůbec dobrém rozpoložení, a v domácím prostředí podlehla svému velkému rivalovi z Plzně. Suma sumárum se z tříbodového rezultátu radovala naposledy loni zkraje prosince proti Mladé Boleslavi, od té doby třikrát prohrála a třikrát remizovala. Ani náhodou tak zatím nenaplňuje své předsezónní cíle.

Umístění mezi šesti nejlepšími před následnou nadstavbou pořád není nikterak daleko, Sparťané by ovšem měli negativní šňůru co nejrychleji utnout. "Porážka s Plzní nás pochopitelně mrzela. Ale nerezignujeme," povídal kouč Václav Kotal. "Ztrácíme na příčky zaručující evropské poháry jen čtyři nebo pět bodů. Věřím v Karviné v dobrý výkon."
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Bolek - Ndefe, Šindelář, Rundič, Moravec - Janečka, Smrž, Qose - Ba Loua, Lingr, Taiwo
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Heča - Vindheim, Štetina, Hancko, Frýdek - Sáček, Krejčí - Dočkal, Kanga, Hložek - Tetteh
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.57 - 3.45 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Sigma Olomouc - 1. FK Příbram  (sobota 14:00)
Cenné bezgólové remízy získali v uplynulém kole fotbalisté Olomouce a Příbrami. Zatímco muži od Litavky by takový výsledek zřejmě brali i ve víkendovém kole na Hané, domácí potřebují zabrat, aby si upevnili místo ve elitní desítce.

Forma Olomouce je v jarní části poměrně nestálá. Po úvodních lehce nečekaných tříbodových zářezech v Teplicích a doma se Spartou si Hanáci dojeli pro porážku do Opavy, v následných utkáních však dokázali remizovat s lépe postavenými celky z Jablonce a Uherského Hradiště. Vzhledem k dobrým jarním výkonům pražských Bohemians se však jejich pozice v elitní desítce nezdá býti vůbec jistá.

To Příbram na soutěžní vítězství čeká už od srpna. Od té doby dokázala získat pouhých pět bodů, to vše za bezgólové domácí remízy. Jednou z nich byl i podzimní zápase proti Olomouci, kdy měli Středočeši dokonce více ze hry, kýžené trefy se však nedočkali. Za celou sezónu navíc nasbírali patnáct gólů, z nichž o šest se postaral Michal Škoda. Tomu však forma rovněž odešla, naposledy se trefil v polovině října proti Slavii.

"Na utkání jsme připraveni a víme, že máme sílu na hřišti soupeře konečně bodovat a také vstřelit nějaký gól. Na zápas se těšíme, z týmu je cítit odhodlání a velká chuť postoupit tabulkou výše," říká trenér Pavel Horváth.

Sigma bude postrádat zraněného Nešpora a zřejmě i Pilaře, Příbrami se z Turecka stále nevrátili Sehit a Yilmaz.
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Mandous - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Zahradníček, Breite, Houska, Chytil, Falta - Juliš
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Melichar - Pazdera, Dramé, Kingue, Nový - Tregler, Rezek - Antwi, Zorvan, Polidar - Slepička
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.49 - 4.48 - 6.81
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Liberec - 1. FC Slovácko  (sobota 16:00)
Liberec se příliš nenadřel a rázem se objevil na čtvrtém místě. Slovan ale nesmí usnout na vavřínech, neboť v okolních luzích a hájích se formuje úderná smečka pro nahánění severočeské ovečky. V sobotu své štěstí u Nisy zkusí šelmy ze Slovácka.

Na teplický nezdar se v kabině Slovanu rychle zapomnělo. Severočeši totiž ve středu zvládli nepříjemný výlet do Českých Budějovic a díky jediné trefě Alexandrua Baluty zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem. Ba co víc, díky nezářivým výsledkům konkurence rázem vystoupali na skvostné čtvrté místo. Inu, je vidět, že Liberec má po Plzni druhou nejlepší jarní formu.

Trenér Slovanu Pavel Hoftych si středeční tříbodový zisk pochopitelně pochvaloval. "Říkali jsme klukům, že v té rychlosti, jak budou zápasy nabývat, je důležité, aby mužstvo udrželo nějakou bodovou sérii. Bylo by nepříjemné, kdybychom v Budějovicích prohráli, podruhé se vraceli s nulou a chystali se na Slovácko. Takhle nám ty těžce vybojované body u velmi dobrého soupeře hodně pomohou. Určitě se nám připravuje lépe, než kdybychom prohráli," uvedl.

Liberec mohutným skokem tabulkou přeskočil i Slovácko, které se v týdnu rozešlo smírně s Olomoucí. V Uherském Hradišti byl k vidění spíše zahřívací duel a fanoušky vlastně nemuselo tolik mrzet, že o něj přišli. I tak si Moravané podobně jako Slovan jistě nadále pochvalují své postavení v tabulce. Šesté místo je pro Hradišťany skvělá vizitka.

Slovácko chce nicméně vyhrávat dále, nejlépe již tuto sobotu. "Máme Liberci co vracet, vždyť nás vyřadil ve čtvrtfinále domácího poháru. Vnímáme to i jako přímý souboj o elitní šestku. V prvním zápase s Olomoucí jsme doma body ztratili, teď bychom je rádi získali zpět. Bude to ale velmi těžké. Liberec prokázal svoji kvalitu výhrou v Budějovicích, bude v pohodě. My budeme vycházet z naší hry, obrana se nám dařila, musíme zlepšit přechodovou fázi a také koncovku, jinak bude cesta k bodům hodně složitá." řekl asistent trenéra Moravanů Jan Palinek.

S hosty na sever Čech neodcestoval obránce Petr Reinberk, jenž proti Olomouci viděl již svou osmou žlutou kartu v sezoně a na dva zápasy si odpočine. O polovinu karet stejné barvy viděli doposud v probíhajícím ročníku domácí levý bek Matěj Hybš se záložníkem Jakubem Peškem, tudíž ani je na hřišti u Nisy nenalezneme. Na obou stranách ještě evidují po jednom zraněném plejerovi. Liberci chybí stoper Matěj Chaluš, Slovácku zase mladý útočník Filip Vecheta.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Fukala - Alibekov, Mara - Malinský, Baluta, Zeman - Kuchta (Rondić)
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (Zahustel), Sadílek, Navrátil - Zajíc (Jurečka)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.91 - 3.24 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Fastav Zlín - Baník Ostrava  (sobota 16:00)
Ostře sledovaný duel se během sobotního odpoledne odehraje na zlínské Letné. Vedle samotného zápolení domácích ševců z ostravským Baníkem bude pozornost upřena též na kouče domácích Bohumila Páníka. Není to totiž tak dávno, co působil v Ostravě. O práci tam však nakonec přišel a nyní se od toho okamžiku poprvé proti bývalému zaměstnavateli postaví.

Fanoušci Zlína jistě věří že vedení jejich oblíbeného mužstva dělá to nejlepší pro jeho chod, nicméně si mnozí z nich jistě ťukali na čelo poté, co se Bohumil Páník vrátil na Letnou. Určitě se ptali, proč zrovna teď, na jaře. Vždyť zkušený lodivod je expert na podzimní jízdy, aby jaro už tak nějak v poklidu dojel. Teď najednou na žádný klid nemá čas a musí zachránit potápějící se bárku.

Je však nutno připomenout, že záchrana klubu po jarním příchodu se Páníkovi v nedávné minulosti povedla. Ano, bylo to v Ostravě. Někteří chachaři by tuto skutečnost nejraději vytěsnili z hlavy, nicméně popírat Páníkův podíl na záchraně Baníku dva roky zpět je poněkud dětinské. Ač se se Slezskem nakonec ve zlém rozloučil, z odstupem času není až takový problém si vzpomenout na adoraci Páníka poté, co modro-bílé uchránil od sestupu.

Nyní v něco podobného doufají u Dřevnice. Ševci vězí až na čtrnáctém místě tabulky a měli by zabrat, pokud se chtějí vyhnout baráži. Jejich start po dlouhé pauze však nebyl zcela povedený. V Jablonci sice Zlín pravidelně ztrácí, ale v úterý to byla obzvlášť škoda. Moravané si na jablonecké Střelnici vypracovali několik příležitostí a v druhé půli dokonce hráli přesilovku. Jenže od Severočechů ještě v první pětačtyřicetiminutovce inkasovali a na odpověď se ve zbytku klání nezmohli.

V prestižním sobotním klání mají ševci šanci na reparát. "Vždy je prestižní hrát s Baníkem Ostrava. Je to jedno z moravskoslezských derby, které tady hrajeme a vždy je to zápas na ostří nože. Bohužel tomu bude chybět ta kulisa plného stadionu,” posteskl si Páník.

Květnová premiéra Ostravanů taktéž příliš slavná nebyla. Utkání v Příbrami vysílané veřejnoprávní televizí spíše uspávalo na gauči, než aby trhalo diváky ze seslí. Baník tak příliš nepomohl ve vyjasnění nepřehledné situace v první polovině tabulky. Jen pro představu: Slezané drží po 25. kole pátou pozici se stejným bodovým ziskem jako čtvrtý Liberec, ovšem za nimi je to našlapané a takové Olomouci stačí teoreticky dvě výhry, aby se na svěřence kouče Luboše Kozla dotáhla.

Pořád je tedy potřeba makat na sto procent. I ve Zlíně, který i přes nelichotivé umístění umí zlobit. "Viděl jsem jejich zápas v Jablonci. Kvalitní defenzivní blok, rozestavení 4-4-2, nepříjemná levá strana Jiráček, Čanturašvili a oba hrotoví útočníci byli nebezpeční," prozradil Kozel své znalosti o soupeři.

Na obou stranách budou trenéři moci využít hráče, kteří naposledy absentovali kvůli karetním trestům. Na straně domácích se vrací pravý bek Róbert Matejov, u hostů jde zase o stopera Václava Procházku a záložníka Roberta Hrubého. Naopak trest pro křídelníka Baníku Romana Potočného nadále trvá. Do sestavy Zlína může zase nakouknout útočník Davis Ikaunieks, jenž v Jablonci nehrál kvůli tomu, že je kmenovým hráčem právě Severočechů. Naopak start stopera Lukáše Vraštila je až do konce ročníku vyloučen.

Přestože se dá očekávat řežba se vším všudy, její úvod se bohužel odehraje ve smuteční atmosféře. Před výkopem totiž totiž dojde k uctění památky náhle zesnulého Jaroslava Švacha, dlouholeté opory zlínských ševců.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Cedidla, Buchta, Simerský, Jiráček - Fantiš, Hlinka, Martínez (Condé), Čanturišvili - Janetzký, Poznar
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Jánoš, Hrubý (Jirásek) - Reiter (Buchta), Kuzmanović, De Azevedo - O. Šašinka (Smola)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.19 - 3.12 - 2.44
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav  (sobota 18:00)
Po náročných duelech z průběhu týdne čeká na fotbalisty Plzně a Mladé Boleslavi vzájemný zápas. S výrazně lepší formou do něj vstupuje domácí Viktorka, avšak její bilance proti Středočechům není nikterak skvostná, z posledních jedenácti zápasů vyhrála jen třikrát.

Jarní část zastihla viktoriány ve skvělé formě a po čtyřech ligových vítězství v řadě jim tak koronavirová přestávka přišla nevhod. Přesto navázali na svou povedenou sérii a ve středečním šlágru kola získali na pražské Letné tři body, a to zásluhou tref Kalvacha a Beauguela. Francouzskému útočníkovi se obecně v poslední době daří, v posledních šesti soutěžních startech nastřílel pět branek, což je pro něj po nezdařeném podzimu zajisté povzbuzující.

Ještě na začátku prosince byli Mladoboleslavští na dostřel svému nadcházejícímu soupeři, z následujících sedmi utkání ale vytěžili jen pět bodů a už dokonce vypadli z elitní šestky. Naposledy prohráli v úterý doma proti pražské Slavii 0:1, rozdíl ve skóre však mohl být mnohem vyšší.

Utkání je zajímavé i z hlediska individuálních statistik. Jedni z nejlepších střelců podzimu Komličenko, Mešanović a Krmenčík sice už ve svých týmech nepokračují, v tabulce kanonýrů jsou však vysoko i plzeňský (a na podzim boleslavský) Bucha spolu se svým protivníkem Budínským. Oba navíc patří i mezi nejlepší nahravače.

Západočeši budou postrádat vykartované Limberského s Řezníkem a zraněné Alvira s Ekpaiem, na druhé straně nepustí zdravotní trable do hry Maška, Matějovského, Pecha a Wiesnera.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Havel, Hejda, Brabec, Kovařík - Bucha, Kalvach, Čermák - Kayamba, Beauguel, Kopic
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Křapka, Tatajev, Pudil, Zelený - Hubínek, Janošek - Ladra, Budínský, Fulnek - Wágner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.27 - 6.21 - 10.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slavia Praha - FK Jablonec  (sobota 20:00)
Poprvé se liga ukáže i v prázdném Edenu. Vedoucí tým soutěže Slavia po výhře v Mladé Boleslavi nabral sebevědomí a troufá si i na třetí Jablonec. Ten navíc dorazí do Prahy značně oslaben. To ještě víc posiluje pozici domácího celku jakožto favorita, nicméně až sobotní večer ukáže skutečnou připravenost obou družstev.

Zní trochu zvláštně, pokud řekneme, že vedoucí mužstvo ligy si druhou jarní výhru připsalo až 26. května. V tu dobu by za normálních okolností již křepčilo s trofejí a nestrachovalo se o svou pozici. Jenže letos je situace zcela jiná. Liga rozhodně není u konce a první Slavia musí nadále sbírat body. Zvlášť poté, co před koronavirovou pauzou několikrát zaváhala.

I proto bylo vítězství sešívaných v prvním zápase po návratu na trávníky velmi důležité. Divoká přestřelka se v Mladé Boleslavi zrovna nekonala, ale i výhra 1:0 se počítá. Zvlášť s ohledem na to, že druhá Plzeň taktéž nedávala a nadále vyvíjí na Pražany tlak.

Slávisté pochopitelně neusilují o vychýlení kurzu nastaveného v Boleslavi. "Kdybychom podali stejný výkon, ať už v ofenzivě i defenzivně, bylo by to dobré. Samozřejmě jsme si dělali rozbory, vždy jsou tam nějaké chyby, nedostatky. Víme, že musíme proměnit více šancí, v druhém poločase jsme pak měli takovou desetiminutovou pasáž, kdy měla Boleslav dvě šance. Ne vše bylo stoprocentní, ale tentokrát nebyl parametr hry u ofenzivy i defenzivy, kde bychom pokulhávali. To je důležité k tomu, abychom podali komplexní výkon," řekl trenér sešívaných Jindřich Trpišovský.

Otázkou je, zda za domácí v sobotu nastoupí duo záložníku Petr Ševčík a Ibrahim Traoré. Oba totiž museli proti Boleslavi předčasně ze hřiště. Trpišovskému nadále schází křídelník Peter Olayinka i stoper David Hovorka, který už alespoň dělá první krůčky pro to, aby se po dlouhé době vrátil na hřiště.

Ani Jablonec se v úterý nenechal zahanbit a po taktéž těsném skalpu Zlína dál drží třetí pozici. Jednoduché utkání to však pro Severočechy nebylo. Nejprve museli ustát úvodní nápor Moravanů a ve druhé půli hráli většinu času v oslabení. Na tři body to však nakonec stačilo.

Proti Slavii bude mít kouč Jablonce Petr Rada co dělat, aby dal dohromady konkurenceschopnou sestavu. Kompletně se mu rozpadne stoperská dvojice, neboť Dominik Plechatý nemůže hrát po udělení červené karty proti Zlínu a Jakub Jugas zase nenastoupí z důvodu hostování na severu Čech právě z Jablonce. Stejný důvod jako u Jugase bude bránit také startům záložníků Jana Sýkory a Jana Matouška. Jistý navíc není ani start nejlepšího střelce týmu Martina Doležala, jenž již vynechal úterní klání, a alternativy na post stopera Vojtěcha Kubisty.

Rada přiznal, že s komplikacemi dopředu počítal. "Když jsme hráče ze Slavie brali na hostování, věděli jsme, že nebudou moct nastoupit. Musíme se s tím vypořádat. Uvidíme, jak to složíme, máme tu jiné hráče. Jdeme do boje. Věřím, že budeme dobře připraveni,"sdělil zkušený trenér.
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Kúdela, Zima, Bořil - Takács, Holeš - Masopust, Stanciu, Provod - Musa
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holík, Jeřábek, Štěpánek, Krob - Hübschman, Považanec - Pleštil, Kratochvíl, Pilík - Chramosta (Dočekal)
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 5.95 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha25194249:861
2.Viktoria Plzeň25165447:2153
3.FK Jablonec25127643:3143
4.Slovan Liberec251231043:3339
5.Baník Ostrava25116836:2739
6.1. FC Slovácko25108730:2738
7.FK Mladá Boleslav251141042:3837
8.Dynamo České Budějovice251131139:3936
9.Sparta Praha2598843:3435
10.Sigma Olomouc25712631:2933
11.Bohemians Praha 190525861129:3730
12.FK Teplice25691021:3927
13.MFK Karviná25591120:3024
14.Fastav Zlín25641522:4122
15.SFC Opava25461511:4118
16.1. FK Příbram25361615:4615

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1143)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele