FORTUNA:LIGA - preview 23. kola

01.03.2019, 10:19, aktualizováno 03.03.2019, 08:15
Previews
Slavia si to v malém pražském derby rozdá s Bohemians a v Ďolíčku bude i kvůli četným absencím na straně Klokanů velkým favoritem. Přímým soubojem o místo v prostřední skupině o Evropu bude bitva Teplic a Opavy. Oba zápasy se hrají od 15 hodin...
Bohemians Praha 1905 - Slavia Praha  (neděle 15:00)
Zdá se, že fotbalisté pražské Slavie se bez problému vzpamatovali z nepříjemné porážky v Plzni a naladili se zpět na vítěznou vlnu. Po velmi dlouhé době se povedlo uspět i Bohemians, jejich rivalovi z Vršovic. oba soupeři se teď utkají v malém pražském derby v Ďolíčku.

Klokani po deseti zápasech v řadě bez výhry konečně uspěli a minulý týden si odvezli tři body ze Zlína. Skóre otevřel v první půli stoper Krch, v nastavení navyšoval skóre Vacek. Hrůzostrašná domácí bilance však stále trvá a jediná výhra v Ďolíčku přišla hned v prvním kole proti Slovácku, od té doby Haškovi svěřenci získali pouze šest remíz, zbylé čtyři zápasy prohráli. Příliš se zelenobílým nedaří ani na rivala. Přestože téměř vždy jde o bojovné a vyrovnané zápasy, poslední výhra Bohemky se datuje k podzimu 2014. Z předchozích čtyř střetnutí byla třikrát úspěšnější Slavia a jednou zápas skončil bez branek. Za domácí nemůžou kvůli dohodě klubů nastoupit Slavii patřící Pokorný a pětigólový nejlepší střelec Jusuf, kvůli zdravotním potížím jsou mimo hru i Juliš, Švec a Šmíd.

"Potkáme se s nejtěžším možným soupeřem v rámci ligy. Aktuálně i vedou tabulku. Nedávno postoupili po výborném výkonu v Evropské lize s Genkem. Je pro nás skvělou příležitostí se proti rivalovi vytáhnout a poměřit se takovým týmem," říká trenér Bohemians Martin Hašek.

Sešívaní v posledních dvou utkáních zvítězili a vstřelili čtyři branky v každém z nich. Nejprve uspěli v Genku a postoupili do osmifinále Evropské ligy, v pondělí zase smetli v lize Slovácko. Na tomto výsledku se brankami přičinili Masopust, Hušbauer a Souček, jeden gól byl vlastní. Slavia kromě celkové tabulky vévodí i té venkovní, přičemž mimo své hřiště prohrála pouze v Ostravě a Plzni. Kromě druhé nejpevnější defenzivy spoléhá trenér Trpišovský i na suverénně nejlepší ofenzivu v lize, o kterou se starají především jedenáctigólový Stoch a sedmibrankový Souček. Dalších pět hráčů vstřelilo minimálně čtyři góly. Slavia má k dispozici relativně velké množství hráčů - mimo hru zůstávají jen dlouhodobí absentéři Tecl s Hromadou, vykartovaný Kúdela a nejistý je i start Ševčíka.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Fryšták - Dostál, Hůlka, Krch, Bartek - Reiter, F. Hašek, Ljovin, Vacek, Záviška - Vaníček
Slavia Praha - pravděpodobná sestava:
Kolář - Coufal, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Masopust, Hušbauer, Stoch - Škoda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.47 - 4.15 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Teplice - SFC Opava  (neděle 15:00)
Na teplických Stínadlech se proti sobě postaví dva sousedé v tabulce. Jak desátí Skláři, tak i jedenáctá Opava stále čekají na jaře na výhru. Nyní již potřebují uspět i proto, že se na ně v tabulce tlačí další mužstva.

Tepličtí zahájili jarní část sezóny nadějným výkonem na Slavii, a přestože v tomto zápase neurvali body, dávalo jejich představení naději, že jsou na zbytek ročníku dobře připraveni. Následující dvě klání ale přinesla studenou sprchu. Nejprve Teplice doma podlehly Mladé Boleslavi, přičemž soupeři moc práce nenadělaly. V minulém kole vybojovali Severočeši bod v Karviné, ovšem i ve Slezsku působili neslaným a nemastným dojmem.

Před Teplice se dostala Mladá Boleslav i Slovácko, a pokud se Skláři nechtějí propadnout ještě hlouběji, musí s Opavou minimálně remizovat. "Chceme zápas zvládnout i proto, že nás pak čekají dva těžké duely, ve kterých bude hodně těžké bodovat," připomněl asistent trenéra Pavel Drsek skutečnost, že v dalších dvou kolech se Severočeši utkají s Jabloncem a Plzní. Oba týmy se pohybují v horní polovině tabulky.

Ani Slezané po zimě příliš neválí. Ve třech střetnutích vybojovali dvě remízy a naposledy na domácím hřišti padli s Plzní. Nováček soutěže držel před začátkem kola jedenácté místo jen o bod za Teplicemi. Musí si však hlídat záda, neboť níže postaveným týmům se začalo na jaře dařit.

Také pro SFC bude duel na Stínadlech důležitý a podle toho se na něj v Opavě důkladně připravují. "Teplice mají zkušený tým, rychlostně dobře vybavený. Ať už se jedná o Horu, Trubače nebo Žitného. Těží z podpory krajních beků, na to si musíme dát pozor. Opomenout nesmíme ani standardní situace v podání Kroba," ukázal své znalosti o Teplicích kouč Slezanů Ivan Kopecký.

Hosté by jistě rádi navázali na podzimní vzájemné měření sil, po kterém brala tři body Opava. Výhru 2:0 tehdy zařídili svými brankami Tomášové Smola a Jursa.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.73 - 4.15
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Dukla Praha - Sigma Olomouc  (sobota 15:00)
Pražská Dukla stále zůstává na dně tabulky a začíná jí zvonit hrana. V dalším utkání přivítá na domácím hřišti Olomouc, jež je také v dolní polovině ligy, ovšem na jaře se zvedá.

Dukla se do úzkostlivé situace dostává každým kolem. Pražané vstupovali do jarní části sezóny z posledního místa a na svém postavení za úvodní tři zápasy nic nezměnili. Do karet jim nehrál ani los, který jim do cesty přidělil silnou Ostravu a Spartu. Proti Baníku ještě celek z Julisky dokázal bodovat, Letenským už ale podlehl. Chuť si svěřenci trenéra Romana Skuhravého chtěli spravit na hřišti Liberce, ovšem po bídném výkonu odjížděli zpět do hlavního města zaslouženě s prázdnou.

Proti Olomouci již tak potřebuje Dukla bodovat, nejlépe i zvítězit. Lehkou práci ale domácí hráči nečekají. "Olomouc bude těžkým soupeřem, protože i v minulých sezonách jsme viděli, že jsou fotbalové mužstvo. Fotbalovost jim teď moc nejde, takže přizpůsobili a zjednodušili hru, dali důraz na agresivitu a najednou sbírají body, na jaře už jich udělali 6, což jim můžeme leda závidět. Přijedou ve velmi dobrém rozpoložení a nemají co ztratit. Čeká nás velmi těžký zápas," uvedl záložník Pražanů Róbert Kovaľ.

Ani s Hanáky to po podzimu nevypadalo bůhvíjak růžově. Po povedeném návratu mezi elitu v minulém ročníku se Sigma v první polovině probíhající sezóny trápila, kvůli čemuž bojuje o záchranu. Únor ale Olomouci vyšel výborně. Na úvod sice vyšla naprázdno s Jabloncem, ovšem následně družina kouče Václava Jílka zabrala a porazila Bohemians i Příbram.

Záložník Jakub Plšek věří, že jeho mužstvo čekají světlé zítřky. "Věříme, že je to odrazový můstek. Teď jedeme na Duklu, což je další soupeř ze spodku tabulky, a potřebujeme bodovat naplno. Jsme rádi, že to vypadá, že se z toho dostáváme, ale je to pomíjivé. Můžeme rychle spadnout na hubu, když se nám zápas na Dukle nepodaří. Nesmíme to dopustit," řekl.

Útoku Sigmy mohou pomoci absence v obraně Dukly. Na jaře ještě neodehrál ani jeden zápas bývalý reprezentační stoper Slovenska Ján Ďurica. Kvůli trestu za žluté karty navíc nebude hrát další obránce Ivan Ostojić a kvůli stejnému prohřešku bude chybět domácí záložník Daniel Souček.
Dukla Praha - pravděpodobná sestava:
Rada - Kozma, Raspopović, Bezpalec - Hanousek, Krunert - Milošević, González, Kovaľ - Tetour, Podaný
Sigma Olomouc - pravděpodobná sestava:
Buchta - Sladký, Beneš, Jemelka, Vepřek - Kalvach, Houska - Zahradníček, Plšek, Falta - Nešpor
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.25 - 3.40 - 2.37
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
1. FK Příbram - MFK Karviná  (sobota 15:00)
Karviná získala ve třech jarních zápasech jen dva body a nyní ji čeká utkání v Příbrami, která na tom není o moc lépe. Ačkoliv tyto dva celky dělí pouhá dvě místa, rozdíl mezi nimi je šestibodový.

Domácí mužstvo od Litavky vstoupilo do jara debaklem v Liberci, který napravilo o týden později proti Zlínu. Minulý víkend ale v přímém souboji o dvanáctou příčku nestačilo na Olomouc a prohrálo 2:0. Pro Příbram hraje fakt, že domácí vyhráli všechny tři dosavadní souboje těchto dvou družstev, a to minimálně o dvě branky. Na svém hřišti navíc získala téměř tři čtvrtiny bodů. Diváci můžou očekávat atraktivní fotbal plný velkého množství branek, neboť se střetávají dvě nejhorší obrany, ta příbramská inkasovala jedenapadesátkrát, karvinská obdržela o deset gólů méně. Středočeši se nemohou spoléhat na rekonvalescentující duo Boháč, Slepička, nejistý je navíc start Soldáta a nejlepšího střelce Fantiše.

Důležitost nadcházejícího střetnutí si pochopitelně uvědomují. "Vzhledem k postavení Karviné je ten zápas samozřejmě svým způsobem důležitý. Budeme se na něj chtít líp připravit, ale určitě to pro nás bude těžké utkání. My jsme Karvinou v určitých zápasech viděli, ale nechci moc odhalovat. Jejich mužstvo prošlo poměrně velkou obměnou a možná, že nás může něčím překvapit. Ale z toho, co jsme viděli, budeme věřit v sebe a naši hru," říká asistent trenéra Csaplára Bohumil Pilný.

Hosté ze Slezska bodovali v obou jarních domácích zápasech, v obou případech se však jednalo jen o remízu. Nejprve ji Wágner vystřelil proti Opavě, minulý týden i proti Teplicím a se sedmi góly je nejlepším kanonýrem Karviné. Hrnčárovi svěřenci nejsou obecně ve vůbec dobré formě, neboť z posledních třinácti kol vytěžili pouze jedno vítězství, mimo své hřiště vyhrála naposledy v srpnu. Obejít se hosté musí bez zotavujících se Dreksy, Puchela a Letiće, jinak by však měli mít kompletní kádr.

Soupeře rozhodně nepodcení ani hostující družstvo. "Budu se opakovat, česká liga nemá lehkých soupeřů a zápasů. Bude to těžký a náročný zápas. Příbram má bezpochyby kvalitu a sílu. My si potřebujeme do utkání přenést pozitivní věci z minulého domácího utkání a být dobře připravení. Věřím, že budeme zvyšovat kvalitu pozitivních aspektů z utkání proti Teplicím," tvrdí kouč Norbert Hrnčár.
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nový, Chaluš, Tregler, Antwi - Kingue, Jablonský - Rezek, Matoušek, Mingazov - Květ
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Berkovec - Čolič, Krivák, Rundič, Djordjevič - Bukata, Smrž - Ba Loua, Budínský, Galuška - Wágner
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.45 - 4.09
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav  (sobota 15:00)
Jedno místo a pouhé dva body dělí deváté Slovácko a osmou Mladou Boleslav. Ani jednomu týmu se nepovedl začátek sezóny, už na konci podzimu se ale začaly zvedat a nyní už jsou reálně ve hře o postup do skupiny o titul.

Tým z Uherského Hradiště vstoupil do jarní části dvěma výhrami, když nejprve po Dostálově vlastňáku zdolal rivala ze Zlína a následně díky dvěma proměněným penaltám porazil i Karvinou. Studená sprcha ovšem přišla v pondělí v podobě debaklu 0:4 na Slavii. Se soupeřem z Mladé Boleslavi se díky pohárovým losům střetává často, z předchozích osmnácti zápasů však dokázal vyhrát jenom jednou. Nyní má Slovácko perfektní především domácí formu, když na svém stadionu zvládlo tři utkání v řadě. Zajímavé také je, že jako jediný tým v lize ještě neremizovalo. Absentovat možná budou Harba a Krejčí, k dispozici však jsou všichni další důležití hráči včetně nejlepšího kanonýra Daníčka.

Podle asistenta trenéra Svědíka se jeho celek dokázal vzpamatovat z porážky v Edenu. "Důkladně jsme si rozebrali pondělní zápas na Slavii. Ale naší výhodou je, že liga má spád a nemusíme se v tom moc babrat. Jestli dojde k nějakým změnám v sestavě, o tom napoví i zdravotní stav, někteří hráči jsou lehce zranění či nemocní. Čeká nás velmi silný tým, který je ofenzivně laděn, na poslední chvíli byl vhodně doplněn. Vpředu hodně úřaduje střelec Komličenko, ale bylo by chybou, kdybychom se soustřeďovali jen na něj. Boleslav má velmi dobrý přechod do útoku, silné strany, takže naše obrana musí být precizní a bezchybná, abychom se doma zase mohli radovat z bodů," říká Michal Šmarda.

Mladá Boleslav patří se sedmi body mezi nejúspěšnější jarní celky. Nejprve zásluhou Komličenkovi penalty remizovala v Plzni, tentýž hráč se spolu s Křapkou prosadil při výhře v Teplicích. Minulý týden hráči z města automobilky zvítězili proti Jablonci díky Přikrylovu gólu v nastavení. Právě tento křídelník si může připsat dvoustý start v české lize. Mladá Boleslav je týmem, v jehož zápasech padá po středočeských kolezích z Příbrami nejvíce gólů. Ze čtyřiceti vstřelených se jich o rovnou polovinu postaral nejlepší kanonýr soutěže Komličenko. Nyní ji budou chybět vykartovaný Matějovský a zraněný Mareš.

Hosté očekávají fyzicky náročné utkání. "Slovácko je vždycky nepříjemný soupeř, hlavně, když hrají doma. Vždycky jsou důrazní, nepříjemní, agresivní. Jejich kádr je teď hodně kvalitní. Přišel tam i nový trenér, který zná některé kluky odsud. Myslím si, že to bude opravdu těžký zápas, minimálně stejně těžký jako s Jabloncem," tvrdí záložník Michal Hubínek.
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Daníček - Navrátil, Havlík, Janošek, Kalabiška - Diviš
FK Mladá Boleslav - pravděpodobná sestava:
Šeda - Křapka, Hájek, Šušnjar, Fulnek - Hubínek, Takács - Přikryl, Tatajev, Ladra - Komličenko
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.06 - 3.50 - 3.93
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Viktoria Plzeň - FK Jablonec  (sobota 15:00)
Plzeň bude mít další šanci na přiblížení se vedoucí Slavii. Doma ve Štruncových sadech přivítá silný Jablonec, kterému se ale po zimní pauze zatím příliš nedaří.

Svěřenci trenéra Pavla Vrby mají za sebou poměrně povedený ligový únor. Hned zkraje sice ztratili dva body v Mladé Boleslavi, ovšem následně zvládli klíčový duel proti vedoucí pražské Slavii. Tyto body potvrdila Plzeň i v minulém kole na hřišti nepříjemné Opavy. Slezané za podpory skvělého publika sice favoritovi nic nedarovali, ale hosté si nakonec zpět na západ Čech odvezli tři body.

Viktorii tak může mrzet jen nepovedené vystoupení v Evropské lize, se kterou se rozloučili již v prvním kole play-off, v němž nestačili na chorvatské Dinamo Zábřeh. Na druhou stranu se Plzeň nyní může soustředit pouze na ligu. Navíc se zlepšují problémy se zraněními. "Pernica i Brabec zvládli zápas v Opavě dobře, tak uvidíme, kdo nakonec bude hrát. Navíc se už uzdravují marodi, například Jan Kopic se zapojuje do tréninku. Ten přetlak bude za chvilku větší a jsem zvědavý, jak to bude vypadat," řekl před zápasem Vrba.

V dresu Západočechů čeká specifický zápas stopera Luďka Pernicu, středopolaře Jana Kopice a levého beka či záložníka Jana Kovaříka. Tito borci totiž v minulosti oblékali dres mužstva ze severních Čech. "Jablonec je houževnatý a běhavý tým. Hraje poctivý fotbal a potřebuje sbírat body, stejně jako my. Doma ale budeme chtít potvrdit, že se nám zde dlouhodobě daří," uvedl Kovařík.

Jablonci se letos podobně jako Plzni daří a drží se v užší špičce ligy, která bojuje o evropské poháry. Se vstupem do jara však nemohou být na Střelnici zcela spokojeni. Severočechům sice vyšel vstup v Olomouci, následně ale ztratili body doma proti nováčkovi z Opavy a nevedlo se jim ani v Mladé Boleslavi, které podlehli brankou ze samotného závěru utkání.

Hosté přitom v Boleslavi předvedli slušný výkon, ovšem doplatili na neproměňování šancí. "Tady to na vítězství stoprocentně bylo. Od asi 15. minuty jsme dominovali. Byli jsme lepší v kombinaci i v pohybu a měli jsme tam tři až čtyři stoprocentní šance. Ty nedáme a sami dostaneme v 93. minutě gól. To mi hlava nebere," nechápal záložník Vojtěch Kubista. Šanci na nápravu tak bude mít Jablonec v Plzni.

Severočeši budou postrádat dlouhodobě zraněné obránce Davida Štěpánka a Nikolu Jankoviče. Představit by se naopak mohla nejnovější akvizice, záložník Tomáš Pilík. Na straně Viktorie zase nadále chybí kanonýr Michael Krmenčík.
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Havel, Brabec, Hubník, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba, Hořava, Kovařík - Beauguel
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Kubista - Jovović, Trávník, Považanec, Vatajelu - Doležal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.60 - 4.42
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Slovan Liberec - Sparta Praha  (sobota 17:00)
Rozjetá Sparta zatím neztratila na jaře ani bod a stoprocentní bilanci chce zachovat i po duelu v Liberci. Domácí Slovan ale hraje taktéž slušně, především pak před vlastními fanoušky.

Sparťanské návštěvy stadionu U Nisy nabídly v minulosti nezapomenutelné scény. Tak například hned poslední výlet letenských pod Ještěd pamatuje mnoho diváků, neboť ve vyhecovaném duelu viděli tři červené karty a vyrovnání domácích v devíti hráčích. V sezóně 2016/17 zase přišel zkrat kapitána Pražanů Bořka Dočkala, který trefil Radima Breiteho loktem a vyfasoval červenou kartu. Uvedené příklady jen dokumentují frustraci Sparty, která v Liberci nezvítězila dlouhých sedm let.

Hosté tak mají velkou motivaci nepříznivou sérii ukončit. Formu na to rozhodně mají, jako jediný tým zvítězili ve všech třech dosavadních jarních střetnutích. Sparta postupně skolila Bohemians, Duklu a naposledy ve vypjatém duelu i ostravský Baník. Letenští se tak vyškrábali na třetí místo a k udržení této pozice má pomoci již výše zmíněný Dočkal, který se do Sparty vrátil po dvou letech strávených v Číně a USA.

Další dobrou zprávou pro trenéra Zdeňka Ščasného je návrat křídelníka Tala Ben Haima do tréninkového procesu. Izraelský fotbalista léčil zranění, které si přivodil v létě. Mimo hru naopak zůstává zimní posila, univerzál Filip Panák. Stoper Lukáš Štetina zase viděl proti Baníku červenou kartu a v Liberci kvůli disciplinárnímu trestu nenastoupí.

Také Slovan má po zimní pauze slušnou formu, zejména pak na domácí půdě. Dobré výsledky katapultovaly Středočechy na šestou příčku. Ve výborném světle se zatím jeví útočník Libor Kozák, jenž k Nise přišel v lednu. Útočnou fázi by měl zlepšit také Jan Sýkora, který se do Liberce vrátil jako hostující hráč ze Slavie.

Sýkora věří, že se jeho mužstvu zápas proti Pražanům vyvede. "Sparta přijede s velkým očekáváním. Na jaře zatím neprohrála. To my máme ale taky. Víme, že se tu Spartě špatně hraje. Liberec ženou fanoušci, bývá to tu hodně soubojové. Na zápas se moc těším a věřím, že to zvládneme," uvedl. Do sestavy Slovanu by se měl vrátit obránce Karafiát, který v minulém kole nehrál kvůli trestu za žluté karty.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Breite, Oscar - Potočný, Sýkora, Pešek - Kozák
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Nita - Zahustel, Plechatý, Costa, Hanousek - Sáček, Frýdek - Karlsson, Dočkal, Plavšić - Drchal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.22 - 3.12 - 2.54
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Baník Ostrava - Fastav Zlín  (pátek 18:00)
Předehrávku 23. kola FORTUNA:LIGY obstará souboj dvou celků, které ještě nedávno spolu bojovaly o pozice, nyní už je však dělí osm bodů. Zlínu se totiž na jaře nedaří a dokonce už opustil elitní šestku, která bude hrát o titul. Navíc Baník není jeho nejoblíbenější soupeř.

Baník z posledních čtyř vzájemných zápasů bral deset bodů, navíc je v lepší formě i aktuálně. Na jaře po remíze na Dukle porazil Liberec, aby po sympatické první hodině hry zkazil závěr proti Spartě v deseti a prohrál. Předpokládat se od tohoto zápasu dá nízký počet gólů, neboť vítkovický stadion je spolu s Ďolíčkem tím, kde padá nejméně branek. Trenér Páník, pro nějž to jako pro bývalého lodivoda Zlína bude pikantní zápas, může počítat se všemi svými hráči včetně tria střelců Kuzmanović, Diop, Baroš, kteří nastřádali v této sezóně už osmnáct tref.

Právě Bohumil Páník promluvil o tom, co se dá od zlínských hráčů očekávat. "Zlín prodělal mnoho změn včetně té trenérské. Poslední zápas už vzadu místo trojky hráli zónu ve čtyřech, takže nějaká změna už tam proběhla. Ale jakým způsobem budou hrát u nás, to bude záležet pouze na nich. Musíme být nachystaní na všechno a zvládnout zápas podle svých plánů," říká dvaašedesátiletý kormidelník.

Ševci v historii zvítězili v ligovém utkání na půdě Baníku pouze jednou, a to před deseti lety. Poslední střetnutí měli také nadějně rozehrané, ovšem dvoubrankové vedení neudrželi a remizovali. Aktuálně jsou v největším útlumu ze všech týmů v soutěži, neboť prohráli už šest utkání v řadě s celkovým skóre 3:14. O tuto šňůru se z poloviny přičinil Michal Bílek, který v zimě odešel do Kazachstánu, a nový kouč Roman Pivarník. Komplikací je navíc pro hostující mužstvo nejistý start Gajiće a především překvapivého nejgólovějšího hráče žlutomodrých Pavla Vyhnala, jenž se prosadil už pětkrát a má tak o jednu branku více než kolega Tomáš Poznar. Narozeninový dárek by si k sobotnímu třiatřicátému jubileu mohl darovat Jiráček.

Zlínští mají respekt nejen před kvalitou soupeře, ale i před početným a hlasitým publikem. "Čeká nás velmi těžký soupeř v prostředí, které mu vytváří pozici dvanáctého hráče. Baník má nejvíc faulů v soutěži, takže to bude opravdu tvrdý boj," očekává trenér Pivarník.
Baník Ostrava - pravděpodobná sestava:
Laštůvka - Pazdera, Stronati, Procházka, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý, Holzer - Kuzmanovič, Baroš
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Dostál - Matejov, Bačo, Buchta, Čanturišvili - Holík, Hlinka, Jiráček, Podio, Džafič - Poznar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.78 - 3.73 - 5.13
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha22181354:1855
2.Viktoria Plzeň22164234:1752
3.Sparta Praha22125537:2041
4.Baník Ostrava22115630:2038
5.FK Jablonec22114742:2237
6.Slovan Liberec2287724:1931
7.Fastav Zlín22931027:2830
8.FK Mladá Boleslav2285940:3729
9.1. FC Slovácko22901324:3527
10.FK Teplice22751022:3026
11.SFC Opava22741130:3525
12.Sigma Olomouc22741121:3425
13.1. FK Příbram22651127:5123
14.Bohemians Praha 190522571020:2922
15.MFK Karviná22451326:4117
16.Dukla Praha22441418:4016

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1565)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele