FORTUNA:LIGA - preview 15. kola

01.11.2019, 08:59, aktualizováno 04.11.2019, 08:52
Previews
Poslední zápas ze své první poloviny před sebou má základní část české nejvyšší soutěže. Zlínu se nedaří a body se od něho příliš neočekávají ani v dohrávce patnáctého kola, na jeho trávník dorazí druhá Viktoria Plzeň...
Fastav Zlín - Viktoria Plzeň  (pondělí 18:00)
Dočasně už na dvanáct bodů narostla ztráta hráčů Plzně na lídra tabulky z Edenu. O čtvrtinu ji mohou redukovat ve Zlíně v pondělní dohrávce, která zakončí první polovinu základní části.

"Ševci" ve středu nezvládli pohárový duel v Mladé Boleslavi a prohloubili tak své trápení. V ligové soutěži čekají na vítězství již od poloviny srpna, od té doby získali v osmi zápasech pouhopouhé dva body. V předchozích čtyřech utkáních navíc pokaždé vyšli gólově naprázdno, celkem na radost ze vstřelené branky čekají již devět poločasů.

Viktoriáni měli od konce září až dosud těžký los. Zatímco duely proti Spartě a Ostravě zvládli, z Mladé Boleslavi odjeli s prázdnou a nepochodili ani v zápase nejlepších dvou celků proti Slavii. S hrdostí nebudou vzpomínat ani na středeční pohárový duel v Chlumci nad Cidlinou, kde po obratu vyhráli až 4:3 v prodloužení.

Pavel Vrba si uvědomuje nutnost zvítězit. "Zlín je ve složité situaci. Nezávisle na tom, kdo jej teď trénuje, určitě budou chtít získat tři body, a ten zápas tak pro nás bude hodně náročný. Na druhou stranu, my jsme také v situaci, kdy potřebujeme body a chceme venku uspět," říká plzeňský trenér.

Oba týmy trápí četné absence. Domácí nemohou počítat hned se sedmi zraněnými hráči včetně čerstvě indisponovaného Maška, start další čtveřice je v ohrožení. Západočeši nemohou počítat s vykartovaným Chorým a zdravotně nedostupnými Kopicem, Kovaříkem a Čermákem.

S takovými zdravotním neduhy se Antonín Fantiš ještě nepotkal. "Tolik zraněných jsem ještě nezažil. Co si tak vybavuji, tak v Jablonci myslím mělo pět, nebo šest lidí zraněná kolena, ale nebylo to v jeden moment, bylo to tak nějak postupně," vzpomíná zlínský univerzál.
Fastav Zlín - pravděpodobná sestava:
Rakovan - Cedidla, Buchta, Jiráček - Matejov, Fantiš, Podio, Janetzký, Bartošák - Wágner, Železník
Viktoria Plzeň - pravděpodobná sestava:
Hruška - Hubník, Hejda, Brabec, Limberský - Procházka, Kalvach - Kayamba, Hořava, Hloušek - Krmenčík
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FK Teplice - Dynamo České Budějovice  (neděle 14:30)
Rozjeté Teplice se za poslední týden poněkud zasekly a proti Českým Budějovicím se pokusí znovu nastartovat ještě nedávno šlapající mašinu. Hostující Dynamo však po době strádání chytlo skvělou formu a utíká sestupovým bojů. Na Stínadlech tak bude k vidění střet týmů okolo desátého místa.

Domácí Skláři se po bídném vstupu do sezóny až nečekaně rozjeli a od začátku září až do minulého kola neprohráli sedm ligových mačů v řadě. Úctyhodné bilanci pomohla změna rozestavení trenéra Stanislava Hejkala, ale také gólová exploze útočníka a kapitána Teplic v osobě Jakuba Mareše. Vousatý bouřlivák se po divokém startu, kdy sbíral jednu kartu jakékoliv barvy za druhou, zklidnil a pro Severočechy je opravdovým přínosem. Na svém kontě má již šest ligových branek.

Naposledy však Skláři hráli v nedalekém Jablonci a nebyl to pro ně příjemný zážitek. Hosté dostali tvrdý direkt a podlehli čtvrtému celku tabulky jasně 4:1. Chuť si Teplice nespravily ani v pohárovém utkání s dalším severočeským týmem, když nestačily na Liberec, jenž zvítězil 2:0. Aby strastí v posledním týdnu nebylo málo, tak hned nad deseti hráči z Hejkalovy družiny se pro duel s Českými Budějovicemi vznáší hrozba čtvrté žluté karty v ročníku, kvůli které by museli vynechat další zápas na Slavii v následujícím kole.

Také Jihočeši se ve středu rozloučili s MOL Cupem. V domácím prostředí jasně nestačili na Spartu a podobně jako Teplice se mohou koncentrovat již jen na ligu. "My i oni budeme mít v nohách pohár, je to pro oba stejné. Teď to bude o tom, kdo se lépe připraví a zregeneruje. Věřím, že tři body zůstanou u nás doma v Teplicích," řekl Petr Mareš, univerzál se šikovnou levačkou v řadách sklářů.

Budějovice se alespoň mohou konejšit tím, že pohár pro ně nebyl prioritou. Cíl nováčka soutěže je jasný: udržet první ligu mezi Vltavou a Malší i pro další sezónu. Dynamu se dlouho nedařilo a krčilo se na chvostu tabulky, v posledních třech kolech však výrazně zabralo, když postupně porazilo Bohemians, Olomouc a Karvinou. Rázem se Jihočeši vyšvihli do mnohem klidnějších vod a před začátkem kola působili na jedenáctém místě pouze bod a příčku za Teplicemi.

Kouč hostů Horejš dobře ví, jak se Teplice během poslední doby zvedly a co je příčinou tohoto vzestupu. "Příchodem Jakuba Řezníčka se jejich útok hodně zkvalitnil a ve spojení s Jakubem Marešem jsou velmi nebezpeční," uvedl lodivod Dynama.

Oba týmy musí řešit jednu absenci kvůli čtyřem žlutým kartám v ročníku. Na straně Sklářů vynechá duel záložník Petr Kodeš, hostům nepomůže útočník David Ledecký. Kvůli zranění si v neděli nezahrají ani další tepličtí hráči, obránci Michal Jeřábek s Jevgenijem Nazarovem a středopolař Admir Ljevaković. Na druhé straně limituje dlouhodobá absence forvarda Michaela Rabušice.
FK Teplice - pravděpodobná sestava:
Grigar - Vondrášek, Shejbal, Čmovš, Paradin - Žitný, Kučera, P. Mareš, Moulis - Řezníček, J. Mareš
České Budějovice - pravděpodobná sestava:
Drobný .- Čolić, Havel, Sivok, Novák - Čavoš, Havelka -  Brandner, Javorek, Mršić - Schranz
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.59 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
MFK Karviná - FK Jablonec  (neděle 14:30)
Karviná čeká na body již tři ligová klání. V neděli hostí Jablonec, který na rozdíl od domácích bojuje na vrchním pólu tabulky. Severočechům se však příliš nedaří venku, čehož budou chtít hráči MFK využít.

Už se zdálo, že Karviná prolomila smůlu z prvních kol a pošlape rychle ze spodku tabulky pryč. Poslední kola však tento trend moc nepotvrdila. MFK se měsíc říjen vůbec nepovedl, když ze tří ligových klání nevybojoval jediný bod. Po vzestupu tak svěřenci trenéra Františka Straky spadli na čtrnácté místo jen dva body před poslední Opavou. Straka musí řešit problém především v útoku, neboť jeho hráči ve zmíněných zápasech ani jednou neskórovali.

Ani na druhém konci hřiště to ale podle kapitána Milana Rundiće není dobré. "Přestalo se nám dařit v defenzivě, přitom ještě před pár týdny jsme měli po Slavii druhou nejlepší obranu celé ligy. A v posledních třech kolech nám tam napadalo devět gólů. To je za tři zápasy hodně, to se zkrátka nesmí stávat. Pak vás to hodí rázem někde jinde. Na obraně musíme zapracovat," uvedl stoper Karviné po poslední porážce 0:3 v Českých Budějovicích.

Hosté z Jablonce v poslední době nijak nezáří, vždy ale dokáží v důležitou chvíli zabrat, a proto se pořád poměrně v klidu drží na předních pozicích. V minulém kole Severočeši rozstříleli doma Teplice 4:1 a podrželi si čtvrtou příčku před nepříjemným Slováckem, navíc se na rozdíl jediného bodu přiblížili třetí Mladé Boleslavi. V úterý se družině kouče Petra Rady vyvedl i pohárový duel v Opavě a po výhře 2:0 se Jablonec může těšit na čtvrtfinále této soutěže.

Na východě republiky si tak Severočeši mohou připsat třetí výhru v řadě. "Karviná není v komfortní situaci, doma ještě nevyhrála. Samozřejmě víme, jaké to je, když se ta série protahuje. Hrají v podstatě o bytí a nebytí, určitě do toho zápasu vlítnou se vší parádou. Máme z utkání respekt, ale strach určitě ne. V Karviné se nám poslední dobou moc nedaří, vypadli jsme tam vloni v poháru a v lize jsme tam prohráli. Jedeme tam s tím, že bychom chtěli tu bilanci napravit," prohlásil trenér Rada.

Ani v Karviné nepomůže Severočechům útočník Jan Matoušek, jenž laboruje se zraněním, které si přivodil na srazu reprezentační jednadvacítky. Po trestu za žluté karty by se naopak měl do sestavy vrátit zkušený záložník Tomáš Hübschman. Na domácí straně se kvůli stopce za červenou kartu nepředstaví středopolař Martin Bukata, na marodce figuruje útočník Dávid Guba. V Českých Budějovicích se navíc zranili Pavel Dreksa, Martin Kouřil, Gigli Ndefe a Adriel Ba Loua a jejich start proti Jablonci je v ohrožení.
MFK Karviná - pravděpodobná sestava:
Hrdlička - Putyera, Janečka, Rundić, Čonka - Smrž, Hanousek - Vukadinović, Moravec, Lingr - Petráň
FK Jablonec - pravděpodobná sestava:
Hrubý - Holík, Plechatý, Břečka, Krob - Hübschman - Jovović, Kratochvíl, Považanec, Sýkora - Doležal
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.36 - 3.54 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slovan Liberec - 1. FK Příbram  (neděle 14:30)
Liberec se po reprezentační pauze rozjel a pokukuje po postavení v horní polovině tabulky. O další výhru budou Severočeši usilovat proti Příbrami, jež bojuje o holé přežití, v poslední době se navíc trápí v koncovce.

Co se to v Liberci stalo? Ještě nedávno neměl trenér Pavel Hoftych u mnohých fanoušků Slovanu zajištěnou důvěru, avšak vývoj posledních dní ukazuje na změnu kurzu. Vše začalo sympatických výkonem Hoftychovy družiny v derby proti Jablonci, z kterého ještě bral Liberec jen bod. Týden poté se však Severočeši postarali o pořádné překvapení, když vyloupili třetí Mladou Boleslav a rázem se (byť těsně) vyšvihli do první poloviny tabulky. Vzestupný trend výkonů i výsledků potvrdil Slovan také ve středu, kdy si v osmifinále MOL Cupu poradil s Teplicemi. Hoftych tak očividně dělá vše pro to, aby u Nisy vydržel co nejdéle.

Záložník Tomáš Malinský věří, že nedávné úspěchy Liberec povzbudí. "O víkendu nás čeká Příbram. Nám nezbývá nic jiného, než výkon ze zápasu s Teplicemi potvrdit a připsat si další tři body do tabulky. Nějaké body jsme poztráceli a doma si to nemůžeme dovolit," řekl před 800. utkáním Slovanu v nejvyšší soutěži. Na stejnou metu o víkendu dosáhnou také pražská S Sparta a Slavia.

Zatímco Severočeši se v poslední době rozstříleli, útok Příbrami zůstává jedním z nejslabších v lize. Celek z hornického města vyšel naprázdno i v posledním kole, kdy v důležitém souboji remizoval bez branek se Zlínem. Středočeši tak na domácí půdě nedokázali zdolat vážného konkurenta v bitvě o udržení, přesto poskočili o jednu příčku na třinácté místo. Dvakrát slavit ale zrovna nemohou, na čtrnáctou Karvinou a patnáctý Zlín mají náskok jediného bodu a poslední Opavě stačí jediná výhra na to, aby se na Příbram dotáhla.

Příbram jako jediný ligový tým zatím venku nebodovala, což chce na severu Čech rezolutně napravit "Máme jednoznačný cíl zlomit tu neúspěšnou šňůru z venkovních zápasů a bodovat. Poslední tři zápasy s Olomoucí, na Slavii i se Zlínem jsme odehráli podle mě velice slušně, bohužel se nám nedaří střílet góly." uvedl kouč hostů Roman Nádvorník, jemuž dlouhodobě schází zranění záložník Roman Květ a útočník Miroslav Slepička.
Slovan Liberec - pravděpodobná sestava:
Nguyen - Mikula, Kačaraba, Karafiát, Hybš - Oscar, Mara - Malinský, Baluta, Potočný - Musa
1. FK Příbram - pravděpodobná sestava:
Kočí - Nový, Kodr, Šimek, Cmiljanović - Zeman, Soldát, Rezek, Alvir, Polidar - Škoda
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.51 - 7.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SFC Opava - Sparta Praha  (neděle 17:00)
Sparta se v minulém kole a osmifinále MOL Cupu nebývale rozstřílela a po rozpačitém startu doufá ve stoupající tendenci výkonů. Další protivník by neměl být pro letenské větší překážkou. Poslední Opava nicméně předvedla v poháru zlepšený herní projev a nebojí se ani slavné značky z hlavního města.

Již déle než měsíc trénuje Opavu nová dvojice Alois Grussmann s Josefem Dvorníkem. Změnila se situace v SFC za jejich panování k lepšímu? Odpověď zní: zatím ani ne. Slezané nadále čekají na první výhru od 20. července, pod vedením nového štábu uhráli jediný bod hned v Grussmannově a Dvorníkově premiéře na hřišti Karviné. Jinak pokračují stejná bída a zmar, kvůli kterým zůstávají Opavané poslední.

Naposledy hráli Slezané v úterý zápas osmifinále MOL Cupu proti Jablonci. Opava předvedla nadějný výkon, z postupu se přesto radoval soupeř. Úterní představení nicméně vlilo borcům v žlutomodrých dresech novou krev do žil. "Je to velkoklub, ale taky se teď trápí. Myslím, že se dá hrát s každým. Je jedno, kdo přijede, jestli Sparta, Plzeň nebo Slavia," uvedl záložník SFC Bronislav Stáňa.

Sparta osmifinále MOL Cupu zvládla s přehledem, když zvítězila 4:0 v Českých Budějovicích. Letenští tak navázali na poslední ligové představení proti Bohemians, které zdolala po stejném výsledku. Že by družina trenéra Václava Jílka konečně chytala formu? Na takové konstatování je asi ještě brzy, poslední výkony však u fanoušků Pražanů minimálně vyvolávají naději v blyštivou budoucnost.

Pro potvrzení vzestupné tendence ale musí Sparta zvládnou nedělní mač v Opavě. "Moc bych si přál, abychom našli produktivní tvář. Práce před námi je stále poměrně dost. Myslím si ale, že cesta, kterou kluci ukazují v posledních zápasech, je ta správná," řekl s nadějí v hlase Jílek.

Do sestavy domácích se po vypršení trestu za žluté karty může vrátit pravý bek Matěj Hrabina. Zranění však stále limituje záložníka Slezanů Karla Knejzlíka. Podobně jako Hrabina má disciplinární trest za sebou též křídelník hostů Srdjan Plavšić. I tak je ale seznam absentujících hráčů na straně Sparty nadále dlouhý. Zranění nepustí do hry obránce Ondřeje Zahustela, Filipa Panáka, záložníky Geogrese Mandjecka s Bořkem Dočkalem a útočníky Václava Kadlece, Martina Graiciara a Václava Drchala.
SFC Opava - pravděpodobná sestava:
Fendrich - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Schaffartzik - Mondek, Šulc, Jursa - Juřena
Sparta Praha - pravděpodobná sestava:
Heča - Sáček, Kaya, Lischka, Frýdek - Trávník, Hašek - Hložek, Kanga, Plavšić - Kozák
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.01 - 4.38 - 1.52
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav  (sobota 14:30)
Trochu nečekaná byla první domácí ztráta fotbalistů Mladé Boleslavi, šanci na nápravu mají v dalším venkovním zápase na Andrově stadionu. Domácí se trápí, naposledy navíc od Středočechů schytali čtyři branky.

Hanáci čekají na ligovou výhru již od poloviny září. Od té doby čtyřikrát remizovali a jednou prohráli, přičemž zejména domácí ztráty byly dosti mrzuté. Na svém hřišti nestačili na České Budějovice a jen remizovali se Slováckem, další tři remízy si připsali venku. Potěšující pro ně může být alespoň úterní pohárový výsledek, to se jim totiž podařilo porazit jednoznačně Dukly.

"Boleslav je soupeř, kterému se v lize daří, o čemž svědčí i 25 bodů v tabulce. Je to mužstvo, které si hodně věří. Zvládli těžká utkání se Spartou, Baníkem, Plzní, i na Slavii bojovali do poslední chvíle a prohráli jen těsně," uvědomuje si sílu soupeře trenér Radoslav Látal.

Mladoboleslavští minulý týden za Libercem téměř celý zápas zaostávali a nakonec bez většího vzdoru prohráli. Šlo teprve o první porážku ve své aréně, zato na výjezdech se jim vůbec nedaří. Až v posledním utkání ve Zlíně si připsali premiérové vítězství, ze šesti zápasů do konce čtyři prohráli a řadí se mezi nejhorší celky venku.

Poslední tři vzájemné duely těchto dvou mužstev měly jednoznačného vítěze. Naposledy Mladá Boleslav vyplenila Hanou čtyřmi brankami, předtím stejným poměrem zvítězila Olomouc ve středních Čechách. Rok a půl zpět zase na Andrově stadionu vyhráli domácí 3:0.

Sigma se zřejmě musí obejít bez uzdravujícího se Nešpora, u hostů je stejná situace u Wiesnera. Vinou trestu za žluté karty bude chybět Matějovský.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.60 - 3.53 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Slavia Praha - Baník Ostrava  (sobota 17:00)
Po třech dnech se opět střetnou Slavia a Baník, jen na jiném stadionu, v jiné soutěži a sešívaní doufají, že i s jiným výsledkem. Ve středu totiž ve Vítkovicích slavil domácí tým, který prodloužení ovládl zásluhou branek Diopa a Smoly.

V lize jsou však sešívaní naprostým suverénem. Minulou neděli porazili hlavního rivala v boji o titul Plzeň a svůj náskok na čele navýšili již na devět bodů. Poslední porážka v nejvyšší soutěži přišla v dubnu ve Zlíně, letos červenobílí ztratili body jen při dvou remízách ve Slezsku.

Hlavní pýchou Slavie na české scéně je jejií defenziva. Třemi inkasovanými brankami za čtrnáct kol trhá rekordy a o ofenzivě, která je mimochodem taky nejlepší v lize, se tedy tolik nemluví. Pěti brankami ji táhnou Souček a Hušbauer, o jednu trefu méně má na kontě Olayinka.

Jindřich Trpišovský nechce na středeční duel zapomínat, nýbrž se z něj poučit. "Utkání bude sice jiné, protože Baník hraje trošku jinak doma a venku, ale je to stejný soupeř, stejní hráči a pravděpodobně nastoupí ve stejném rozestavení. Vycházet tak budeme hlavně se středečního utkání, které nám ukázalo nejen, jak nehrát s Baníkem, ale jak nehrát s žádným soupeřem," říká kouč sešívaných.

Venkovní los Slezanů patří momentálně k těm nejtěžším, i kvůli tomu mimo své hřiště vyhráli naposledy na začátku srpna. Od té doby postupně nestačili na Spartu, Jablonec, Mladou Boleslav a Plzeň, při těchto zápasech navíc vstřelili jediný gól.

V elitní šestce je však bez problémů drží domácí výsledky proti slabším týmům. Například Zlín s Příbramí spláchli Ostravané několika góly v samotném úvodu, velkou škodou tak pro ně je dvakrát ztracené vedení proti Olomouci. I tam vstřelil góly Dame Diop, který je v tabulce střelců na čísle pět jasně nejlepším z hráčů Baníku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.06 - 17.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bohemians Praha 1905 - 1. FC Slovácko  (pátek 18:00)
Pořádná fuška čeká při pátečním večeru hráče Bohemians. Ti na svém stadionu po nepříliš úspěšném období přivítají rozjeté Slovácko. To si ale z Ďolíčku odvezlo tři body naposledy před pěti lety.

"Klokani" od začátku září neprožívají úspěšné období, naposledy se to projevil schytáním čtyř branek na Letné. Kromě Sparty hráli jen se svými hlavními konkurenty o umístění v elitní desítce, přesto z předchozích pěti utkání vytěžili pouhých pět bodů, navíc v Chlumci vypadli z poháru.

Doma je to ale přeci jen o něčem jiném. Vršovice jsou jediným místem, ze kterého si soupeři nevozí výhry, neboť kromě Bohemky drží domácí neporazitelnost už jen nedaleká Slavia. Zelenobílí přitom neměli lehký los - dokázali uhrát bod s Plzní nebo porazit Mladou Boleslav, Liberec a Olomouc.

Na to upozorňuje i Martin Svědík. "Bohemians dělají tuto sezonu doma hodně bodů, ženou je k nim jejich fanoušci. Po příchodu (kouče) Luďka Klusáčka trochu změnili styl hry, chtějí víc zapracovat na defenzivě a organizaci, ale jsou i nebezpeční v přechodové fázi," varuje mladý trenér.

Slovácko má také jednu věc společnou pouze se sešívanými - v předchozích pěti ligových utkáních nepoznalo přemožitele. Minulý víkend se vyřádilo v Opavě, kde po brankách čtyřech různých hráčů zvítězilo 4:0. Gól tak v součtu s předchozími zápasy v Karviné a proti Liberci neobdrželo už pět poločasů

Až neuvěřitelně nevyrovnané jsou venkovní výsledky mužů z Uherského Hradiště. Ti dokázali mimo jiné porazit Spartu i Plzeň, ještě mezitím si však také odvezli šest kousků z Jablonce, poté po třech brankách inkasovali ve Vítkovicích i v Edenu.

Jihomoravané kromě zraněného Franiće přivezou do hlavního města kompletní kádr, domácí se musí obejít bez indisponovaných Ljovina, Puškáče, Vacka, Fryštáka a Dostála.
Bohemians Praha 1905 - pravděpodobná sestava:
Le Giang - Bartek, Hůlka, Pokorný, Podaný - Havel, Jindřišek, Rada, Vodháněl - Vaníček - Keita
1. FC Slovácko - pravděpodobná sestava:
Trmal - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Šimko - Havlík, Daníček - Petržela, Šašinka, Navrátil - Zajíc
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.43 - 3.18 - 3.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha14122029:338
2.Viktoria Plzeň1492326:1329
3.FK Mladá Boleslav1481528:1925
4.FK Jablonec1473426:2024
5.1. FC Slovácko1473420:1924
6.Baník Ostrava1471624:1822
7.Sparta Praha1463527:1921
8.Slovan Liberec1453621:2018
9.Sigma Olomouc1446420:2018
10.FK Teplice1446412:1718
11.Dynamo České Budějovice1452721:2517
12.Bohemians Praha 19051443717:2615
13.1. FK Příbram1433812:2512
14.MFK Karviná1425711:1911
15.Fastav Zlín143299:2111
16.SFC Opava142397:269

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (682)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele