Eredivisie - souhrn 8. kola

06.11.2020, 21:55, aktualizováno 08.11.2020, 21:56
Komentáře a souhrny
Ajax zvítězil na hřišti Utrechtu a zůstává na čele tabulky o skóre před Vitesse, které pro změnu zdolalo Emmen. Nezaváhalo ani PSV Eindhoven, které nadělilo tři branky Willemu II, zatímco Feyenoord uspěl proti Groningenu. Tři body z venku zapsaly Twente nebo Alkmaar...

PSV Eindhoven - Willem II 3:0

08.11.2020 20:00

Góly: 14. Philipp Max, 21. Mario Götze, 82. Donyell Malen

Vysoce favorizované PSV se dokázalo oklepat ze čtvrteční kruté porážky v Evropské Lize na půdě řeckého PAOKu (1:4) a nyní nedalo žádnou šanci na úspěch trápícímu se Willemu. O poločase vedlo o dva góly a po přestávce přidalo ještě jednu trefu, hosté navíc dohrávali více jak půlhodiny v deseti. Domácí se proto udrželi na třetí pozici s devatenácti body a na vedoucí Ajax stále mají manko dvou bodů.

Celek z Tilburgu je na tom podstatně hůře, v dosavadních osmi kolech zvítězil jen jednou a patří mu až čtrnáctá příčka s pěti body, z tříbodového zisku se naposledy radoval před téměř dvěma měsíci. Domácí podle očekávání dominovali na trávníku od samého začátku a ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry šli do vedení. Podruhé v tomto ročníku Eredivisie skóroval sedmadvacetiletý německý obránce Philipp Max.

Ten po parádním dlouhém pasu za obranu od Rosaria utekl všem na levé straně a z mírného úhlu překonal vyběhnutého brankáře Brondeela střelou doprostřed branky. Ve 21. minutě byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, přesnou mušku totiž měl hvězdný Mario Götze. Naprosto famózní práci odvedl na pravé straně Dumfries a pak předložil zpětnou přihrávku právě Götzemu, jenž ukázkově zkroutil míč ke vzdálenější konstrukci.

Tlak svěřenců manažera Rogera Schmidta neopadal ani v následujícím průběhu. Po necelé odehrané půlhodině předvedl precizní průnik Donyell Malen a stanul zcela sám až před Brondeelem, jenomže z bezprostřední blízkosti na něj nevyzrál. Hosté se mohli vrátit do hry o body deset minut po změně stran, ovšem Köhlert se po samostatném sólu nezvolil ideální zakončení a vynikajícího gólmana Mvoga nepřekonal.

O osudu nedělní dohrávky 8. kola bylo prakticky rozhodnuto v 63. minutě. Derrick Köhn totiž velmi nevybíravým způsobem přišlápl Dumfriese a rozhodčí Lindhout mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu. Asi o dvacet minut později uzavřel gólový účet aktivní Malen, jelikož po další skvostné pobídce od Dumfriese uklidil balón z deseti metrů do levé šibenice. Stejný hráč se mohl prosadit ještě jednou v 89. minutě, ale svou tvrdou ranou těsně minul levou tyč.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - AZ Alkmaar 0:3

08.11.2020 16:45

Góly: 29. Teun Koopmeiners (pen.), 41. Lucas Woudenberg (vl.), 47. Jesper Karlsson

Heerenveen mohl zaznamenat historicky vůbec nejlepší start do sezóny. Dosud držel rekord tým z roku 1997, který urval v úvodních osmi kolech sedmnáct bodů, a aby současné mužstvo "Srdíček" mohlo tuhle metu překonat, potřebovalo jednoznačně Alkmaar porazit. Stal se ovšem pravý opak, hosté ve Frísku nakonec zvítězili jednoznačným poměrem, a to o tři branky.

Jen jednou odcházeli svěřenci trenéra Johnnyho Jansena v letošním ročníku ze hřiště poraženi, a to z půdy vedoucího Ajaxu. Teď se však museli smířit s druhým neúspěchem. AZ naopak protáhlo svou sérii neporazitelnosti v rámci Eredivisie už na sedm utkání v řadě, napravilo svůj čtvrteční nezdar v Evropské lize ze San Sebastiánu a získalo své druhé ligové vítězství.

Oba celky si v první půlhodině vytvořily po jedné dobré příležitosti. Nejprve zahrozili domácí ve 14. minutě, a to prostřednictvím Nygrena, který z dobré pozice vyzkoušel svou levačku, zakončení mu ovšem nevyšlo podle představ a zamířil mimo bránu. Na druhé straně se ve 27. minutě osmělil Stengs, avšak heerenveenský brankář Mulder vytasil povedený zákrok.

Poslední patnáctiminutovka patřila jednoznačně hostům, kteří si stačili vytvořit rozhodující dvoubrankový náskok, a na nepříznivý stav už jejich protivník nenašel žádnou odpověď. Ve 27. minutě vypálil Gudmundsson, do jeho střely mu vložil ruku ve vlastní šestnáctce bránící Van Hecke a rozhodčí Higler nařídil penaltu, kterou pak proměnil s přehledem Koopmeiners.

Ve 41. minutě Alkmaar udeřil gólově podruhé, to když za záda Muldera zacílil jeho spoluhráč Woudenberg, který ve snaze odvrátit přihrávku zleva od soka Wijndala jednoduše zamířil tam, kam neměl. Zkraje druhého dějství mužstvo kouče Arneho Slota ještě upravilo konečné skóre, to když se po přihrávce Gudmundssona trefil přesně po zemi na bližší tyčku Karlsson.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - FC Emmen 3:1

08.11.2020 14:30

Góly: 9. Oussama Tannane (pen.), 26. Oussama Tannane, 44. Loïs Openda - 58. Michael de Leeuw

Arnhem opět prokázal famózní formu a v tomto ročníku Eredivisie zvítězil již posedmé z dosavadních osmi odehraných zápasů. S jednadvaceti body na kontě je stále druhý jen o skóre za vedoucím Ajaxem a zatím to vypadá, že by se rád zařadil mezi kandidáty na zisk mistrovského titulu. Nyní proti podceňovanému Emmenu musel hrát více jak hodinu hry v deseti, ale v prvním poločase skóroval hned třikrát a může tak slavit po výsledku 3:1.

Emmen si naopak na svou první výhru v této sezóně stále musí počkat, s pouhými třemi body mu patří až předposlední sedmnáctá příčka a k tomu před poslední Fortunou je jen díky příznivějšímu skóre. Jasný favorit nedělního střetnutí byl jednoznačně lepší od samého začátku a poprvé dokázal rozvlnit síť již po třech odehraných minutách, ale Brojova trefa přeci jen nebyla uznána vinou těsného ofsajdu.

Neuběhlo ani dalších šest minut a domácí se už mohli radovat z regulérní branky. Oussama Tannane se totiž na pravé straně pokutového území dostával k hlavičce a brankář Wiedwald ho nekompromisně poslal k zemi, rozhodčí Manschot s udělením žluté karty a nařízením pokutového kopu neváhal ani sekundu. Míč si postavil právě faulovaný Tannane a s chladnou hlavou zamířil k pravé konstrukci do protipohybu Wiedwalda.

Stejný hráč navýšil náskok svého celku po pětadvaceti minutách hry. Tentokráte si navedl balón blíže do středu až před hranici pokutového území, odkud se parádně trefil do levého dolního růžku a hostující strážce branky se naprázdno proletěl vzduchem. SBV si podstatně ztížilo svou situaci ani ne o minutu později. Riechedly Bazoer totiž ostře atakoval Chacóna a Manschot mu nejprve ukázal žlutou kartu.

Nicméně po zhlédnutí videozáznamu svůj původní verdikt změnil a rovnou vytáhl červenou kartu. Celek z Arnhemu i přes tento výrazný handicap pojistil své vedení krátce před pauzou. Přesně načasovanou kolmici za obranu převzal Loïs Openda, v osobním souboji přetlačil svého bránícího protihráče a z deseti metrů náramně uklidil balón ke vzdálenější tyči - 3:0.

Hosté ještě oživili svou naději na bodový zisk v 58. minutě, kdy po přihrávce střídajícího Cartyho téměř od brankové čáry měl snadnou práci zapomenutý Michael de Leeuw a zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl minut. Emmen se ale ve zbývajícím průběhu vůbec k ničemu nedostal a domů tak podle předpokladů odjíždí s prázdnou.

Více informací k zápasu

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 2:0

08.11.2020 14:30

Góly: 50. Lutsharel Geertruida, 84. Steven Berghuis (pen.)

Rotterdamský klub potřetí za sebou zvítězil a momentálně ukazuje, že předchozí krátkodobou krizi dokázal zažehnat. Nyní si poradil s Groningenem, který především v úvodních pětadvaceti minutách nehrál vůbec špatně, a v tabulce mu patří třetí místo s osmnácti body. Za vedoucím Ajaxem i druhým Vitesse stále zaostává o body tři. Hosté prohráli v tomto ročníku potřetí a se třinácti body se nachází na sedmé pozici.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse přitom začali aktivněji a svého soupeře výrazně trápili svým rychlým přechodem na útočnou polovinu. První větší možnost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, kdy se nenápadný centr Gudmundssona z levé strany už stáčel do branky, nicméně nakonec skončil na břevně a odrazil se zpět do hry. Ihned na to selhal ve velké možnosti Balk, neboť z bezprostřední blízkosti nevyzrál na famózního gólmana Marsmana.

Ve 25. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé. Balk se skvělým pohybem dostal do ideální palebné pozice a napřáhl z hranice pokutového území. Jeho ráně vskutku scházely jen centimetry, jelikož orazítkovala horní tyčku. Domácí skvěle prorazili asi pět minut před přestávkou. Na levé straně obdržel výbornou kolmici Malacia a zpětnou pobídkou vyzval ke skórování Diemerse, jenž z deseti metrů snadno rozvlnil síť přízemním pokusem.

Avšak rozhodčí Makkelie po přezkoumání videozáznamu gól neuznal, neboť se Linssen nacházel v ofsajdovém postavení a brankáři Padtovi prakticky nedovolil adekvátně zasáhnout. Tým vedený zkušeným koučem Dickem Advocaatem se prosadil pět minut po přestávce. Kapitán Steven Berghuis našel pasem z rohového kopu Lutsharela Geertruidu a ten svou razantní hlavičkou z hranice brankového území překonal naprosto bezmocného Padta.

V polovině druhého dějství mohl navýšit vedení domácího celku Malacia, ale zblízka trestuhodně napálil bližší konstrukci. K definitivnímu rozuzlení došlo v 84. minutě. Výtečnou křižnou nahrávku před branku vymyslel Berghuis a Damir Dankerlui evidentně strčil do osamoceného Malacii, za což uviděl od Makkelieho přímou červenou kartu. Míč si vzápětí postavil tradiční exekutor Berghuis a nekompromisně zavěsil do pravé šibenice.

Více informací k zápasu

FC Utrecht - AFC Ajax 0:3

08.11.2020 12:15

Góly: 62. Davy Klaassen, 71. Dušan Tadić (pen.), 90+1. Quincy Promes

Hráči Ajaxu si v tomto ročníku Eredivisie připsali na své konto sedmou výhru. Ačkoli odpor svého soupeře museli zlomit až v poslední třetině zápasu, během níž zařídili všechny tři góly, za celkový výkon si skalp Utrechtu zasloužili. Domácí, vedení dočasně zvoleným koučem René Hakem, jenž doteď vedl jen utrechtské béčko, drželi krok zhruba hodinu hry.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga zatím dosavadní průběh sezóny mohou hodnotit pozitivně. Před poslední reprezentační přestávkou tohoto roku jednoduše potvrdili dobrou pohodu, navázali na svůj výkon z minulého klání Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu, a zůstanou tak i v kolech následujících na předních pozicích, i kdyby se jim náhodou začalo hrubě nedařit.

Domstedelingen chtěli napravit nedávný debakl na hřišti Heraclesu, kde prohráli o tři branky, proti favoritovi tohoto střetnutí ovšem tahali za kratší konec. Premiéra Hakemu na lavičce Utrechtu nevyšla podle představ, byť na seznámení s áčkem vážně neměl nejvíce času. Teprve před pár dny totiž jeho předchůdce John van den Brom nakonec pláchl do belgického Genku.

Především v prvním poločase Ajax nepodal takový výkon, na jaký je asi i sám obecně zvyklý. Směrem dopředu nebyl nikterak kreativní, až ve 20. minutě jakýmsi způsobem zahrozil Labyad, jehož stačil vychytat brankář Paes, ve 37. minutě byl možná ještě blíže vstřelené brance Tadić, avšak ke své smůle orazítkoval svým zakončením pouze brankovou konstrukci.

Utrecht možná mohl změnit ráz utkání, kdyby proměnil svou příležitost těsně před obrátkou, jenomže Kerk nezužitkoval rychlý brejk a jeho pokus zastavil připravený gólman Onana. V 62. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků tohoto duelu. Labyad ve vápně stačil ve vzduchu přistrčit balón na Klaassena, který následně tvrdou dělovkou propálil Paese.

O devět minut později amsterdamský celek svůj náskok navýšil. St. Jago si počínal ve vlastním pokutovém území nešikovně, fauloval Traorého a sudí Kuipers nařídil penaltu, kterou pak s přehledem proměnil Tadić. Vítězství Ajaxu ještě pečetil v závěrečných chvílích Promes, jenž dokázal zacílit za záda Paese i z opravdu velmi složitého střeleckého úhlu.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam 0:2

07.11.2020 21:00

Góly: 59. Lennart Thy, 90+2. Abdou Harroui

V důležitém souboji o záchranu byla přeci jen úspěšnější rotterdamská Sparta, která až do tohoto sobotního utkání ani jednou nezvítězila a se třemi body se nacházela na sestupových pozicích. Nyní díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase nakonec udolala konkurenční Waalwijk po výsledku 2:0 a se šesti body se posunula na třináctou pozici. RKC naopak podruhé za sebou v lize prohrálo a kleslo na patnáctou příčku s pěti body.

Hosté začali velmi zostra a první větší možnost si vypracovali již v úvodní minutě, kdy velmi tvrdě vypálil Auassar a mířil k levé tyči, ovšem s vynikajícím zákrokem se vytáhl gólman Lamprou. Hosté dokázali poprvé rozvlnit síť po necelé půlhodině hry, avšak gól Vriendse neplatil kvůli předchozímu nedovolenému zákroku. Následně se domácí dožadovali odpískání penalty po zákroku na Damascana, ale rozhodčí Oostrom ji po zhlédnutí videa nenařídil.

V samém závěru úvodního dějství chtěl otevřít skóre Ngonge, jenomže s jeho technickou střelou si dokázal poradit připravený brankář Okoye a balón odvrátil na rohový kop. Pak na opačné straně neuspěl Lenart Thy a po parádní individuální akci nepřekonal pozorného Lamproua, vzápětí napřáhl z hranice šestnáctky Smeets a mířil o kousek nad břevno.

Sparta se dostala do vedení v 59. minutě. Na krásný centr z pravého křídla od Mijnanse si naběhl Thy a prudkou hlavičkou zblízka překonal naprosto bezmocného domácího strážce. Waalwijk mohl srovnat krok zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, nicméně po výtečném pasu střídajícího El Haddoutiho neseřídil svá mířidla přesně střídající van der Venne a z pěti metrů trestuhodně hlavičkoval o decimetry vedle pravé konstrukce.

Stejný hráč neměl potřebné štěstí ani v 87. minutě, tentokráte po elegantním zpracování odraženého míče nepropálil fantastického Okoyeho, jenž předvedl brilantní reflexivní zákrok. Rotterdamský klub pojistil svůj náskok v nastaveném čase. Po rychlém brejku a ponechané výhodě se na levé straně nádherně uvolnil Abdou Harroui a z mírného úhlu zamířil přímo k bližší tyči kolem marně se natahujícího Lamproua.

Více informací k zápasu

VVV Venlo - Heracles Almelo 3:2

07.11.2020 18:45

Góly: 51. Jafar Arias, 67. Vito van Crooij, 88. Georgios Giakoumakis - 38. Silvester van der Water, 78. Rai Vloet (pen.)

Venlo ve velmi hektickém utkání s Heraclesem vydolovalo ligovou výhru po téměř dvou měsících a raduje se z těsného úspěchu v poměru 3:2. V průběhu sobotního střetnutí nejprve neproměnilo penaltu, pak inkasovalo a od konce prvního poločasu hrálo v početní výhodě po vyloučení Adriana Szökeho. Po změně stran otočilo vývoj, a i když soupeř ještě srovnal z penalty, tak nakonec rozhodlo o svém vítězství v 88. minutě.

VVV se v tabulce posunulo na jedenácté místo s osmi body, hosté naopak nenavázali na minulou výhru s Utrechtem (4:1) a se shodným počtem osmi bodů jim patří desátá příčka. Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla, poté mohli domácí udeřit. Do šestnáctky protivníka si naběhl Georgios Giakoumakis a byl podražen, rozhodčí Martens přeci jen ukázal na penaltový puntík po přezkoumání videozáznamu.

Balón si postavil právě Giakoumakis a selhal, brankář Bucker totiž dokázal jeho přízemní pokus směřující k levé tyči famózně jednoruč odvrátit do strany. Svěřenci kouče Franka Wormutha otevřeli gólový účet ve 38. minutě. Přihrávku Raie Vloeta na pravou stranu převzal Silvester van der Water a ze čtrnácti metrů nádherně uklidil svůj skákavý pokus do protějšího spodního rohu. Celek z Almela si výrazně zkomplikoval situaci v nastavení první půle.

Szöke v hlavičkovém souboji udeřil Posta loktem do obličeje a Martens po další konzultaci s VAR vytáhl červenou kartu. Domácí srovnali krok šest minut po pauze, díky razantní nahrávce Hunteho vystřelil z první ze středu pokutového území Jafar Arias a balón chladnokrevně usměrnil k levé tyči. Venlo otočilo vývoj v 67. minutě zásluhou Vita van Crooije, jenž se v tomto ročníku Eredivisie prosadil vůbec poprvé.

Čtyřiadvacetiletý útočník se po krásném přistrčení patičkou zjevil zcela osamocen před hranicí pokutového území a svůj úchvatný projektil usměrnil do pravé šibenice. Heracles se i v deseti podruhé prosadilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po dlouhém nákopu téměř z poloviny hřiště si nedal pozor Giakoumakis a evidentně fauloval Pröppera, k následné penaltě se postavil Vloet.

Ten si věděl rady a nekompromisní ranou k levé konstrukci rozvlnil síť. Domácí od tohoto okamžiku doslova dobývali obranný blok houževnatého konkurenta a v samém závěru se dočkali. Své zaváhání u neproměněného pokutového kopu napravil Řek Giakoumakis, jenž po perfektním pasu střídajícího Huppertse usměrnil míč špičkou kopačky za záda bezmocného Buckera.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - FC Twente 2:4

07.11.2020 16:30

Góly: 76. Julio Pleguezuelo (vl.), 86. Samy Bourard - 41. Queensy Menig, 59. Danilo, 88. Danilo, 90+3. Thijs van Leeuwen

Twente znovu prokázalo skvělou střeleckou formu a tentokráte si poradilo s Den Haagem, který dokázalo porazit po divokém výsledku 4:2. V tomto ročníku Eredivisie zvítězilo už popáté a se solidními sedmnácti body na kontě mu patří fantastická třetí příčka. ADO naopak stále prohlubuje svou krizi, podruhé v řadě inkasovalo hned čtyřikrát a s pouhými čtyřmi body se nachází až na patnáctém místě, navíc před posledním Sittardem je pouze o bod.

Ústřední postavou sobotního utkání se stal Brazilec Danilo, jelikož skóroval hned dvakrát a s osmi úspěšnými ligovými zásahy se prozatím vyhoupl do úplného čela tabulky střelců. Svůj podíl na vítězství celku z Enschede měl i tentokráte český útočník Václav Černý. Ten se sice gólově neprosadil, ale dokázal zaznamenat jednu asistenci. Hosté začali aktivněji od samého začátku a první větší možnost si vypracovali již po necelých dvou odehraných minutách.

Po krásné přízemní kombinaci napřáhl z hranice pokutového území Queensy Menig a orazítkoval levou tyč. Pak tempo hry přeci jen lehce opadlo, stejný hráč dostal Twente do vedení asi pět minut před přestávkou. Černý mu naservíroval míč na levou stranu, Menig pak předvedl dravý průnik a z mírného úhlu zamířil do protějšího spodního rohu. Mírný favorit pojistil svůj náskok po necelé hodině hry.

Danilo si po dlouhém nákopu brankáře Drommela navedl balón blíže do středu a pravačkou z hranice šestnáctky ho zakroutil k vzdálenější konstrukci mimo dosah marně se natahujícího gólmana Koopmanse. Domácí z ničeho nic snížili v 76. minutě. Kramer po parádní individuální akci nastřelil bližší spojnici a odkopávající Julio Pleguezuelo nešťastně zavěsil do vlastní sítě. Přesně o deset minut později bylo dokonce srovnáno.

V pokutovém území Twente se nejlépe zorientoval Samy Bourard a z otočky překvapil Drommela nenápadným skákavým pokusem do levého dolního růžku. Jenže neuběhly ani další dvě minuty a na opačné straně definitivně rozhodl Danillo, po rohovém kopu Černého se opřel do míče z první a náramně ho usměrnil do levé šibenice. V nastaveném čase ještě upravil skóre střídající Thijs van Leeuwen, svým technickým obstřelem ze šestnácti metrů překonal naprosto bezmocného Koopmanse.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - PEC Zwolle 2:2

06.11.2020 20:00

Góly: 6. Emil Hansson, 45. George Cox - 33. Jarosław Jach (vl.), 54. Thomas Lam

Sittard nedokázal ani ve svém osmém utkání této sezóny zvítězit a se Zwolle se rozešel smírně po výsledku 2:2 i přesto, že v průběhu páteční předehrávky 8. kola hned dvakrát vedl o jednu branku. Fortuna sice neměla míč ve svém držení tak často jako PEC, ale zase vyprodukovala více střeleckých pokusů a od premiérového tříbodového zisku nebyla až tak daleko. Hostům momentálně patří jedenácté místo se sedmi body.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana vystřelili mezi tři tyče jen jednou, i přesto se prosadili dvakrát díky vlastní brance Jarosława Jacha. Domácí začali hodně zostra a svou první vážnější příležitost z 6. minuty přetavili ve vedoucí gól. Po špatné rozehrávce protivníka přešli do rychlého brejku. Emil Hansson obdržel perfektní kolmici do volného prostoru od Flemminga a pak parádně zakroutil balón k protější tyči mimo dosah gólmana Zetterera.

Hosté se však v žádném případě nevzdali a krátce po odehrané půlhodině se štěstím srovnali stav. Reijnders vymyslel pěkný centr z levého křídla a hledal svého nabíhajícího spoluhráče. Šestadvacetiletý polský obránce Jach hostující v klubu z anglického Crystalu Palace se snažil odhlavičkovat míč do bezpečí. Jenomže to se mu vůbec nepodařilo a naopak zavěsil přímo pod břevno nad marně se natahujícího brankáře Van Osche.

Fortuna si vzala zpět ztracený náskok ještě do přestávky, v poslední minutě prvního poločasu po dlouhém autovém vhazování z levé strany vznikl před brankou PEC obrovský závar. Míč se nakonec odrazil na kopačku Georgeho Coxe, který okamžitě z první napřáhl z pětadvaceti metrů. Zetterer si na nepříjemný přízemní pokus sáhl, nicméně v cestě ke své levé konstrukci mu již zabránit nedokázal.

Po změně stran tempo hry lehce opadlo, Zwolle se vrátilo do hry o vítězství v 54. minutě. Finský stoper Thomas Lam se postavil k přímému volnému kopu z více jak třiceti metrů a naprosto úchvatnou ranou zavěsil do bližší šibenice, Van Osch se jen naprázdno proletěl vzduchem. Následně až do závěrečného hvizdu k ničemu nebezpečnému nedošlo, Sittard po reprezentační pauze přivítá silný Feyenoord a PEC se utká s ambiciózním Utrechtem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax870132:521
2.SBV Vitesse870117:521
3.PSV Eindhoven861119:519
4.Feyenoord Rotterdam853019:918
5.FC Twente852120:817
6.SC Heerenveen851216:1116
7.FC Groningen84139:1013
8.AZ Alkmaar725018:1211
9.FC Utrecht72328:119
10.Heracles Almelo822410:148
11.VVV Venlo822413:268
12.PEC Zwolle81439:147
13.Sparta Rotterdam81349:176
14.Willem II81257:165
15.RKC Waalwijk81255:155
16.ADO Den Haag81168:204
17.FC Emmen803511:213
18.Fortuna Sittard803511:223

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
AjaxFans

Bedankt heren

Reagovat
AjaxFans

Kde jste všichni?

Reagovat
YNWA__MSN

Jak hraje Götze? Udělali kluby typu Arsenal, AC Milan, Valencie (možná i Liverpool) chybu, že ho nepodepsali?

Reagovat
Pharrell

Hraje tam skvěle.

Bude oporou PSV

Reagovat
berliner

Willem II Tilburg

Reagovat
db18

Až na první zápas měl Max koukám vždy aspoň jeden "kanadský" bod.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele