základní část, 8. kolo
08.11.2020 14:30 CET
3 : 1
(3:0)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse pokračuje v krasojízdě, teď si poradilo s Emmenem

Arnhem opět prokázal famózní formu a v tomto ročníku Eredivisie zvítězil již posedmé z dosavadních osmi odehraných zápasů. S jednadvaceti body na kontě je stále druhý jen o skóre za vedoucím Ajaxem a zatím to vypadá, že by se rád zařadil mezi kandidáty na zisk mistrovského titulu. Nyní proti podceňovanému Emmenu musel hrát více jak hodinu hry v deseti, ale v prvním poločase skóroval hned třikrát a může tak slavit po výsledku 3:1.

Emmen si naopak na svou první výhru v této sezóně stále musí počkat, s pouhými třemi body mu patří až předposlední sedmnáctá příčka a k tomu před poslední Fortunou je jen díky příznivějšímu skóre. Jasný favorit nedělního střetnutí byl jednoznačně lepší od samého začátku a poprvé dokázal rozvlnit síť již po třech odehraných minutách, ale Brojova trefa přeci jen nebyla uznána vinou těsného ofsajdu.

Neuběhlo ani dalších šest minut a domácí se už mohli radovat z regulérní branky. Oussama Tannane se totiž na pravé straně pokutového území dostával k hlavičce a brankář Wiedwald ho nekompromisně poslal k zemi, rozhodčí Manschot s udělením žluté karty a nařízením pokutového kopu neváhal ani sekundu. Míč si postavil právě faulovaný Tannane a s chladnou hlavou zamířil k pravé konstrukci do protipohybu Wiedwalda.

Stejný hráč navýšil náskok svého celku po pětadvaceti minutách hry. Tentokráte si navedl balón blíže do středu až před hranici pokutového území, odkud se parádně trefil do levého dolního růžku a hostující strážce branky se naprázdno proletěl vzduchem. SBV si podstatně ztížilo svou situaci ani ne o minutu později. Riechedly Bazoer totiž ostře atakoval Chacóna a Manschot mu nejprve ukázal žlutou kartu.

Nicméně po zhlédnutí videozáznamu svůj původní verdikt změnil a rovnou vytáhl červenou kartu. Celek z Arnhemu i přes tento výrazný handicap pojistil své vedení krátce před pauzou. Přesně načasovanou kolmici za obranu převzal Loïs Openda, v osobním souboji přetlačil svého bránícího protihráče a z deseti metrů náramně uklidil balón ke vzdálenější tyči - 3:0.

Hosté ještě oživili svou naději na bodový zisk v 58. minutě, kdy po přihrávce střídajícího Cartyho téměř od brankové čáry měl snadnou práci zapomenutý Michael de Leeuw a zcela odkrytý prostor tří tyčí nemohl minut. Emmen se ale ve zbývajícím průběhu vůbec k ničemu nedostal a domů tak podle předpokladů odjíždí s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Velmi podezřelý zápas.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele