základní část, 8. kolo
07.11.2020 18:45 CET
3 : 2
(0:1)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

Venlo po divokém průběhu předčilo Heracles o jednu branku

Venlo ve velmi hektickém utkání s Heraclesem vydolovalo ligovou výhru po téměř dvou měsících a raduje se z těsného úspěchu v poměru 3:2. V průběhu sobotního střetnutí nejprve neproměnilo penaltu, pak inkasovalo a od konce prvního poločasu hrálo v početní výhodě po vyloučení Adriana Szökeho. Po změně stran otočilo vývoj, a i když soupeř ještě srovnal z penalty, tak nakonec rozhodlo o svém vítězství v 88. minutě.

VVV se v tabulce posunulo na jedenácté místo s osmi body, hosté naopak nenavázali na minulou výhru s Utrechtem (4:1) a se shodným počtem osmi bodů jim patří desátá příčka. Úvodní dvacetiminutovka toho příliš zajímavého nenabídla, poté mohli domácí udeřit. Do šestnáctky protivníka si naběhl Georgios Giakoumakis a byl podražen, rozhodčí Martens přeci jen ukázal na penaltový puntík po přezkoumání videozáznamu.

Balón si postavil právě Giakoumakis a selhal, brankář Bucker totiž dokázal jeho přízemní pokus směřující k levé tyči famózně jednoruč odvrátit do strany. Svěřenci kouče Franka Wormutha otevřeli gólový účet ve 38. minutě. Přihrávku Raie Vloeta na pravou stranu převzal Silvester van der Water a ze čtrnácti metrů nádherně uklidil svůj skákavý pokus do protějšího spodního rohu. Celek z Almela si výrazně zkomplikoval situaci v nastavení první půle.

Szöke v hlavičkovém souboji udeřil Posta loktem do obličeje a Martens po další konzultaci s VAR vytáhl červenou kartu. Domácí srovnali krok šest minut po pauze, díky razantní nahrávce Hunteho vystřelil z první ze středu pokutového území Jafar Arias a balón chladnokrevně usměrnil k levé tyči. Venlo otočilo vývoj v 67. minutě zásluhou Vita van Crooije, jenž se v tomto ročníku Eredivisie prosadil vůbec poprvé.

Čtyřiadvacetiletý útočník se po krásném přistrčení patičkou zjevil zcela osamocen před hranicí pokutového území a svůj úchvatný projektil usměrnil do pravé šibenice. Heracles se i v deseti podruhé prosadilo zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem. Po dlouhém nákopu téměř z poloviny hřiště si nedal pozor Giakoumakis a evidentně fauloval Pröppera, k následné penaltě se postavil Vloet.

Ten si věděl rady a nekompromisní ranou k levé konstrukci rozvlnil síť. Domácí od tohoto okamžiku doslova dobývali obranný blok houževnatého konkurenta a v samém závěru se dočkali. Své zaváhání u neproměněného pokutového kopu napravil Řek Giakoumakis, jenž po perfektním pasu střídajícího Huppertse usměrnil míč špičkou kopačky za záda bezmocného Buckera.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele