základní část, 8. kolo
08.11.2020 14:30 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord potvrdil vzrůstající formu, houževnatý Groningen zdolal 2:0

Rotterdamský klub potřetí za sebou zvítězil a momentálně ukazuje, že předchozí krátkodobou krizi dokázal zažehnat. Nyní si poradil s Groningenem, který především v úvodních pětadvaceti minutách nehrál vůbec špatně, a v tabulce mu patří třetí místo s osmnácti body. Za vedoucím Ajaxem i druhým Vitesse stále zaostává o body tři. Hosté prohráli v tomto ročníku potřetí a se třinácti body se nachází na sedmé pozici.

Svěřenci trenéra Dannyho Buijse přitom začali aktivněji a svého soupeře výrazně trápili svým rychlým přechodem na útočnou polovinu. První větší možnost si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, kdy se nenápadný centr Gudmundssona z levé strany už stáčel do branky, nicméně nakonec skončil na břevně a odrazil se zpět do hry. Ihned na to selhal ve velké možnosti Balk, neboť z bezprostřední blízkosti nevyzrál na famózního gólmana Marsmana.

Ve 25. minutě se chvěla branková konstrukce podruhé. Balk se skvělým pohybem dostal do ideální palebné pozice a napřáhl z hranice pokutového území. Jeho ráně vskutku scházely jen centimetry, jelikož orazítkovala horní tyčku. Domácí skvěle prorazili asi pět minut před přestávkou. Na levé straně obdržel výbornou kolmici Malacia a zpětnou pobídkou vyzval ke skórování Diemerse, jenž z deseti metrů snadno rozvlnil síť přízemním pokusem.

Avšak rozhodčí Makkelie po přezkoumání videozáznamu gól neuznal, neboť se Linssen nacházel v ofsajdovém postavení a brankáři Padtovi prakticky nedovolil adekvátně zasáhnout. Tým vedený zkušeným koučem Dickem Advocaatem se prosadil pět minut po přestávce. Kapitán Steven Berghuis našel pasem z rohového kopu Lutsharela Geertruidu a ten svou razantní hlavičkou z hranice brankového území překonal naprosto bezmocného Padta.

V polovině druhého dějství mohl navýšit vedení domácího celku Malacia, ale zblízka trestuhodně napálil bližší konstrukci. K definitivnímu rozuzlení došlo v 84. minutě. Výtečnou křižnou nahrávku před branku vymyslel Berghuis a Damir Dankerlui evidentně strčil do osamoceného Malacii, za což uviděl od Makkelieho přímou červenou kartu. Míč si vzápětí postavil tradiční exekutor Berghuis a nekompromisně zavěsil do pravé šibenice.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele