Eredivisie - preview 8. kola

06.11.2020, 09:45, aktualizováno 08.11.2020, 08:44
Previews
Ajax se usídlil na prvním místě tabulky a to bude hájit v Utrechtu, na případné zaváhání bude čekat například silné Vitesse, to hostí Emmen. Feyenoord přivítá Groningen, Alkmaar čeká těžký test v Heerenveenu a kolo zakončí duel PSV - Willem II...
FC Utrecht - AFC Ajax  (neděle 12:15)
Notně se hovořilo o tom, jak zvládne Ajax nedávné důležité klání Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu, protože jeho kabinu údajně měl napadnout prevít jménem koronavirus. Tyhle zvěsti se však nakonec nepotvrdily, svěřenci trenéra Erika ten Haga urvali tři body a před reprezentační přestávkou míní potvrdit dobrou pohodu i v Eredivisie, v níž vyzvou Utrecht.

Zraněný Mohammed Kudus, to by měla být jediná absence hostujícího mužstva v tomto klání. Byť vážně není vůbec jasné, zda virus COVID-19 opravdu nějakým způsobem nenarušil plány amsterdamského klubu. Ten má nyní za úkol ubránit svou první pozici, na které se nachází jen vlivem daleko lepšího skóre před druhým Vitesse. A k jistotě potřebuje vyhrát.

Doposud de Godenzonen zaváhali jen v jednom případě, a to na půdě Groningenu. Tehdy se přitom jednalo rovněž o poslední zápas před kvalifikací na EURO 2020 a Ligou národů. Neradi by teď podobné zaváhání opakovali, neboť jejich arnhemský sok je vážně ve famózní formě. Čeká na zaváhání nizozemského giganta, jenž zároveň podstupuje náročný program.

Zatím ho ale ten Hagův výběr zvládá poměrně dobře. A hodlá zkrátka přidat k šesti ligovým vítězstvím v pořadí sedmé. Domácí přitom nečeká úplně jednoduchá situace jen kvůli tomu, že vyzve slavného soupeře. Vypořádat se musejí s aktuální změnou na postu trenéra, jelikož klub opustil John van den Brom, jehož dočasně nahradil osmačtyřicetiletý René Hake.

Van den Brom se totiž rozhodl přijmout nabídku belgického Genku, kam se přestěhuje během nadcházející dvoutýdenní pauzy. "Tohle je pro mě pořádná facka. S touhle zprávou jsem před pár dny nepočítal," byl překvapený Hake, dosavadní trenér utrechtské rezervy. "Vždy je vzrušující vstoupit k relativně novému týmu, byť spoustu hráčů samozřejmě dobře znám."

Právě on odkoučuje prestižní mač s Ajaxem. Vedení klubu van den Bromovi umožnilo doladit celý transfer do Belgie, a tak jeho posledním utkáním na lavičce Domstedelingen bude to v Almelu, kde jeho tým před týdnem padl. "Nejsem cizí, pořád je ale pro mě role trenéra áčka něčím novým," dodal Hake, jemuž by měli chybět zranění Fabian de Keijzer a Mimoun Mahi.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.18 - 4.66 - 1.58
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SBV Vitesse - FC Emmen  (neděle 14:30)
Vitesse působí v tomto ročníku Eredivisie jako dobře namazaný stroj a momentálně to vypadá, že by se mohl poprat o přímý postup do evropských pohárů. V dosavadních sedmi utkáních šestkrát zvítězil a na kontě má i skalp velkého konkurenta PSV (2:1). S osmnácti body mu patří úžasná druhá příčka, za vedoucím Ajaxem k tomu zaostává jen vinnou horšího skóre. Nyní se pokusí naplnit papírové předpoklady s podceňovaným Emmenem.

SBV mělo v uplynulých sezónách velké potíže s vyrovnaností výkonů a je před ním ještě dlouhá cesta, nicméně tentokráte skvěle brání a s pouhými čtyřmi inkasovanými brankami je v této činnosti vůbec nejlepší ze všech osmnácti účastníků. "Samozřejmě je to jeden z aspektů, celý tým výborně komunikuje a nedochází tak k chybám, které nejčastěji rozhodují vyrovnané duely," pochválil své svěřence trenér klubu z Arnhemu Thomas Letsch.

Dvaapadesátiletý německý rodák dále uvádí, že klíčem k úspěchu je absolutní koncentrace po celých devadesát minut. "Jeden okamžik může všechno změnit, od svých svěřenců proto očekávám maximální nasazení a pozornost. Emmen v žádném případě nepodceníme, dokáže hrozit ze standardních situací i ve středu pole, navíc jeho napadání na útočné polovině umí být nesmírně nebezpečné."

Letsch tak jistě má důkladně nastudovaný taktický plán nedělního rivala, i v tomto utkání se bude muset vypořádat s početnou marodkou. Na ní se nacházejí Wittek, Delaveris, Beerens, Bero, Gong i Clark, k tomu test na koronavirus odhalil pozitivu u Maročana Tannaneho a ani on tak nebude svému týmu k dispozici. Vitesse prozatím nestačilo jen na mistrovský Ajax (1:2), uplynulý víkend otočilo nepříznivý vývoj v Tilburgu s místním Willemem (3:1).

V nejvyšší nizozemské soutěži nedokázali ani jednou vyhrát už pouze tři celky a Emmen patří mezi ně. Na kontě má tři body a je až šestnáctý, i v tuto chvíli ho může čekat hotové peklo. Jediný úspěch zaznamenal v národním poháru s druholigovým týmem FC Eindhoven (2:0), naposledy i přes houževnatý výkon podlehl vysoce favorizovanému Feyenoordu rozdílovou trefou z nastaveného času (2:3). Dick Lukkien postrádá kapitána Jansena, jenž pyká za minulé vyloučení s rotterdamským soupeřem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.40 - 5.03 - 7.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Feyenoord Rotterdam - FC Groningen  (neděle 14:30)
Rotterdamský Feyenoord se po celkem dlouhé krizi vrací zpět do své obvyklé formy a nyní ji bude chtít potvrdit proti dobře hrajícímu Groningenu, který po vlažnějším začátku stoupá tabulkou vzhůru a se třinácti body se v tuto chvíli nachází na krásném sedmém místě. Domácí celek doposud posbíral ještě o dva body více a za vedoucím Ajaxem zaostává o body tři, do nedělního utkání vstupuje jako mírný favorit.

Svěřenci trenéra Dicka Advocaata v dosavadních sedmi střetnutích ani jednou neprohráli, i přesto zaznamenali hned tři neočekávané ztráty. Nejprve se rozešli smírně s Twente (1:1), pak stejným poměrem remizovali v městském derby se Spartou a následně nedokázali vyzrát ani na podceňovaný Waalwijk (2:2). Namále měli i v minulém duelu v Emmenu, na výhru 3:2 dosáhli až gólem střídajícího Naoufala Bannise ze čtvrté nastavené minuty.

Herně se dostali z krize až ve čtvrtek proti ruskému CSKA Moskva, jelikož díky zlepšenému výkonu ve druhém dějství zvítězili 3:1 a v základní skupině tohoto ročníku Evropské ligy zaznamenali své premiérové vítězství. "Konečně jsme nedělali zbytečné chyby a dařilo se nám v koncovce, po prvním vstřeleném gólu jsme získali potřebný klid. Chceme v tom rozhodně pokračovat, nicméně Groningen hraje fantasticky," uvedl Advocaat.

O formě FC v každém případě mluví pravdu, protože hosté získali v předchozích čtyřech střetnutích solidních deset bodů a momentálně atakují pohárové příčky. Do výtečného rozpoložení se dostali po senzačním úspěchu nad mistrovským Ajaxem (1:0), vzápětí uhráli nerozhodný bezbrankový výsledek s Utrechtem. V minulých dvou zápasech nejprve uspěli v Sittardu (3:1) a uplynulý víkend dokázali zdolat houževnaté Venlo (2:1).

Advocaat nemůže využít služeb Jørgensena, Fera, Boženíka, Sinisterry a van Beeka, nově navíc přibyl na marodku brankář Bijlow, jenž laboruje s poraněným kolenem a místo něho by se měl postavit mezi tři tyče náhradník Marsman. Hostující lodivod Danny Buijs opět nenasadí hvězdného Arjena Robbena, jenž bude scházet minimálně do prosince. "Na bitvu s Feyenoordem se nesmírně těšíme a rádi bychom byli na svůj výkon pyšní. Pokud odvedeme maximum, tak nemusíme odjíždět domů s prázdnou," pronesl Buijs v krátkosti.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.86 - 3.67 - 4.35
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SC Heerenveen - AZ Alkmaar  (neděle 16:45)
Říjnový debakl v Amsterdamu je evidentně zapomenout. Heerenveen po porážce s vedoucím Ajaxem navrátil svá kola do zajetých kolejí, zvítězil v Eredivisie dvakrát v řadě a i nadále se pohybuje na předních pozicích. Teď vyzve ostřílený Alkmaar, kterému se od startu nového ročníku nedaří úplně představ, napříč všemi soutěžemi každopádně padl jenom dvakrát.

Pokud Srdíčka znovu naplno uspějí, prožijí vůbec nejlepší start do nizozemské nejvyšší soutěže ve své historii. Dosud drží nejpovedenější čísla tým z roku 1997, který během úvodních osmi kol nasbíral dohromady sedmnáct bodů. Tohle je vážně velké lákadlo pro fríský celek, který se v minulých sezónách spíše trápil a paběrkoval v dolních patrech tabulky.

Johnny Jansen vážně nemá jediný důvod, proč by si na AZ neměl nevěřit. Po dlouhé době má Heerenveen mužstvo, které hraje kompaktně a umí také střílet branky. Šestnáct zapsaných gólů patří do špičky celého ligového pelotonu. "My ovšem nebudeme zahrnovat do diskuze před zápasem nějaká fakta o tom, že můžeme překonat nějaký rekord," mínil domácí kouč.

Dosud De Superfriezen, jimž by měli chybět zranění Arjen Van Der Heide a Jan Ras, urvali šestnáct bodů. "Jasně, máme skvělou příležitost vylepšit klubovou bilanci, ale nic víc v tom vlastně není," upřesňoval Jansen. "Tehdy odvedl fantastickou práci kouč Foppe de Haan," připomínal legendu Heerenveenu, jenž působil v klubu nepřetržitě mezi lety 1992 až 2004.

Alkmaar se ve čtvrtek statečně pral v Evropské lize na půdě Realu Sociedad, nakonec ovšem ve Španělsku padl nejtěsnějším možným způsobem. Před týdnem alespoň konečně utnul své dlouhé čekání na ligové vítězství a skolil Waalwijk, v předchozích pěti případech vždy pouze remizoval. "Musíme být proti němu především disciplinovaní," vyzýval kabinu Jansen.

Pro toto klání zřejmě bude hostující lodivod Arne Slot postrádat čtveřici zdravotně indisponovaných hráčů, a to ve složení Bruno Martins Indi, Jordy Clasie, Ron Vlaar a Jeremy Helmer. "Myslím si, že Alkmaar tak rychle nepřepne mezi Evropskou ligou a Eredivisie," říkal heerenveenský stratég. "Potřebujeme být agresivní. A udeřit, když to bude možné."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.60 - 4.02 - 1.94
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
PSV Eindhoven - Willem II  (neděle 20:00)
Eindhovenský gigant se musí poslední dobou vypořádat s problémy, které nejsou zrovna fotbalové. Velkou měrou ho totiž zasáhla nemoc COVID-19, s tou se potýká hned několik hráčů širšího kádru i základní jedenáctky. PSV nyní přivítá konkurenta z Tilburgu a přes nespočet potíží je považován za favorita, neboť svěřencům trenéra Adrieho Kostera zatím nic nevychází a jsou až dvanáctí s pouhými pěti body na kontě.

Domácí celek prohrál v tomto ročníku Eredivisie pouze jednou a se šestnácti body mu patří sedmé místo, na vedoucí Ajax i druhé Vitesse má manko dvou bodů. Naposledy na ligové scéně snadno porazil Den Haag vysoko v poměru 4:0, ovšem ve čtvrtek mu vůbec nevyšel zápas v základní skupině Evropské ligy. Proti řeckému PAOKu o poločase sice vedl díky proměněné penaltě zkušeného Zahaviho, nicméně po změně stran naprosto selhal.

Ve značně pozměněné sestavě mu postupně docházely síly a jednoznačná porážka 1:4 pro něj byla až příliš krutá. "Samozřejmě je to složité období. Zbývající hráči sice udělali několik chyb, ale na druhou stranu se snažili odvést maximum a nemůžu jim nic vyčítat. Pevně věřím, že se během reprezentační přestávky vše srovná, teď je potřeba se maximálně zkoncentrovat na poslední utkání a za každou cenu hodláme zvítězit," prohlásil trenér PSV Roger Schmidt.

Tomu naposledy scházelo mnoho opor a ani tentokráte by tomu nemělo být jinak, mimo hru zůstávají Viergever, Dumfries, Baumgartl, Gutiérrez, Delanghe, Gakpo, Romero či Obispo. "Zvláště v prvním poločase jsme nehráli vůbec špatně, teprve přibývajícímu minutami se naše taktika sesypala jako domeček z karet. Willem hrozí ze standardních situaci a pokusí se nás něčím zaskočit, čemuž chceme zabránit," doplnil Schmidt pro klubové stránky.

Hosté v loňském nedokončeném ročníku obsadili famózní pátou příčku a kvalifikovali se do 2. předkola Evropské ligy, jenomže letos to zatím vypadá, že se tak vysoko neumístí. Jediné vítězství získali s Heraclesem (4:0), momentálně v nejvyšší nizozemské soutěži nevyhráli pětkrát za sebou a minule nestačili na ambiciózně hrající Vitesse (1:3). Koster se taktéž potýká s početnou marodkou, na ní se nacházejí Wriedt, Heerkens, Kabangu, Saddiki i stabilní gólman Ruiter.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.77 - 6.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - FC Twente  (sobota 16:30)
Twente se letos prozatím prezentuje skvělými výkony a v dosavadních sedmi odehraných duelech získalo velmi solidních čtrnáct bodů, proto se v tabulce nachází na pěkném šestém místě jen čtyři body za vedoucím Ajaxem. Nyní se pokusí navázat na výtečnou formu v Den Haagu, jehož nejspíše čekají zcela opačné starosti. ADO doposud zvítězilo jen jednou a s pouhými čtyřmi body na kontě mu patří až patnáctá příčka.

Domácí výběr se trápil již v uplynulém ročníku a zatím ani letos to není to pravé ořechové. Celkově prohrál na ligové scéně pětkrát, před šestnáctou barážovou příčkou Emmenu má náskok pouhého jediného bodů. Svůj jediný tříbodový úspěch zaznamenal začátkem října ve Venlu, kde zvítězil těsným poměrem 2:1 až gólem ve třetí nastavené minutě. Překvapivý nerozhodný výsledek dokázal uhrát s vysoce favorizovaným Alkmaarem (2:2).

Na domácí půdě se tedy ještě z výhry neradoval, v pěti případech postupně podlehl Heraclesu (0:2), Groningenu (0:1), Feyenoordu (2:4), Vitesse (0:2) a před týdnem také věhlasnému PSV (0:4). "Všichni cítíme, že rozhodně můžeme hrát lépe a v každém případě se snažíme odstranit nedostatky. Teď nás čeká další velmi těžký zápas s rozjetým protivníkem, ovšem jen bránit nehodláme," uvedl s jasným plánem srbský trenér Den Haagu Aleksandar Ranković.

Celek z Enschede prohrál jednou a to zhruba před dvěma týdny v Utrechtu (1:2). Minule si výrazně spravil chuť proti Zwolle, kterému uštědřil debakl ve vysokém poměru 5:1. V hostujícím dresu především září Brazilec Danilo a též český útočník Václav Černý. Ten svůj třízápasový půst přerušil minule s PEC, jelikož vsítil čtvrtý gól svého týmu a momentálně se v osmi odehraných střetnutích prosadil už čtyřikrát.

Domácí postrádají Bijena (poraněný kotník) s Angličanem Morrisonem, hostující stratég nemůže využít služeb Markela a jistotu startu k tomu nemá Pierie. "Vítězství ve Zwolle se urodilo díky velkým hrubkám v defenzivě soupeře, takové štěstí určitě nebudeme mít pořád. Všechny hráče je třeba pochválit za nasazení a bojovnost, ale nesmíme usnout na vavřínech," varuje před sobotním střetnutím dvaašedesátiletý Jans.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.71 - 4.19 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
VVV Venlo - Heracles Almelo  (sobota 18:45)
Venlo se letos zatím potýká s vyrovnaností výkonů a dobré zápasy střídá s těmi naprosto příšernými. V dosavadním průběhu dokázalo posbírat pouhých pět bodů a v tabulce se nachází až na čtrnáctém místě, určitě by tak potřebovalo v nejbližší době zabrat. Celek z Almela se taktéž výrazně trápil až do minulého kola, kdy po pohárovém úspěchu s Telstarem (3:0) překvapivě zdolal bez větších potíží ambiciózní Utrecht (4:1).

Hosté z dlouhodobého hlediska předvádějí nevyrovnané výkony, v této sezóně kromě Utrechtu zdolali jen Den Haag (2:0). Od té doby se neradovali z vítězství pětkrát po sobě, asi nejnečekanější porážku utrpěli v polovině října s podceňovaným Waalwijkem (0:1). Naopak proti velkým favoritům si vedou nadmíru dobře, ve třetím kole například zaskočili jednoho z hlavních adeptů na nizozemský trůn z Eindhovenu, s PSV se totiž rozešli smírně 1:1.

V tabulce se momentálně nacházejí na desáté příčce s osmi body a rádi by se chtěli poprat o pohárové příčky. Domácí dokázali naplno bodovat jen v úvodním kole, po hodně divokém průběhu zdolali Emmen (5:3). Na další tříbodový zisk proto teď čekají téměř dva měsíce, před týdnem i přes zlepšený výkon ve druhém poločase nedohnali dvoubrankové manko s Groningenem a podlehli mu po výsledku 1:2.

Kouč Hans de Koning nedávno utrpěl se svými svěřenci rekordní porážku od Ajaxu (0:13) a myslí si, že tento debakl hráče nepoznamenal. "Samozřejmě nás to všechny štvalo, ale proti Groningenu jsme začali od nuly a odvedli dobrou práci, i když to na body o kousek nestačilo. Teď se utkáme s Heraclesem a jeho ofenzivní kvality jsou vskutku obrovské, proto potřebujeme být opatrní od samého začátku," pronesl De Koning s klidným hlasem.

Ten nemůže využít služeb Schmitze s Johnem, jeho protějšek Frank Wormuth má na marodce nemocného Kiomourtzogloua a na trávník se možná nepodívají ani Brouwer s Bakboordem. "S Utrechtem jsme konečně našli svou střeleckou formu a já pevně věřím, že ji v nejbližší době neztratíme. V každém případě jsme nabrali potřebné sebevědomí a opět se přesvědčili, že umíme držet krok s kýmkoli," vyjádřil se natěšený Wormuth.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.65 - 3.83 - 1.98
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam  (sobota 21:00)
Waalwijk jako loňský nováček jen horko těžko konkuroval úhlavním rivalům v boji o záchranu a kdyby se sezóna dohrála, tak by se zřejmě po roce stráveném mezi nizozemskou smetánkou vrátil do druhé ligy. Ani letos nezačal příliš dobře a v úvodních třech duelech byl bez bodů, pak ale třikrát za sebou neprohrál a jednou dokonce i zvítězil. V tabulce Eredivisiese díky tomu nachází na třinácté pozici s pěti body.

Teď se navíc může přiblížit k poklidnému středu tabulky a to v případě, že zdolá trápící se Spartu. Hosté jako jedni ze tří účastníků nejvyšší soutěže ještě neokusili pocit vítězství a se třemi body jim patří předposlední sedmnácté místo. Rotterdamský klub taktéž v prvních třech zápasech prohrál a k tomu ani jednou neskóroval, neboť podlehl Ajaxu (0:1), Vitesse (0:2) i Zwolle (0:4). V následujícím průběhu se však přeci jen zlepšil.

Výrazně ho nakopl duel s Alkmaarem, kdy o poločase prohrával o čtyři branky, nicméně i přesto dosáhl na senzační remízu 4:4. Poté se rozešel smírně v derby s Feyenoordem i nepříjemným Heraclesem (v obou případech 1:1), teprve naposledy neměl příliš šancí s Heerenveenem (1:4). RKC nestačilo na Arnhem (0:1), Ajax (0:3) a Utrecht (1:3), poté přehrálo Heracles (1:0) a nerozhodné výsledky získalo proti Zwolle (1:1) i Feyenoordu (2:2).

Vzápětí vyhořelo v úvodním kole národního poháru s druholigovým Cambuurem po penaltovém rozstřelu a uplynulý víkend nedokázalo vzdorovat nesmírně silnému Alkmaaru (0:3). "Jsem si jistý, že spodek tabulky bude dlouhou dobu vyrovnaný a průběžné pořadí na posledních místech se může hodně měnit. Teď nás čeká Sparta a ta umí zahrát opravdu skvěle, její taktika je postavená na rychlých protiútocích," domnívá se Fred Grim.

Trenér RKC stále nenasadí Muldera s Efmorfidisem, hostující lodivod Henk Fraser postrádá dlouhodobé marody Kharchouche s Coremansem a do hry pravděpodobně nezasáhne ani záložník Smeets. "Jedná se o důležitou bitvu z pohledu psychické stránky. My nutně potřebujeme ukořistit první výhru, abychom se uklidnili a začali předvádět naši hru. Teď o vítězi mohou rozhodovat vskutku jen malé detaily," řekl krátce surinamský rodák Fraser.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.65 - 3.72 - 2.01
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Fortuna Sittard - PEC Zwolle  (pátek 20:00)
Po delší době je v nizozemské lize na programu páteční předehrávka a utkají se v ní dva soupeři, jejichž hlavním cílem je záchrana. Domácí Fortuna v dosavadním ročníku Eredivisie ani jednou nevyhrála a v sedmi utkáních získala pouhé dva body, proto se v tabulce nachází na úplně posledním osmnáctém místě. Nyní bude chtít přerušit nelichotivou bilanci v domácím prostředí proti Zwolle, které je na tom přeci jen o něco lépe.

Celek ze Sittardu uspěl pouze v 1. kole národního poháru, když si dokázal poradit s druholigovou Rodou (0:2). O největší překvapení se postaral na konci září s favorizovaným Alkmaarem, neboť díky perfektnímu závěru smazal dvoubrankové manko a získal bod za nerozhodný výsledek 3:3. Další bod získal v Emmenu (2:2), jinak ale nestačil na Twente s PSV (v obou případech 0:2) a ani na Groningen s Heerenveenem (shodně 1:3).

Před týdnem se snažil vzdorovat mistrovskému Ajaxu, nicméně v defenzivě mu to nelepilo a musel zkousnout vysokou porážku 2:5. "Samozřejmě nejsme v nejlepší situaci, ale sezóna bude ještě dlouhá a v nejbližší době nás čeká o něco příznivější los, většinu velkých favoritů máme za sebou. Zwolle má výborný tým, a pokud mu to vyjde, tak dokáže potrápit kohokoliv," prohlásil s klidným hlasem domácí trenér Kevin Hofland.

Hosté v sedmi střetnutích dosáhli na tříbodový zisk jednou, celkem hladce dokázali přehrát rotterdamskou Spartu (4:0). Stejně jako jejich nadcházející rival překvapili Alkmaar (1:1), naopak vyzrát nedokázali na Feyenoord (0:2) či PSV (0:3). Uplynulý víkend se chtěli poprat o cenný úspěch v Enschede, jenomže po obrovských hrubkách v defenzívě schytali od místního Twente debakl v poměru 1:5.

Oba dva celky prakticky mohou využít kompletní výběry, hostujícímu manažerovi Johnu Stegmanovi se vrací Saymak po karetním trestu za vyloučení s Willemem (0:0). "Je to velmi důležitý zápas hlavně z pohledu psychiky, po hodně špatném výkonu s Twente si chceme zvednout sebevědomí. Myslím si, že to bude vyrovnané, šance jsou podle mě 50 na 50," uvedl Stegeman krátce. PEC se v tuto chvíli nachází na jedenácté pozici se šesti body.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.57 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax760129:518
2.SBV Vitesse760114:418
3.PSV Eindhoven751116:516
4.SC Heerenveen751116:816
5.Feyenoord Rotterdam743017:915
6.FC Twente742116:614
7.FC Groningen74129:813
8.FC Utrecht62318:89
9.AZ Alkmaar615015:128
10.Heracles Almelo72238:118
11.PEC Zwolle71337:126
12.Willem II71247:135
13.RKC Waalwijk71245:135
14.VVV Venlo712410:245
15.ADO Den Haag71156:164
16.FC Emmen703410:183
17.Sparta Rotterdam70347:173
18.Fortuna Sittard70259:202

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Zajímavé kolo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele