základní část, 8. kolo
08.11.2020 12:15 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Utrecht se držel jen hodinu, s Ajaxem padl o tři branky

Hráči Ajaxu si v tomto ročníku Eredivisie připsali na své konto sedmou výhru. Ačkoli odpor svého soupeře museli zlomit až v poslední třetině zápasu, během níž zařídili všechny tři góly, za celkový výkon si skalp Utrechtu zasloužili. Domácí, vedení dočasně zvoleným koučem René Hakem, jenž doteď vedl jen utrechtské béčko, drželi krok zhruba hodinu hry.

Svěřenci trenéra Erika ten Haga zatím dosavadní průběh sezóny mohou hodnotit pozitivně. Před poslední reprezentační přestávkou tohoto roku jednoduše potvrdili dobrou pohodu, navázali na svůj výkon z minulého klání Ligy mistrů na půdě Midtjyllandu, a zůstanou tak i v kolech následujících na předních pozicích, i kdyby se jim náhodou začalo hrubě nedařit.

Domstedelingen chtěli napravit nedávný debakl na hřišti Heraclesu, kde prohráli o tři branky, proti favoritovi tohoto střetnutí ovšem tahali za kratší konec. Premiéra Hakemu na lavičce Utrechtu nevyšla podle představ, byť na seznámení s áčkem vážně neměl nejvíce času. Teprve před pár dny totiž jeho předchůdce John van den Brom nakonec pláchl do belgického Genku.

Především v prvním poločase Ajax nepodal takový výkon, na jaký je asi i sám obecně zvyklý. Směrem dopředu nebyl nikterak kreativní, až ve 20. minutě jakýmsi způsobem zahrozil Labyad, jehož stačil vychytat brankář Paes, ve 37. minutě byl možná ještě blíže vstřelené brance Tadić, avšak ke své smůle orazítkoval svým zakončením pouze brankovou konstrukci.

Utrecht možná mohl změnit ráz utkání, kdyby proměnil svou příležitost těsně před obrátkou, jenomže Kerk nezužitkoval rychlý brejk a jeho pokus zastavil připravený gólman Onana. V 62. minutě přišel na řadu jeden z klíčových okamžiků tohoto duelu. Labyad ve vápně stačil ve vzduchu přistrčit balón na Klaassena, který následně tvrdou dělovkou propálil Paese.

O devět minut později amsterdamský celek svůj náskok navýšil. St. Jago si počínal ve vlastním pokutovém území nešikovně, fauloval Traorého a sudí Kuipers nařídil penaltu, kterou pak s přehledem proměnil Tadić. Vítězství Ajaxu ještě pečetil v závěrečných chvílích Promes, jenž dokázal zacílit za záda Paese i z opravdu velmi složitého střeleckého úhlu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele