základní část, 8. kolo
07.11.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Sparta vyloupila Waalwijk a slaví první výhru

V důležitém souboji o záchranu byla přeci jen úspěšnější rotterdamská Sparta, která až do tohoto sobotního utkání ani jednou nezvítězila a se třemi body se nacházela na sestupových pozicích. Nyní díky zlepšenému výkonu ve druhém poločase nakonec udolala konkurenční Waalwijk po výsledku 2:0 a se šesti body se posunula na třináctou pozici. RKC naopak podruhé za sebou v lize prohrálo a kleslo na patnáctou příčku s pěti body.

Hosté začali velmi zostra a první větší možnost si vypracovali již v úvodní minutě, kdy velmi tvrdě vypálil Auassar a mířil k levé tyči, ovšem s vynikajícím zákrokem se vytáhl gólman Lamprou. Hosté dokázali poprvé rozvlnit síť po necelé půlhodině hry, avšak gól Vriendse neplatil kvůli předchozímu nedovolenému zákroku. Následně se domácí dožadovali odpískání penalty po zákroku na Damascana, ale rozhodčí Oostrom ji po zhlédnutí videa nenařídil.

V samém závěru úvodního dějství chtěl otevřít skóre Ngonge, jenomže s jeho technickou střelou si dokázal poradit připravený brankář Okoye a balón odvrátil na rohový kop. Pak na opačné straně neuspěl Lenart Thy a po parádní individuální akci nepřekonal pozorného Lamproua, vzápětí napřáhl z hranice šestnáctky Smeets a mířil o kousek nad břevno.

Sparta se dostala do vedení v 59. minutě. Na krásný centr z pravého křídla od Mijnanse si naběhl Thy a prudkou hlavičkou zblízka překonal naprosto bezmocného domácího strážce. Waalwijk mohl srovnat krok zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, nicméně po výtečném pasu střídajícího El Haddoutiho neseřídil svá mířidla přesně střídající van der Venne a z pěti metrů trestuhodně hlavičkoval o decimetry vedle pravé konstrukce.

Stejný hráč neměl potřebné štěstí ani v 87. minutě, tentokráte po elegantním zpracování odraženého míče nepropálil fantastického Okoyeho, jenž předvedl brilantní reflexivní zákrok. Rotterdamský klub pojistil svůj náskok v nastaveném čase. Po rychlém brejku a ponechané výhodě se na levé straně nádherně uvolnil Abdou Harroui a z mírného úhlu zamířil přímo k bližší tyči kolem marně se natahujícího Lamproua.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele