základní část, 8. kolo
08.11.2020 20:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

PSV nemělo s Willemem větší potíže a přehrálo ho o dvě branky

Vysoce favorizované PSV se dokázalo oklepat ze čtvrteční kruté porážky v Evropské Lize na půdě řeckého PAOKu (1:4) a nyní nedalo žádnou šanci na úspěch trápícímu se Willemu. O poločase vedlo o dva góly a po přestávce přidalo ještě jednu trefu, hosté navíc dohrávali více jak půlhodiny v deseti. Domácí se proto udrželi na třetí pozici s devatenácti body a na vedoucí Ajax stále mají manko dvou bodů.

Celek z Tilburgu je na tom podstatně hůře, v dosavadních osmi kolech zvítězil jen jednou a patří mu až čtrnáctá příčka s pěti body, z tříbodového zisku se naposledy radoval před téměř dvěma měsíci. Domácí podle očekávání dominovali na trávníku od samého začátku a ze své první vážnější akce po necelé čtvrthodině hry šli do vedení. Podruhé v tomto ročníku Eredivisie skóroval sedmadvacetiletý německý obránce Philipp Max.

Ten po parádním dlouhém pasu za obranu od Rosaria utekl všem na levé straně a z mírného úhlu překonal vyběhnutého brankáře Brondeela střelou doprostřed branky. Ve 21. minutě byl rozdíl ve skóre dokonce dvoubrankový, přesnou mušku totiž měl hvězdný Mario Götze. Naprosto famózní práci odvedl na pravé straně Dumfries a pak předložil zpětnou přihrávku právě Götzemu, jenž ukázkově zkroutil míč ke vzdálenější konstrukci.

Tlak svěřenců manažera Rogera Schmidta neopadal ani v následujícím průběhu. Po necelé odehrané půlhodině předvedl precizní průnik Donyell Malen a stanul zcela sám až před Brondeelem, jenomže z bezprostřední blízkosti na něj nevyzrál. Hosté se mohli vrátit do hry o body deset minut po změně stran, ovšem Köhlert se po samostatném sólu nezvolil ideální zakončení a vynikajícího gólmana Mvoga nepřekonal.

O osudu nedělní dohrávky 8. kola bylo prakticky rozhodnuto v 63. minutě. Derrick Köhn totiž velmi nevybíravým způsobem přišlápl Dumfriese a rozhodčí Lindhout mu bez váhání ukázal přímou červenou kartu. Asi o dvacet minut později uzavřel gólový účet aktivní Malen, jelikož po další skvostné pobídce od Dumfriese uklidil balón z deseti metrů do levé šibenice. Stejný hráč se mohl prosadit ještě jednou v 89. minutě, ale svou tvrdou ranou těsně minul levou tyč.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele