základní část, 8. kolo
07.11.2020 16:30 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Twente opět nadělovalo, Den Haag zdolalo o dvě branky

Twente znovu prokázalo skvělou střeleckou formu a tentokráte si poradilo s Den Haagem, který dokázalo porazit po divokém výsledku 4:2. V tomto ročníku Eredivisie zvítězilo už popáté a se solidními sedmnácti body na kontě mu patří fantastická třetí příčka. ADO naopak stále prohlubuje svou krizi, podruhé v řadě inkasovalo hned čtyřikrát a s pouhými čtyřmi body se nachází až na patnáctém místě, navíc před posledním Sittardem je pouze o bod.

Ústřední postavou sobotního utkání se stal Brazilec Danilo, jelikož skóroval hned dvakrát a s osmi úspěšnými ligovými zásahy se prozatím vyhoupl do úplného čela tabulky střelců. Svůj podíl na vítězství celku z Enschede měl i tentokráte český útočník Václav Černý. Ten se sice gólově neprosadil, ale dokázal zaznamenat jednu asistenci. Hosté začali aktivněji od samého začátku a první větší možnost si vypracovali již po necelých dvou odehraných minutách.

Po krásné přízemní kombinaci napřáhl z hranice pokutového území Queensy Menig a orazítkoval levou tyč. Pak tempo hry přeci jen lehce opadlo, stejný hráč dostal Twente do vedení asi pět minut před přestávkou. Černý mu naservíroval míč na levou stranu, Menig pak předvedl dravý průnik a z mírného úhlu zamířil do protějšího spodního rohu. Mírný favorit pojistil svůj náskok po necelé hodině hry.

Danilo si po dlouhém nákopu brankáře Drommela navedl balón blíže do středu a pravačkou z hranice šestnáctky ho zakroutil k vzdálenější konstrukci mimo dosah marně se natahujícího gólmana Koopmanse. Domácí z ničeho nic snížili v 76. minutě. Kramer po parádní individuální akci nastřelil bližší spojnici a odkopávající Julio Pleguezuelo nešťastně zavěsil do vlastní sítě. Přesně o deset minut později bylo dokonce srovnáno.

V pokutovém území Twente se nejlépe zorientoval Samy Bourard a z otočky překvapil Drommela nenápadným skákavým pokusem do levého dolního růžku. Jenže neuběhly ani další dvě minuty a na opačné straně definitivně rozhodl Danillo, po rohovém kopu Černého se opřel do míče z první a náramně ho usměrnil do levé šibenice. V nastaveném čase ještě upravil skóre střídající Thijs van Leeuwen, svým technickým obstřelem ze šestnácti metrů překonal naprosto bezmocného Koopmanse.

Autor: Viktor Sandev / sporttube.com, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
tlaci

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele