Eredivisie - souhrn 7. kola

20.09.2019, 21:54, aktualizováno 22.09.2019, 18:47
Komentáře a souhrny
Šlágr kola skončil smírem, PSV Eindhoven doma remizoval s Ajaxem. Alkmaar uspěl v Den Haagu, Feyenoord měl skvěle rozjetý duel v Emmenu, nakonec ale byl rád za bod. Vitesse si poradilo se Sittardem, první porážku zaznamenalo Twente...

ADO Den Haag - AZ Alkmaar 0:1

22.09.2019 16:45

Góly: 75. Teun Koopmeiners (pen.)

Hráči Alkmaaru zvládli návrat ze srbského Bělehradu a nyní si z Den Haagu odvážejí všechny tři body po nejtěsnějším vítězství 1:0, jedinou branku vstřelil necelých dvacet minut před závěrečným hvizdem Teun Koopmeiners z pokutového kopu. Hosté tak vyhráli na ligové scéně podruhé za sebou a tabulkou se posunuli na čtvrté místo se třinácti body, už ve čtvrtek je navíc čeká dohrávka v Rotterdamu s velkým konkurentem Feyenoordem.

Na AZ byla v úvodu nedělního utkání znát mírná únava po střetnutí v základní skupině Evropské ligy s Partizanem (2:2), postupem času se ale dostalo do tempa a těžký souboj nakonec zvládlo. ADO prohrálo podruhé v řadě a v Eredivisii kleslo na patnácté místo s pouhými šesti body. Třicetiletý český útočník Tomáš Necid tentokráte zůstal jen na lavici náhradníků a do hry se dostal až jako střídající hráč v 83. minutě.

První vážnější příležitost se urodila přesně po dvaceti odehraných minutách a dostali se do ní domácí. Summerville předvedl krásnou individuální akci přes dva protihráče a propracoval se do zakončení, ovšem z hranice pokutového území přestřelil horní tyčku zhruba o metr. V následujícím průběhu se hra vyrovnala a ani jednomu celku se nedařilo při přechodu na útočnou polovinu, další větší možnost se zrodila po dvaceti minutách druhého dějství.

Na přesně načasovanou přihrávku do šestnáctky protivníka si naběhl Wijndal a okamžitě vystřelil po zemi, jeho rána byla na poslední chvíli odvracena do zámezí. V 69. minutě převzal krásný centr z křídla Gudmundsson, balón však netrefil zrovna ideálně a poslal ho na tribunu. Rozhodující okamžik byl k vidění přesně o pět minut později, kdy střídající Ould-Chikh na pravé straně pokutového území poslal k zemi unikajícího Gudmundssona.

Rozhodčí Lindhout viděl celou situaci velmi dobře a nařídil pokutový kop, ke kterému se postavil právě Koopmeiners. Jednadvacetiletý záložník si věděl rady a po zemi zamířil přímo do levého spodního rohu, brankář Koopmans se hnul na opačnou stranu. Ve zbývajícím průběhu se Den Haag na žádný tlak nezmohl a gólmana Bizota výrazněji neohrozil, v příštím kole si pokusí zlepšit náladu na půdě loňského nováčka Emmenu.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - AFC Ajax 1:1

22.09.2019 16:45

Góly: 78. Donyell Malen - 63. Quincy Promes

Doposud si oba celky vedly v Eredivisie naprosto stejně, čili čtyřikrát zvítězily a jednou remizovaly. Oba vstoupily do evropských pohárů dle vlastních představ, PSV porazilo v Evropské lize portugalský Sporting, Ajax v Lize mistrů skolil francouzského vicemistra z Lille. A nakonec se mezi oběma slušně rozjetými protivníky urodila plichta.

V posledních pěti případech tohle vždy ostře sledované utkání nejvyšší nizozemské soutěže skončilo vítězstvím domácího týmu. Poprvé od konce roku 2016 se konal nerozhodný výsledek, který určili svými brankami nejprve amsterdamský záložník Quincy Promes a následně eindhovenský forvard Donyell Malen. Oba skórovali po přestávce.

Pro českého fanouška byla zajímavá ta skutečnost, že se v základní jedenáctce PSV objevil Michal Sadílek, jenž do minulých dvou ligových zápasů proti Waalwijku a Vitesse vůbec nezasáhl. Ve 35. minutě inkasoval od sudího Makkelieho jedinou žlutou kartu svého týmu, v 76. minutě byl pak střídán. Velkou stopu za střetnutím zkrátka úplně nezanechal.

První půle nabídla hodně šancí, jenže v koncovce se PSV ani Ajaxu, jenž byl přece jenom aktivnější, prostě nezadařilo. V 19. minutě se musel poprvé mezi třemi tyčemi předvést brankář Zoet, jehož svou levačkou ohrožoval Martínez, a perfektním zákrokem si se situací poradil, ve 26. minutě vypálil nebezpečně Ziyech, jenže ten minul Zoetovu bránu.

V tvorbě dalších příležitostí pokračovali de Godenzonen i nadále, ve 28. minutě se ke gólovému zakončení protlačil Tagliafico, nicméně ani on na Zoeta v tutové pozici ve finále nevyzrál. Až o čtyři minuty později se ozvalo výrazněji taktéž eindhovenské mužstvo, Malen však nenašel potřebný klid a svou střelou gólmana Onanu napřímo neohrozil.

Závěr úvodního dějství vyšel lépe Ajaxu, opět se mu však nepodařilo rozvlnit soupeřovu síť. Sedm minut před obrátkou Tadič uvolnil Promese, avšak ten trestuhodně prostor branky netrefil. V nastavení se snažil o změnu bezbrankového skóre sám Tadič, jenž předvedl pěknou individuální akci, v souboji jeden na jednoho ale nakonec ztroskotal na Zoetovi.

Zkraje druhého poločasu Ajax zahodil své další dvě možnosti, ve 48. minutě střílel mimo Ziyech, o dvě minuty později hlavičkoval po rohovém kopu dobře naskakující Veltman, ovšem Zoet v pohodě zakročil. Na druhé straně se Boeren ozvali zásluhou Ihattarena, který míč nasměroval z přímého kopu na Onanu, jeho rukavice však byly v pohotovosti.

O všem podstatném se rozhodovalo až v poslední třetině zápasu. Do vedení se dostal Ajax v 63. minutě, to když Tadič nakrátko přistrčil balón na Promese, jenž ho pak po zemi poslal přesně k tyči. Třináct minut před koncem vyrovnalo PSV. Gakpo vyslal perfektní kolmici do vápna mezi obránci, a to na Malena, který z blízkosti snadno překonal Onanu.

Více informací k zápasu

FC Emmen - Feyenoord Rotterdam 3:3

22.09.2019 14:30

Góly: 21. Robbert de Vos, 32. Sergio Peña, 59. Luciano Slagveer - 3. Orkun Kökçü, 12. Luciano Narsingh, 90+6. Jens Toornstra

Feyenoord se nedokázal oklepat ze čtvrteční porážky v Evropské lize se skotskými Rangers a po divokém průběhu pouze remizoval na půdě podceňovaného Emmenu v poměru 3:3. Jeho dvojzápasová vítězná šňůra na ligové scéně proto skončila. Přitom rotterdamský celek vstoupil do duelu excelentně a už po necelé čtvrthodině hry vedl o dvě branky, ovšem houževnatý domácí celek po necelé hodině hry výsledek otočil.

Emmen dohrával zhruba čtvrthodinu bez vyloučeného Michaëla Heylena a favorizovaní hosté toho nakonec využili, vyrovnávací branku vsítil v poslední možnou chvíli Jens Toornstra. Emmen se stále nachází na šestnácté pozici se čtyřmi body, Feyenoord udržel neporazitelnost a s deseti body je desátý.

Svěřenci trenéra Jaapa Stama začali zostra a první branku vstřelili již po necelých třech minutách hry, do černého se trefil Orkun Kökçü. Teprve osmnáctiletý talent využil parádního pasu z pravé strany a následné zblokované střely, z deseti metrů pak chladnokrevně obstřelil vyběhnutého brankáře Telgenkampa. Neuběhlo ani devět minut a Luciano Narsingh si naběhl na přesně načasovanou přihrávku Berghuise téměř od brankové čáry, ve vyložené možnosti už neselhal a prázdnou branku neminul - 0:2.

Domácí se vrátili zpět do hry o bodový zisk ve 21. minutě. Po akci na pravém křídle se odrazil míč k Robbertu de Vosovi, jenž si pravačkou navedl míč do výhodnější střelecké pozice a pak ze čtrnácti metrů nádherně zavěsil do pravé šibenice. Emmen překvapivě srovnal krok za dalších jedenáct minut. Třiadvacetiletý peruánský záložník Sergio Peña napřáhl po přihrávce od Bijla a jeho překrásná rána z dobrých dvaadvaceti metrů zaplachtila do vzdálenějšího horního rohu.

Až do konce úvodního dějství střídala jedna nebezpečná akce druhou a domácí dokonce skórovali, ale branka de Leeuwa nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. V 59. minutě přeci je otočil vývoj sobotního střetnutí Luciano Slagveer, který po skvělém průniku na pravém křídle prostřelil zblízka bezmocného gólmana Vermeera. Domácí si výrazně zkomplikovali situaci v 76. minutě.

Heylen totiž ve vyložené brankové příležitosti zatáhl za dres střídajícího Bannise a po přímé červené kartě odešel předčasně do sprch. Hosté od tohoto okamžiku přitlačili. Tři minuty před koncem základní hrací doby ještě nevyzrál na Telgenkampa Švéd Larsson z přímého volného kopu, v šesté nastavené minutě přeci jen vyrovnal Toornstra po úžasné ráně z osmnácti metrů přímo pod břevno.

Více informací k zápasu

SC Heerenveen - FC Utrecht 1:1

22.09.2019 12:15

Góly: 30. Chidera Ejuke - 18. Gyrano Kerk

Heerenveen prodloužil své čekání na ligové vítězství již na šest utkání v řadě, tentokráte se v domácím prostředí rozešel smírně s konkurenčním Utrechtem po výsledku 1:1. SC tak stále má na kontě jediný tříbodový zisk a to hned z úvodu sezóny na půdě Heraclesu (4:0), od té doby vybojoval pouhé čtyři body za nerozhodné výsledky a v tabulce je dvanáctý se sedmi body. Utrecht se momentálně nachází na sedmé příčce s jedenácti body.

Hostující výběr vstoupil do nedělního zápasu mnohem lépe než soupeř a po úvodní opatrnější čtvrthodině přetavil hned svou první příležitost ve vedoucí branku. Po fantastickém nákopu z vlastní poloviny od Guwary si seběhl do volného prostotu Gyrano Kerk a tváří tvář proti vyběhnutému brankáři Hahnovi nezaváhal, když ho zblízka elegantně přehodil. Ve 20. minutě mohl na opačné straně vyrovnat sedmadvacetiletý záložník s marockými kořeny Faik.

Ten se na hranici pokutového území dlouho nerozmýšlel a okamžitě vystřelil, pravou tyč vskutku minul jen o několik decimetrů. Přesně po odehrané půlhodině se Heerenveen přeci jen dočkal srovnání stavu. Jednadvacetiletý nigerijský útočník Chidera Ejuke využil parádní přihrávky z pravé strany od van Bergena a chytrého manévru Kongola, ze sedmi metrů pak usměrnil balón k pravé tyči do protipohybu bezmocného gólmana Paese.

Poté se hra vyrovnala a po vyložených příležitostech se doslova slehla zem. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, Heerenveen odmítl obrovskou šanci na otočení vývoje v 77. minutě. Strieder totiž těsně předtím zcela zbytečně podrazil Jense Odgaarda a rozhodčí Mulder okamžitě ukázal směrem k penaltovému puntíku. Míč si následně postavil sám faulovaný Odgaard a nabídnutou možností trestuhodně pohrdl.

Mířil totiž doprostřed branky a Hahn nohou vyrazil balón před sebe, závěrečná dorážka dvacetiletého Dána hostujícího v klubu z italského Sassuola letěla až na tribunu mezi diváky. V nastaveném čase mohl převrhnout misky vah na stranu domácího klubu Faik, ale jeho razantní volej z hranice šestnáctky proletěl nad břevnem zhruba o půl metru. Utrecht v příštím kole narazí na Tilburg, Heerenveen bude chtít prolomit nepříznivou bilanci ve Venlu.

Více informací k zápasu

SBV Vitesse - Fortuna Sittard 4:2

21.09.2019 20:45

Góly: 59. Tim Matavž, 81. Bryan Linssen, 83. Bryan Linssen, 90+1. Matúš Bero - 25. Mark Diemers, 62. Martin Angha

Vitesse potřebovalo napravit poslední nezdar na půdě PSV, kde utrpělo ostudný pětigólový debakl, a ačkoli ještě devět minut před koncem základní hrací doby s Fortunou prohrávalo, dokázalo se nadechnout k velkému výkonu a nakonec zvítězilo o dvě branky. Jeho soupeř byl velmi blízko velmi cennému výsledku, nakonec ovšem nezískal ani jeden bod.

Nebyl to od Arnhemu, alespoň ne prakticky celých osmdesát minut, nijak ideální výkon. Už po půli se celek ze Sittardu dostal do lehkého trháku, po hodině hry vedl taktéž podruhé, a kdyby se dospělý fotbal hrál jen na dva čtyřicetiminutové poločasy, slavil by možná konečné vítězství. Domácí se však ani za nepříznivého stavu nevzdali. A udělali dobře.

Hlavně v úvodním dějství působili svěřenci trenéra Leonida Sluckého zamlklým dojmem. Překvapivě. Čekalo se, že spíše bez problémů potvrdí roli favorita, neboť Fortuna dosud urvala v lize jen dva body. Jenže to byli právě hosté, kdo jako první gólově udeřil, to když se po přihrávce Smeetse trefil zpoza vápna ke vzdálenější tyči Diemers ve 25. minutě.

Vitesse dokázalo odpovědět až v 59. minutě. Tannane od středové čáry poslal dlouhý pas dopředu, defenzíva Fortuny jako by úplně zapomněla na nabíhajícího si Matavže, který pak sám před gólmanem Koselevem nezaváhal v koncovce. O tři minuty později však tým kolem kouče Sjorse Ulteeho opět zaúřadoval, nerozhodné skóre tak nevydrželo příliš dlouho.

Hosté se dostali na koně poté, co z pravé strany vyslal centr do pokutového území Diemers, autor úvodního přesného zásahu, a jeho dílo následně přesnou hlavičkou dokončil Angha. Od té doby se Sittard snažil o bránění těsného náskoku. Vypadalo to, že svou pouť dokončí až do cíle, nicméně Vitesse ve finále zachránil kapitán mužstva, osmadvacetiletý Linssen.

V 81. minutě se nejprve prosadil na zadní tyči po rohovém kopu Tannaneho, centrovaný míč přitom dost podcenil Koselev. O dvě minuty později pak zacílil v podstatě z totožné pozice, svým vysokým obloučkem našel jeho hlavu Lelieveld. V první minutě nastavení se ještě na střeleckou listinu zapsal Bero, jenž z dorážky snadno překonal bezmocného Koseleva.

Více informací k zápasu

Willem II - VVV Venlo 1:0

21.09.2019 19:45

Góly: 22. Vangelis Pavlidis

Tilburg zvládl vyrovnanou bitvu s Venlem a po nejtěsnějším výsledku 1:0 si připsal na konto své čtvrté vítězství v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže, v tabulce poskočil na šestou příčku s dvanácti body. Naopak VVV nenavázalo na minulý úspěch s Groningenem (2:1) a s devíti body kleslo na jedenáctou pozici. O jedinou branku sobotního zápasu se postaral řecký ostrostřelec Vangelis Pavlidis, jenž se v této ligové sezóně prosadil již pošesté.

Po úvodní opatrnější čtvrthodině poprvé zahrozili domácí, nicméně Kohlert ve stoprocentní pozici selhal a balón poslal o centimetry vedle levé tyče. Christian Kum přesně po dvaceti odehraných minutách evidentně podrazil rozběhnutého Vrousaie a rozhodčí Dieperink bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě Pavlidis a napoprvé neuspěl, brankář Kirschbaum totiž vyrazil nepříliš razantní střelu před sebe.

Dvacetiletý útočník byl však pohotový při dorážce a ze tří metrů usměrnil míč do zcela prázdné branky. Díky tomuto zásahu se osamostatnil na druhém místě tabulky střelců celé soutěže, o jednu trefu více zaznamenal pouze Donyell Malen z PSV. Po necelé půlhodině hry mohl zvýšit náskok Willemu aktivní Vrousai, ovšem po precizním centru od Nunnelyho přestřelil hostující branku zhruba o půl metru. V prvním poločase se už nic dalšího nepřihodilo.

Osm minut po změně stran obdržel krásnou průnikovou nahrávku do běhu Pavlidis, jenže po zemi mířil jen doprostřed branky a Kirschbaum dokázal včas zareagovat. Ihned na to vyslal bombu z dvanácti metrů Vrousai a jeho pokus směřoval k pravé tyči, nicméně Kirschbaum byl opět připraven a balón nadvakrát zkrotil ve svých rukavicích. S přibývajícím časem se Tilburg stále více soustředil na pozornou práci v defenzívě.

Venlo naopak bylo směrem dopředu téměř neškodné a až do závěrečného hvizdu si žádnou gólovou možnost nevytvořilo. Naopak v 88. minutě mohlo inkasovat podruhé a opět u toho byl Vrousai, který z hranice pokutového území těsně minul vzdálenější šibenici. VVV se v příštím kole pokusí odčinit tento neúspěch proti Heerenveenu, Tilburg bude bojovat o další body na půdě favorizovaného Utrechtu.

Více informací k zápasu

FC Groningen - PEC Zwolle 2:0

21.09.2019 19:45

Góly: 19. Ramon Pascal Lundqvist, 59. Ajdin Hrustic

Loni Groningen se svým soupeřem padl v obou zápasech, tentokráte však předvedl lepší výkon než Zwolle, skóroval zásluhou Ramona-Pascala Lundqvista a Ajdina Hrustice, a přerušil svou sérii čtyř utkání bez vítězství. Hosté naopak přišli o svou šňůru neporazitelnosti, která trvala už tři kola v řadě. Hlavně v útoku působili hodně bezradně.

PEC v uplynulých dvou utkáních zaznamenalo dohromady proti Emmenu a Waalwijku hned devět branek. Třeba před týdnem se trefil hned čtyřikrát Reza Ghoochannejhad, který se teď mimochodem překvapivě objevil jen na lavičce. Zdálo se, že je Zwolle v útoku ve velmi dobré pohodě, jenže na dobře bránící Groningen zkrátka gólově nevyzrálo.

Jako by si vystřílelo své náboje právě v předchozích dvou kláních. Domácí, kteří sice disponovali před tímto kolem vůbec nejhorší ofenzivou Eredivisie, vytasili naopak svou velkou zbraň, a to pevnou obranu, a finální čisté konto bylo v podstatě základem jejich úspěchu. Pouze sporadicky se hosté propracovávali do brankových možností.

Bylo i vidět od úvodních minut, že je mužstvo kouče Dannyho Buijse hladovější. První nebezpečnější zakončení vyprodukoval v 11. minutě Hrustic, avšak gólman Mous si s jeho dělovkou dokázal poradit. O osm minut později již však přece kapituloval. El Messaoudi přistrčil míč Lundqvistovi, jenž si ho narovnal na pravačku a namířil ho k tyči.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana měli jen málo šancí na vyrovnání. Jednu takovou si vytvořil ve 32. minutě Hamer, jenž tlačil svůj pokus do dolního rohu brány, gólman Padt ale stačil výtečně zasáhnout. V 59. minutě Groningen naopak svůj náskok pojistil, to když po přihrávce Benschopa zamířil ke vzdálenější tyčce zpoza vápna volný Hrustic.

Tenhle moment Zwolle definitivně zlomil. Na nějaký zvrat v utkání se prostě nezmohlo, mohlo nakonec být rádo, že neobdrželo ještě více gólů. V 62. minutě byl při chuti znovu Hrustic, napálil ovšem jen brankovou konstrukci, v 77. minutě hlavičkoval těsně mimo Itakura, přičemž o chvilku později vychytal El Hankouriho pozorný Mous.

Více informací k zápasu

Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk 4:0

21.09.2019 18:30

Góly: 15. Bryan Smeets, 43. Ragnar Ache, 48. Halil Dervişoğlu, 60. Mohamed Rayhi

Sparta potvrdila úlohu jasného favorita v nováčkovském souboji proti Waalwijku a přehrála ho vysoko v poměru 4:0, odčinila tak předchozí dva debakly s Ajaxem (1:4) i s Alkmaarem (1:5). RKC naopak nebodovalo naplno ani ve svém sedmém soutěžním utkání po postupu do nejvyšší nizozemské soutěže a s pouhým jediným bodem na kontě mu patří poslední osmnácté místo. Rotterdamský celek poskočil na osmou pozici s jedenácti body.

Hosté vstoupili do sobotního utkání aktivněji a první možnost si vypracovali po pěti minutách hry. Po perfektně načasované přihrávce od Tahiriho si naběhl do volného prostoru Elbers, kterému však zakončení vůbec nesedlo a balón skončil na tribuně. O dvě minuty později se na druhé straně zjevil v ještě větší možnosti Halil Dervişoğlu, jenomže svou dělovkou pouze orazítkoval horní tyčku. Domácí od tohoto momentu výrazně ožili.

V 11. minutě napřáhl ze střední distance Abels a brankář Vaessen se musel vytáhnout s precizním zákrokem, když odvrátil míč na rohový kop. Za další čtyři minuty už domácí přeci jen vytěžili ze své herní převahy vedoucí gól. Na levé straně šestnáctky soupeře odvedl skvělou práci Dervişoğlu a poté krásnou zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování rozběhnutého Bryana Smeetse, jenž z deseti metrů poloprázdnou branku neminul.

Sparta navýšila svůj náskok dvě minuty před poločasovou přestávkou. Po parádním centru Harrouiho téměř od brankové čáry se ocitl u zadní tyče nikým nehlídaný Ragnar Ache a hlavou zblízka rozvlnil síť. Definitivně rozhodnuto bylo tři minuty po výměně stran. Aktivní Dervişoğlu si seběhl do středu pokutového území na ukázkový pas od Acheho a svou hlavičkou usměrnil míč přímo do pravého spodního rohu mimo dosah Vaessena.

V 57. minutě famózně zasáhl Vaessen proti dělovce Dervişoğlua, ještě v téže minutě na opačné straně předvedl své kvality také gólman Coremans a vychytal Spieringse. Přesně po odehrané hodině uzavřel gólový účet tohoto střetnutí Mohamed Rayhi. Po rychlém přečíslení vypálil po zemi ze čtrnácti metrů a Vaessen i přes zákrok nezabránil balónu v cestě k bližší konstrukci. Ve zbývajícím průběhu ještě jednou zahrozil Rayhi, ale hostující strážce již změnu skóre nepřipustil.

Více informací k zápasu

FC Twente - Heracles Almelo 2:3

20.09.2019 20:00

Góly: 5. Aitor Cantalapiedra, 90. Emil Berggreen - 41. Cyriel Dessers, 45+2. Mauro Júnior, 79. Mauro Júnior

Fotbalisté Heracles navázali na zlepšené výkony z poslední doby a nyní v Eredivisii zvítězili potřetí za sebou, díky úspěchu v poměru 3:2 na půdě dosud neporaženého Twente poskočili na čtvrté místo s jedenácti body o skóre před pátý Arnhem. Spanilá jízda klubu z Enschede po návratu do nejvyšší nizozemské soutěže tak skončila, domácí až do páteční předehrávky 7. kola neprohráli ani jednou ze šesti případů.

Přitom domácí celek vstoupil do utkání výborně a hned ze své první větší příležitosti po necelých pěti odehraných minutách se dostal do vedení. Tradiční ostrostřelec Aitor Cantalapiedra využil naprosto geniální kolmice za obranu protivníka od Espinosy a řítil se sám k brankáři Blaswichovi, před kterým nezaváhal a chladnokrevně ho obstřelil. Twente podruhé rozvlnilo síť ani ne po půl hodině hry.

Po nečekaném odrazu skóroval před odkrytou brankou Espinosa, jenže rozhodčí Kamphuis si šel celou situaci prohlédnout k videu a kvůli předchozí ruce gól neuznal. Tento okamžik jako by nahlodal psychiku domácího výběru, Heracles totiž ještě do přestávky otočilo vývoj. Nejprve se ve 41. minutě postaral o vyrovnání belgický kanonýr Cyriel Dessers, jenž po dlouhém nákopu z vlastní poloviny od Pröppera neselhal před gólmanem Drommelem.

Po samostatném úniku si totiž dobře rozmyslel střelu a z dvanácti metrů zakončil podél bezmocného domácího strážce. Ve druhé nastavené minutě úvodní půle si Brazilec Mauro Júnior elegantně zpracoval míč na prsa a okamžitě vypálil z hranice pokutového území, jeho nádherná rána zapadla přesně k levé konstrukci mimo dosah Drommela. Ve druhém dějství se po vyložených možnostech doslova slehla zem a diváci sledovali vyrovnaný průběh.

Heracles pojistilo svůj náskok zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, když se podruhé v tomto střetnutí prosadil Mauro Júnior. Tentokráte využil parádního centru z levého křídla od Czyborry a hlavou zády k brance nasměroval balón přímo do vzdálenějšího spodního rohu - 1:3. Twente sice ještě v samém závěru snížilo na rozdíl jediné trefy po hlavičce střídajícího Emila Berggreena k přední tyči, avšak na vyrovnání mu již prakticky nezbyl žádný čas.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax642020:614
2.PSV Eindhoven642015:414
3.SBV Vitesse742114:1114
4.AZ Alkmaar641113:313
5.FC Twente733115:1112
6.Willem II740310:1112
7.FC Utrecht732214:1111
8.Sparta Rotterdam732216:1511
9.Heracles Almelo732211:1211
10.Feyenoord Rotterdam624011:910
11.VVV Venlo73049:139
12.SC Heerenveen71428:97
13.FC Groningen62136:77
14.PEC Zwolle721413:167
15.ADO Den Haag720510:136
16.FC Emmen71158:174
17.Fortuna Sittard60248:162
18.RKC Waalwijk70167:241

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (8)

Přidat komentář
Ferguson6

Stam poletí čoskoro.

Reagovat
AjaxFans

už jsem to psal před evropskou ligou, že poletí.

Reagovat
montaigne33

Souhlas...

Reagovat
jáá

V zápase s Rangers jsem od nich čekal víc, a ve finále se k ničemu vůbec nedostali.

Reagovat
AjaxFans

Co na to říct.Škoda, že jsme to neudrželi.O trochu jsme byli lepší.Promes měl první šanci proměnit

Reagovat
afc ajax

Tak áno boli sme o trochu žiaľ sa to neprejavilo na výsledku, to sme tam mali pekné šance... ale našťastie to nie je výsledok po ktorom by sme psychicky klesli.GO. AJAX

Reagovat
montaigne33

Mohlo se vyhrát- ale dobrý bod...Soutěž je teprve na začátku. AŤ ŽIJE AJAX

Reagovat
AjaxFans

Doma je klepnem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele