7. kolo
21.09.2019 19:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Willem přehrál Venlo 1:0 a po třech týdnech konečně zvítězil

Tilburg zvládl vyrovnanou bitvu s Venlem a po nejtěsnějším výsledku 1:0 si připsal na konto své čtvrté vítězství v tomto ročníku nejvyšší nizozemské soutěže, v tabulce poskočil na šestou příčku s dvanácti body. Naopak VVV nenavázalo na minulý úspěch s Groningenem (2:1) a s devíti body kleslo na jedenáctou pozici. O jedinou branku sobotního zápasu se postaral řecký ostrostřelec Vangelis Pavlidis, jenž se v této ligové sezóně prosadil již pošesté.

Po úvodní opatrnější čtvrthodině poprvé zahrozili domácí, nicméně Kohlert ve stoprocentní pozici selhal a balón poslal o centimetry vedle levé tyče. Christian Kum přesně po dvaceti odehraných minutách evidentně podrazil rozběhnutého Vrousaie a rozhodčí Dieperink bez váhání nařídil pokutový kop. K němu se postavil právě Pavlidis a napoprvé neuspěl, brankář Kirschbaum totiž vyrazil nepříliš razantní střelu před sebe.

Dvacetiletý útočník byl však pohotový při dorážce a ze tří metrů usměrnil míč do zcela prázdné branky. Díky tomuto zásahu se osamostatnil na druhém místě tabulky střelců celé soutěže, o jednu trefu více zaznamenal pouze Donyell Malen z PSV. Po necelé půlhodině hry mohl zvýšit náskok Willemu aktivní Vrousai, ovšem po precizním centru od Nunnelyho přestřelil hostující branku zhruba o půl metru. V prvním poločase se už nic dalšího nepřihodilo.

Osm minut po změně stran obdržel krásnou průnikovou nahrávku do běhu Pavlidis, jenže po zemi mířil jen doprostřed branky a Kirschbaum dokázal včas zareagovat. Ihned na to vyslal bombu z dvanácti metrů Vrousai a jeho pokus směřoval k pravé tyči, nicméně Kirschbaum byl opět připraven a balón nadvakrát zkrotil ve svých rukavicích. S přibývajícím časem se Tilburg stále více soustředil na pozornou práci v defenzívě.

Venlo naopak bylo směrem dopředu téměř neškodné a až do závěrečného hvizdu si žádnou gólovou možnost nevytvořilo. Naopak v 88. minutě mohlo inkasovat podruhé a opět u toho byl Vrousai, který z hranice pokutového území těsně minul vzdálenější šibenici. VVV se v příštím kole pokusí odčinit tento neúspěch proti Heerenveenu, Tilburg bude bojovat o další body na půdě favorizovaného Utrechtu.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele