7. kolo
21.09.2019 20:45 CET
4 : 2
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

Vitesse díky perfektnímu závěru přetlačilo Fortunu

Vitesse potřebovalo napravit poslední nezdar na půdě PSV, kde utrpělo ostudný pětigólový debakl, a ačkoli ještě devět minut před koncem základní hrací doby s Fortunou prohrávalo, dokázalo se nadechnout k velkému výkonu a nakonec zvítězilo o dvě branky. Jeho soupeř byl velmi blízko velmi cennému výsledku, nakonec ovšem nezískal ani jeden bod.

Nebyl to od Arnhemu, alespoň ne prakticky celých osmdesát minut, nijak ideální výkon. Už po půli se celek ze Sittardu dostal do lehkého trháku, po hodině hry vedl taktéž podruhé, a kdyby se dospělý fotbal hrál jen na dva čtyřicetiminutové poločasy, slavil by možná konečné vítězství. Domácí se však ani za nepříznivého stavu nevzdali. A udělali dobře.

Hlavně v úvodním dějství působili svěřenci trenéra Leonida Sluckého zamlklým dojmem. Překvapivě. Čekalo se, že spíše bez problémů potvrdí roli favorita, neboť Fortuna dosud urvala v lize jen dva body. Jenže to byli právě hosté, kdo jako první gólově udeřil, to když se po přihrávce Smeetse trefil zpoza vápna ke vzdálenější tyči Diemers ve 25. minutě.

Vitesse dokázalo odpovědět až v 59. minutě. Tannane od středové čáry poslal dlouhý pas dopředu, defenzíva Fortuny jako by úplně zapomněla na nabíhajícího si Matavže, který pak sám před gólmanem Koselevem nezaváhal v koncovce. O tři minuty později však tým kolem kouče Sjorse Ulteeho opět zaúřadoval, nerozhodné skóre tak nevydrželo příliš dlouho.

Hosté se dostali na koně poté, co z pravé strany vyslal centr do pokutového území Diemers, autor úvodního přesného zásahu, a jeho dílo následně přesnou hlavičkou dokončil Angha. Od té doby se Sittard snažil o bránění těsného náskoku. Vypadalo to, že svou pouť dokončí až do cíle, nicméně Vitesse ve finále zachránil kapitán mužstva, osmadvacetiletý Linssen.

V 81. minutě se nejprve prosadil na zadní tyči po rohovém kopu Tannaneho, centrovaný míč přitom dost podcenil Koselev. O dvě minuty později pak zacílil v podstatě z totožné pozice, svým vysokým obloučkem našel jeho hlavu Lelieveld. V první minutě nastavení se ještě na střeleckou listinu zapsal Bero, jenž z dorážky snadno překonal bezmocného Koseleva.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele