7. kolo
21.09.2019 19:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Groningen získal druhou výhru v sezóně, zaslouženě porazil Zwolle

Loni Groningen se svým soupeřem padl v obou zápasech, tentokráte však předvedl lepší výkon než Zwolle, skóroval zásluhou Ramona-Pascala Lundqvista a Ajdina Hrustice, a přerušil svou sérii čtyř utkání bez vítězství. Hosté naopak přišli o svou šňůru neporazitelnosti, která trvala už tři kola v řadě. Hlavně v útoku působili hodně bezradně.

PEC v uplynulých dvou utkáních zaznamenalo dohromady proti Emmenu a Waalwijku hned devět branek. Třeba před týdnem se trefil hned čtyřikrát Reza Ghoochannejhad, který se teď mimochodem překvapivě objevil jen na lavičce. Zdálo se, že je Zwolle v útoku ve velmi dobré pohodě, jenže na dobře bránící Groningen zkrátka gólově nevyzrálo.

Jako by si vystřílelo své náboje právě v předchozích dvou kláních. Domácí, kteří sice disponovali před tímto kolem vůbec nejhorší ofenzivou Eredivisie, vytasili naopak svou velkou zbraň, a to pevnou obranu, a finální čisté konto bylo v podstatě základem jejich úspěchu. Pouze sporadicky se hosté propracovávali do brankových možností.

Bylo i vidět od úvodních minut, že je mužstvo kouče Dannyho Buijse hladovější. První nebezpečnější zakončení vyprodukoval v 11. minutě Hrustic, avšak gólman Mous si s jeho dělovkou dokázal poradit. O osm minut později již však přece kapituloval. El Messaoudi přistrčil míč Lundqvistovi, jenž si ho narovnal na pravačku a namířil ho k tyči.

Svěřenci trenéra Johna Stegemana měli jen málo šancí na vyrovnání. Jednu takovou si vytvořil ve 32. minutě Hamer, jenž tlačil svůj pokus do dolního rohu brány, gólman Padt ale stačil výtečně zasáhnout. V 59. minutě Groningen naopak svůj náskok pojistil, to když po přihrávce Benschopa zamířil ke vzdálenější tyčce zpoza vápna volný Hrustic.

Tenhle moment Zwolle definitivně zlomil. Na nějaký zvrat v utkání se prostě nezmohlo, mohlo nakonec být rádo, že neobdrželo ještě více gólů. V 62. minutě byl při chuti znovu Hrustic, napálil ovšem jen brankovou konstrukci, v 77. minutě hlavičkoval těsně mimo Itakura, přičemž o chvilku později vychytal El Hankouriho pozorný Mous.

Autor: Patrik Sandev / livesport.cz, whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele