Eredivisie - preview 7. kola

20.09.2019, 09:03, aktualizováno 22.09.2019, 09:26
Previews
Souboj velkých rivalů PSV Eindhoven proti Ajaxu uzavře sedmé kolo Eredivisie a také určí nového lídra. Oba kluby zatím nasbíraly stejný počet bodů a pouze díky o fous lepšímu skóre je vepředu Ajax. Tomu tak stačí k udržení první příčky i remíza. Program ale čítá celkem čtyři utkání. Otevře ho hned po obědě souboj Heerenveenu s Utrechtem. Feyenoord hraje v Emmenu a den Haag s Tomášem Necid hostí Alkmaar.
SC Heerenveen - FC Utrecht  (neděle 12:15)
Heerenveen zatím v úvodu sezóny působil spíše mdlým dojmem. Až na výhru v kole prvním v Almelu urval maximálně remízu. Před týdnem nekladl příliš velký odpor na půdě Ajaxu a rád by se konečně nějakým způsobem nastartoval. Přivítá ovšem vždy nepříjemného protivníka, Utrecht je navíc určitě povzbuzen posledním skalpem Emmenu.

Domácí přes léto přišli o několik svých obvyklých opor. Ačkoli od dubna letošního roku působí u kormidla trenér Johnny Jansen, na jehož metody a postupy by už mělo být mužstvo zvyklé, pořád se Srdíčkám nedaří výkony stabilizovat. Byť uhrála remízu například s Feyenoordem, porazit nedokázala nováčka ligy Twente či Fortunu Sittard.

Na Utrecht se jim navíc loni vůbec nedařilo, prohrála s ním v obou případech, přičemž v každém zápase inkasovala vždy tři branky. V uplynulých devíti případech Heerenveen padl s klubem ze čtvrtého největšího města Nizozemska celkem sedmkrát, pouze jednou ho porazil. Alespoň že pro nynější klání zřejmě bude mít Jansen k dispozici zcela kompletní kádr.

Utrecht by měl být v tomto střetnutí mírným favoritem, získal přece jenom o čtyři body více než jeho aktuální sok, a i když si vybral slabší chvilku v duelech s Venlo a Twente, pořád se s ním počítá na souboje o přední příčky. "Pokud vyhrajeme, vytvoříme si velmi dobrou pozici pro následující týdny," uvědomoval si hostující kouč John van den Brom.

Hosté na marodce mají tři hráče, zdravotní potíže stále sužují Jorise van Overeema, Justina Lonwijka i Simona Makienoka. "Snažíme se zlepšovat jak po utkáních, tak během tréninků. Samozřejmě že pokud zvítězíme, jde všechno snadněji," pokračoval van den Brom. "Neznamená to však, že když uspějeme, sedneme si na zadek a polevíme."
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.87 - 2.12
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
FC Emmen - Feyenoord Rotterdam  (neděle 14:30)
Feyenoord se musí vypořádat s komplikovaným programem, neboť ve čtvrtek absolvoval těžký duel základní skupiny Evropské ligy v Glasgow, a už v neděli sehraje ligový zápas v Emmenu. Rotterdamský favorit na něj nebude naladěn úplně pozitivně, s Rangers totiž prohrál 0:1 a jeho čtyřzápasová vítězná šňůra tedy skončila. Domácí výběr se nachází v krizi, na ligové scéně totiž nebodoval třikrát za sebou a v tabulce mu patří až šestnáctá pozice.

Emmen v dosavadních šesti utkáních vybojoval pouze tři body a zatím to vypadá, že bude bojovat pouze o záchranu. Po porážce 0:1 s Groningenem a debaklu 0:5 od Ajaxu dokázal zaskočit Heerenveen a zdolal ho 2:0. Jenomže poté prohrál v Tilburgu (1:2), a dvakrát v poměru 1:3 nestačil na Zwolle a ani na Utrecht. Hosté čekali na vítězství v Eredivisii tři ligová kola, ve kterých shodně remizovali.

Bod získali v městském derby se Spartou (2:2) v Heerenveenu (1:1) i s Utrechtem, pak doslova ubojovali hubené vítězství 1:0 v Tilburgu a naposledy si poradili s Den Haagem (3:2). "Nějaké síly nám mohou chybět, na druhou stranu máme dostatečně široký kádr na to, abychom složitější situaci ustáli. Na utkání s Rangers je potřeba co nejdříve zapomenout, každá ztráta v lize nás může v konečném účtování mrzet," uvedl kouč Jaap Stam.

Sedmačtyřicetiletý rodák z Kampenu varuje před podceněním soupeře, který podle jeho slov umí před vlastními fanoušky překvapit. "Letos se mu podařilo porazit Heerenveen, proti kterému předvedl výborný výkon v defenzívě a jsem si jistý, že na kvalitní obraně bude stavět i nyní. Potřebovali bychom co nejdříve vsítit první gól, jinak to může být velmi obtížné," řekl Stam s opatrností v hlase pro klubové stránky.

V Emmenu nemůže počítat s van Beekem kvůli poraněnému kotníku a s Kolumbijcem Sinisterrou, do základní jedenáctky by se však měl vrátit důležitý stavební kámen sestavy Berghuis. Domácí mají na marodce Jansena, Hamrola, Tarashaje, Payneho a Burneta, se zlomeninou ukazováčku navíc laboruje Chorvat Kolar. V loňských vzájemných zápasech jasně dominoval Feyenoord, který získal plný počet šesti bodů po výhrách 4:1 a 4:0.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.02 - 4.71 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ADO Den Haag - AZ Alkmaar  (neděle 16:45)
Alkmaar zatím prožívá celkem úspěšný start do nového soutěžního ročníku a na stoupající formu by určitě chtěl navázat i teď. V tabulce Eredivisie mu patří páté místo s deseti body a na vedoucí Ajax ztrácí body tři. Oproti svému nedělnímu rivalovi z Den Haagu se musí vypořádat s náročným programem, neboť ve čtvrtek odehrál obtížný duel Evropské ligy v Bělehradě a tento čtvrtek ho čeká dohrávka v Rotterdamu s konkurenčním Feyenoordem.

AZ prohrálo na ligové scéně pouze jednou a to ve 3. kole v Arnhemu (1:2), kdy za sebou mělo nervy drásající souboj o postup do základní skupiny EL s belgickými Antverpami. Těsně předtím ještě nečekaně ztratil Alkmaar doma s Groningenem (0:0), jinak ale dokázal snadno porazit Fortunu Sittard (4:0), uspěl ve Waalwijku (2:0) a naposledy si s chutí zastřílel proti rotterdamskému nováčkovi ze Sparty, když skóroval hned pětkrát (5:1).

Před pár dny v Evropské lize proti Partizanu Bělehrad přišel po necelé půlhodině hry o vyloučeného Jonase Svenssona, nicméně i přes dlouhou početní nevýhodu získal nakonec bod za remízu 1:1. "Hráči to odřeli, za jejich houževnatost jim musíme poděkovat. Je nám jasné, že únava může být trochu znát. Nicméně máme dostatečně zkušený kádr na to, abychom se s tím vypořádali. Den Haag má kvalitní tým a spoléhá na týmového ducha, nic zadarmo nám rozhodně nedá," uvedl kouč Arne Slot.

Jeho svěřenci budou hrát v Den Haagu prakticky jako doma, neboť kvůli zřícení střechy jejich vlastního stadionu byly všechny domácí střetnutí Alkmaaru přesunuty právě na stánek Cars Jeans. "Prostředí tam velmi dobře známe a může to pro nás být mírná výhoda, ovšem diváci poženou kupředu soupeře a my se na to musíme připravit," dodal vzápětí čtyřicetiletý Slot, který by měl mít k dispozici kompletní výběr.

Domácí nemohou využít služeb Gortera, jistotu startu nemá ani brankářská jednička Zwinkels. ADO doposud získalo šest bodů a je čtrnácté. Po třech úvodních porážkách si poradilo s Waalwijkem (3:0) i s Venlem (1:0), minule podlehlo těsným poměrem 2:3 favorizovanému Feyenoordu. V dresu Den Haagu by se znovu měl objevit v základní sestavě český útočník Tomáš Necid, jenž je se třemi trefami nejlepším střelcem klubu.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.39 - 4.46 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
PSV Eindhoven - AFC Ajax  (neděle 16:45)
Jeden z nejočekávanějších duelů letošního ročníku nizozemské nejvyšší soutěže bude k vidění už v dohrávce 7. kola, v Eindhovenu totiž na sebe narazí dlouhodobí giganti Eredivisie PSV a Ajax. Favorit se bude hledat jen těžko, oba se totiž nacházejí v solidní formě a výsledkově se jim daří. Oba dva taktéž za sebou mají úspěšný vstup do základních skupin evropských pohárů a nyní se ve vzájemném souboji rozhodně, kdo z nich se osamostatní na čele tabulky.

PSV i Ajax doposud odehráli pět utkání v nejvyšší nizozemské soutěži a shodně získali třináct bodů. Eindhovenský výběr ztratil hned v úvodním kole na půdě Twente po remíze 1:1, od té doby si poradil s Heraclesem (3:1), Den Haagem (2:0), Waalwijkem (3:1) i naposledy s Arnhenem (5:0). Právě v posledním ligovém utkání se postaral o nevídaný kousek teprve dvacetiletý útočník Donyel Malen, jenž vstřelil všech pět branek svého výběru.

Malen taktéž režíroval čtvrteční vítězství PSV v Evropské lize, kde jednou trefu pomohl zdolat portugalský Sporting (3:2). "Náš protivník dlouhodobě nestaví na jednom hráči, ale je nám jasné, že si na Malena budeme muset dát velký pozor. Eindhoven disponuje obrovskými kvalitami na všech postech a je nesmírně produktivní. Nasazení bude na maximální úrovni, všichni se už těšíme," prohlásil trenér AFC Erik ten Hag nedočkavě.

Také jeho svěřenci ztratili body hned ve svém prvním utkání nové sezóny, když se rozešli smírně s Vitesse (1:1). Vzápětí nedali šanci Emmenu (5:0) a ani Venlu (4:1), stejným poměrem si poradili s rotterdamskou Spartou a před týdnem i s Heerenveenem. V úterý vstoupili tou správnou nohou za obhajobou semifinálové účasti v Lize mistrů a francouzské Lille přehráli bez větších potíží po výsledku 3:0.

V kádru Ajaxu, stejně jako loni, nejvíce září srbský špílmachr Dušan Tadič, který se v jedenácti odehraných zápasech prosadil již osmkrát. "Střílí góly a vymýšlí famózní finální přihrávky pro své spoluhráče, je mozkem svého týmu. Našim úkolem je co nejvíce eliminovat jeho schopnosti, ale hra soupeře není založená jen na něm. Ajax je pro mě mírným favoritem, i přesto nemyslím na nic jiného než na výhru," vyjádřil se domácí trenér Mark van Bommel.

Ten už bude moci využít služeb uruguayského záložníka Pereira, který laboroval se zlomeninou klíční kosti od poloviny srpna. Naopak na marodce zůstává Mexičan Gutiérrez (zlomená noha) či Lammers (problémy s kolenem). V posledních dvou vzájemných střetnutích dokázal uspět amsterdamský celek. Nejprve zvítězil v lize 3:1 a letos v nizozemském superpoháru zdolal odvěkého rivala v poměru 2:0.

Hosté nemohou využít služeb Maročana Mazraouiho (potíže se stehenním svalem), kvůli stejnému zranění nenastoupí ani van de Beek a na marodce se taktéž nachází Eiting. "Toto utkání je pro nás důležité v mnoha ohledech, může ovlivnit naší psychiku do dalšího průběhu sezóny. PSV disponuje neskutečnými útočnými kvalitami a já odvedu maximum proto, abych svými zákroky co nejvíce pomohl," řekl pro klubové stránky brankář AFC André Onana.
PSV Eindhoven - pravděpodobná sestava:
Zoet - Dumfries, Baumgartl, Viergever, Boscagli - Hendrix, Rosario - Bruma, Ihattaren, Bergwijn- Malen
AFC Ajax - pravděpodobná sestava:
Onana - Dest, Veltman, Blind, Tagliafico - Martínez, Álvarez - Neres, Promes, Ziyech - Tadič
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.90 - 3.90 - 2.26
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk  (sobota 18:30)
V sobotním duelu dvou nováčků bude považována za jasného favorita domácí Sparta, která je po návratu z druhé ligy konkurence schopná a s osmi body se momentálně nachází na jedenáctém místě tabulky. Naopak Waalwijk v dosavadních šesti odehraných zápasech ještě ani jednou nezvítězil a s pouhým jediným bodem na kontě se pohybuje na samém chvostu Eredivisie. Nyní by byl určitě rád, kdyby tuto velmi nelichotivou bilanci konečně prolomil.

Rotterdamský výběr vstoupil do této sezóny nebojácně a hned na úvod zaskočil městského rivala Feyenoord, když získal nesmírně cenný bod po remíze 2:2 a to ještě v samém závěru dokonce sahal po třech bodech. Následně bez větších potíží přehrál Venlo (4:1) a vyhrál také v Den Haagu (2:1), poté získal nerozhodný výsledek 2:2 ve Zwolle. Poslední dvě utkání mu však příliš nevyšly, neboť utrpěl debakly od Ajaxu (1:4) i minule od Alkmaaru (1:5).

"Na začátku vše šlapalo a trochu jsme nabyli dojmu, že se nemůže nic stát. Ovšem teprve Ajax s Alkmaarem nám zřetelně ukázaly, že Eredivisie je velmi kvalitní soutěž a bojovat v ní o záchranu nemusí být sranda. Vrátili jsme se nohama na zem, teď znovu chceme odvést maximum a budeme bojovat o každý centimetr prostoru. Waalwijk dobře známě a po zkušenostech s ním víme, že ho nelze podcenit," prohlásil domácí trenér Henk Fraser.

Oba dva soupeři na sebe loni narazili dvakrát a v obou případech byla úspěšnější Sparta, která ukořistila všech šest bodů po výsledcích 2:1, 1:0. RKC letos vybojovalo jedinou remízu a to v Enschede s místním Twente po divokém průběhu (3:3), jinak nestačilo na Venlo (1:3), Waalwijk (0:2), Den Haag (0:3) a PSV (1:3). Před týdnem vedlo o poločase ve Zwolle, jenomže nakonec domů odjíždělo s výpraskem 2:6.

"Jestliže se nezlepšíme v defenzivní činnosti, tak jen těžko můžeme myslet na nějaký výrazný posun vzhůru. Věděli jsme, že návrat do první ligy bude obtížný, ale takové chyby v obranné fázi si prostě nemůžeme dovolit. Pevně věřím, že se naladíme na vítěznou vlnu a budeme pravidelně bodovat, utkání se Spartou by nám k tomu mohlo pomoci," vyjádřil se s optimismem v hlase hostující kouč Fred Grim. Ten by měl mít k dispozici kompletní výběr, naopak domácí postrádají Auassara s Albertem (přetržená achilovka).
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.46 - 4.98 - 6.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Willem II - VVV Venlo  (sobota 19:45)
Domácí Tilburg odstartoval v nejvyšší nizozemské soutěži celkem dobře a po šesti odehraných zápasech se nachází na osmém místě s devíti body, doposud má na kontě tři vítězství a tři porážky. Nyní bude plnit úlohu mírného favorita proti Venlu, které získalo stejný počet bodů a na deváté příčce je jen vinnou horšího skóre. V o něco lepší formě se momentálně nachází VVV, které v předchozích třech duelech vyhrálo hned dvakrát.

Willem nejprve překvapil ve Zwolle a domů si odvezl všechny tři body po výsledku 3:1, následně nedokázal najít recept na defenzívu Arnhemu a podlehl mu 0:2. Pak přehrál Sittard (3:2) i Emmen (2:1), nicméně v předchozích dvou případech vyšel bodově naprázdno. Nejprve nestačil na rotterdamský Feyenoord (0:1), před týdnem zavítal do Almela a místnímu Heraclesu podlehl hladce v poměru 1:4. Teď tak má rozhodně co napravovat.

Hosté také v úvodu této sezóny uspěli a zdolali nováčka z Waalwijku, jenomže v dalších dvou střetnutích utrpěli shodné debakly 1:4 od Sparty i Ajaxu. Po velké senzaci v Utrechtu (2:1) prohráli netěsnějším poměrem 0:1 v Den Haagu, naposledy dokázali zaskočit Groningen a přehráli ho 2:1. V loňských vzájemných zápasech vybojovalo Venlo plný počet šesti bodů, když po úvodní výhře 1:0 na půdě protivníka slavilo i v jarní odvetě (2:1).

Domácí kouč Adrie Koster se musí obejít bez Dankerluie, Wouda (poraněný stehenní sval) a Lewise (problémy s kolenem). "Z posledního utkání se musíme poučit, udělali jsme zbytečné chyby v defenzívě a byli za ně potrestáni. S Venlem očekávám vyrovnaný zápas, o vítězi mohou rozhodnout maličkosti. Budeme mít za sebou skvělé fanoušky, kteří by nám mohli výrazně pomoci," prohlásil čtyřiašedesátiletý Koster odhodlaně.

Hostující trenér Robert Maaskant nemůže využít služeb Opokua (ruptura achilovky). "Willem je doma nesmírně silný a spoléhá na vysokou produktivitu, na druhou stranu by nám mohl jeho útočný styl vyhovovat. Pevně věřím, že si budeme svědomitě plnit defenzivní úkoly a nějaký ten gól vstřelíme. Soupeře považují za mírného favorita, ale nic jistého v žádném případě nemá," vyjádřil se Maaskant s opatrností v hlase.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.74 - 3.90 - 4.72
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Groningen - PEC Zwolle  (sobota 19:45)
Poté, co Groningen načal sezónu úspěšným vstupem na hřišti Emmenu, kde urval tři body díky nejtěsnějšímu možnému vítězství, ztratil postupně půdu pod nohama, remizoval už jen s Alkmaarem, jinak ve třech případech prohrál. Zwolle naopak nevyšla úvodní tři ligová kola, nicméně v dalších třech svoji situaci napravilo, a aktuálně je ve slušné pohodě.

Ačkoli domácí v uplynulých dvou zápasech prohráli o gól jak s Heraclesem, tak na půdě Venlo, trenér Danny Buijs se nesnažil nijak panikařit. "V této fázi jsme na tom herně lépe jak loni," myslel si. "Velmi dobře chápu, že emoce cloumají s každým. Platí to i pro mě. Ale když emoce opadnou, je moudré, abych se podíval hlavně na čirá fakta," dodával.

Mužstvo ze severu Nizozemska v prvních pěti utkáních v podstatě jasně ukázalo, jakým fotbalem se chce prezentovat. I když dosud zaznamenalo jen čtyři vstřelené branky, a disponuje tak nejhorším útokem Eredivisie, v obraně je na tom o dost lépe než ostatní ligoví soupeři. Vycházet ze zabezpečené defenzívy pro něj bude jasnou prioritou.

Za dosavadních sedm obdržených branek se Groningen bezpochyby nemusí vůbec stydět. "Jsme stále v popředí Eredivisie v obranných statistikách," připomínal Buijs. "Strukturu a hru ve středu pole máme dobře zorganizovanou. Jde nám teď o to zlepšit přechod do útoku. Nebudeme přepínat na jiný herní systém. Budeme se držet vlastního stylu."

Příliš změn v sestavě by sedmatřicetiletý groningenský stratég udělat neměl, a to i proto, že má v podstatě zdravý kádr. "Pořád nemůže nastoupit Samir Memiševič. Ale už minulý týden se účastnil s týmem většiny tréninků," prozrazoval Buijs. "Michael Breij bude chybět déle, trpí mononukleózou. A snad další týden bude moci hrát Gabriel Gudmundsson."

Hostům se v minulých dvou zápasech velmi dobře dařilo v ofenzívě, proti Emmenu a Waalwijku dohromady nastříleli hned devět branek! Vytvořili si už třízápasovou sérii bez porážky, kterou by proti oblíbenému sokovi, jehož loni dvakrát skolili, rádi prodloužili. Pořád se ale nacházejí v dolní polovině tabulky kvůli mizernému startu do nového ročníku.

PEC stále trápí několik absencí, ani nyní zřejmě nebude moci hrát nikdo ze šestice ve složení Thomas Lam, Juta Nakajama, Etiënne Reijnen, Bram van Polen, Vito van Crooij a Mike van Duinen, kteří mají různé zdravotní potíže. Hostující trenér John Stegeman každopádně nemá příliš důvodů po posledních dvou výhrách prostřídávat základní jedenáctku.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.87 - 3.73 - 4.29
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SBV Vitesse - Fortuna Sittard  (sobota 20:45)
Před týdnem Vitesse utrpělo vůbec svou první porážku v sezóně. Ne že by z půdy favorizovaného PSV vyloženě muselo napevno vyzvedávat tři body, určitě však nečekalo, že by po povedeném vstupu do sezóny mohlo utrpět potupný pětibrankový debakl. Zapomenout na tenhle zápas bude chtít proti Fortuně, která dosud z pěti zápasů ještě nevyhrála.

Domácí v průběhu tohoto týdne prožili i jedno mimofotbalové zpestření. Město Arnhem si totiž každoročně připomíná významnou událost své historie, a to Operaci Market Garden, největší výsadkovou operaci v dějinách, která se uskutečnila v září roku 1944 během druhé světové války. Padlo při ní na tisíc sedm set polských a britských vojáků.

Většina z nich přitom byla pohřbena v malém městečku Oosterbeek, které leží právě v blízkosti Arnhemu. "Měli jsme speciální snídani, během níž nám očitý svědek vyprávěl o bitvě. Na všechny hráče i zaměstnance klubu ta schůzka udělala dojem," pochvaloval si kapitán týmu Bryan Linssen. "Konečně jsme poznali, proč se tu tahle památka ctí."

Určitě nebylo pro Vitesse od věci být myšlenkami trochu jinde po hodně nepovedeném klání v Eindhovenu. Bezpochyby to pro něj bylo letošní nejhorší vystoupení. "Mluvili jsme o tom, co se minulý týden stalo," potvrzoval Linssen. "Je důležité, abychom na to utkání zapomněli a dívali se pouze dopředu. Je důležité, abychom doma získávali body pravidelně."

Domácím bude chybět trojice zraněných hráčů, fit stále nejsou Hilary Gong, Charly Musonda ani Jamal Blackman, debut v novém dresu by ovšem mohl prožít Eliazer Dasa, jenž přišel do klubu teprve nedávno jako náhrada za Vjačeslava Karavajeva. Na svůj start za Vitesse mimochodem pořád marně čeká Tomáš Hájek, posila z plzeňské Viktorky.

Mužstvo ze Sittardu letos zvládlo uhrát pouze dva body, jinak výsledkově ani herně peloton Eredivisie nijak výrazně nepřesvědčilo. Naposledy o gól padlo s Twente. Nově hosté musejí počítat s absencí v podobě Micy Pinta, jenž se před týdnem nechal vyloučit a vyfasoval disciplinární trest, zranění jsou pak Wessel Dammers, Djibril Dianessy i Álex Vallés.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.18 - 13.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Twente - Heracles Almelo  (pátek 20:00)
Twente pokračuje ve skvělých výkonech v tomto ročníku a i po šesti odehraných zápasech si udrželo neporazitelnost, kterou nyní bude hájit proti Heracles. Hosté nevkročili do nového ročníku zrovna nešťastněji a nedařilo se jim, ovšem v posledních dvou duelech dokázali zvítězit a opustili sestupové pozice. Nyní se tak pokusí navázat na vzrůstající formu v Enschede, ovšem za mírného favorita je považován domácí výběr.

Svěřenci uruguayského trenéra Gonzala Garcíi se v tuto chvíli nacházejí na senzačním třetím místě tabulky s dvanácti body. Twente si po hluboké krizi v uplynulých letech začíná vzpomínat na časy, kdy pravidelně působilo v evropských pohárech. Při svém návratu do nejvyšší soutěže překvapivě remizovalo s PSV (1:1), bod uhrálo také s Waalwijkem (3:3) a v Heerenveenu (0:0). K tomu zaznamenalo vítězství 3:1 nad Groningenem i Utrechtem.

Naposledy zavítalo na půdu trápícího se Sittardu a taktéž ukořistilo tři body po výsledku 3:2, i když Fortuna v závěru mocně dotahovala tříbrankové manko. "Trochu jsme ztratili koncentraci a soupeř toho využil, za naši lehkovážnost jsme naštěstí nebyli potrestáni. Je to ale pro nás varování do dalších utkání, musíme být pozorní až do úplného konce," uvedl na pozápasové tiskové konferenci García.

Ten před páteční předehrávkou 7. kola varuje před ofenzivní silou Almela. "Heracles se na začátku sezóny rozehřívalo a nemohlo se dostat do optimálního tempa, teď je naopak v opačné situaci. Bude si věřit a pokusí se nás překvapit, my musíme zůstat trpěliví po celý průběh. Šance jsou podle mě padesát na padesát, rádi bychom pokračovali v nastoleném trendu," prohlásil pro klubové stránky pětatřicetiletý rodák z Montevidea.

Hosté v prvních čtyřech duelech získali dva body za remízy 1:1 se Sittardem i Vitesse, k tomu zaznamenali porážky 0:4 od Heerenveenu a 0:2 od PSV. Nicméně vzápětí porazili Groningen (2:1) a minule také Willem (4:1). V Enschede se budou muset obejít bez Drosta s Jakubiakem (oba poraněné koleno), připraven stále není ani Osman. FC postrádá Bramu (problémy s achilovkou), Španěla Matose (potíže s kolenem) a Verhaegha.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.57 - 3.67 - 2.62
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax541019:513
2.PSV Eindhoven541014:313
3.FC Twente633013:812
4.SBV Vitesse632110:911
5.AZ Alkmaar531112:310
6.FC Utrecht631213:1010
7.Feyenoord Rotterdam52308:69
8.Willem II63039:119
9.VVV Venlo63039:129
10.Heracles Almelo62228:108
11.Sparta Rotterdam622212:158
12.PEC Zwolle621313:147
13.SC Heerenveen61327:86
14.ADO Den Haag620410:126
15.FC Groningen51134:74
16.FC Emmen61055:143
17.Fortuna Sittard50236:122
18.RKC Waalwijk60157:201

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
AjaxFans

Bande už byl na lavce za Jong Ajax,ale nestřídal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele