7. kolo
22.09.2019 14:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Feyenoord vedl v Emmenu o dvě branky, nakonec ale zachraňoval alespoň bod v samém závěru

Feyenoord se nedokázal oklepat ze čtvrteční porážky v Evropské lize se skotskými Rangers a po divokém průběhu pouze remizoval na půdě podceňovaného Emmenu v poměru 3:3. Jeho dvojzápasová vítězná šňůra na ligové scéně proto skončila. Přitom rotterdamský celek vstoupil do duelu excelentně a už po necelé čtvrthodině hry vedl o dvě branky, ovšem houževnatý domácí celek po necelé hodině hry výsledek otočil.

Emmen dohrával zhruba čtvrthodinu bez vyloučeného Michaëla Heylena a favorizovaní hosté toho nakonec využili, vyrovnávací branku vsítil v poslední možnou chvíli Jens Toornstra. Emmen se stále nachází na šestnácté pozici se čtyřmi body, Feyenoord udržel neporazitelnost a s deseti body je desátý.

Svěřenci trenéra Jaapa Stama začali zostra a první branku vstřelili již po necelých třech minutách hry, do černého se trefil Orkun Kökçü. Teprve osmnáctiletý talent využil parádního pasu z pravé strany a následné zblokované střely, z deseti metrů pak chladnokrevně obstřelil vyběhnutého brankáře Telgenkampa. Neuběhlo ani devět minut a Luciano Narsingh si naběhl na přesně načasovanou přihrávku Berghuise téměř od brankové čáry, ve vyložené možnosti už neselhal a prázdnou branku neminul - 0:2.

Domácí se vrátili zpět do hry o bodový zisk ve 21. minutě. Po akci na pravém křídle se odrazil míč k Robbertu de Vosovi, jenž si pravačkou navedl míč do výhodnější střelecké pozice a pak ze čtrnácti metrů nádherně zavěsil do pravé šibenice. Emmen překvapivě srovnal krok za dalších jedenáct minut. Třiadvacetiletý peruánský záložník Sergio Peña napřáhl po přihrávce od Bijla a jeho překrásná rána z dobrých dvaadvaceti metrů zaplachtila do vzdálenějšího horního rohu.

Až do konce úvodního dějství střídala jedna nebezpečná akce druhou a domácí dokonce skórovali, ale branka de Leeuwa nemohla být uznána kvůli ofsajdovému postavení. V 59. minutě přeci je otočil vývoj sobotního střetnutí Luciano Slagveer, který po skvělém průniku na pravém křídle prostřelil zblízka bezmocného gólmana Vermeera. Domácí si výrazně zkomplikovali situaci v 76. minutě.

Heylen totiž ve vyložené brankové příležitosti zatáhl za dres střídajícího Bannise a po přímé červené kartě odešel předčasně do sprch. Hosté od tohoto okamžiku přitlačili. Tři minuty před koncem základní hrací doby ještě nevyzrál na Telgenkampa Švéd Larsson z přímého volného kopu, v šesté nastavené minutě přeci jen vyrovnal Toornstra po úžasné ráně z osmnácti metrů přímo pod břevno.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele