7. kolo
20.09.2019 20:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Heracles dobylo Enschede a po výhře 3:2 mu uštědřilo první porážku v sezóně

Fotbalisté Heracles navázali na zlepšené výkony z poslední doby a nyní v Eredivisii zvítězili potřetí za sebou, díky úspěchu v poměru 3:2 na půdě dosud neporaženého Twente poskočili na čtvrté místo s jedenácti body o skóre před pátý Arnhem. Spanilá jízda klubu z Enschede po návratu do nejvyšší nizozemské soutěže tak skončila, domácí až do páteční předehrávky 7. kola neprohráli ani jednou ze šesti případů.

Přitom domácí celek vstoupil do utkání výborně a hned ze své první větší příležitosti po necelých pěti odehraných minutách se dostal do vedení. Tradiční ostrostřelec Aitor Cantalapiedra využil naprosto geniální kolmice za obranu protivníka od Espinosy a řítil se sám k brankáři Blaswichovi, před kterým nezaváhal a chladnokrevně ho obstřelil. Twente podruhé rozvlnilo síť ani ne po půl hodině hry.

Po nečekaném odrazu skóroval před odkrytou brankou Espinosa, jenže rozhodčí Kamphuis si šel celou situaci prohlédnout k videu a kvůli předchozí ruce gól neuznal. Tento okamžik jako by nahlodal psychiku domácího výběru, Heracles totiž ještě do přestávky otočilo vývoj. Nejprve se ve 41. minutě postaral o vyrovnání belgický kanonýr Cyriel Dessers, jenž po dlouhém nákopu z vlastní poloviny od Pröppera neselhal před gólmanem Drommelem.

Po samostatném úniku si totiž dobře rozmyslel střelu a z dvanácti metrů zakončil podél bezmocného domácího strážce. Ve druhé nastavené minutě úvodní půle si Brazilec Mauro Júnior elegantně zpracoval míč na prsa a okamžitě vypálil z hranice pokutového území, jeho nádherná rána zapadla přesně k levé konstrukci mimo dosah Drommela. Ve druhém dějství se po vyložených možnostech doslova slehla zem a diváci sledovali vyrovnaný průběh.

Heracles pojistilo svůj náskok zhruba čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, když se podruhé v tomto střetnutí prosadil Mauro Júnior. Tentokráte využil parádního centru z levého křídla od Czyborry a hlavou zády k brance nasměroval balón přímo do vzdálenějšího spodního rohu - 1:3. Twente sice ještě v samém závěru snížilo na rozdíl jediné trefy po hlavičce střídajícího Emila Berggreena k přední tyči, avšak na vyrovnání mu již prakticky nezbyl žádný čas.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele