7. kolo
21.09.2019 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Sparta smetla Waalwijk o čtyři branky a vrátila se do horní poloviny Eredivisie

Sparta potvrdila úlohu jasného favorita v nováčkovském souboji proti Waalwijku a přehrála ho vysoko v poměru 4:0, odčinila tak předchozí dva debakly s Ajaxem (1:4) i s Alkmaarem (1:5). RKC naopak nebodovalo naplno ani ve svém sedmém soutěžním utkání po postupu do nejvyšší nizozemské soutěže a s pouhým jediným bodem na kontě mu patří poslední osmnácté místo. Rotterdamský celek poskočil na osmou pozici s jedenácti body.

Hosté vstoupili do sobotního utkání aktivněji a první možnost si vypracovali po pěti minutách hry. Po perfektně načasované přihrávce od Tahiriho si naběhl do volného prostoru Elbers, kterému však zakončení vůbec nesedlo a balón skončil na tribuně. O dvě minuty později se na druhé straně zjevil v ještě větší možnosti Halil Dervişoğlu, jenomže svou dělovkou pouze orazítkoval horní tyčku. Domácí od tohoto momentu výrazně ožili.

V 11. minutě napřáhl ze střední distance Abels a brankář Vaessen se musel vytáhnout s precizním zákrokem, když odvrátil míč na rohový kop. Za další čtyři minuty už domácí přeci jen vytěžili ze své herní převahy vedoucí gól. Na levé straně šestnáctky soupeře odvedl skvělou práci Dervişoğlu a poté krásnou zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování rozběhnutého Bryana Smeetse, jenž z deseti metrů poloprázdnou branku neminul.

Sparta navýšila svůj náskok dvě minuty před poločasovou přestávkou. Po parádním centru Harrouiho téměř od brankové čáry se ocitl u zadní tyče nikým nehlídaný Ragnar Ache a hlavou zblízka rozvlnil síť. Definitivně rozhodnuto bylo tři minuty po výměně stran. Aktivní Dervişoğlu si seběhl do středu pokutového území na ukázkový pas od Acheho a svou hlavičkou usměrnil míč přímo do pravého spodního rohu mimo dosah Vaessena.

V 57. minutě famózně zasáhl Vaessen proti dělovce Dervişoğlua, ještě v téže minutě na opačné straně předvedl své kvality také gólman Coremans a vychytal Spieringse. Přesně po odehrané hodině uzavřel gólový účet tohoto střetnutí Mohamed Rayhi. Po rychlém přečíslení vypálil po zemi ze čtrnácti metrů a Vaessen i přes zákrok nezabránil balónu v cestě k bližší konstrukci. Ve zbývajícím průběhu ještě jednou zahrozil Rayhi, ale hostující strážce již změnu skóre nepřipustil.

Autor: Viktor Sandev / vi.nl, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele