Eredivisie - souhrn 33. kola: Den Haag a Venlo sestupují

13.05.2021, 16:32
Komentáře a souhrny
Eran Zahavi (© AFP)
Den Haag nestačil doma na Willem II a přišel o poslední naděje na záchranu, stejně je na tom po nezdaru proti Ajaxu konkurenční Venlo. Rozhodující krok na cestě ke konečnému druhému místi udělal PSV Eindhoven, Alkmaaru uškodila remíza v Groningenu...

Sparta Rotterdam - FC Utrecht 0:0

13.05.2021 14:30

Góly: -

Sparta určitě toužila získat všechny tři body proti Utrechtu, kterému už v podstatě o nic nejde, jenomže na vlastním stadionu tentokráte neskórovala a se svým čtvrtečním rivalem se pouze rozešla smírně v bezbrankovém poměru. Vzhledem k okolnostem má však i tento bod cenu zlata, neboť situaci má stále ve svých rukách. Pokud totiž v závěrečném zápase v Heerenveenu zvítězí, tak si s velkou pravděpodobností zahraje baráž o Evropskou konferenční ligu.

Rotterdamský klub se díky tomuto nerozhodnému výsledku nachází na osmé pozici se čtyřiačtyřiceti body a před devátým Heraclesem je díky lepšímu skóre, které určuje konečné pořadí při shodném bodovém zisku. FC se udrželo na šestém místě tabulky s dvaapadesáti body a na pátý Feyenoord ztrácí nedostižné čtyři body, před sedmým Groningenem disponuje dvoubodovým náskokem a tento odstup určitě chce udržet i po závěrečném nedělním kole.

Svěřenci trenéra Henka Frasera byli přeci jen odhodlanějším výběrem a bylo na nich vidět, že chtějí získat tři body více než soupeř. Svou první slibnější šanci si vypracovali po necelé čtvrthodině hry, kdy v tisíciprocentní pozici selhal Harroui, jenž z bezprostřední blízkosti trestuhodně napálil břevno. Hosté se postupem času osmělovali a do nečekaného vedení mohli jít minutu před poločasovou přestávkou.

Hidde ter Avest totiž bleskově vystřelil po přesném pasu z křídla a míč tlačil pod horní tyčku, ovšem s naprosto famózním zákrokem se vytáhl brankář Okoye a balón odvrátil do zámezí. Ve druhém poločase se míč nejčastěji nacházel v blízkosti půlící čáry, zajímavá byla až závěrečná desetiminutovka.

Nejprve nebezpečně zakončoval Dalmau a levou konstrukci minul o několik decimetrů, vzápětí se na druhé straně opět blýskl Okoye proti dělovce ze střední vzdálenosti v podání střídajícího Sylly. V nastaveném čase mohl přeci jen rozhodnout německý kanonýr Thy, ale jeho projektil prosvištěl o malý kousek nad břevnem.

Více informací k zápasu

RKC Waalwijk - FC Twente 2:1

13.05.2021 14:30

Góly: 48. Sylla Sow, 54. Sylla Sow - 47. Danilo

Hráči Waalwijku po minulé remíze s Venlem (3:3) dokázali porazit trápící se Twente a do tabulky si zřejmě připsali klíčové tři body. V Eredivisii zůstali na čtrnáctém místě s třiceti body, a i když kvůli výhrám Emmenu i Willemu ještě nemají jistou prvoligovou licenci i pro příští ročník, tak jsou ke splnění svého cíle nesmírně blízko. Celek z Enschede naopak nevyhrál pojedenácté v řadě a definitivně přišel o naději na evropské poháry.

FC se nachází až na dvanácté pozici s osmatřiceti body a za osmou Spartou zaostávají o nedostižných pět bodů. RKC má náskok tří bodů na šestnáctou barážovou pozici Emmenu, a vzhledem k tomu, že o konečném pořadí rozhoduje skóre, tak má v tomto ohledu výrazně navrch. Oproti svému rivalovi je na totiž tom lépe hned o třináct branek, a proto je na 99 procent jisté, že se tentokráte udrží mezi nizozemskou smetánkou.

První poločas toho příliš zajímavého nepřinesl, jediná větší příležitost byla k vidění krátce po odehrané hodině. Dostala se do ní nejvýraznější postava Twente Danilo, nicméně teprve dvaadvacetiletý brazilský útočník minul pravou tyč o decimetry. Stejný hráč přeci jen dostal svůj tým do vedení ihned po změně stran. Po vynikající narážečce s Menigem se zjevil sám před brankářem Lamprouem a z osmi metrů zakroutil balón do vzdálenějšího dolního růžku.

Avšak domácí bleskově odpověděli, ani ne o dvě minuty později bylo srovnáno. Sylla Sow převzal míč od Oostinga a stanul před prázdnou brankou, kterou z bezprostřední blízkosti neminul. Sow otočil vývoj za dalších šest minut a tím tak rozhodl o klíčové výhře svého týmu. Po parádní narážečce na levém křídle ho vynikající přihrávkou opět vybídl Oosting a čtyřiadvacetiletý forvard ze čtyř metrů ve skluzu nasměroval míč do branky.

Hosté se pak marně snažili dobývat pozornou defenzívu protivníka a v 88. minutě definitivně pohřbili své naděje, neboť právě Danilo po ztrátě míče nesmyslně přistrčil Quastena a rozhodčí Van den Kerkhof mu nemilosrdně ukázal přímou červenou kartu. Twente se příště rozloučí s touto sezónou proti jistě sestupujícímu Den Haagu, Waalwijk zkusí zaskočit silný Feyenoord.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - PEC Zwolle 4:2

13.05.2021 14:30

Góly: 22. Xavier Mous (vl.), 29. Donyell Malen, 34. Yorbe Vertessen, 54. Eran Zahavi - 69. Immanuel Pherai, 90. Samir Lagsir

PSV zvládlo divokou přestřelku se Zwolle a díky vítězství 4:2 se výrazně přiblížilo ke svému cíli, kterým je druhé místo v Eredivisii. Jeho největší konkurent z Alkmaaru totiž pouze remizoval s Groningenem (0:0) a eindhovenský gigant si před posledním zápasem vytvořil tříbodový náskok. V závěrečném střetnutí v Utrechtu mu tak k jistotě stačí získat bod, nicméně ani porážka ho o kvalifikaci Ligy mistrů pravděpodobně už nepřipraví.

Na konci sezóny totiž rozhoduje o konečném pořadí skóre, PSV má momentálně k dobru hned deset branek a tento obrovský rozdíl se již bude jen velmi těžko smazávat. Hosté utrpěli třetí porážku v řadě, v tabulce zůstávají na dvanáctém místě s pětatřiceti body a v závěrečném kole se ještě mohou pokusit předskočit jedenácté Twente. Domácí favorit tvořil hru od samého začátku a první větší možnost si vypracoval po necelé čtvrthodině hry.

V ní se zjevil izraelský kanonýr Eran Zahavi, jenž se nejlépe zorientoval v před brankovém prostoru a poté se opřel do odraženého balónu, ovšem brankář Mous se blýskl vynikajícím reflexivním zákrokem. Svěřenci trenéra Rogera Schmidta přeci jen vedli přesně v polovině úvodního dějství, kdy kuriózní chybu vyrobil právě Mous. Nakajama mu poslal zpětnou přihrávku a domácí strážce se snažil odkopnout míč do bezpečí, jenomže zasáhl ho tak nešťastně, že pouze rozvlnil síť vlastní branky.

PSV od tohoto okamžiku ožilo a svůj náskok zvýšilo ve 29. minutě. Donyell Malen převzal vynikající přihrávku do volného prostoru od Yorbeho Vertessena a z deseti metrů chladnokrevně zakončil do bližšího spodního rohu. Neuběhlo ani dalších pět minut a přesnou mušku měl teprve dvacetiletý belgický forvard Vertessen, jelikož se ve středu šestnáctky elegantně otočil s balónem a mezi dvěma protihráči zamířil přímo k protější tyči - 3:0.

Eindhovenský klub rozhodně nepolevoval ani po přestávce a svou čtvrtou trefu přidal v 54. minutě. Zahavi se před hranicí brankového území odpoutal od svého bránícího strážce a svou hlavičkou zblízka pohotově rozvlnil síť. Hosté se dočkali čestného úspěchu v polovině druhé půle, když se k třicetimetrovému sólu odhodlal Immanuel Pherai a gólmana Mvoga obstřelil šikovným přízemním pokusem.

V následujícím průběhu předvedl domácí strážce skvělý zákrok proti hlavičce Tediče, na opačné straně nezahálel ani Mous a parádně zlikvidoval rány Malena i Van Ginkela. Zwolle ještě dokázalo korigovat stav v úplně poslední minutě, po brejku dva na dva tvrdě vypálil střídající Samir Lagsir a svým razantním projektilem nedal Mvogovi sebemenší naději na úspěšný zákrok.

Více informací k zápasu

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 1:1

13.05.2021 14:30

Góly: 68. Sinan Bakiş (pen.) - 64. Orkun Kökçü

Feyenoord nedokázal přerušit svou současnou krizi ani v Almelu s místním Heraclesem a po remíze 1:1 definitivně přišel o naději na přímou účast v evropských pohárech. Na ligové scéně nezvítězil již potřetí za sebou a v tabulce mu stále patří páté místo se šestapadesáti body, za čtvrtým Vitesse zaostává o nedostižných pět bodů a před šestým Utrechtem má náskok dostatečných čtyř bodů.

Naopak Heracles bude bojovat o dodatečné play-off Evropské konferenční ligy až do samotného konce, neboť mu patří deváté místo se čtyřiačtyřiceti body a za osmou Spartou zaostává jen vinou horšího skóre. Pokud si chce zajistit baráž nově vzniklé evropské klubové soutěže, tak na závěr musí získat více bodů než jeho rotterdamský rival, nebo smazat šestigólový rozdíl, což se v tuto chvíli nezdá být příliš reálné.

První poločas spíše probíhal v opatrnějším duchu a za celých pětačtyřicet minut nebyla k vidění jediní gólová příležitost. Obrázek hry se neměnil ani ve druhém poločase, nicméně hostující celek skvěle prorazil v 64. minutě. Gólový účet tohoto čtvrtečního utkání otevřel teprve dvacetiletý záložník s tureckými kořeny Orkun Kökçü, jenž po narážečce se Sinisterrou vypálil z dvaadvaceti metrů a jeho tečovaný pokus zaplachtil do protipohybu brankáře Blaswiche.

Domácí se však v žádném případě nevzdali a ani ne o čtyři minuty později srovnali stav z pokutového kopu. Rozhodčí Manschot ho nařídil za zbytečné přistrčení Erica Botteghina na Azzaouiho, k nařízené penaltě se vzápětí postavil střídající Sinan Bakiş a bez potíží ji proměnil přesnou střelou k levé konstrukci. Ve zbývajícím průběhu k ničemu nebezpečnému již nedošlo, Feyenoord se v závěru základní části střetne s Waalwijkem a Heracles zavítá na půdu favorizovaného Alkmaaru.

Více informací k zápasu

Fortuna Sittard - SBV Vitesse 3:3

13.05.2021 14:30

Góly: 1. Ben Rienstra, 41. Zian Flemming, 54. Zian Flemming - 25. Sondre Tronstad, 30. Riechedly Bazoer, 90+5. Loïs Openda

Celek ze Sittardu předvedl odvážný výkon proti favorizovanému Vitesse a až do nastaveného času držel těsné vedení, jenomže pak smolně inkasoval a se svým rivalem se proto rozešel smírně v divokém poměru 3:3. Domácí výběr nevyhrál podruhé za sebou a výrazně se mu vzdálilo dodatečné play-off o Evropskou konferenční ligu, neboť před posledním vystoupením je desátý a na osmou Spartu i deváté Heracles ztrácí tři body.

Hosté by si v tomto střetnutí mohli dovolit i prohrát, protože jejich jediný rival Feyenoord neuspěl v Almelu s Heraclesem (1:1). SBV tak má jistotu konečného čtvrtého místa Eredivisie, které zaručuje třetí předkolo nově vzniklé evropské klubové soutěže. Svěřenci trenéra Sjorse Ulteeho vstoupili do tohoto čtvrtečního utkání tím nejlepším možným způsobem a ani ne po šedesáti odehraných sekundách překvapivě vedli.

Do černého zamířil Ben Rienstra, jenž se po výtečné nahrávce od Seuntjense zjevil sám před gólmanem Pasveerem a akrobaticky usměrnil míč k pravé tyči. Hosté to ale v žádném případě nezabalili a přesně po pětadvaceti minutách srovnali krok. Po přímém volném Tannaneho z levého křídla se probojoval k prudké hlavičce Sondre Tronstad a brankáři Van Oschovi nedal sebemenší naději na úspěšný zákrok.

Neuběhlo ani dalších pět minut a mírný favorit dokonce otočil vývoj. Tentokráte se prosadil čtyřiadvacetiletý obránce Riechedly Bazoer, neboť využil přesné nahrávky Tannaneho a i v obležení čtyř protihráčů se trefil k bližší konstrukci. Domácí od tohoto okamžiku přidali a zpět do hry o vítězství se vrátili pět minut před přestávkou, skákavý pokus Ziana Flemminga totiž zapadl k vzdálenější tyči kolem marně se natahujícího Pasveera.

Fortuna hrála po změně stran s mnohem větším elánem, podruhé a naposledy šla do vedení v 54. minutě. Svůj druhý gól v tomto střetnutí vsítil teprve dvaadvacetiletý záložník Flemming, jelikož si chytře navedl balón před hranicí pokutového území a pak svou nezištnou přízemní střelou překvapil pozdě reagujícího domácího strážce.

Hosté v následujícím průběhu marně dobývali pozornou defenzívu Fortuny, nicméně když už se zdálo, že se výsledek měnit nebude, tak z ničeho nic udeřili. O vyrovnávací trefu se ve čtvrté minutě nastavení postaral jednadvacetiletý belgický útočník Loïs Openda, který se po krouceném projektilu z pravého rohu šestnáctky a zákroku Van Osche dostal k dorážce hlavou a snadno umístil míč do prostoru tří tyčí.

Více informací k zápasu

FC Groningen - AZ Alkmaar 0:0

13.05.2021 14:30

Góly: -

Alkmaar se po minulém ne úplně povedeném výkonu nad Fortunou, kterou nakonec porazil nejtěsnějším možným způsobem, nejlépe nevypořádal s nepříjemným střetnutím na půdě Groningenu, a ztratil tak důležité body v boji o strategickou druhou pozici v tabulce. Tu sice může stále v neděli odpoledne uzmout, prakticky se však jedná o hodně nereálnou záležitost.

Pouze pozice vicemistra může v Eredivisie zaručit možné bitvy v Lize mistrů na příští sezónu a od téhle mety dělí AZ kolo před koncem už tři body. Jelikož o konečném pořadí rozhoduje skóre a oproti PSV disponuje o deset gólů horším rozdílem, je vlastně nemožné, aby se ještě dostalo před svého soka, byť ten by padl v Utrechtu a urodil se alkmaarský skalp Heraclesu.

Smazat manko představuje pro svěřence trenéra Pascala Jansena vlastně nesplnitelný úkol, a tak se musejí pomalu smiřovat s tím faktem, že skončí třetí a že si v dalším ročníku zahrají Evropskou ligu. Domácí se naopak mohou ještě v tabulce posunout výše, dva body je dělí od šestého Utrechtu, na nějž mimochodem jistě narazí v semifinále play-off o evropské poháry.

Vzájemné měření sil obou celků žádný gól nepřineslo. A nutno podotknout, že bezpochyby ani žádnou ofenzivní podívanou. Alkmaar v prvním poločase zahrozil Martinsem Indim, jeho levačku ale zlikvidoval gólman Padt. Tým kouče Dannyho Buijse naopak zásadněji zahrozil v dějství druhém, El Messaoudiho zakončení ovšem zastavil na poslední chvíli bek Svensson.

Více informací k zápasu

FC Emmen - SC Heerenveen 3:1

13.05.2021 14:30

Góly: 21. Sergio Peña (pen.), 53. Sergio Peña (pen.), 82. Nikolai Laursen - 88. Benjamin Nygren

Emmen díky vítězství nad Heerenveenem nadobro vyřešil možnou otázku přímého sestupu, který se ho tak týkat nebude, a na samotný závěr sezóny bude usilovat po teoretické stránce s Waalwijkem, ale především pak s Willemem II o to, kdo si ve finále zahraje o udržení se v Eredivisie v baráži. Nynější zisk tří bodů mu zařídil hlavně těžko hlídatelný Sergio Peňa.

Přitom ještě v únoru vypadala situace domácího celku prakticky bezvýchodně. Za dvaadvacet utkání posbíral dohromady jen šest bodů, ani jednou nezvítězil. Jenže v poslední třetině tohoto ročníku se nadechl k senzačnímu obratu a reálně může slavit záchranu, neboť v neděli zavítá na půdu trápícího se Venla, jenž naopak ve čtvrtek nebylo ušetřeno tvrdého pádu o patro níže.

Musí však doufat ve skutečnost, že tilburgský rival doma neporazí Fortunu, a nebo ve spíše nereálný scénář, a to v dost vysokou prohru Waalwijku na půdě Feyenoordu, neboť oproti tomuto protivníkovi má výrazně horší skóre. Tak jako tak bude zřejmě na toužebné zachování nadějí na vyhnutí se nepříjemným barážovým výzvám zapotřebí bodovat naplno ještě jednou.

Hosté, kteří přišli definitivně o možnost proklouznut do první osmičky, a tudíž o šanci zapojit se do posezónních bojů o evropské poháry, tohle utkání hrubě nezvládli. Ve 21. minutě čelili první velké komplikaci, bránící Dresevic totiž na hranici pokutového území trefil kopačkou do obličeje de Leeuwa a nařízenou penaltu následně využil s vážně velkým přehledem Peňa.

Možná že k údivu všech zúčastněných za svůj nevybíravý zákrok neinkasoval Dresevic ani žlutou kartu, nicméně červená karta se přece na straně Heerenveenu objevila ve 27. minutě, poněvadž Schöne ve středu pole trefil ve skluzu nešetrně do kotníku Vlaka. Do přestávky se skóre neměnilo, osm minut po ní už ovšem ano. A opět byla na vině nedisciplinovanost hostů.

Museli se podruhé vypořádávat s pokutovým kopem v jejich neprospěch, ačkoli hříšník van Hecke mel spíše smůlu, protože střela Cavlana ho v šestnáctce trefila do ruky. K balónu se jakožto exekutor postavil Peňa a ani nyní zkrátka nezaváhal. Domácí poté i nadále působili aktivněji i hladověji po výhře, hostům se v oslabení naopak pořád a pořád vůbec nedařilo.

Jejich zmar definitivně stvrdil v 82. minutě Laursen, jenž tečoval za brankovou čáru dělovku zpoza vápna od Peni, jemuž tak trošku sebral příležitost na dovršení hattricku. V 88. minutě se i Srdíčka dočkala gólu, individuální akci zdárně zakončil Nygren, a v nastavení pak přišlo na řadu ještě jedno vyloučení u De Superfriezen, jelikož van Ottele šlápl na lýtko Kolarovi.

Více informací k zápasu

AFC Ajax - VVV Venlo 3:1

13.05.2021 14:30

Góly: 10. Devyne Rensch, 57. Sébastien Haller, 77. Mohammed Kudus - 76. Georgios Giakoumakis

Pořádně trápící se Venlo stvrdilo svůj sestup již kolo před koncem. Ačkoli naposledy utnulo svou dlouhatánskou sérii dvanácti ligových porážek v řadě remízou s Waalwijkem, k udržení naděje na záchranu potřebovalo nutně zvítězit na hřišti korunovaného mistra z Ajaxu. Jenže k tomuhle počinu mělo prostě daleko, z Amsterdamu si nakonec domů neodvezlo jediný bod.

Hosté se z postupu do Eredivisie radovali v roce 2017, do nižší soutěže tedy padají po celkově čtyřletém působení v Eredivisie. Tahle sezóna pro ně představuje hlavně jeden velký paradox. Byť měli ve svých řadách Georgiose Giakoumakise, který na devadesát devět procent uzme cenu pro nejlepšího střelce, a to suverénním způsobem, nevyvarovali se tvrdému nezdaru.

Přitom ještě na konci ledna, kdy doma nečekaně skolili Vitesse a čtyřikrát se mimochodem trefil právě Giakoumakis, autor jediného přesného zásahu VVV rovněž v nynějším střetnutí, chovali více než úctyhodný jedenáctibodový odstup od šestnácté barážové příčky. Jenže od té doby získali pouhý bod. Černá šňůra rezultátů si jednoduše vybrala svou pořádně krutou daň.

Ajax si naopak nechtěl kazit své oslavy ligového prvenství ani triumf v KNVB Bekeru a se svými fanoušky se během svého posledního představení v domácí Johan Cruyff Aréně loučil tak, jak si představoval. Je ovšem pravda, že jeho soupeř vykazoval známky jakéhosi odporu. Ale i přesto, že dohrával střetnutí v deseti mužích v poli, si dokráčel k očekávanému vítězství.

Už v 7. minutě se pokoušel de Godenzonen dostat do optimální pohody Haller, avšak svou pravačkou z dobrého postavení minul hostující bránu. Gólu se dočkal až o tři minuty později jeho spoluhráč Rensch poté, co byl na konci úchvatné kombinace a finální přihrávku Davida Nerese přesměroval do vlastně prázdné branky. Ve 25. minutě pak náskok nepojistil Klaassen.

V 54. minutě hosté křesali jiskřičku naděje na zisk cenného výsledku. Taylor, který se letos zjevil v sestavě Ajaxu teprve potřetí, inkasoval v 54. minutě červenou kartu poté, co nešetrně zaskluzoval ve středu pole do Swinkelse. Místo aby však Venlo přesilovku užilo ve prospěch svůj, tři minuty na to se umně z blízkosti prosadil Haller, který po kličce zacílil ze vzduchu.

Domácí každopádně nemohli být úplně přesvědčeni o svém konečném úspěchu, protože jejich sok v 76. minutě rukoval se svou největší ofenzivní zbraní. Číhající Giakoumakis, pohybující se na hraně ofsajdu, překonal brankáře Stekelenburga. Ajax však své zaváhání napravil velmi záhy a urputný Kudus svou skrytou dělovkou na bližší tyčku propálil gólmana Kirschbauma.

Více informací k zápasu

ADO Den Haag - Willem II 1:4

13.05.2021 14:30

Góly: 69. Michiel Kramer - 5. Vangelis Pavlidis, 22. Vangelis Pavlidis, 40. Kwasi Wriedt, 71. Ché Nunnely

Klíčový souboj o záchranu zvládl lépe Willem II, který se i přes jednoznačnou výhru na půdě Den Haagu musí strachovat o záchranu až do posledního kola, neboť jeho konkurent Emmen rovněž zvítězil, přesto se ho týkat může už pouze baráž. Přímý sestup totiž postihl právě jeho soupeře, který spadnul do nižší sféry po úctyhodných třinácti sezónách působení v Eredivisie.

Poslední dva cenné skalpy Feyenoordu i Zwolle vyšly ADO zkrátka vniveč. Utkání s přímým sokem o udržení se mu vážně hrubě nevydařilo, inkasovalo dohromady čtyři góly a muselo po závěrečném hvizdu sudího Kamphuise sklonit hlavy dolů. Naopak tilburgský výběr si zásadně napravil reputaci po porážkách s Utrechtem a PSV a zabral v opravdu nejvhodnější moment.

Ani tak ale nemá zdaleka vyhráno. Byť má situaci pevně ve svých rukou, aby udělal poslední krok k toužebnému úspěchu a nemusel se potýkat s nevyzpytatelnou baráží, musí porazit na samý závěr Fortunu, aby se nemusel ohlížet na výsledek Emmenu. Ten mimochodem nečeká v neděli papírově ta nejtěžší zkouška, představí se totiž na hřišti již též sestupujícího Venla.

První poločas dopadl pro Den Haag doslova katastrofálně a prakticky určil už předem vítěze tohoto střetnutí. První gól obdržel už v 5. minutě, to když Trésor na levé straně zasekl míč, ten naservíroval jemným obloučkem na hranici brankového území, odkud ho Pavlidis protečoval za záda pozdě reagujícího brankáře Fraisla. Přitom duel se mohl upínat trochu jiným směrem.

Těsně předtím totiž Goossens trefil smolně pro něj tyčku, ve 22. minutě přitom po Pavlidisově trefě přišla na řadu další rána pro domácí. I když se domnívali, že se po Nunnelyho přihrávce a následnému rozvlnění sítě od Pavlidise bude zpětně dopískávat přestupek proti pravidlům, byli na omylu, včetně odevzdaného Fraisla. A najednou tedy prohrávali hned o dvě branky.

Willem II působil uvolněně a pět minut před přestávkou přidal na své konto ještě další přesný zásah, Wriedt po přihrávce Pavlidise cílil pohotově za Fraisla. O dvě minuty dříve jinak zase Den Haag nezužitkoval svou příležitost ke skórování poté, co VAR potvrdil faul van Beeka ve vápně na Arweilera, jelikož penaltu El Khayatiho vychytal parádně hostující gólman Murič.

Těžko se mohli domácí ve druhém poločase vzchopit na nějaký obrat. V 69. minutě se dočkali alespoň jedné odměny, Vejinovic, jeden ze tří střídajících hráčů, kteří se po obrátce dostali na plac, posunul balón na Kramera, který zamířil po zemi ke vzdálenější tyči. Poslední slovo si ovšem vzal Willem II, Wriedtův pas využil hlavou z bezprostřední blízkosti snadno Nunnely.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.AFC Ajax33274299:2285
2.PSV Eindhoven33218473:3471
3.AZ Alkmaar33208570:4168
4.SBV Vitesse33187851:3561
5.Feyenoord Rotterdam331511761:3656
6.FC Utrecht331313751:4052
7.FC Groningen331481140:3650
8.Sparta Rotterdam331281347:4744
9.Heracles Almelo331281342:4844
10.Fortuna Sittard331251649:5641
11.SC Heerenveen339121242:4739
12.FC Twente339111345:4838
13.PEC Zwolle338111443:5335
14.RKC Waalwijk33791733:5230
15.Willem II33771938:6728
16.FC Emmen33691836:6827
17.VVV Venlo33652243:8723
18.ADO Den Haag334101927:7322

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
AjaxFans

Tak PSV druhé,to je škoda

Reagovat
Fodbalysta

čumím jak blázen na to, že ten Emmen má ještě dost reálnou šanci to zachránit. Vždyť ti vypadali v prosinci, že jsou jasní.

Reagovat
fabec1222

OT: Přátelé, kolegové, diskutující.... Rád bych vás po roční odmlce pozval do diskuze k sledování velkolepého pěveckého spektáklu Eurovize 2021. Vím, že u nás tahle soutěž v podstatě nikoho nezajímá, ale kdyby se někdo náhodou našel, tak s Coutinhem10 budeme čekat zde: https://www.eurofotbal.cz/clanky/nemecky-tisk-chce-klinsmanna-31123/

Tak kdo máte zájem, tak se přidejte

Reagovat
AjaxFans

Sice to je z Holandska,ale toto mě fakt nezajímá

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele